| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 19:33
- Nahlásit
Denisa
Je to CANON Ixus 65 - novinka na trhu. Už jsem z toho byla fakt na bednu. Původně jsem teda chtěla něco levnějšího, ale zase když jsem si pročetla pár "fotodiskusí", tak mi bylo jasný, že ušetření peněz bude na úkor kvality fotek a variability digitálu. Foťák mám doma první den (zatím jsem udělala tři fotky ), čekám až děti padnou a pak to chci v klidu naštudovat. Je super, že to má češký menu. Taky jsem preferovala velký display (což u tohohle je fakt BIG). Má tuším 6 Mpx. Zatím na něj nejsou nikde moc recenze, protože je čerstvě na trhu. Já si ho vyloženě vyškemrala z jednoho internet. obchodu (přišel jim jen jeden na sklad!)! Fakt je, že teprve až ho budeme mít delší dobu, tak budu schopná říct klady a zápory.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 19:54
- Nahlásit
ola
aha aha! tak tož foť a hlaš jak jsi spokojená! vypadá zajímavě!, cena na netu nejlevnější 10290,-, tak to by šlo v poho, tento co jsem měla tak byl za 17 litrů a ještě jsem dokupovala větší flashku... no teď už jsou zas jiné novinky... pomóc, taky se z toho zcvoknu než vyberu... no a za týden pak vyleze jiná novinka a lepší, no jo no...
JO a hlavně pak vyzkoušej jak je to rychlý! Jakože jak to fotí v pohybu, já tady ten měla super rychlej, takže s tím byla spokojenost, ale byly s ním jiné problémy...
corleona
co máte vy za dělo?! máš taky pěkné fotečky!!!
Pajus
a co ty jakožto profík bys mi doporučila na focení super rychlé Giorďasky?! Cena tak do 20.000,- Ty máš tu zrcadlovku a pak ještě jeden že jo?!
Jo a taky (což se teda trošku vylučuje se super kvalitkou) bych potřebovala nějakýho prcka, abych ho mohla tahat v kapse na venčení...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 20:08
- Nahlásit
Fňuk fňuk... jedna z posledních foto by starý foťáček...
Giordi loudí koko!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 20:10
- Nahlásit
Denisa
Já mám už dva roky Olympus C-750 Ultra Zoom (4Mega a 10ti násobný zoom). Tenkrát stál kolem dvaceti.
Ale nejraději stejně mám svoji cca 6 let starou klasickou zrdcadlovečku Canon EOS 300. Z té jsou fotky jak víno..
Fotit psy s digitálem to jde jen s uklidňovací tabletkou. Alespoň u mě. Už v tom umím trošku chodit, ale na nervy jsem pořád, jak tam mívám ty rozmazané držky, zadky, ocasy, případně jen trávu.. Ale tu mívám většinou ostře a pes už je v prdeli..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 20:52
- Nahlásit
corleona
jen trávu.. Ale tu mívám většinou ostře a pes už je v prdeli..
Já měla původně taky Olympus. 800Zoom. Taky na něj nedám dopustit. Tenhle Canonek je prcek. Denis fakt tak do kapsičky. Jelikož smráďata už chrní, tak jsem tu zkoušela fotit Fee. Naštěstí taky chrápe, takže není těžký ji zachytit. Škoda, že neumím dát fotky do PC. To musím počkat do čtvrtka na manželose.
Denisa
Co jsi měla za foťák? A jaký měl vady?
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 23:33
- Nahlásit
Tak ja mam davat nejaky rady jo? No zacala jsem na klasicke zrcadlovce na kinofilm a jak zacala era digitalnich fotacku, poridila jsem si SONY DCS-P1 (tusim). Dodnes nechapu jak jsem za takoveho chroustika mohla dat 24000Kc. Dneska uz bych takovy krok neudelala, protoze u "sonaku" se plati rekla bych za znacku. Asi po dvou nebo trech letech mi v nem odesla baterka a novou uz jsem nekupovala. Nechali jsme na nej udelat takovou odbocku na nabijeci baterky a prenechala jsem ho tatovi. A loni v kvetnu jsem si dovezla domu Nokon D70 a ten si zatim tedy nemuzu vynachvalit! Neco me preci je stal, ale ostreni rychle, prenos dat take a vetsinou mi nic ze zaberu neutece. Coz se mi stava presne jak pise Corla nekdy u klacicke zrcadlovky
Jinak si myslim ze Canon je dobra znacka a urcite novinka co ma Ola uz bude vymakana a urcite bude mit dobry autofokus! Ondra ma doma taky canona, nevim ted jakou verzi a dela s nim taky moc pekny snimecky. Taky si myslim ze jsou dobre nikonci a velikosti jsou taky super. Kolikrat si rikam jestli si jeste preci jen nekdy neporidim jeste neco mensiho, preci jen kdyz si pres rameno prehodim celou svoji vybavu, tak mam nekdy co delat!
Jo Olo jinak rozhodne nemusis mit strach stahnout foto do PC. Pouze zapojis kabel do fotacku a na druhem konci USB do PC a vetsinou ti to uz najde samo. Kolikrat se ted uz nemusi ani instalovat nejaky prislusnyovladac!!! Takze to nazkousej a uvidis ze k tomu svou drahou polovicku nebudes porebovat
Buh vi jestli to uz tedka po nocich nespoustis!!!
No tak ja ma perinu ohratou, tak jdu spat s Tinakem!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 07:59
- Nahlásit
Pomóóóć u nás od včera chumelí.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 08:20
- Nahlásit
Paja s Tinou
V balení u toho byla dvě CD, takže mám obavy, že zastrčit kabel nebude stačit. Radši to nechám. Ať si to když tak zmastí drahá polovička... Aspoň jsem si včera trochu přeložila návod (s pomocí slovníku - už jsem z toho začínala šilhat). Musíme k tomu každopádně dokoupit větší paměťovku, protože v balení byla tuším 16MB a to je prdlajs. Ale fotky z toho budou asi pěkný. Zatím jsem fotila jen doma, pochopitelně hlavně tu naši hubu placatou. Ona není zrovna manekýna a když vidí, jak na ni mířím něčím podezřelým a ještě chci, aby se usmívala, tak se tváří jako imbecílek!
Dnes jsem ji radši nechala zavřenou, jenže se ráno odmítla jít vyčurat, tudíž čekám, že budu odpoledne uklízet. Musím jí koupit slipovky a nasadit ty její tygrovaný tanga. To zas bude veselo! Už aby to bylo za náma.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 08:27
- Nahlásit
Vcelka
Tady zatím nechumelí, ale obloha na to vypadá. Mám pocit, že budeme topit do července a v září zase znova začnem.
Pozor nová změna pranostiky :
Duben - za kamnama budem,
květen - vyleze jen kretén,
červen - ještě se ven nervem,
červenec - zalezl i mravenec....
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 08:30
- Nahlásit
ola
foťáček je to ale pěkný, hned jsem se na něj podivala na netu. Hlavně ta velká obrazovka vzadu ta nemá chybu.
My máme taky s většim displejem a takovýho mrňouse do kapsy, no ale že by z něj byli fotky nějak zvlášť skvělý my nepříde. Máme Casio exilim EX a teď nevim z hlavy to číslo dál. Příště bych asi vybrala něco jinýho.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 08:56
- Nahlásit
díky všem za tipy... bude to těžké rozhodování... no stejně mi musí pomoc otecko, se v tom nevyznám ve všem...
já měla Kyoceru-yashicu ale už nevím typ a číslo... a vadu měl takovou, že se sekal... laicky řečeno... byl na opravě, pak to bylo dobrý, teď zas... no ale jinak byl dobrej v tom, že neměl takový to blbý zpoždění co bývá u digitálů... nebo teda měl, ale minimální... tak chci zase takový... to bude vybírání!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:01
- Nahlásit
Jó a hlásil mi bratranec, že přeje vše nej Giorďasce... tak jsem byla vykulená k čemu jako... a prej má dnes svátek!!! tak já jsem hrozná, doteď jsem slavila jen její narozky a ona má i svátek!!! ne tedy Giordi, to je origoš jméno co není ani ve psím kalendáři že jo, ale dnes je Izabela (Isabella z Ungeltu)...
Tak tož my dnes slavíme! Musím koupit nějakou kost či co...Ještěže má Giordina takového hodného strejdu a já bratrance!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:12
- Nahlásit
Paja s Tinou
Ten Tvůj Nikon nebo ten 100D nebo digi Canon EOS3000D bysem moc moc počebovala
Ale nikdo mě nemá rád a nechce mi ho koupit, protože je to moc peněz.. búúúúúúúúú Nikdo nechápe, že ho už dlouho NUTNĚ počebovam .. asi uteču z domova
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:18
- Nahlásit
Denisa
Aha! Jsem se podívala do kalendáře a říkám si.. "Že by se Giordi jmenovala Izidor.." Pak mi došlo, že nemám na kalendáři otočnený list. Otočila jsem list a uklidnila jsem se, že je Július. Mám totiž slovenský kalendář
Tak vše nejlepší k svátku, slečno Izabelo!
Přeje smečka MD
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:18
- Nahlásit
Denisa
opice nežije... Jen co trošku povyrostla,tak ji zabila!!!!!!!!!Asi v 5 měsících,když už nepotřebovala náhradní mamču,tak ji prostě roztrhala a roztahala všechen ten molitan po bytě.To pak bylo uklízeníčko...Jo, a ten jazyk,ten je její..... Bylo to v létě na prochajdě,bylo ještě celkem vedro(asi 20:00) a ten náš plašan byl k nezastavení,lítala,nosila si klacíky....Pak taky podle toho vypadala...
Jinak taky přejeme všechno nejlepší a hlavně nějakou obrovskou kost!!!!
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:18
- Nahlásit
ola
přeji hodně zdaru při focení,my máme Canon A60 stáří 4 roky displej malý ale pro focení stačí.Je fakt, že na bláznivý psy nedostačující, než zamířím natož zmáčknu jsou v pr.... Ale na rychlé sportovce (basketbalisty )dostačující.Stačí sportovní režim.
corleona
Co polský kalendář? U vás máte všechno je vidět,že jste v úplným srdci Evropy. Jo co muškáty už kvetou?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:34
- Nahlásit
Vcelka
Já právě chtěla s pořádným displayem, aby to bylo dobře vidět.
Zatím jsem fotila jen "ležící a spící" takže to bylo v poho a fotky moc pěkný. Rychlejší pohyb bude možná horší, protože to přece jen má nějakou prodlevu mezi zaostřením atd. (ale to mi připadá u všech digitálů) No, uvidíme. Hlavně je tam teď malá karta, takže včera jsem udělala nějakých šest fotek a už to řvalo, že nemá paměť. Možná to budu muset nastavit na jinou velikost fotek atd.?! Teprve se zaučuju...
Taky bych ještě chtěla zrcadlovku - jakože pro moje potěšení, ale bohužel jsem na tom jako corleona, neb není nikdo, kdo by mi ji koupil...
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:35
- Nahlásit
http://www.meggi.estranky.cz/[/imgs]
Jenom se chci pochlubit stránkama naší lásky.PS nemyslím svého manžela i když je to jeho zásluhou.
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:48
- Nahlásit
Chodka
Pěkný stránečky
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:49
- Nahlásit
Tak oni ted ty zrcadlovyk uz byvaji dostupnejsi a daji se sehnat za vyhodne penizky! Corli myslim ze k tomu taky dospejes a uvidis ze to nebude urcite trvat dlouho!!!
Olo 16MB je opravdu malo, je mi jasny ze je to pak hnedle zasekany. Urcite to chce vetsi, preci nebudes fotit na ukor kvality
Tak vse nej Giordasce!!!
Ta moje po ranu rozplacla huba (pisu o tine , ikdyz ja asi lepe nevypadam) musela jit rano ven, protoze nebude nikdo doma, tak se chudak tvarila tak nestastne ze bude s ostanima a nemuze si dospavat...uplne mi ji v tom destiku bylo lito.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:53
- Nahlásit
Chodka
Ta fotka, kde koukají skrz ten plot, tak ta je super!
Paja s Tinou
Canon má ty SD karty - kolik myslíš MB, že by bylo nejlepší?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:56
- Nahlásit
Paja s Tinou
Giorďaska je rozpláclá huba celý den! Tina jenom po ránu?! Já už si taky přijdu rozpláclá nějak stále, asi ta léta jo jo.
Ha! Normálně min. týden jsem na diskuzce na mujpes myslím v dalmatinech?! to už nevím četla jak kdosi psal, že si všiml, že páníci jsou dost podobní svým psům a že hlavně u boxerů a jejich pánů si toho všiml!!!! tak se teď studuju, zda jsem Giorďasce podobná! Vůbec by mi to nevadilo, naopak, tak krásní pejskové! Akorát tedy zatím tak neslintám.
Chodka
super, vtipné stránečky!!! Hlavně ty fotky tedy!
Paja s Tinou
hele a jak je to s tou zrcadlovkou a focením psů/lidí v pohybu?!
Zrcadlovku vůbec neznám, nevím, neumím... Popiš!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:57
- Nahlásit
Chodka
Polský kalendář nemám, ale mám tady italský - boxeří. Dnes má svátek Stanislao a zítra Benedetto
A s muškáty jsou hotové manévry. Na noc nosím všechny do baráku (truhlíky na 10 oken) a ráno zase ven. S tím hnusným ochlazením jsou tedy už zase jen venvitř. Které dveře tady otevřeš, tak buď šlápneš na psa nebo šlápneš do muškátů.
Lije tady jak z konve, zzzzzzima, hnus humus. Tom dnes jede na cvičák a jsem šťastná, že tam nemusím - jdu totiž na třídní schůzky.
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:57
- Nahlásit
ola
To zacaly obě najednou čůrat,ale když se bavíme o focní tak na ní je vidět vysledek když jsem je chtěla rychle vyblejsknout,je to máznutý
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:04
- Nahlásit
Chodka
No vidíš, já myslela, že za tím plotem byl nějakej psí fešák?! A oni tam čůraj... Já "pohyb" zkusím vyfotit dnes - u našich dětiček i bobule to nebude problém, neboť ty se přestávají pohybovat opravdu pouze v noci. Někdy. Kluci občas melou i ze spaní a Fee zase ve snu hrabe nohama, kňučí, frká a koulí očníma bulvama...
Denisa
A víš, že na tom něco bude? Hlavně tuhle, když Fee vyskočila a třískla mě hlavou do horního rtu, že jsem ho za minutu měla jak jitrnici, tak to jsme si šly hóódně do podoby...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:07
- Nahlásit
Chodka
no já mám občas zapůjčený jiný foťák - veliký dělo, ani nevím značku (Fuji?!), ale málokdy ho právě mám chuť tahat sebou... a s tím se mi to mázlo občas a Martinovi nikdy.
tak mi říkal, ať si koupím něco jednoduchýho na ovládání, že si koupím super dělo a přitom vyfotím h...o, protože je to hodně taky o rukách...
corleona
jé a není v italským psím Giordi?! že bychom slavili další den v roce! nebo Isabella!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:11
- Nahlásit
jo a na cvičák jdeme dnes taky, ale celý den tu prší, teď už spíš leje, tak to bude bláťožůžo...
to se mi tam ani nechce teda...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:23
- Nahlásit
Denisa
Tak ani jedno. Ale můžete alespoň polovičně slavit 23.dubna, to je Giorgio
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:31
- Nahlásit
Denisa
jo a to není psí!!!! To je lidský italský kalendář, jen s boxery!!! Ale ten slovenský je lidsko-psí. Dnes slaví Dan, včera Car a zítra Berevin..
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:49
- Nahlásit
corleona
...no to by měla moc po sobě už toho 23.4. ale vždyť já s ní slavím každý den vlastně... každý den se třesu na to až se spolu někam půjdeme vyžít, mám blažený pocit když jí každý den podstrkuju nějakou tu dobrotu navíc atd. atd.
...jsem přemýšlela, že bych jí uspořádala na narozky pravou psí párty! Tak jako mají americké dětičky (a už i u nás!), tak že bych pozvala její psí kamoše a udělala psí mejdlo! Dobrý ne?! Ale jako nepíšu z blázince, fakt ne!
|