| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 14:06
- Nahlásit
Strejda
Tak hlavně že vás to baví, o to jde především, aby nás (teda hlavně psiska) to bavilo
Janiii
Vy jedete do toho Rožnova? Chtěla sem taky, Tomášisko frflal, že tam Berčan tak leda pochytí nějaké hovadiny... no chlapi, jaká výmluva taká...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 16:48
- Nahlásit
Janiii
a zkoušeli jste ty obrany?
Obrany jsme zkoušeli, ale Salina je komediantka a udělá ze všeho frašku. Dorážela na figuranta tak dlouho, až se jí podařilo olízat mu celou hlavu. Kousat do něj nebude.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2009 11:30 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Fotečky nejen z boku...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 00:32
- Nahlásit
Noemi
Ahojky, konečně se někdo utrh! Dostala si sem fotečky, paráda. Našla jsi nějaký jiný způsob nebo jsi si taky zařídila album někde na rajčeti? To nechci - dávat své fotky někde do ,,éteru" - proto se ptám.
Bergeron se teda Berčovi nepodobá ani trochu. Berňucha je nižší, oplácanější a má víc bílý čumák. Na Bergim je vidět, že je ještě mladý, Beruša už vypadá jak starý chlap. Tento týden máme přeočkování, tak ho na veterině musím zase zvážit. Vždycky mu uberu granulí, tak se opticky vytáhne a Tom následně zkonstatuje, že je nějaký vychrtlý a zase mu tajně přidává. Ty jsi ho vlastně viděla na fotkách co jsem posílala Ivísku, že jo?
Dnes jsme byli na konvalinky (ale jsme to prošvihli, jsou už skoro odkvetlé). Chtěli jsme zase větší výlet, ale Woriček už druhý den kulhal na přední (mám podezření, že od té doby, co vykopali 5 brambor, při honu na myš), tak jenom malá. Šel navolno, úplně vzorně, dokonce ho nerozhodili ani dva volně pobíhající psi po lese, až do chvíle, co jsme dorazili na místo. Tam ho Tom měl hlídat, ale hned vyběhnul na louku vedle a za minutu Tom říká, že mu někam zmizel. V ten moment se ozvalo štěkání někde 500m pod náma, tak to jsem už začala řvát - ,,Worick fuj, ke mně!", jelikož Tom zásadně neřve. Byla jsem celkem klidná a spoléhala na to, že tam v neděli nebude někde strašit myslivec s flintou. Tom ho vyběhnul hledat, za chvíli za ním letěl Berry. Mamka tam byla s náma, tak my dvě jsme hledali alespoň nějaké neodkvetlé konvalinky. Za 3 minuty doletěl Worick uštvaný, pěnu u huby, klepal se jak ratlík, no tak jsem ho pochválila, že vůbec přiběhl (netušila jsem, jestli nás bude schopný najít, byl tam jen vloni, jako 10týdenní prcek). Za minutu doletěl Berry, tak uhnaný, že jen radostně olízal Worička a prásknul s sebou do lehu. Za další 3 minuty Tom, který tvrdil, že Berry za ním nedoběhl, tudíž neví, kde teda chudák lítal a taky se divil, jak to, že Worick přiběhl odněkud z druhé strany. Tak jsme se sebrali a šlapali zase k autu. To už bylo v poho až na to, že 10m od auta objevili špinavý příkop s vodou a 5 minut v něm oba brodili a Berry se oklepnul v ,,kufru" tak, že nahodil i celé zadní sedadla - máme béžově polstrované auto - no, je to ,,moooc" pěkné!
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 09:07
- Nahlásit
Ahojky, konečně se někdo utrh! Dostala si sem fotečky, paráda. Našla jsi nějaký jiný způsob nebo jsi si taky zařídila album někde na rajčeti?
Já používám buď http://imageshack.us/ , tam jenom najdeš v PC svojí fotku a dáš upload, Drakopes tady dávala (mám dojem, že to bylo někde kolem 30 stránky) přesný návod .
A v kosmetických fórech používám tuhle ruskou stránku http://www.foto.radikal.ru/ ,ta je prý lepší v tom, že tam ty fotky zůstávají trvale, kdežto na jiných "hosting" servrech se časem mažou, (postup na http://newforum.cz/makeupbox/viewtopic.php?t=11 )
Na konvalinkách jsme byli už minulý týden a byl to hrozný výlet, protože jsme šli s Médim sami a on si pořád v té konvalinkové oblasti sedal a výhružně koukal na jedno místo, tak jsem pořád čekala, kde na nás co vyběhne (vzhledem k počtu divokých prasat u nás by mě to asi ani nepřekvapilo )
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 09:32
- Nahlásit
Musím říct, že mi to tady poslední dobou fakt leze na nervy... Jakmile otevřu nějaké jiné téma než berňáky, tak se nic nedozvím. Asi jsem suchar, ale ty trapné srandičky mě fakt neba... Obvykle se někdo na něco ptá, aby se něco dozvěděl
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 11:30
- Nahlásit
Nemám zrovna odpověď na žádnou otázku, ale čerstvý zážitek.
V pátek jsme byli na minidogtrekingu. Berňák se i při své ztřeštěnosti vlastně chová úplně normálně jako pes. Šly také dvě královské pudlice a to jsou absolutní fifleny. 10 km šly výstavním krokem, neudělaly jediný krok zbytečně stranou. Když ovčouni vletěli do řeky, tak se na sebe podívaly a pak se otočily na svoji šéfovou s výrazem: "Tam my nemusíme, že?"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 12:53
- Nahlásit
Noemi
Strejda
Srandičky bych brala, mám taky svůj ,,černý humor", spíš mně štve to vzájemné napadání s tím ,,já jsem superkynolog a kdo je víc?!"
Ty blbinky, co zažijete se svýma psiskama čtu moc ráda a je fajn srovnávat ty naše psiska mezi sebou, tam člověk vidí - kolik psů, tolik povah, postav atd.
Já ráno musela s mamkou k zubařce neb má hubu jak balon, nechala jsem ji tam a jela zas 15km zpátky, dát psiskám snídani a nevím zda na protest, že to bylo pozdě či se jim nelíbil vývar z uzeného masa, ale nejedl ani jeden z nich. Potvory. Za to to budou mít i k obědu, žádná kostička...
To je stejně zvláštní, že i ten pes si nějak dokáže uvědomit, že on je přeci nějaké hogo fogo a ne obyčejný vořech...viz.pudlice (anebo si dobře pamatují, že kdyby vlezli, tak pak ztráví hodiny mytím a foukáním a bůh ví čím, tak jim pud sebezáchovy velí nevlézt tam )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 17:30
- Nahlásit
mně štve to vzájemné napadání s tím ,,já jsem superkynolog a kdo je víc?!"
to je další důvod, proč nechodíme na výstavy
Líbí se mi pokecat o psech, pobavit se, že i jiní psi dovedou zalumpačit ...
Vyšvařovala jsem v sobotu večer sádlo - už krájení bylo za bedlivé pozornosti hlavně Alfréda (na mé vzteklé odseknutí "Dej mi už konečně pokoj!" uraženě zvedl hlavu i tělo a odkráčel z kuchyně - na 10 sekund). Niels do kuchyně nechodí - nelíbí se mu podlaha (nevím proč, lino je tam stejné), ale stál natažený mezi dveřmi.
Nedostali ani kousek ...
Pozdě večer, kdy už mísa škvarků zvolna vychládala, jsem si nabrala hrstičku (ňam, ňam) a po jednom kousku dala psům. Pak dostali ještě jeden, protože jejich "... a po jazyku válel a ku půnebí tisk..", aby jim ta dobrota co nejdéle vydržela, bylo nepřekonatelné
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2009 00:15
- Nahlásit
Drakopes
Mňam, mňam, vy si teda žeeereteee!
Tcháni mi teda taky občas pár podstrčí. Tom jak má tu jaterní dietu, tak vepřové nejí, natož tak mastné.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2009 06:28
- Nahlásit
vy si teda žeeereteee!
kdybyste byli blíž, podstrčím sklenku sádla, zrovna teď jich nesu 5-6 porozdat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2009 11:51
- Nahlásit
Drakopes
To jste měli celé prase? Díky, hodná, sklenkama sádla mě taky zásobujou tcháni. Kvůli Tomovi nesmažím, tak maximálně přejedu pánev před palačinkama a zase vytřu ubrouskem, tak mi ta litrovka vydrží klidně rok. Vepřovým mě zásobuje místní řeznictví - pro psiska. Někdy mi ale připadá (jelikož beru to co si běžně berou lidi), že si myslí, že to stejně ,,žereme" my
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2009 15:17
- Nahlásit
To jste měli celé prase?
ne, jen pár kilo sádla - ale zas toho tolik ve dvou nespotřebujeme, takže pozásobuju kámoše
my obrážíme několik řeznictví, neb v každém mají něco jiného, a už si zvykli, že to bude pro psy a ještě povětšinou vybíhají ven jim něco podstrčit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2009 15:48
- Nahlásit
Drakopes
My tu máme řeznictví dvě a z toho v tom jednom nemají nic. Když se dostanu do většího města, nakupuju i tam. Minulý týden jsem zase brala pesům žebra cca na 5 dní pro dva psy mě to vyšlo na 60Kč, což mně potěšilo. Byly to ty chrupavčité konce, víceméně. Onehdá jsem jim taky vzala hovězí (tuším říkala ,,křížové") kosti a ty už asi brát nebudu. Kluci s nima bojovali půl dne, sice se zabavili , ale byli z toho nešťastní jak šafářův dvoreček, že jim to nejde rozchroupat celé.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2009 17:33
- Nahlásit
worick
Onehdá jsem jim taky vzala hovězí (tuším říkala ,,křížové") kosti a ty už asi brát nebudu.
Křížové kosti V i H na hlodání dost tvrdé. Největší úspěch u nás mají H kloubní hlavice. Ničím se zuby tak dobře nevyčistí a Salina je okusuje podle nálady třeba týden.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2009 18:08
- Nahlásit
aha ....
my kupujeme maso, neb krmíme syrovým, takže dneska jsem koupila krůtí krky, kuřecí biskupy, krůtí i kuřecí křídla, vepřový jazyk, kuřecí čtvrtky, ... prostě všehochuť. Akorát by mohly zlevnit králíka. Tuhle jsme jednoho dostali a klukům fakt chutnal ...
no a nám maso kupuju jen výjimečně, neb všechno prožerou hafani ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2009 23:19
- Nahlásit
Drakopes
no a nám maso kupuju jen výjimečně, neb všechno prožerou hafani ... - nápodobně. Ne že by na něj nebylo, ale já jaksi poslední dobou maso jím čím dál míň, přes týden málo kdy, to ujíždím na salátu RIO MARE - mexický, šoupnu ho na ledový salát a mám oběd (vypěstovala jsem si na něm slušnou závislost). Jen se to teda hodně prodraží - ty moje obědy...
Strejda
Na těch křížových bylo ještě kus masa, právě. Jenom čistě hlodat kost pro zábavu u nás moc nejde, protože jak jsou dva, tak se o ně po chvíli začnou dohadovat. Jeden nechá tu svoji (poněvadž kámošova je jistě lepší)jde k němu a řve mu do ksichtu tak dlouho, dokud mu nenechá ,,žužlnout" tu svoji a tak pořád dokola. Když už řvou bez přestávky hodinu, tak nevydržím a kosti zabavím. Ještě, že nemáme žádné sousedy...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2009 23:27
- Nahlásit
Apropo králík - přehodím od ,,samojedů" ať to nemusím znova spisovat..
Fuj masakr! Tom šel včera večer poklízet a před dveřma položený malý zajíček bez hlavy! Stopro Guccinka (kočka), ta pořád šmejdí kolem po polích (už jí říkáme Pampalini) a nosí ty úlovky ke dveřím. Teda myši to bývají. Tak ve 22h pořád Worick štěkal na terase u obýváku (já už jsem chrněla u telky)tak jen vím, že Tom několikrát otevřel okno a ptal se ho, co se děje. Nakonec zjistil, že je tam Gucci a on štěká na ni. Tak mu vynadal, co na ni ječí. A on chtěl chudák upozornit na něco divného respektive, že má toho zajíčka (popřípadě jí ho sebrat, ale to by snad v klidu udělal, kdyby chtěl) No Tom ho potom našel v těch dveřích, tak ho nabral na lopatu a hodil přes plot vedle na pole do obilí. Já ráno před dveřma našla jen krvavou šmouhu. Fujtabl.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2009 23:45
- Nahlásit
Tak jsem právě "dooperovala" kocoura - 16 klíšťat , Méďovi jsem vytáhla dvě z obličeje a to dostal minulý týden spot Advantix . Ale možná jsou dvě klíšťata denně vůči 16 úspěch...Ach jo, už nevím, co zkusím příště...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 00:09
- Nahlásit
Noemi
Ahojky. Já už jsem ani radši nic nepsala a čekala jsem, jestli a až se někdo ozvete nebo všude trčelo Worick a nikdo nic! Připadala jsem si jako opruz největší, co nemá co dělat a všechny tím otravuje. Ale tady včera konečně trochu popršelo a my byli zrovna s pesama a kočičákama na veterině a když jsme přijeli domů, tak se mi nechtělo už nic moc dělat a jen jsem čuměla z okna a kochala se jak prší. No bylo to opravdu jen trochu, dnes už je všude zase sucho. Vzala jsem jim zase všem spoty Frontline, ale ještě jsem je na ně nelila, dám jim po tom přeočkování chvilku ,,chemický klid". No nevím jak by to to finančně utahli méně movití lidé, ale dva velcí psi choroby +vzteklina a dvě kočky choroby a k tomu ty spoty - 3.016 Kč. Mamka byla se mnou jako aupair a málem to s ní seklo! Ta klíšťata - to už je pravidelný ranní rituál, psi mívají tak po 6 kusech, kocour měl předevčírem taky 15, běřné číslo je 5. Noemi, nevím jestli jsme to tu už řešili a tuším i jo, ale neolizují se ti vaši dva vzájemně? Ten Advantix mi na veterině nedali kvůli té toxicitě pro kočky. Jo, psala jsem to u samojedů - kluci byli na veterině moc hodní, dokonce jsem je ani nemusela násilím rvat na váhu. To, že Woriček nepřibral za 3 měsíce ani deko je bohužel jiná kapitola. Berča teď taky moc ne, má 51kg, ale měl zadek trochu opřený o zeď, tak nevím jak moc to "zkreslil".
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 00:29
- Nahlásit
worick
ale neolizují se ti vaši dva vzájemně
To u nás nehrozí, kocour by se ho ani nedotkl , zato Bergeron celou dobu, co jsem tahala z kocoura klíšťata, kocoura olizoval a "žďubal" do něj čumákem...Ještě, že nejsou pipety vhodné pro kočky a toxické pro psy
To by mě vůbec zajímalo, co to "žďubání" čumákem znamená...Na nás to dělá také, ale ani zdaleka ne tak často jako na kocoura...
Berča teď taky moc ne, má 51kg, ale měl zadek trochu opřený o zeď, tak nevím jak moc to "zkreslil".
Já mám pocit, že ta naše "obluda" je čím dál vychrtlejší, ale zase si říkám, že má dost energie a jiskru v oku, tak to řešit nebudu...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 07:22 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Tak u nás zatím jedno klíště Alfréd na čumáku, jinak nic - možná je to ale tím, že se mě klíšťata bojí a Vršovicím se vyhýbají obloukem )
My jsme byli ve čtvrtek na posledním injekci Bonharenu (Worick - máš pravdu, mít psa, a to velkého a s problémy je finančně náročné, zvláště z učitelského platu ...) a Níls má 53,9 kg - bude muset zase být omezen, na ty jeho klouby by bylo lepší kolem 50 kg. To manžel je měkkosrdcatý a podstrkoval by jim pořád něco
Dneska hustě leje - psi znechuceně vystrčili čumák z domu a táhli se do parku podél domů, aby na ně zas tak moc nepršelo. Vůbec neměli výhrady, že jen jedno kolečko a půjdeme pod střechu. Alfréd závistivě koukal na můj deštník a zkoušel chodit těsně u nohy. Vzhledem k tomu, že mezitím odbíhal po křoviska a do vysoké trávy, byl stejně mokrý a jeho přitulování mě nijak nenadchýnalo
Doma jsem přivolala nejdřív Alfréda na frotýrování. To je asi jediné, co na mokru zbožňují - nechat se celý přehodit a od hlavy dolu drbat ... Níloušek zkoušel z boku nadzvednout ručník a vsunout se pod něj k Alfrédovi ...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 07:57
- Nahlásit
Drakopes
Tak teď jsem zrovna zaslechla dole Dědu "Ten pes je normálně úplně blbej, vono venku leje jak z konve a on tam normálně leží a nejde do boudy"
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 08:13
- Nahlásit
Jo a ještě ho musím moc pochválit, protože po roce marných pokusů naučit ho chytat létající potraviny ze vzduchu se to dnes poprvé povedlo...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 11:25
- Nahlásit
Noemi
To by mě vůbec zajímalo, co to "žďubání" čumákem znamená...
Myslím, že to znamená: "Podrbej mně, už jsme se dlouho nemazlili. Kafe můžeš vypít potom."
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 11:28
- Nahlásit
Dobré ránko ve spolek. Tak jsme byli včera večer s klukama zaběhat v lese a ráno jsem hodinu lovila klíšťata. Každý kolem 15 přicuclých a plno pobíhajících. Třeba jsem myslela, že Worču už mám zkontrolovaného a oni vždycky dají drbáním najevo, kde ještě je klíště. 5íkám:,,tak Wori, hotovo" a on vyskočil a začal drhnout to své pidiuško. Mrknu a tam až skoro vevnitř klíště jak ,,koňská hlava" a dalších 5 malých po celém boltci zevnitř (tam kde jsou ještě trochu chlupy). A on (samojedi nevím vlastně proč) je na uši mimořádně citlivý (v knížce je poznámka - hlavně dávejte pozor, aby ho děti netahali za ouška), tak jak si ho nechá vytahnout klidně i z řas, tak to uško jsme tahali snad 10 minut.
Jo a kočky první zadržím v pracovně, přeberu klíšťata a pak pokračují do ložnice do postele(už jsem zřídila přehoz). Ale dnes Leonka pustil Tom přes jídelnu a já volám: ,,kde je Leo není zkontrolovaný!" A Tom přijde do kuchyně a říká:,,náklaďák s klíšťatama tu projel a veze ti je do ložnice, tak si ho tam běž honem odchytit, než ti to tam vyklopí!" Trdlo...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 12:01
- Nahlásit
Myslím, že to znamená: "Podrbej mně, už jsme se dlouho nemazlili. Kafe můžeš vypít potom."
Na to používá speciální přidrcnutí zadkem (není pro slabé váhy, Kryštof byl několikrát po "přidrcnutí" odhozen různými směry...Naposledy jen tak tak minul roh domu - už jsem se viděla na šití )
To žďubání je prostě záhada...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 12:09
- Nahlásit
v minulém týdnu, když jsem šel krmit Salinu, tak na mně řval kocour z vedlejší zahrady, že ho okamžitě musím odnést, že je strašně nemocnej. Řekl jsem, že musí přijít sám, tak přišel po třech nohách alespoň na ulici. Odnesl jsem ho domů, ptal jsem se ho, jestli to má zapotřebí, on vyprávěl co se mu všechno stalo a kdo mu to udělal. Řekl jsem mu, že je blboun, protože ztratil i obojek. Dva dny se nechal litovat a nosit k žrádlu. Potom odešel a zase byl ve vedlejší zahradě. Volal jsem na něj, že už ho ošetřovat nebudu. Otočím se a před garáží byla kočka a kocour - oba s obojkem. Tak nevím, koho jsem opatroval.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 13:15
- Nahlásit
Strejda
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2009 22:04
- Nahlásit
ahoj, nikdo nic nemáte? Pochvalte se, co ty vaše zlatíčka vymňouk?! Já přehodím od vedle.
|