Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Paja s Tinou
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 09:43
- Nahlásit

Dobre rano, tak jakto ze tu jeste nikdo nejste???

Vcelka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 09:52
- Nahlásit

no já tady jen tiše závidim jak jste se měli a čekám na nějakou tu fotku. Tak sem s nima.

Jo a Corli to s těma žaluziema to moc dobře znám. Máme je takhle urvaný a rozkousaný na dveřích z obýváku do zahrady. Zatim jsme je radši ani opravit nedali.

Chodka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:10
- Nahlásit

ahoj,
Všem gratuluju,jak k úspěchům tak k setkání,podle toho co jsem četla jste se měli fajn a hlavně,že jste se bavili.Těším se na nějaké foto.Já jsem měla v pátek dovolenou tak jsem teď četla hodně dlouho fakt to tu přibývá.
Jinak musím napsat co vyvedla naše trumpeta, manžel byl týden v Praze na školení, já jsem se v pátek vydala za ním a babí (tchýně) hlídala tu průserářku.Ve čtvrtek utekla,nechápu jak!! Kliku na vrátkách máme uříznutou, že mám problémy otevřít , ona ale asi ty problémy nemá,jdu z práce zdravím sousedovic psa a najednou za mnou dusot a s velkou radostí mě víta Meggina.
No a v pátek jsme večer přijeli domů a babi hlásí, že se Meggina dostala do garáže kde se dveře zavírají na závaží a to by nebylo takové, jako to , že hopsla na auto normálně chodila po kapotě,okousala značku, tak místo výtání byl výprask s tím , že jak viděla v obýváku Ivana tak tam ani nešla a trávila svůj čas s mladou v pokojíku.Tak máme ošlapané auto jak od stáda koček.Jo ale střechu vynechala a stěračů se taky nedotkla.

Paja s Tinou
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:15
- Nahlásit

Teda tak to je taky slusna demolicni ceta
Si treba ted auticko zaslouzi radne umyti

Denisa
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:26
- Nahlásit

Ahojte!
Jo ještě včera jsem zabudla napsat, že jsme se tam potkaly s Punou, co sem občas napíše a jejím Luckynkem! Byly tam taky na nákupech a na čumendu... S nima jdeme ve čtvrtek na lítačku, hurá!

Jo a jsem zvědavá na výsledky výstavy... něco mi občas uniklo, no občas chaos, nestíhala jsem sledovat, kecat a ještě hlídat Giorďasku...
No jinak se mi někdy líbili víc psi co nevyhráli fakt tomu nějak nerozumím!
Taky mi přišlo, že tentokrát tam bylo hodně různých typů boxerů, prostě každej jinej, ale hodně jinej... aspoň můj dojem
A v porovnání s některými mi přišla Giorďaska jako chrtík, no někteří byli na můj vkus příliš zaobaleni, já jsem zvyklá na ty Giorďasčiny svalíky a štíhlou linii Ale bůhví jak by na to hleděl pan rozhodčí.

Jo Pajus taky jsem zvědavá na fotečky, tvůj sympatický přítel tam zaměřoval jak profi fotograf, tak jestli máš nějaký povedený fotky Giorďasky a i ostatních, tak sem s nima anebo Giorďasku do mejlíku (giopi@seznam.cz), ale ty ho vlastně už máš Díky!
Já včera nenafotila nic, protože jsem v jedné ruce držela G. a v druhé pak kabelu s nákupy...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:38
- Nahlásit

Paja s Tinou
tak kdyby jsi posílala Denise nějaký fotky tak prosím pošli i mně na mejla m.dusinka@seznam.cz Díky

Chodka
móc pěkný, jak vidět fantazie boxérků nezná mezí.

Denisa
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:43
- Nahlásit

Vcelka
včera tam byl na čumendu krásný bílý boxer, ale tak půlroční, kupoval na stáncích ňamky a velice se s G. seznamovali a koketovali spolu

Libka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:48
- Nahlásit

Paja s Tinou
Prosím, kdyby jsi něco posílala tak i na libuse.nohavicova@seznam.cz Díky

Chodka
Jsou to pěkný lumpice, pro mě je nejhorší to "potrestání" když něco provede, to mi rve srdce

Chodka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:51
- Nahlásit

Libka
No ona si Meggina taky myslela, že si s ní jde páníček hrát.

Libka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:05
- Nahlásit

Chodka
Tak to naše madam už moc dobře ví, že něco provedla, a když někdo přijde domů, tak zaleze do pelechu a dělá mrtvýho brouka, když je vše o.k., tak vítá jak pominutá. Ono to vždycky vyjde na Ondru, že jí musí - my říkáme udělat hudry, hudry.....No a když už jsem minulý týden byla naštvaná i já, a dala to najevo - jen jsem se s ní nebavila, a půl hodiny nesměla do obýváku, tak chuděra koukala. Pro mě ta půl hodina byla fakt utrpením, jsem strašná měkota Jo a taky nám minulý týden totálně okousala takový to plastový regulační kolečko u radiátoru v ložnici, nemůžeme si zapnout topení, tak doufám, že se nevrátí silný mrazy, a my nebudeme muset v ložnici odsekávat rampouchy.

Chodka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:16
- Nahlásit

Je fakt , že na dveřích do garáže přibyla petlice.Z garáže na vratech jsou 4, a ještě se zamyká.

Paja s Tinou
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:47
- Nahlásit

Fotecky rozeslu urcite!!! Uvidim jak to budu dneska stihat...ikdyz teda mam nejakej den blbec

Vcelka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:56
- Nahlásit

Denisa
jé tak bílý boxer tam byl, toho bych chtěla hrozně ráda vidět.
No řikala jsem Zdeňkovi že se v Brně tak krásně sejdete, tak prý v tom dubnu do Budějek nebo Prahy by třeba i jel. Tak uvidíme, otázka taky je kolik z vás bude tam.

ola
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:36 - Změnil/a: ola
- Nahlásit

Zdááár, teď jsem se teprve dostala na net, neb jsem celé dopoledne trávila s Jakubem na kontrole na kožním (nějaká dermatitida či co?!). Musím naprosto souhlasit s Denisou , že tam byl každý boxer jiný. Jeden takový ten typ "pekinéz", druhý s čenichem delším. Fakt velký rozdíly. Pochopitelně, když jsem přijela včera domů, tak jsem hned hlásila FeeBee, že by určitě vyhrála atd. atd. Ještě pořád hlodá tu obrkost. Spokojenost. Jóó Denis , ten Gappay klín je dost dobrej. Manžel ji na něj včera zavěsil v kuchyni a točil, tahal a vyvěšoval, až jsem nadávala, že máme kuchyň jak arénu...
Chodka
Tak to se Meggi taky dokáže odvázat, co? Oni to snad mají tyhle placatohubatý potvory v krvi...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:39
- Nahlásit

Mohli by jste mi tu někdo vysvětlit co konkrétně znamenaji ty výstavní ocenění? Myslim tim třeba jaký je rozdíl mezi V3 a excellent3, apod.

corleona
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:07 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit

Ahoj všichni,
já jsem dnes věnovala den k očistě domova. Už to bylo třeba. Taky jsme až dnes vybalovali klece z auta, neb včera jsem večer nešli spát, ale upadnout do bezvědomí.

Chodka
To s tím autem, to nás fakt pobavilo Boxer je prostě boxer..
Sami patříme k postiženým, co se této demoliční rasy týká, ale pošlapané auto a okousaná značka - to je fakt raritka. Zas mám po cvičácích co vyprávět..

Vcelka
V3 a exc3 je totéž - tj. "výborný třetí" (exc požívají např. Francouzi)
Známky se dávají výborný, velmi dobrý, dobrý, dostatečný. Pořadí se zadavá pouze u prvních čtyřech jedinců. Prvnímu se může a nemusí zadat i titul (CAC nebo CACK), ale musí mít známku výborný.
Např:
V1, CAC Puňťa
V2, res.CAC Hektor
VD3 Astor
VD4 Piňďa
VD Šaryk
VD Mišan
D Bubla

tj. Puňťa je dle rozhodčího krasavec
Hektor taky, ale Puňta je o něco lepší. Kdyby tam Puňťa nebyl, tak Hektor je V1, CAC tj, proto dostane jako druhý reserve CAC.
Zbytek má nějaké vady a Bubla největší.

Když se tihle sejdou na jiné výstavě třeba bez Puňti a bez Hektora, tak to vůbec neznamená, že má Astor vyhráno:
Pořadí může být taky úplně jiné a Astor je sice první, ale bez titulu.

V1 Astor
V2 Mišan
V3 Piňda
VD4 Bubla

Tj. Astor třeba může dostat od jiného ne tak přísného rozhodčího výbornou, ale není řečeno, že dostane i titul (CAC). Tj. res. CAC druhému nemůže být zadán.

Kapišto?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:18
- Nahlásit

hmmmm pěkně jsi mi to vysvětlila, docela jsem se u toho i pobavila.
Švagrovic staf.bulterierka dostala v Brně excellent 4 tak sem chtěla vědět jak to je. Taky asi záleží kolik jich v tý třídě zrovna bylo co?

slovak
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:34
- Nahlásit

počul som, že boxer je velmi náročné plemeno (neznáša teplo atď) a že sa dožíva iba veľmi krátkeho veku (8-10 rokov). je to pravda? čím to je?

ola
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:41
- Nahlásit

slovak
Boxer není pochopitelně jediné plemeno, které hůř snáší vedro. Je to tím, že má krátkou čenichovou partii, tudíž se rychleji přehřívá. Co se dlouhověkosti týče, tak to je hodně individuální. Fakt je, že těch 8-10 let je asi průměr. Jako spousta ostatních plemen trpí různými chorobami. Není to nijak abnormální - spíš mi připadá, že se o tom víc mluví. A co do povahy, tak to je jednoznačně PES nejlepší!!!

corleona
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:19
- Nahlásit

Vcelka
To ne, to je úplně fuk, kolik jich tam je. Ale je fakt, že u nás je hodně mírných rozhodčí, takže je pravděpodobné, že když je ve třídě jen jeden jedinec, tak je velmi možné, že odejde jako vítěz. Ale už jsem zažila, že dostal VD šel dom. Ta škála od výborné po dostatečnou se téměř nevyužívá. Párkrát jsem zažila i dobrou, ale to fakt výjimečně. Většinou se všichni hroutí (včetně mě) u velmi dobré, přitom je to vlastně pěkná známka. Jednou posuzoval na mezinárodce v Katovicích jeden Fin a ten tu škálu používal. To byl mazec!! To byla finská sauna! Šampioni odcházeli s védéčkem jen třeba proto, že nebyli v kondici a měli špečíky. Na tu výstavu nikdy nezapomenu. "Dobrá" byla běžná známka. Zadal tam i dvě dostatečné, jako by se nechumelilo.. Všichni vystavovatelé měli oči jak tenisáky a báli se do kruhu. Měla jsme sevřený žaludek. Dostala jsem s Nundou (má svoje chyby) V3 a valila z kruhu rychle pryč a byla šťastná jak blecha.
No ale když ta škála je, tak by se asi měla užívat. tady kolikrát člověk kouká na výsledky a sakum prásk všichni jedinci mají výbornou. Asi tuná máme ozaj skvelý chov podle některých rozhodčí.. Já být rozhodčí, tak asi zavedu tu "finskou saunu"

ola
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 17:25
- Nahlásit

Denisa , prosím tě, můžeš mi vysvětlit, jakým způsobem jsi naučila Giordi pracovat s tím létacím talířem? Jakože to chytá do papule? FeeBee na to čumí, pak to letí, praští ji to do čumáku a ona čumí, jak to leží na zemi. Následně to teda zvedne a donese mi to. Když ji rozdráždím, tak po tom i skočí, ale většinou jí to jde na hubu tím "plným látkovým středem", tudíž je opět bez šance, že to chytí... ?!? Zkoušela jsem to teď prvně a získala jsem dojem, že buď jsem nekňuba já, nebo mám psa blba!?! Prosím POMOC!!!

Markét
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 17:53
- Nahlásit

Ahoj "vystavovatelky" i ostatní!
Já jsem taky dorazila v poho, akorát jsem měla hlavu poněkud jako balon, protože mou spolujezdkyní byla holčina od cane corso a ačkoli si o sobě myslím, že jsem ukecaná, vůbec jsem se nedostala ke slovu! Ještě že cesta zpět byla suchá a bylo hezky, takže jsem ty dvě hoďky přežila. Ale ráno jsme jely tři hodiny! Ale kdybyste některá chtěla podrobné informace o chovu, vystavování, zdravotním stavu, povaze, hodnocení exteriéru atd. atd. u caníků - jsem vám k dispozici
Opět se mi potvrdilo, že na výstavě se toho moc probrat nestíhá, s mnohýma z vás jsem se ani nepozdravila. Musela jsem ještě jít podrbat ke grifonkům, tam se nám to v klubu taky mele...
A nádavkem Charley cestou tam (dobře věděla, že na ni brzy ráno za tmy nevidím) provedla inspekci pod kryt v kufru felicie - víte, co tam je? Ten šedý kobereček je podložen papundeklem, kydala jsem ho v Brně několik hrstí... To mám z toho, že jsem byla líná dát si do auta bednu. Ale stejně je Karla "svině zrzavá"

ola
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 18:37
- Nahlásit

Ahoj Markét ,
Ty dlouhý vlasy ti sluší (řekla bych, že víc než mikádo). Charley se mi moc líbila. Proč jsi ji nevystavovala? Kdo jsou její rodiče?

Já dnes odpoledne stihla ještě zajet s bobulou k vetovi - ostříhat drápy. Už měla ty na tom pátém prstíku jako kohout ostruhy... Taky jsem koupila odčervovadlo. FeeBee byla šťastná, že nedošlo k horším procedurám a v autě se na mě vesele tlemila do zpětnýho zrcátka!

Puna
# Zasláno: 13 Úno 2006 18:46
- Nahlásit

Ahoj,

olo, tak to mě moc mrzí, že jsme se včera nepotkaly, viděla jsem se jen s Denisou u stánků, kde jsem se trochu zasekla (hlavně má peněženka), pak jsme se ještě vrátili s Luckym na boxíky, ale asi jste tam zrovna nebyly...a my jsme už spěchali, přítel nám totiž nabídl odvoz, tak jsme ho využili.
Možná jsem tam viděla corleonu, podle fotek bych řekla, ale nejsem si jistá...
Musely jsme se minout, tak třeba někdy někde jinde..
Deni, na tebe se těšíme v ten čtvrtek, uvidíme, co Lucky zase vymyslí, ale na tý výstavě byl celkem v pohodě

Tak zatím ahoj všem

Markét
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 19:05
- Nahlásit

ola
Dík za pochvalu exteriéru (i mého) ty dlouhý vlasy mám proto, že se mi nechce řešit účesy - prostě účes "wash and go" - ke psům velmi vhodné!
Charley je po Becky z Plzeňského Výsluní - to je tmavá čubina po mojí Anče, ale odchovala jsem ten vrh na na původní Standovu CHS (pak jsme založili Canis Ludens, protože v Plzni už asi nikdy nebudeme, tak ten název byl matoucí).
A tatínkem je Perry Czech Ja-Ka, vybrala jsem si ho hlavně kvůli povaze, která je mi sympatická.
A nevystavovala jsem proto, že je teď v našem věku hodně žíhanek a ty jsou poněkud více upřednostňovány, tak jsem nechtěla utrácet - ale naše velká konkurence Oliar stejně nedorazila. Já si raději počkám na třídu pracovní, takže musím rychle složit nějakou zkoušku

A proč sis na výstavě nekoupila kleštičky na psí drápy - nejsou drahé a uštří cestu a čas u veta. A je to s nimi snadné...

corleona
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 19:16 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit

Holky, všimly jste si tam toho dementního cholerika se zlatým pejskem? Ty brďo, ten byl na tečku..
Chudák pes. Furt ho sekýroval, tvrdě s ním škubal a to, co pak předvedl ve finále, to jsem teda ještě neviděla. Řval po něm nesmyslný povel "POSTÓÓÓJ!!!!", řval po lidech za kruhem, třepal se jak psychopat, drasticky škubal se psem. Ještě že mu Auterák dal res.CACIBa, možná by ho jinak inzultoval a doma skopal psa i manželku. Takovým lidem by se psi vůbec neměli prodávat. Když si představím, že bych zrovna jemu měla dát své štěně, tak na mě jdou mdloby.

Libka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 19:23
- Nahlásit

corleona
Taky koketuju s tím, že bych zkusila Elišku někdy vystavit, pořád přesně nevím, jak se na to připravit. Mám s ní běhat jakoby v kruhu? A co postoj, teď jak jsi psala o tom idiotovi, tak ani vlastně nevím jestli se nějakej povel používá. Hoď jsem nějakou radu prosím, když budeš mít chvilku. Děkuji.

Markét
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 19:25
- Nahlásit

corleona
Jo, tak s tímhle znalcemboxerůecelentním vycvíkářemvystavovatelem jsem měla tu čest - a to jsem tedy zírala!
Na své první výstavě tam byla paní, která má Charley bráchu, kvůli ní jsem tam částečně jela, abych jí poradila jak s výstavou, uchovněním apod, je to její první boxer, ale bere to zodpovědně a chce splnit vše potřebné.
Byla z toho úplně vyjukaná, vůbec nevěděla, co se děje, pes si z ní dělal šoufky - a tenhle znalec na ni řval do kruhu - zpíchnněte ho! Postavte ho! Chytněte ho pod krkem! Ať se dívá sem! Ať se dívá tam! Tak jsem nebohou paní uklidňovala, že o nic nejde, že napoprvé to pokazí každý, ať se kouká na ostatní a že příště to bude lepší - a milý "pán" se na mě obořil: tak jí poraďte, když to víte nejlíp!
Tak jsem mlčela a své chovatelské rady (její Coudy je vlstně můj odchov) jsem si ušetřila až na venek bez přítomnosti pána - chytráka.
Jo, ale uznávám, že od takových profíků se člověk leccos přiučí, příště už si možná taky troufnu vystavovat. Mimochodem, mrkni prosím do katalogu, jak se pán jmenuje (měl by být z Pardubic), chtěla bych jej požádat o konzultace ohledně vystavování boxera, kdyby byl tak laskav

corleona
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 19:32
- Nahlásit

Libka
Povel na to není. To byl strašný hňup, ten chlap. Běhat s ní zkoušej, důležité je, aby byla pořád jen v klusu a nedostávala se do mimochodu (jako mě Viktorka v Brně ) nebo neposkakovala. Musí si nechat hrabat v hubě - bez problémů ukázat zuby, no a postoj, to je k tomu třeba mít někoho za kruhem. Někdy stačí, když na ni sem tam zavolá někdo, na koho je fixovaná, nebo tam má její oblíbenou hračku, míček.
My vozíme velký míč, malý míč, plyšáka, pískáčka, piškoty a někdy je nám to všechno na houbeles..

Denisa
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 19:41
- Nahlásit

Jó, z toho pana Napoleona jsem rostla taky, právě Martkét mi říkala (to co psala) a pak jsme jen s Pajus čuměly... no hlavně, že on svého psa zvládal! Fakt chudák pes! Cha, Markét, jsi přišla o to nejlepší, právě na konci o toho CACIBa... No ale i mimo kruh se choval totál mimózně k tomu psovi...
ola
teď nemám čas, došli jsme teprve z venčení, ale hodím ti sem pak odkazy na to frisbíčko... ono to není zas tak jednoduchý, i když nechceš určitě profi frisbíjovat (freestyle, longdistance, ...), tak záleží na technice hodu... + třeba i samotném disku... všechny nejsou o.k.
Začni tak, že napřed musíš naučit FeeBee to chytat když to budeš mít v ruce, ať na tebe skáče a chytá to, chval a pak pomalu přecházej na to, že to budeš furt držet, ale ona si na to bude vyskakovat, až třeba nahoru k ramenu, ty jí to pak pustíš, ona to má furt v hubě... chňápeš že jo... pak teprve házet na pidi vzdálenosti... musí to chytat v letu... pak se vzdálenosti prodlužují... není to aport, takže ne odhodit a pak ze země přinést, ale hodit a v letu chytit... ale já stejně z těch dopadů z výšek na zem nemám dobrej pocit... tak opatrně...
určitě zkušenosti má i Dannie...
tak zatím...

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání