Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 07:41
- Nahlásit

Strejda
no já myslela, že to je buď fór nebo se prostě argosek
upsal...

Právě, znám tady ty bouřkové psí story od našeho Ťapiny (co jsme měli, když jsem byla malá) a taky sestřenky křížená Čaučaua, tak vyváděla. Nakonec to vyřešili tím (u nich to teda šlo - na rozdíl od paneláku, což je fakt průser), že ji zavírali do sklepa pod barákem, který je zakopaný ve svahu a tudíž nemá okna a ještě jí tam zapli rádio, aby fakt to burácení nechytala. Jinak zdemolovala totál prádelnu.

argosek
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 07:53
- Nahlásit

worick

češtinu bych rozhodně neřešila myslím, že tady má úplně odlišné zákonitosti.

pak ovsem dochazi ke zbytecnym omylum a nerodozumenim.

Takže co je to ten brněnský salašnický pes? Vo co gou?

povtok, v nemz potomci mahmutu smaceji sve choboty - nic vic. je-li ovsem vas pes osklivy a uslechtily a dotkl se vas muj prispevek, pak vezte, ze zbytecne - osklivi pejsci jsou ti nejlepsi.

Strejda zase kecaa

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 08:09
- Nahlásit

argosek
mne se rozhodně nedotknete, neb jsem od vás hooodně daleko
Pochopitelně, že naši pejsci jsou krásní a ušlechtilí, proto je taky máme, že jo . Původně teda taky měli hlídat barák a zahradu, ovšem to byl náš záměr, nikoliv jejich. Každý příchozí je pro ně potencionální mazlič a hladič.

argosek
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 08:15
- Nahlásit

worick

mne se rozhodně nedotknete, neb jsem od vás hooodně daleko

a jak muzete vedet, kde jsem . ostatne, i kdyby...

Každý příchozí je pro ně potencionální mazlič a hladič.

to je ta nejlepsi hlidaci taktika

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 10:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

argosek
Mrknu z okna a nikdo šíííroko dáááleko...Tu dávají lišky dobrou noc, nehrozí...
No, prošla jsem zahradu a má radost byla předčasná. Na trávě trochu rosa, zem suchá. Takže opět nepršelo. Ách jo
To je ta nejlepší hlídací taktika - to jako - svalit a ulízat k smrti? No, teď už k nám rádi chodí i ti, co se jich ještě donedávna báli. Asi se to rozkřiklo, jak jsou přítulní...

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 18:53
- Nahlásit

worick
AhojkyTak jsem tu....jsme všichni v pořádku,díky za starost)...pravda je,že do dnešního dne jsem byla odkázaná na net v práci a vždy nebyl čas.Ale ode dneška máme už net na domečku...HURÁÁÁ!!!!

Včera měla Barča poprvé bouřku...tak jsem se nevyspala,protože jsem čekala jak bude na to bude reagovat.Nechtěla jsem dělat nestandartní situaci,proto šla na noc do garáže jako obvykle,ale pořád jsem běhala po tmě...jako na záchod....a poslouchala za dveřmi jestli nepláče a nebo dokonce neřádí.Ale asi máme kliku,byla ticho jak pěna ani neblafala.Tak doufejme,že to vydrží))

Jo a taky jsem si říkala,že se nám nějak klíšťata vyhýbají a to jsem neměla,neb jsme dneska začali tahat.Bára byla se mnou na sběru bezu(vařila jsem bezovou šťávu) a nejspíš taky nasbíralabohužel né to co bych chtěla já.

A taky už byla vypuštěna na trávníček,ale jen pod dohledem...ještě je mlaďounkej,teprve jsme poprvé sekali.Ale už po něm může bez pohromy přeběhnout )))

Jinak je to zlatíčko čím dál větší a panečku jak hlídá,docela budí respekt;.-) Ale už asi pochopila,že když se bavíme ,tak to vetřelci nebudou a po chvilce přestane)))

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 19:35
- Nahlásit

Ivisek77
to jsi mně potěšila, že jste OK! Teda, taková hlídačka jo? To u nás se asi spoléhá jeden na druhého a nehlídá ani jeden Štěkají jenom na psy, co chodí kolem na prochajdy, na lidi jen maximálně štěknou jako, že ohlásí, že tam někdo jde. Ona Barča si vás asi víc hlídá, ony psí holky jsou takové víc majetnické a žárlivky.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2009 23:53
- Nahlásit

worick

Ona Barča si vás asi víc hlídá, ony psí holky jsou takové víc majetnické a žárlivky.
To je přesnéPaničku si hlídá,mám ten pocit,jako když mi chce vždy předvést,že se na ní můžu spolehnout

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2009 06:47 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Včera celý den v Hostivaři (pro méně znalé rozsáhlý lesopark na skoro okraji Prahy). Dětičky tam měly celorepublikové finále šifrovací hry, takže psy jsem vzala s sebou. Celý den oka nezmhouřili - takových dětí (a což teprve, když začaly svačit), takových psů, a jeden tak obrovský, ža na něm člověk sedí (kůň - toho velice zvláštním tónem vyštěkali. Jakmile v podvečer dorazili do domácích končin, padli a ani večer o vycházku nijak zvláštní zájem. Spucli večeři a do budíčku o nich nebylo slyšet

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2009 18:51
- Nahlásit

Drakopes
jo jo,tak se na ně musí...utahat je

worick
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2009 21:13
- Nahlásit

Drakopes
Ivisek77
to jo, to máte holky pravdu, po pořádném výšlapu mám jistotu, že do rána bude klid a nechají zahradu na pokoji. Žádné vykopané díry v cestě ani lov myší v zelenině. Pokud se nudí vymýšlejí jenom hovadiny. Před předním plotem na jedné straně je metr a půl ,,svážek" a na něm vysazené kaliny pražské, aby ho zaplnili. V zimě to byly kolky, tak jich polovinu okousali (ty co jim vadili v cestě), teď celkem hezky opukly, ale byly zarostlé plevelem. Mamka (tchyně) je onehdá pěkně vyplela - teprve jsme viděli, jak se zdrchaly. 3 dny zpátky se kluci v noci nudili, tak se tam z toho svahu asi váleli po sobě dole a polovinu shrnuli i shlínou dole, ulámali, rozlámali, no děs. Jen jsem ráno posbírala ,,mrtvoly".
Dnes konečně popršelo, ale do země jsem nekopla, tak nevím jestli to alespoň trochu pomůže. Každopádně by to ještě hooodně chtělo. Mamka ale nestačila shrabat ,,jatelinu", kterou brácha posekal a ona ji 4 dny chodila obracet. Nebyli jsme nikdo doma, tak se to nezvládlo. Je z toho nanic. Ne, že by se tak nutně potřebovala, ale té zbytečné práce kolem, to pak naštve.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2009 15:57 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Hlásím útok klíšťat - dneska jsem vytáhla Alfrédovi tři! To je snad víc než za posledních několk let dohromady ...

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2009 17:56 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Já tedy musím zaklepat....
Kolem 10. května jsem dala Advantix (280 Kč - že se nestydí ), týden to vypadalo, že ani ten nezabere, ale od té doby máme pokoj...Kocour chodí obalený pořád, takže to evidentně zabírá.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2009 21:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Noemi
Ahojky holky, já že vás Pražáky odnesla voda! Pořád nahlížím a nikdo nic. Tom mi říká:,,co tam furt čumíš víš, že o víkendech je to slabší, že nikdo nic nepíše" (ha, ha, už ho to taky trochu chytlo, já mu vždycky předčítám, co jste kdo zažil). Tu 3dny přeprchá, tak snad to konečně bude dost, teď nám zase cosi sprchlo z bouřky co šla bokem. Spoty dostali Frontline všichni čtyři (i kočky) a klíště mají jen sem tam, ale nevím jestli je to zrovna tím, nebo že se změnilo počasí. Právě, že kočky si to příšerně rozdrápávali, tak už měli lysé strupaté krky, jak nějací kočičí bezdomovci vypadali. Teď už jim to jakž takž zarostlo.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 15:59
- Nahlásit

Noemi
Čauky, ty si ještě nenapsala, jak to dopadlo s granulema velikosti piškotů, jak si onehdá koupila. Žere je Bergeron? Protože se naše psiska v jídle pořád nimrali, dostávají teďkon granule suché. Ty buď sní nebo ne, ale tak když namočené nesnědli, musela jsem to vyhodit, jelikož rozblemtané už nejí v žádném případě. A jak tak sleduju Berču, tak si myslím, že psi s takovýma velkýma tlamicema, by měli mít i větší granule, aby se je snažili kousat. On je víceméně hltá, teď jak na sucho, tak se tím občas dusí a i kvůli čištění zubů by je měl víc kousat. Jak teda vypadá to vaše krmení?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 17:12
- Nahlásit

Naši k snídani dostávají Royal Canin, a to jsou krychle, ty nepolknou bez rozkousnutí. A je legrace v parku, když mám hrst granulí jako mlsky a jednu si vyškemrá jezevčík nebo pudl či bišonek ... to pak drtíme podpatkem ... )

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2009 17:13
- Nahlásit

worick
Dokrmujeme Chicopee, ty nové mám načnuté a používám je hlavně jako pamlsky, občas dostane tyhle místo Chicopee. Spokojenost obrovská, Médi žere bez toho, aniž bych mu musela držet misku u hlavy. Občas se dokonce i stane, že sežere celou misu najednou. Přes naše obavy si s velkýma granulema (první, co jsem doma slyšela, bylo "Proč jsi koupila tak velké granule, jak to bude jíst chudík kocour?" )poradil i kocour, rozčtvrtí si je a sežere. V sobotu jsem na něj schválně koukala, jak to dělá.
Ty granule jsou strašně mastné, takže asi budou i chutné...Velikost je super, musí se kousat a ne hltat. Jen mi přišlo, že byl Bergeron o víkendu, když je dostal 2x za sebou trochu nafouknutý (a strašně smrděl ), což je možná právě způsobeno tím žvýkáním a spolykaným vzduchem navíc, ale třeba to s ganulema vůbec nesouviselo.
Dávám je hlavně za odměnu, když jsme venku a v hojném množství (bude rozmazlenej parchant ), aby trošičku přibral...Teď jak pořád pršelo a Médi byl mokrý, tak jsem se bála, za kterým rohem vyskočí Kubišová a udělí nám přednášku o podvýživě .
Já dávám na zuby hlavně ty morkové a telecí kosti. To je náročnější na kousání a myslím, že to zuby čistí lépe. Pak máme ještě takové ty tyčinky od Pedigree, ale o jejich účinku na zuby bych docela pochybovala, protože tu tyčku zhruba během 3/4 minuty sežere a za tu dobu se ty zuby fakt nevyčistí

worick
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 00:15
- Nahlásit

Drakopes
Které Royalky máte?
Noemi
během 3/4 minuty sežere a za tu dobu se ty zuby fakt nevyčistí - no to ne, že jo, zuby si máme čistit alespoň 2 minuty
Nám nejspíš ,,zmizí" Woriček. Po té co dolíná už z něj nezbyde vůbec nic. Pár kostiček...
Vychrtlý berňák - jediný doložený je asi ten tvůj! Berča má pořád ty bobky dost velké, řídké (umazaný zadek) a smrdí jak tchoř, tak zase uvažuju o změně granulí, ale kvůli nimravému Woričkovi nevím co zkusit. Potřebovala bych testovací pytlíky vícero druhů, abych je nějak vyhodnotila.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 06:27
- Nahlásit

My máme Royal Giant a pak dvakrát, třikrát do roka koupím pytel RC Mobility Large - ty jsou drobnější, ale to mají kvůli kloubům.

Jinak jsme včera vytahali z Alfréda snad deset klíšťat. Ten pablb leze do houští a tam hrabe, případně se válí. V tomhle počasí je přímo střásá do kožichu. Jnak si nedovedu vysvětlit, že Niels ani jedno. To je snad víc klíšťat, než měl za celý život dohromady. Ráno jsem bojovala s nechutí ho pohladit, abych nenarazila na nějakou vybouleninu ...

worick
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 07:32
- Nahlásit

Drakopes
abych nenarazila na nějakou vybouleninu ...- to než jsme dali toho spota, tak Tom nadával: ,,prosím tě, jak jim ty klíšťata ráno kontroluješ, když to na nich teď visí jak korále? Tady mu blembá, tady taky". Sám by ho nechytil málem ani v rukavicích. Když v těch jejich chlupiskách se to přahrne v nějaké guči a narazí na to člověk spíš náhodou. Včera jsem byla s nima večer běhat v lese, zpátky jsme to vzali přes babču a jak seděli v kuchyni, tak to po nich běhali klíšťata dostihy. Dnes se teprve ukáže účinnost spotu - kolik bude přisátých. Taky jsem hodila parádní ,,tlamu" (opět mi trdlo Berčanovo vletělo v běhu pod nohy), bohužel ne na louce, ale na makadamové cestě, tak mám tak sedrané dlaně a natlučená kolena, že netuším jak budu fungovat. Ty dlaně bolí děsně, půl noci jsem se převalovala a nevěděla kam je vrazit. Na naražené koleno snad pomohl Fastum - bolí mnohem míň.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 08:32
- Nahlásit

worick
Na naražené koleno snad pomohl Fastum
Máme hodnou lékárnici, která nám zbytečně netahá peníze z kapes. Poradila Profenid gel. Má stejnou účinnou látku jako Fastum gel a je levnější.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 11:26
- Nahlásit

U nás byl pořád klid a teď jsme začali klíšťata tahat taky Dáváme pipetu frontline a docela funguje,jen koukám,že už musíme zase novou...na blechy je to dýl,ale na klíšťata jen měsíc mrchy není zrovna nejlevnější,ale obojky mě strašně smrdí a navíc myslím,že moc nefungují
Jinak mi dáváme Barče" Eukanubu junior large breed" a baští super.I když já si myslím,že ta by sežrala všechno Je to taková popelnice ...ale zase nemá tendenci se přežírat.Dnes šel ráno Tom do práce došel s ní ven i jí dal nažrat,no a protože jsem tvrdě spala ..tak jsem nevěděla.Vstala jsem,šla jsem s ní ven (to může vždy) a nasypala žrádlo.....a nic....říkám si to není normální,vždycky se k misce hrne a teď ani prd.Volám Tomovi a taky jó,dostala Tak jsem jí pochválila,že je tak vzorná a narvala jí frolíkama co dostává za odměnu ))).....a ty tedy může taky pořád
Jo a taky nám ,nebo vlastně sobě, do rána rozcupovala celý svůj pelíšek bylo to jak když nachumelí,tak dostala koberec..jsem zvědavá jak dlouho vydrží ))

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2009 11:30
- Nahlásit

Strejda

Máme hodnou lékárnici, která nám zbytečně netahá peníze z kapes

to je k nezaplacení Od jisté doby moc dobře vím,jak moc se dá v lékárně ušetřit

Noemi
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 08:04
- Nahlásit

Máme hodnou lékárnici, která nám zbytečně netahá peníze z kapes
Nenapadne vás něco? V pondělí večer pohodička, v úterý ráno šáhnu na Médiho a vzadu na hlavě ho zřejmě cosi svědilo, takže tam má dvě rozškrábané (asi) a zastrupené oblasti (strupy jsou suché, nemokvají), jednu tak 4x4 cm, druhá trochu menší. Má to komplet pod srstí, takže pokud člověk při hlazení nepřitlačí, ani by si nevšiml, že tam něco má.
Něco podobného se nám stalo v březnu, mělo mezi lopatkami několik klíšťat a rozdrbal si to. Mazali jsme to sádlem a rakytníkovou mastí. Pěkně se to vyhojilo, ale v těch místech šla dolů srst a stále ještě nenarostla nová, ale na páteři se ten pidikousek ztratí, na hlavě mě ta představa dost děsí.

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 12:29 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

na hlavě ho zřejmě cosi svědilo, takže tam má dvě rozškrábané (asi) a zastrupené oblasti (strupy jsou suché, nemokvají), jednu tak 4x4 cm, druhá trochu menší.

Máme taky podobné problémy, horší o to, že rány mokvají.

Pandrvet říká, že to je vrozená vada salašníků, že si mohou vykousat nebo vyškrábat díru do kožichu i bez zjevné příčiny. Většinou, když k tomu pes má nějaký psychický důvod. U otce Saliny to je vždy, když je majitel na dlouhé služební cestě a pes zůstává jen s majitelkou. U Saliny jsem v ráně našel klíště, které bylo pod kůží. Taky se tady o tom psalo.

Knihy to popisují jako poruchu velkých psů. Salina je náš třetí velký pes a její předchůdkyně do kožichu díry nedělaly.

worick
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 15:04
- Nahlásit

U Saliny jsem v ráně našel klíště, které bylo pod kůží. Taky se tady o tom psalo. - jo, to mívá Berry, to jsem psala já.
Berušu jsem nenachytala, že by si jako rozškraboval něco z nudy, vím co myslíte, je to z psychiky, dělají to i papouši, ale to to nemáme. Nevím jestli je to to, co má Bergeron, ale Berry má na hřbetu až skoro u ocasu místo (no skoro celý zadek), tak 10x10cm, kde má taky takové suché stroupky, vypadá to jako pořádné lupy, myslela jsem že se tam zapařil, protože podobné to měl jak začaly horka i pod pažema. Ale má to už delší dobu a i srst tam má takovou nelesklou, drátovitou. A nepřipadne mi, že by ho to nějak svědilo, zrovna tam se neškrabe. Já mu to vždycky seškrabu a vyčešu, ale dělá se to stále dokola. Na veterině při přeočkování jsem se na to zapoměla zeptat. Ale oni hned z toho chtějí drásat vzorky a to po posledním pokusu už radši podstupovat nechcem.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 11:20
- Nahlásit

........tak tenhle problém nemáme(musím to zaklepat)...ale máme dost problém na ní ty klíšťata najít občas najdu už odpadlé a nažrané na zemi brrrr!!! a to jí pořád prohlížíme a drbeme a stále nám některé utečou.V tý srsti se to dost hrozně hledá a to ještě nemá takovou

worick
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:37
- Nahlásit

Ivisek77
No, tak tady ty ,,borůvky" máme po zemi běžně. Naštěstí venku a to najdem jen ty, co odpadli kolem baráku na dlažbě. Ne ty co poztrácí různě po zahradě. Jsou to ke všemu chlupáči oba a je to spíš náhoda, to na nich najít. Onehdá prošli obývákem za mnou do kuchyně - jak jsem větrala dokořán. A pak když jsem je vyprovodila a šla to za nima zavřít, tak jsem takový ,,fujtajbl napitý" našla uprostřed podlahy v tom obyvču. Ještě, že jsem ho nerozšlápla brrrr, já chodím naboso!!!

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 20:46
- Nahlásit

worick
no je to fakt fujtajbl...taky lítám doma bosa ...Barča je očkovaná na boreliózu,ale netuším jestli pes může dostat taky tu encefalitydu (sory,nevím jak se to píše ... )A letos jich je tedy pořádně a jsou čím dál víc odolnější ((

baru
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 22:28
- Nahlásit

ahoj všichni, tak se hlásim do diskuze s novým berňáckým přírůstkem)..a rovnou mam dotaz na Pražáky: kam chodíte na veterinu? my máme jednu poblíž(Vysočany), ale ta nemá zrovna moc dobrou pověst...dík

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání