| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 18:01
- Nahlásit
Tak jsme právě dorazili ze cvikoše. Pršelo! Klasika. Při nástupu do auta se mi chtělo smát a zároveň brečet (případ pro Chocholouška). Já s oděvem bezdomovce, pes původně boxer nyní divoké prase stříknuté tazmánským čertem a kluci... Sociálka by si na mě smlsla. Jelikož na cvikáči se pořádají čarodějnice, tak moje děti (jinak celkem normální) trávily nevšímavost matky zaujaté výcvikem prolézáním oné hromady větví, bordelu a jiného braku určeného k sváteční vatře... Když se Jakubovi na sedadlo vysypal obsah kapsy sestávající z : čepiček od žaludů, několika rozdrcených kuliček z hlíny, šlupky od játrovky (snad to tam proboha nesežral ) a pár kousků listů, tak jsem zařvala tak, že mám pocit, že prasklo střešní okýnko...
Mimochodem FeeBee cvičila dost dobře - je každým dnem lepší a lepší...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 18:51
- Nahlásit
ola
Pršelo? Nádherné počasí! U nás STÁLE sněží. Jdu zdobit vánoční stromeček a pak ven stavět "huhuláha"..
Nemáte někdo číslo na Chocholouška?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 20:16
- Nahlásit
Přidala jsem do galérky pár čerstvých (zatím ještě stále hnusně bezbarvých telefonních) foteček. Snad do 14ti dnů bude konečně ten nový digitál, tak pak to už bude v originál barvě. Doufám!
corleona
Když jsem se dnes rozhlédla po tom našem cvičišťátku, tak jsem si hned vybavila tvoje slova... - ošuntělá minibudova, rozlámané lavičky, sezení pod plechovou/bezplechovou střechou (kterou někdo na podzim ukradl), obr kadibouda, kolečko, lopata na ho..a... No, takové naše cvičiště malé, střediskové, hlavně, že se máme všichni rádi...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 20:34
- Nahlásit
ola
koukla jsem na fotky, výchova mladého psovoda už probíhá co?! tak si to představuju!
corleona
u nás taky prší, ale může ti být útěchou, že je tu dost kosa teda!
No a my jsme byli venčit s pejsky na pejskové louce a paráda jako vždy, ale i v tom pršení se Giordi vykoupala v říčce, teda stoce! co teče z Lachemy a pak objevila uprostřed louky veliké jezírko, tak to bylo labůůůůůžo! No hlavně, že má nastříkaný frontline... ale to už se snad vsáklo z neděle. No prasisko čunisko, ale já měla dnes asi 5 minut čisté kalhoty a bundu neb všechny hadry už totál zaprasené, že se fakt nehodilo si je brát a už zas taky jako to prase...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 20:41
- Nahlásit
Já se z toho zblázním. Zas odhazuju sníh kolem baráku a v kotcích. Čtyři měsíce prosinec.. A furt sněží.. mamíííííííííííííííííí
|
zzizalka
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2006 22:56
- Nahlásit
Krista
to jsem ráda že to vaše řezání dopadlo dobře.at se rychle zahojíte.Ale klobouk dolu že jí to vyndavala jen s oblbovačkou.
Bety sice k vetovi chodí ráda, nebojí se.pořád by ho olizovala a chtěla kokyno.jakmile se k ní přiblíží s nějakým nástrojem tak začne panikařit a kroutí se kroutí.
denisa
jo jo chodíme k Chybovi, líbí se mi jeho přístup a psi má opravdu rád.
příště na mě zavolej Petro. Jsme šli k vetovi protože Betule občas kulhne a bereme Chassoton tak jsme šli doplnit stav léčiv
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 07:35 - Změnil/a: ola
- Nahlásit
corleona
Tak už smažíš kapra? Tady je teď sluníčko - pochopitelně, když dřepím v práci. Odpoledne, až bude PADLA, tak začne poprchávat a než dorazím domů, tak bude liják...
zzizalka
Proč Bety kulhá? Co vám řekl vet? A ten Chassoton pomáhá?
Denisa
No, moc si ty malý kynology nemaluj - spíš mi Fee kazí! Kuba řekne : Sedni! FeeBee vidí, že má frolíka, takže se rozplácne na břicho případně na záda... no a on jí ho DÁÁÁ!!!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:12
- Nahlásit
zzizalka
a kroutí se kroutí...no tak když je to žížalka, tak co má dělat...?! NO teda doufám, že to je jen něco přechodného, jako to prý může být v růstovém období, takové pokulhávání... už jsem vám chtěla dávat echo na hromadný venčení a na coursing... teď ale asi nic co, určitě má mít klid... tak až budete fit a budete moct zase pořádně běhat, tak se ozvěte!!! Držím pěsti-štěstí! Jo a dík za to jméno, pak jsem si to uvědomila, měla jsem to už zasuto v povědomí!
ola
no jo, tak to chce napřed pořádnou drezůru minikynologů a po složení zkoušek ze zkušebních řádů a jejich aplikaci a demonstraci na plyšácích, možno pustit na opravdového psa!
My jdeme dnes kousat, tak doufám, že nebude lít jak z konve, teď tu taky svítí sluníčko pěkně mně do kanclíku...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:19
- Nahlásit
ola
Olo, super fotky.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:46
- Nahlásit
Heleďte, tady na té fotce ze včerejška (od wami)vypadá G. jakoby by si vyšla na procházku ladným krokem jako dvounožec
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:50
- Nahlásit
ola
"Roličky, rolničky.. kdopak vám dál hlas.." To jsme si dnes ráno prozpěvovali, když jsme vstávali. Ty velikonoční propriety na okně teď vypadají opravdu směšně. Večer jsem odklízela sníh, dneska ráno znova.. Achich ochich.. Ale zítra si aspoň zajedem tady kousek na sjezdovku..
Večer jsem šla krmit a jak jsem se tak rozhlédla po kotcích, tak už můžu udělat Bobři útočí II. Škody je tam opět mnoho.
Mimojiné Unita užrala další těsnící kartáč na lítacích dvířkách. Byla totiž přemístěna do prázdného neponičeného kotce, protože z jejich dvířek v původním kotci už zůstalo pouze jakési umělohmotné torzo neidentifikovatelného tvaru, vysící pouze do půlky otvoru. Strašně jí tam táhlo, tak Tom ten vchod zabil deskama a ji "chuděrku" přestěhoval. Ta se odvděčila zdemolováním dalších dvířek. Včera jsem ji s tou ohryzlou lištou naháněla po výběhu a snažila se ji několikrát trefit. Pak mi utekla do boudy, v domění, že na ni nedosáhnu, ale já jsem podle otevřela horní víko a několikrát jsem ji tím majzla po hlavě, aby se jí už rozsvítilo. Jí se asi naopak opětovně zhaslo, protože ráno měla uprostřed boudy kus zkrouceného železa - což bylo oplechování boudy proti okusu. Pro Unity se už v jedné zámečnické dílně vyrábějí celokovové dvířka a vážně uvažujeme o železobetonové boudě..
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:51
- Nahlásit
Denisa
Jé, travička..
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:52
- Nahlásit
Opět se hlásím s debilním dotazem.Jezdíte s boxiky na kole?A jestli ano,jak se chovají na cestě?Jestli jste četli můj přízpěvek na téma VOZÍKY PRO PSY,víte,co mě trápí
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 09:09
- Nahlásit
Barča
Mí se chovají normálně, než míjíme nějakého psa, někdy stačí i zahradu s volně běhajícím psíkem za plotem. Hrozil mi vždy držkopád. Po zakoupení držáku s pružinou si pes u kola může skákat a dorážet jak chce, pružina ty nárazy tlumí, pes je nucen následovat kolo, já jsem v klidu, obě ruce na řidítkách a pískám si..
Držák mě stál kolem 800-900,-Kč - mám jej už cca 5 nebo 6 let a nemůžu si ho vynachválit.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 09:10
- Nahlásit
Barča
Teď si vzpomínám, že jsem slíbila ho vyfotit a udělat nákres. Bude lehké jej i vyrobit. Beru tedy foťák a jdu do garáže..
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 09:33
- Nahlásit
Corli, dikas za to vyfoceni!!!
Tak u nas je dnes krasne, tudiz jsem rano provetrala sveho broucka a az na par tendenci chcipnuti motoru jel opravdu krasne. Dnes se bude lestit a vse mozny, protoze jsem s nim napsana na soupisku vystavovani, takze v sobotu bude s ostatnima krasama vystaven na obdiv vsem navstevnikum pardubickeho Globusu...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 09:36 - Změnil/a: ola
- Nahlásit
corleona
Super. Taky chci držák na kolo!
Barča
Fee jde u kola docela spořádaně. Můj problém nejsou okolní psiska, ale letící list (případně igelit. pytlík) na silnici. Pokud ho uzřím dřív, tak je to v pohodě. Pakliže ho vidí dřív Fee, tak mi pak kolemjdoucí pomáhají vstát, oprašujíce můj oválený oděv a soucitně zkoumající krev řinoucí se z čela...
Denisa
Giordi má taky moc pěknou barvičku. Hraje na ní každičký sval. To je s ní nějaký ohař, ne?
Ketrin
Díky. Až bude digitál, tak to bude i v barvě . Taky chodím obdivovat tvoje "kuřátka". Jsou nádherný, kouzelný, k pomazlení.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:08
- Nahlásit
Zdravim vás všechny
ola
já včera jela ze cvičáku podobně, jen teda bez těch dětí, jako prasátko jsem ale byla taky. Hned jsem narvala oblečení do pračky. Chvíli pršelo, chvíli ne. Míchal už mi nadhodil že by nebylo od věci se někdy domluvit na individuálních hodinách, s tim našim teletem totiž bude asi víc práce než jsem čekala. Michal ho včera trochu zmastil, že mi to přišlo až k smíchu, Vikymu se to ale moc nelíbilo, docela se vztekal. Je to ale potřeba, začíná být vidět to jak sem na něj byla měkká. Chvílema sem tam byla za kreténa. Třeba se mu vůbec nelíbí když si ho chci srovnat k noze a šahnu na něj, tak to mi hned uskakuje a nechce si mi sednout u nohy. Přijeli sme odtud v osm večer a Zdeněk řikal že je Viky nějakej znechucenej, vrhal na mně divný pohledy pak se nažral a šel spát. Asi se chlapcovi ta drezůra nelíbí a to mně zase jo.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:19
- Nahlásit
Vcelka
No, já měla jeden čas problém, že si Fee při odložení za pochodu děsně pomalu lehala (teď je to o maličko lepší ). Výcvikář pravil, že ji musím "položit" rychle tak, jak chci JÁ! Jenže ouha - když jsem se ji snažila rychle a tlakem položit, tak se zapřela jak koza. Požádala jsem výcvikáře, ať mi to teda předvede. Když tam s Fee 10 minut smekal a ne, a ne ji položit (moc jsem se u toho nasmála), tak jsem si pro ni radši šla. Ten výraz v jejích očích a spěch zpátky "k mamince" si dovedete představit. Pak si mi kecla u nohy na zadek, vdečně na mě zírala a byla zvadlá po zbytek cvičáku...
|
alli
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:25
- Nahlásit
Teda holky, vy jste se tu rozjely, sotva stíhám číst . také bych chtěla naučit Allis běhat u kola a přemýšlala jsem, jak to udělat, abych to ve zdraví přežila, když se rozhodne jít za nějakým psem či tak podobně, takže držák by se mi taky hodil
Ola,Denisa- dobré fotky!!! Dannie - až bude jednou taky tak na mě Allis zbožně koukat, tak to bude super . Teď jak hárá, tak furt chodí s nosem u země a zajímá ji vše jiné ani pamlsky ji moc neberou , před háráním na ně reagovala výborně.
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:31
- Nahlásit
zzizalka
Ona si totiž od doktorky nechá udělat cokoliv,jak se jí bojí....Ani se nehne.
Ta mrňavá potvora jí už upadla-po ani ne 24 hodinách!!!!!Si spíš myslim,jestli si jí neurvala,jak pořád blázní a něco nebo někoho kouše....Nějak jí nemůžu vysvětlit,že má mít papulu chvíli v klidu....
A jak to,že kulháte???
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:36
- Nahlásit
Dannie
Bonnie je taky moc krásná,na některejch fotečkách mi připomíná tu mojí opičku....
Jak jsi jí prosim tě naučila odložení vleže za pochodu?????To Meggi vždycky čumí,co se děje,začne se kroutit,plazit a všechno možný a pak se oklepe a běží dál.....
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:41
- Nahlásit
a ještě maličkost...Myslíte,že je na obranu lepší postroj nebo obojek?U nás na cvičáku každej říká něco jinýho....
alli
To my po prvním hárání měli po veškerý práci,a to jí bylo už přes rok...Přivolání byla největší katastrofa....Hlavně když jí pak figurant pustil i s kořistí a my lítali po cvičáku a snažili se jí na něco nalákat.Ale ta potvora si vesele běhala,skákala,jako bysme tam vůbec nebyli....
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:58
- Nahlásit
ola
no takhle nějak podobně to včera bylo, když viděl jak se ho snažim dát k noze a on furt nechce, tak si ho vzal do parády a já s toho měla úsměv na rtech, smýkal tam s nim sem a tam, Viky pak začal i vrčet, tak mi ho párkrát vyválel v blátě, no docela to bylo humorný. Ta jedna holka co má taky toho boxera, jo už sem zjistila jak se jmenuje je to Iglesio z Kampy, tak mi řiká že stejně nakonec bude Viky Michala milovat jako všechny psi tam.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:01
- Nahlásit
Vcelka
To je pravda. FeeBee výcvikoše i přes všechna ta příkoří taky miluje. Mazlí se s ním a on jí něžně šeptá : "Ty čůůůůbko!" Jenom na sobě nesmí mít ty figurantský neprůstřelný kalhoty, protože to se pak Fee už těší na kousání a dělá jako blbeček...
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 13:28
- Nahlásit
Tak mi dnes bylo oznameno ze zase na nasem cvikosi budou 1.5. a 8.5. zkousky, tak at se pry zacnu pripravovat. Mozna bych zkusila to BH a musim vyzjistit zdali se bude skladat i ZOP, ale tusim ze asi ne...
Tina na cvikosi taky kazdyho miluje, jen ty pesany nejak ne...
|
tequily
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:27
- Nahlásit
Ahoj, koupil jsem si štěňátko, je to bílý boxer, teď jí jsou 3 měsíce. A když jsem koukal na rozsahlost této diskuze, tak sem si jistý, že mi poskytnete spoustu rad.
a) čůrání doma. Máme plovoucí podlahu, takže hadry a noviny pod ní kloužou a taky je strašně ráda cupuje, asi 14 dní zpátky už se to zdálo být dobré, ale těď zase vesele dělá loužičky docela často.
b) Jídlo. Krmíme jí granulema eukanubou puppy junior large, zkoušel jsem i proplan ale moc se jí do toho nechce i když jí do toho dáváme psí konzervy a paštiky, někdy si to neveme ani ze sirovým masem.
c) venčení. zatím jsme chodili jen na zahradu u činžáku a venku mě moc nechce poslouchat. na "fuj" reaguje sprintováním po celé zahradě
d) kdy začít chodit na cvičák? můžete mi doporučit nějaký blízko Podolí ( Praha)?
No pokud vás napadne ještě něco, co bych měl určitě vědět, tak to uvítám.
Nebydlí nějaký majitel/ka boxera někde v Podolí a okolí a našel by si čas na společné venčení ve všední den odpoledne a o víkendu? Abych si mohl prohlídnout chování ostatních boxerů a dozvědět se něco nového. Moje Mery bude určitě taky ráda za nové kamarády. Můžete mi spíše napsat na e-mail shudagi@cpoj.cz, mám net jen v práci a bohužel nemám čas sledovat tak často diskuze. Díky. Štefan
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 15:13
- Nahlásit
Uff. Tak se mi to konečně povedlo. Když sněží, tak mám blbý signál a mám problémy s netem.
Nafotila jsem kolo i držák se všech možných stran, tak z toho snad "vyčtete", jak by to šlo udělat.
Držák na psa ke kolu zde: http://www.maximusdeus.cz/drzak_na_kolo.htm
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 15:20
- Nahlásit
corleona
Jsi fakt skvělá už jsem si tvoje fotky stáhla a zadám výrobu manželovi.A ještě je tam vidět i tvůj pejsánek kolik má měsíců?A vůbec,kdy přestávají boxíci růst?
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 15:30
- Nahlásit
Barča
My těch "pejsánků" máme povícero..
Do záběru mi neustále lezl Viktorín (Victoria) a před nedávnem jí byly dva roky. Boxer "roste" vlastně až i do tří let. Zhruba 15 měsíců do výšky a pak na sebe nabaluje svalovou hmotu, takže to ještě nějaký ten cenťák udělá.
(Naše psy najdeš na www.maximusdeus.cz akorát si musíš poté zavřít pop-up okno s volebním programem, až pak se objeví naše stránky..)
|