| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:14
- Nahlásit
Dannie
No, to by u nás asi taky šlo, protože když před aportem vytáhnu balonek nebo uzel, tak dělá jak cvok. Jenže ona pak na mě za chůze vyskakuje atd. Ale fakt je, že jsem to ještě pořádně nezkoušela. A co s tím VSTAŇ?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:17
- Nahlásit
Dannie
jó, prosím, napiš to i sem...! Díky. Já se taky chci pořád něčemu novýmu přiučit, vždyť kam přijdu, tam nasávám info... Se těším právě na ten tábor jak tam budeme všechny diskutit!!!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:21
- Nahlásit
Já už valím teď domů, ale pište, raďte... Chci to všechno vědět!!!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:27
- Nahlásit
Pájo, ty fotky z Brna co jsi sem dávala do galerie byli všechny a nebo jich máš ještě víc? Jestli jich máš víc, tak mi je prosím taky pošli na mejla. m.dusinka@seznam.cz Díky.
G. v tom věku uměla tak dej pac, sedni, lehni...
no tak nějak stejně sme na tom my s Vikym, k ničemu jinýmu jsem se nedopracovala. Né že by on by byl tak blbej, ale že já sem takový lenoch. Jeho oba rodiče maji IPO3 atd. tak myslim že kdybych s nim dělala, že na to má taky.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:31
- Nahlásit
Jdu taky chytračit.. Nic moc odzkouškováno, nacvičeno habakuk a teorie - ta mi jde bezvadně..
Nejdůležitější je, aby pes cvičil s radostí. A byl do nečeho magor. Např. ten balónek. Pokud není úplný šílenec do balónku, jen trochu, tak hračky, míčky nedávat doma ani při venčení vůbec. Jen zkrátka při cvičení. Nesmí se povalovat doma, nesmí jí ho házet děti a manžel. Domaj sem měla "kaziče" a vím, co to je. Např. můj bývalý manžel dával ročnímu Nundovi povel Ke mně a rval ho k noze. Chudák pes, nevěděl, která bije.
Všechny cviky (obraty, sedy, lehy, vstaň) se musí dělat bleskově-rychle. Nečekat na to, až se milostivý(á) rozhýbe. Okamžitě škubat, nebo se na psa vrhnout a zalehnout ho. Mě u povelu sedni lehni vstaň pomohla jediná věc - velmi výrazné hlasové rozlišení a blesková akce. Takže "Sedni" říkám vysoko asi jako buzna, lééééhni jako mužatka a vstÁÁÁÁáááááááň skoro zpívám.
Ale vyplatilo se, mám to vždy za děsať bodou, hejže.. Pak mám ještě jistých deset na dlouhodobém odložení, jedině kdyby cvičákem proběhl bišonek, tak máme nulu a někdo nemá bišonka
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:37
- Nahlásit
K tomu VSTAŇ
Já to cvičím na pamlsek. Nechápala jsem,jak je možný něco naučit psa bez násilí... A kámoška mi teď ukázala novou metodu,se kterou to fakt jde... Všechno se naučila na víkendovým semináři u Vítě Glisníka... (Takže na tom asi něco bude...) Jdu nafotit fotečky,na kterých všechno zdokumentuju... Tak vydržte...
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:39
- Nahlásit
ola
Jinak je fakt lepší si pocvičit sama... Skupinovej výcvik, kde pět minut chodíš za něčí prdelkou je ti naprd... (teda pokud chceš na nějaký zkoušky)... Tento typ výcviku je dobrej tak akorát pro pejsky " měšťáky".... (teda dle mýho názoru)...
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:54
- Nahlásit
No fotodokumentace se moc nedaří,když mám fotit sama sebe Takže budete muset počkat,než mě někdo nafotí.... Ale možná vám ani potom nebude tato metoda připadat nijak objevná... Prostě jde o to,že si určitým způsobem chytiš pamlsek a pak toho psa navádíš... (Třeba moje maminka a sestra na tom neshledaly nic tak vzrušujícího...)Ale já jsem z toho naprosto nadšená!!!! A hlavní věc -funguje to!!!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:59
- Nahlásit
Dannie
jó, tak to asi vím, ukazoval nám to Glisňa na LVT na 4měs. štěndovi, super!
corleona
taky to mám rozlišený hlasově... sedni je řečeno zvesela, briskně, lehni je se zaťatýma zubama, tvrdě a výhružně a vstaň je vstááááň jak kdyby to říkal Pražák...
a kdybyste mě slyšely řvát Pusť, tak si myslíte, že to řve KingKong! Jenže jinak to nejde a i takhle ne vždy pustí, no to už je jiná věc...
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:03
- Nahlásit
Denisa
Jo,asi je to ono... Přijde mi to jako super metoda... Hlavně toho pejska nijak neovlivňuješ... A třeba Bonnie,která Lehni vůbec nechápala (lehala si,ale pomalu), teď lehá naprosto super...
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:04
- Nahlásit
Jo, a kámoška co tam byla, říkala,že tím jde v pohodě přeučit i starší psy,tak se nebojte....
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:07
- Nahlásit
Dannie
mně to trošku připomíná když děláš prvky na tanec se psem... taky motáš těma pamlskama a psa hodně navádíš za pamlskem atd.
určitě to jde i zkombinovat, na něco ti pomůže tohle, na něco jinýho támhleto... právě je super vědět o různých metodách...!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:07
- Nahlásit
Denisa
Ano ano - přesně ták
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:15
- Nahlásit
Denisa
Jo, na tanec je to dost podobný. Tanec dělám se Sendy (kavalírka).... Takže vím o čem mluvím...
Třeba by to Ole pomohlo,tak jako to pomolo mě při lehni... no uvidíme... Popíšu jí to, ona to vyzkouší a třeba to vyjde... Ale třeba budeme muset hledat nějaký jiný způsob...
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:17
- Nahlásit
Denisa
Jinak na tanec doporučuju jinýho psa...Protože když děláš tanec a sportovní výcvik, docela se to tomu psu plete.... (Třeba Sendynka začala později blbnout při obratech u nohy... Dělala mi mezi tím ještě otočky...) Takže bacha na to!!!!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:19
- Nahlásit
A s holkama máme zatím od výcvikáře PŘÍSNĚ ZAKÁZÁNO "Pusť". Na Pusť je prý vždycky dost času.. No nevím, výcvikář je to zkušený, tak na něj dáme. Jenom díky němu jsme se během dvouměsíčního výcviku dopracovali se všema třema fenama k skvělým pětkám z povahy na zkoušce chovnosti..
No ale třeba Max s pouštěním.. ten měl modrý jazyk, vyvěšovali ho, na ostnáči, ostatní co byli na řadě už šli radši na kafe - zkrátka na některého magora neplatí nic.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:19
- Nahlásit
Jo a nevíte někdo nějaké moudro na "překusování aportu"? ta moje koza ho drtí... V tomhle mi zatím nikdo pořádně neporadil. Jen takový ty jakože těžší činku (nepomáhá), jakože aby s ní běhala dlouho, dělala polohy atd. (nepomáhá), abych jí do toho ze strany občas zabušila (nepomáhá), a parfors je blbost dělat, protože jinak má krásně radostný a bleskový aport, tak jen kvůli překusu to nechci mít zpomalený a unuděný... tak babo (baby ) raďte!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:23
- Nahlásit
Denisa
aport na šňůře a přitahovat ho.. jsou takové aporty, které mají na bocích šňůry, za které se dá chytit..
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:23
- Nahlásit
corleona
ano, na magory... ale jo, tak jde udělat spousta věcí, ale chce to spoustu času a financí taky!
Dannie
jo jo, však já jsem to psala, že mi už G. předvedla párkrát "tanec" i na poslušnosti, takže pokud chci dělat pořádně sportovku, tak jí to nebudu plést tancem... však s tancem já bych stejně nikde nevylezla, takže jen pro zábavičku, to radši od toho upustím a budeme "tančit" ke stáru...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:26
- Nahlásit
corleona
jo, známe, máme... to bohužel na překusování taky nepomáhá...
a ještě něco?!
achjo, uf ufajdá...
Mně nakonec říkali, že prej pes - překusovač, toho nechal až na IPO3... tak prej až se dohrabu k tomuto+se vyzávodí, tak má šanci přestat... cha cha.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:28
- Nahlásit
Ubírám se k domovu...
Večer mrknu!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:32
- Nahlásit
Denisa
No vidíš!!!! Tak hurá na IPO3!
Aport je údajně nejtěžší cvik, který má nejvíc fází.
Zkus třeba hodit dotaz na Renátu Radovesnickou, má hodně zkušeností s výcvikem a na svých stránkách má i poradnu. Určitě Ti něco poradí www.aurelian.wz.cz
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:38
- Nahlásit
Jo, ještě mě napadlo... ještě jsem to omotávala gázou, to celkem šlo, no ale co pak s tím na zkouškách a tak, že?!
No a ještě mi dochází jedna věc, že jak je to šílená kořistnice, tak že mi moc nechce odevzdávat tu činku, ví, že musí, tak to dělá, ale třeba i psychicky se s tím neztotožňuje, tak to aspoň drtí!!! To mi na ni přijde, že tady je zakopanej pes... možná. Přitom jí tu činku nechávám, ne na hraní, ale nosí si ji... odebírám předpisově jen někdy... no a stejně tak se jí nechtějí odevzdávat balonky a pak ani ten rukáv... jakože ona to odevzdá, protože musí, ne že by třeba zavrčela nebo tak, to vůbec, podvolí se prostě, ale velmi nerada asi. Navenek si nic nedovolí projevit nevoli, ale asi to vnitřně těžce zpracovává... No co s tím...?! Teda, jsem si to teď psychologicky rozebrala... no chudáček Giordinka, takhle ji týrat co?! Ona si vždy i klacky a co najde bere sebou do auta a pak až domů a donese si to do pelíšku, no ona je na to fakt ujetá... však si možná pamatujete ty story, no hlavně ji znají lidi z venčení... jak ona si dovede narvat do papule třeba 3 klacky najednou, jen aby tam ani jeden nenechala, to by nepřežila...?! Chuďátko moje deprivovaný...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:39
- Nahlásit
corleona
myslíš, že ji můžu otravovat?! tak já to zkusím, napíšu jí elaborát! dík za tip!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:48 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Denisa
Omotávat ne. Všude, kde to viděli, mě zprdli na dvě doby. Nic nemotat! Tak nemotám. A jde to taky.
S tím nepouštěním aportu fakt nevím, já jsem měla vždycky opačná problém, tj. pouštěli jej dřív - takže jsem předsednuvšího psa musela bleskově chytit pod bradou za obojek a tak mu vlastně paží přidržovat ten aport v hubě.
Ale poku jde o problém, tak že nechce pustit je furt lepší, než nechce držet Na to bude určo nějaká jednoduchá finta, tomu věřím..
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:49
- Nahlásit
Denisa
Určitě, Renáta je fajn.. a pokud napíšeš, že máš boxera..
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:52
- Nahlásit
Tak já radši o našem aportu moc nemluvím, ale to už jsem tu psala že je to u nás tak 50 na 50. Ona na hračky je motivovatelná pouze chviličku, takže já mám narvanou ledvinku buď točeným salámem a nebo tvrdým sýrem. Jinak při povelech taky různě intonuju a na vstáň taky skoro zpívám. Zatím nám teda nejde odložení ve stoje a někdy zblbne že si místo sedni za chvíli lehne, takže to trénujeme jen na krátké vzdálensoti. A jinak si myslím že je vcelku v pohodě.
Jinak my máme zatím jenom ZZO! Tento rok bych chtěla zkusit možná ZOPku a taky ZZZ. Jenže přesně jak píše Denis, tak nevím jak na jaro stihneme natrénovat. Už to vidím že to budu asi zase odkládat na podzim, protože na ZZZ je nejdůležitější cizí stopa a pochybuju že ten sníh sleze brzy. A zkoušky budou už někdy v dubnu.
Danie, tvoje metoda by mě taky docela zajímala!!!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:56
- Nahlásit
Tak jsem dala ty nové fotky do galerie na naše stránky.
Můžete se podívat, jak náš metr a půl vysoký plot je díky sněhu (zase dnes sněží) jen plůtek - plůteček.
Nunda tam vždycky stojí na rozhledně. Se divím, že zatím žádný náš pes to ještě nepřeskočil a nešel na průzkum..
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:09
- Nahlásit
Tak posílám tři mailíky, tak doufám že už dojdou v pohodě!!! A posílám je tedy Vcelce, Libce, Denise, Dannie a Ole, tak jestli jeste nekomu tak kricte
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:12
- Nahlásit
Paja s Tinou
mě též!!!!!!!! corleona@seznam.cz
|