Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2009 20:43
- Nahlásit

Noemi
Ha, ha, no ty si měla veselo! Nemusím mít pořád držku natlučenou jenom já....Pokousaná jsem takto minimálně 2x týdně (a to si dávám alespoň pracovní rukavice), protože my
každé ráno máme chvilku házení a tahání gumového čuníka - jenomže mezi těma dvouma tlamama mám já ruce. A Woriček je taková potvora, že jak je rozdivočený tak cvaká kolem sebe jako piraňa (já ho teda podezřívám, že kouše schválně). Skáče do vzduchu zachytit to prase a jen tak mimochodem mi zadrapí ruku nad loktem tak, že mi roškubne i tričko a teda cvakne ruku. Potvora. Tváří se samo, že fakt nechtěl a letí mně olizovat.
baru
Jo, vyroste děsně rychle, ale foť, já se občas kochám nad fotkama, jak byli ,,méďoškoví"
Strejda
Blonďák Ron (LR) - kámoš Argošek zase z domu zdrhnul k nám za klukama a přišel pro něj švagr s prutem - kluci z toho byli tak vyděšení, že půl dne čučeli v boudě

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 06:15
- Nahlásit

worick
půl dne čučeli v boudě
Pořád si myslím, že bychom taky měli mít dva psy. Máte dvě boudy nebo jednu velkou?
--
přišel pro něj švagr s prutem
No jo. To se někdy na vesnici stane. Myslím, že stačí psovi vynadat. Prut mi je proti mysli.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 06:41
- Nahlásit

Pořád si myslím, že bychom taky měli mít dva psy

nudíš se? Tak to určitě dva psy. A rozumně za sebou, aby jeden už měl rozum (haha) a toho malého usměrňoval (haha)

a když jsme u toho ohlodávání - Níloušek miluje na zadní, obejmout mě tlapakami a olizovat uši. Teď přidal lehké oždibování, tak se bojím podívat do zrcadla, jak budu mít za chvíli tvarované uši

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 06:51
- Nahlásit

Drakopes
nudíš se?
Nenudím se, ale máme ideální podmínky pro chov psa. Zahrada, 10 minut do lesa, příměří s myslivci, 10 minut autem na cvičák, ...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 08:16
- Nahlásit

Drakopes
Čoveče, tak to berňucha olizuje úplně minimálně. Jediné co tak dělá je, že přečichá bradu a pusu (asi co jsme měli k obědu)a když je moc rád, že jsme za nima přišli, tak nanejvíš udělá jednou ,,líz" na tvář. To Woriček, to je lízajda i s těma ušima.
Nejvíc je stejně opusinkovávám já...
Strejda
ty jsi nám ani nenapsal, jak to doma máte, svobodný, bezdětný, psa s přítelkyní?. Nebo ještě u rodičů? A nebo děti odrostlé? Já vím, že je to každého věc, ale znám nemálo párů, co si pořídili psa před dětma (na zkoušku, jak jim půjde výchova) a když přišli děti, přestal být o psa zájem. O dva psy - to by byl ještě větší průser... Promiň, proto se vyptávám. Závidím to příměří s myslivci..

Já bych neměnila (Drakopes - ty určo taky ne), jsem fakt ráda, že jsou dva. Když jde do tuhého, tak si i pomáhají a když jsou sami - zahrajou si spolu (teď mají zase hádací týden, Woriček na Berču pořád jen brblá a nehrajou si, jen spolu dělají lumpárny)
Jé zapoměla jsem ti napsat - včera přišly ty Royalky a kluci je žerou fakt s chutí (zatím, u nových to tak většinou mají)tak jsem ráda a snad jim to vydrží. Uvidím jestli bude i nějaké zlepšení na srsti a hlavně vychrtlého Worička (po čase teda..)Dík za tip

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 10:00
- Nahlásit

Drakopes
Níloušek miluje na zadní, obejmout mě tlapakami a olizovat
tak to moc dobře známV okolí krku jsme neustále poškrábaní a vůbec po těle šrámy od tlap,jak se dožaduje pozornosti.A pořád jsme ve střehu,aby jsme nepřišli o oči tlapa přiletí,že ani nevíme jak

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 11:40
- Nahlásit

worick
ty jsi nám ani nenapsal, jak to doma máte
Děti z domu.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 12:41 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Děti z domu.
Aha, díky, ha, ha, já už se bála, že jsem tu nejstarší (zamrzlý puberťák) a vypadá to, že těsně vedeš. Omlouvám se teda za tykání, ale myslím, že vzhledem k tomu, že jsme věkově skoro stejně, mi to promineš
Tak to jo, to bych druhého pejska klidně doporučila -ono podle toho, co jsi psal, bylo vidět, že máš na Sali čas a věnuješ se jí. Abych se někoho nedotkla - to tady všichni, ale jinak je to už u nás ,,bezdětných" a ještě navíc co pracujem jen doma, než děti, zaměstnání, pejsci....Vždyť i já mám kolikrát pocit, že nic nestíhám. To je, co?!
Drakopes
teda já dávala snídani a jsem fakt nadšená jak jedli s chutí a dokonce čučeli mlsně na misku, už když jsem ji nesla! Jinak to bývají spíše otrávené ksichty ve smyslu: ,,a to fakt musím jíst?"
Díky, díky, díky!
Nó, tlapa sem, tlapa tam a co máme říkat mi s Drakopsem, když to máme všechno x 2?! Někdy je to fakt masakr...
Teď sem šudlila podlahy a u toho přemýšlela nad kdečím a vydumala jsem, že nám tu přibyla Baru, ale kam zmiznula Dana?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 14:59
- Nahlásit

že jsem tu nejstarší
kam se hrabeš na mě, velebného kmeta

worick
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 15:45
- Nahlásit

Drakopes
Tož nešil, dyť si psala, že jsi byla někde na hřišti s děckama? Já to teda asi blbě pochopila, myslela jsem, že se svýma. Nechceš říct, že to byli vnuci?!

worick
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 15:51
- Nahlásit

Drakopes
ježíš, prd na hřišti, v Hostivaři...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 16:05
- Nahlásit

že jsi byla někde na hřišti s děckama

někdo se živí prací na počítači, někdo se živí prací s dětmi )

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 16:29
- Nahlásit

Drakopes
někdo se živí prací s dětmi
A nejhorší práce, je práce s lidma. Pardon. To se říkalo za starýho režimu a nemoh' jsem si to odpustit.

worick
Vždyť i já mám kolikrát pocit, že nic nestíhám.
Takový pocit tedy rozhodně nemám. Stíhám všechno, co chci. Ale všichni okolo mně tvrdí, že nestíhám nic. To je jen rozdíl v měřítku.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 17:57
- Nahlásit

Drakopes
Jé, tak to ty jsi ta ,,ideální žena", co má ráda zvířátka i děti?!
Tak to se nesmí dostat k mému Tomovi. Já mu stále tvrdím, že taková neexistuje a že by musel jít do kompromisu.
Strejda
Ha, ha, to máš pravdu, je to přesně jak říkáš. Když se nad tím zamyslím, tak třeba dnes bych v tom pařáku nejraděj lapěla se psama na mole v chládku, ovšem přišla tchýně plet, tak jsem musela chtě nechtě jít taky. Jinak by mi bylo jedno, jestli to udělám dnes nebo zítra. Nejsi ty studovaný filozof?

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 18:10
- Nahlásit

worick
Nejsi ty studovaný filozof?
Myslel jsem, že to nikdo nepozná.

Janiii
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 18:19 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

worick
Teď sem šudlila podlahy a u toho přemýšlela nad kdečím a vydumala jsem, že nám tu přibyla Baru, ale kam zmiznula Dana?
doufám, že se Dana nebude zlobit, že to na ni prásknu ale holky mají teď moooc práce, a jsou pilné na poli cvičícím, v neděli udělaly zkoušku ZM

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 20:19
- Nahlásit

Strejda
Mám dotaz?V kolika začala Sali poprvé hárat? Nám je 10 měsíců a zatím nic?A poznám to u tak chlupatýho psa?Ptám se asi blbě,ale do teď mám zkušenost jen se psem?Fenu máme poprvé.

Janiii
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 20:34
- Nahlásit

Ivisek77
já myslím že máte ještě čas ... berni teda hárala taky v 9 měsících, ale ještě bych nepanikařila ... a poznáš to, bude se čistit, častěji čůrat - resp. spíš značkovat

worick
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 23:57
- Nahlásit

Janiii
Áno, procházela jsem stará data a to co Dany, se týká i tebe. Dík za info, kam jste se holky ztratily...

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 06:06
- Nahlásit

Ivisek77
V kolika začala Sali poprvé hárat?
bude se čistit, častěji čůrat - resp. spíš značkovat
A na zemi budou kapky krve a dostaví se nápadníci. Salina poprvé hárala v osmi měsících.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 06:35
- Nahlásit

co má ráda zvířátka i děti

ty nevíš, jaký je rozdíl mezi pedagogem a pedofilem?

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 07:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Čauky, teď jsem dokoukala vaše stránky....a valila jsem oči, čím vy se tam zabýváte. Ty brďo, tak já možná umím dělat zahrady (a hezky kopat motykou), ale co ty tam učíš (děcka), tak z toho bych byla tumpachová. A hlavně ty pedagogu ze mně
Omlouvám se (a ne, že by mně to netěšilo ) - máš pravdu, budeš starší
Ty fotky, jak jsou tam vaši kluci spolu jsou boooožííí. Pošlu ti taky nějaké ,,miminkovské"

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 07:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
ty nevíš, jaký je rozdíl mezi pedagogem a pedofilem?

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 20:24
- Nahlásit

worick
Nějak jsme to zamluvili. Máte na dva psy jednu nebo dvě boudy?

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 21:42
- Nahlásit

Strejda
No jo, promiň, zapoměla jsem na tu tvoji otázku. Máme jednu zděnou boudu, zevnitř obloženou dřevem s dvouma vchodama a rozdělenou přepážkou, která se dá popř. rozebrat, takže jako by měli dvoudomek. Zedníci když ji stavěli do mně hučeli, že pro tak velké psy bude malá, bude mít malé vchody atd. Já si to tehdy našla na NETu, jak někdo dával návod na boudu pro berňáka a nevím jestli jste to dokonce nebyl někdo z vás tady. Bez problémů tam vlezou i se krásně vejdou. Když byli malí, tak se různě navštěvovali a měnili, ale teď už je vidím ležet pořád v té samé. I když oni tam leží spíš vyjímečně, většinou jen, když moc prší a nebo když mají průser. A ještě když byli menší a byla bouřka, tak sem tam k nim vlezla (to leželi ještě většinou spolu v jedné) a tulili sme se spolu všichni tři

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2009 06:28
- Nahlásit

My máme na dva psy jeden byt. V něm mají nerozdělené pelechy, tzn. kdo si tam lehne, toho je. Akorát skrýš pod stolem je jen Alfíka, protože Niels se nebojí

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2009 16:52
- Nahlásit

worickDrakopes
Děkuju

baru
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2009 21:45
- Nahlásit

zdravím, tak jak jste si užili krásně slunečnej víkend?

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 10:14
- Nahlásit

baru
jak jste si užili krásně slunečnej víkend
Bezvadně. Potkali jsme salašníka, byl to obr. Určitě byl kříženej s mamutem.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 15:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Čauky ve spolek. My jsme měli, spíš bych měla napsat měli bychom, taky hezký víkend, neb jsme ani moc nepracovali a bylo hezky, v neděli jsme byli s klukama na pěkném výletě - kdyby ovšem kočce Guccince přííííšerně nehnisal ocas...

Kdo má slabší žaludek nebo nemá náladu na hnus, ať dál radši nečte!
Začalo to už někdy ve čtvrtek, kdy ráno nepřišla jako obvykle na muchlování za barák, potom se vyplížila z jejich boudičky (kam ani moc nechodí) a chovala se divně. Byla přikrčená, vystrašená, šla do baráku a tam to pokračovalo. V pátek jsme si všimli, že má asi něco s ocasem, protože ho nezvedala nahoru a ani se nemohla posadit. Říkala jsem si, jestli ji nechňapl nějak blbě pes, buďto cizí nebo možná i některý z našich. Jen my bylo divné, že by ho neměla oškubaný...V sobotu už mi to nedalo, říkám Tomovi ,,lapnem ji a musíme jí to prohlédnout, co tam teda má". Ona totiž zdrhala, schovávala se a nechtěla na sebe nechat šáhnout. Tak jsme ji nalákali na mléko do pracovny, zamotali do osušek a vyšetřovali. Teda já, Tom držel. Jakmile jsem se dvouma prstíkama jen snažila opatrně rozdělat chlupy, kde co teda je, tak začala příšerně ječet a mlet sebou, Tom se bál, že jí něco udělá, jak ji drtil rukama, tak to bylo na 10x. Našla jsem tam něco jako pidisvazeček slepených chlupů, tak jsem si říkala, že jedině to to může být. Opatrně jsem ho chytila do prstů a on mi zůstal v ruce. A začal vytékat hnis. O tom, že by se jí to dalo vymáčknout nemohla být řeč, jen jsem se toho trochu dotkla papírovou utěrkou a kromě toho řevu, to teklo a teklo. Byla tam dírka průměru tak 2mm. Tak jsem to pak ještě polila Betadinou a říkali jsme si, že když se to už spustilo, bude si to lízat a snad to bude dobré. Akorát je to na tak blbém místě, Shora, 5cm od kořene ocasu, že si tam skoro nemůže dosáhnout. Včera už se zdála veselejší. Dnes říkám Tomovi, že když jede na týden pryč, musíme jí to ještě zkontrolovat, jestli se to lepší a nebo bude muset na veterinu (protože sama, třeba zítra, bych jí to těžko zkontrolovala) Tak jsme ji zas lapli, koukám, dírka zaschnutá Tom že: ,,vidíš, už to má dobré, nech ji chuděrku, když tak ječí". Ale mě se zdálo, že nahoře má kouli, ta kůže byla taková napnutá. Vemu jehlu, malinko drbnu do toho stroupku a hnis normálně začal valit jak z kohoutku. A ten smrad, buďte rádi, že to nemáte in natura. Pořád jsem to stírala a pak se mě zdálo (Tom furt:,,dobré, už to vyteklo, dej tam Betadinu a netrap ji"), že v té dírce něco vidím, že to trochu vyčuhuje - třeba brok, trn, nevěděla jsem od čeho to vlastně má, tak jsem to zkusila ještě víc setřít ubrouskem abych do toho viděla a to jsem uvolnila chuchvalec hnisu co to ucpával a normálně to vychrstlo půl metru až na zeď - ještě, že je tam dřevěný obklad! Muselo jí z toho pidiocásku vytéct tak půl deci hnisu! A to si právě po tom nechala ráno i přejet rukou (při hlazení sem to nenápadně kontrolovala), tak sem myslela, že fakt už dobré. No děs, hnus, to se ani nedá popsat. Dám tomu ještě do zítřka, nějak se pokusím to zkontrolovat sama a jestli to ještě poteče tak valíme na veterinu. Teď právě sleduju, že na mole jsou užovky dvě, ale nepovedlo se mně je zachytit spolu, byly asi 2m od sebe. Škoda. Venku je příšerné vedro, na zdechnutí. Okopávala jsem zeleninu, ale už jsem utekla, půjdu až pozděj, snad nebude už tak vedro. Nebo se něco dovalí.
Jo a kluci mě potěšili, na výletě byli fakt hodní, neotravovali ani lidi ani pejsky. Šli jsme přírodní rezervací, Tom říká:,,nemohli by jsme Worička pustit, ať jde taky na volno" (Berča jde celou cestu). Říkám: ,,sice sotva plete nohama, ale jsou tu louky a můžou tu být srnky a nevím kde je jakový myslivec schovaný, radši ne". Za 5minut 20m před náma vyběhlo stádečko i s malým srnčetem, ještě že byl Worča zapřažený, úplně mně zamrazilo.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání