Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Libka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:29
- Nahlásit

tequily
Ahoj, Mery je kouzelnej prcek, je moc krásná. Já mám doma skoro osmiměsíční potvůrku, takže loužičky doma ještě živě v paměti. Určitě jsem k ní docela dlouho vstávala minimálně jednou za noc, tak kolem třetí, čtvrtý. Spát chodíme kolem dvanáctý, takže těsně před tím taky venčení, a samo, že jsem měla neustále po kapsách piškoty. Když byla sama doma delší dobu, tak loužičku a občas hovňouska jsme doma nacházeli pravidelně, ale to je jak psala Denisa, prostě to ty prckové nemůžou vydržet. Myslím, že tak kolem pátého, šestého měsíce to přestalo úplně a v noci už jí taky tak dva měsíce nechodím venčit. A na cvičák jsme začali chodit už asi od třech měsíců, hlavně jsme koukali co a jak, prcek se tam očuchal s pesanama a tak.

Jinak už jsem tu dlouho zase nebyla, tak všechny zdravím, přeji všem oslavencům dodatečně vše nejlepší, musím taky Včelce pochválit ty maskáče, jsou boží! A ještě všem poděkovat za pobavení, protože při pročítání tohoto fóra, a že toho nebylo za ty asi čtyři dny málo, mě chytil nejeden záchvat smíchu

Krista
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:32
- Nahlásit

Denisa
To Megginka je hlídačka,kdo by jí chtěl vlízt na dvorek,toho sežere..Teda pokud tam nejsem já,nebo někdo z rodiny,to docela poslechne,sice si vetřelce hlídá,ale v pohodě....Nás by nikdo nevykradl,ani sousedi k nám bez pozvání nejdou... To jsme ovšem všichni rádi..Něco jinýho je to samozřejmě někde venku...

ola
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:37
- Nahlásit

tequily
Přesně jak píše Denisa. Ačkoli se tomu někdo chechtal (že jo corleona ?), tak při vykonávání potřeby jsem taky od začátku říkala povel. Používám normálně "čurej" a "udělej howin" Fakt to funguje. Je to děsná výhoda, když jdeme z parku a ona nekajdila, tak pak nechci přes město čekat, kde to z ní vypadne, a když ji teda jako upozorním, tak "udělá howin" a vesele jdeme domů. Jo, a Mery je hezoučká. Ještě je miminko - tak si to užívej. Moc rychle tyhle voňavý miminkovský časy utečou.

FeeBee taky na nás ani na nikoho jinýho nikdy nezavrkala. Jak jsem už psala - je to spíš blůma. Tuhle mě ale vyvedla z omylu, když měla na zahradě kost a přišel kámoš s RR, která se hned ke kosti vrhla. Fee kost zalehla a vrčela. Nechala ji čuchnout, ale pak dala jasně najevo, že kost je její! To jsem se teda divila! (byla jsem docela i pyšná...)

Libka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:38
- Nahlásit

tequily
Nemáte v Modřanech nějakej les? A co třeba Prokopský údolí? V Praze myslím, že má docela dobrou pověst cvičák v Jinonicích, ale zkušenosti osobní nemám. Nebo na Velký Ohradě ve Stodůlkách Haf bez Obav, ale to je spíš jen o poslušnosti v tom smyslu, aby mohl pejsek normálně fungovat ve městě.

Libka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:43
- Nahlásit

Chtěla jsem poprosit ještě vás ostřílenější, zkušenější.....Velmi vážně uvažuju o tom, že bych jela na LVT do Otěšic u Merklína. A že jsem takovej otroubek, co se týká výcviku, tak jsem se chtěla zeptat, jestli ty tábory jsou spíš pro zkušenější psovody, nebo jestli tam mají nervy i na začátečníky, jako jsem já. Díky, díky.

alli
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:50
- Nahlásit

Denisa
Nepůjdete si udělat zkoušku chovnosti? . Ten bostonek je opravdu šikovný. Allis parkrát "zavrkala" až teď v době hárání, jinak se se všemi jen mazlí a nechá si udělat cokoliv. Děti taky miluje. Ovšem k misce, i když jde jen o vodu, žádného psa nepustí, ale to už od mala.
tequily
Allis vydržela úplně bez loužičky tak od 4.měsíce. Bobky jen venku zvládala dříve, to se naučila velmi brzy. A co se týče spouště, když je doma sama, tak se zklidňuje až teď . ve 14.měsících.

Denisa
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:01
- Nahlásit

alli
...se psy se to dá ohlídat... to neřeším... je to kořistnice, tak je to pochopitelný.
...u lidí ale bych to řešila nekompromisně...
a chodíte ještě na vodítku nebo jste to vzdali? nebo už má po hárání? měla hodně nápadníků?
Zkoušku chovnosti budeme dělat až na podzim, protože toho 29.4. jsme na tom obranářským soustředku přes celej víkend... ale chci se jet podívat toho 15.4. na ten nácvik na ZkCh, zajímá mě co se to tam tak nacvičuje?! a snad taky bude možnost si tam kousnout... to se ještě ale radši zeptám dopředu... kdyby to bylo jen pro ty "zkouškaře", tak tam G. nebudu zbytečně tahat a jela bych bez ní...
Libka
zkušenost přímo s tímto táborem nemám, ale co jsem byla na jiných, tak vždy tam byli i začátečníci (např. já že!) a byli třeba v jiné skupině nebo prostě se jim věnovalo jako začátečníkům...
tady to bude určitě stejně tak... zkus si tam zavolat...

Krista
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:01
- Nahlásit

alli
To u nás bordýlek je pořád,kdykoliv má bejt doma sama...Je hrozně živá a vyhledává aspoň nějakou zábavu-tahá koberce,cupuje ubrousky,minule dokonce sundala obrázek za stěny a rozkousla rám...Samozřejmě se vysypalo sklo,ale nepořezala se,nechápu to...A to je jí už 16 měs.

Chodka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:12
- Nahlásit

tak my se vydali včera i s Ivanem na procházku,koupili jsme létající talíř,byl ve slevě + dvoje ponožky no nekupte to! Tak jsme šli zkoušet.Dopadlo to tak, že jsem zjistila, že já ho neumím hodit, Meggina chitit a nikdo ho nechce přinés.Konec byl takový Ivan házel Meggina se snažila chytat a já nakonec nosila.No výcvik děs Po nějaký době jsme potkali zajíce Meggina zbystřila a už pelášila, je pravda že jsme ji nechali až kam poběží a je fakt, že já chvílema se s ní loučila, ale Ivan všechno sledoval dalekohledem (jistil to)a je fakt, že jak zjistila,že je bez šance zajíce chytit tak se vrátila,sice styl jazyk na vestě.

Krista
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:16
- Nahlásit

Chodka
Nám taky minule zdrhla za zajochem,taky jsem myslela,že ji vidím naposled,ale když viděla,že na to nemá,že je zajíček rychlejší,tak přiběhla zpátky....

Denisa
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:21
- Nahlásit

Chodka
jó, to je největší umění na tom frisbee teda talířování - dobře to házet... mě když viděl Martin poprvé, tak se zděsil, prej hm to si Giordi moc nezachytáš když to panička neumí ani hodit...
je pravda že jsme ji nechali až kam poběží a je fakt, že já chvílema se s ní loučila, ale Ivan všechno sledoval dalekohledem (jistil to
no tedy vtipné, ale bacha aby vás nepřešel humor... ono to v sobě skrývá mnoho nebezpečí bohužel...

Libka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:42
- Nahlásit

Krista
Chodka
Já šla nedávno s Elinou lesem, procházela se po takový mýtině, najednou před ní vyskočil zajíc, tak vzala nohy na ramena a tryskorychlostí běžela směrem já...Tak to mě pobavilo. Pak se postavila, koukala směrem co ten zajíc běžel, a pouštěla nozdrama takový ty frky, fakt směšný.....

Chodka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:45
- Nahlásit

Denisa
Jo to je jasné stačil by jeden pošuk myslivec .Ale byli jsme na takovém místě kde to známe a kam chodíme často.
Jinak jednou jsme potkali zajocha v takovém lesíku u silnice a to mě zalepilo, naštěstí jsem reagovala dřív (což bylo překvapující i pro mě)než Meggina a ta za ním neběžela

Krista
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:46
- Nahlásit

Libka

Chodka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:48
- Nahlásit

Teď mi napsala kamarádka co spolu chodíme ven má taky boxera,že na Koru bafla kočka a spadly na ní hrábě a málem z toho měla smrt (ve vší srandě) Ta ještě říká, že když potkají zajíce tak to vypadá jako když zajíc musí na ní čekat aby ho honila.

alli
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:11
- Nahlásit

Denisa
U psů to taky neřeším, ale u lidí, to jsem řádně zakročila.
Jelikož nemáme zvládnuté odvolání od psa, tak zatím chodí na stopovačce, teď to bude 14 dní, co hárá. Zatím se to s ní dalo, byla jakási bez energie, víc spala. Teprve včera mi přišla, že se dostává do své obvyklé kondice. S nápadníky to nebylo tak hrozné, ono bylo celkem škaredě, tak jsme v lese těch psů moc nepotkali, ale zrovna včera nás míjel pán s kokříkem na volno a tomu se Allis moc líbila,olizoval ji, tak ho pán musel dát na vodítko a když byli z dohledu, tak se najednou objevil opět u nás, zdrhl za Allis.Allis byla nadšená, že si má s kým hrát.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:12
- Nahlásit

Chodka
Libka
no tak to bych brala taky, kdyby zajíc musel čekat na to až ho Viky začne honit, nebo kdyby se jich lekal. U nás se obávám, že ho s tý stopovačky asi už nikdy nebudu moct pustit. Včera sme zrovna šli a všude se vyhřívali srnky, pak na nás vybafla koroptev a ten pošuk co dělal, no děsný. Já budu mít za chvíli ruce vytahaný až na zem.

corleona
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:13
- Nahlásit

narazila jsem na jeden odkaz... boxerů a bostonků... je tam jedna bostonice na stopě a kousačkách
http://insurancebohemica.wz.cz/vycvik.htm

- dyk ty stránky Renatě dělám já!!! Původně jsem toho bostona chtěla od ní, ale zrovna neměla štěňata, tak mi pak jinde doporučila Fifina. A její bostonci jsou fakt šikovní, jedna už má zkoušku, další se chystají. Taky se ptala, kdy bude mít zkoušku Fifin. Tak to tedy nevím.. Zatím ho moje mamka naučila "Duc" a "Hají". A pořád ho nosí. Asi mu zakrní nohy.

Co se týče tábora, tak já pořád a vřele dopručuju ten v Lukové u Lanškrouna, pořádá ho Hanka Mouková a Libor Helleport. Všichni jsou rozděleni do družstev a všichni jsou zahrnuti péčí. Úplným začátečníkům je vše polopaticky vysvětlováno a namakaným borcům se pomáhá už jen dopilovávat IPO3 Na závěr tábora jsou zkoušky - předposlení den ZVV a poslední den IPO. Tábor začíná 24. 6. a končí 9. 7. - může se jet i s libovolným počtem rodinných příslušníků. Například dětí je tam vždy jako smetí a na závěr tábora je i soutěž malých psovodů. Ubytování je ve vlastních stanech, jídlo se dováží a je prý dobré. Je třeba se už co nejdřív přihlásit, bývá tam nátřesk. Já už to mám "zabukováno" akorát si musím koupit větší stan. Chci vzít určitě dva psy a možná i synátora. A už se fakt těším, loni jsem jet nemohla a bylo mi to děsně líto.
PS: Viktora má dělat 5. 7. ZVV1, tak když v Ostravě vyletí (píská Beneš), tak to ještě může prubnout na táboře o tři dny později u Havránka..

corleona
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:17
- Nahlásit

Jo! Do Prahy nejedem, ten den máme výstavu v polském Opole, holkám (Unity a Heduš) chybí poslední CWC na splnění šampiona Polska.
Na ostravskou klubovku (bude pod hradem Hukvaldy) jedu zase jenom na kukačku, neb Jirka Suchý, který to posuzuje, není z našich fen uchvácen.
Takže beru opět bostona Fifina a určitě i Nundu, ať mu dělá bodyguarda

alli
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:27
- Nahlásit

Denisa
Na jeden nácvik na zkoušku chovnosti jsme se byli podívat a účastnili jsme se první části, co by nácviku na chovný svod dorostu, takže jsme si udělali představu, co taková zkouška obnáší .

Krista
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:30
- Nahlásit

My uvažovali,že do tý Ostravy bysme to zkusili,ale je to hrozná dálka.....Chtěli bysme ale zkusit ještě jednu klubovku v mladých(máme jednu od nás z Roudnice)....Nevíte jak to probíhá v těch Olšanech?Tušim v květnu...

alli
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:36
- Nahlásit

corleona
My to asi pojedeme zkusit na tu ostravskou klubovku, jelikož tam má i manžel v tu dobu naplánovanou "služební cestu", tak to vezmem vše naráz.
Krista
Ano 13.května je klubovka v Olšanech, ale ještě jsme tam na výstavě nebyli, ale chystáme se tam.

Paja s Tinou
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:41
- Nahlásit

Tak se mi Vcelko zda ze mi jediny mame fakt myslivecky pesany...Tina si na ne asi moc veri, takze je v zadnem pripade neopusti a bezi za nimi kam jen je to mozne...nastesti ja si davam bacha, ale jestli mi ji otec necha se prohanet za zajuchem tak ho asi klepnu...

Krista
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:47
- Nahlásit

alli
13.?To by možná šlo....To bysme byli spolu,co???U nás na cvičáku je 14. zkouška chovnosti,všichni nás lákaj,ale půjdem se tam spíš jen mrknout....Ono i do těch Olšan je to pěkná dálka,ale pořád blíž jak Ostrava...

alli
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:52
- Nahlásit

Krista
No to bysme tedy byli spolu, mladá žíhanda...

Krista
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:59
- Nahlásit

alli
A jsi odkud,máte to určitě blíž než my,co?Netušíš aspoň jak to tam vypadá,jako třeba jestli je kde zaparkovat......
To by bylo fajn,aspoň bychom tam někoho znaly....

alli
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:07
- Nahlásit

Krista
My to máme celkem kousek, jsme kousek od Brna z Kuřimi ,ale jak to tam vypadá nevím, ještě jsme tam nebyli. Jo, je to fajn, když někoho známe

Denisa
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:10
- Nahlásit

corleona
kdy bude mít zkoušku Fifin. Tak to tedy nevím.. Zatím ho moje mamka naučila "Duc" a "Hají"
alli
Krista
já to v Olšanech znám a byla jsem tam na čumendu... je to tam veliký, pěkný, na zaparkování místa habakuk... posuzují se zvlášť feny, zvlášť psi, místa dost...
taky tam budu, ještě nevím zda jen na čumendu nebo se i promenovat s G. ale určitě tam chci být... brn. pobočka nás ponoukala abychom se i podíleli na organizaci, tak možná tam budu nějak pobíhat či co, prý snad vyvolávat čísla... no snad to bude někdo jiný...

Jé, já bych taky chtěla psa co by se lekl zajíce...! To by byla pohodička... Já viděla na vlastní oči jak se pes kamošky lekl slépky a zdrhal před ní... ale to bylo už dávno, žádná ptačí chřipka, že by se bál oprávněně, kdepak...!

Krista
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:11
- Nahlásit

alli
My zatim na těch 2 výstavách,co jsme byli neznali nikoho,jen chovatele a ten byl víceméně pořád v trapu...Jen s paní,která má fenu ze stejnýho chovu s námi chvíli postála a popovídala a poradila pár věcí...

Krista
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:14
- Nahlásit

Denisa
A parkuje se u kruhů nebo někde mimo?Abych věděla,jak se zařídit s nějaou klecí,nebo tak...
Tak to se tam zřejmě uvidíme,pokud se něco nezmění....

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání