| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2009 11:38
- Nahlásit
worick
ledňáček odletěl z terasy
Přeju mu štěstí. U nás by bylo to peří.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 17:22
- Nahlásit
Řemeslník na hlavní odborné práce může až od 15. července, takže máme ještě klídek, nejhůř to nesou ve školce, kde se těšili na hafany už od zítřka
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 21:19
- Nahlásit
Drakopes
alespoň si v klidu užijete doma kousek prázdnin.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 08:06
- Nahlásit
si v klidu užijete
včera bylo odpoledne v práci posezení s grilováním. Od čtyř. Čekala jsem na kámošku, chtěla, abychom šli spolu, takže mě vyzvedla až po půl šesté. Vzala jsem psy, že je nechám na dolní zahradě a zpátky to vezmem obloukem, aby se dovenčli.
Došli jsme na první roh (a jediný při cestě) a ve vzduchu už bylo cítit, že se někde griluje. V tom prásk! hrom! a byla jsem zpátky v klubu. A to ještě ten kalup do kopce a hulákání, aby se Alfréd zklidnil a neletěl přes silnici. Náš inteligentní, byť vyděšený hafan stoupl předním tlapkami na přechodu těsně za obrubník, počkal si na zastavené auto a pak přešel.
Takže jsem opět přišla o grilování.
O něco později přišel strašlivý liják a nemínil přestat. fakt už jsem potřebovala jít domů. Takže bágl s nákupem na záda, deštník s vodítkem do jedné ruky a druhou za krk vleču Alfréda. A spoléhám, že Niels jde. Jo, šel a využil příležitosti a odskočil si do hospody zřejmě na jedno točené. Můžete si to představovat barevně, jak si pokouším vypěstovat třetí ruku, abych zkusila přivázat Alfréda ke sloupkku předzahrádky, a hulákám na Nílouška (mile a přátelsky), aby vylezl z hospody a šel s námi domů. Ufff. A pak mě u večeře nařkne manžel, že jsem mu snědla skoro všechno pekingské zelí .....
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 09:17
- Nahlásit
Já jsem si míslo třetí ruky vypěstovala poutko od kalhot . Mám přepínací vodítko, tak ho místo do kroužku od vodítka připnu k poutku u kalhot...Takže v jedné ruce nákup, v druhé bráchu a "za pasem" psa...
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 16:18
- Nahlásit
worick
tedy u vás je to opravdu akční ,hlavně ,že to dobře dopadlo
Jinak mám strašnou radost z Barušky Máme postavený plot zatím jenom z boku a chybí nám čas a počasí dodělat zbytek ....ale Barča nějakým záhadným způsobem pochopila,kde vpředu končí náš pozemek a když jde někdo okolo (a teď je to častěji,protože se začínají stěhovat další lidičky) vyběhne právě ke kraji pozemku a štěká,jako :já jsem tady,pozor hlídám!!,ale dál nejde.Jak vidí,že o ní vědí,počká a zase se vrátí k nám.Schválně jsem jí teď pozorovala,začala to předvádět poslední týden...jsem z ní nadšená )
Taky zažila první pořádnou bouřku a využila jsem její dobré nálady a šla jsem se s ní projít na zahradu....už nepršelo,ale byla tma a blesky ještě bouchali,vypadalo to dost strašidelně....hodila jsem jí pár míčků,došla se vyčůrat a šli jsme domů na piškot Jsem ráda,že to prošlo bez problémů a bouřky se nebojí.Je to zvláštní,protože plachta na houpačce ,když se mlátí ve větru,tak ta jí nahání hrůzu.
No jinak je nám dnes 11 měsíců,za měsíc slavíme první rok
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 17:58
- Nahlásit
Alfrédovi je dneska sedm - ani jeden jeho předek se tohodle věku nedožil ... jdeme na pizzu - quatro formaci s dvojitou dávkou sýra extra pro něj
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 19:11
- Nahlásit
Drakopes
Gratulujeme Alfrédovi.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 19:15
- Nahlásit
Drakopes
Alfrédovi přejeme ještě jednou tolik spokojených let s vámi!!!
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 22:23
- Nahlásit
Drakopes
Gratulace!
jdeme na pizzu - quatro formaci s dvojitou dávkou sýra extra pro něj
To si pošmákne, Méďi měl minulý týden ohřátou půlku zbytku pizzy na grilu a olizoval se až za ušima...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 08:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Takže jsem opět přišla o grilování.
To jste měli teda ,,veselou akci" a teď nemyslím to grilování (které si nestihla), ale to kolem. Musela jsem to přečíst i Tomovi, ať se taky zasměje...Ale na to, že byl Alfréd vyděšený z bouřky, to ještě přes tu cestu zvládnul bravurně! Náš bývalý vyděšený Ťapka při hromu letěl hlava nehlava. Ono je i v tomto případě riskantní někam chodit (když má pes paniku). Myslím tím, že bych třeba já s nima vyrazila do lesa, chytla nás bouřka a zpanikařený berňák a k tomu druhý pes, teď hledat kam se schovat no, byl by to ,,nářez"... Našich Alf nemá panický strach, ale začal se bát až na ,,stará kolena". Řeší to tím, že prostě zaleze do boudy.
Alfrédovi přejem k narozkám ještě spoustu šťastných let s váma a aby je prožil ve zdraví!
(tak že to nepřežeňte s tou pizzou! )
To, že se žádný z jeho předků nedožil tolika let, to Toma teda dost vyděsilo a jde studovat Berrynkův rodokmen. Je to fakt strašně málo..
Noemi
že ty se taky někdy ozveš ...
Ivisek77
Jo, akční...! Já snad ty soustavné průsery přitahuju. Tak není to teda pořád (už je 5 dní relativní klid), ale když už - tak už.
Včera tu byla pořádná bouřka. Ne až tak u nás, ale hlavně hory to ,,stáhnuly", takže hned v zápětí se začala valit voda potokem a vyvolávali naši a tcháni, jestli nejsme někde zatopení a koukáme na potok, že u nich jde už přes okraj. U nás je velké regulované koryto cca 25m široké a tady tak 8m hluboké. V momentě tam začne valit z běžných max.30cm - 4m vody! Jsme pár km od pramene, tak se tam steče právě všechna voda z hor, ale zase to nemá tolik bočních přítoků, tak nám to tu většinou neškodí, spíš až ve Strážnici, kde se vlévá Velička do Moravy. U našich je už koryto plitčí (Bože, paní učitelko, jaké je tam i?!), tak jim se ta voda většinou rozleje ještě na cestičku kolem potoka. Naši spíš mysleli od zadu, z kopce od lesa a z mlýnského náhonu. Ale ten je regulovaný 3km nad náma stavidlem a to si lidi hlídají, jim by to šlo do dvorů první.
Baruška je šikovná holka a krasavice inteligentní!Všechno hezky chápe - to je paráda! Jsem ráda, jak vám to bydlení v domečku pěkně ,,šlape". Tady jak pořád prší, plet se nedá, tak zahrada je děs a hrůza. Ale dnes mi přijde synovec s kámoškama na brigádu, tak do 14 dní to snad zase dáme do kupy
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 08:45 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Alfréd děkuje všem za přání a vzkazuje, že se bude snažit být s námi co nejdéle ...
že to není žádný vetchý stařec, předvedl včera Nielsovi: Oba mají hafo hraček, byť hraje si hlavně Níloušek (jeho ukázky boje s dvoumetrovou plyšovou dračicí Agátou by stály za zaznamenání pro další generace), Alfík má zájem jen o nové hračky, aby předvedl Nielsovi, že je až druhý. A od neděle je středem a střetem zájmu růžový tenisák. Ano, svítivě růžový. Včera odpoledne Niels spal dobré dvě hodiny pod stolem s tenisákem v tlamě (kam se na něj hrabe prasečí hlava s citrónem), když si toho všiml Alfréd a šel si pro něj. Níloušek na všechny čtyři, hlavu odvrácenou a temné vrčení, Alfréd mlčky postupuje za svým. To vše pod řadou stolů s počítači ... Pak tam padly nějaké urážky o legitimnosti předků a míček vypadl na zem a já ho sebrala. Jenže si toho nikdo s nich nevšiml a bylo ... přesouvali se po celé místnosti, já zklidňovala přítomné, že si to musí vyřídit psi sami, naštěstí tu nebylo žádné cizí dítě ... No, Niels pár dostal a když vypadalo, že z něj bude Alfréd míček i nadále vymáhat, ukázala jsem jim, že je MUJ!! a bylo oba se obrátili, svalili na svůj pelech a byl klid ....
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 10:35
- Nahlásit
Ano, svítivě růžový
To mi něco připomíná... Unás teda míčky moc nejedou, ale když už tak to stojí za to, protože jsme asi koupili nějaké šmějdy a Bergeron má vždycky z nového míčku půl dne jazyk, jak kdyby na něj někdo zaútočil se žlutým zvýrazňovačem...
že ty se taky někdy ozveš ...
Potřebovala bych se rozčtvrtit...V sobotu letíme na dovolenou, do toho jsem chytla (opět) hnisavou angínu a potřebuju zařídit asi milion věcí...
Jinak asi jsme došli do fáze, že budeme chodit bez stopky, protože v neděli jsme šli ke kamarádovi Bobovi, protože jsme mu koupili kost a po spodní cestě Jehovisti (asi tedy, dva divně se tvářící chlapy v obleku - no určitě Jehovisti ). Automaticky jsem zašlápla stopku a "křup" a Méďa se šel kamarádit . Chudáci pánové s hrůzou v očích Bergerona pohladili a prkeně kráčeli směrem ke vsi . Chudáci Jehovisti s námi mají špatné zkušenosti, takže pokud někoho od nás vidí (hlavně tátu, ale ten jim minimálně 2x vyhrožoval násilnou likvidací), nenápadně zrychlují do běhu a mizí z hrůzou v očích do bezpečí
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 11:21
- Nahlásit
že budeme chodit bez stopky
to my jsme po včerejší oslavě Alfíčkových narozenin vodítko (pětimetrová stopovačka) ještě nenašli ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 14:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
to my jsme po včerejší oslavě Alfíčkových narozenin vodítko (pětimetrová stopovačka) ještě nenašli ...
Téééda ostudy, co vy jste tam vyváděli, to muselo vypadat to Alfrédovo mecheche...
Vidím to v jasných barvách - přežraná, krkající a zpitá psiska válející se v pizerii na zemi...
Páníčky raděj nekomentuju
Noemi
Jé, kam letíte na dovču, trochu i závidím, ale bez psů já bych stejně ani nechtěla. S tím jsem si po pravdě trošku zavařila a nevím, jestli to někdy překonám nebo budu do konce života (minimálně jejich) sedět doma.
A ta tvoje angína...teda, teda, to budeš asi muset začít nějak řešit. Něčím posilovat imunitu. Nejsem moc zastáncem ,,mandle pryč", protože Tom měl jako děcko taky pořád, dali mu mandle pryč, ale moc to nepomohlo, protože ho v krku začne bolet a jako by angínu má stejně. Doktor mu po různých vyšetřeních řekl, že jelikož mandle nemá, tak se mu infekce nastěhuje do žlázy pod jazykem...Prostě jde spíš o to, aby se tělo ubránilo té infekci.
A já když jsem bydlela na bytě, tak jsem byla v jednom kuse na průdušky. Od té doby, co máme barák a já jsem celé dny venku, tak jsem ještě ani jednou nebyla nemocná a to už je 5 let, klep, klep.
Hlavně aby tě to znova nechytlo na té dovči a užila jsi si ji v pohodě.
My jsme doletěli do Bangkoku a měli jít do města na večeři. Už ale v letadle mi bylo divně a jak jsem se dostala do hotelu ani moc nepamatuju, protože to šílené vedro mě totálně dorazilo. Na tu večeři jsme jeli rikšou a bylo to na lodi, ale z toho už nevím skoro nic. Doplazila jsem se nějak (nevím jak) zpátky na hotel a Tom mi změřil teplotu (protože už se mnou mlela zimnice) - měla jsem 40,5st! a upadala do nějakého bezvědomí. Já totiž normálně nejsem schopna fungovat, když mám 37,5st! Řekla jsem jen Tomovi, ať mi dá acylpyrin a že to vypotím. Do rána mně převlékal asi 3x, bylo mokré všechno i s postelí (on musel ležet na zemi, protože jsem propotila i jeho půlku) Ráno jsem se nemohla zvednout z postele a to jsme měli objednaný poznávací výlet po Bangkoku. Poslala jsem ho na recepci, ať mi sežene nějaké silnější léky. Přinesl Paralen - já ho tehdy viděla poprvé v životě a ten mi začal hned zabírat. Na výlet jel sám, alespoň to mám na videu. Další den jsem byla už schopná přejet do hotelu na pobyt u moře (za dva roky ho kompletně smetla tsunami). Celé video z dovolené se ozývá jen strašné moje kašlání. Nevím, co to byl za ,,hajzl"(musela jsem to chytit v tom letadle), ale sužoval mně ten kašel asi 3 měsíce a pak se mi co půl roku vracel, zase alespoň na dva měsíce. Pak to rázem skončilo s tím přestěhováním se sem.
Připadám si jak brouk Pytlík - všechno zná, všude byl....ale, no, taky už nejsem nejmladší a hodně jsem už zažila...
My máme v sobotu velkou svadbu sestřenky, blbnem celé příbuzenstvo už měsíc - sháníme hadry, zítra ještě svozit zákusky, dort.. Když jsem mamce říkala, že bych se vyprdla na takovou svadbu a když si musíme všichni sehnat oblečení a vzít sebou ty dorty a zákusky(a peníze do obálky jako dar), tak to si tu svadbu zrovna můžem uspořádat doma sami! Mamka mi na to řekla, že můžu být ráda, že už to není jako před 20 lety, kdy se na svadbu jezdilo s ,,károu" a na ní se vezlo maso, kuřata, mouka, sodovky, víno, slivovice, zákusky a dort(snad jsem na něco nezapoměla ) Takto ,,vybavená" jela na svadbu každá rodina i pozvaní sousedé. Tak to byl teprve děs, co?!
Sem se rozepsala... (tu je totiž od rána už druhá bouřka a nitě na zašití šatů si jedu koupit až po 15té hodině) - tak alespoň máte čtení na víkend
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 14:17
- Nahlásit
Noemi
Melu, melu a ještě jsem zapoměla okomentovat ty Jehovisty. To je jako u nás. Mamka jim otevřela, slušně je vyslechla a pak se je šetrně snažila odmítnout. Já jednou (bohužel) taky otevřela, ale pak jsem je ,,přebila svýma argumentama" a od té doby se našich baráku vyhýbají jak čert kříži (co kdyby otevřela zase ta megera )
Takže něco jak s vašim taťkou...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 18:28
- Nahlásit
Téééda ostudy, co vy jste tam vyváděli, to muselo vypadat to Alfrédovo mecheche.
Nebyli jsme v pizérii, ale ve vinárničce, ve sklípku. Před půlnoci si k nám sedl otec majitele a soustavně podstrkával psům ze stolu ...
Pizzu jsme si přinesli odjinud .... (druhá vrstva sýra byla od kuchaře jako dárak Alfíčkovi )
Vodítko samozřejmě zůstalo tam, neb jsme odcházeli navolno )
ty Jehovisty.
nechci to zakřiknout, ale tady asi vyhynuli )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 19:01
- Nahlásit
Drakopes
ty Jehovisty.
nechci to zakřiknout, ale tady asi vyhynuli
Nevyhynuli. U nás taky dlouho nebyli, ale minulou sobotu přišli. Byla to nějaká delegace z Ostravska, protože měli jejich přízvuk.
Mému synkovi oznámili, že konec světa je za dveřami a co bude dělat. Odpověděl, že na podzim sklidí a na jaře už nezaseje. Chvíli ho ještě vzdělávali, ale nějak to nedopadlo po jejich.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 07:45
- Nahlásit
Strejda
Mému synkovi oznámili, že konec světa je za dveřami a co bude dělat. Odpověděl, že na podzim sklidí a na jaře už nezaseje.
Synek bude nejspíš vtipný po tatínkovi! Když jsem to četla, vybuchla jsem smíchy. Tom šel kolem a brblal něco o tom, co zase tlemím do toho kompu a když jsem mu řekla, že mu přečtu, co jsme tu dnes probrali odfrknul, že on na to teda nemá čas. Pozděj jsem ho nalákala na to, jak Drakopsovi oslavovali...a už jsem mu přečetla i Noeminy Jehovisty. A tu ,,perlu" od tvého syna jsem ani nemohla přečíst, jak jsem se řehtala a následně Tom se mnou...
Onehdá jsme doma měli všechny čtyři zvířata, kočky se válely po zemi, Tom pracoval na kompu, já si uklízela kuchyň a psiska se střídavě váleli s ním a courali za mnou do kuchyně. Když jsem tam skončila, tak říkám:,,tak holko, kluci všichni ven, já to tu musím pouklízet!". A Tom na to:,,všichni ven, všichni ven, tady se bude bíííílit!" - řehtali jsme se půl hodiny...Kromě věty:,,to neděláš dobře Jaryne..." je to momentálně druhá nejpoužívanější hláška u nás doma..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 07:56
- Nahlásit
worick
Synek bude nejspíš vtipný po tatínkovi!
Jo, jo. Oba zlosynové jsou argumentačně zdatní.
tak holko, kluci všichni ven, já to tu musím pouklízet!
U nás s říká: "Všichni k zemi, to je sakra kulomet." V amerických seriálech je mnoho podobných perel. Např. (foneticky) "To je, kurva, Kejsy Rajbek". To se taky hodí do všech situací.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 08:24
- Nahlásit
Strejda
miluju "kurvu Rajbeka"
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 10:29
- Nahlásit
Drakopes
miluju "kurvu Rajbeka"
Asi není špatnej, ale mně se víc líbí Julča Robertsová
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 10:34
- Nahlásit
Strejda
asi by bylo divné, kdyby se mně líbila více holka ), ale konkrétně zbožňuju ty dva filmy s postavou Rajbeka - nejlepší nelogická komedie, kterou znám ... bohužel videokazeta je už příliš obehraná, budu muset se kouknout po dývku ..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 11:00
- Nahlásit
Drakopes
muset se kouknout po dývku ..
Buď mně to uteklo nebo ho nikdo nevydal za Kč 50,--. Myslím, že Rajbeky doma nemáme.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2009 09:53
- Nahlásit
Tak vzhůru na Krétu...Včera nám volali z cestovky a letíme do jiného hotelu v jiném středisku, než jsme si objednali...alespoň že je to pořád ještě na Krétě
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2009 10:55
- Nahlásit
Noemi
a co hafani?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 07:35
- Nahlásit
Nedávno se mi dostalo do ruky učené pojednání o fyzických trestech při výchově dětí. Denně to můžu porovnat s výchovou u jiného živočišného druhu. (Drakopes nechť mi promine neodborný pohled na věc.)
Máme dvě kočky. Patnáctiletou nerudnou bábu Lízu a jejího dvouletého syna Josefa Kočku ml. Většinou se oba na venek jeví jako dvojkočka nebo kočka se dvěma hlavama. Právník by řekl, že jednají ve shodě. Když ale Pepánek neseká dobrotu, tak ho Líza ostře seřve a zfackuje. Dal bych jí tu stať o výchově přečíst, ale ona naše písmena nečte.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 12:43
- Nahlásit
Strejda
"Jedno plácnutí ve správný moment vyřeší spoustu problémů později"
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 20:32
- Nahlásit
Tak jsem včera přišla domů z práce,otevřu dveře a bouřlivé vítání s baruškou.Rychlé oko prohlíželo terén a najednou vidím....boty v pelíšku...a spousty ...bylo jasné,že nebudou všechny ok.A taky ne Jedna byla slušně opracovaná,dalo by se říci na kost Houknu na Barču,jako co to je?A Bára ač jsem jí povel plaz neučila ihned věděla,lehla na podlahu a ocasem za sebou zametala stopu Říkám,pojď ke mě,to mi musíš vysvětlit....použila svojí taktiku a plazíc se se sklopeným pohledem a zametajíc ocasem se ke mě notně pomalu plížila....asi si myslela,že si to rozmyslím....VYDRŽELA jsem a musela jsem držet smích.Když se doplazila během mého domlouvání sedla si vedle,přilepila hlavu ke kolenu,položila si packu a koukala na mě pohledem řeci byjsi mě netrestala,to jsem já......no měla jsem co dělat abych se nesmála Vyhodila jsem botu a šli jsme ven.Těším se , co mě čeká dnes
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 07:30
- Nahlásit
boty v pelíšku. - včera byl nějaký botový den
každý den, když odcházím z klubu, byť na krátkou dobu, zatarasuju přístup k botám (tam přesněji řečeno k bačkorám). A včera jsem zapomněla. Přijdu, odemykám a už přes sklo dveří na mě štěká Alfréd - což normálně nedělá - no, jo, žaloval. Níloušek si do jeho (!!Alfrédova!!) pelechu odnesl jednu moji bačkoru, ale super, beze škod.
Hodní kluci, i přes sklerotickou paničku
|