Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 18:20
- Nahlásit

worick

teď jsem přišla z třídní schůzek, ale na vás nemám ... tak se pozdravte...

kaba
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 18:59
- Nahlásit

worick

Chudák kočka My sme asi před 2 lety měli podobný zážitek s křečkem. Malinky džungaráček měl velkou bouli na bříšku, vet mi řekl že je to rakovina. Nebyla. Bylo to velké hnisavé ložisko a jednou večer to prasklo a z toho křečka vytekla snad lžíce hnisu. Nakonec se to muselo vyoperovat. Být Tebou počapnu kočku do přepravky a zdrhám za vetem.

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 06:25
- Nahlásit

worick
Jako bych slyšel ty nadávky, co jste museli od kočky vyslechnout.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 10:32
- Nahlásit

Strejda
To byl šílený řev, syčení, vrčení a nevím co ještě. Muselo ji to fakt bolet děsně. Ale na to jakový je to rapl se zdá, že je dostatečně chytrá a pochopila, že jsme jí tím chtěli pomoct. Protože i když jsem jí to ještě v 1h v noci čistila a ječela jak na lesy, tak přesto si na to ráno nechala v klidu mrknout a kapnout Betadinu a teď přišla normálně domů i když ví, že bych ji mohla kdykoli lapnout a zase jí do toho rýpat.

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 11:36
- Nahlásit

worick
je dostatečně chytrá
Jsou chytrý, jen se s tím nepotřebují chlubit. Často dokážou překvapit racionálním jednáním. Když se jim to hodí.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 12:40
- Nahlásit

Drakopes
Fujtajbl, třídní schůzky, ještě teď mně mrazí! Pokud se mi je nepodařilo úspěšně zatajit ztrátou žákajdy atp., končilo to u nás řevem, zarachem, někdy i facky lítaly. Musím konstatovat, že ty oprávněně, neb jak já teď mamce říkám:,,mít takové děcko jak jsem byla já, tak ho nejspíš zabiju..."

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 14:41
- Nahlásit

worick
třídní schůzky, ještě teď mně mrazí
Kromě pohledu úči a pohledu žáka/žákyně je taky pohled rodiče, který tam musí jít. To je taky hrozný. Byl jsem tam dvakrát a opravdu hrozný.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 15:33
- Nahlásit

Strejda
ha, ha, ale můžeš být i rodič premianta, co se tam dme pýchou!

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 17:34
- Nahlásit

worick
můžeš být i rodič premianta
S takovou genetickou zátěží?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 22:14
- Nahlásit

Strejda
Že by to bylo klasicky jako u nás: ,,proboha, po kom je to takový blbec, to přece není možné!" Testy otcovství se sice nedělali, ale vypadám úplně jako mamka a chůzi mám stejnou jako taťka. Když jsme šli spolu na autobus do práce, tak jsme vypadali jako Otík s Pávkem

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 06:06
- Nahlásit

worick
vypadám úplně jako mamka a chůzi mám stejnou jako taťka
Myslím, že to je ideální stav. Když je syn, jak kdyby sousedovi z oka vypadl, tak to je problém. Zvlášť když všichni okolo vědí, jak to bylo, jen k domnělému otci se to nedostalo, a jedovaté sousedky klukovi říkají? "Ty seš celej táta."

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 17:41
- Nahlásit

ahoj všichni, hlásím aktualizaci stránek, ještě mi zbejvaj nahrát fotky z nedělní zoo, kde na nás útočili (naštěstí přes sklo) gepardi - aspoň jsme je přihlákali ostatním návštěvníkům
tak kdo chcete koukněte
worick
chuděra kočička, hlavně aby byla v pohodě - už je to lepší?

nás bude čekat koncem července seznámení Berni s novým členem rodiny - jestli to dopadne, pojedem si pro kocourka, ale bude to kocour domácí (s PP, takže žádný venku, na silnici!) ... tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 22:20
- Nahlásit

Janiii
Jak se vám podařilo vyfotit jí vedle křížověk? To musí být fotomontáž.... .
Mi už doma čtení (ani luštění) zásadně ven nenosíme, Bergie se naučil zápasnicky vklínit hlavu do podpaží a nenápadně vyklínovat drženou věc (bušením hlavy do ruky "tak už to přeci pusť"), aby byla ruka volná k hlazení....
Letos jsme taky nové koťátko plánovali, i kvůli kocourovi, aby měl společnost, ale zatím se po okolí žádná nikde nenasktyla...I náš kocour je přivezený z Prahy. Jsme asi jediní pošuci v republici, co si jeli pro "směsového" kocoura (plus kočku, ale ta už nás jaksi opustila) do Prahy...

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 22:48
- Nahlásit

Noemi
žádná fotomontáž hezky udělala hají na místečko - sice na paniččino místečko, ale kdo by se nepodělil že?
a kocourek je podle vyprávění chovatelky pěknej raubíř - dle jejích slov "ještě že jste od Berni zvyklí ..." myslim že se máme na co těšit

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:41
- Nahlásit

Janiii
moc krásné fotečky)) je to kus pěkné holky))

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:42
- Nahlásit

worick
Jak je kočičce?Museli jste na vet,nebo stačila betadine??

Pavel1
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 23:17
- Nahlásit

Hlídání
Jak prosím cvičíte hlídání (hlásit štěkotem že se kolem domu něco děje)? Četl jsem, že se to trénovat nemusí, ale naše Bára má myslím problémy rozlišit že mě srna nezajímá, ale auto jo.. Auta třeba celkem hlásí, ale motorky ne.. Je jí ted asi 9měs.. Díky

Noemi
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 23:50
- Nahlásit

Pavel1
Obávám se, že pes prostě hlídá nebo nehlídá a pokud hlídá, budeš těžko vysvětlovat, co se má hlídat a co ne...
Já normálně chválím... Když jsme na zahradě a někdo jde okolo a Méďi přijde k plotu a zaujme pozici "vidím tě", tak ho fakt hodně pochválím, pokud štěká, tak většinou také chválím, ale s menší intenzitou nebo vůbec...Naopak velice chválím za štěkání pokud někdo leze do zahrady (nemáme komplet plot). Není blbej, aby to nepochopil...
To naučené štěkání je občas kontraproduktivní . V neděli v půl čtvrté ráno strašný rachot (jak Méďi, tak sousedův pes), byla jsem úplně mimo koukla na mobil, tam 6:30 (vlevo je čas budíku a ne hodiny), mrknu ven a po spodní cestě se motá jeden soused (né úplně soused, bydlí asi o půl km dál) a po vrchní cestě se motá druhý soused. Rachot ustal až ve 4:15 a to i přes několikeré upozornění, že slyším, že se venku děje něco podezřelého...Nakonec zabrala telecí oháňka vhozená do výběhu.
P.S. Děláte nějaký speciální výcvik pro hluché? Není mi jasné, proč hlásit zrovna auta a motorky...

Pavel1
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 09:30
- Nahlásit

hlidani
diky Noemi. pes rodičů štěká příliš často, a většinou si tím i chce něco vynutit.. proto jsem myslel "plané" štěkání nepodporovat.. problém je, že jsem začátečník a nepoznám co štěkáním říká..
žádný spec.výcvik pro hluché - jsme na samotě a kdykoliv sem něco jede, mohla by to hlásit..
takže obecně spíš myslíš jen chválit (a měnit intenzitu) ale vůbec nekárat a vůbec nepobízet? Ted třeba když řeknu hlídej, tak asi 2x štěkne a kouká jestli se něco děje...

Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 10:08
- Nahlásit

problém je, že jsem začátečník a nepoznám co štěkáním říká..
žádný spec.výcvik pro hluché - jsme na samotě a kdykoliv sem něco jede, mohla by to hlásit

Ale poznáš...Méďi štěká úplně jinak pokud někdo lozí kolem baráku než když chce abychom vylezli z baráku a šli se mu věnovat...To naposloucháš, když budeš chtít a budeš tomu věnovat čas.
Ted třeba když řeknu hlídej, tak asi 2x štěkne a kouká jestli se něco děje...
A říkáš jí to jen tak nebo když se děje nějaká "hlídací" situace? Samo o sobě to určitě nemá smysl, protože si to nespojí s podnětem. To by asi chtělo zangažovat známé s autem (motorkou) a nacvičit v akci...Povzbuzovat a chválit za štěkání.
žádný spec.výcvik pro hluché
Ptala jsem se proto, že nám moc netěsní okna, takže auto v pohodě slyším...
vůbec nepobízet
Když byl malý, tak jsem ho pobízela, ale opravdu minimálně, spíš chválila, že kouká kdo jde okolo a tak...Asi máme psa "hlídače", i když to tak dlouho nevypadalo . Když k nám někdo třeba šel neplánovaně na návštěvu, tak třeba jen ve smyslu "jdi se podívat, kdo k nám jde" apod. Ono většině lidí stačí, když se přijde "podívat"

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 14:11
- Nahlásit

Ono většině lidí stačí, když se přijde "podívat
přesně tak. Naši psi žijící v centru města používají štěkání jen pokud potřebují někomu vynadat. Což je hlavně ten druhý pes a občas my lidi, že se nechováme předvídatelně
Tím, jak jsou celý den v dětském klubu, tak štěkat nesmí, jenom když jsou otevřené dveře na ulici a kolem jde cizí pes, tak startují... Je zajímavé sledovat, jak se kvůli některým příchozím mohou přerazit, jak startují zpod stolů, a kvůli některým ani hlavu nezvednout, natož aby oko otevřeli

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 20:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ahoj všichni ve spolek. Díky všem za starost a hlásím, že Gucci je v pořádku (klep, klep) snad to vydrží. To naše pondělní ,,týrání" asi pomohlo a vyletěla nějaká ta příčina toho všeho. Pak už to 2 dny trochu teklo, Gučka si to lízala a teď je to zaschnuté, ocáskem normálně zase kroutí a dělá semelce. Akorát se bojím, aby se tam nevytvořila nějaká ta ,,píštěl" či co to je. Babči stará Micka to má už asi 7 let na puse. Kousla ji kuna do ,,líčka" a vyhnisala jí tam úplná díra (teď má pusu pořád do úsměvu jako Jokker? z Batmana), pak se to jako by vyhojilo a rok byl klid. A teď jí to čas od času (třeba po dvou letech)udělá bambuli hnisu, pak to praskne, vyteče a tak pořád dokola.
Neozvala jsem se spíš, protože Tom byl zase týden na služebce v Rusku a já tu sama měla blázinec. A s mamčou k zubaři a lítali jsme po obchodech jelikož scháníme hadry sestřence na svatbu. A jsem naštvaná jelikož nic nemůžu sehnat, nic mi nepasuje a vypadám ve všem jako blbec. Tepláky, ty mi sedí. Mamka to samé. Objeli jsme všechna velká města v okruhu 150km a nic. No, nakonec jsem si zamluvila jedny šaty, které si ovšem taky musím zkrátit, zúžit....
Pavel1
To štěkání je u nás tak, že hoši štěkají podle toho, co jak si oni vyhodnotí a klíč je mi neznámý...
Jdou dvě holky a řehtají se - hoši vyletí a štěkají. Dnes šli 3 kluci - Berry třikrát štěknul, tím nabudil Worička, ten ale ani nepípnul jen postupoval napjatě po pozemku pararelně s nima a zalehnul za kompost a naslouchal co se tam kde děje - chytali tam v náhonu ryby. Spíš chudák čekal, že půjdou zadem k nám a bude mít objekt k lízání. Ta auta atp. bych brala taky neb jsme taky na samotě, ale hoši neštěknou, ani když vyleze chlap a jde k brance. Jen se motají za brankou a vrtí ocáskama a těší se, že půjde třeba k nám...Štěkají 100% jen na psy.
Jo a taky je pochválím, když je to opodstatněné a trochu je popoháním, když tam někdo jde, aby aspoň zahlásili. Říkám:,,hele kluci, někdo tam jde, není to lumpík?". Hoši vyletí, začnou ječet kolem plotu a já řeknu:,,dobré hoši, už vidím, je to v pořádku, to jde jen někdo na procházku.." Jestli to nedělám blbě netuším, ale zatím se žádný problém neprojevil.

Pavel1
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 22:53 - Změnil/a: Pavel1
- Nahlásit

Noemi, to jsem zvědav jestli to naposlouchám, zatím se asi oba zastřelujeme..
jo někdy říkám hlídej když odcházíme, někde jsem to četl ale asi to je blbost, spíš s nějakou akcí a pobízej jen mírně..
nám právě okna těsní dobře a neslyšíme vůbec nic...
kvůli některým příchozím mohou přerazit, jak startují zpod stolů, a kvůli některým ani hlavu nezvednout
to je taky celkem zajímavé, jestli poznají že jede pošta starou škodovkou (ví, že na ní budou hodný), nebo jedeme my naším autem - než vyjdeme z auta, zdá se že ani neví kdo to je...

worick
zkusím jí asi za auta odměnovat víc, já bral, že to je samozrejmost...

někdy mi přijde že když jsem s ní venku i já "velitel" tak si myslí, že si to ohlídám sám, když je venku sama nebo s někým jiným, tak štěká trochu víc/častějc..
no už s tím nebudu otravovat..

worick
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2009 00:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Pavel1
Né, neotravuješ. Jak říká Noemi, tak je to pravda s tím, že mají různé typy štěkotů a to fakt časem poznáš. Hlídejte, ať je všechno v pořádku - jim říkám pokaždé když odjíždím pryč a taky každý večer před spaním říkám (a slyšela jsem, že něco podobného jim říká i Tom) : ,,hoši, já teď jdu spinkat a vy taky spinkejte a hlídejte domeček, až ráno vstanu, ať je všechno v pořádku: domeček, zahrádečka, pejsky i kočičky - všichni ať jsou v pořádku!" Takže jsou ,,těžce" zaúkolovaní A když pak najdu něco v nepořádku, tak ječím: ,,co to je za bordel, takhle vy hlídáte, darebáci?!" - to už ale neslyší, protože zdrhají do boudy, jakmile moje oko spočine třeba na ukouslém angreštu (stromku)...
A rozezná časem i auta, našich Alfík mezi 1000 Fabií, co projedou kolem (jsou u hlavní cesty) bezpečně pozná tu moji a začne tancovat a kvičet po zahradě. Jakmile přistavím, tak podle toho i sousedka vzadu ze zahrady volá na mamku: ,,přijela Radka, Alfík ječí!"
Ano, vypadá to i u nás, že když jsme venku, tak si myslí, že hlídáme my je... Tak trochu je to pravda, že jo, když jsme ten ,,vedoucí"?!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2009 09:19
- Nahlásit

když jsme venku, tak si myslí, že hlídáme my je.

Jejich uvažovaní fakt není někdy zcela přímočaré.
Bývá období, kdy mužskej moc nevychází, a tak je večerní venčení jen na mně. Tak si obejdeme ten kus Vršovic, udělám nákupy, kluci na volno a jdou ...
Pak jdeme s námi Jirka a je "zle". Psi se courají, zapomínají, nedrží se u nás, nic moc reakce na povely, o přivolávání ani nemluvě ... A já to schytávám, jak jsou nevychovaní ...
A ono ne, hlavní důvod je, že nemusí dávat tolik pozor. Je tu šéf smečky a tím pádem značná část zodpovědnosti za styk s veřejnosti na jeho bedra

Noemi
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 09:49 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

To je zase víkend....
Jak mají sousedi nad námi ty 4 smetáky (roz. Shi-tzu, či jak se to jmenuje), tak tenhle týden hlídají i synova Australáka (taky nevychovaný šmejd, ale tenhle má ještě k tomu velice nepřátelský výraz, ale asi jsem proti Australákum předpojatá protože znám 4 a ani jednoho jsem ještě neviděla byť jen tvářit se příjemně, natož se tak chovat...). Australák a Bergie si evidentně nepadli do oka, takže když jdeme kolem, Australák se snaží oddálit drátěný plot a vzniklou mezerou utíct a našeho psa vylikvidovat...
Včera ráno vylezu ven nad barák, že si půjdem zacvičit a najednou, kde se vzal, tu se vzal milý volně ložený Australák, takže si s Bergeronem poněkud vjeli do účesu (zajímavé je, že tomu autralákovi nevadí, že má Bergi minimálně 2x tolik na váhu), než jsem stačila zaregovat a vtáhla psa zpátky na zahradu...No hrůza, ale naštěstí na oboustranách bez žádných zjevných zanění, uf.
Dnes ráno jdeme na prochajdu a potkali jsme takového subtilního staršího pána s nařvaným rotwíkem. Tak jsem si zavolala psa, dala ho k noze a chytla na krátko na vodítko (byl na 10 m stopovačce, kterou tahá za sebou...), aby se mi případně nevysmekl...Zhruba 20 m před námí se pánovi rotwík vytrhl, ale na poloviční vzdálenosti zůstal stát, tak pán si pro něj laxně došel. Když nás míjeli, tak se rotwík vytrhl pánovi podruhé a začal se navážet do Bergieho, ten si to samozřejmě nenechal líbit (zase mám odřené ruce od vodítka ). Pán se evidentně bál si pro rotwíka dojít (asi aby ho náhodou nepokousal ), pak se opatrně přiblížil, šáhnul si pod psa pro vodítku, zamumlal si pro sebe "asi mu budu muset dát košík" a šli jsme pryč...Nejlepší bylo, že během zhruba 4 minut strašný štěkot a řev - míjeli jsme těsně předtím dva volně ložené malé pejsany na neoploceném pozemku u chaty, tak doufám, že to chudáci přežili....V tomhle případě by možná byl stahovák (a hlavně VÝCHOVA) na místě...
Jdeme domu a u plotu (naštěstí na druhé straně) nás opět čekal Australák s vražedným výrazem, pan soused ho šel seřvat, přičemž se rozplácl na schodech o ty jejich zátarasy, aby jim psy nechodili k plotu a neštěkali na jiné psy (májí dva ploty, jeden normální a jeden nahoře nad svahem, aby se jim psi nedostali dolů k plotu, Australák je však přecejen trochu větší než Shi-tzu a sminiplůtkem si hravě poradí a vzhledem k dvěma mega záplatám si včera evidentně poradil i s plotem normálním ). Takže soused běhal po silnici s odřeným kolenem a házel přes plot klacky na psa, aby přestal štěkat (normálně je takhle honí s koštětem, to asi při tom pádu zapoměl... )

Noemi
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 10:04
- Nahlásit

Vůbec nechápu, proč se nažím mít vychované psa...A že musím zaťukat, protože nás tak zhruba před měsícem asi puberta na nějaký čas opustila a Médi poslouchá jak hodinky...Až se bojím jít na cvičák, aby mi ho tam nezkazili

Jo ještě k tomu hlídání...Já u nás doma asi nešéfuju, evidentně nejsem schopná se sama ubránit, takže Médi hlídá i venku (viz. naposledy ten příklad s tou dogou).

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 11:27
- Nahlásit

Noemi
hlídají i synova Australáka (taky nevychovaný šmejd, ale tenhle má ještě k tomu velice nepřátelský výraz, ale asi jsem proti Australákum předpojatá protože znám 4 a ani jednoho jsem ještě neviděla byť jen tvářit se příjemně, natož se tak chovat...)
Taky mám vůči nim averzi. Dokonce se mi zdá, že jejich psovodi jsou arogantní blbci.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 12:37
- Nahlásit

jsem proti Australákum předpojatá

v parku u vodárny se s jedním (jediným široko okolo) občas potkáváme a je to zlatíčko krásné mazlivé )

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 09:21
- Nahlásit

Drakopes
e to zlatíčko krásné
Paní učitelko, nemůžu s Vámi souhlasit.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání