| Autor |
Zpráva |
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:13
- Nahlásit
Tak to je super jak načuhují
To bydlíte pěkně někde skoro o samotě ne? Před vámi jen pole, jo tak to jsou pak stopičky naprosto v pohodě, člověk si přijde jen tak před dům a může čuchat
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:17
- Nahlásit
Tak vše je napraveno a posílá se to i tobě Corli!! Docela rozdíl ten má jeden mailík tak 1MB a předtímasi 14MB
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:24
- Nahlásit
Tak holky, měly by jse to tam snad mít všechno
|
alli
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:54
- Nahlásit
Paja s Tinou
Mě taky ještě, prosím marketahr@volny.cz
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:58 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Paja s Tinou
Jóó na stopičky, to je tam paráda! Už jak jsme ten dům kupovali, tak jsme těm původním majitelům říkali, že kafe si nedáme, že se ještě musíme jít pokochat terénama na stopy. No zírali na nás, jak na voly. A my pak drncali autem k lesu po polňačkách a ukazovali střídavě na strany "Hele - TAM!! "Anebo TAM a TAM, tam budou kráááásnééééé stopenky... "
Ale samota to není. My jsme naštěstí až na kopci, na konci zástavby a stavět se už tady dál nic nebude. Naštěstí už se tam nesmí vůbec nic stavět. Takže hurá.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:06
- Nahlásit
Paja s Tinou
Oukej, senkjů very mač, fotky dorazily..
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:09
- Nahlásit
Paja s Tinou
Taky dorazily, děkuju!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:25
- Nahlásit
Hóóój, teď jsme přišli z parku z procházky a dala jsem pár nových fotek. Opět "hnusných" telefonních, ale snad už příští týden bude foťák! Mrkněte na fotku, kde FeeBee čučí do budky pro ptáčky. Kdybych měla kameru, tak byste viděly, jak se FeeBee o tu budku opřela, ta se následně rozhoupala a FeeBee měla málem mrtvici. Pak štěkala a pozorovala, co jí budka provede.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:46
- Nahlásit
ola
Téda, takhle strašit pejsky.. FeeBee beztak sleduje zprávy a ví moc dobře o nebezpečí ptačí chřipky!!!
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:58 - Změnil/a: Markét
- Nahlásit
Denisa
Dovolím svůj drobný postřeh k aportu a podotýkám, že to funguje fakt asi jenom na boxery, ty velký placatý a prostorný tlamy - pokud už pes dobře aportuje a přesně ví, co se po něm chce a přesto překusuje (pozor, útlocitní ochránci zvířat, nečtěte dále, prosím!!!), jakmile předsedne, drží a žvejká, přiletí facka na tlamu. Standa mi nikdy nevěřil, protože aport přeci musí být veselý a hravý a tak se pes přeci přitom nemůže bít. No a pak viděl jak jsem zakročila, když Anča kravnula, zkusil to i s Dejzou a hle, dal mi za pravdu.
Ovšem předpokladem je opravdu dobré zvládnutí aportu a dobrý vztah mezi psovodem a psem. Tady nejde o parfors a nucák, musí se dávat pozor na ztrátu důvěry. Pokud je pes s psovodem v pohodě, nic nehrozí. Cílem je srovnat psa, který ví, co má dělat a přitom dělá kašpařiny - tedy pravý boxer.
Jo a k povelu VSTAŇ - aby se povely nepletly, zejména ta sykavka s povelem sedni - mnohým (včetně mě) se osvědčilo používat povel TŮJ - a to jak při polohách u nohy, tak při odložení za chůze ve stoje. Nemusí se učit dva povely a psi přesně chápou, co se po nich chce.
Tak pravila výcvikářka boxerů a grifonků. Jo, dneska mi ta teorie fakt jde. Jen na to "tůj" nějak s Kadlou prdím, až přijdu domů, hned si svou výše popsanou metodu vyzkouším v praxi
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:39
- Nahlásit
Markét
No, FeeBee povel "stůj" zná. Naučila jsem jí ho vlastně omylem. V létě, když jdeme parkem a já vidím, jak po ní leze klíště, tak zavelím "stůj" - ona vytuhne a čeká až k ní dojdu, klíště seberu a zlikviduju a pak pokračujeme. Ale to "vstáááň", které zpívám jak Hana Hegerová, nám nějak nefunguje?! Myslíš, že se tedy můžou používat na dva rozdílný cviky (odložení za pochodu ve stoje a postavení u nohy)? Teď mě napadlo, že u nohy bych mohla používat slovo "VZTYK" - to nemá žádnou podobu s jiným povelem?!
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:47
- Nahlásit
ola
No jo, ale u VZTYK se zase nezbavíš té sykavky. A věř, že ve zkouškovém stresu jde intonace do háje, když se třepe hlas. Pak je fakt lepší povely odlišit výslovností. Na dva cviky se to používat může. Taky jsem nevěřila, ale funguje to. A povelová technika je tvoje věc, pokud dodržíš řádem předepsané - buď posunkový či hlasový povel či oba, konkrétní slovo nikdo nezkoumá.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:25
- Nahlásit
Paja s Tinou
Moc děkuji za fotky !
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:35
- Nahlásit
Pája s Tinou
Připojuji se k díkům... Fotky jsou fakt moc pěkný. Jsi prostě šikula!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:44
- Nahlásit
Taky moc děkuji Pájo za fotky.
Olo fotky taky hezký, už aby byl ten digitál bude to pak o něčem jinym. Na těch fotkách co si fotila digitálem má FeeBee krásnou barvičku.
Ještě se jdu mrknout na maximusdeus a jdu asi spat.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:52
- Nahlásit
corleona
no tak u tvých fotek se musim zase smát, prostě jak vidim ty důležitý boxeří ksichty. Snížku tam máte teda parádně, to budete mít sníh ještě na velikonoce. To mi teď máme na zahradě docela jezero vody. Loni když byl Viky ještě malý, tak sme měli na zahradě velikánskou hromadu hlíny na zarovnání pozemku, tak na to taky strašně rád lezl a měl to jako rozhlednu.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:53
- Nahlásit
Vcelka
Však jsem tu nadhodila téma - digitální foťáky, tak doufám, že chytím inspiraci. Pořád se nemůžeme se Zdenkem shodnout. Náš poslední foťák jsme si kupovali ke svatbě (bože, je možný, že už je to deset let?!?), na tu dobu to byl super výrobek, ale teď? V té smršti pixelů a jiných novot?
Dannie
Díky za meilík. Určitě vyzkouším a pak poreferuju. Dnes jsem její pozornost upoutala úplně maximálně - když jsem jedla čokoládu a s hlasitým lupnutím lámala čtverečky. Panečku, její pohled neuhnul ani na vteřinu. Jenže jak známo - pes čokoládu nesmí... Tudíž byla naprosto znechucena a s nafouklou hubou si vlezla do křesla. A bylo po pohledu...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 22:14
- Nahlásit
ola
Hele nevim jestli to byl dobrý nápad nechat si poradit jaký koupit foťák. Za chvíli v tom budeš mít ještě větší guláš než si měla a stejně nebudeš vědět jaký vybrat.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 22:21
- Nahlásit
Vcelka
Uvidíme... Už bych byla ráda, aby na fotkách měla Feebee takovou barvu srsti jako má ve skutečnosti...
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:21
- Nahlásit
corleona
Fotky jsou nádherné, krásná idylka.
U nás celou noc pršelo, a to u nás sníh nic moc na Šumavě mraky ale ve městě nic.To až to začněe tát to zase bude něco.
Včera jsem se vydala s Megginou ven na riskla jsem louku to bylo něco vrátily jsme se obě jak bahenní ženy, já měla bláto i na hlavě jak Meggina v tom lítala a ona musela ihned do vany.Děs
Už aby bylo jaro a sucho.
Olo my máme doma Canon A75, už 4 roky a nestěžujeme si i když tomu nerozumím, ale co potřebuju to vyfotím (dovolenou, sport, bláznivého psa...)Manžel měl v práci Olympus tak měl možnost porovnat ale říkal, že by ho nechtěl, je fakt, že fotky z něho nic moc a obsluha totéž.To jenom pro Tvé rozhodování další názor.
Jinak pište jak naučit povely já jsem už něco taky zvládla na chlubení to není,a hlas mám někdy jako chlap jak ho měním aby mě Meggina poslechla ale účel to splní.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:48
- Nahlásit
Tak mám konečně po týdnu v práci čas a tady je teda úplně mrtvo.
Jinak dnes jedem s Brauníkem za sestrou a mamkou/její/.Tak se moc těším.Brauny asi taky akorát o tom ještě neví.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 19:14
- Nahlásit
Lenda
Jedeš zítra do HK? My nejedeme - Zdeněk se vrátil z práce s chřipkou, takže budeme vařit čajíčky...
Nám se dnes podělal v práci net, takže jsem celý den byla jak na trní, že si tu keckáte a já nic... Ale jak vidím, tak jsem hned v obraze. Řeknu vám, že to je pěkná depka, když se sem člověk nedostane alespoň jednou za den! Fakt závislost!!!
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 21:44
- Nahlásit
ola
Do HK jedu.Škoda,že nejedeš.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 13:42
- Nahlásit
ola
to máš pravdu že to je děsná závislost, taky jsem v práci uplně mimo když net náhodou nejde.
My byli včera u veta a Viky má v obouch uších pěkný zánět, prý ho to asi už muselo i bolet. No já si toho že se furt na tom uchu drbe všimla až ve středu. Vždycky mně fascinuje, jak on si od toho veta nechá absolutně všechno udělat. Sedí, celej se klepe ani se nehne a on se mu může v klídku podivat do ucha, vyčistit mu ho a nakapat. To co dělá doma jen když se mu tam chci podivat to je o 100% jiný. Dostali jsme kapky jako antibiotikum a máme mu dvakrát denně kapat a za týden na kontrolu. Takže dvakrát denně bude u nás souboj my dvá proti němu, dneska ráno už jeden proběhl. Má v sobě v tu chvíli takový síly že na něm můžeme obá ležet a stejně se vyvlíkne. Mám vždycky strach že jak sebou škubne že mu to místo do ucha kápnu do oka.
Jinak tady zase prší, takže po sněhu za chvíli už nebudou ani památky. Kéž by to už vydrželo a znamenalo to nástup jara.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 14:34
- Nahlásit
teď sem vyfotila Víťu jako spolujezdce
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 18:17
- Nahlásit
Vcelka
Fotka je super
S těma ušima jsme na tom úplně stejně. Taky jsme včera dostali takovou mastičku a máme se přijít ukázat už v pondělí. Minulý týden jsme byli na očkování proti tomu kašli a když nás tam včera ta veterinářka viděla, tak už se smála, jestli prý mi nemá vystavit permanentku Eliška když si hraje se psama, tak jí občas nějaký zatáhne za ucho, tak jsem nejdřív myslela, že má na uchu stroupky z toho. Ale ve čtvrtek jsme zjistili, že v pravým uchu to má totálně rozlezlý, úplně jsem se zhrozila. Naštěstí se nějak nebrání, když jí to čistíme, nedovedu si představit, že se tu s ní budu ještě prát, a to je proti Vikymu prcek. Tak snad se jim ty ušiska brzy uzdraví.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 19:41
- Nahlásit
Vcelka
Potkat vás někde na silnici, tak budu v příkopě, protože bych určitě začla vykřikovat, že jsem viděla jako spolujezdce boxeřího frajera...
Lenda
Co bylo v HK? Hoď sem tvé dojmy, info atd.
Dnes jsem s bobulí cvičila v garáži (teď oceňuju, že si manžel vymínil tak velkou garáž ), protože venku bylo vody po kolena. Sice jsme byli na procházce, ale kluci přisli domů a z kombinéz jim kapalo... Hrůza. Zdenka jsem nacpala lektvarama, aby chřipka ustoupila, což se zatím daří, tak uvidíme. Musím ho udržet při životě, aby zítra hlídal kluky a já mohla na cvičák!!!
PS : teď zvířátkomilové nečtěte : zkoušela jsem FeeBee na sebe fixovat tou zaječí nožičkou (měla jsem ji v ruce - ne na krku... ) a šlo to dost dobře. Vždycky jí ji na chvilku půjčím, ona si ji oslintá a pak jí ji zase seberu a ona mě (spíš tu nožičku) sleduje... Řekla bych, že líp než balonek.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 19:57
- Nahlásit
ola
Nic zajímavého tam nebylo.Volba výboru a delegátů.Jedině snad diskuze o účasti kupírovných psů na zkouškách apod..Bylo tam 25 členů.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 16:59
- Nahlásit
ola
asi řeknu babičce až bude zabíjet králíka aby mi taky nechala nožku a vyzkoušim to. To snad nevadí že bude králičí a ne zaječí?
Libka
koukám že Eliška taky nějak furt stůně. Docela lituju že sem v pátek k vetovi taky nevzala Vikyho moč, protože mám dojem že má asi i zánět močáku nebo něco podobnýho. Protože se nám teď dvě noci po sobě počural v chodbě, prostě nás nestihnul vzbudit a častějc chodí čurat a furt mu odkápává s pindíka. Takže nejspíš zítra opět k vetovi. Už aby ta zima skončila a on snad pak už bude v pohodě. Do uší kapeme, dneska ráno už to docela šlo že tak nevyváděl.
Jinak jsem přidala šest fotek na naše stránky do galerie s páníčkama z dnešní procházky. Tady je už jak na jaře, jen kdyby nebylo všude tolik vody.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:23
- Nahlásit
Ahoj, tak jaký jste měli/i víkend?
My jsme od pátku řádili v sutinách s bandou stejně bláznivých lidí. A Charley udělala boxerům opravdu dobrou reklamu. Teď už všichni chápou, které plemeno je komediant.
Dnes ráno už byla unavená a vyhledávala figuranta ukrytého na zámeckém záchodě (nepoužívaném). Úkryt to byl opravdu těžký, i zkušenější psi měli problém dohodnotit zdroj pachu a označit - no a Kadlička už si nevědlě rady, tak v hromadě šrotu, kde bylo i spousta rozbitých autíček-hraček, vzala malý stříbrný výfuk a přišla se mi pochlubit.... ale pak tedy našla i toho figuranta. To fakt může napadnout jenom boxera. Prostě se nevzdává a najde alespoň něco zajímavého, když už ne člověka.
|