Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 11:14
- Nahlásit

Krista
... tak ať se ukáže chytrolín přítel, jak by na to šel!
já můžu z vlastní zkušenosti poradit toto...
ona jenom čuměla,jako kdyby vůbec netušila,co má dělat...
takže nejprve musí znát povel hledej - rozhážeš pamlsky na trávu nebo kamkoli a budeš ji k nim navádět a opakovat hledej a jásat když najde a sežere výsledek - měla by na povel hledej strčit čumák k zemi a hledat mňamky.
až toto bude zvládat, tak na trávě si vyznač 4 kolíkama čtverec asi 5x5 metrů pro začátek a ten prošlap, ale fakt prošlap jakože bokem šlápotu vedle šlápoty a pak na konci z něho vyskoč a v okolí se nemotej... musí to být jakože čtverec s tvým pachem a okolí bez tvého pachu... pak do toho čtverce nahaž různě pamlsky... a pak ji tam vpusť raději na vodítku nejprve a říkej hledej... když ti bude chtít vylézt z toho čtverce ven, tak zahlaš ne a ukaž jí tady hledej... ale to pozná kdy je "v pachu" a kdy ne. Prostě spojuje si tvůj pach = odměna (pamlsky). Těch čtverců udělej třeba 5, 6 ne jeden den, ale v průběhu třeba 14 dnů... a uvidíš sama zda to bude k něčemu nebo ne. Však se na to pozeptej na cvikoši co ti k tomu řeknou...
Mně se to osvědčilo, my jsme takhle začínali.

Krista
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 11:26
- Nahlásit

Denisa
Díky moc za radu,zítra to hned vyzkoušíme...A na jakym povrchu je to nejlepší?Nebo je to jedno....

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 11:43
- Nahlásit

Krista
no ideální by byla nízká travička a zrána, kdy je ještě trošku rosy... ne třeba za poledne ve vedru, ale to teď nebude cha cha.
jo a důležitá věc, ale to asi víš, no radši... předtím by měla být mírně vyhladovělá, ne že bys ji musela trápit hladem, ale prostě bude mít větší motivaci ty mňamky hledat a taky by to měly být její nejoblíbenější co fakt žere... a nezapomeň na "divadlo" okolo... hledééééééééj, áááááááááno... musíte z toho mít radost až na kost! ... si vzpomínám jak mě ty stopy nebavily, uf, no a teď se na ně třese nejen Giordi ale i já!

Všem
krásné velikonoce!!!
G. bude v pondělí zmrskána! Doufám, že zas nechytí a nerozšklubne pánečkovi pomlásku s mašlema...!

Jinak zde prší a vypadá to na celý víkend, tak to bude v sobotu na boxerech a v neděli na coursingu neveselo s tím počasím, to si asi na své nové židličce moc neposedím...

corleona
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2006 11:11
- Nahlásit

Krista
to s tím čtvercem , jak píše Denisa, taky doporučuju, nejlíp si tak zafixuje povely hledej, stopa. Když bude bezpečně a s přehledem zvládat čtverec, můžete zkusit rovnou stopu. Nejlíp našlapat znovu čterec a z něj vycházející kratičkou rovnou stopu s pamlsky a na konci s více pamlsky nebo hračkou. A pak už přejít jen na rovné. Rozhodně u stop NIC NEUSPĚCHÁVAT a nedělat těžší a delší stopy. Na lomy se vrhnout až když super a jistě chodí rovnou.

Tom byl včera poprvé po zimě s Vikinou na stopě. Loni stopovala bezvadně, na to, jak je Viktora temperamentní a hyperaktivní (trošku magorek) , tak stopy chodí rozvážně a pečlivě. No a včera první stopa byla prý KATASTROFA. Tom říkal, že se málem sesypal, co to jako je.. Pak šli na druhou a ta prý už byla super. Tak doufám, že už to tak bude pořád.
Jak to tady tak čtu, tak zvažuju, že začnu cvičit jednu z těch dvou našich zbylých ochechulí. Jen tak, pro radost, protože stejně čekáme u obou na hárání. Asi si vezmu do parády Heduš. Počítám, se potvora radši do týdne rozhárá..

Jo a VESELÉ VELIKONOCE všem!!!

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2006 16:16
- Nahlásit

Ahoj, ahoj,
tak dnes jsme měli na boxerech krásný počasí a jinak ten nácvik jak jsem říkala, že nechápu co tam chtějí nacvičovat, tak jsem se přesvědčila, že u obran opravdu nemáme co, neb Giordi žádný problém prý, lépe řečeno prý je úžasná (no já vím úžasnej magor!) a Helleport, který tam ke každýmu měl výhrady, Giordině po výkonu zatleskal že může jít z fleku a že super! Na úvaze (kolíku) no problem a přepady taky, no prostě parádička, velká pochvala
Ovšem co bychom měli nacvičit!!!! Tak měření zřejmě, ale to asi těžko kde... protože Giordi pořád jak z hadích ocásků, strašně zvědavá, tak ožužlávala měřidlo, pak chtěla spapat krejčovský metr, pak hópala po váze a ne a ne si vklidu sednout... a zuby ukazovala stylem, že žgryndy lítaly na všechny strany a furt tam strkala jazyčisko, chrochtala jak vepř, no to bylo vystoupení!!!

Jo a byl tam teda jeden boxiš a ten vyskakoval a zobal různě lidi, zob zob a otáčel se i proti majiteli, ale spíš ne ze zloby, ale že se bál, no dost divný... pak ho srovnali, ale nevím nevím teda...

Lenda tak ten z Cave Canis je Aris! S Giordi jsou kamarádi a zjistili jsme, že máme společné známé co běhají coursing, tak budeme mít doufám boxeřího parťáka na coursing v Brně, prý to chtějí zkusit, tak je tam budu tlačit!
Foťák jsem neměla, tak bohužel fotky nic, až příště.

Martina_Jerry
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2006 16:18
- Nahlásit

Veselu Velku noc!

ahoj Denis,Giordi sa ale dari

ola
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2006 19:37
- Nahlásit

Denisa
Tak to tiše závidíme. Jak se Giordi chovala při střelbě?

Vy se teda máte - všude s váma chodí víc boxerů, než je u nás v celým městě! Na cvikoši jsme taky jediný! Ale teď prý někdo koupil do Ringáčů štěně, tak snad se dočkám.
Jinak my dnes měli pracovní víkend. Zdeněk kopal podlahu (budoucí podlahové topení), já lezla po oknech a pak ještě stříhala jabloně, a kluci taky "bohužel" pomáhali... FeeBee mi pořád lezla na žebřík, svýma 28kg ho vesele rozhoupávala a divila se, že jí nadávám. Moje fobie z výšek jí byla úplně ukradená...

ola
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2006 14:27
- Nahlásit

Tak jsme dneska na cvičák jeli původně bez Fee, ale figurant nás přesvědčil, aby pro ni Zdeněk zajel, že když hárá teprve týden, tak že klidně může na plac. Prý máme vždycky vynechat jen ten prostřední (kritický) týden a pak zase můžeme chodit. Když ji Zdeněk přivezl, tak byla štěstím bez sebe. Kousala tentokrát na rukáv a šlo jí to bezvadně. Už prý budeme kousat jenom na rukáv a figurant ji chválil, že je čím dál lepší. Domů s náma šla kámoška RR, takže FeeBee byla vyběhaná a okousaná...

Krásné a klidné velikonoce všem !!!

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2006 15:21
- Nahlásit

Martina_Jerry
aj vám, aj vám!
ola
...při střelbě nijak taky v pohodě...
no super s tím rukávkem!

Já se teď s Giordi vrátila z coursingu, běžela 3 kola, uf, teda nechtělo by se mi to běžet, trať byla z kopce do kopce a spousta kliček, pejsové si mákli!
To já si vytáhla rybářskou židličku, pitíčko a jídlo a nabírala síly na to, jak povleču Giordi od auta ke střapci a po doběhu zpět... Giordi jak jen slyší svištění lanka, motorek navijáku, tak šííííílíííí natož se na to koukat a nemoct ještě běžet... si vždy oddechnu jak ji vypustím, no je to mazec, ale teď to vypadá, že bude spinkat!
A já se můžu pustit do úklidu na velikonoce a barvit vajca,
jaksi doteď skrz kynolog. vylomeniny nebyl čas!

Zítra ať jste všechny řádně vymrskány!

Martina_Jerry
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 08:40
- Nahlásit

No jo šibi-ryby vam vsetkym dnes!!!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 17:06
- Nahlásit

Tady je náš malý koledníček

My jsem si včera taky pěkně zacvičili, dělali jsme stopičky, poslušnosti, ve středu nás páníčky čeká brigáda na cvičáku, v sobotu chce Michal oslavit dva roky otevření cvičáku a v neděli zase cvičení, tak nevim nevim je toho nějak moc. Teď tady zase leje jako z konve, tak aspoň že ty dny volna bylo docela hezky.

ola
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 19:44
- Nahlásit

Tak jsem konečně přidala nové fotky z nového digi... Mrkněte!

Libka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 20:38
- Nahlásit

Teda holky, skvělý fotky! Olo, ta černobílá je luxusní, tu bych hodila na zeď! Já se tak těšila, jak si dnešek užiju, a opět mi onemocněl kolega, takže dřepim od rána v práci, hrůza. Ti chlapi jsou strašný rýmičky. Včera jsme taky byly cvičit, schytaly jsme i pár pochval, tak mě to tak hezky namotivovalo. Prý hlavně, že máte výdrž

ola
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 09:06
- Nahlásit

Ahojdáá všem,
tak jak jste dostaly včera na prďolky? Naše FeeBee se mě snažila statečně bránit a chytala kluky za mašle u pomlázek. Několikero pubertálních výrostků mi pěkně nařezalo - až večer se mi můj "drahý" choť přiznal, že na ně dělal za mnou posunky, jakože mají přitlačit.

Jo a včera okolo nás šli lidi s nádherným novofoundlandem - já stála zrovna venku na zahradě a čekala na bobulku až se vyčurá. On (jmenoval se Dago!) nasál u plotu vůni naší háravice a začal plakat, kňourat a lkát, že chce za ní. FeeBee se samozřejmě nakrucovala za plotem jak barová tanečnice a pán měl co dělat, aby ho odtáhl. Taky hned pravil, že teď bude vědět, kde ho má další měsíc hledat...

Martina
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 09:19
- Nahlásit

Olo, super fotka ta černobílá v galerii FeeBee je kus.

ola
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:10
- Nahlásit

Martina
Díky, díky...

Teda lidi , co je s váma????? Že by tisíc permoníčků po koledě???

alli
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:30
- Nahlásit

ola,vcelka
Moc pěkné fotky!
Allis se taky moc líbily mašle u pomlázek.
Denisa
Jste holky šikovné, tak to máte zkoušku chovnosti v kapse .

Vcelka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:54
- Nahlásit

ola
Ňák ani neni o čem psát.
já na prdku dostala docela málo, manžel mně začal mlátit pomlázkou když jsem byla ještě v posteli, tak sem se docela ubránila pod peřinou. Viky ve snaze mně zachránit, by mně spíš udupal.

ola
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 14:09
- Nahlásit

Vcelka
Viky ve snaze mně zachránit, by mně spíš udupal

To znám. Včera jsem málem umřela smíchy, když si Jakub hrál s FeeBee. Zalezl si pod ní - jakože ji opravuje a ona stála nad ním jak socha. Pak se jí zachtělo lehnout, tak se svalila na to čtyřleté nebožátko a ležela si jak na polštáři. Kuba třepal nožkama a řval jak tur. Nevím, jestli se mi to nezdálo, ale Fee měla v tu chvíli tak nějak spokojený výraz "zadostiučinění"...

Denisa
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 14:24
- Nahlásit

Vcelka
moc povedený koledník ten Vikouš!

Giordi včera dostala od Martina vařechou, nakrucovala se a předváděla takovej ten boxeří tanec, táááák se jí to líbilo! Ovšem u ostatních pak už neměla tu trpělivost a byla rozdováděná, takže např. bráchovi mrskačku ukradla už ve dveřích a letěla s ní pryč a kamošovi ji taky vyrvala z ruky a ten už ji pak ani nechtěl, že prý je oslizlá, tak ať si ji nechá na hraní!G. si s ní pohrála dokonale, rozžvýkala, požvýkala...
ola
...tak to už Kuba nebude chtít asi být panem opravářem co?!
Jo, pěkná Feebule-bambule! Jen ten nosík má chudák teda ošoupaný, šup s ní na solárko ať se jí opálí...!
Jo a co foťák jak fotí v pohybu?!
Hoď taky nějaký akční fota ať můžu omrknout jak to "kreslí"! Otecko mi vybírá favority a ten váš je mezi nimi taky... ale ráda bych vyslechla zasvěcený názor uživatele!

ola
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 14:45
- Nahlásit

Denisa
Doma hodím na net fotku "zalehlého Jakuba"! Jinak já se k focení dostanu spíš večer, a to Fee léží s rozplácnutou hubou ve svém křesílku. Mám takový pocit, jestli si Zdeněk nevzal foťák s sebou do práce ! Uvidím. Pokud bude doma, tak něco nafotím a hodím do galérky.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:00
- Nahlásit

ola
jo to oni se rádi furt po někom válejí, já ho mám taky věčně na sobě navalenýho. Přece nebude sedět nebo ležet na studený zemi.

Teda, teda, nějak mi přibývaji na boxery v nouzi boxíci v útulcích. Chuděrky malý, jeden už tam jednou byl, jenže má prý chronický průjem tak ho náhradní majitel vrátil zpátky do útulku.

Denisa
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:00
- Nahlásit

ola
...počkej! Tak ty jako místo aby jsi briskně osvobodila svého syna, kterýžto zažíval krušné chvíle pod závalem, tak ses chopila foťáku a ještě sis ten výjev zaostřovala jo?! Sociálku na tě! To jsou ty matky-kynoložky, ukažme si na ně!

To neva, tak zkus něco v pohybu, třeba jak Fee vyskakuje do křesla...

Denisa
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:02
- Nahlásit

Vcelka
to je hrůza... nejhorší je to, když ho zas náhradní páník vrátí! a že je jich v brn. útulku takových hodně! a důvody jako - malý byt (to jako předtím nevěděl), zadávil sousedovi slepici a takový podobný krávoviny... achjo!

Denisa
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:07
- Nahlásit

Mějte se, valím na cvikoš, doufám, že nedopadnu jako tady ten psovod!

ola
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:20
- Nahlásit

Tak jsem do galérky nacpala to "zahlušení" Jakubovo! Snad tam Denis najdeš i trošku pohybu (viz. fotka "mlask" )! Taky na fotkách můžete obdivovat bobulčiny tygrovaný tangáče...

ola
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:25
- Nahlásit

Jóó, a kdyby někdo věděl,co ještě mám dávat na ten světlý šňupák, tak sem s tím. Beru každou radu. corleona nevíš, co s tím? Dávám pangramin (spíš asi na srst) a taky tu mořskou řasu (za 700,- Kč )

ola
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:40
- Nahlásit

Koukám, že si tady píšu sama...

Vcelka
Moc se mi líbí ta boxerka z Ostravy! Vypadá jako s PP, že jo?

corleona
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:42 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit

Denisa
Ten znám.. ale pobaví znova a znova..

ola
Bezva fotky!!! To zalehnutí dítěte - fakt skvělé. Znám to i z domu, kolikrát se z děckého pokoje ozývá sípající Michalův hlas "Máááámíííí, já se dusíííííííííííííííííííííííííííííííííííííím!!!! Nunýn na mě leží, pomóóóóóóc!!!!" Přijdu tam, tam na posteli brunátné mé dítě, na něm rozvalený pes, je mnou evidentně vyrušen z žraní si tlapy a má výraz "Co jako?"

Jo a náš karabáč taky včera padl za vlast. Nunda ho Michalovi prostě vzal, utekl s ním a tam ho rozžvýkal na tisíc kousků. Včera přijela kámoška s Olinkou a přivezla Nunýkovi jako dárek jen tak takový polštářek z IKEA (nevím, co to má představovat za zvíře, zkrátka oranžový polštář s ocáskem) . Vydržel asi pět minut. Jen jsme zíraly. Vypadal, že chytil amok. Vatelín lítal všemi směry. Asi mu nesedl ten severský design. Jiné hračky mu vydrží obyčejně i rok, dva.

Jo!!! A představte si! Už nám to hárá!!! Začala Viktorka, dnes má cca 4.den (ale tu nekryjem) a každým dnem to vypadá na Unity. Má už děsně nateklou pipinu. Tak snad se přidá i Heduš a pojedou se holky už konečně podívat každá do jiného přístavu Evropy . Unitka jede do Benátek a Heduš do Hamburku
Dnes ráno jsme to s tou Unitkou zjistili, zrovna se bavili o tom krytí, kdo pojede a tak a v tu chvíli mi zazvonil mobil a volala mi nějaká Polka, kdy bude hárat Unity, že nás zná z Polska z výstav a že by po ní chtěla hrozně moc štěně. Tak jsem jí řekla, že je telepatka A že bude mít tedy právo prvního výběru.

corleona
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:48 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit

ola
Ta řasa je nejúčinnější. Tak to teda nevím..
Pak byl ještě účinný černý lihový fix. Ale ten jsem používala kdysi kdysi u svých starých fen a jen na výstavu. Obě na to děsně trpěly a nepomáhala ani ta řasa. Po tom, co jsem u Adély dostala na jarním Brně od Auterského VD jen díky tomu nosu, jak mi řekl, tak jsem to na jaře na výstavě vždycky nabarvila. Hnus, co? No, jo.. sypu si popel na hlavu, byl to podvod.. Teď naštěstí s našima fenama ani psama vůbec nevím, co to světlý nos je (zaklepat). Ale pokud nejedeš na výstavu, nebo na zkoušku chovnosti, tak to vůbec neřeš.

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání