| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 09:57
- Nahlásit
jsem proti Australákum předpojatá
Mě hlavně nakrklo, jak byl zákeřný... Bergie k němu přiběhl, čuchl k němu, okamžitě jsem ho zavolala zpátky, protože mi bylo jasné, že nechávat tyhle dva spolu asi nebude nejlepší nápad...Bergie se otočil a běl ke mně a ten šmejd se na něj normálně zezadu vrhnul...
Nejlepší je jedna australačka na cvičáku, ta byla velice milá a pak jednou přijela po týdnu na cvičák a vrčela (na všechny a všechno a celou dobu). Prý se jí nic nikde nestalo (blbost...), ale od té doby neustále vrčí, je schpná vrčet na cvičáku 2-3 hodiny v kuse bez přestávky...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 12:41
- Nahlásit
Čauky, tak už zase oprutuju i já. Měli jsme nějaké rodinné sešlosti, tak jsem stíhala jen číst, ale už ne psát. Vypadalo to že nejvíc to odskáčou psiska, neb nebyl čas někam s nima vyrazit, ale včera jim švagr sám poslal kámoše (jejich nevychovaného LR Argoška), tak ho tu měli na prázdninách půl dne, neb švagr měl oslavu venku a Argo by všechny otravoval. Po příjezdu domů jsem prošla zahradu a žádné škody jsem kupodivu nenašla. A taky mě překvapilo, že když k nám Argo přiběhnul, tak na něj úplně natvrdo vyjel Berry (to běžně dělává Worick) aby mu ukázal kdo je tu pánem a koho bude poslouchat (nevím, jak moc se to chytlo, protože po našem návratu měl stejně Berča celé ušiska zase oslintané)
Noemi
Ty si tam měla se ,,smetákama" a australákem taky pěkné šou. Tady se teda australák nevyskytuje, takže asi vím jak vypadá, ale to je asi tak všechno. My zatím z žádným psem konflikt neměli, to zn. že nás to teprve čeká. Vzhledem k velikosti Beruše by si to měla řešit hlavně protistrana
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 13:11
- Nahlásit
tak na něj úplně natvrdo vyjel Berry
Tuhle jsme na ulici odchytili zatoulaného labradora. Stavili jsme se s ním na veterině a dohodli se, že na odchytovku počkáme u nás v klubu. Jirka šel napřed, já přišla s našimi hafany tak deset minut po něm. Milý labík už byl nažbrunděný a něco nažraný, Alfréd čichl a nic, vystartoval na něj ale Níloušek, který okamžitě postřehl příležitost si vylepšit pozici ve smečce
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 16:11
- Nahlásit
Vzhledem k velikosti Beruše by si to měla řešit hlavně protistrana
No nevím... V neděli byl ten rotwík stejně vysoký, ale tak 2x širší a ta doga posledně byla taky kapánek větší... .
Jen ten australák nám teď velikostně neseděl...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 18:06
- Nahlásit
Tak něco jiného ...
V klubu, kde naši psi tráví den, aby nemuseli našich 108 schodů, vypukne k 1.7. rekonstrukce. Takže jsme řešili problém, co se psi aspoň na pár nejhorších dní. Ideální by byl nějaký psí tábor, nebo babička. Kolega nabídl jejich chatu se zahradou a čtyřmi jezevčíky a jedním pudlem. Nejvíc ho na tom lákalo, že by naši psi dorazili tchýninu mrkev a ledový salát.
Jenže to jsme si barevně představovali, jak Níloušek celý den se spokojeně baví a večer zjistí, že je sám a začne plakat, zatne se, odmítne cokoliv a jen trucuje na nejméně vhodném místě. Za to Alfréd v momentě, kdy by zjistil, že tam nejsme, by popadl kufr a s vlastnoručně vyrobenou cedulí Praha - Vršovice by stopoval u nejbližší výpadovky ....
Nakonec dokonale a skvěle - budou chodit do školky ) Mateřská školka přes ulici má prázdniny, žádné děti, jen školníková a ta naše psi miluje ) Tak jsem zvědavá
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 05:09 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
by popadl kufr a s vlastnoručně vyrobenou cedulí Praha - Vršovice by stopoval u nejbližší výpadovky ....
Včera u nás kupodivu pršelo a tak jsem s pejsama byla jen cca hodinu a půl, pak jsem jela na nákupy, vrátila se v 19h, když byl už Tom taky doma a zrovna jim dával pozdní oběd. Byla jsem děsně utahaná, hladová, vymrzlá a pořád lilo, tak už jsem za nima nešla. Jenom jsem na ně ještě vykoukla, ať se jdou z toho deště schovat a Berry jako zmoklá slepice ne mně koukal vyčítavým smutným pohledem, že jelikož za nima nejdu a jsou celý den sami, tak nám tam prostě zmokne a umře a hotovo!
Říkám to z legrace Tomovi a ten na mně s vážným ksichtem vytřeští oči:,,có, zmokne a umře? To snad jen lidi, to pejsci snad nemůžou z deště umřít, ne?!" Už zase skáču přes kaluže - zápal plic, obrna.....asi to na něm zanechalo stopy - teda na Tomovi myslím, moc koukal na televizi
Ještě k vám: to v té školce budou celý den bez vás? No nevím, to by u nás neprošlo. To by z nás čtyř neunesl nikdo. Já vím, že to jinak řešit moc nejde, tak držím plce a jsem zvědavá....My jsme totiž už třikrát odložili dovolenou, kde jsme měli dokonce i datum odjezdu. Ale jak se blížil termín na zabukování letenek, tak jsem vždycky vycouvala a myslím, že i Tom to vzal s povděkem. Zjistila jsem totiž, že když s nima nejsem jeden den, pořád přemýšlím, jak tam chudáčci sami leží a čekají a už nemůžu ani vydržet do rána, až budem zase spolu....To už je na léčbu.....
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 06:39
- Nahlásit
to v té školce budou celý den bez vás?
školka je přes ulici - když štěknou v zahradě, tak je uslyším, nemluvě o tom, že "otroci" (tj. my všichni, co na té rekonstrukci necháme ruce, svaly, záda, nervy a dovolenou) se houfně nabízejí, že "pomůžou" se psy tím, že s nimi budou ve školce
pořád přemýšlím, jak tam chudáčci sami leží
to mi vyprávěj. Mně stačí o víkendu, když je nechám v klubu a jdu taky se věnovat údržbě domácnosti, tak přemýšlím u žehlení, kdy už budu hotova, aby tam chudinky nebyli sami
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 13:32
- Nahlásit
Drakopes
no já tušila, že to bude asi tak, že makat budete všichni. Nezávidím, ledva jsme dostavěli barák...Nakonec stejně člověk zjistí, že co si neudělá, popř. nezařídí sám, tak to stojí za prd. Se nedivím, že se všichni nabízeli radši hlídat berňuchy - lepší než se dřít na stavbě!
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 19:42
- Nahlásit
No tenhle víkend byl docela hukot.Stavíme plot,tak nebyl na nic čas.Kdybych nešla do práce,tak se ani na net nedostanu Pro Barču je to novinka,kouká jak blázen proč už nemůže k sousedům,když se jí tam na té skalce leželo tak dopbře A aby to sousedě nebylo líto,tak jí ještě stačila rozžvejkat stromeček,který pracně léčila aby ho mohla zasadit.Ještě,že už bude plot I sebetolerantnější (fuj,to je slovo) souseda má své meze ))
Taky jsme měli na návštěvě malé malinkou berňačku )To byla sranda,Bára jí pořád zalehávala,asi aby jí měla pod kontrolou )Dám fotky co nejdřív na webovky,ale nějak teď nestíhám.Taky jsme se seznámili se sousedy odnaproti,mají fenku 7letou zlatýho retrívra,tak si holky sedly,jsem ráda,bude tam mít kámošku )Už aby se nastěhovali .-))
Jinak nám hlídá docela skvěle a sama,cizí štěkotem i vrčením hlásí,ale stálých sousedů už si nevšímá,jen vyběhne na kraj,jako aby věděli,že ona ví ))Někde jsem četla,že berňáci hlídají jen když mají vazbu s rodinou a myslím,že na tom něco bude.Kousek od nás mají asi stejně starého velkého salašníka(toho krátkosrstého) a ten je pořád zavřený v kotci....tedy vždy,když jdu okolo(a to je dost často.A ten ani neštěkne,dokonce ani moc nereaguje na naší Barču.To dost rozhodlo,že raději obětuji zahradu,než jí zavírat do kotce a mít z ní smutného psa Prostě se zahrada přispůsobí tomu,že je na volno...teď už začínáme stavět plůtky a učíme,že tam nesmí a tak.Docela je chápavá,ale co udělá až tam bude opravdu sama,to jen tuším )))
|
baru
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 23:09
- Nahlásit
zdravim všechny, koukám že jste všichni plní zážitků..no a já taky - teď v sobotu jsme si přivezli Nellinku a od tý doby to u nás fakt žije ))))
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 01:19
- Nahlásit
Ivisek77
ahojky, sem ráda, že si´s našla v tom pracovním nasazení chvilinku a písla. A že jste všichni v domečku spokojení...Já vím, že někteří psa v kotci mají i, že někdy, když není jiná možnost je to nutné, ale já bych to svým psům udělat nemohla. Sice nakonec stejně leží víceméně na jednom a tom samém místě, ale rozdíl je prostě v tom, že nemusí. Tak poznám, když už jsou kluci vychrnění a chtějí si hrát, tak začne Woriček dělat kolečka kolem baráku a nahlížet do oken a kontrolovat, jestli už jsem náhodou nevyšla do zahrady čicháním u všech dveří a Berry jde k oknu pracovny a kouká jestli nesedím u počítače a pokud mně tam objeví tak kouká s výrazem ,,pojď už"....a i to je pro ně vlastně zábava. Dnes jsme byli na okruhu ,,do vsi lesem" a chytila jsem své první letošní klíště. Snad nebude,,marod" , u nás infikovaná většinou nejsou, klep, klep.
baru
Jé, vy se máte, máte mimi doma! Já si chci taky pomuckat prcošku malou...Je hodná nebo je to ,,demolition man"?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 06:17
- Nahlásit
Proč nikdo nic nepíšete? Nic s neděje?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 06:38
- Nahlásit
ještě tři dny .....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 06:46
- Nahlásit
Drakopes
ještě tři dny .....
Jasně, začnou prázdniny. A to už se bude něco dít? Nebo bude čas na psaní?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:18
- Nahlásit
Strejda
Ahoj, nejspíš oboje. Teda u Drakopsa, tam vypukne to stěhování a pejsci budou mít tu změnu pobytu. U nás se fakt nic moc neděje. A to bych spíš řekla, klep, klep neděje. Protože ,,děje" - to smrdí spíš průserem. Včera jsem byla jen na malé prochajdě okruhem k babči a měla jsem na velké louce nutkání pustit samojeda ať se vyběhá. Než jsem to uskutečnila, vyběhla nám před nosem z křoví srna. Ta rána, jak mi spadl kámen ze srdce, že je na tom vodítku, musela být slyšet až ku Praze. Tak jsem ho teda pustila při cestě domů, 200m od baráku. Rozběhl se po cestičce - většinou tam letí do remízku vyhánět ptáky. Blížím se, pes nikde, volám, víc, řvu, pes nikde. Zavřu Berryho za bránu a naštvaná jdu hulákat opodál. A už vidím jak se tahne schvácený shora od koní. Debil, někde chytil stopu té srny, co se tu motá s náma. Ještě že zdrhnul jen těch cca 500m a ne k lesu...
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:47
- Nahlásit
worick
ahojky,moc díky za krásné fotečky opravdu fešáci,pošlu taky po víkendu nějaké.Měli jme doma malé štěňátko,docela se vydařily.Nechápu jak je možné,že je Worick tak sněhobílý??To je po koupání a nebo se tak sám očistí??Je jak načesaný z reklamy Je vidět,že se jim opravdu věnuješ
Jinak jak píšeš,tak si vůbec neumím představit,že bych nemohla pustit psa z vodítka.I když zase musím říct,že když chodíme s Barčou do polí a zbystří zajíce,tak mám taky zadek staženej!!!To je asi tou povahou té rasy viď?Prostě jsou to pořád lovci.Měla jsem kamaráda,ten měl malamuta a bylo to to samé.Ale doma to byl milující mazlík ))
Moc pěkně vypadá ten kontrast mezi nima Někde na webu jsem narazila na obrázky berňáka a čuvače,to se mi taky moc líbilo )...i když mě se líbí asi každý velký pes )
Jinak si připadáme jak blázni,pořád hlídáme Barču jestli už nehárá,tuhle se mi zdálo,že jsem našla kapku,ale nebyla jsem si jistá Tak jsme jí prohlíželi,nepřišla mi ani moc nateklá,ale Tom říkal,že je asi od krve...no já myslím jestli nebyla špinavá.Je možné,že by to bylo tak slabé aby nám to uteklo?V okolí nejsou žádní psi abych poznala jestli jim voní??A jak dlouho asi hárají??
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 13:20
- Nahlásit
Ivisek77
A jak dlouho asi hárají??
Salina to fláká. Max za 21 dnů je s tím hotová. Někdy i za 14 dnů.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 14:43
- Nahlásit
Ivisek77
Strejda
Salina to fláká. Max za 21 dnů je s tím hotová. Někdy i za 14 dnů. - dejte oba pokoj!
Mně teda z pohledu dvou velkých nadržených psů, by stačil bohatě i týden. Šmarjá, 21 dnů a kolikrát do roka? Doufám, že alespoň pak je hromadné hárání všech fen! Ne, že se tak holky postupně střídají a já budu mít šílená psiska celý rok...
Woriček samojed je samočistící rasa. Koupali jsme zatím jen z jara jednou. A taky na fotce to vždycky vypadá líp . Už je skoro vylínaný, tak češu už jen 2x týdně. On zrovna jak je ,,podvýživka", tak bych řekla, že tu srst až tak hezkou nemá, ale samojedi mají jinak krásnou srst od přírody. Třpytivou a taky voňavou - pokud není mokrý. Jak se píše, že psi se nepotí, tak ale Berry proti Woričkovi občas smrdí jako zapařené nohy.
Mně to taky strašně mrzí a štve, že Berry si v pohodě všude chodí na volno a za srnou to zkusil jen jednou a buď ho to ,,nechytlo" a nebo si říkal, že za ten řev to fakt nestojí a Woriček by potřeboval pořádný trap a bohužel nemá kde. Teda má, on tak lítá na zahradě, ale to je pořád to samé...Proto asi občas musí zdrhnout. Ani jsem na něj neječela, protože je mi ho ve skutečnosti i líto. Kdyby ale těch myslivců nebylo...Cítím to jako strašné omezení své rodiny zájmovou skupinou jiných lidí. Nesouhlasím s tím, že kousek za domem už je to revír pár ,,notoriků" s flintama. Je to louka a les zrovna tak můj jako jejich. A proto budu proti nim bojovat jak se dá...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 15:15
- Nahlásit
worick
Cítím to jako strašné omezení své rodiny zájmovou skupinou jiných lidí. Nesouhlasím s tím, že kousek za domem už je to revír pár ,,notoriků" s flintama. Je to louka a les zrovna tak můj jako jejich. A proto budu proti nim bojovat jak se dá...
Je to ještě horší, než píšeš. Honitba sice začíná až 200 m za posledním obydlím, ale myslivci mohou vstoupit bez svolení na Tvůj pozemek, pakliže dohledávají raněnou zvěř. Těžko bys vyvracela tvrzení, že dohledávají.
Psa může v honitbě zastřelit (oni říkají ulovit) jen myslivecká stráž a jen když pes štve zvěř. Zastřelit nemohou plemeno, které je v příloze zákona. Když si myslivec picne, tak ho dodatečně jmenují mysliveckou stráží a budou tvrdit, že na dálku plemeno nepoznal.
Taky jsem s nimi bojoval, ale nakonec jsme se dohodli. Oni mají honitbu rozdělenou na části a v každé části operuje jen několik z nich. Do revíru si vzájemně nelezou. Všem jsem oznámil, že tam budu cvičit psa, že bude na volno nebo sám čekat někde u stromu. Funguje to už čtvrtý rok. Jen na podzim, když chodí střílet divočáky, se raději předem zeptám, kde se zrovna rojí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 15:28
- Nahlásit
Strejda
No právě, vím že to je jak píšeš a svůj pozemek mám oplocený, takže tam by se dostal tak jedině přes mou mrtvolu! U nás střílí každý debil, oficiální mysliveckou stráž (to je myslivec v uniformě?) jsem potkala jen před Vánocema, když jsme s mamčou jeli do lesa na chvojí. Myslivec u nás je zpiťan v maskáčích na čtyřkolce! S takovým se nedohodneš...Akorát všude rozhlašuju, že kdyby mi některý z nich na psa vystřelil, tak si to s ním vyřídím po svém. Snad se to k nim dostalo...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 16:41
- Nahlásit
worick
Akorát všude rozhlašuju, že kdyby mi některý z nich na psa vystřelil, tak si to s ním vyřídím po svém. Snad se to k nim dostalo...
Když někomu myslivci zastřelí psa, tak má někdo z mysliveckého spolku na Vánoce otráveného psa. Je to hnusnej zvyk, ale u nás to tak je.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 17:49
- Nahlásit
Strejda
Proboha, tak to teda hnusné je! Co ten pes může za to, že se dostal k takovému pánu?! To já ,,šiju" výhradně do lidí!
Ještě teď mám v živé paměti tu neskutečnou bolest, když mi umřel taťka a tehdy jsem si říkala, že to bych nepřála zažít ani těm, co mi třeba někdy hodně ublížili (i když tehdy jsem jim přála to nejhorší na světě)
Fuj, to jsem zase rozrýpla téma, omlouvám se a hoďte sem někdo něco veselého!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 18:08
- Nahlásit
Mně teda z pohledu dvou velkých nadržených psů, by stačil bohatě i týden
Nám to vyprávěj - tady je jedna fena na metr čtverečný a hárání mají rozložené do celého roka. Akorát jsou období, kdy jich hárá více.
Chodíme venčit do parku, kde je volné pobíhání psů, a když tam projde debil s háravkou, tak máme po venčení. Ano, taky musí někam venčnout, ale ještě před pěti lety platila nepsaná dohoda, že háravky nahoru na Ruskou a obloukem od parku. Takže občas i já jdu do konfliktu a vytahuju slovník, který mám skvěle doplněný od dětiček ) - teda, snažím se vyhnout konfliktům, ale někdy to neustojím, zvláště, kdy za nimi metelím přes půl parku, visím jim na krku a tedn dotyčný mi vykládá, že je mám mít na vodítku. ano, od téhle chvíle ano a rvu je celé venčení, protože startují za každou sukní a domu dorazíme schvácení, s vykloubenými končetinami a namíchnutí všichni...
|
baru
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 19:18
- Nahlásit
teda díkybohu, že mi ještě nějakej ten pátek hárat nebudem, když to tady tak pročítám
worick
nooo...řekněme..trochu vystrašená vypadala tak první hodinu. Během odpoledne už štěkala na tátu, když se na ní koukal zpoza takový mřížky na dveřích. První noc ani nebrečela a deku co jsme dostali od chovatelů taky nechtěla. Mazlik co jsme jí ho strčili první den už má taky dost o nohích od stolů a rozích od skříní ani nemluvě. Aspoň že ta židle se holt rozkousat nedá. JInak konáme první seznamovací pokusy, snaží se vlézt mi do postele, ale je to prostě ňuňánek
ještě tak kdyby nemusela pronásledovat fakt každýho člověka, co potkáme....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 06:48
- Nahlásit
Drakopes
- tady je jedna fena na metr čtverečný - to by mně teda štvalo pěkně (omlouvám se majitelům fenek)!
U nás tak 10let nebyla fenka snad v celé vesnici. Teď, tady tito mladí, co všichni ,,musí" mít dítě a psa - tak pochopitelně má většina fenky, jelikož jsou hodné a mírnější než psi. A alespoň než dítě povyroste - se chodí po procházkách...
Vůbec netuším, jestli ve chvíli, kdy narazíme na ,,čerstvou" háravku, tady ty dva udržím. Normálně poslechnou, ale vím jak vypadá ,,zatmění mozku" - co mývá našich Alfík.
baru
já jsem teda dost přísná ,,panička" - psi nesmí to a tamto, ale měla jsem to o dost lehčí než většina z vás, neb od ,,mimi" byli venku. Kdyby byli ,,mimi" doma tak pochybuju, že by nebyli v posteli a na sedačce. Já mám totiž pejsky na muckání, to bych nevydržela....
Ta vaše prťucha, bude asi pěkná dračice, je neohrožená - to si ještě užijete. Berry byl spíš ,,poserka"a ,,maminčin"(to jako můj ) mazánek. Je infantilní po mně. Teprve teď, v 17 měsících se začíná sem tam projevovat jako dospělý pes - dělá, že hlídá a nebo různé ,,ofrně". Třeba jako:,,nechci utřít ospalky!" a uhýbá hlavou. To mu zase na to já:,,nessseeer Berry! A nevymýšlej hovadiny!" A to už ví, že se mnou nepochodí...
Nejmíň rok taky měli rádi každého kolemjdoucího. Oni je ostatně také. Teď už se na lidi venku nevrhají.
Teď brzy ráno jsem konečně zjistila, že k nám zase zalétává ledňáček. Loni tu byl každé ráno, nevadili mu pejsci ani koťata. Myslela jsem, že teď jak kočky číhají na každého ptáčka - že už nepřiletí. Ale viděla jsem ho už 2x. Chtěla jsem ho vyfotit, ale buďto byl za větví nebo za rohem. A za chvíli se připlížili s poza baráku kočice, tak to asi vzdal. Mám ho jen od loňska. Rozešlu..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 07:03
- Nahlásit
baru
teda díkybohu, že mi ještě nějakej ten pátek hárat nebudem, když to tady tak pročítám
Jen klid. Ony to paničky od psů moc dramatizují.
worick
pochopitelně má většina fenky, jelikož jsou hodné a mírnější než psi
V rodině to tak je, ale ve smečce šéfuje fena. A feny jsou větší rváči a rvačky dotahují do konce. Konec rvačky je pro ně eliminace sokyně. Se psy se moc neperou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 07:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
doprdele (omlovám se za ty výrazy, ale málem mě klepla pepka), tomu snad ani neuvěříte!!!!
Hledám tu starou fotku ledňáčka na mailíky a ozve se rána odněkud z boku baráku. Ani jsem tomu nevěnovala moc pozornost, myslela jsem, že kočka zase na okně chytá někakou mouchu. Za chvilinku mi Gucci projde před oknem (francouzským) a letí k ní Worick. To už mně zarazilo, ten spal. Zvednu se a mrknu tři kroky za roh. Oba čumí na zem a pak Worick něco zvedne v tlamě. Otočí se a v hubě má toho ledňáčka!!!!! Takový výkřik a skok k oknu bych neudělala ani kdyby se mi v jezeru topilo děcko. Vyletěla jsem ven a Woričkovi ho vzala. On teda hned odevzdá, když ví, že něco nesmí. Ledňáček měl zavřené oči, ale dýchal a hýbal trochu hlavičkou. Tak jsem ho dala do krabice od bot. Za pět minut seděl z otevřenýma očima. Snad to ,,rozchodí". Oni mu zatím nestihli nic udělat, nejspíš majznul do okna a má otřes mozku. Gůča ho jen sebrala. Máme to tu bohužel každou chvíli, přežije cca polovina. A ty co najdu a seberu já, ne kočky nebo Woriček. Chtěla jsem tam nalepit siluety, ale v telce ochránci říkali, že je to k ničemu. Ti ptáčci, co se u nás pohybují pravidelně popř. hnízdí, ti už do oken nevletí. Víc to bylo z jara, když se vrátili noví z tepla. Jdu na něj mrknout...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 13:13
- Nahlásit
worick
Paní, máte pomalou kočku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2009 18:35
- Nahlásit
Strejda
to ona je potvora rychlá až dost, nevím jak to, že se u toho zrovna musela nachomítnout. A taky jsem uvažovala, proč s ním mazala za Woričkem (že by úplatek?!) a nezalezla si ho sežrat někam sama?Teda fakt bylo velké štěstí, že jsem u toho zrovna strašila. Jinak bych ráno našla jen u dveří hromadu peří jako vždycky. To by mně asi porazilo....
Byli jsme u našich na obědě, ledňáčka jsme posadili na římsu, kdyby se zdrchal, aby mohl odletět. Mezitím se strhla pořádná bouřka. Přijíždíme k baráku a vidíme ho pořád čučet na té římse. Říkala jsem Tomovi, že když se dá normálně chytat do ruky a teď tam ještě čučí, asi to s ním nebude dobré. Letěla jsem pro něj, že ho dám alespoň usušit (umřít) zpátky do té krabice. Vletím v tom lijáku na terasu, ledňák zvednutou hlavu k tomu dešti a zavřené ači, mokrý jak myš. Chňapnu po něm a on se začal mlet a zobáčkem mně chytil za prst - bránil se. Dala jsem ho teda ještě do té krabice, ale snad bude fakt nakonec dobrý. Ještě pořád lije, jinak už bych ho zkusila zase vypustit. Je to další dvě hodiny, jdu ho tam zase zkontrolovat...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2009 00:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Je to dobré, ledňáček odletěl z terasy v 18h. Tak sláva, u nás ale už se nejspíš asi neukáže hlavně, že bude O.K.
|