| Autor |
Zpráva |
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:28
- Nahlásit
Pajus
Těžko říct. Já když jsem přivezla osmitýdenního Nunýnka, tak mi ho ty moje staré potvory málem sežraly. Jednu jsem musela dát na 3 týdny k rodičům a až si zvykla jedna, tak si pak zvykla i druhá. Ale musely být bity. Jinak by ho sežraly. Možná i proto prý nekryje. Se psy a cizími fenami se rve, ale našim fenám se podřizuje..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 12:33
- Nahlásit
corleona
Tak chudáček Nunýnek (mimochodem, tak jsem říkala u dětí dudlíku ) má psychické trauma z mládí, kdy mu ženské pohlaví dávalo zabrat?! To by chtělo psího psychologa!
Já jsem moc ráda za to, že je naše bobule taková blůma a nerve se! Kámošíme s ridgebackou a tahle rasa má zvláštní druh hraní a dovádění, sestávající z mohutných skoků a chňapání po druhém psu. Kdyby FeeBee byla ostrouš, tak by to byla velká potíž. Takhle si ožužlají hlavy, padají do příkopů apod., ale všechno bez krveprolití!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 12:46 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
ola
Taky jsme tak říkali dudlíku.. Já totiž říkám Nundovi i Dudlíku.. to jsem se teda nepřiznala .. a taky někdy Dudínku.. Moje mamka šílí... "Ježišikriste, pes jak kůň a ona mu říká Dudínek!" Momentálně jsme na Nunda nebo Dunda a Dudík. Tomáš to taky převzal, řekl mu tak ve firmě, když ho tam měl a všichni šli do mdlob, co to má za jméno. No, někdy je to se mnou na docenta Chocholouška, když na něj začnu šišlat: "jak je stlašně klášný"
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 12:49
- Nahlásit
No, my to vůbec komolíme.. ty jména ..z Rockyho je Koko, Koki, Kokoška, z Unitky je Untyty az Giny je Džindžila..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 12:52
- Nahlásit
Byla jsem venku posbírat ho... (Musela jsem to doslova odsekávat!) Nechápu! Taková stravitelnost granulí (dle výrobce ) a takovýho odpadu! A to je sama samotinká! Proboha, jak to děláš ty se šesti kadiči corleona ???? To snad vyvážíte na vleku, ne?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 12:56
- Nahlásit
Pro Pajus :
Koukni, jakou mají v Olomouckém útulku krásnou basetku :
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 12:58
- Nahlásit
No.. to je taky téma.. denně tři lopaty jen z výběhu... KATASTROFA. Nechci to vidět na jaře, až to roztaje. Jednou jsme to na výcvikovém táboře počítali s lidma, co mají taky víc psů, kolik to vyjde hmotnostně za rok... Už nevím,kolik to bylo, ale to číslo nás zděsilo..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:05
- Nahlásit
corleona
No právě. Ta naše potvora chodí aspoň na jedno místo, ale při šesti psech si to ani nedovedu předtavit. Musím se ale pochlubit, že jsem ji naučila srajdit na povel na procházce! Řeknu vždycky "udělej houwín" a ona začne čmuchat, pobíhovat a následuje typické nahrbení... Já ji pochopitelně děsně chválím a jsme šťastné obě dvě!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:17
- Nahlásit
To mi připomnělo, jak se vždycky s kámoškou řežem, když si vzpomenem,, jak jsme viděli na výcvikovém dni boxera v Brně Jindrovou, jak na svého psa řve: "Mobidiku, čurej!!!"
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:18
- Nahlásit
jo a oni taky chodí všichni na jedno místo (cca 3 x 2 metry)
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:23
- Nahlásit
ola
my venčíme v 90% aspoň s jedním RR denně a jsou to leckdy zvláštní hrátky, ale když si vezmeš, že G. není žádný vořezávátko, tak to jde i bez krveprolití.
corleona
ola
Mně dalo hodně práce, aby G. byla pohodový městský pejsek co se snese s každým psíkem, ale vyplatilo se. Ovšem fakt to nebylo jen tak, neb ona nebyla zlá a s tím svým ohromným kořistnickým pudem si taky myslela, že každá šiška v lese je její, jen ona může pít z té kaluže atd. atd. Klacíčky ji v bandě několika psů beru radši i teď, no ale jak kdy... Podřizuje se jen jediné feně, jinak jsem ji ještě neviděla na zádech... ale je v pohodě se všema co jsou k ní taky v pohodě... jakmile na ni nějakej vrkne, hned by se s ním šla měřit, ale už ji i uřvu. U boxerů jsem na takový chování zvyklá, já ještě neviděla boxera, který by se rád nepoměřil... Jsou to bojovníci, ne že ne, i v těch blbých atlasech píší, že jsou bojovní. Ale přijde mi, že se "doboxují" a zase jsou v pohodě, takoví splachovací, že je to prostě baví se poprat a zas se můžou kámošit dál... My jsem odmala chodili na výlety kde bylo i 20 psů a nebylo to vždy jen tak, ale díky tomu si myslím, že G. je stále lepší a lepší, čím je starší, tím je lepší, přitom většina to má naopak, že jako štěňátka byli v pohodě a jako starší jsou horší, my ne, my se zapsali jako killeři a teď si to užívám, že se venčí s kýmkoli na potkání... ale domácí smečka a její hierarchie, to je něco jinýho a to nevím jak by dopadlo, musela by asi šéfovat, jinak to nevidím a já bych si musela pořídit nějakou boxerku jako je FeeBee, aby se jí sama podřídila, ale to nevím zda bych sehnala.
No ono při její povaze by bylo divný, kdyby se podřizovala psům, počítala jsem s tím, že to spíš bude naopak, no a bylo... ale jak já říkám: na nikoho se nepovyšuj a před nikým se neponižuj (tak jak v té pohádce že jo?!)
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:24
- Nahlásit
corleona
Tak na "čurej" povel nemáme, a ani nemusíme! Bobule cvrká celou procházku! Ale s tím srajděním to má i praktickou stránku věci. Když jdeme na cvičák, tak zavelím před příchodem a pak aspoň nemusím z prostředka placu pro lopatu... Nebo když jedu ze cvičáku, tak než bobule vleze do auta... Hele, náhodou naučit to všech vašich šest psů, tak to by teprve byla Einkeselbuntes...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:25
- Nahlásit
Já mám g. naučenou odmala na "povely" čury, kaky a někdy je to fakt príma. Samo, že se jí musí chtít, ale neplete si to a neotálí s tím, když spěchám nebo někam vyjíždíme...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:28
- Nahlásit
Denisa
To tvoje čury, kaky vypadá jako zaklínadlo :
Napadlo mě hnedka :
Čury, mury, kaky,
už máš v břiše tlaky...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:37
- Nahlásit
ola
no však taky ráno, když zaspím a spěchám, tak melu dokola čury! kaky! No kaky! čury!
Chudák G. je zmatena a čumí na mě a jak jsem ve stresu, tak se lekne, že něco provedla a zasekne se jí to a já se pak musím uklidnit a pak se to povede, uf! Ona je totiž taky fikaná a i když jsem to hnedle po vyvenčení se neotáčela k domovu, tak ví, že když se vytento, tak že to za chvíli stočím k domovu... tak si dává na čas. To jsem vyřešila tak, že když fakt nemám ráno čas, tak jí nachystám papu (jídlo) a strčím jí ho pod nos a řeknu potom... To vystřelí jak namydlenej blesk, udělá to málem zaráz a už maže před dveře!
Jinak dobrý téma! Jdu si odskočit!
|
Pajus
|
# Zasláno: 12 Led 2006 13:43
- Nahlásit
teda ja se tady dneska bavim...sice jen obcas stihnu nahlednout, ale je to super poctenicko!!!
Olo ten basetek je moc krasnej, skoro jako nase Mili (ta ma akorat hnedy sedlo pres hrbet).
Tak my mame jenom povel "curat", jinak na tu vetsi potrebu nemame nic...ono ji to nekdy desne trva...kolikrat az se vracime uz z prochazky domu, ale je treba fakt ze kdyz jsme na cvicaku, tak mi tam bobana udelala jen tak dvakrat, to se vyvenci pred cvikosem, tak za to jsem rada.
Jinak ona se docela stranila stenatum ve skolce. Nemela rada tu jejich pohrkanost a hyperaktivy. Je to zvlastni, ale ted jak se k ni nejakej pes zacne hrnout a chtel by blaznit, tak to na nej vrci hnedle. Treba s tim boxlem jak jsme chodili, tak s nim si hrala uplne v poho a radili jak divi, ale k jinym se moc dobre nechova, koza jedna.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:43
- Nahlásit
Já jdu za chvíli za bábrlínou do špitálu (v úterý oslavila 98let) a pak budu s bobulkou trénovat vytoužený "zbožný" pohled na ksicht paniččin...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:47
- Nahlásit
Pajus
koza říkáme Giordině jako druhým jménem... koza skákavá!
tak co nová práce, spokojenost? Hlavně, že se sem občas můžeš napojit!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 13:53
- Nahlásit
Jo, a na mujpes je fotogalerie boxerky DENIŠKY, tak to je moje skorojmenovkyně!http://www.mujpes.cz/galerie.php?g alery=2493
No o svátcích jsme potkali pána s boxerkou, žíhanou, a pán na ni volal normálně Deniso, Denisko... Martin (přítel) se mohl uchlámat smíchy... prej oni po tobě boxerofilko už i pojmenovávají boxery!!! No, tak jsem byla pyšnáááááá!
ola
to je teda let! ale škoda, že je v nemocnici.
My teď netrénujeme nic, jen venčíme s psiskama, to na jaře bude vypadat, to bude ostuda!
|
Pajus
|
# Zasláno: 12 Led 2006 13:59
- Nahlásit
Denis, prace je zatim vcelku v poho az na ty pracovni doby, ted uz nemam pravidelny rezim prichodu domu. Vcera jsem skoncila po pul sedme a mela jsem toho tak, tak. Sle jinak kolektiv je mlady a vcelku fajn...a jinak mi nezbyva nic jinyho nez doufat ze jsou se mnou i trochu spokojeni, ze
S tim netem je to tu horsi a pritom je tu ted tak zivo, to je vzdy jak naschval, ale hlavne ze mi tato stranka vubec chodi, protoze nektery mi nechteji chodit, ale to je asi tim mackem...
No tak snad budu schopna obcas neco napsat!
Ja mam jinak taky spoustu pojmenovani pro Tinaka...hodne casto se to meni...
Ty jo to my ted nevim vubec co je to cviceni, ale budu s tim muset neco udelat (sice jeste nevim jak to s tou moji praci skloubim)...vzdyt uz mame pauzu takovy dobry dva mesice. Budem asi muset trenovat alespon doma. To bych fakt nechtela kvuli praci prestat cvicit a podobny veci
|
Pajus
|
# Zasláno: 12 Led 2006 14:01
- Nahlásit
Denis, tak to alespon nejsme s Tinou jediny, je teda fakt e v tehlech mrazech by se mi na cvikos asi ani nechtelo a pochybuju ze Tine jo.
Olo to je opravdu pozehnany vek!!!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 14:04
- Nahlásit
Denisa
Já bych se takovýho věku dožít ani nechtěla - navíc je ležící, téměř neslyší, nevidí atd. Ale pořád ještě má i dobrý dny...
Jinak já to s cvičením taky nepřeháním. Teď, že je malej Jakub nemocnej, tak chodím cvičit za barák na parkoviště. Včera, když jsem Feebee hodila aport a pak couvala, tak jsem hodila takovou tlamu, že jsem myslela, že se nezvednu! Ona miluje aport, přetahovačky atd. Ale nemyslím, že kdyby celý odpoledne ležela v křesle, že by ji to až tak moc deprimovalo...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Led 2006 14:27
- Nahlásit
Byla jsem trestankyním vyměnit vodu a jednotlivě je vypustit, ať udělají čury a kaku Kaku se nekonalo, neboť nebylo z čeho.. včera byla za trest hladovka. Bodejť , páneček má dvě pěkně hluboké díry v prstě. Ani jsme neměli obvaz, tak si na to musel dát moje odličovací tampóny a přelepit izolepou. To jsme domácnost! Hlavně že máme asi 30 obojků, 20 vodítek a 5 stopovaček..
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 14:29
- Nahlásit
mě to nějak vyplo, či čo..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 14:29
- Nahlásit
Nedá mi to (když už jsem zmínila bábinku), abych vám nenapsala příběh jejího tatínka (pradědečka) :
Pradědeček vždycky choval lovecký psy. Nádherný kousky. Moc lidí mu je závidělo. Když ho odvedlo za války gestapo (byl náčelník Sokola atd.atd.), tak ten jeho poslední lovečák seděl několik dní na dvoře a brečel, nežral a plakal po pánečkovi. Pak babičku navštívil místní řezník a řekl, že je mu psa líto, a že by si ho vzal. Pes ho znal (byl to pradědův kamarád) a šel v klidu s ním. Řezník druhý den přivezl celé prase!!! Moje babička na to často vzpomínala a vždycky říkala, že tenkrát za války prožrali psa...
PS : Pradědeček se z lágru nikdy nevrátil.
Zazvonil zvonec a příběhu je konec....
Takový vzpomínky je dobrý oživovat!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 18:44
- Nahlásit
Tak jsem toho moc nenacvičila. Když jsem se vrátila, tak už se šeřilo, přišla sousedka na drby, chvilku zůstala a než jsem se vyhrabala ven, tak jsem byla ráda, že nemusím lítat pro aportek já, protože bych ho v tý tmě ani nenašla.
corleona
Co nového na bojišti? A co mužův prst?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 18:51
- Nahlásit
Ahojda, vcera se me nekdo ptal, coze jsem mela za boxika... Za dob Svazarmu jsem zacinala cvicit s Britem - boxer bez PP. Byl to kusanec psa, zihany na zlatem podkladu, jak tygr a byl naaadhernej. Udelali jsme ZM, ZVV1, ZVV2 a smejdila jsem s nim po mladeznickych zavodech, byli jsme celkem uspesni... Nekde vyhrabu fotku a naskenuju.
Byl to palicak, tvrdak v obranach, jednou jsme ve dvojkach dostali na obrane 99 bodu od Honzy Dubovyho. A to tenkrat byli jeste reviry v lese... A cuchat taky umel, kdyz mel naladu.
No a na asi 5 letech ho srazil vlak. Nebyl to muj pejsa a zvyknul si skakat pres plot za haravkama a asi si blb myslel, ze vlak zvladne.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 20:16
- Nahlásit
ola
Bojiště v klidu. Každá ve své kóji se svou miskou.
A prst? Asi oukej, nic neříkal, za chvíli bude převaz. My jsme už tak okousaní, že nám to nepřijde. Mě se při jedné rvačce zakousl Max vší silou do zadku, když se nemohl dostat na Nundu. Zahryz se, natáhl a třásl hlavou. Ukrutná bolest. Hrozná. Bouchala jsem ho pěstma do hlavy a pustil, až jsem ho začla kopat.. Strašné, co.. ale jiná možnost nebyla, měl úplný amok. Byla jsem tenkrát doma sama. Zůstaly mi 4 díry, z toho 2 pěkně hluboké. Asi dva měsíce jsem nemohla ležet na levém boku. Samá legranda, s těmi psisky..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 20:26
- Nahlásit
corleona
Ty mě úplně děsíš... Ještěže jsem si vybrala takovou blůmu jakou je naše FeeBee! Ikdyž třeba se ještě může leccos změnit. Někdo říká, že po štěňatech některá fena přiostří!? No, snad naše bobule zůstane taková jaká je. Před chvílí mi přinesl strejda zaječí pacičky (na lepší upoutání bobulčiny pozornosti) a tak jsem jí jednu dala na hraní. Šla jsem ho vyprovodit a když jsem se vrátila, tak ta moje bambula už měla packu načatou a hryzala a tahala tu chlupatou kůži jak divá...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 20:38
- Nahlásit
ola
Když se psi rvou, tak to tak bývá, ze zlosti napadnou kohokoli. Znám i pár psů-boxerů, co když nemohli na figuranta, tak kousli páníka či paničku. Taky dobrý.. Já si takhle musím na obraně taky někdy hlídat ruce - hlavně s Vikinou Když si vzpomenu na moji první boxerku, to byla taková myšička hodná, takovou ovečku už mít nebudu.. A já jsem na ni byla tak hnusná, nutila ji cvičit a ji to vůbec nebavilo, koulela očima..
|