| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:10
- Nahlásit
Vcelka
Prosím, mrskni mi sem odkaz na Vikyho stránky. V práci je nemám v oblíbených (to by asi šéf koukal ), tak ať můžu taky kouknout na dortík...
Šéf šel na soud a odpoledne taky někam jede, takže dnes to bude pohoda. Zítra to bude horší.
Jinak já včera dostala záchvat smíchu, protože když jsem přijela, tak (nebylo kupodivu nikde nablito) koukám co to svítí na zahradě za oranžovou čáru a ona ta naše mršice vytáhla manželův kurt (pro vozidlového parku neznalé - upevňovací popruh na zabezpečení převážených věcí např. na vleku), který je ale firemní, tudíž obrovský. Jednak dlouhý je asi cca 20-25m a silný cca 5-7cm, ale hlavně těžký jak kráva včetně těch kurtovacích karabin. A tohle šílený svítivě oranžový monstrum bylo důkladně omotáno okolo našich stařičkých jabloní... Nechápu, jak to ta potvora dokázala. Musel to být teda na ni pohled - jak obíhá s popruhem v hubě stromy a šněruje je k sobě!
Jo, a jinak včera už jí bylo dobře, protože večer loudila, když jsem jedla pomeranč. Ten "krkavý" večer se ani nešla kouknout, co to panička požírá...
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:14
- Nahlásit
FeeBee je prostě vynalézavá, to mě tu Tina od rána prudí s hračkama a teď jsme se museli jít podívat ven na sníh, který zase připadl...je to taky zvířátko
Libka, no mělo toho být daleko víc!!!
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:30
- Nahlásit
Paja s Tinou
Hmm, já si to myslela, že to nebude asi všechno, ale pak jsem si říkala, no třeba si Pája chrání autorský práva Tak to pošli zmenšený. Jo a moc závidim, že u vás sněží, tady leje jak z konve, je to hnus
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:38
- Nahlásit
Tak já to zkusím poslat v tom menším formátu, je jich tuším tak kolem 40 50ti, takže to je nějakých 50MB. Ne autorský práva si fakt nechráním, teda jen u některých
Tak tady od včera chumelí neskutečně a já se tak těšila že už to konečně sleze...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:45
- Nahlásit
ola
tak koukám že i FeeBee měla včera pracovní den na zahradě.
Stránky Vikyho jsou www.viky.estranky.cz
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:55
- Nahlásit
Ty fotečky jsou super!!!A copak že to Viky pěkného dostal???
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:58
- Nahlásit
Paja s Tinou
no opět obojek, tu zimní vestu, plyšový letající talíř, uzenou prasečí nožku, a takovou kremrolku, pak něco jak psí salám a dort. A v pátek mu zdeněk přednostně dal gumové pískací plechovkové pivo.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 11:01
- Nahlásit
ola
FeeBee je také pěkná šikulka!
Vcelka
Viky měl moc pěkný dort!
U nás také sněží s menšími přestávkami už od včera večer. Ale vzhledem k tomu, že slibují oteplení, tak už by tedy sněžit nemuselo, to bude břečky a bláta
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 11:19
- Nahlásit
No jo, tak to si teď Viky opět užívá...tak snad obojek vydrží déle
Jo to bude břečka...to se budeme vracet pěkně zasr...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 11:29
- Nahlásit
U nás už od včera od večera hodně prší, takže je všude děsně vody. a ten trumpeta určitě zase sedí venku u plotu.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 11:29
- Nahlásit
Dannie
Giordina děkuje za pochvalu svého vzhledu, prý ale si bude cenit víc toho, jestli jí pochválíš na táboře za pěkné kousání...
Vcelka
Vikouš měl náhodou krásný dortík, mňam mňam!
Paja s Tinou
tak mně došla jen jedna várka, asi to pošli v té menší kvalitě, děkuji děkuji!
U nás napadlo hodně snížku, zahrádka je pohádková, Giordi už ráno bagrovala čumákem
Dnes bychom měli jít zase se skupinkou setr, doga, skorovlk, tak uvidíme.
Včera jak jsme hledali pejska, tak jsme sebou měli naše psy a ti to pojali jako super výlet... jen jedna pejsová si včera rozřízla nohu a večer musela být ještě uspána a zašita...
Se ztraceným psem - podle majitelky ho má někdo doma, protože je strašně kamarádskej a přidával se k lidem, to se ví, lidí ho vidělo dost... teď už se čeká, jsou obšacovaný okolní vesnice a městský přilehlý části Brna letákama, místní rozhlasy, brn. i mimobrn. rádia, vetové, měšťáci, myslivci, dívá se po něm i hodně pejskařů co v ty místa chodí, útulky, netový inzeráty... tak asi jen zbývá čekat a doufat a furt se ptát, obnovovat letáky a otravovat na místních úřadech... už jsme nevymysleli nic dalšího... tak to jen abyste věděli a pak už jsem jen napíšu doufám radostnou zprávu...!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:29
- Nahlásit
Vcelka
Jééééé, já včera úplně zapomněla popřát Vikymu k narozeninám. Až teď, když jsem obdivovala dort, tak jsem si to uvědomila. Tak to tímto napravuji, přeji zdravíčko, dobrý papáníčko, pěkný procházky, dostatek energie paniččiny, aby mohla blbnou dle Vikyho libosti. Moc mu to na fotkách sekne a je vidět, že byl novou dobrotou vyveden z míry...
Já dneska chci jít taky ven, ale když to za oknem vidím, tak nevím, nevím.. Tady chumelí, ale na zemi to taje a dělá se srágora. Ach jo! Už aby bylo jaro, ptáci řvali a kytky smrděly...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:53
- Nahlásit
ola
jó, tady chumelí jak blázen, ale taky nic moc nemrzne, ale drží se to a odpoledne když chodíme na okrajový části Brna, tak tam to drží, tam to bude držet asi do léta...
no já nevím, já miluju léto, i když mám teda debilní alergii na trávy a pyl, ale láduju se práškama, tak se to dá, ale jaksi se bojím toho přechoudu ze zimy do jara, nechci vidět toho blata a blata... fůj! to bude děs! takhle se mi líbí, že mám čistýho pejska a dá se dělat spousta věcí na sněhu... akorát teda už jsem skoro zabudla co jsou to STOPY??? Nechápu, spousta závodů je naplánováno na konec března, začátek dubna, kde se ti psí závodníci rozčuchají...?! Já žiju v domnění, že je po celé republice spousta sněhu, ale tak možná není, jak tu kdosi psal, že vůbec nemají sníh...?!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:02
- Nahlásit
Denisa
No, u nás je teda sněhu až moc. Proto taky nemohla chudák FeeBee najít ani kousíček trávy - škubala jen uschlý drnečky okolo baráku, kde to je pod střechou. A se stopama? To mi ani nemluv. Nám to na podzim moc nešlo, tak jsem zvědavá. Po takové pauze - to zase budu na cvikoši za blba.
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:19
- Nahlásit
U nas taky porad snezi, uz nemame ten snih kam davat... Uz aby bylo teplo!!!!
Moje otazka, co vsechno delate s tlamickama se neujala... Tak zkusim jinou. Co mate uz za sebou za zkousky, zavody? A piste,piste!!! Jsem zvedava!!!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:20
- Nahlásit
ola
Co je to tráva? Mlhavě si vzpomínám.. takové zelené..
Právě pracuju na úpravě fotek do galerie na naše stránky. Musela jsem to už včera zdokumentovat. Sníh máme až skoro po vršek plotu (1,5m) a Ludánek s Heduš stojí na těch kupách u plotu a spokojeně se rozhlížejí do krajiny na naše bývalé (a snad i budoucí) stopařské placy za domem..
Až to dodělám, dám vědět, ať se na to můžete mrknout..
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:29
- Nahlásit
Dannie
Ludánek-Nunánek má pouze chovnost - povaha 6, pak vytrvalostní zkoušku a 4 marné pokusy na ZVV1 a další se konat nebude, má těžkou spondylózu.
Kokinek má chovnost - povaha 6 a složenou ZVV1
Maxík má pouze chovnost - povaha 6 a zkoušku jsme chtěli udělat, je připravený, jen doladit, ale nevím jak to bude, na cvičáku nám naposled zkolaboval. Asi srdce.. Uvidíme, nevíme, vyšetříme..
Unity má chovnost - povaha 5 a Vytrvalostní zkoušku,
Gina-Heduš taky chovnost - povaha 5 a Vytrvalostní zkoušku,
Viki má chovnost - povaha 5 a na jaře jde určitě na vytrvalostku a je připravená na ZVV1 - asi jaro-léto.
Takže s výcvikem nic moc
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:29
- Nahlásit
Dannie
tak my jen ZM , ale jinak samozřejmě plánujeme porazit všechny ty maliňáky a NO na mistrovství světa v IPO3!
No jinak je to tak, že na cvičák jsem se dostali až v jejím téměř 1.roce, pak do jejího 2.roku panička plula mezi cvičáky, figuranty a chytala se stébel a měla v hlavě guláš, no a po 2.roce věku G. panička zhruba pochopila wo co gou a doufá, že není pozdě, aby se to zúročilo...
Jo a ještě teda je G. mistr světa-amoleta v coursingu
mistr Moravy a Slezska
a mistr ČR!
Na jaře chci jít na ZVV1 a v létě na IPO1...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:36
- Nahlásit
Dannie
A my máme prdlajs! Snad jednou, možná, někdy... Letos ji chci uchovnit a pak uvidím. Výcvikář má velký plány, ale nevím, jestli pochopil, že by u těch zkoušek musela být FeeBee taky... ?!
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:38
- Nahlásit
Denisa
Tak mistr světa amoleta? Hmmm... Tak to teda blahopřejeme!!! Hele a IPO1 budeš dělat na Bedei? Já že bych moc moc fandila,dokumentovala a pak všem říkala, jak super jste byly.....
No,nějak podobně jako jsi na tom byla ty,jsem na tom já... Zatím neumíme nic jen zlobit... A mimo to máme všechno možný rozdělaný (chůzi u nohy,obraty, aport, sedni, lehni, vstaň, štěkej, dlouhodobý odložení, odložení za pochodu vsedě,vleže,vestoje...) Takže nic neumí a má v hlavě guláš!!! Ale aspoň jsem si domluvila figuranta,kterej by za mnou měl jezdit... Tak aspoň někam sem se posunula!!!
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:40
- Nahlásit
ola
ale nevím, jestli pochopil, že by u těch zkoušek musela být FeeBee taky... ?!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:54
- Nahlásit
Dannie
Abych od vás vyzískala nějaké rady, tak vám napíšu, kde nám to s FeeBee drhne : povel VSTAŇ (beru ji jemně za slabinu, cpu piškot před chobot atd. ) - stále nula, obraty na místě (sedá si dál od nohy a čumí, proč jako pořád dokola...) - nic moc, chůze u nohy se zbožným pohledem (snaží se čuchat k zadku před námi jdoucího psa - já ji zajímám až ve chvíli, kdy řvu jak lev ) - dle výcvikáře "paní vede kozu..."
Nóóó, v současný chvíli mě nic jinýho nenapadá. Aport máme téměř hotovej (miluje ho a maká suprově), odložení v sedě, vleže - dobrý, ve stoje na mě brblá , přivolání super, dlouhodobý odložení - dost dobrý, štěkej zvládáme. Tak asi tak. Možná ty nedostatky jsou víc ve mě, než v ní.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:54
- Nahlásit
Dannie
nó za ten coursing máme doma poháry a medaile, heč! kdybychom takový měli za výcvik, to by bylo!!!
jo, IPO1 se pokusím na Bedei... no opovaž se dokumentovat! jistě to bude stát za to! tak do pořadu neváhej a toč!
... jéžiš, vždyť ty máš mimino! prosímtě G. v tom věku uměla tak dej pac, sedni, lehni... aspoň, že měla dobrou socializaci na psy, to jsem teda nezanedbala, to bylo super, jinak měla náběh na trhače... ale výcvikově jsem to dost nezvládla, mi to jaksi ani nedocházelo... ale aspoň si můžu říkat, že měla bezstarostné dětství
Ty jó a dojížděcího figuranta? Kterýho, mohu-li se zeptat?
Ty máš dobrý, že ses hned na začátku chytla třeba Lucky Š. a jedeš si hned na superfiguranty... ale to už jsem ti psala
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:02
- Nahlásit
ola
Já bych poradila, ale nechci tu dělat chytráka... Takže pokud máš mailíka tak napiš a já ti poradím tam.... A snad moje rady k něčemu budou!!!
Denisa
No už to moc mimi není, za chvíli bude mít rok... Ale do teď se flákala, takže si snad taky svoje dětství dostatečně užila!!! Jinak ten figurant je Peťa Opletal ( z Adamova)... Bude nás a něj kousat víc (např. i Lucka)... A asi budeme všechno provádět právě v Jedovnicích...Jenže to ještě nemáme domluvený,ale jak znám Peťana, tak to vyjde....
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:04
- Nahlásit
ola
Já třeba na pejska při výcviku vůbec nesahám... Sedni,lehni, vstaň- všechno dělám bez toho,aniž bych se jí dotkla... Pokud mi někdy vyzbude čas,udělám fotodokumentaci toho,jak cvičím... Snad to z toho pochopíš....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:06
- Nahlásit
Dannie
meil : zdenek.stojan@quick.cz , ale klidně piš sem, protože určitě nejsem jediná, koho to zajímá. A neboj, že by to někdo bral jako chytračení, protože v mým případě "se tonoucí stébla chytá..." a ráda načerpám všechny dostupný informace!!!
Jo, a Pája pokud můžu poprosit ještě taky o ty fotečky z výstavy, tak na shora uvedený meilíček.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:07
- Nahlásit
Dannie
A jak to teda děláš, když na ni nesaháš???
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:09
- Nahlásit
Snad to z toho pochopíš....
Nóóóó, budu se snažit...
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:11
- Nahlásit
ola
No, u nás na cvičáku to lidi brali jako chytračení a podle toho na mě i koukali.... Takže teď si dávám bacha, než někomu začnu radit...
Třeba jako problém u tebe vidím, že je možná málo namotivovaná... Na co cvičíte? Na hračku nebo pamlsek? Já třeba chůzi cvičím na hračku (balonek).. Než začnu cvičit,pořádně na něj Bonnie nabudím... Provokuju ji s ním,ale tak,aby ho nechytila... Pak se s ní o něj chvili potaháme a jdeme cvičit... Takže mě sleduje očima ani se nemusím snažit...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:13
- Nahlásit
ola
především mi přijde, že F. není správně zblázněná do balonku, peška, ... musíš z ní udělat "magora", ona je možná trošku flegmatičtější... třeba jí chybí ta správná motivace, na žrádlo (odměny) se dá dělat spíš v mladším věku a ne furt... takže řádná motivace kvůli které ti pes udělá kotrmelec, ale taky samozřejmě záleží na povaze psa... anebo přidat trochu drsňáctví a nemazat se s tím a obojek, cukanec, však víš... musí se odhadnout míra... jak u kterýho psa...
já mám magora, kterýho teď naopak musím korigovat, motivaci má šílenou, ale dusím ji kvůli přesnosti...
to "vstaň" jsme spolu už probíraly... napadá mě k tomu, děláš to s ní asi furt jen po dobrým že jo?! Tak zkus třeba taky trochu po zlým, pokud ví o co při cviku jde a jen se jí nechce, tak by to mohlo pomoct...
"obraty" i "chůze u nohy" je zas o tom stejným... motivace. Zbláznit psa do toho, aby to chtěl dělat a spřesňovat korekcema... neumím to dobře napsat, ale naštěstí to už aspoň umím předvést, ovšem leckdy bohužel nestačím Giordinině temperamentu, takže ve finále je pes sice dobrej magor a panička totálně na dně sil...
Jo a vykašli se už na řadu... já v řadě strávila zbytečně téměř rok... další můj "životní" omyl. Řada je na něco dobrá, ale indiv. cvičení daleko lepší na spoustu dalších věcí...
|