| Autor |
Zpráva |
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:20
- Nahlásit
Pajus
po pravdě já ho od jezevčíka odrazovala... pár jich znám. No je to zvláštní povaha, ale taky záleží na výchově. No a mu se zamlouvají. Jo a baseťáky, ty já můžu, znám tak supr baseťáky, jsou pěkně čilí, dovádí, jsou furt veselí... akorát teda když spustí tu svou sirénu, to je síla!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:22
- Nahlásit
Denisa
Deni, dneska to bohuzel nevyjde...
Ale jestli budes mit cas v ten ctvrtek, cca od 17 do 19 hod, tak budu rada. A mozna prijde i Gwen s gronackou Dinou...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:25
- Nahlásit
wami
neva, tak v ten čtvrtek s náma ale klidně počítej! Jo a prosím a připomínám na ten čtvrtek to CD! Dík.
Jo, tak Gwen a Dinulku jsem už dlouho neviděla! A nesežere Dina tu mou tlamu? No to uvidíme, že jo!?
|
Pajus
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:08
- Nahlásit
Denis, když ho bude od mala vychovávat trochu tvrději (jezevčík není žádná měkota), tak si myslím že to bude v poho. Prostě mu nesmí přerůst před hlavu. Někteří jsou ale moc chytří. Naše špageta ač ví že domů může jenom někdy, tak to zkouší vyždy jak se otevřou dveře a když vidí úspěch, tak to jsou paly přímo do postele. A když přijde na to že má jít ven (a nebo když to jen zkouší u dveří), tak dělá jaká jí je zima, ikdyž je třeba 30° ve stínu jsou to prostě vyčůránci
Jinak base´táci jsou taky super. Většina lidí tvrdí jak jsou líní, ale jsou to bohužel spíš jenom ti byťáci. My jsme je měli vždy venku a s pravidelným pohybem. táta je měl když byl dřív myslivec a kolikrát předčili i nějakýho ohaře. Když mi někdo tvrdí že jsou líní, tak raguju s tím ať přijedou já naší vypustím a teprve uvidí co v nich je. A jako lovec, to už ani nemluvím, hlavně když nasadí ten svůj hluboká tón
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:31
- Nahlásit
Pajus
A jaký jsou k ostatním psům? Mně se baset vždycky moc líbil, ale připadá mi, že trpí na klouby, taky se zadýchává (teda aspoň ten jeden co znám - už stařeček). A co k dětem? Sakra, že bych si k bobulině pořídala basetku?
|
Pajus
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:42
- Nahlásit
Olo, když jsme je měli jako štěňata, tak jsme je do nějaké doby )možná dokud jsme je unesli) nosili pro jistotu do schodů. Ikdyž ono nám to asi stejně dlouho nevydrželo, protože si to jednou zkusili sami a chodili do schodů jak se jim zachtělo. Nevím, ale my jsme nikdy nějak závažný problémy u nich neměli. Párkrát třetí víčko, ale to bylo jen u jedné feny a u jiných se nám to nestalo. Maximálně ještě zánět ucha. Ta naše poslední (bude jí 6) miluje vodu a když může tak si jde v poho zaplavčit. Asi tolik nevydrží, přeci jen ta tíha když se jí namočí ještě uši je veliká...takže si udělá kolečko, dvě a plave nazpět. Akorát co se u nich asi vyskytuje často je rakovina. První jsme museli nechat utratit v jejích 11letech kvůli rakovině, druhá umřela ve 13 asi už stářím. A u poslední jsme před dvěma roky nechávali vyříznout bulku na stehně. Ale jestli to bylo zhoubný to nevíme. Ikdyž ono u jakýho psa rakovina v poslední době není že.
Jinak s dětma myslím že v poho. Měli jsme je od mých sedmi let a nikdy jsem s nima problém neměla. něco se naučí, ikdyž ais na klasický výcvik se vším všudy to pes nebude. A občas to jsou pěkní flegmatici, jen tak je nic nerozhází...
Dokonce jsou i hraví a když je to chytne, tak s Tinou taky pěkně řádí
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:04
- Nahlásit
Otázka pro všechny :
Jakýho psa byste si pořídily (píšu tvrdý - jakože vy holky ?! ) ke svojí placatici? Jaká rasa se vám ještě mimo těch našich tlamic líbí?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:15
- Nahlásit
ola
jéééé, to je téma. Achjo, já bych chtěla druhýho pejsu!!!
Takže: druhý pes - boxer! A ještě tedy - Cane corso, rotvajler, americký buldok, doga, ast, sbt, francouzský buldoček, mops, bostonský teriér, ... ježíš já nevím... je jich dost co se mi líbí!!! A navíc každej kříženeček nebo prostě jedinec jakákoliv rasy co mě uchvátí svou povahu... preferuju ale plemena pracovní, původně na služební výcvik, původ evropský, no a krátkosrstý a placatotlamý, molosoidní, buldokovití...
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:16
- Nahlásit
ola
Po minulé zkušenosti jsem se rozhodovala pro nějaké dlouhověké plemeno např.malý knírač.Listovala jsem v atlase psů,pokukovala po psech v okolí.A nakonec jsem došla k jedinému závěru-boxer.Podle mě lepší pes prostě není!Takže k té mé placatici možná někdy přibude ještě jedna placatice.Nemůžu si pomoct.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:17
- Nahlásit
Jo a bullmastifa samozřejmě!!!!
Jinak v případě nouze i dobrman, malina, ovčák - ty spíš na to cvičení...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:33
- Nahlásit
Já bych asi taky na prvnim místě jako druhýho psa boxera, jinak manžel by chtěl fr. buldočka, nebo ten boston teriér ten by se mi možná líbil víc než buldoček. No a jinak bych se určitě rozhodovala nad nějakym nabouranym čumákem prostě se mi tyhle plemena líbí nejvíc. Bordeauxská doga je pěkná, nebo jiný dogy, taky se mi docela líbí staffordširský bullterier a nebo americký stafordširský terier.
|
Pajus
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:37
- Nahlásit
já už bych taky asi teďka šla jen do boxera...možná i cane corso a trochu i basset, ten ovšem jako jen mazel
|
Pajus
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:55
- Nahlásit
tak já mažu domů za tou svojí placaticí...ještě někde nakoupím nějaký dobroty, aby měli všichni večer o zábavu postaráno
tak se tu mějte a zítra zase na napsanou
|
Lada
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:06
- Nahlásit
Promiňte, že zasahuju do Vašeho rozhovoru o tom jaký druhý pes.Měl jsem dva boxery a potom dva malé knírače.Tomu poslednímu knírači je 13 let a je chluchý, přesto je to velký dobrák. Ale pokud můžu tak boxer je boxer a jiného psa bych už asi nechtěl.Teď čekám až kníráček v klidu dožije a pak půjdu opět do boxera.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:16
- Nahlásit
Lada
no tak to jsi náš člověk
Já už chci taky domu za pelešákem. Vypadá to že zítra mně tu čeká dost práce tak se sem asi moc nedostanu. Uvidíme.pa
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:23
- Nahlásit
Olo
tak to jsme ti poradily co?! Vlastně jsme napsaly, že druhýho psa k boxerovi boxera a pokud ne, tak pak nějaký ty "nabouraný čumáky" (super termín, ten teď s dovolením budu taky používat). Zajímavý jak se shodneme co?!
Lada
Přijď si někdy popovídat, určitě máš s boxíky plno zážitků a zkušeností!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 16:22
- Nahlásit
Tak jsem konečně doma a taky se můžu vyjádřit k mnou zadané otázce . Já bych taky moc chtěla druhýho psa a už mám mužíčka na půl zpracovanýho. Jen bych šla spíš do nějakýho menšího plemene - spíš něco jakože na mazla. S FeeBee jsem udřená dost a taky kluci by prcka líp zvládali na vodítku. Teď se nesmějte, ale líbí se mi např. belgický/bruselský grifonek, mops a pak taková ta chlupatá pidistvoření - york, dlouhosrstá čivava (ta se nelíbí manž.), kavalír king.... No prostě ty kapesní. Ale je to spíš hudba budoucnosti! Dřív jsem o těch chlupatých prťatech nechtěla ani slyšet, ale nedávno jsem si do ruky půjčila jorkšírskýho chlapečka a děsně mne uchvátil. Jak je lehoučkej, heboučkej a ty rošťácký kukadla...
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 17:02
- Nahlásit
Ahoj, tak jsem tu dlouho nebyla, co se týče plemen, tak pro mě jedině boxer, je rodinná tradice a pro mě je boxer nejkrásnější a nejchytřejší . Jinak druhého pejsana si pořídím až Barunce bude tak 5 let, abych to zvládala.
Taky se musím pochlubit, Báře je teď rok a půl a už máme 4 zkoušky - ZZZ, RH-E, ZOP a ZPU1. Minulý týden jsme byli na závodu v Kralupech podle ZPU1. Skončili jsme devátí. Bohužel mi teď Bára nějak blbě stopuje, jsem z toho v kruté depresi. Prostě začla se ztrácet na lomech a pak to vzdá a už nedojde. No ale nevzdávám to. Do léta to musím dát do pořádku.
Jo zkoušeli jsme coursing (snad se to tak píše) a to byl mazec, Báru to totálně nadchlo. Jinak všem doporučuju jako zábavu na procházkách dva létající talíře, pejsana mi to chytá a nosí jako blázen.
No už nebudu kecat, pište co u vás nového
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:30
- Nahlásit
Tanaki
Jé, čau! Já na tebe už i zapomněla Ale už vím, vy jste ta boxíkářská rodina Co to druhý štěndo co měli mít vaši? A Balrog tedy všechna čest, a hlavně tobě, vypadá to, že jste se do toho pořádně zakously! GRATULACE!!!
JO jo, depky ze stopiček znám! Ale neboj, to bude dobrý, jen musíš vydržat a vyzrát na ni. Navíc je hodně mladá, chce to taky neuspěchat, musí vyzrát a vychodit se...
Já jsem se odhodlala zatím pouze k ZM a dobrý! Máme našlápnuto na ZVV1, ale teď máme pauzičku přes zimu, na cvikoš se chodí jen 1x týdně, jinak je tam zavřeno a tma
COURSING - no to je bomba, že byste byli další coursingáři?!
Běhá moje Giordi (Isabella z Ungeltu), pak Hatty Bretori min. týden složila licence a ještě běhá Ann Ifrit, ale ta licence ještě nemá myslím. Giordi si licence složila hned (ani jsem předtím coursing neviděla:biglol a pak závodila na Mistrovství Moravy a Slezska a na Mistrovství ČR.
Mrkni, zde má i fotky a dosavadní úspěchy: http://www.boxerklub.cz/czech/inzerce/zungeltu/indexung_cz.asp
Jsme z Brna a nově je tu Brněnský coursing club, takže teď budeme běhat častěji.
Kde jste běhali vy? V okolopražským nebo kde?
Jo a nemáš fotky? Hoď nějaký sem do galérky ať vidíme jak Balrog vypadá!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:33
- Nahlásit
Tanaki
jo a odkaz na ten brněnskej coursing club:
http://www.coursingbrno.cz/index.php?inc=home
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:39 - Změnil/a: Denisa
- Nahlásit
Z prvního coursingu - fotil pes Jíra (www.lassie.cz)
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:41
- Nahlásit
chi chi, už jsem asi přepracovaná tady z té diskuze. No nic, fotka nebude
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:01
- Nahlásit
Tanaki
Tak to taky gratulujeme a tiše závidíme. To je teda Balrog šikovná - no jestli to nebude tím, že s ní panička cvičí, zatímco NĚKDO (čti Ola ) tady pořád kecá na diskuzce. Máš nějaký nový fotky? Hoď je sem nebo založ galerii, ať můžeme okouknout další placatku!
|
Lada
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:51
- Nahlásit
Jak jsem četl Vaše povídání o placatkách, hlavně co dovedou doma když jsou o samotě a hlavně když se nudí, protože veškeré lumpárny jsou z toho, že nemají co dělat. Taky jsem si osvěžil v paměti co ty moje zlatíčka dovedli vymyslet.Například roztahaný celerit (hnojivo v kuličkách) po celém bytě,zubní pasty,mýdla nanosený na pelech a patřičně zdevastovaný atd.
Ale stejně to byli naše zlatíčka.
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 20:11
- Nahlásit
Denisa - coursing jsme si jen zkouseli, meli to v Kralupech, jak sem byla na tom zavode, asi to ale delat nebudeme, mame toho uz moc, prioritou je pro me zachranarina, pak taky delam obcas obrany a pro zabavu chci delat frisbee, takze dalsi uz je az moc, fotky dodam co nejdrive, slibuju, musim je jen pretransportovat z domaciho PC, kde nemam neto do pracovniho PC
Stenata mame v rodine dve je jim neco pod trictvrte roku, jsou to sourozenci, ten mamy je hodny zihany klidny pejsek, ma uz 27 kilo, ta brachy je vztekla mala zlovolna cubina, demolicni ceta a vztekloun v jednom, ale je taky hrozne roztomila (tady její fotka http://boxerklub.cz/czech/inzerce/tajpan/images/st_57.gif)
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 20:21
- Nahlásit
ola: kecat je treba, posiluje to nervy , mam pocit ze me kazda zkouska stala 10 let zivota, fotky zaridim asap
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 20:22
- Nahlásit
Lada: muj pejsan doma nic nenici, ma to asi vrozeny, zatim jsme meli v rodine devastatory a domovu friendly pejsky tak 1:1
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 21:10
- Nahlásit
tak jsem zalozila galerii Balrog, zatim tam je jen par fotek z letniho soustredeni, ale pridam brzo dalsi
|
Pajus
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 21:15
- Nahlásit
no tak my tu máme nové příspěvkáře...to je super
Tanaki tak to teda klobouk dolů...to my máme taky rok a půl a zatím jsme se zmohly na ZZO...no na jaře bych už chtěla nastoupit na ZZZ, ale nevím jestli doděláme stopu
Jste šikulky!!!
My už doma ale taky máme o dalším psu rozhodnuto že to bude zase boxer...ale musím si počkat asi hodně dlouhou dobu.
|
Pajus
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 21:20
- Nahlásit
Fotečky jsou moc pěkný!!! Je vidě že vám to spolu klape!!!
Jinak my máme taky gaelrii tady a na mujpes. Tady je pod názvem Německý boxer - Tina (je na druhé straně) a na mujpes je pod názvem tin, tak kdyby si chtěla omrknout tinu, tak tam
|