Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Chodka
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:29
- Nahlásit

Paja s Tinou
četla jsem v novinách,že brouci měly sraz v Budějovicích,že jo?

Denisa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:45
- Nahlásit

ola
To ´s nemyslela vážně, že ne?...to jsem fakt myslela vážně já jak jsem teď vypadla z kynol. dění, ze cvičáků a tak a čuchla zase více k pařbám s holkama a předpejskařským starým radovánkám anebo tedy k poflakování se se psy v lesích..., tak se mi jen potvrdilo, že nejsem ten pravej kynomagor. Jako baví mě to hodně, ale nemůžu dělat jen to!, musím se odreagovávat i jinýma věcma a to se toho moc nestihne...No např. na tom LVT jsem měla toho žvatlání jen o psech ke konci týdne už po krk...
Navíc - pro mě je daleko lepší odměna, když vidím, jak je bobule hodná k dětem, mazlivá k příbuzenstvu atd.... no to je jasný, počkej a ty myslíš, že když je G. magor tvrďáckej na obranách atd., že není mazel umazlenej?! ona je mazel i k úplně cizím lidem... právě u ní se každej diví jak se v ní snoubí ta drsňáckost na placu s miloučkou povahou k lidem...
Paja s Tinou
Byli jsme sesti v kategorii a celkove z 20 take!... Gratulacéééé!!! a kde můžeme vidět fota?!
chromovane narazniky... no to je teda ale tak když to bylo tvé přání že, pro miláčka Broučka, to náhodou chápu...
Krista
já už si ani nepamatuju jak přesně to tam technicky bylo, ale přepad z makety jestli koušete, tak udělá...

"zobly" a "upadly"... no někdy se můžou urvat z rukávu... ale měli by do toho jít zase s chutí znova, jakože hned zas zakousnout se do rukávu... myslím teda...

Krista
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:48
- Nahlásit

ola
To já právě taky...Pořád řešim,že třeba ani nevyběhne,co pak?Dá se to někdy opakovat?
My pouštěčku máme ale až tak na 3.-4. pokus-poprvé zařvu pusť-Meggi to bere jako povel k boji a rve za to ještě víc,zařvu podruhé-to většinou jen sedí,ale stejně nepustí,takže musim zařvat ještě aspoň jednou...

a dá se někde zjistit,kdo bude posuzovat?

Denisa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:50
- Nahlásit

Chodka
...no to bylo v Moravským Krasu v lesích... asi podobné docela... Giordi lítala furt sem a tam v potůčku a ještě se do něho 3x vyčůrala... ... ona si značkuje i kaluže...

Krista
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:50
- Nahlásit

Denisa
jako koušeme,ale někdy je prostě blbej den a bojim se,že ho bude mít zrovna na ZCH.A nevíš kdo jak moc přísně poosuzuje?

Denisa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:03
- Nahlásit

Krista
...no jo, stát se může všechno, většinou právě to co vůbec nečekáš, že by se mohlo, čím si seš jistá jinak...
A nevíš kdo jak moc přísně poosuzuje?
... to vůbec. To spíš můžou vědět Corli a artíček, kteří toho mají naboxerováno spoustu už...
ale tak asi u oly v pobočce kdo posuzoval to minulý, tak byl měkota podle toho co psala ještě s někým, že viděly...

Paja s Tinou
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:05
- Nahlásit

Hmm tak narazniky snad silikonovy nedostanu...teda alespon doufam!
Denis fota jeste nejsou, ale budou na strankach veteranklubu. Ale az asi casem...jsem je vcera stahovala a vsude hazu sileny ksichty...bych asi potrebovala plastiku obliceje...ja nevim ze vzdycky musim vyprodukovat takovy zjevy
No oni ty narazniky pranim vylozene nebyly...to napadlo Ondru, ale myslim ze super napad...vcera uz ho napadla myslenka ze z nej udelame klasickyho mexikana jak jezdi v mexiku jako taxi...no je fakt ze by se pak za nim asi kazdy otocil, akorat aby se pak ze me nestal taxikar
No uvidime...

Chodka abych se priznala, tak jsem jeste na zadnym broukarskym srazu nebyla, ale jednou to snad klapne...ale to z nej nejdrive musime udelat poradny krasny a neshnily broukadlo, abych se taky mela cim chlubit

Denisa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:15
- Nahlásit

přední, ale za to .... silikonový... ... tak ty dostala moje kamoška od své mamči! zajímavý ne?!
Paja s Tinou
hazu sileny ksichty...no vidíš a u těch našich komiků boxíků se nám to tak líbí ... beztak tam vypadáš určo skvěle...

ola
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:36
- Nahlásit

Krista
Tak Fee má pouštěčky úplně v poho - zařvu až jí chlupiska opadají a ona ihned pustí, ale spíš mám strach z toho, že ten zákus odflákne. Ona vždycky napoprvé málo otevře tu svoji hubu nebo co?! Taky je rozdíl, když jsem jediná s boxerkou. Když před náma rozkřápne hubu ovčoun, tak se to nedá srovnávat, že jo?

Denisa
No, některý se utrhly z rukávu, ale některý vyloženě ťukly čenichem do rukávu a nic. Jenže je to o tom, že jinak můžou kousat dobře, ale prosně jim to zrovna nevyšlo, nesedl jim figurant atd.. A toho se děsím!

Paja s Tinou
Určitě nás tady balamutíš a fotečky jsou úžasný. Dej pak vědět až je budeme moct někde omrknout.

Krista
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:49
- Nahlásit

ola
to zas jako my prej zákusy máme perfektní,na 95% na plnou hubu a prostě ji z toho nikdo neurve.I když se jí to nepodaří úplně naplno,tak jí z toho nikdo nesundá-nechápu,jak se může udržet...A to jí můžu třeba škrtit jak chci a nic.Oči podlitý krví,jazyk už skoro modrej a stejně to bestie drží.Pouštět se jí ale nechce...
Je jasný,že boxer a ovčoun nejde srovnat,u nás na cvičáku je to takyy tak...A ta jedna padací fena,ta je taky od nás...
Taky se bojim,že se jí nezalíbí figurant....A na těch nácvicích je ten samej co na ZCH?

ola
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:57
- Nahlásit

Krista
A na těch nácvicích je ten samej co na ZCH?
Předpokládám, že jo!
Jinak u nás to myslím posuzoval Dolejš a Morávek. Nevím, kdo z nich v tom měl větší slovo. Na jaře bylo myslím jen pět nebo čtyři na ZCH, z toho jedna čuba byla háravka. Všechny udělaly ačkoli zákusy nebyly nic moc. Co by se muselo stát, aby boxer ZCH neudělal?

Krista
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:12
- Nahlásit

ola
to by mě právě taky docela zajímalo.......Vim jenom,že když jsme byli na svodu v Bráníku,tak mě z prohlížení štěňátek probrali lidi,který se bavili o jedný feně na place,tak jsem se mrkla-ona když měla vyběhnout na figuranta,tak ho normálně obešla!!!On před ní skákal,křičel,máchal všim možnym včetně rukávu a NIC!!!!!!!!Normálně odešla za paničkou,která se na to zdálky dívala.Ta čuba se nebála,neutíkala,nic,jenom absolutní nezájem-figurant se mohl přetrhnout a nic.Všichni tam z toho měli srandu,ale paničce určo do smíchu nebylo...Neudělala.

Tak přesně tohohle bych se nechtěla dožít...

tequily
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:14
- Nahlásit

ola

Co by se muselo stát, aby boxer ZCH neudělal?

... třeba tohle

ola
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:19
- Nahlásit

tequily

Krista
Tak to je můj děsivej sen! Že figurant zařve, Fee si cvrkne a zmehne z placu. Jednu dobu se mi zdálo, že mám psa a ten na útok figuranta ležérně zvedne nohu a počurá mu oblek... Začínám dávat Denise za pravdu, jestli to vůbec stojí za ty nervy..

Denisa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:23
- Nahlásit

...myslím, že tady se ani zákusy tak nezkoumají, jestli je plnej nebo jakej... měla by se tam zkoumat spíš povaha u toho ne?!
podle mě když udatně zaútočí a hrne se do obrany a i když se mu třeba zákus tak nepovede, ale je to bojovník, nebojí se nebo není zas agresivní, že ho rafne do nohy a ucloumá ho k smrti, tak je to v pohodě, pak se už jen rozdávají známky... no nějaký zájem o figuranta tam být asi musí... jinak není co hodnotit...
...kde jste boxí uchovňovači co to již máte za sebou, aby jste nám poradili?!

tequily
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:24
- Nahlásit

ola
teď nevim, jsestli jsem vybral správnou fotku, protože to jsou hned 2 způsoby jak nedostat ZCH- buď bejt bílej boxer, nebo to zaspat...

Kulajda
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:27
- Nahlásit

Ahooój holky moc vás zdravíme všecky.
Včera se mi stalo něco podivného když se mi podařilo založit nové jméno tak jsem napsala 2x na fórum a najednou stránka nelze zobraz ... zajímací a nešlo mi to až teď hurááá už to jde.

Nového no já ani nevím jak sem tu dlouho nepsala tak nevím kde začít )) Hatty je už velká slečna zametá semnou hezky je to mazel miláček.
Na v.klubovku nejedeme jedeme na MVP do MB 3.září dál zatím nevím jo ještě Krajskou Rychety. Teď v neděli jedeme na coursing .
Ještě přijdu mám tu návštěvu zatím ahoj M.
Hezký den

corleona
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:30 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit

Zdarec!
Tak dnes už jsme se měla rochnit u moře ... a prdlačky. Mišan onemocněl a nedalo se. Teprve dnes je bez teplot. Takže si opět užívám - sbírám hovna, sypu granule, vytírám louže a teď už i zvratky, protože je tady boston Fifin a ten jak skáče z gauče a na gauč během sekundy asi 5x, tak si občas i grcne..
Moje vytoužená dovolená a oraz od čoklů se prostě nekoná.

K těm ZCH: Pokud vás čas netlačí a nechcete krýt a máte pochybnosti, tak nikam nespěchejte. Na druhou stranu, pokud normálně trénujete, tak byste to měli udělat. Podrobnosti o průběhu ZCH jsou na stránkách Boxerklubu, tuším, že tam je rozdělení známek, která co znamená a se kterou je pes uchovněn a se kterou musí opakovat. Není rozhodčí jako rozhodčí, my měli např. od ovčáků, takže jsme z toho byli připoserinkaní. Teď už to posuzují vybraní rozhodčí exteriérovíod boxerů. Pouštěčku tam nepotřebujete, pokud ji nemáte. Pes se vypouští i s vodítkem při vyběhnutí figuranta z makety - musí sebejistě provést zákus, po krátkém boji a úderu na hřbet nesmí pustit. Pokud toto splní a v předchozím úkolu - při úvazu na kolíku, střelbě, náznaku útoku figuranta, byl pes sebevědomý, pak dostane nejlepší známku, tj. 5. Jakákoli odchylka známku snižuje či zvyšuje (agresivním dolů, laxnějším nahoru). Na kolík se dávají rozhodčí dost velký důraz, takže nácvik na kolíku rozhodně nepodceňujte a nenechávejte to nakonec, hodně lidí se už tím spálilo. Pes je na kolíku sám. Hodně lidí už to podcenilo, byli přesvědčení o tom, že jejich pes to zvládne opak byl pravdou. Vliv na to mělo ještě navíc i nové prostředí, jiný úvaz, jiná karabina v den zkoušky, než trénovali. Zdá se to jako blbost, ale některému psovi je to buřt a jiného rozhodí i to, že nad cvičákem, kde je poprvé, proletí letadlo, nebo když je zrovna zkoušen u kolíku, jde někdo cizí kousek naproti do kadibudky..

Jo a taky se vlastně hodnotí povaha celkově, tj. i u vážení a měření a u exteriérového posouzení. Náš rozhodčí pro povahy, když jsem ten den uchovňovala naše tři ochechule, vždycky přišel a nechal se ochrchlat. Zkoušel tím, zda nejsou agesoři. To možná u jiných plemen, boxer snad výjimečně. U měření a vážení má být pes sebevědomý... to mě vždycky rozesměje. Ještě jsem neviděla sebevědomého boxera ani žádného jiného psa na váze. Většinou tu váhu všichni rozkmitají, třeští oči a strašně funí. A to jsme tu váhu trénovali několikrát

Denisa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:30
- Nahlásit

ola
...no já z výcvikování atd. nervy nemám, mně spíš šlo o to, že se mi až tak nechce do toho dávat ten čas, že ráda čas "proflákám" se psem i jinak a i bez psa...
...tccc, ještě z toho tak mít nervy... tak to už by mě úplně mohlo ohrát... jo, ale jedny nervy mám - z té blbé metrovky, že se mi hafínka zraní!
...no ale pak je mi vždy líto i Giordinky, že má takovou paničku, která ji nikam nedotáhne - na ty mety nejvyšší kynologické samozřejmě... ale pak si zas řeknu, že takovej život jak má ona bych chtěla mít - pestrý - od všeho něco (sice pořádně nic) a žádnej stereotyp - jen výcvik... Tak! Teď jsem si to pěkně odůvodnila - svou neschopnost!

ola
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:31
- Nahlásit

Denisa
No, tak to´s mě částečně uklidnila, protože to zas jako jó, to FeeBee jak uvidí (jak já říkám figurantovi) "bestii", tak to se hned hrne do akce. Je při tom akční až dost. Když to tak vezmu, tak podle toho se to asi na jaře při ZCH i hodnotilo, protože všechny ty feny do figuranta "šly". S jakým výsledkem to už je jiná věc.
Naštěstí ani střelba nám nedělá problém. Je mi úplně jasný, že Fee bude hlavně zajímat, kam se jí šla panička schovat a né, že tam nějakej blbec střílí pistolkou!

Denisa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:35
- Nahlásit

corleona
ZCH - no konečně slovo do rvačky! Díky!
Hm, to je smůla s tou dovčou, ale nevíš k čemu je to dobré, že jste neletěli...
Kulajda
Ahój! Tak v to září v Brně tě určitě budu na výstavě kontaktovat, chci se jí podívat, takže super, že se uvidíme! Ještě se kdyžtak domluvíme!

ola
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:36
- Nahlásit

corleona
Zdravím, tak to máš asi radost, co? Místo odpočinku ještě i Fifínovo zvracení... No, třeba ještě v září nějakou dovču utrhneš.
Co se týče ZCH - to´s napsala naprosto výstižně - myslím s tím, co psa může rozhodit ačkoli jindy mu to nedělá problém. Jo, a ona se dá ZCH opakovat???

Vcelka
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:37
- Nahlásit

jojo je to na stránkách boxerklubu sem to zrovna dneska četla protože sem nevěděla co ty známky znamenaji. tady to máte
Hodnocení povahy při zkoušce chovnosti

1. Neovladatelně bázlivý, vyhýbá se jakémukoliv kontaktu s cizí osobou, bojí se střelby.

2. Výrazně plachý, při střelbě bázlivý, projevy strachu před osobou, která psa neohrožuje. Při útoku figuranta se snaží o únik, při obraně psovoda projevuje bázlivost. Bojí se vážení, měření, prohlídky chrupu.

3. Nejistý před osobu, která psa neohrožuje, při střelbě nejistý. Před útokem figuranta uhýbá s projevy strachu, po skončení útoku projevuje náznaky útočnosti. Při obraně psovoda nejistý s náznaky bázlivosti, po skončení útoku náznak útočnosti. Nejistý při vážení, měření a prohlídce chrupu s náznaky kousavosti vůči posuzovateli i majiteli.

4. Má snahu napadat osobu, která psa neohrožuje, při střelbě pozorný. Při útoku figuranta výrazně reaguje a pokračuje v napadání i po skončení útoku figuranta. Při obraně psovoda tvrdě a aktivně zasahuje, těžko ovladatelný a zklidnitelný po provedeném zákroku. Při vážení, měření a prohlídce chrupu výrazně neklidný s náznaky útočnosti proti posuzovateli, hůře ovladatelný.

5. Nenapadá osobu, která psa neohrožuje ani před ní neprojevuje strach, při střelbě nebojácný. Proti osobě, která psa ohrožuje, bez váhání útočí, po skončení útoku figuranta dále nenapadá. Při obraně psovoda ihned aktivně a účelně zasahuje, ovladatelný. Při vážení, měření a prohlídce chrupu neprojevuje strach ani útočnost.

6. Nenapadá osobu, která psa neohrožuje, ani před ní neprojevuje strach, při střelbě nebojácný. Proti osobě, která psa ohrožuje, výrazně neútočí, ale necouvá, po skončení útoku figuranta nenapadá. Při obraně psovoda méně důrazný, ale provede zákus. Po úderech nepouští, zákus nevýrazný. Při vážení, měření a prohlídce chrupu přátelský.

7. Pasivně nedůvěřivý k osobě, která psa neohrožuje, lhostejný ke střelbě. Před osobou, která ohrožuje, uhýbá bez projevů strachu, ve snaze vyhnout se střetu. Při obraně psovoda bezradný, před figurantem uhýbá, ale neutíká. Pokud zakusuje, po ráně pouští. Při vážení, měření a prohlídce chrupu nejistý, ale ovladatelný.

8. Netečný nebo nedůvěřivý vůči osobě, která psa neohrožuje. Na útok ohrožující osoby reaguje pasivně - couvá, ale po skončení útoku nenapadá ani neutíká, nejistý při střelbě. Při obraně psovoda se snaží vyhnout kontaktu s figurantem, bez náznaku bojovnosti. Při vážení, měření a prohlídce chrupu plachý, ale neútočný. Malá ovladatelnost.

9. Zcela netečný, nevydrážditelný, bez náznaku aktivní sebeobrany.

Denisa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:44 - Změnil/a: Denisa
- Nahlásit

Hmmm, tak nevím ale co nám dají když při měření a vážení a prohlídce chrupu se kroutí a prdelí a oblizuje osoby kolem a kdybych ji nedržela tak bude skákat radostí do vzduchu... hmmm, to bude mínus 10

corleona
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:46
- Nahlásit

Opakovat se dá jedině v případě, že dostanete známky, se kterými vás do chovu zatím nepustí, Tj.8,2 Dostanete razítko a zaškrtnou v bonitační kartě nezařazen a můžete se zůčastnit kdykoli potom, třeba další týden v jiné pobočce.
3 asi do chovu jde.. to teď teda fuckt nevím.. No a s jedničkou a devítkou jsem se v životě nepotkala.
Ale zase dostat zbytečne sedmičku, když jste něco mohli dopilovat a dostat pětku..
Takže VĚTŠINOU to udělá každý pes, co se alespoň trochu připravoval, jedině, že prostě nějak zpanikaří, což se stalo mojí kámošce, ale to spíš na psa přešla její šílená nervozita.

corleona
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:56
- Nahlásit

Toš tak fčil jsem spálila lososa..
No nic, řeknu, že to tak má být..

ola
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:57
- Nahlásit

corleona
že prostě nějak zpanikaří, což se stalo mojí kámošce, ale to spíš na psa přešla její šílená nervozita.

Povídej nám o tom... Ať víme, jak to taky může proběhnout.

Denisa
Tak to já budu muset FeeBee na váhu POSADIT, protože ona tu kejvací, plechovou váhu nesnáší (už od veta). To zase bude trapas. Ale na jaře tam paní taky čubinu vysazovala...

Lenda
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:04
- Nahlásit

Teda-to jste to tady rozjeli.To než přečtu.
Dnes mi přišla průkazka.Hurá.

corleona
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:09
- Nahlásit

ola
Ona na nácviky normálně chodila, pes byl oukej, vypadalo to někdy na pět, někdy na šest, no a v ten den prostě při přepadu místo zákusu z ničeho nic zdrhnul, schoval se za kámošku a začal na figuranta bafat. Jako úplný debil. Tak to pojal i rohodčí a jal se poučovat. Že je třeba s tím psem něco dělat a ne ho vzít jen tak z gauče. Ono tak ale vypadalo. jako by vůbec nevěděl, vo co gou. Na ty nácviky jsme chodily spolu a do dneška si to nedovedu vysvětlit. Moje fena byla na nácvicích něco mezi 6 a 7 a tu sedmičku pak nakonec i dostala. Co se stalo tenkrát Atrejovi nikdo nepochopil, kámoška už s ním na ZCh nikdy nešla.

Denisa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:13
- Nahlásit

corleona
...to kamošce se zase stalo, že jeden týden udělala s fenou ZM na krásný body ještě k tomu a pak druhej týden ta fena v normálním tréninku na toho stejnýho figuranta nechtěla kousat... prostě cvak a nic a táhla ji z placu pryč, nechtěla ani kůži. teď už teda zas kouše...

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání