Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2009 13:02
- Nahlásit

Včera jsme konečně měli pořádný výšlap 15km v kopcovitém terénu a ke konci už psiska ledva pletli nohama a škoda, že jste nemohli vidět Berryho výraz ,,vy hovada, příště se dám zase od vás nalákat na procházku!" Doma s sebou prásknul do chládku a chrněl úplně tuhý, vůbec ho nebralo ani, že kolem Worick pobíhá a štěká na lidi na cestě.

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2009 15:53
- Nahlásit

Noemi
Jak se chovají vaši psi k ostatním psům?
Sally - fena, 4 roky: Ke psům dobře, feny nemá ráda. Obzvlášť jí jdou na nervy krátkovlasý blondýny. Labradorky prostě nesnáší a hledá možnost, jak jim to dát najevo. Protože ví, že se to nemá, tak počká, až přejdeme, otočí se a seřve ji. Když to nacvičujeme na cvičáku, tak je nevšímavá, ale jak nedávám pozor, tak je zle.
Když Rudolf Desenský tvrdí, že to je chyba psovoda, tak má pravdu. Její předchůdkyně byly stejné. Jen s tím rozdílem, že Salina jen nadává. S NO to bylo vždycky na šití sokyně.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2009 16:03
- Nahlásit

my se potkáváme se psy dnes a denně. Pár "oblíbenců" je vždy lehce na nervy - pánové našlapují na špičkách a pobublávají. Do rvaček nechodí, je to jen takové házení ramen. Horší je jen to, že teď, když jsou dva, tak si pak navzájem nadávají, kdo byl větší srab. Normálně se to řeší povely "jdeme, jdeme, pánové, nechte toho" a běžně to stačí. S většinou psů ale vycházejí v klidu a pohodě.
O potkávání fen bych nemluvila, z jakékoliv slečny jsou uneseni a ta si může dovolit i seřvávání ...

worick
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2009 16:16
- Nahlásit

Strejda
Když Rudolf Desenský tvrdí, že to je chyba psovoda, tak má pravdu Ha, ha, co ti ty blondýny podělaly?
Drakopes
Horší je jen to, že teď, když jsou dva, tak si pak navzájem nadávají, kdo byl větší srab. Normálně se to řeší povely "jdeme, jdeme, pánové, nechte toho" a běžně to stačí. - úplně stejně jako u nás!

Noemi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2009 17:40 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Když Rudolf Desenský tvrdí, že to je chyba psovoda, tak má pravdu
Já jsem se (než jsem si pořídila Bergerona) strašně bála psů, teď je to o 99,99% lepší, protože člověk ví, co má očekávat, co tím ten pes myslel a tak... Včera ale když jsem k nám viděla běžet tu dogu, tak mi to prostě v mozku někde seplo a bylo to zpátky .
Jinak žádné problémy nemáme, pouze pokud jdeme podél plotu, za kterým je pes a chová se vyloženě agresivně, tak na něj vrčí, ale nechá se odvolat. Speciálně má takhle ve vsi jednoho "kamaráda" a to by byl schopen mě vláčet štěrkem po břiše, jen aby se mohli poštěkat přes plot. Na druhou stranu máme ve vsi stádo (už mají čtyři) Shi-tzu (malý smeták na čtyřech nohou), ty se můžou zbláznit, když jdem okolo, Bergeron se vždycky opře o plot a pobaveně je sleduje, ale jinak nic...

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2009 19:55
- Nahlásit

worick
Ahojky,musím říct...klepy klep,že se to lepší.Myslím,že už si docala zvykla.Tím,že je u nás teď pořád hodně lidí,tak se docela otrkává,ale myslím,že to nikdy asi nebude velký hrdinaMusím říct,že jsem ji třeba kolikrát hledala po domě a našla ji ležet v garáži na pelíšku,jak spokojeně chrní.Necháváme schválně otevřené dveře aby si zvykla a funguje to.Hlavně v domě je na ní dost teplo a tam je chládek a příjemně.Taky tam vždycky nechám nějaké pamlsky a chodíme si tam k ní sednout a pomazlit se.
Okolo domu nám ještě dělají hrubé teréní úpravy,pořád tam jezdí bagr,tak se moc nemůžeme ještě do ničeho pouštět,ale už se těšíme.První uděláme boudu a velký výběh aby mohla být venku a pak až se prodá byt,plot a bude mít konečně zahradu.
Okolo domu běhají zajíci a pochodují bažanti,tak máme oči na šťopkách aby jsme je zbystřili dřív než-li Barča.
Ale jak jsem psala na začátku,je to o dost lepší))

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2009 06:22
- Nahlásit

worick
Ha, ha, co ti ty blondýny podělaly?
Blondýny mi nic nepodělaly. Ale feny si myslí, že by mohly. Labradorka Tlustá Berta byla dokonce tak drzá, že přišla k nám na zahradu. Tak je preventivně seřvou.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2009 07:07
- Nahlásit

Ivisek77
Ahoj, tak výborně, to jsem ráda, že to jde s malou k lepšímu! To bude dobré. Jenom je blbé, že si chudák malá zvykne na garáž a pak zase znova zvykat na boudu. No má to chudák těžké, ale je mladá, tak se snad přizpůsobí líp. Našich špic byl taky půl roku od štěňátka jen se mnou, pak jsem začala dojíždět do práce, pak se odstěhovala na rok úplně, zpátky blíž a jezdila jsem na víkendy, pak jsem se na 2 roky přistěhovala, odstěhovala do nového a nakonec mu začala na stará kolena vodit ty dvě naše obludy. Po mém odtěhování ho převzal nový páníček brácha, jenže ten teď dojíždí taky za prací a odjíždí na 4dny. Tak to má chudáček náš starý taky na houbeles. Mamka mu dá najíst a maximálně mu otevře branku za ,,humna" k potoku. On si proběhne rajón 100m vlevo, 100 vpravo a přijde domů. No, ale jelikož je hluchý, slepý a teď pajdá na nohu, tak už ani o moc víc nezvládne. Já ho beru ještě k babči.
Strejda
Tak to najspíš měla s nějakou takovou ,,těžký" konflikt a pamatuje si to. Špic nesnášel rotwajlera ze sousedství a pro jistotu tam zahrnul celou rodinu i ty příbuzné se kterými oni nemluvili
Noemi
Speciálně má takhle ve vsi jednoho "kamaráda" a to ... - tak na toto mi máme Worička, s tím rozdílem, že to dělá na většinu psů za ploty

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 10:29
- Nahlásit

Jedete někdo teď na výstavu do Prahy?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 21:22
- Nahlásit

Noemi
Čauky, my asi nepojedem na žádnou jaktěživ, poněvadž Tom si myslí, že to nemáme mi ani psi zapotřebí a zbytečně je ztresovat. Chtěla jsem do Rožnova na ten svod, ale dostalo se mi této odpovědi. Jestli na nás neuhodí chovatelka, tak nepojedem nikam a to je škoda už jenom proto, že by jsme se tam mohli někteří potkat.

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 22:02
- Nahlásit

worick
zbytečně je ztresovat
Já nemyslím, že by ho to stresovalo víc než cvičák, alespoň tak vypadá. co se mu honí v hlavě, to fakt nevím, ale myslím, že převáží to, že vidí najednou tolik psů (resp. tolik potencionálních kamarádů) ...
Navíc se tam dá pořídit spousta věcí - hračky, granule, vitamíny...
Na sobotu (výstavujeme doufám v neděli) máme naplánovaný buď výlet do zoo nebo na Koněpruské jeskyně, tak jsem zvědavá, co bude říkat

worick
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 22:24
- Nahlásit

Noemi
Zrovna dnes jsme jeli do Olomouce, kousek od ZOO, tak říkám Tomovi, že někteří mi tu radili na Worickovo řvaní a lovení všeho živého, že ho mám vzít do ZOO ať vidí, že zvířátka jsou jen na koukání. No to by byl šrumec! Tuším by nás vyvedla policie. Tom se smál, že leda mu dát nějaký tlumič a že si stejně dovede představit, že by i tak určitě vymyslel nějaký hrozivý zvuk

worick
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 22:26
- Nahlásit

Noemi
Né, to si určitě nemyslím, že Bergeron by byl z toho nějaký ztresovaný - vy jste zkušení kozáci, to Berča, ten si všechno moc bere.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 13:51
- Nahlásit

Alfréd okázale předváděl, jak ho to na výstavách nebaví. Běhání v kruhu sabotoval, že psovodovi (našemu Tomíkovi) šlapal na nohy tak spěšně, že ho dvakrát zul - podotýkám, že dodnes umí jít i běžet vedle nohy naprosto bezchybně. Samotný pobyt na výstavišti byl stresem pro nás všechny, protože Alfréd chtěl kamarádit s každým a pořád, těch čuchů, pachů, stop a my ho rvali na vodítku.
Takže jsou psi (a lidi), které to baví - přejme jim to)

Noemi
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2009 07:32
- Nahlásit

Včera jsme málem neměli vystavovat co . Dědovi ráno Bergeron opětovně zdrhl z vycházky a vrátil se až po obědě. Babi s Dědou ho celé dopoledne hledali, pěšky, jezdili autem po vsi, obcházeli psí kamarády a nic...
Děda se zase zařekl, že s ním nikam nejde, tak jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží. Jen jsem ráda, že Děda konečně pochopil, že bití nic nevyřeší a odpoledne ho s Babi okázale ignorovali, takže když jsem přijela našla jsem hromádku neštěstí . dokonce i vyžral granule, Babi myslí, že byl ulítanej, ale to bylo určitě ze snahy zavděčit se...Jsem zvědavá, jak mu to dlouho vydrží

worick
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2009 08:04
- Nahlásit

Noemi
To zdrhání vám fakt nezávidí, ještě to by nám chybělo! Zbít Berryho, to teda vůbec nepřichází v úvahu - to bych ho psychicky srovnávala dlouho. On se začne plazit i když je za rohem a já zařvu na kočku. A to teď fakt vůbec neřvu často, ani si nepamatuju, kdy naposled, 100% to bude víc jak měsíc. I za tu ukouslou révu jsem jim jen řekla, že jsou blbouni.
To tchýně, to je taky cvičitelka psů....Ona zvířata nemusí, ani jim nerozumí, spíš se nám snaží zavděčit,tak je tak ,,trpí". Přišla si k nám pro jejich zlaťáka (neb k nám za psiskama zdrhnul, když ho vzali k potoku, je to 200m), říká,,Argošku pocem, co tady děláš ty potvoro, poď domů", dá mu vodítko a půl cesty mu nadává a mlátí ho sním přes ,,uši". Já jen převracela oči. Musím říct neteři (to je její pes)ať jí laskavě vysvětlí co má a nemá dělat.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2009 10:55
- Nahlásit

Noemi
Ahojky,nějak jsem v tom zmatku zapoměla naší feňuli přihlásit...pořád jsem si říkala co je času.....a nejednou není
Ale určitě se příjdeme podívat v neděli a zafandit Vám
Vezmu Barču sebou aby se trochu rozkoukala a uvidím co je potřeba.Už jsem si zjistila halu i kruh.Budeme držet palečky
Chtěla bych jí teď přihlásit na klubovku do Hradce,uzávěrka je myslím 30.4...to mám zase o prsa

worick
Ahojky,díky za morální podporuJsem sama teď klidnější a možná je to i znát na níUž některé věci,které jí vadily přejde v pohodě a ostatní postupně ustupují.Manžel dostal na svoji nemoc plný invalidní důchod,tak vlastně není skoro vůbec sama doma,což myslím,že v rámci zvykání na nové prostředí,je pro ní výhoda a proto to jde i rychleji.
Vím,že to není úplně ono,nejdřív garáž a pak ven,ale zkoušíme jí občas nechat venku samotnou na 10metrovém vodítku,protože ještě není plot,aby někam nevzala dráhu a nepraskl jí myslivec....a musím říct,že to se jí líbí moc.Leží na sluníčku,vyhřívá si kožich a očumuje šrumec okolo.Chodíme se za ní vždy pomazlit,nebo vypít kávu a nebo jen tak na chvilku si k ní sednout,jak jsi radila....a jde to fajn.Myslím,že ve stresu není.Chtěla bych právě aby to pro ní nebyl zas tak velký šok a vlastně se na to postupně připravila.....a kolikrát se jí ani nechce domů ))Tak snad to děláme dobře

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 07:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Čau po ránu, tak jak vám to všechno dopadlo, jeli ste?
Ivisek
Ahoooj, no je to úleva, když je to lepší, viď? Tak se to postupně srovná a holka si postupně zvykne a nejdůležitější pro ni je, že je prostě s váma. Alespoň jsem kdysi četla, že kočka je závislá na domě, ale pes půjde kamkoliv, kde bude jeho pán. Akorát, že každou i prťatou změnu špatně nese...
To mně mrzí, že manžel je vážně nemocný (asi to blbina nebude, když mu dali důchod), ale má to alespoň tu výhodu, že je pořád doma.
Celou sobotu jsme makali na zahradě až do půl deváté, ale včera začal ten hnusný vichr (co hlásili), tak to jsme se tam mrdolili jen po chvilkách a i tak nás pořádně pálili oči jak jsme měli nafoukané. Dnes fučí zas. Ach jo, to zas bude nepříjemná práce

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 07:28
- Nahlásit

worick
ale má to alespoň tu výhodu, že je pořád doma.
Pro chlapa to není výhoda. Pro chlapa je výhoda, když může dělat. Pro psa to ovšem výhoda je, ten bude nadšenej.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 11:24
- Nahlásit

Strejda
ále to může i doma, právě teda jestli kvůli nemoci trochu může...Můj Tom, když nemusí do práce a může dělat s náma na zahradě tak je šťastný jak blecha a skoro není k zastavení
A to ano, hlavně pro feňulu je to dobře.

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 12:21
- Nahlásit

worick
může dělat s náma na zahradě tak je šťastný
Tak to je ideální stav. Chlap potřebuje mít pocit užitečnosti.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 12:59
- Nahlásit

Strejda
Chlap potřebuje mít pocit užitečnosti
Tak to myslím my všichni. Proto jsme si pořídili ty psiska, aby nás alespoň někdo potřeboval...

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 15:21
- Nahlásit

worick
Proto jsme si pořídili ty psiska, aby nás alespoň někdo potřeboval...
Nevím, jak ten samojed, ale berňák si myslí, že lidi jsou na světě hlavně pro psy a stále ověřuje, jestli to všichni okolo vědí. Tak to jste si pořídili dobře.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 15:45
- Nahlásit

Strejda
berňák si myslí, že lidi jsou na světě hlavně pro psy

To je přesné!!

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 20:46
- Nahlásit

Noemi
Haló, doufám, že jen nestíháš a jinak OK?!

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 21:45
- Nahlásit

On se začne plazit i když je za rohem a já zařvu na kočku.
Tak to u nás nehrozí... Už první den, kdy jsme si ho přivezli, jsme zjistili, že nemáme zrovna nesebevědomého tvorečka. Teta ze cvičáku nchápala, proč ho máme na vodítku, je malý a závislák, nikam neuteče....Ani jsme od ní nedošli domů a pes byl v tahu a půl hodiny jsme ho naháněli po vsi . Já se pořád utěšuji, že kolem toho druhého roku třeba puberta ustoupí a bude pohodička. On to má s námi také složité, tím že jsme tak početní, nemá vlastně jednoho pána , ale za to je vždycky někdo k pomazlení poblíž...
Musím říct neteři (to je její pes)ať jí laskavě vysvětlí co má a nemá dělat.
To nemá smysl, Děda má i psaný manuál . Jestli tenhle týden stihnu ještě jedno kinu (nějak se nám nahromadily volňásci do 3 0.4...), tak půjdem na Marley a já, možná bych tam měla vzít i dědu, že by viděl, že na tom ještě nejsme tak špatně

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 21:54
- Nahlásit

Ale určitě se příjdeme podívat v neděli a zafandit Vám
Vezmu Barču sebou aby se trochu rozkoukala a uvidím co je potřeba.Už jsem si zjistila halu i kruh.Budeme držet palečky

Tak to předem děkujeme... To je dobře, že jí chcete vzít s sebou, jen ať se dívá kolem sebe.
Zrovna jsem si o víkendu říkala, jak je Berža nádherně čistý, úplně mu svítí tlapy. Takže se musel včera večer s nejkámošem vybahnit v takové hnusné bahnostrouze. Tak mu teď vyhrožuju, že ho vezmu do té psí myčky , co je v Kobylisích, ale asi to zvládnem i u mě v pražském bytě (sice ještě nevím jestli vana nebo sprcháč...). Konečně už začal trošinku pouštět chlupy, samozřejmě všude jen ne na hřbetu, kde bychom to nejvíce potřebovali...

worick
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 00:22
- Nahlásit

Aha, tak to jsem nějak mimoň, já myslela, že ta Praha byla tento víkend....

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2009 20:58
- Nahlásit

worick
...no legrace to není-úplné selhání ledvin,chodí 3krát týdně na dialýzu,ale učíme se s tím žít.Štěstí bylo,že přišel ten dům a okolo je tolik práce a s Barčou taky,že není čas nad tím moc přemýšlet.Je pravda,že nejhorší to bylo pro Toma právě psychicky,že není živitel a je to vše na mě,ale jednou to tak je,tak se tomu člověk nesmí poddávat.Čekáme v pořadníku na dárce a třeba bude líp.Barča tím rozhodně nestrádá

Pondělí,úterý jsme taky makali na zahradě,vichr -nevichr,kopalo se odvodnění a sváděla se voda od baráku a o víkendu,dá-li bůh se bude sít trávaHřištní směs,aby vydržela Barbuchu) Hurá,už to začíná vypadat jako zahrada)

worick
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2009 01:20
- Nahlásit

Ivisek77
Ahojky, jsem ráda, že jsi zase písla, nemáme teď nikdo moc času. Já jsem měla teď 2x na brigádě svou mamku, tchýně chodí často, ale mamka má sama práce nad hlavu. Brácha byl zas na 4 dny odjetý v práci, tak byla sama doma (jen lítá pořád přes cestu k babči, stará se o ni), tak měla asi chuť být s někým normálním Já tam mám teď čas zajít max 2x týdně na chvíli. Jsem ráda ne, že mi pleje, ale že se vůbec utrhne přijít. Ta manželova nemoc, to mě moc mrzí, ale až mu vyjde ta ledvina, tak to bude dobré. Představ si to, že kámoš to měl taky tak, dostal ledvinu a začal ,,kravit". Našel si milenku, tak se rozvedli, začal chlastat. Co jsme se mu nadomlouvali, že dostal šanci a takhle se svým životem zachází. Poštval proti sobě celou rodinu, děcka nad ním zlomili hůl, s bratrem se dohádal o dědictví...a jak říkala švagrová (lékařka), alkoholiku už druhou ledvinu nedají. Brzy špatně skončí...
Mezi náma - já nevím, že chlapi s tím ,,živením" tak nadělají... Já mám taky mít děti a nemám a ani po tom netoužím. A vařit - a taky jsem ráda, když zrovna nemusím Já myslím, že práci není nutné nějak zvlášť vyhledávat, ono je jí dost i bez toho. Hlavně kolem baráku. Tom taky pořád říká, že by bylo fajn být rentierem, že by jen v klídku dělal doma Tak ho vždycky postavím na zem tím, že se dočká....než se naděje, bude důchodcem! Ten vyšiluje!! Nesnáší ani si jen připustit, že bude někdy starý.
Tak se pomalu zahrádka tvoří...počkej, počkej, nedělej si iluze, že budeš sedět s kafčem a jen se kochat! Chvilku. A jak se tak rozhlédneš uvidíš krása, ale: tam je to potřeba vyplet, ty keříky ořezat, kompost ke kytkám rozvozit atd. atd. Každý příchozí žasne, když to vidí poprvé a jako celek - to ještě nechytá ty nedostatky, které pořád vidím já (plevele, nedodělky atd.)
Počítejte s vyběhanýma cestičkama. Tomu se fakt nevyhneš. Ono je hezké, když se chodníček hezky ,,vine", ale psiska a my někdy taky, chodíme tou nejkratší možnou
To má Barunka fajn jako naši ,,kluci", že je pořád s manžou doma. Tím si hezky pěstujem ty ,,závisláky"
Užívejte hezkého počasí. Pá

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání