Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
corleona
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 09:05
- Nahlásit

alli
Vy jste tam byli? Já jsem vás úplně zazdila!!!! Počítala jsem s tím, že tam nebudete, když tady nikdo neodpovídal! A nás jste neviděli? Mělo jsme Nunyka i Fifika. Byli z toho parkoviště jak čuňata. A to jsem Nundu den předtím koupala.
Feny bývají při hárání takové vláčné. Já jsem se svýma nemohla ani cvičit, bylo to vždycky o ničem. U naší hyperaktivní Viktorie (dnes 12.den hárání) je to taky vidět, ale jen v kotci a ve výběhu víc polehává, při výcviku i na obranách je pořád stejný cvok.

corleona
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 09:10
- Nahlásit

ola
Dostala šestku a ani si nekousla??? Tak to je teda bordel. Kdo to pískal, boha jeho?
Naše feny mají pětku. Ale dostaly ji všechny od Havránka (!!!), který se s tím nemaže a všechno to musí kousat stejně, boxer, ovčák. Tak si těch pětek obzvlášť cením.

corleona
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 09:13
- Nahlásit

Denisa
Fotky jsou skvělé.. šel by z toho udělat gif nebo animace "tančící boxer"

alli
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 09:55
- Nahlásit

corleona
Já už pak nebyla na netu, tak jsem nevěděla, že jsi se ptala.Já vás viděla, Fifik i Nunda jsou fešáci . Nunda chtěl sežrat nějakého briarda...Já byla taky jak čuník.Hned jak jsme přijeli, tak jsem byla venčit Allis, tam kousek v trávě a najednou koukám, že nám to pod nohama nějak čvachtá a než jsme od tama vylezly, tak si stihla Allis "opucovat" své tlapy o mé čistě vyprané kalhoty.Pak jsem se snažila držet Allis v klidu ve stínu u auta, protože jinak na ní bylo vidět, jak je strašně unavená..

corleona
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 10:04
- Nahlásit

alli
Nunda chtěl sežrat nějakého briarda - to je briard "Bubu" dr.Špicery (rozhodčí pro boxery, než dostal distanc za posouzení kupírované feny na Národní výstavě). Bubu se jmenuje Showman is Back Moravia Campanella Je to prča s těmi jmény. Sešli se tam vlastně Unabomber, Showman is Back a Phill Marlowe a přitom to byli Nuny, Bubu a Fifi

Lenda
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 11:49
- Nahlásit

ola
Tak jsem se sem konečně dostala.No Brauny byla svedena,vše máme OK,jen nám vůbec nešlo běhání.To nám vytýkal a tak abych celý týden nacvičovala,aby jsme na tý mezinárodce neudělaly ostudu.
Brauny jsi udělala moc pěknou fotečku.

Denisa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 14:55
- Nahlásit

Ahojte,
no jo, je to jakoby tančila... ale G. vám vzkazuje, že kromě boxu, což umí každý boxer, ovládá též kungfu! Takže to mají být jakože prvky kung-fu!
Jinak jsem chtěla otestovat další foťák, zda fotí pěkně v pohybu, no ale zase nejsem moc spokojená... ve velkým rozlišení je to takový neostrý... furt vybírám, snad nepřeberu!
ola
no a to jsem zapomněla napsat... to tedy nechápu (tu 6), pak mají povahy boxerů vypadat!!!
alli
gratuluji k výborné!!!!!!!!!!
a s tou unaveností... jak psala corleona
s tou jejich Viky-pošukem, tak u Giordi-pošuka je to stejné, taky to vpodstatě není poznat. ALE!-nemyslíš, že by to mohlo být taky tím náhlým teplem?! To vím, že než si psiska zase zvyknou a udýchají to...
Lenda
gratulujeme ke "svedené" Brauny!!!

Denisa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 15:02
- Nahlásit

Fanánku
myslím, že to chce trpělivost, je to malinké boxeří mimi a je už úspěch to, že tě poslouchá doma. Postupuj stejně i venku a úspěch se časem dostaví. Tzn. pokud něco co nemá drapne do tlamy, tak ho chyť za tu volnější kůži na krčku a trošinku zatřepej a z tlaminy mu to vyndej. Přitom třepání mu zlým, škaredým hlasem opakuj Fuj! nebo Nesmíš! Zvol si jedno z toho. Pokud to bude mít tendence sám upustit, tak ho chval, že je hóóódnýýýý...!
a představ nám to své "kvítko" boxeří!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 17:08 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit

Ahojte,
tak sme si byli zase zacvičiti, ráno chcandilo jako z konve, ale nakonec se to vybralo a bylo to v pohodě. Zkoušeli jsme i trochu kousat. Michal mi řekl že bych mu tam měla na 14 dní Vikyho nechat a že by mi ho krapet převychoval, že je rozmazlenej, a že si ho neumim pořádně srovnat. Hmm tak tu nad tim přemýšlim, ale na to prostě nemám abych ho někde nechala takovou dobu. To věřim že by mi vrátil jinýho psa, ale už by to prostě nebyl on a prostě já bych bez něj 14 dní taky nevydržela. Vy by jste to udělali?
alli
Lenda
gratuluji

ola
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 17:36
- Nahlásit

corleona
Denisa
Já z toho byla docela překvapená. Ale abych to upřesnila, tak asi takhle : figurant vyběhl, čuba si "zobla" - upadla, "zobla" - upadla, jedna pak zůstala zavěšená na rukávu, druhá ani to ne. Právě jsem říkala Lendě, že to jsem mohla Fee uchovnit taky. Ta má teda suprově razantní zákus proti tomu, co jsem tam viděla. Jenže to je prostě o tom, že furt vylepšuju, podceňuju atd. Teď už jsem 100% přesvědčená, že to pro Fee nic nebude!

Fanánek
Jak píše Denisa, chce to lehce leč důrazně umravňovat. Aby nezhltnul něco, co mu opravdu neudělá dobře. Je to ale fakt ještě prcíček, takže opatrně... Trošku nám toho tvého boxíka přibliž a fotečka by taky neškodila...

Vcelka
I kdybych byla přesvědčená o výcvikářových kvalitách sebevíc, tak bych bobulku nedala ani na den natož na 14 dní!!! Asi by mě z toho doma kleplo...

Denisa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 18:13
- Nahlásit

ola
doufám, že aspoň někde je "jiný kraj, jiný mrav"! no to je tedy pěkné, jestli to u vás/nebo v jiné pobočce fakt dělají takhle, tak to potěš! u "nás" z toho v tom nácviku zase dělali naopak velikou vědu... minulou zkoušku chovnosti jsem sice nebyla, ale vím o feně, která dostala 7, znám majitele i ji a to kouše docela dobře, akorát je celkově flegmatičtější... no ale to co popisuješ ty, chm chm, tak to vypadat nemá a má být podle toho adekvátní hodnocení ne?!?!?!

corleona to bývává běžná praxe takhle?!?!

Vcelka
no já si hlavně myslím, že je potřeba, aby změny v přístupu ke psovi prováděl sám!!! psovod pod vedením, ale sám osobně, protože sice když ho někam dá, tak možná pes zná navíc nějaký povely, ale jinak když přístup psovoda je stejný, tak jsou za chvíli tam kde předtím...
leda tak, kdybys chtěla, aby ti s ním složil zkoušku (tak se to běžně dělá)...
ale já myslím, že to zmáknete spolu sami! Když budeš chtít, tak to očíhneš jak na to a pak si spolu s Vikouškem vytvoříte cvičitelsko-poslouchací vztah!

Já bych Giordi taky nikam nikomu nedala, to radši ať je "jen" domácím mazlem než mistrem světa amoleta ve výcviku!

Dannie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 19:30
- Nahlásit

Tak jak koukám, tak to byl docela úspěšný víkend!!!! My jsme s Bonnie dnes byly na tom závodě.... Sice pro nás stupně vítězů už nestačily, ale skončily jsme na super 5. místě..... Ze 16 přihlášených závodníků.... A za náma ve výsledkové listině skončili lidi, kteří už mají starší psy a už mají za sebou nějaký ty závody a zkoušky.... (byl to pro nás první závod ani žádnou zkoušku nemáme)... Takže jsem moooooc šťastná!!! Bonniska teď spinká... Vyhrála spoustu různých pamlsků, slevový kupony do zvěrokruhu a spoustu dalších cen... Tak aspoň ji mám teď chvíli čím odměňovat....

ola
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 19:51
- Nahlásit

Dannie
Tak to gratulujeme! Super úspěch - to určitě potěší!!

Denisa
Já jsem na nácviku nebyla, takže je možný, že ty feny, který mi přišly fakt jako nepřipravený, byly při nácviku lepší... Ale sám Dolejš o nich říkal, že je třeba cvičit... Jediný pes, který ZCH dělal (jinak byly fenky) byl super a u toho zase Dolejš poznamenal, že na nácviku to nebylo nic moc a teď za 5.

Lendo, zdálo se ti to jinak než mně?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 20:16
- Nahlásit

ola
Denisa
Jo díky to jsem chtěla slyšet. Čim víc nad tim přemýšlim, tak vim jasně že tohle teda nechci. Prostě se s nim radši budu zlobit sama a dlouho, hlavně když ho budu mít každý večer u sebe doma a budu vědět kde je a co dělá. Zase takový cíle s nim nemám, aby sme tohle museli podstupovat. Prostě s nim budu chodit cvičit a ono se to časem nějak srovná.
Dannie
od nás taky velká gratulace, jste šikulky.

corleona
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 20:28
- Nahlásit

Dannie
Velké gratulace!!!!

Denisa
Já jsem na jiných zkouškách, než tady u nás nebyla. Protože jsem byla cca 10 let jednatelem pobočky Rychvald, tak jsem na těchhle akcích byla téměř vždy v kruhu s rozhodčími. A tady to bývalo celkem přísné. Pokud nějaký pes jen "zobal" dostal by možná tak přinejlepším sedmičku, ale záleží asi i na celkovém projevu. Důležitou roli hraje i kolík. A pokud pes na přepadu razantně zakročí a pak z rukávu spadne, tak je možné, že to bylo třeba jen momentální selhání. Ovšem nikdy by už u nás nedostal pětku. Sedmičku dostávaly i takové ty vlažné zákusy. Tady se zvali rozhodčí, kteří tu chovnost zkrátka nerozdávali. Znám fenu, která to neudělala 3x. A přitom mezi jednotlivými pokusy stihla udělat i ZVV1. Dodnes není uchovněná.

Např. naše Heduš při ZCH z rukávu spadla, ale to jen kvůli toho, že ji figurant omylem přišlápl. Fena zaječela přes celý cvičák a naprala do něj znova ještě jednou a daleko razantněji. A to rozhodčího přimělo dát ji pětku. Prý za to bojovné srdce. Přitom ten první zákus žádný zázrak nebyl. Kdyby na ni nešlápl, možná by třeba dostala jenom šestku
Všechny tři naše feny ten den dostaly jako jediné ze zúčastněných pětku, ale troufnu si říct, že vyloženě "pětková" je jen Viktora.

corleona
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 20:30
- Nahlásit

ola
Kdo tam byl rozhodčí pro povahu? Teď na konferenci se schvalovalo, že ZCH bude posuzovat rozhodčí pro plemeno (tj. exteriér i povahu jeden). Akorát nevím, jestli už to vešlo v platnost. Takže kdo to pískal, Dolejš a ? nebo Dolejš sám.

Fanánek
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 20:46
- Nahlásit

Děkuju moc za rady asi se budu ptát ne něco častějc, mám sice už druhýho psa, ale boxík je první. No a co bych vám o něm řekla: mám ho 3 týdny, je to můj milovanej bílej bezpapíráček, bydlíme v Praze, ale byla jsem si pro něj až na Moravě. Je to takový číslo úplnej opak mojeho prvního pesana, ale je strašně učenlivej hrozně ho všechno baví. do boxíků jsem se prostě zamilovala. Fotku bych poslala jen vědět jak na to.

ola
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 20:48
- Nahlásit

corleona
Připadalo mi, že to hodnotil jen Dolejš. Střelbu prováděl Morávek. Jinak musím ke cti těch čubin říct, že u kolíku byly bezchybné. Figurant byl taky dobrý. Asi to bylo posouzeno celkově, kdy se čubiny při vážení, měření atd. chovaly téměř všechny úplně samozřejmě a klidně. Nevím?! Jen tajně doufám, že na podzim zůstane naše Fee na figurantíkoj pořádně zavěšená...

ola
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 09:25
- Nahlásit

Fanánek

Fotku bych poslala jen vědět jak na to.

Stačí kliknout pravým myšítkem na fotku, kterou máš v počítači (tuším, že musí mít koncovku JPG nebo JPEG), dát vlastnosti a "nabrat adresu" Ctrl+C, a pak si tady kliknout na ten čtvereček s obrázkem barevných tvarů a když se ti otevře, tak tam vložíš Ctrl+V tu svou adresu fotky.
Uuuuuuuf. Asi moc složitý, ne? Holky, napsala jsem to vůbec dobře???

alli
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 09:59
- Nahlásit

Děkujeme za gratulace a Dannie,Lenda přidáváme se ke gratulacím . Jinak já jsem až do příštího týdne doma se synem, má angínu , zrovna když je venku tak pěkně

ola
Myslím, že jsi to napsala dobře, akorát ta fotka musí být uložena někde na netu.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:16
- Nahlásit

ola
přesně tak jak píše alli, fotka musí být uložena někde na netu.

Tak včera jsme si u našich vykopali nějaký maliny, angrešt a ještě něco zelenýho, vše jsme zasadili na naší zahradě a jsme móóć zvědavý jak dlouho to nechá Viky na pokoji. Když sme to sázeli tak nám stačil ukrást jednu malinu a rozkousat jí, tak jsem mu hned tim proutkem jednu sekla a vyhrožovala sem mu že jestli dneska přídu domu a budou okousaný tak že pude na převýchovu.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:17
- Nahlásit

Fanánek
bude lepší když si tady založíš galerii a do ní dáš fotky svýho hafa.

ola
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 10:47
- Nahlásit

Vcelka
Mno, když to vezmu podle naší Fee, tak vše, co se na zahradu nově vysazuje, tak se musí dělat bez NÍ! Pokud se toho účastní, tak se většinou pak podílí i na likvidaci. Pakliže ale zůstane zavřená bez možnosti sledovat dění na zahradě (co to tam jako beze mne dělají?!), tak vysazená rostlina je ponechána bez povšimnutí. Takže - nechci tě strašit, ale mám o vaši novou výsadbu velké obavy....

Lenda
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 11:01
- Nahlásit

Dík všen za gratulace!
ola
Bylo to takové mírné.Ale zase on je viděl i na tý zkoušce,třeba se jim to momentálně nepovedlo.Jinak se chovaly výborně,jen ten zákus!No a ta černá fena taky prošla?Nefotila jsi ji taky?

ola
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 11:16
- Nahlásit

Lenda
Taky prošla. Taky měla 6. Ale jestli jsem ji vyfotila (pro ostatní -"černá fena" - žíhaná tak, že byla fakt spíš černá ) nevím, musím kouknout odpoledne doma. Když ji najdu, tak sem hodím foto. A ještě tam mám myslím jedno foto Brauny, tak ti to sem taky šoupnu...

Lenda
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 11:51
- Nahlásit

ola
Je vidět,že jsi ten nový foťák opravdu potřebovala!!
V každým případě můžeš v klidu na podzim vyrazit na ZCH!!

Libka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 12:05
- Nahlásit

Lenda
Dannie
Ode mě a od Eliška taky velká gratulace! Jste šikuly
Denisa
Super fotky, jak se ti podařilo jí dostat do takových pozic a ještě vyfotit?!?
Vcelka
Jen si tím výcvikem projdi pěkně sama, ať v tom nejsem jenom já

Jinak my včera na cvičáku byly s Elinou za hvězdy, fakt nám to šlo, tak jsem měla strašnou radost. Akorát chůze u nohy nic moc, ale na tom zapracujeme. V sobotu jsme byli všichni tři v ZOO, úplná rodinka, tak pár fotek jsem dala do galerie.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 13:06
- Nahlásit

Libka
no super, koukla jsem i na Elišky stránky. Musel to pro ní být zážitek. Ondra ještě jako správný otec jí vše pěkně ukazuje, určitě jí k tomu dělal i odborný výklad aby holka věděla co že to je. Že?

Denisa
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 13:06
- Nahlásit

Dannie
jste super!!! gratulace veliká! A bude nějaký povídání a fotečky ze závodu u vás na stránkách? Ráda si přečtu!
ola
corleona
no snad mají rozhodčí tolik zkušeností a jsou nestranní, aby dobře poznali a ohodnotili výkon psů na zkoušce chovnosti a neposílali do chovu sralbotky nebo agresivce a jinak nevyrovnaný povahy, doufejme. stát se může vše a i pes jinak super, může udělat chybku, ale celkový projev a "srdíčko"!!! by i tak mělo být vidět a poznat co je to za psa!
alli
malému psovodovi přeju brzké uzdravení, aspoň můžete být všichni spolu když už.
Libka
krásné fotky rodinky, to musel být zážitek co?! já se chystám s Giordi taky do ZOO, nebyla jsem tam nepamatuju a konečně i v Brně povolili vstup i psům, tak to bude sranda, jsem zvědavá jak bude raplice reagovat na žvížátka!
Jo jinak s tím focením Giorďasky to nebyl problém, ona furt provádí roztodivné pohyby a pozice , ale popravdě jednou rukou jsem jí házela klacíčky a druhou fotila

Vcelka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 14:17
- Nahlásit

Téda teď jsem dala na boxery v nouzi krásnýho dvouletýho bělouška, jsem z něj mimo. Umřel mu páníček

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání