| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 12:03
- Nahlásit
PSA NEDÁM aneb tatranka
U nás si jde takhle Kryštof umýt před obědem ruce a přijde už po obědě....tatranka je detail
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 13:42
- Nahlásit
Buď jste krátce vdaná nebo je tchýně měkká.
noo.. 10 let a tchýně je tchýní mého manžela, vzhledem k okolnostem už jí to označení zůstalo
Noemi.. taky dobrý
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 14:35
- Nahlásit
Noemi
sem právě našla na netu dobrý e-shop
zkuste allpet.cz
skvělý výběr, pohodové ceny a dovoz. A pokud k tomu máme ještě
12% slevy ....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 14:38
- Nahlásit
Jajanina
tchýně je tchýní mého manžela
To je na mně dost složitý. Ale můj kolega má nevlastního tchána, třeba to je podobný.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 18:39 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Noemi
K těm sušeným věcem - myslím, že bych klidně dávala vše sušené kromě těch věcí s kostí (nožičky...) - výber je téměř nepřeberný (oháňka, "žláza"´, střívka, ucha,...). Osobně mám pocit, že smrdí všechno stejně, jenom něco žere dýl a to pak taky dýl smrdí.
Na výcvik se osvědčují hlavně nakouskované piškoty nebo frolíky, případně tzv.uzené packy...až se přezubí, tak bych dávala i velké kosti - psi se tím výborně zabaví a čistí si tím zuby .
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 19:55
- Nahlásit
Dana01
hojky, promiň že jsem ještě nenapsala mailíka, důvod si přečti u Ešusový, ale už jdu psát!
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 20:02
- Nahlásit
Dana01
My cvičíme s buřtem (ale jen na cvičáku), to se může naprosto přetrhnout. Teď o víkendu jsme byli před nastoupenou jednotkou pochváleni, že jsme velmi nadějní adepti na další výcvik a že je na Bergeronovi krásně vidět radost ze cvičení (kdyby věděli, že je to jenom kvůli tomu buřtu... )
Doma cvičíme s frolíkama nebo čokodropsy, jednou jsem v Kauflandu koupila ty nazelenalé spešl piškoty pro psy a snědl je Kryštof a jeho kamarádi (podotýkám, že moc dobře věděli, že jsou pro psy...)
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 19:58
- Nahlásit
Noemi
Hihi, Méďa taky cvičí za piškoty a může se nadšením přetrhnout...ale funguje to i na zkoušky - než zjistí, že nic nedostane, tak už je po akci. Určitě vydržte buřtíkovat, ať mu vydrží láska k výcviku a budete chváleni před nastoupenou jednotkou průběžně .
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 21:42
- Nahlásit
Dana01
Hihi, Méďa taky cvičí za piškoty a může se nadšením přetrhnout
to se někdo má já chccííí taký žravého psa
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 06:49
- Nahlásit
naši psi taky za mlsek cokoliv
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 09:34
- Nahlásit
naše děti taky
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 14:16
- Nahlásit
naše děti taky
mám na matematickém kroužku 15 prcků (prvňáci, druháci) a za správně řešené úlohy dostávají malinké bonbónky - jak ti se mohou přetrhnout )
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 21:11
- Nahlásit
Drakopes
Já bych se taky za bonbón přetrhla
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:45
- Nahlásit
Nemáte někdo praktické zkušenosti s falešnou březostí u BSP?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 16:45
- Nahlásit
Můžu se zeptat, kdy jste začínali se stopováním?
Strejda
Nemyslím, že by v tomhle byli berňáci nějak extrémně specifičtí...Založ si nové téma, třeba se dozvíš něco praktického i od (ne)berňáků...
Tak mě napadá taková zajímavá úvaha, proč prakticky všichni známí (i neznámí jen z doslechu) mají berňačky (fenky), psy nemá skoro nikdo...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 16:54
- Nahlásit
Noemi
Můžu se zeptat, kdy jste začínali se stopováním?
Začali jsme podle mě pozdě, asi v 9 měsících.
Založ si nové téma
To se mi nechce, protože u berňáků, na rozdíl od jiných témat, nejsou grafomani, písmáci a lidoví vypravěči. Mně to jinde nebaví číst, je tam moc balastu.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 17:12
- Nahlásit
Tak to abychom už fakt začali(dávám si předsevzetí na víkend )...jsem si napůjčovala v knihovně spoustu literatury, zatím z toho moc moudrá nejsem, tak uvidíme. Na cvičáku se k tomu ne a ne dostat, minule jsme sice začali s obranama (no fakt nevím, kdo koho chránil ), ale k stopám už nedošlo...Zato se štěkáním jsme udělali obrovský pokrok , naše poklidné zvířátko, které když šel někdo okolo baráku (štěkal pouze na členy rodiny ), tak jako kouknul, že někdo jde, ale nic jiného (takže kariéru domácího hlídače jsme vzdali ), ale Bergeron se najednou ze dne na den rozštěkal ...jsem z toho celkem nervózní, protože pořád koukám, co se děje a proč štěká...
Strejda
Možná bych mohla být nápomocná, kamarádka je v Brně na veterině, ale teď je pracovně na rok v Německu a s časem na štíru , ale třeba bych z ní nějaké info dostala (mám dojem, že i pár let nazpět měli stejný problém u jejich kokršpanělky...)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 17:18
- Nahlásit
Noemi
Možná bych mohla být nápomocná
To bych byl rád.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 17:24
- Nahlásit
Strejda
Můj mail: Noemi.N@seznam.cz
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 19:18
- Nahlásit
Strejda
co konkrétně tě zajímá?
Berni měla falešku jednou, udělalo se jí mlíko, furt se chtěla mazlit, upravovala si pelíšek (pevně drží tvar, takže měla smůlu, uhrabat nešel) ...
sebrali jsme hračky - pohyb u nás moc zvýšit nejde, to už by z ní byl tryskáč a večer jsem jí chladila cecíky. mlíko měla asi 14 dní, hlídala jsem jen aby netvrdly mléčné žlázy ...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 06:54
- Nahlásit
Noemi
proč prakticky všichni známí (i neznámí jen z doslechu) mají berňačky (fenky), psy nemá skoro nikdo...
nezapomínej na naše dva gentlemany ... ty by byli z vašich fen urvaní )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 14:32 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Janiii
co konkrétně tě zajímá?
Salina má falešku poprvé. Jiné feny ji nikdy neměly. Na webu připouštějí až kastraci. Nevím, co by to udělalo s BSP.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 20:16
- Nahlásit
Strejda
tak Berni ji měla zatím taky jen jednou. pokud by se to mělo opakovat, asi bych se poradila s doktorama, co s tím - chovná nebude a štěňata mít taky nebude, ale kastrovat se mi ji nechce - ikdyž někdo říká vykastrovat, jiný zas ne ...
víc bohužel neporadím
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 11:11
- Nahlásit
Janiii
někdo říká vykastrovat, jiný zas ne
Svolám známé vety na virtuální konsilium a pokusím se zjistit prokázaný vliv kastarace na povahu a kvalitu života BSP. Moji známí vetové bohužel zvířatům život zkracují, protože většinou šéfují masokombinátům, ale někteří mají vetrinární ambulanci.
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 12:05 - Změnil/a: Jajanina
- Nahlásit
Tak už máme Bairu doma Je to strašně krásný hafík, jsme nadšení
Akorát ještě smutní po mámě, zatím sežrala tak 10 granulí... no ono to přijde ;)
Nějaké fotečky z prvního dne jsou tady: http://www.nasbernak.estranky.cz/fotoalbum/2-6-mes icu/8-tydnu---v-novem-domove
Dotázek. Čím češete berňáky?? Dívala jsem se ve zverimexu, těch kartáčů je mraky druhů, některé mi přišly hrozně husté... třeba tyhle kovové jehličky http://www.shop-elfi.cz/d-oboustranny-psi-kartac-s -kovovymi-jehlickami-dreveny-18x10cm ??? Poraďte... dík! Měla jsem jezevčíka, chlap zas boxera, tož s péčí o srst nic moc zkušenosti nemáme
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 13:04
- Nahlásit
Jajanina
Čím češete berňáky??
Máme všechno možný, ale používáme jen hřeben, který má na ostnech trubičky, které se otáčejí. Netáhá to.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 14:05
- Nahlásit
Brej den ,vespolek...já jen esi se ví o týhle čubině...na stránkách BSP v nouzi sem jí nenašla...
http://www.utulek-kralupy.estranky.cz/stranka/psi- k-adopci
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 22:04
- Nahlásit
Jajanina
Čím češete berňáky??
Máme jednostr. kartáč (něco, co má z druhé strany ještě něco nekupujte, už tak jsem měla problémy, aby Bergeron nepřišel o oči, čumák atd., ale třeba jsem jen nešikovná...)
Mám takové ploché pádlo s jehličkami (jako je na obrázku, ale nejsou tam z druhé strany ty štětiny), ale místo přední řady jehliček jsou tam takové hřeby imitující hřeben. Prý se má srst nejdříve rozčesat hřebenem a pak až ty jehličky, tady je obojí najednou a přijde mi to velice praktické. Jen je blbá plastová rukojeť, protože tu a tam někdo kartáč zapomene, kde nemá a Bergeron mu vrátí veškerou péči, kterou musel ztrpět při česání...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 23:33
- Nahlásit
Jajanina
Gratuluju k novému přírůstku a tiše závidím, já chci taky štěně .
Jinak já češu URL
a úplně to stačí (vykartáčuju i malé bodláčky a rozčešu srst), Ale upřímně česání dost zanedbávám, když nelíná (což je zrovna teď ), tak česu asi jednou za tři týdny a spíš pro pocit než pro efekt. Zato na jaře jsem česala i třikrát denně v marné naději, že když vyrvu tu podsadu najednou, tak to černé sněžení dřív skončí
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 08:38
- Nahlásit
To je Niels na vyšetřovacím stole - na těch "špičkách" na plno stojí a dělá to vždycky, kdy je nejistý, bojí se - a pak mu ujíždí tlapky každá jinam zvláště na dlažbě nebo na linu. Paní doktorka na veterině nevěřila vlastním očím
|