| Autor |
Zpráva |
corleona
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:35
- Nahlásit
Jedině, že je to pacient docenta Chocholouška..
|
alli
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:36
- Nahlásit
corleona
Také jsem ještě tuhle variantu neviděla
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:39
- Nahlásit
Lenda
no však vy ji ale nenecháváte samotnou bez dozoru v bytě navolno nebo už jo?! V naší přítomnosti G. taky nic nezničila...
corleona
možná se spletli a ufikli to opačně než se dnes žádá. I když tam u nich na tom možná nezáleží?! Třeba je to jejich vkus.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:41
- Nahlásit
corleona
hele a když je teď standart boxera už s dlouhým ocasem, tak se už na výstavách upřednostňují ti s dlouhým ocasem?! Asi to není tak jednoduchý, ale měli se asi ne?! U nás třeba. A ve světě jak? Já v tom mám guláš, nevíš?!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:42
- Nahlásit
corleona
A byl by to takovej hezkej pejsek! Líbí se mi, jak má krátkou postavu. Ani ten ksichtík nemá škaredej (sice se mi zdají ty uši dost dlouhý?!), ale celkový dojem je prazvláštní...
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:44
- Nahlásit
Denisa
Občas na zkoušku a ne na dlouho jo.Ale sai to bude tím,že ví co smí a co nesmí.Vlastně si všímá jen svých hraček a občas uzme nejakou hadérku.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:46
- Nahlásit
NO a představte si, že by byl takovej standart, nic bychom zas neudělali... ale taky je to o zvyku.
Před pár lety jsem taky civěla na boxery s klapkoušima a říkala si jééé, tak to nechcu teda, můj je bude mít fiknutý. No a prd.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:51
- Nahlásit
To je právě jedna z chov. stanic, kde jdou s dobou a kryjí kvalitními psy.. tím víc mě to překvapilo.
No a na výstavách jednoznačně vyhrávají kupírovaní - tam , kde se ještě můžou vystavovat. Např. letos - vlastně už loni - na světové výstavě boxerů převažovali mezi vítězi jednoznačně kupírovaní. Něco jsem tam nafotila, tak když tak mrkněte sami, je to někde v sekci výstavy - banner ATIBOX 2005
No a u nás už kupírovaní nesmí ani ke zkouškám ( vrchol idiocie) natož na výstavu. Stejně tak v Německu, Holandsku a od letoška údajně i v Rakousku (vše se týká výstav).
ola
a já jsem zastánce kupírování, i když mám doma tři ocasnice..
A uši - čím delší, tím lepší - hlava vypadá elegantně
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:54
- Nahlásit
Lenda
tak to máte uvědomělou boxerku. Naše se stala takhle vzdělanou až po roce a půl, no spíš ke dvěma letům.
No, tak bys jí mohla dát víc té důvěry, když ví co smí a nesmí.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:55
- Nahlásit
Denisa
To je právě TO! Standard udává země původu. To je pro nás Německo. A oni už ho změnili. O kupírovaném ani slovo. Tj. kupírovaní jsou tudíž logicky nestandardní..
To je Kocourkov, co.. Jenže např. Italové, Francouzi, Španělé na to ve většině kašlou.. I když ve Francii už je taky dost ocasníků..
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:58
- Nahlásit
corleona
díky.
U nás vím jak to je se zkouškama, závodama, to sleduju.
Výstavy v zahraničí, to jsem si všimla, že tam vyhrávají nadále kupírovaní, ono není ani divu.
Ale co U NÁS?! Myslím, jestli ti s dlouhýma ocasama mají výhodu?§ Nebo to platí jak u kterýho rozhodčího?!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:00
- Nahlásit
corleona
no takže vpodstatě když půjdu se svou klapkoušatou, ale pahýlkovatou na výstavu do ČR, tak vlastně už vystavuju nestandartního jedince?! Takže vedle ocasatého bych neměla mít nárok na vítězství. Ale dodržuje se to?!
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:04
- Nahlásit
Denisa
Já jsem si to vybrala u té první.To byl rok a půl očistec.Zničila,počůrala a pokakala doma co mohla.
Brauny má mou důvěru!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:05
- Nahlásit
Myslíš tím, když je pes s klapatýma ušima a s kupírovaným ocasem a psa s klap. ušima s dlouhým ocasem?
Tak to jsem si nevšimla.. Vnímala jsem ten rozdíl jen mezi kupírovaným psem kompletně a nekupírovaným.
Ale podle mě má pes ocasem nevýhodu - je totiž navíc problém s tím, jak nese ocas, navíc jej to opticky i prodlužuje a boxer by měl být kvadratický.. takže je to spíš nevýhoda, ten ocas..
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:06
- Nahlásit
Ne, zatím se to tak vůbec nebere
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:15
- Nahlásit
corleona
aha, tak to bych sice mohla být ráda, ale celkově je to teda opravdu Kocourkov nebo spíš bordel!
Lenda
no však já vím a ty víš taky co jsem tím myslela... tak jsem si jen říkala jak pokračujete, jestli už se něco třeba změnilo k lepšímu (z mého pohledu)...
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:17
- Nahlásit
corleona
To mi taky říkali!Prý ji ocas prodlužuje.Alespoň,že ho pěkně nosí.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:21
- Nahlásit
Denisa
Já mám za to,že je to úplně v pohodě.Nechci mluvit za Brauníka,ale myslím,že to vyhovuje oběma.Dokud nebudu vědět,že to je 100%,tak se nic nezmění.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:40
- Nahlásit
Denisa
Myslím, že se to mělo nechat tak. Kdo chce, ať kupíruje, kdo nechce, ať nekupíruje. Ale u nás se to uzákonilo hned po Němcích v roce 1993 (!!!) akorát že se to pořád obcházelo - bodejť, taková blbost - že prý pes trpí! Ať se jdou podívat někam, kde zvířata opravdu trpí ve špatných podmínkách a špatným zacházením. Bylo to nejjednodušší, vydat blbým pejskařům zákon a ti ho budou dodržovat. ... navíc tady psi nesmí ani ke zkouškám,ani ke zkoušce chovnosti (!) což je magorárna první třídy.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Led 2006 14:53
- Nahlásit
corleona
no přesně, to jsou i mé názory. Já to taky nepovažuju za týrání a hlavně mě rozčiluje, že jako týrání se neřeší jiný věci! Je jich spousta do čeho by se měla vložit energie, ne do takových blbin.
Ovšem kamošku už ani nepustili na výstavu na čumendu se starým psem, kupírovaným-chtěla mu tak ve stánku koupit postroj... no prý propagace týrání zvířat a vstup zakázán... za chvíli snad s těma zvířatama bez uší a ocasu nebudou smět vylézt ani před barák!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:54
- Nahlásit
to jsem byla já
no nic, příšera tu na mě skáče, tak jí jdu prohnat faldy!
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 15:04
- Nahlásit
corleona
Taky mi to přijde ujetý.Ke zkouškám může nově pes bez PP a pes po úpravě uší ne.Trochu chápu ty výstavy,protože zakázáno kupírování uší je dost dlouho.Proč to vadí u zkoušek,tomu fakt nerozumím.
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 23:07
- Nahlásit
corleona
Zase jdu otravovat s těma ušima, už mi dorazily celkem srozumitelný fotky, chtěla jsem se jen zeptat, jestli s tím máš nějaký zkušenosti, tak čím lepit, klasickou náplastí? A ještě jak často a na jak dlouho..... Moc děkuju.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Led 2006 09:34
- Nahlásit
Libka
Když to lepíš klasickou náplastí, tak při strhávání to jde dolů i s chlupama a je to bolestivé. Tak se to ucho před zalepením trochu mázne mastí, ale ne zas moc, ať to někde drží. Nebo já k lepení používám takovou tu hypoalergenní náplast - je v každé lékárně. Je taková jako papírová. A jde pěkně sundat. Ale trošku hůř drží, takže ji přelepuju ještě tou obyčejnou. Lepím teď uši bostonovi od rodičů. Ale samozřejmě nahoru
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 09:35
- Nahlásit
jsem se zapomněla přihlásit..
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 09:50
- Nahlásit
corleona
Moc děkuju, a mám jí to zalepit, a nechat celý den, a na noc sundat? Nebo i v noci? Ptám se jak blbec, ale vůbec netušim
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 09:51
- Nahlásit
Jo a my jsme to všem třem našim fenám lepili jen ve štěněčím věku (viz Viktorína: www.maximusdeus.cz/vic001.htm ) , pak už jsme viděli, že to klape pěkně (asi v půl roce), čím později se to lepí, tím hůř to jde spravit..
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 09:53
- Nahlásit
Libka
Pokud vidíš, že se to zlepšuje, že to ucho neháže dozadu, tak jí to můžeš sundat na noc. Musela bych to vidět, těžká rada..
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 10:04
- Nahlásit
corleona
Elině bude pět měsíců, takže uvidíme, když tak budeme mít plachťáka Ono je to u ní od malička tak, že 14 dnů v pohodě a pak zase odstávají. Každopádně moc děkuju. Vložila jsem do galerie 2 fotky, kde je to vidět.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 12:46 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Libka
Eli je moc pěkná. To by byla škoda, kdyby zrovna jí odstávaly uši! Odkuď je, ze které ch.s.?
|