| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2009 22:05
- Nahlásit
Teď jsem dozalévala truhlíky před barákem a psiska mezitím už potmě v trávě něco lovili, já že snad cvrčka či tak něco. Pak se někam zdejchli a tak sem je po zalévaní našla vepředu na trávníku o něco se dohadovat. Jdu k nim, říkám: tak ukažte kluci co to tu máte? A Woriček pustí něco z tlamy. To už jsem si myslela, že kus kožené rukavice - třeba. Šáhnu na to a fuj - to nějaké slizké. Čumím, jak jen se to v té tmě dá...a on to chudák zamordovaný žabák. Trdla jedny.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2009 22:15
- Nahlásit
Ivisek77
Ahojky, jste vy tam všichni OK? Dlouho si se neozvala...
Budujete nebo odpočíváte? Trávník už tam je? A co Barča, už ho zkusila ,,prohrábnout"? Já jsem teď zahrabávala další dvě jámy v cestě. Onehdá vykutali 5 dolců brambor kvůli myši a jestli jim dojde, že to ,,metro" v zelenině kutá hraboš, tak mi tam těžko nějaká vůbec zůstane. Tam kde Berča ,,jen" projde, mi těžko ta zelenina vůbec vyleze...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2009 22:45
- Nahlásit
Myj sme doma měli docela veselý víkend...
V sobotu jsme šli s Médim ráno na nákup. Vylezla jsem z krámu, na lavičku před krámem postavila tašku s nákupem a připravila navch housku pro Bergerona...Pak jsem ho šla odvázat přes silnici od vývěsky, když vylezl z krámu skoro soused a jal se dělat vtipy na téma "někdo tady zapoměl nákup" ... Pustit Bergerona z vodítka, tak jsme museli volat Havrany . Ať mi nikdo neříka, že psi nerozumí, Bergeron okamžitě věděl, že ranní houska je v ohrožení a choval se podle toho . Soused jen chudák zablekotal něco ve stylu "On taky umí štěkat?"a nenápadně se klidil do auta.
Pak jsme jeli do Sázavy vyzvednout segru na autobus a Médiho vzali s sebou a stavili se na zmrzlinu (Bergeron na 3 zmrzliny, protože nikomu nechutnalo.... )...Následkem čehož se doma ve výběhu po*** , tak to jdu uklidit a Médi si myslel, že si jako hrajeme a plnou parou na mě skočil, takže jsem se mohla komplet hodit do pračky, ještě, že jsem uchránila alespoň obličej, ale zbytek byl slušný humáč
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2009 23:00
- Nahlásit
A v neděi měli všichni sousedi (stejně jako já) budíček v 7:25....Děda s Babi, kteří chodí na raní procházky (obvykle před sedmou hodinou) odjeli na letní byt na Lipno...
Bergeron trpělivě čekal, kdo s ním půjde ráno ven a asi dlouho nikdo nešel, tak se rozhodl vzít věci do svých tlapek. Vzbudilo mě znuděné monotónní haf haf haf haf haf haf haf faf. Tak jsem vyrazila na záchod (okna vedou do výběhu) a vysvětluji, že se obleču a jdeme ven a následoval ještě větší rachot.... A když jsme vylezli konečně z domu, tak sputila smečka chatařů nad námi (4x shi-tzu)
Za chvíli budeme muset chodit kanálama...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 06:29
- Nahlásit
Tak naši psi dneska ráno vyběhli z domu a vyčítavé pohledy, že jsem to počasí hezky odflákla . nojo, pršelo ...
Vzala jsem to podél zdi do Kapsy (doma zase ani jeden deštník) a psi se celou dobu dohadovali, kdo za TO může. A v Kapse jsem se přezouvala do lepších bot do parku, sandále ne, a zjistila, že poslední Nílsovo roztahání bot nebylo zas tak bezchybné, že mými novými červenými botičkami některé jeho zubisko prošlo skrz. No, budu se tvářit, že nic ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 08:16
- Nahlásit
Ahojky, u nás taky asi v noci pršelo. Respektive jsem se ve 2h probudila a někde v dáli hromy blesky, ale chtělo se mi strašně chrnět, tak jsem usnula a ráno koukám a mokro. Tak něco bylo i tu, ale jak moc to musím zjistit až teď venku. Každopádně jsem spala jak zabitá či to nebylo moc, jelikož jsem měla otevřenou ventilačku na okně a nevím o ničem (no, jsem nahluchlá, tak tichý deštík mně neprobudí) A taky co byl za řev u kompostéru. O půl jedné jsem jim odnášela ropuchu - aby neskončila jak žabák a psiska s otravou na veterině, přijdu domů, lehnu, usínám a slyším Worickovo dorážení někde vzadu. Tak stanu, otevřu okno, prosvítím zahradu baterkou a vidím, že lítá za kompostér a řve. Myslím, že tam měl někoho v šachu (kuna, zajíc, ježek) - snad to přežil. Já už neměla sil tam za nima letět.
Noemi
Teda asi ten cvičák něco Bergerona naučil. Pochybuju, že by Berčan něco hlídal. K nám když onehdá jeli opravovat sekačku a Tom jim otevřel bránu, ať jede auto až do zadu k zahradnímu domku, tak hoši jen koukali kdo to zas jede a spali dál. Odvezli by nám půl baráku...
To štěkání dělá občas Woriček. Berčovi stačí ke štěstí to jeho otravkování, ale Worick už se občas nudí, tak po večeři lehne před barák a vyštěkává si něco se psy z vedlejší vesnice...Sousedy nemáme, taky by zcvokli, protože i ty jejich hry jsou teda dost hlučné.
Drakopes
Onehdá jsem za domem vyprala 6tery zimní boty a nechala je tam vysychat. Večer jsem si pak vzpoměla, že jsou ještě tam. S hrůzou jsem letěla pro ně, naštěstí se jich ani nedotkli (boty moc neberou, spíš ponožky), ale do rána bych to neriskovala. Onehdá jsem přišla o koženou pracovní rukavici, ale to se s novýma botama srovnat nedá
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 22:21
- Nahlásit
Ahojky všichni. Nikdo nic tak zase něco málo já, ale tentokrát ,,mimo mísu". Tak jsem možná objevila co takové bylo za tím kompostérem předevčírem. V poledne si tak s klukama šlapu zahradou směrem nahoru, že tam u posledních kytek budu plet, koukám kolem sebe co je zase kde dalšího potřeba udělat, vkročím na kámen přes potůček a na druhé straně v trávníku u bažinky leží a vyhřívá se cca 1.20 dlouhá užovka, tak 4cm průměr. Teda já se hadů nebojím (pravděpodobně její dětičky jsem měla před 3 rokama dokonce naučené připlavat na zavolání), ale tadle ,,žofinka" to byl teda kus. V první chvíli jsem ztuhla a nevěřila svým očím, pak zadržela psy, šátrala po mobilu abych ji blejskla a ta potvora jak když střelí zmizela v porostu bažinky. Teda musím konstatovat, že ty debilní filmy o vraždících anakondách mají něco do sebe, protože si nejsem jistá, jestli bych jí zdrhla - byla fakt rychlá! A vůbec to byl už pořádný had s velkou hlavou, ne ty malé ,,žížalky", co jich mám nejmíň 5 různě ve vodě. Ty vole, to se stát tchýni jak tu pleje - tak volám ,,rychlou"! Ta se to nesmí dozvědět, kdo by mi plel?!!!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 06:44
- Nahlásit
Ta se to nesmí dozvědět, kdo by mi plel?!!!
a aby to nebylo jen válení ve smíchu ...
Potkali jsme tuhle večer při venčení Artuše. Abyste byli v obraze, Artuš je doga - šedomodrá, obrovská a ztřeštěná. Jsou stejně staří s Nílouškem a tak do 8 měsíců běhali ráno spolu po parku na volno. Teď Artušovi chováte hlavu v náručí bez jakéhokoliv ohýbání a většina psů pod ním projde, aniž by ho pošimrali na břichu. Teď už spolu nevenčíme, Artuš už dávno neběhá v parku na volno, ale sympatie ke mně si zachoval - když mě vidí, vyrazí, páníček brzdí patami v asfaltu a Artuš mě oslavnými skoky vítá. Oblečení pak doma povětšinou oklepu bahno a hážu rovnou do pračky.
Ale proč o tom mluvím - naši psi zmerčili Artuše a s výrazem Tady žádný pes není bok po boku pelášili na opačnou stranu. Odbyla jsem si vítání bez běžné žárlivé scény mých psů (jinak na cizí psy moc sahat nesmím - feny jo a po chvíli se přišoural Niels (Alfréd pro jistotu zůstal hóódně vzadu). Artuš Čau kámo, vyskok, přilehnutí Pojď si hrát a měli jste vidět tu hrůzu v Nílouškových očích - to je moc velký pes!! a couval.
Chudák Artuš, ale myslím, že by mi převálcoval oba hafany.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 19:44
- Nahlásit
Drakopes
No ono to trošku i směšné je, jak se takoví velcí psi, bojí ještě většího! Ale chudák dogin, je mi ho fakt líto, že už si s ním nikdo nebude chtít hrát - když tak vyrost!
Naši kluci mají za kámoše švagrového retrívra, chodili za ním pravidelně v sobotu. On se ale rozhodnul, že je to málo, tak jakmile někdo u nich otevře bránu, vystřelí a za chvilku postává za naší a čeká až mu otevřeme my. Když to bylo i tři dny po sobě, tak Woriček žárlivka už z toho byl dost nervózní, že je u nás pořád nasáčkovaný a dělá si nárok na ,,jeho" Berrynka. Tak už po něm začal i dost nepřátelsky vyjíždět. Viděli to i tcháni, tak ho asi tento týden i víc hlídají, protože tu od neděle nebyl. On je to totiž úchyl. Fakt nevím, jestli to je třeba i nějaký psychický problém, ale on přiběhne, proběhnou zahradu a pak naskočí na Berču a ,,jezdí" po něm půl dne. A to právě už Worička asi s..e. A hlavně on si to nenechá. Ale ani on po Argošovi sám neskáče. Třeba se po sobě různě válejí a okusují, to je v pohodě, ale jak Argo naznačí, že by na něj naskočil, postaví se Worick proti němu a vyjede. To Berča furt drží jak koza, ten na něm vysí a žužlá mu uši, Berča je celý ulepený, ale trpělivě drží. Mezitím se poválejí a nanovo. Asi brzo bude taky po kamarádovi, jestli se nesrovná (tak ho srovná Woriček)
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 07:55
- Nahlásit
ahoj berňáčci prosím vás, kamarádka má mít štěndo z nějaké chovatelské stanice bud v brně přímo nebo u brna, nevíte náhodou, která by to mohla být?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2009 08:52
- Nahlásit
ankaras
Chovných stanic je spousta, a i kdybys věděl konkrétní jméno stanice, tak to ještě neznamená, že to tu bude někdo znát.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2009 08:56
- Nahlásit
Dostali jsme včera psaní od majitele domu, že velcí psi se v domě musí pohybovat na vodítku.
Na to, že za posledních pět let jsme ráno při odchodu z domu v těch půl šesté nikoho nepotkali a večer v sedm tak jednoho člověka za čtvrt roku, je to fakt důležité opatření.
Chudinkové naši zírali včera jak vyjevení, když jsme je po vstupu do domu vzali na vodítko a žádná honička za frolíky do čtvrtého patra. Zato jsem nahlas opakovala, že musí pomalu, neb jsou na vodítku. Doufám, že to slyšeli ve všech bytech
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2009 10:21
- Nahlásit
Drakopes
Já mám pořád pocit, že lidé stále ještě nepochopili, že nejen statisticky jsou mohem nebezpečnější malá plemena, protože majitelé zanedbávají výchovu právě z toho důvodu, že je to malý pes a nikomu nic nedělá...
Když potom vidím ve vlaku klepající se miniratlíčky bez náhubku ve stylu "on se ve vlaku strašně bojí, nikomu nic neudělá", pořád čekám až někdo omylem pejsu šlápně a bude maler..
Jak už jsem tady psala, mi vzbuzujeme hrůzu na každém kroku , hlavně když jsem v Praze, pořád slyším matky volající na děti "pozor na toho velikého psa", přecházející lidi na druhou stranu ulice apod..Nejlepší byli nějací opilci v Brně: Hele to je určitě bernardýn, slečno půjdete nás zachránit?
Poslední historka z metra:
Vlezli jsme do vestibulu na Vyšehradu, nikde ani noha - neděle 7 ráno (Médi na krátkém vodítku) a kupujeme pro něj v automatu lístek. Když se z repráku ozvalo, že pes má být v Metru na krátkém vodítku a s náhubkem...A to jsme ještě nebyli ani v placeném prostoru
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2009 11:45
- Nahlásit
Drakopes
Noemi
Hele, vy dvě když jste obě Pražandy, potkáte se občas někde (jestli se znáte osobně)?
No to jsem ráda, že tady na vesnici mně zatím nikdo nějakýma zákazema a příkazema nebuzeruje, dokonce zatím ani hovínka sbírat nemusíme, tady v křoví se to ztratí A po vsi chodíme na vodítkách, což většina volně pobíhajících ořechů ne, tak ještě aby si někdo stěžoval...Když jsme tam, kde není nebezpečí vlítnutí pod auto, tak je nechám i na volno a ještě se nestalo, že by někoho obtěžovali.
ankaras
My máme Berču od Hradce, jiné chovky neznám, ani ty bližší k nám - od Brna. Tak ti bohužel nepomůžu.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2009 12:38
- Nahlásit
worick
My máme Berču od Hradce, jiné chovky neznám, ani ty bližší k nám - od Brna. Tak ti bohužel nepomůžu.
- ahooj, nevadí, já už to našla
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2009 15:01
- Nahlásit
Já zas Médiho tak často v Praze nemám....Musím říct, že to čtvrté patro fakt obdivuji, když je se mnou v Praze (3. patro bez výtahu, 60 shodů), tak pořád kouká, kdy už tam budeme, zastavuje se u "našich" dveří na každém patře a vždy hodí takový obviňující pohled ...
Já mám pořád oči na stopkách, nechápu, že jsme se ještě nepotkaly....Dva berňáci rozhodně nejdou jako poznávací znamení přehlédnout, navíc bydlíme (na Prahu) kousek od sebe...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2009 07:59
- Nahlásit
Noemi
Schody jsou pro psa vůbec špatné (dávej pozor na čtyři nohy ) a myslím, že když mají možnost, milerádi se jim vyhnou. My máme v zahradě na jednom místě 5 schodků a tam jsem viděla Berušu, jak s sebou pěkně majznul a od té doby mi je začal sjíždět kolem po kytkách. Jenže tam jsou japonské azalky a když trefí keřík doprostřed, tak ji rozlomí (na jeho obranu musím říct, že se fakt snažil dávat pozor), no přesto jsem mu musela domluvit a už zase chodí po schodkách. Na dalším místě je tuším 12 schodů a tama chodí teda ale úplně vyjímečně, jelikož tam je taky možnost oběhnout to jinudy.
Drakopes
Na obranu sousedů musím konstatovat, že taková ,,dvě slůňata" valící po schodech nahoru - dolů, musí být na té chodbě pěkný rachot . My když jdeme celá rodina do toho čtvrtého patra na návštěvu k tetě, tak o nás taky ví všechny byty. Hlavně slyší to nadávání ,,kdo tam má lozit, ty čtyři patra!"
Včera jsme byli na pořádném výšlapu s klukama. Ani snad ne tolik na kilometry(cca 6km)jak to převýšení. Šli jsme tady u nás přes rekreační zónu a u chatiček vybíhali důchodci a mamky s dětma: ,,jé, ty jsou krásní!"...A to teda Woriček v tom postroji cape s podsazeným zadkem jako týraný německý ovčák, chlupy zmuchlané pod tím a hlavně je vidět, jaková je to podvýživa. To, že je Berča bernardýn si tu myslí 90% obyvatelstva. Kór, když řeknu bernský - tak to každý reaguje ,,aha, tak to je ten bernardýn, že?!"
Přestala jsem jim dávat to syrové maso. Tom nadával, že pak už nic jiného nejí (a měl pravdu) Tak jsme vysadili a hoši začali zase hezky jíst granule, dokonce i Woriček se rozjedl a vymetá misku. Fakt mi připadlo, že jim to zatěžuje trávení a pak špatně jí. Worick vypadal čím dál hůř a zhodil i ty 2 kg co nabral od zimy. Vy co masem krmíte namítnete, že spíš zjistili co je dobré a kašlali na granule, ale jak jsem je pořád pozorovala, tak teď na těch granulích za jedno konečně Worick zase jí a trošku snad zase přibírá (v jeho podání to zn. že necítím každou jeho kost, spíš teda cítím, ale neodřu si o ni ruku ) a taky přestali pořád spásat tu trávu. Dostanou občas ovařenou kost za odměnu a hotovo. Nedělala jsem to důsledně a správně a než blbě, radši nijak.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2009 08:21
- Nahlásit
Noemi
musíme se někdy domluvit - víkend nebo o prázdninách kdykoliv a sejdeme se v Grébovce - hromada místa na lítání nebo na okázalé nezájmové čmuchání
Včera jsme potkali dvouletou berňačku. Ztřeštěná holka se strachem z kluků, ale dala si řící a s Nílouškem tancovali, skákali, jen to vískání (naštěstí) chybělo Máme dneska domluvenou právě tu Grébovku. Včera byli přece jenom omezeni šířkou chodníku.
Na obranu sousedů
Právě že naši psi chodí velmi potichu, z okolních bytů štěkání a naši vědí, že ani slovo. To tvrdě dodržují, že v domě se neštěká. Takže ani na chodbě ani doma v bytě. Máme kámoše ve druhém patře, spí v místnosti, která sousedí se schodištěm, a kolikrát mi říká, jestli chodíme ráno venčit, že nás neslyšeli ...
Přestala jsem jim dávat to syrové maso
Fakt to může být tou nedůsledností. U nás Jirka hlídá pestrost příloh a zeleniny, já jim ráno nasypy granule nebo dám nějaký ten puding či smetánek a žerou fakt pěkně, zcela vymeteno
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2009 12:07
- Nahlásit
Musím se pochlubit: Salinka složila stopařskou zkoušku FPr1. Vyčuchala si 78 bodů.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2009 14:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
teda vy ste dobří, vy ten výcvik berete fakt vážně! Paráda, alespoň holka něco umí. Berrynek by vyčenichal mximálně velké ho....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2009 15:42
- Nahlásit
worick
Berrynek by vyčenichal mximálně velké ho....
Velké ho... je skutečně překážka, protože to je větší motivace, než stopa. Ale pokud je Berrynek žravej, tak by mu stopy šly. Naše stopy totiž mají vysokou nutriční hodnotu. Nežravého psa bych stopovat asi nenaučil.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2009 17:29
- Nahlásit
brnensky salasnicky pes jest zvire uslechtile, ovsem tuze osklive.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2009 17:50
- Nahlásit
argosek
brnensky salasnicky pes jest zvire uslechtile, ovsem tuze osklive.
Pane, prd tomu rozumíte.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2009 19:31
- Nahlásit
argosek
vysvětlete mi co je to brnensky salasnicky pes ?
Strejda
ty si to pochopil?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2009 19:52
- Nahlásit
Strejdo, a vysvetlis mi to?
worick
vysvětlete mi co je to brnensky salasnicky pes ?
slecno worickova, abych se priznal, take jste mne trochu zmatla. imperativ s otaznikem jdou k sobe jako hodny strejda a rozlobeni rodice.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2009 22:25
- Nahlásit
argosek
češtinu bych rozhodně neřešila myslím, že tady má úplně odlišné zákonitosti. Takže co je to ten brněnský salašnický pes? Vo co gou?
P.S. ještě vás tam nevytopilo? Jdou tu na Moravě zvěsti, že u vás samá hrůza. Tady je teda vody třeba jako na Sahaře, ale ty šutory si tam radši nechte. Stačilo by slušně popršet..
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2009 06:38
- Nahlásit
Mi vyprávějte - to zas byla noc. Alfréd funěl, slinil, srdce mu bušilo, že práce hrudníku byla vidět na dálku. Zavázali jsme mu hlavu a pod ovaz dali vycpávky (jak se hodí pleny ). Vlezl do vany a zkoušel odtokem se prohrabat pod vanu, když to nešlo, vylezl a zkoušel to pod dlaždičky. Jirka mu dokonce vyklidil dolní patro rohové knihovny. Alfí na chvíli vlezl do postele, pak zase pod stůl - vždycky se někde na minutku svalil a zas dál. Všude rozsvíceno - prostě normální bouřková noc. Potácela jsem se za hafanem a dělala mu společnost a přitom si smskovala s kámoškou, jejíž pes se chová stejně.
To zas bude den
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2009 07:24
- Nahlásit
argosek
Strejdo, a vysvetlis mi to?
Když někdo v tématu o Bernském psu píše o Brněnském psu, je mimo téma. Tudíž tomu prd rozumí.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2009 07:29
- Nahlásit
Drakopes
Mi vyprávějte - to zas byla noc. Alfréd funěl, slinil, srdce mu bušilo, že práce hrudníku byla vidět na dálku.
Takhle reagovala na bouřku naše ovčanda. Když se blížila bouřka, šla se schovat domů. Když jsme pro ni hned nepřišli, tak chtěla jít oknem a vyrvala zubama kusy okenních rámů. Naštěstí takhle zdevastovala jen okna do garáže. Ještě jsme je nevyměnili.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2009 07:32
- Nahlásit
Drakopes
no to vás lituju, to je fakt děs. Naši psi i za velké bouřky chodili normálně po zahradě (protože jsem se od mala snažila si schválně s nima při bouřce hrát, jako že se nic neděje) Jenže pak na podzim, kdy už bylo zima jsem nechtěla aby čučeli na dešti, tak jsem je hecovala:,,pozor bude velká šutora, honem schovat do boudičky" a od té doby jak se začne zvedat vítr, tak Berry vytřeští oči a letí do boudy. Má na tu paniku tuším náběh - a můžu za to nejspíš já. Musím zase nějakou bouřku podchytit a chodit s nima po zahradě (nó, akorát z okna teď vidím, že mi z truhlíku zase vyrvali okrasný česnek! Jsou tam ty koule dva měsíce, ale zrovna teď jim to zas podávalo ruce - packy teda). Jestli v noci u nás nějaká bouřka byla netuším, spala jsem jako dřevo. Ale na dlažbě vidím kalužky, tak snad alespoň nějaký déšť byl. Dívám se na meteoradar a všechno jde přes vás (Čechy), těsně před náma se to vždycky nějak roztrhne a obejde nás to.
|