| Autor |
Zpráva |
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 13:16
- Nahlásit
Libka
jo počasíčko se nějak vybralo, ráno mrzlo až praštělo a teď svítí sluníčko, taky hned po práci letim na prochajdu.
S těma drápkama já sem si koupila ty kleštičky a střihala jsem je Vikymu sama. Ze začátku když byl malej, od určitý doby se mu ale pěkně obrušují, takže už to neni potřeba, akorát občas zastřihnu ten boční dráp. Neni to zase tak těžký Viky má pěkně vidět kde končí maso a kde je jen dráp, takže se musí jen dávat pozor aby jsi nestřihla už do masa. Kdyby měl drápy do tmavý barvy tak bych si na to asi netroufla. Když na veterině požádáš tak ti je zastřihnou.
Zrovna tebe jsem se taky chtěla jen tak pro zajímavost zeptat, jaký brala Eliška ty antibiotika? My jsme dostali normálně pro lidi Augmentin.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 13:31
- Nahlásit
v brněnskym útulku je boxer
http://www.mpbrno.cz/utulek.php?nab=1&kocky=
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 13:54 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Tak jsem zpátky. Takhle si teda představuju zimu. To by mohla být i půl roku Mám krásné fotky, budu se je snažit co nejrychleji dát na web. Vzala jsem totiž u Nundu. Stejně ho ta operace s kolenem nemine a když jsem brala pro Ginku obojek a vodítko, tak vypadal, že se z toho psychicky zhroutí, pokud nepůjde taky. Tak mi teď zase kulhá
ola Jo, to je OK, výsledek přijde později. Spondylóza se stejně jen monitoruje, do chovu může i jedinec se čtyřkou. No a koupit štěně v zahraničí není vůbec problém. Chovatel si nechá vystavit pro štěně exportní rodokmen a až ti ho pošle, tak si zažádáš o přeregistraci na Plemenné knize - ta přidělí tomuto jedinci číslo zápisu. (ČMKU/BOX/...) To je všechno.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 15:31
- Nahlásit
Libka
Já je nechávám stříhat radši od veta. FeeBee je má některý tmavý a to mám obavu, abych ji nestřihla. Ale už se mi stalo, že i veterinář to vzal moc... to bylo krve pak.
corleona
Díky za odpovědi! Myslela jsem, že to s tím zahraničním štěnětem je těžší. A to s tou spondylozou je pěkně na levačku. Ne jednu stranu se vyžaduje určitá barva oka, barva srsti atd., což psu nijak život neovlivňuje, zatímco RTG spondylozy není povinný a přesto tolika psům tato nemoc předčasně život omezí... ?! Jo, a fotky Nunýnka se moc těším!!! Hned bych ho dala s naší FeeBee dohromady....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 15:36
- Nahlásit
Vcelka
Zdá se mi, že je to spíš kříženec boxera?! Má dost dlouhej čenich a celkově ten výraz mi přijde maličko jinačí?!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 16:18
- Nahlásit
ola Nevím, jak s tou spondylózou. Já už na to tak nehledím jako dříve. Protože znám psy, kteří měli ve 14 měsících trojku a nemají jediný problém a naopak můj Nunda měl nulu a dnes (nar. 6/2000) je to téměř čtyřka. Úplně jsem se zhrozila, když jsem viděla ten RTG snímek. Měla jsem na tohle téma debatu s mým veterinářem. Měl pravdu v tom, že statisticky jsou na tom zdravotně v pozdějším věku určitě hůř ti s horším stupněm.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 16:33
- Nahlásit
corleona
Já jsem se toho děsně bála, protože FeeBeen otec má 3/2. Byla jsem moc ráda, že má výsledek 0/1 a dysplazku 0! Vím, že to není nijak směrodatný, protože se to věkem hodně mění,ale přece jen to potěšilo. Pořád jsem říkala, že když bude RTG špatný, tak žádný štěňata. Když jsem se dozvěděla ty dobrý výsledky, tak se naši kluci hned ptali, kdy teda budou štěníci... Co mě mrzí je ta její "křivule" dolní čelisti. Sice malá, ale je. Holt, do toho maličkýho morčete, který si vybereš, nevidíš, a až čas ukáže....
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 16:51
- Nahlásit
Ahojte,
tak dnes už jsme vysáňkovaní, G. i tahala na povel vpřed-go! no ještě to budeme muset dopilovat. Ale rychlost to byla náramná, ona se mnou totiž běžela na plný prdy... buď stála a neměla se k tahání anebo pak vyrazila střemhlav a běžela jak na coursingu
Při sáňkování z kopce mě roztrhla nohavici a přes botu kousla do kotníku, ale jinak to bylo bezva! I jsem ji pak svezla, foto přikládám:tongue všem to bylo nazačátku, pak už tam pěkně neseděla, stála a lezla mi na hlavu a tak jsme zahučeli do křoví!
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 16:51
- Nahlásit
Vcelka
Já jsem dostala od veterinářky Amoclen 250, ani nevim jestli je to pro lidi, ale ty prášky na kašel byly normálně lidský.
Jinak před chvilkou jsme taky dorazily z prochajdy a jsem totálně zmrzlá, ale bylo to super. Elina to hned zalomila Byla jsme na tý veterině a "teta" - tak si říká naše veterinářka nás potěšila, protože egzem není egzem, není to vlastně nic, snad jen se loupe jizva po pupeční šňůře, a drápky prý má zatím krátký, takže to řešit nemáme, asi jsme byly trošku za hypochondry, ale jistota je jistota.
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 16:54
- Nahlásit
Denisa
No to je boží, taky jak jsem dneska viděla ty děti, tak jsem měla chuť nasednout na sáně, já už na nich nejela takovou dobu.....
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 17:01
- Nahlásit
Vcelka
hm, teď po svátcích a Silvestru je jich tam nějak moc , taky mi to přijde spíš jak kříženec boxera s pitem anebo je to bezpapírák... no snad najde brzy nový domov, je to smutný, tolik smutných očí.
ola
přesně jak psala corleona s tou spondylkou je to stejně na pytel, protože jsem si to taky zjišťovala všude možně a psi i se čtyřkama na tom nejsou třeba vůbec špatně, je to jako s dysplazkou, tam taky není vždy špatný výsledek určující pro kvalitu pohybu a života psa... Jo, dívala jsem se na zpravodaj boxerklubu a tam jsou nějací sourozenci z jednoho vrhu, mlaďoši a jeden má SA O a druhej 4 !!! Tak se v tom pak vyznej! No však už jsme na to téma tady psaly... ale fakt nevím, stejně až si budu vybírat druhého boxera, tak to bude zase sázka do loterie! Já se budu zaměřovat hodně na povahu (gřaf gřaf a čuchy čuch
:biglol ale to taky není stopro jistota... 100% jistotu máme, že jsou ti naši čumáčci nejroztomilejší ze všech plemen na světě!!!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 17:03
- Nahlásit
Libka
no my s holkama jezdíme normálně, věk nevěk, nemáme svoje děti, tak si jezdíme samy, i na takových těch "lopatkách-podprdelnících"...
Určitě si to zase zkus!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 17:05
- Nahlásit
Jo, drápy taky stříháme u veta... G. to hrozně rychle roste... na zadních si to obrušuje, ale vepředu nějak nee a ty paspárky vepředu - ty boční, tak těma nás pravidelně škrabe. Už by zas potřebovala na manikůru!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 17:18
- Nahlásit
Libka
Denisa
K tomu sáňkování - u nás zásadně jezdím s klukama já, protože choť má 95kg a minule, když to zkusil, tak z červených bobů lítaly červený plastový špóny, jak od truhláře... A že bych se kvůli věku nesvezla? Prdeček - řveme, chechtáme se, k tomu nám na nohavicí vlaje FeeBee atd. Jo, a minule jsem sjela kopec jen tak po zadku... Sice jsem pak celou procházku luftovala zadnici, abych neměla Costnera (čti vlka ), ale bylo to žůžo!!! Takže Libka , směle do toho....
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 03:20
- Nahlásit
Ha, už to frčí!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 03:21
- Nahlásit
jakési jiné to tu asi bude
|
alli
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 06:04
- Nahlásit
Hurá, už to zase funguje .
Tak Allis jsme drápky ještě nestříhali, ona si je stačí obrušovat sama. Předevčírem byla s páníčkem v práci a pak na prochajdě a přišli oba nějací naštvaní . Prý si dělala z páníčka srandu, nechtěla k němu přijít, jen běhala kolem něj, tak se k ní otočil zády a prý tak stáli snad 10 minut, pak tedy Allis přišla, ale celý večer to měla na talíři . A včera měla také svůj den, udělala po delší době opět pěkný binec, když byla doma sama, zase si hrála na kuchařku
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 07:41
- Nahlásit
alli
Tak to mají asi nějaké zlobilové obodbí. Naše FeeBee se taky vyznamenala, protože na zahradě rozdrbala (mnou již zmiňovaný) darovaný polštářek. Bohužel péřový!!! V jednom koutě zahrady to tudíž vypadá, jakoby tam roztrhala slepici! V této době plné ptačí chřipky se nám každý vyhne!
Jinak jsem s mladším synátorem doma (měl teplotu), takže bobule si užívá křesling (na gauč nesmí, takže jsem gaučing musela přejmenovat )
Teď mi nejdou otevřít smajlíci... ?!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 07:48
- Nahlásit
alli
To znám.. Když byl Nundovi asi rok, tak když ho šel venčit manžel, tak ho pak nikdy nemoh dostat domů. Mě to neudělal nikdy. Pes si z něj dělal vyloženě vrtuli. Šibalské očička a pojď si pro mě blbečku, stejně mě nechytneš. Pak přišel manžel domů sám, celý brunátný: "Běž si pro toho pitomce, já na něj nemám nervy!" A já jsem jen pískla od dveří a veselý psík přiběhl jako by nic.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:24
- Nahlásit
ola
Aspoň nezlobí jen Allis .
corleona
Na mě to také Allis trochu zkoušela, ale né tak moc, ona už ví, že není radno paničku rozhněvat , že stejně musí na konec udělat to, co chce panička
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:41
- Nahlásit
alli
Jo, jo zkouší to na nás, aby náhodou nepropásli chviličku, kdy nás rychle sešoupnou z trůnu! Naše FeeBee ví, že razím zásadu - v pelechu netrestat. Tudíž když něco provede, tak je okamžitě v pelechu. Jenže panička je taková potvora, že požaduje, aby vylezla a došla hezky k ní. Faktem ale je, že když z toho pelechu vyleze (jak zpomalený film) a doplíží se ke mně, tak ji nikdy (!) netrestám. To by pak už nepřišla vůbec.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:50
- Nahlásit
Podívala jsem se z okna a je to teda úchvatný pohled: Viktorka (určitě ona) vytáhla ven z boudy deku, přitáhla ji před kotce do výběhu na sníh a teď na ní všechny tři vedle sebe sedí a mžourají do sluníčka.. Normální opalovačka!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 08:55
- Nahlásit
corleona
To musí být super pohled!
Jo, chtěla jsem se zeptat - koukala jsem, že chcete všechny tři holky na jaře nakrýt. Už máš vybraný ženichy? Nebo budou z domácích řad vybraní ti nejvybranější?!?
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:06
- Nahlásit
ola
Vybráno definitvně nemáme. Ale máme pár vyhlídnutých fešáků Určitě ale pojedeme někame ven, za hranice. To stoprocentně.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:08
- Nahlásit
corleona
Tak to už se moc těším, až to budeš líčit. Já bych pro FeeBee chtěla jednou žíhanýho ženicha s takovou hlavičkou jako má váš Nunda!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:17
- Nahlásit
Jo, v útulku v Karviné je boxerka 2-3 letá....
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:21
- Nahlásit
Nunda má asi největší kýbl (hlavu) v celé střední Evropě Ale je fakt, že teď mu bude šest let a vůbec se mu nerozjela, jak to většinou bývá - myslím tím do stran - v lících, má ji pořád krásně úzkou. Kdežto někteří psi mají už ve třech letech hlavy jako Mikimaus.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:23
- Nahlásit
corleona
To je fakt! Já musím, ale nejdřív před sháněním ženicha FeeBee uchovnit! Chtěla bych letos na podzim! Nervy z toho mám už teď...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:24
- Nahlásit
ola
Klídek.. chovnost to je brnkačka..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:38
- Nahlásit
corleona
Jo, to se ti to říká, když máš holky uchovněný. Naše bobule vždycky, když o něco jde, tak dělá jak imbecil. Při střelbě občas štěkne... A pak ta její čelist. No, když ji neuchovní, tak se z toho taky nepo...
|