| Autor |
Zpráva |
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:04
- Nahlásit
ola
Mně to včera Michal ukazoval tak že mám pro začátek dávat pamlsek (dávám kousek točenýho salámu) do každý třetí stopy a dělat normální kroky. A pak když s nim jdu, tak mu ukazovat na zem a řikat stopa, aby nečuměl po vejrech ale čuchal. Včera sem tak zkusila asi 100 metrů, docela to šlo, i když místama sem sama ztrácela přehled kde ty pamlsky mám.
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:10
- Nahlásit
Olo, tak tak jsem to delala taky a jeste nekdy delam. Jako ze se otocim bokem. Tina to totiz na tomto zpusobu tak nejak konecne pochopila Jinak vetsinou taky davam kus tocaku, ale jednou jsme to taky dali na syrecky...ale byla to stopa hruza des...
No praveze bych ten vylet chtela udelat kvuli takovy pekny placaty hube!!! Kdyz uz jsi od nas pomerne kousek. Takze nekdy dam echo a snad se domluvime!!!
Vcelka, to ja mam taky sileny problemy s orientaci, pak to ma chudak pes vedet kudy panicka sla...
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:21
- Nahlásit
Paja s Tinou
Meggina dostala loni v létě taky kalciovku,dostala žihadlo od včely a během chvilky měla takovou reakci, že jsme museli zajet k vetovi, ale bylo to bohužel v neděli odpoledne a náš vet byl mimo město tak jsme museli k jinému a to byl ten průser ,dostala injekci je fakt, že byla už dobrá ale taky se jí udělala taková boule, že jsme na ni nemohli ani šáhnout jak ji to bolelo, tak jsme zašli potom k tomu našemu vetovi a dostala ještě asi dvě injekce.Naštěstí se podařilo tu bouli zlikvidovat,tak žádný řezání nebylo.No ale ten náhradní vet se hlavně stará o krávy tak podle toho se zachoval i k takovému štěněti Meggině byly asi 4 měsíce.
corleona
Taky velké gratulace Viktorce k titulu.
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:35
- Nahlásit
ola
Nám bylo řečeno,že máme za sebou táhnout ve stopě uzenáče,nebo něco hodně aromatickýho,aby pochopila,co má vůbec dělat...Na podzim totiž vůbec netušila...A že máme ze začátku dělat 3 denně,po tejdnu míň....Jenže pořád se jí do toho nějak nechce,táhne jak blázen,takže nikdo neví,jestli vůbec čuchá to ,co má.Přechází totiž i hračku na konci!
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:52
- Nahlásit
no tak to Tina jde zase silene pomalu...
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:53
- Nahlásit
Chodka: tak to asi oni zrovna stesti na veterinare nemeli...je to na nem na chudakovi dost videt jak ho to poznamenalo...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 11:01 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Zdravím a děkuju za gratulace!!!
Na zpomalení na stopě se většinou používá to, že se dává více pamlsků, častěji - pak už třeba jen na nějaké úseky, např. dva metry. A taky zabírá to, že se stopa nechá víc zestárnout. Ale to asi už u pokročilejších stopařů. Ideální je pomalý, rozvážný stopař, ničím nerozptylující se, neustále s nosem na zemi.
No a já jdu mýt okna
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 11:20
- Nahlásit
corleona
jsem se teď dívala na výsledky... to bylo ale teda těsný, pouze o 1 hlas! chm chm, to musela být "švanda" na té konferenci... 15.4. se na pozořickým cvikoši možná setkám s lidma co tam byli, tak jsem zvědavá jak to budou popisovat...
stopaři
mně stopy přijdou moc složitý, abych to tu popsala pár větama, tak jen, ale už jsem to tu psala myslím kdysi...
začínala jsem na pachovým čtverci - prošlapete si čtverec třeba 5x5m a rozházíte do něj pamlsky a říkáte hledej a pes si je hledá a výsledkem je, že se zdržuje v tom pachovým prostoru, čtverci a spojí si váš pach s pamlskama... radši to udělejte po poradě s výcvikářem, ať vám to ukáže, pokud to zná...
jinak si přečtěte knihu od dr.Eise o stopách, olo ty ji myslím máš i v internetové podobě ne?! tam je toho pro začátečníky dost na zorientování se...
no a pokud chcete dělat řádně IPO stopy, tak zas na Eise zapomeňte a otrocky cvičte stopičky co šlápota to pamlsek, si myslím, že s čucháním to už moc společnýho nemá, ale na zkoušky a závody dle IPA to chce právě tady to... pes pak vypadá na stopě tak, že čenichem jede od šlápoty ke šlápotě, levá, pravá, levá, pravá a že třeba foukal vítr a pach je od stopy o kus vedle, to ho nezajímá, jde po rozrušeným terénu a to se dnes nosí! Ipařům takto chodí, dle nároďáku může jít podle stopy, tzn. třeba o kus vedle kam vítr pach zavál... no je to složitý... ale je dobrý o tom něco vědět než vyjdete na stopy, tak se zeptejte radši výcvikářů na cvikoši!
no a já vpodstatě kombinuju, nebo spíš Giordi kombinuje oboje, tzn. buď čuchá podle pachu nebo podle porušenýho terénu a čuchá zatím dobře!
Ale taky táhne, i když jak kdy, no ale zná povel pomalu! takže se dá okřikonout tímto, nebo pomáhá ztížení podmínek, delší stopa, víc předmětů, víc lomů,... no ale že je do všeho hrk, brk, tak jde rychle no... Jo ale taky když jsem až na konci stopovačky těch 10m, tak to tolik netahá mi přijde... takže jestli se zatím učíte a nejste od nich až na takovou vzdálenost, tak mi přijde jasný, že budou tahat, pak už možná tolik nee... Jo a nevadí, že jdou rychle, ale když už jdou, tak musí jít furt ve stejným tempu... tzn. ne že chvilku valí a pak jde jak šnek... měl by mít furt stejnou rychlost, no ale to už je zase spíš viz. IPO... taky si přečtete v řádech, co se na stopách po psu a po vás chce, co má pes dělat...!!!
no, tak to ve stručnosti a už je to jak slohovka...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 11:55
- Nahlásit
Denisa
Představení to prý bylo neuvěřitelné. Urážky, útoky.. nechutnosti.. O některé hlasy se přišlo ještě ten den, když v jedné pobočce zbavili ten den ráno jednoho člena hlasu, protože se dozvěděli, že bude hlasovat pro Fagoše.
Bývalý předseda byl pobouřen, že si někdo dovolil kandidovat a byl přesvědčen, že to bude vykonávat asi dalších 11 let, nebo kolik let byl ve funkci. Dokonce vytáhli na Fagoše to, že celý Boxerklub a všechny členy neuvěřitelně poškodil tou dvoustranou ve Zpravodaji. Protože tam prý zveřejnil kupírované hlavy!!! (Jako kdyby o číslo před tím žádní kupíráči nebyli!!!) A taky tam bývalý předseda prohlásil, že toto číslo Zpravodaje se "nějakým způsobem" dostalo na ÚKOZ (Ústřední komise pro ochranu zvířat) a teď po Boxerklubu půjdou a hrozí nám ohromná pokuta. Jakpak se to druhý den po vyjití Zpravodaje na ten ÚKOZ asi dostalo, je nám všem dost jasné. Tak nízkých praktik je bývalé vedení či jeho přívrženci schopni. To je prostě na grcku. Robertovi vůbec nezávidím. Doufám, že se mu bude dařit na tom ATIBOXu, startuje s Fretkou v IPO3. Když vyhoří, tak mu to dají beztak taky vyžrat.. Ach jo, proč jsou lidi takové sfině..
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:04
- Nahlásit
Kdy se už konečně někdo začne zabírat opravdu týranými zvířaty???
Toto mohl schválit jedině debil (ovšem všimnětě si data):
Stanovisko ÚKOZ k používání symboliky se zobrazením psů s kupírovanýma ušima (přijaté na 41. zasedání 14. 6. 2000)
Zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, zakazuje v § 2 odst. 2 všechny formy propagace týrání zvířat. Protože jsou zakázané bezvyjímečně všechny formy propagace, je tímto ustanovaním zakázáno každé jednání, které může splnit propagační účel týrání zvířat, a to i tehdy, kdy by propagace týrání nebyla motivem jednání. Pokud jsou zobrazována zvířata, která nesou zjevné znaky předchozího týrání, zobrazována nikoliv dokumentačně, ale propagačně na různých dokumentech, např. na hlavičkových papírech, na razítku apod., jedná se o propagaci týrání zvířat. Zjevné znaky týrání nesou typicky psi s kupírovanýma ušima, a to bez ohledu na původ psa, kupírování nebo zobrazení. Rozhodující je možnost působit zobrazením znaků týrání na druhé. To platí dvojnásob u zájmové veřejnosti, které je známo, že znaky vykazující provedení týrání jsou dokonce znaky hodnocenými při posuzování zvířat na výstavách, a to kladně.
Pro posouzení konkrétní situace jsou v § 4 zákona č. 200 / 1992 Sb., o přestupcích, dány na výběr čtyři právní možnosti hodnocení vztahu pachatele k jeho jednání, které zákon zakazuje jako propagaci týrání (úmysl přímý a nepřímý, nedbalost vědomá a nevědomá). Po letech jednání ÚKOZ s kynologickými organizacemi na různých úrovních lze předpokládat, že dotčené subjekty jsou si vědomy zákazu kupírování a jeho propagace svým jednáním.
Pokud jde o psy, jejichž uši byly kupírované v cizině, nemá tato skutečnost žádný vliv na hledisko českého právního řádu. Propagace je naplněna možností ovlivnit daným jednáním pozorovatele, nikoliv zákoností či nezákonností původu znaků týrání, které vykazuje zvíře nebo jeho zobrazení. Obdobně neznamená legalizaci zakázaného zobrazování symbolů násilnických režimů to, že v jiných státech by toto zobrazování bylo povolené nebo na jejich území zhotovené.
Pokud jde o psy, jejichž uši byly kupírované v cizině, nemá tato skutečnost žádný vliv na hledisko českého právního řádu. Propagace je naplněna možností ovlivnit daným jednáním pozorovatele, nikoliv zákoností či nezákonností původu znaků týrání, které vykazuje zvíře nebo jeho zobrazení. Obdobně neznamená legalizaci zakázaného zobrazování symbolů násilnických režimů to, že v jiných státech by toto zobrazování bylo povolené nebo na jejich území zhotovené.
Propagace týrání zvířat ve smyslu zákona je přestupkem podle § 28 odst. 1 písm. c) zákona. Podle § 28 odst. 2 zákona lze za tento přestupek uložit pokutu do 10 000 Kč, při opakovaném spáchání do 15 000 Kč.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:06 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Tím chci říct, že i např. autor reklamního banneru na "Boxera v nouzi" může paradoxně dostat pokutu.
Ať žije Absurdistán ČR
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:37
- Nahlásit
corleona
Tak to je drsný,to se zas někdo neumí smířit s porážkou,co?
To náš cvičák tu vyhlášku taky porušuje-na logu jiný než kupírovaný psi nemáme..
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:44
- Nahlásit
corleona
... je to šílený... a chce se mi z toho blejt velebnosti! Fakt teda. Co se děje kolem kupíráků je fakt nechutný...
kamoška když už se nemohla účastnit závodu s kupírákem, tak aspoň šla s nama venčit a pak že se teda s náma podívá na ostatní a vyobcovali ji s tím, že ani jako divák tam ten pes být nemůže...! Takže zavřete své kupíráky doma na zámek a nikam už s něma nelezte, hlavně "aby se netrápily"!
corleona
internetový prezentace - ovšem myslím, že kdyby toto měl někdo sledovat a pokutovat... je fakt hafo lidiček co třeba na webu prezentují psa s kupírovanýma ušima...
no a propagačně na různých dokumentech, např. na hlavičkových papírech, na razítku apod., jedná se o propagaci týrání zvířat... co třeba ofiko stránky BK a ta ikona bezušatá?! Hm, hm.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:46
- Nahlásit
Krista
Já jsem dokonce slyšela, že loni začli v některých klubovnách na cvičácích, které jsou "vyzdobeny" historickými plakáty psů z Pes přítel člověka, to všechno strhávat!!!!
Jak uvědomělí občané!!! Všichni jistě platí daně, nedělají přestupky na silnicích a nelžou, nekradou, nepodvádějí..
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:52
- Nahlásit
corleona
Vážně?To teda u nás to zatim nikoho ani nenapadlo,chodí k nám i pár kupírovanejch psů a nikomu to nevadí.............
Ono takový ty "chytrý" lidi se vždycky chytnou nějaký kraviny místo aby dělali něco užitečnýho,tak otravujou život normálním lidem...fakt hnus!!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 13:01 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Je to fakt k pláči. Ochranáři se neorientují tam, kde by jich bylo opravdu potřeba.
Člověk dává vlastním psům, štěňatům první poslední, snaží se o nejlepší péči. Mnoho plemen by vůbec nevzniklo. Ano, kupírování je vlastně jakýsi lidský rozmar, ale zákroky jsou dělány v narkóze, dělají jen veterinární pracoviště a majitel takového psa hýčká, pozoruje a stará se o něj. Není to pes zanedbaný a celoživotně uvázaný na řetězu, bez vody, případně s nějakým šrotem v olezlém hrnci.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 13:59
- Nahlásit
Jo, na stránky ÚP Rychvald www.boxerklub.wz.cz jsem dala výsledky z výstavy a nějaké fotky, co mi dodali. Budu se snažit ty fotky nějak popsat, i když nemají nějakou dokumentační hodnotu, spíš ilustrační, aby zachytily atmosféru výstavy. Moc tam toho z pejsků totiž vidět není.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:00
- Nahlásit
Řekla bych, že je to hodně podobný jako extrémní aktivity ekologů v naší prdlé zemičce. Když už taková Strana zelených zakáže obyčejným lidem topit uhlím atd., tak to taky hraničí s lidským rozumem.
Ostatně čeho dosáhli zákazem účasti kupírovaných na závodech, toho si teda nejsem vědoma? Aby to jako nebylo vidět? Proto psa, který celý život makal, musí nechat majitel ležet doma?! Vždycky se tak vytočím, že mám černo před očima. Znám několik lidí, kteří se psem dřou, nejen pro úspěch ze závodů, ale i pro radost, jenže dřív k tomu měli taky motivaci. Chápu, že to spoustě lidí vezme chuť... A boxery to zase hodí daleko zpátky v žebříčku oblíbenosti psích plemen!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:01
- Nahlásit
corleona
je to teda blázinec... Ještě že sem dala na úvodní stránku boxerů v nouzi samý plachťáky, jinak teda bojim bojim, abych za uši nedostala za uši.
Jo na Atiboxu v IPO3 bude s Fretkou soutěžit i vedle Vikoušoví mámy, tak to jsem zvědavá.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:03
- Nahlásit
Vcelka
Jo, vím.. Helena Simandlová s Iris.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:11
- Nahlásit
corleona
nepojedete se tam podivat?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:13
- Nahlásit
Vcelka
jo jo, Vikoušova máma... to je také Giorďasčina úspěšná teta, ne?! Heč teda! To budeme moc fandit!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:48
- Nahlásit
Vcelka
Do Polska sice jedeme, ale v neděli do Opole na mezinárodku. Možná to spojíme, ještě nevím. Ale zajímavá by byla právě ta neděle. Každopádně budeme všem držet palce a čekat na průběžné stavy a body po jednotlivých disciplínách!
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:21
- Nahlásit
Právě se mi podařilo zmenšit fotky,když jsme ještě měli doma miminko,tak jsem je dala do galerie.Když budete mít chuť,mrkněte se....
Jdu zmenšovat prozměnu ty nejnovější..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:22
- Nahlásit
ahoj....ja sice nemam boxera ale ted jsem koukala na fotky a je fakt kraaasnaaaa
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:27
- Nahlásit
nika00
díky moc..Je to taková opička...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 15:29
- Nahlásit
me se libi ze ma tmavou hubicku je moc pekna
sousedimaji taky boxera a ma peknej podkus..ale vypada to srandovne...vzdycky kouka a skripne si tam jazyk
|
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 16:58 - Změnil/a: ola
- Nahlásit
Krista
Moc hezký fotečky. Jak ta štěněcí doba uteče,co? Strašně jsem se nasmála u fotky, kde leží Krista na tom opičákovi... Fakt super! Ta se "ségrou" je taky špičková! Těším se, až sem hodíš ještě nějaký současný kousky...
Jo, a tímto oznamuji všem,že mi dnešního dne došel vytoužený digitální fotoaparát. Takže pokud nebudu za debila (asi spíš JO!), tak ho dám dohromady (bohužel návod je plný anglických spešl výrazů ) a začnu práskat fotky jednu za druhou. Ovšem bojím se, že na net je budu moct dát až nejdřív ve čtvrtek (stáhnout uši a požádat o pomoc manžela )! Držte mi palce, snad to zprovozním...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 19:19
- Nahlásit
corleona
Tak naše bobule už hárá!!! Odpoledne jsem luxovala auto a Fee mi samozřejmě musela pomáhat. Pořád mi tahala za vysavač, kousala hadici, štěkala na trubici atd. Několikrát se snažila "pokousat" konec trubky, což jí pochopitelně vcucávalo hubu dovnitř a tak vyváděla jak cvok. Pak koukám, že je na zemi krev. Hned jsem jí prohlížela hubu, jestli se jako někde nekousla nebo nepraštila. Nic. No, a jak jsem jí posadila, abych jí tu tlamici prohlídla, tak když se pak zvedla, koukám, ťápanec krve pod ní. Já prostě koukala na špatnej konec psa!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 19:23
- Nahlásit
Krista
moc pěkná opička! a na té fotce jak je s tou velikou opicí! Ještě žije?! a taky je super ta s tím dlouhým jazourem, to je fotomontáž nebo fakt ho tak vyplázla?!
ola
jakej jakej foťák? Olo já vím jak jsi to zjišťovala, já jsem před koupí taky zkoumala... no ale teď budu nanovo... od kamošek a taťka foťákovač mi taky snad pomůže vybrat... já se vzdala svého původního foťáčku a nechala si vrátit prachy a budu tedy kupovat nový! tak co máš ty za značku a typ?!
|