Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Ivisek77
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 17:05
- Nahlásit

taky jsem si říkala,že minimálně 2 ráno a 2 večer

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 18:08
- Nahlásit

Není to málo?

nevím, já jsem ten, kdo na povel koupí pangamín, ale příděly vydává manžel)
Ale vzhledem k tomu, že nám to takhle funguje už přes šest let, tak asi stačí

Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 10:22
- Nahlásit

Drakopes
Nevíte, kde v Praze koupit morkovou kost?

worick
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 14:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Já teda masu moc nerozumím kupuju ho hlavně podle toho, co je na něm napsané:,,na guláš, na polévku" atp. Tom má už léta jaterní dietu, takže kupuju jen kuřecí, krůtí a občas hovězí. V podstatě maso jíme jen o víkendu. Teď jak jsem u nás zkusila soukromé řeznictví, tak tam mi vždycky poradí - co je na co a pejskům tam beru vepřová žebra. Musím se zkusit na morkovou kost zeptat. Jinak jsem chtěla napsat, že jsem koupila posledně balíček v Kauflandu (kam mně poprvé v životě zatáhnul brácha na nákupy) a tam byly dva kroužky morkové kosti a nějaký kus masa - že ,,na polévku". Kroužky jsem dala pesům a z masa udělala polévku. Ty ale asi myslíš nějakou celou. Ty kroužky se válejí po zahradě už asi 3 týdny, občas s tím něterý lítá v tlamě, ale nějak to ,,nezpracovali". Jen vyžrali ten morek, což byla otázka asi 5sekund a pak asi 3 dny intenzivně hlodali.

Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 14:55
- Nahlásit

Dnes jsem kupodivu koupila na první pokus, v té masně měli i telecí kosti (ty půjdou na řadu příště). Takže jsem nadšená...
Koupila jsem 2 takové asi 10-15 cm nasekané kousky. Já to mám také spíš na čištění zubů a na hraní. Jsem zvědavá, co bude říkat...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 15:46
- Nahlásit

Nejlepší v řeznictví, kde si sami bourají maso - u nás nám telecí kost seknou na půl a darují.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:18 - Změnil/a: Ivisek77
- Nahlásit

Nechystáte se někdo na víkendovku Pecka 2009 29.4-3.5 ??Máte nějakou zkušenost?A je blbý,když tam pojedu sama jen se psem bez manžela??(ze zdrav. důvodů nemůže)..abych tam nebyla sama jak blázen
nikdy jsem na takové akci nebyla nemám s tím zkušenost,ale Bára by to určitě potřebovala....vlastně obě

A na výstavu do Rožnova se někdo chystáte???

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 21:01
- Nahlásit

Ivisek77
Pecku jsme pořádali po dva roky v rámci Psího tábora U Nás, letos to pořádá Pavel Pečenka, my jedeme o týden později v rámci cvičáku
Každopádně bych se toho být tebou nebála, rozhodně jsou i tací kteří jedou sami, bez druhé/drahé půle, určitě si tam kámoše a někoho na pokec najdeš

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2009 19:21
- Nahlásit

Ivisek77
Mám dojem, že v tu dobu je MVP v Praze, kam jedeme...

Já bych do Rožnova moc ráda jela, kdyby to bylo do 3 hodin cesty, ale tohle je skoro 2x daleko

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2009 20:32
- Nahlásit

Tak máme za sebou první víkend s 10m stopovačkou a jsem moc spokojená, jen mám obavy jestli pochopil, že vodítko nikdo na druhém konci nedrží, ale choval se naprosto bezchybně, až bych řekla podlézavě . Uvidíme co se stane, až v týdnu vyrazí s Babi nebo Dědou, doufám, že jim přestaně utíkat...

Jen vyžrali ten morek, což byla otázka asi 5sekund a pak asi 3 dny intenzivně hlodali.
To je přesné, jen u toho většího (širšího) kousku nemůže vyžrat celý ten morek, ale pořád se snaží a snaží

A kocour se zase tváří, že chcípne , cpeme do něj od veta nějaké tablety, dnes už se dokonce začal bránit, jinak mu bylo úplně jedno, že do něj něco cpeme , ale pořád vůbec nežere... Max trochu mléka, dnes si nevzal ani rybičky, které dostal Méďa ke granulím.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 06:36
- Nahlásit

choval se naprosto bezchybně, až bych řekla podlézavě

Psi snědli večeři a i přesto se nesmírně zajímali o tu mou. Měla jsem jejich podlézavé pozornosti plné zuby, tak jsem zavelela k odchodu. Alfréd pochopil, že nic nebude, a odkráčel. Ale Níloušek pořád, až byl opravdu vyhozen za dveře do předsíně.
A za chvilku se pootevřely dveře (normálně vstupují rozražením na plnou šířku) a v nich nasunuta Nílouškova hlava, jestli by nemohl aspoň na kousíček. Smutné oči, prosebný výraz, hlava na bok ...
Nemohl. Vycouval.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 07:04
- Nahlásit

Noemi
Promiň Noemi, ale zapoměla jsem, co je vlastně kocourovi? Jak je starý? Teda musím říct, že od té doby, co jsme nechali kocoura vykastrovat - je jak anděl. To je úplně jiný kocour! Milý, mazlivý, hravý....Měla jsem z toho obavy, ale jsem ráda, že jsme pak do toho šli. Potom, co se začal mrouskat byl fakt nesnesitelný - jen nervózně pobíhal, vřeštěl, všechno přečůrával. Teď, když byl Tom na služebce, jsem si dokonce troufla vzít ho s sebou do ložnice (ale nervní jsem byla, jak to dopadne) a úplně v poho. Dokonce jsem ho našla spát (v klidu) na Tomově kapně a to mu právě posledně počůral polštář!
Tím nechci říct, že ho máte vykastrovat, to jen pro zajímavost
Já právě o Rožnově pořád uvažuju (jak přišly ty pozvánky), Tom se tomu brání, že Berrynek je hodný a v pohodě a ještě mu tam rupne v kouli a začne dělat nějaké blbiny. Rozuměj: Něčím se traumatizuje nebo něco pochytí A Worick by tam dělal binec a ostudu. To samé je i se cvičákem - Woriček by potřeboval - to je ale jen můj názor, ale Berry cituju:,,by z toho byl na nervy a kdyby jel jen Worick, tak by Berry cítil jiné pejsky a bylo by mu to líto". Jedině by pomohlo, kdyby přišlo avízo od chovatelky, že tam máme jet. Ale já mám 1.5.narozky a už plánujem na tu dobu nějaký výlet (bez kluků) - hlavně aby jsme konečně zkusili, jestli ti závisláci vydrží nějakou dobu bez nás - jen s tchánama. Zatím byli sami vždycky jen do večera.

Noemi
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 08:21
- Nahlásit

worick
Kocourovi je zhruba 5 let, žije trvale venku (popř. ve sklepě, pokud ho tam někdo omylem zavře). Pořád byl v pohodě, je přítulný, přes léto sice vypadá vždy trochu "prašivě".
Ale letošní zima je fakt hrůza. Asi 3x přišel s tržbou ránou na hlavě, která se vůbec nepodobá zraněním způsobeným druhou kočkou. Podezírám ho, že se pere s kunama. Než jsme jeli do Brna, tak se někde přiotrávil, dva dny jen ležel stočený na skalce a vůbec o sebe nedbal, ani nechtěl stát. Týden předtím měl ošklivě poraněnou nohu, vypadala jako kdyby se chytil někde do malé pasti.
Předminulý týden začal prskata kýchat, minulý týden když prsknul, tak mu vylezla nudle (rýma je u kočky vždy život ohrožující). Tak u veta dostal nějaké tabletky. Dnes už vypadá trochu lépe, ale pořád vůbec nežere, včera si nevzal ani rybičky v plechu, které dostal Bergeron ke granulím a ty fakt miluje

Noemi
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 08:30
- Nahlásit

Zatím byli sami vždycky jen do večera.
To už abyste začali trénovat . Tohle u nás naštěstí odpadá, Méďa je zvyklý, že se mu věnuje, kdo je zrovna doma. Jen by mohl všechny stejně dobře poslouchat, min. 2x v týdnu mám nasr*** telefon od dědy, že zase honí psa po vsi. Pořád prostě nepochopili, že se mají otočit a jít domů... Když ho honí, Bergie to bere jako strašnou legrandu a zdrhá tím více

To samé je i se cvičákem
Tak berte oba, alespoň si udělíte pěkný rodiný výlet... U nás je cvičák vysloveně společenská záležitost, půl doby se cvičí a půl prokecá s kafčem v klubovně...
Jedině by pomohlo, kdyby přišlo avízo od chovatelky, že tam máme jet
Kdyřž jsme si pro Bergerona jeli, tak nám hned chovatel říkal, že doufá, že se uvidíme na svodu štěňat...

worick
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 13:23
- Nahlásit

Noemi
S těma kočkama je to přesné - děs a hrůza. My jsme už u rodičů a i tu přišli asi o 10 koček - kocourů. Jediná jejich matka - které je asi 16 let a je cca 12 let kastrovaná, se zatím všem těmto nástrahám nějak záhadně vyhýbá. Jinak taky trajdá po cizích humnech, půdách, za humny atd. jenom k silnici nikdy nešla(naštěstí). Pravidelně přináší ke dveřím myši, potkany a jednou přišla s ošklivě prokouslým ksichtem (asi potkan) a tam jí vyhnisala obrovská díra. Zůstala jí tam píštěl, která se jí ráz za čas otevřela a vyhnisala, tak má teď tu pusu takovou trošku zdeformovanou, vypadá, že se pořád šklebí(něco jako ten zloduch z Batmana, Joker tuším to je). Je to obyčejná micka bílo-mourovaná, ale měla krásná koťata (bůhví s kým), dlouhosrstá, něco jako norská lesní. Jeden byl bílý s černými fleky a jeden mourek. Oba chodili s dědou 100m do krámku na nákupy, ale po 3 letech záhadně zmizeli skoro naráz. Sousedka se pak jednou prořekla, že trávila na půdě potkany. Tak tam nejspíš zůstali taky....Kuna k nám chodí pravidelně, shledávám v zahradě stopy a ještě větší strach mám z lišek. Už jsem tu vznesla dotaz - co kočka a liška, ale myslivce jsem tu urazila, tak mi nejspíš nikdo nezodpoví. Lišák si to mašíroval minulé pondělí k večeru po poli cca 150m od nás. Kočka moc netrajdá, ale kocoura běžně sleduju dalakohledem 200m od baráku. A kde lozí v noci netuším. My máme ty briťáky, tak jsme očkovali, tuším i tu rýmu.
Tak berte oba, alespoň si udělíte pěkný rodiný výlet... U nás je cvičák vysloveně společenská záležitost, půl doby se cvičí a půl prokecá s kafčem v klubovně...Kdyřž jsme si pro Bergerona jeli, tak nám hned chovatel říkal, že doufá, že se uvidíme na svodu štěňat... - když my jsme fakt příšerně nespolečenská rodina...Právě, chovatelka trvala na výstavách atd. a zatím ticho po pěšině, tak se radši moc nehrnu, aby to pak nevypuklo naplno a nemuseli jsme vymetat jednu výstavu za druhou. I když si myslím, že by to stejně dopadlo fiaskem a bylo by raz dva vymalováno

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 13:24
- Nahlásit

Noemi
taky jsem koukala,že v té době je Praha.Ale Rožnov je pro nás hrozně daleko,navíc manžel je trvale ohledně zdrav.stavu připoután k nemocnici a tak máme problém aby jsme tam byli v sobotu ráno včas a pátek jet nemůžemeJe to škoda.Jsem strašně zvědavá jak si Bára stojí.
Ta Pecka je pro mě lákavá hlavně proto,že potřebuji lidi co mají berňáky doma a pozjišťovat co a jak.Jelikož teď přebíráme dům,poslední měsíc ji trochu zanedbáváme,protože buď jsem v práci,nebo makáme tam.Strašně jsem si jí na sebe naučila a když jsem doma,tak jí mám pořád na klíně a všude za sebou jak stín(né,že by to mě vadilo),ale manžel se bojí,jestli to není špatně.Navíc mi příjde pořád dost bázlivá.Když příjde návštěva,tak na ní štěká a udržuje si odstup,pohladit se nechá až tak když se vypije kafe.Prostě potřebuje dost času,než jde k někomu jinému.Na druhou stranu lidi,co k nám chodí častěji bere bez problémů a vítá.Proto si myslím,že bych jí měla vzít někam kde je živo,víc psů a lidí pohromadě na delší dobu.
Teď jsme ještě v Praze,ale až se přesuneme během měsíce za Prahu,tak aby se z ní nestal uzlíček nervů.Strašně se bojím abych jí nějak nepokazila....Je táááák skvělá.

Jak je to u Vašich pejsků a cizích lidí???Jak na ně reagují a jak to bylo když byli štěnda(cca 7 měsíců)Co mám dělat?

Noemi
mimochodem,co očička?Už je to dobrý??

worick
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 14:36
- Nahlásit

Ivisek77
Jak je to u Vašich pejsků a cizích lidí???Jak na ně reagují a jak to bylo když byli štěnda(cca 7 měsíců)Co mám dělat?
Beruša je pes vítací tzn. že jde za každým kdo k nám na zahradu vejde a bohužel se taky většinou snaží na něj vyskočit. Hlavně pokud dotyčný projeví zájem a promluví na něj. Chodí s hlavou skloněnou jako trdlo, takže většina si myslí, že jde zaútočit a pokud je v autě, radši nevylézá
Má rád všechny lidi i když není (a hlavně nevypadá) takový mazlivý jako Woriček, ale nechá na sebe šahat kdykoli, kdekoli od kohokoli, ze zadu, ze předu......zatím. On je prostě takový ,,mouchy snězte si mně". Od mala. Ale třeba pořád sklání hlavu a uhýbá, když se s ním chci pomuconit a on třeba nemíní a tím mě taky štve, protože vypadá, jako by se bál ruky. Ale myslím, že tak to není (nikdo ho nebil a nebije), spíš mi to od něho připadne jako schválnost nebo taková jeho hra.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 18:47
- Nahlásit

worick
...tak to fakt nevím.Začínám mít trochu strach aby nebyla bázlívá.S náma se tedy mazlí ukrutně a nejlépe pořád.Neustále se po sobě válíme.Ona je zase taková děsně akční,do všeho se hrne naplno a má děsnou touhu dělat radost.To je na ní strašně vidět,hlavně když jsme venku a na volém prostranství,třeba pole a tak.To se směje,že to nejde přehlídnout.
No musím jí ještě víc zapojovat,přitom jsem ji všude brala.Když jdeme mezi lidma po městě,tak bez problémů.Jen nesmí být u nás doma a chtít na ni sahat.Venku si sama vybírá,kdo na ní může šáhnout.Snažím se vždy podle rad,dělat jako,že je to normál...jako co blbneš a dám lidem piškot ,aby si ho od nich vzala,ale nechci dělat nic násilím.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 19:28
- Nahlásit

Dana01
...jinak dodatečně gratuluji k práci i k bydleníA jak to nakonec dopadlo...jsou to ty Butovice?Hlavně,že jste spolu s MeďouJak si zvykla na Prahu?

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 07:47
- Nahlásit

Ivisek77
A není to třeba tím, když je na vás tak fixovaná, že si myslí, že by to měla doma všechno bránit a chránit? Já nevím, jen laický pohled, třeba poznala někoho, buďto i venku nebo u vás na návštěvě, kdo se jí nelíbil (znejistěl ji) a teď je vůči lidem ostražitější...Já si myslím, že i pes si vybírá s kým chce kamarádit (kdo je mu sympatický) a koho vůbec nemá rád. Našich starý špic má pár lidí, které vyloženě nesnáší, ale u něj to má spojitost s jejich psy s kterými se rve. Potká-li toho člověka bez jejich psa, tak tak doráží, že by byl snad schopný chytit ho za lýtko. A bezpečně pozná všechny členy té rodiny. Ostatních lidí si vůbec nevšímá.
Ale to jsem odbočila. K nám obecně chodí opravdu málo cizích lidí a ti co chodí, znají psi odmala. A taky když jsme je přivezli, tak k nám každé ráno docházeli zedníci dodělávat zahradní domek - ještě 4 měsíce. Pak dvě paní, co mi pomáhali v zahradě, pak zase dvě školačky, občas přijede do zahrady poštovní auto - to už ví, že vozí ,,kokinka". Občas manželův spolupracovník. A sem tam se tu motají půl dne elektrikáři (protože ještě nemáme správně fungující elektriku a zítra mají konečně věšet lustry do kuchyně a jídelny) a servis na ostatní problémy. Nábytkáři mi dělali vybavení do pracovny a dva dny si všechno rozložili a řezali venku, psi se motali tam s nima (a žebronili svačiny)A pochopitelně rodina. Úplně neznámí lidi (pro ně)se u nás objeví maximálně 5x do roka. Tím chci říct, že v zahradě se jim pohybuje jen tak pořád plno lidí a to berou spíš jako zpestření. V baráku nejsou a do boudy jim nikdo neleze, tak jim to možná nepřipadne tak ohrožující. A kdo si s nima chce hrát - za tím jdou, jinak si lehnou a pozorujou. Worick se cizích zpočátku bojí víc (chodí se staženým ocasem), ale mám pocit, že si říkají, že v té velké zahradě když tak utečou . V malém prostoru (teritoriu) v bytě, to ten pes cítí asi víc ohrožující. Bude zajímavé vidět, co se stane při tom vašem přestěhování. Jak to na ni zapůsobí. Zpočátku to bude nejspíš hrůza. Bude nejistá totálně. V cizím prostředí (ne už doma). To bude jak s malým děckem. Mamka taky říkala, že brácha dělal děsný cirkus, když jsme se v jeho dvou letech přestěhovali do nového baráku. Pořád řval, že chce domů, spávat tam nechtěl a tak. Asi týden. V každém případě si myslím, že bude lepší ji ještě víc nestresovat a nechávat ji někde s váma v domě, možná si postupně zvykne i na zahradě a třeba pak už bude chtít být venku. Ale ten kotec nevím, já bych tam psa teda nedala (jestli se ovšem Worick začne podhrabávat ze zahrady, tak to tak skončí) a ona by to určitě chápala jako ,,vyloučení ze smečky" a nechápala proč?! Na to bych teda byla zvlášť opatrná. Mohlo by jí to dost ublížit, psychicky.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 07:58
- Nahlásit

Drakopes
Nílouškova hlava, jestli by nemohl aspoň na kousíček. Smutné oči, prosebný výraz, hlava na bok ...
Takhle nakukujou z venku, když někdo jde do dveří, jestli by taky mohli??? Nejhorší bylo, když jim Tom vesele řekl, že můžou za paničkou. Tak to ,,radostně" proletěli halou, v jídelně hodili otočku a vletěli za mnou do obýváku, kde ubrzdili půl cetimetrovýma rýhama v dřevěné podlaze u sedačky. A než skončili to ,,radostné" shledání (neviděli jsme se asi 2 hodiny), tak je to tam poškrabané celé - na přebroušení

Noemi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 08:15
- Nahlásit

mimochodem,co očička?Už je to dobrý??
Minulý týden, jak když utne...Samo se to strašně zlepšilo, sice má pořád ráno malé ospalky, ale v tmhle množství mi to nedělá starosti...
Ale ten kotec nevím, já bych tam psa teda nedala
Původně jsme také měli mít kotec, nakonec to dopadlotak, že má menší výběh o velikosti obýváku, který ze dvou stran obtáčí dům, takže je s námi v kontaktu. Proti kotci jako takovému vůbec nejsem, ale v případě, že je zvyklá být s vámi v bytě, tak jí to budeš asi špatně vysvětlovat...

U nás byla v tomhle věku pohoda, s každým se kámošil. Až teď začal být vůči určitým lidem nedůvěřivý, za což jsem možná i ráda... Děda říká, že je srabík, ale to si nemyslím, protože nedává ocas mezi nohy a má celkově sebevědomé držení. Prostě je mu někdo nesympatický, tak se od něj pohladit nenechá. A taky bych řekla, že ve většině ctí můj názor , včera jsme byli na prochajdě a potkali tam takového dědu od nás ze vsi a samozřejmě se hned hnal drbat psa (tohle chování mi u určitých lidí leze na nervy...), Bergeron prostě nechtěl a podrbat se nenechal...

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 10:39
- Nahlásit

Noemi
U nás byla v tomhle věku pohoda, s každým se kámošil. Až teď začal být vůči určitým lidem nedůvěřivý, za což jsem možná i ráda... Děda říká, že je srabík, ale to si nemyslím, protože nedává ocas mezi nohy a má celkově sebevědomé držení. Prostě je mu někdo nesympatický, tak se od něj pohladit nenechá. A taky bych řekla, že ve většině ctí můj názor , včera jsme byli na prochajdě a potkali tam takového dědu od nás ze vsi a samozřejmě se hned hnal drbat psa (tohle chování mi u určitých lidí leze na nervy...), Bergeron prostě nechtěl a podrbat se nenechal... - přesně tak je to u nás, trochu to začíná přebírat...
Ivisek77
Já bych ji jenom tak jak říkáš ,,hlasově" zklidňovala - že se prostě nic neděje, protože jakmile na to začneš moc reagovat, tak zpozorní ještě víc, protože právě vycítí, že něco není v pořádku a bude ještě víc nervózní. Spíš si těch jejích projevů nevole asi ,,jako" nijak nevšímat (nic se tu neděje, nikdo nemusíme být nervozní a ve střehu). Já naopak, když jdu potmě s ,,klukama" k domovu a proti nám onehdá utíkal nějaký sportovec, sem se je snažila trochu znervoznit aby víc hlídali (co kdyby mě chtěl někdo majznout přes palici) a chlap proběhl (málem o nás zakopnul jak bylo tma)a kluci ani snad nepostřehli (nebo jim to bylo total šumafuk), že se kolem prohnal. Kdyby zastavil a vrazil do mně kudlu, tak by ho šli olízat, nejspíš...

S kotcem prostě nesouhlasím u žádného psa i když vím, že služební plemeno to snese a u notorických útěkářů je to i nutnost. Ale jinak si myslím, že buď psa chci a jsem ochotná mu obětovat i část zahrady a nebo si prostě pořídím malé plemeno, co mi ji tak nezlikviduje. Celá rodina mi nadává, že psi za chvíli zahradu zničí a mají částečně pravdu, ale je to prostě i jejich zahrada. Jsou tu doma a nechci na ně pořád řvát - tam nesmíš, to nesmíš atd. U nás má jeden berňáka v kotci a pes začal být agresivní dokonce i na členy rodiny. Někdo jim říkal, že u tohoto plemena to není možné, že tam bývá jistou příčinou nádor na mozku, ale ten se vyloučil. Myslím, že ho ,,přeprogramoval" ten pobyt v kotci. A u samojeda taky upozorňují, že toto plemeno něco takového absolutně nesnese.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 21:52
- Nahlásit

worick
Děvčata moc mc díky za radyJsem zvědavá jak to bude dál probíhat.Včera mě ale docela mile překvapila.Volala kamarádka,že je pod barákem a tak jsem Barču vzala,že jí doprovodíme a spojíme to s venčením(bydlí kousek od nás)Čekala jsem,že to zas bude štěkání a ono nic.Přesto,že byla tma a to bývá ostražitější,v pohodě přiběhla k ní,mlátila ocasem,nechala se pohladit abyla uplně v pohodě.Myslím si,že už si jí asi začala pamatovat(posledně byla u nás na návštěvě)Po cestě ,ale hlásila poctivě každého kdo šel blízko nás.Myslím,že si nás asi hlídá.Ocas přitom taky nestahuje.

Jinak co se týče jejího pobytu v novém...zahradu ještě nemáme založenou..je to takové bahno okolo baráku a neoplocené.Kotec chceme dělat,ale spíš jako boudu a výběh.A to hlavně aby byla zavřená když budeme v práci.V domě ji samotnou nechávat nechceme....to by asi dopadlo bleděJinak plán je takový,že když budeme doma,bude s námi doma a když bude hotová zahrada a oplocená,tak bude volně na zahradě a kotec bude trvale otevřený.Má jen sloužit jako ustájení,když nebudeme doma a nebo když bude potřeba z nějakého důvodu jí zavřít.Dokonce i s Tomem řešíme jak udělat zahradu,aby to zvládlo její řádění a mohla jsem tam mít i nějakou kytiVymyslela jsem si speciální záhony do výšky,aby mohla běhat po celé zahradě.Rozhodně si nepředstavuji zavřít psa do kotce a konec.To by asi dost trpěla a já taky.Taky jsem četla,že tohle plemeno pobyt v kotci nesnáší,ale myslím,že žádnému pesanovi to nedělá dobře,když je pořád zavřený.

a ještě jednu radu....psalo se tu o morkových kostech.Náhodou jsem na ně narazila tak jsem koupila a teď nevím???Mám je vařit,nebo je dát syrové??Krmím jen granulemi,tak vůbec nevím co jiného si můžu dovolit,ale chtěla bych jí občas přilepšit,tak nevím co vlastně můžu?Díky

Noemi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:53
- Nahlásit

Mám je vařit,nebo je dát syrové??Krmím jen granulemi,tak vůbec nevím co jiného si můžu dovolit,ale chtěla bych jí občas přilepšit,tak nevím co vlastně můžu?
Já jsem doma rezignovala . Dlouho jsem všem vysvětlovala, že granule mu stačí a nic přidávat netřeba, ale pořád jsem někoho nachytávala, jak mu něčím podstrojuje . Počítám, že když jsem kost/maso koupila v řeznictví, tak ta kráva musela být testovaná...Morkovou kost jsem dala syrovou, má jí místo hračky a je vidět, že ho to faaaakt hodně baví. Plánuji, že teď koupím jednu telecí kost... Včera mu děda přinesl ovar ze zabíjačky, vaříme mu vnitřnosti, často dostává polévky a moc mu chutná mléko, ale to dostává jen vyjímečně za odměnu...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 06:33
- Nahlásit

Mám je vařit,nebo je dát syrové??

My jsme ti, co dávají maso syrové. A pokud máš obavy, že tam něco je, vraž je na dvatři dny do mrazáku. Nejlepší na hlodání jsou telecí kosti, protože jsou rozumně měkké. Vepřové je mnohem ostřejší.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 06:54
- Nahlásit

Ivisek77
No, to je jasné, že to bez kotce nepůjde. Jen budete muset najít způsob, jak jí to vysvětlit a zpříjemnit, aby to nebrala jako trest. Snad to nějak zvládnete, budem držet palec. Na kdy už plánujete stěhování?
A ještě jsem zapomněla říct, že fenky jsou obecně víc žárlivé a majetnické než pejsci. Strejda má takovou vořecha ,,příšerku" (já říkám, že ošklivějšího psa by pohledal) a ta je úplně šílená, když je tam jiný pes. Stačí aby pozdravil moje psy a ona první vyjede na ně (a to je jim po kolena) a když si strejda nedá říct a natáhne ruku, že je pohladí, tak ho chňapá za tu ruku a lítá kolem něho a startuje, aby se k němu nepřiblížili. Nesmím si svých psů všímat ani já, to je hryže taky Když je tam s nima sama, tak si normálně hrajou.
V pondělí mi přišel bederní pás ,,na tahání" (ale se mi pekelně nechtělo), tak jsme byli ,,musherkovat" až včera. Pás je dobrý, je to jiné pohodlí jak oplantané vodítko, které mi Worick postupně utahnul tak, že už jsem málem nemohla dýchat. V zimní vestě se to dalo, ale v létě by mně přeřízl
Po tomto vždycky vychlemstají u babči (to je skoro pravidelný cíl) litr mléka a včera když jsme pak šli domů, tak se oba posr....

worick
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 07:08
- Nahlásit

Jelikož jsem usnula v 10h u televize (pravidelně), tak jsem dnes byla vzhůru v půl 6. Zkontrolovala psiska, kde zase leží, jelikož bylo -5st a hledala kocoura, který nechtěl jít spát domů. O půlnoci začala velká metelice s vichrem, tak jsem lítala kolem oken kde je a za chvíli jsem ho objevila jak maže od plotu k baráku, trdlo. Jenomže teď ráno mrknu, se psy nebyl a z krabice měl vchodem vyrvanou deku ven (Woriček, kdo jiný), tak jsem šla zkusit jestli tam není ,,zabetonovaný", ale nebyl a za půl hodiny odněkud přikvačil, protože chodil kolem oken. Teď leží Berry u dveří na boku, u bříška má smotaného kocoura a Worička, který má přes kocoura položenou hlavu na Berčovi packy (asi aby ho zahřál)

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 09:47
- Nahlásit

Hned ráno ,když jsem rozlepila oči..honem sem,pro radu.Díky holky a Bára taky.Je šťastná jak blecha,zalezlá na pelíšku a hlodá, hlodá..Teď už vím,jak jí zabavit,když potřebuji něco dělat bez její asistence
worick
plánujeme stěhování na duben a už se nemůžu dočkat.Vedu teď dvě domácnosti a to pendlování mezi je taky otravaHlavně se těším na procházky s Barčou v polích,na ten prostor a vzduchA až doroste taky chceme tahat))

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2009 06:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ivisek77
to s těma dvěma domácnostma taky dobře znám. Když jsme stavěli barák, tak jsem rok jezdila dozorovat 3x týdně stavbu 50km ráno tam, k večeru 50km zpátky. Doma uvařit večeři, pochopitelně trochu uklidit - naštěstí měl taky byt jen 40m. Další rok už jsem řekla, že se to tak nedá dělat, tak jsme se nastěhovali k našim - do jednoho pokoje. Nakonec jsme tam byli roky dva. Proto jsme nakonec šli i do nedodělaného. Ne kvůli našim, ale Tom nadával, že se tam tísníme v malém pokoji, když tu je prakticky hotový barák se zahradou. Jemu to bylo jedno - ráno odjel do práce a mezitím jsem tam já vegetila pořád s nějakýma dělňasema: tu se dávali vnitřní dveře, tu zábradlí, nábytek atd., všude pořád binec. Makala jsem v zahradě, mezi tím odbíhala na konzultace za nima a když odešli, honem dát barák do ,,původního" stavu. Uklidit, uvařit atd. Nic moc to nebylo, kupodivu mi to zas až tak moc nevadilo. Ve svém je člověk vždycky radši. Tak to už máte taky ,,za pár"....
Moc vám to přeju. I když věčně nevím co dřív, mám ten klid a samotu tady ráda. A když chci, vezmu psy a jdeme do civilizace nakoupit nebo k mamce a babči.
Vysadila jsem si před vchodem kamenný truhlík jarníma kytkama. Těsně u vchodu tam chodí kadit kočka (ta potvora) tak mi totálně zničila kolo modřenců, dva velké okrasné česneky a vyhrabala cibule tulipánů. A postupuje dál a dál, už to zasáhlo i krokusy. Včera to dovršil Woriček, když si do toho lehnul. Vloni, jak byli štěňátka, mi ty okrasné (metrové) česneky (měla jsem je tam 10, vždycky dva u sebe) všechny ukousal. Když jsem to zas na podzim dosazovala, říkala jsem si stejně, že to bude akorát zábava pro Worička. Dám mu tam růže, potvoře!

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání