| Autor |
Zpráva |
Denisa
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 08:45
- Nahlásit
corleona
...tak ať se zadaří s nevěstou a ženichem!
...Fifínka je mi líto, má to těžký chudáček. aspoň, že ta operace se vydařila a trochu mu uleví...a doufám, že "to" v krku nic nebude a bude už mít pokoj!
Všem
na obveselení...
Včera jsme šli naše parta z cz-pes na výletík k rybníkům... Bylo nám jasný, že se budeme koupat i svrchu když jsme viděli ta mračna... šílená bouřka nás zastihla při prvním rybníku, hromy, blesky, lijavec! Neva, když už jsme byli durch, tak jsme došli i ke druhýmu rybníku. No a co Giordina MAGOR!!!??? Skákala do rybníka pro klacíčky jak skokanka, já jsem psy natáčela na kameru (dokud mě ji déšť nevyplavil :rolleyes a ostatní házeli svým pejsům, ale vybíhala převážně Giordina.
No a ten "vtip" konečně by to chtělo že?! Tak někteří víte jak si Giordi musí narvat do huby všechny klacky, že jako kořistnice tam nemůže ani jeden nechat... tak včera byla vprostřed rybníku s balonkem co kamoška hodila svému psovi v držce a před sebou klacek!!! Co teď??? Do držky ho narvat nemohla, tu zaplňoval balonek, tak klacek postrkovala předníma nohama a motala se v té bouřce vprostřed rybníka dokola dokola a já přestala natáčet a dostala strach, že se tam utopí, už jednou jsem toto zažila, ale to tenkrát naštěstí dopadlo tak, že si do té tlamy narvala oba klacky... tady to nešlo... no nakonec jsem ji dostala voláním ke břehu... fakt s takovým magorem, to je někdy o nervy...
Dnes si zajdeme na klidné (doufám) stopičky...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 10:32
- Nahlásit
corleona
Chudák Fifin! To je děsný, když si člověk tak pečlivě vybere štěníka a netuší, co se může vyskytnou za měsíc, rok... No, hlavně, aby to v tom krku nebylo nic "neřešitelnýho" a to měkké patro šlo spravit!
K tomu hárání - já si taky u naší bobule myslím, že má "krycí" dny někde 9-10, protože intenzivně teče tak týden, pak se to lepší a dnes v 18ti dnech už je OK. Ovšem můj figurant pravil, že byl se svým rotvíkem krýt v 19tý den a štěníci z toho byli?!? Mno, radši ji ještě budu strážit!
Denisa
Dovedu si to představit - nejdřív to je srandovní, ale čím delší dobu pes šlape vodu, tím víc v člověku na břehu roste strach a obavy. Já už byla několikrát svlečená do tílka a kalhoty stažený, že pro Fee skočím, ale naštěstí vždycky poslechla můj hlas a vydrápala se na břeh... Ale ty nervy! Navíc mi to vždycky udělá v parku v místech, kde se jedné známé utopil yorkšír - prostě ho strhl proud a bylo po všem! Děsná představa!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 10:48
- Nahlásit
Denisa
A teď si představ, že na jedněch lov.zkouškách jsou asi 15 m od břehu v úhlu 90 st. DVĚ kachny a pes musí nejdřív přinést tu, kterou mu označíš a pak druhou (na čas). A Rambo to normálně celé zvládal za minutu a pár vteřin, pokud ovšem si neusmyslel, že přinese obě najednou-to pak se tam byl schopen plácat třeba půl hodiny a pokoušet se o nemožné
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:06
- Nahlásit
ola
Ketrin
no to by bylo něco pro Giordinu!
no já vím co mám za buldočí náturu doma! o to není, ale hafanisko lítá jak magor se psama, pak několikrát hupne pro aportek, pak zas lítá, pak zas pro aportky, no a pak je schopná se tam motat... do toho tam lítali blesky... já už ji pak držela a nepouštěla, protože vím, že bohužel ona je schopná se vysílit až nebude moct, ale prostě jí to nedá - a to myslím ve všem - nemá asi pud sebezáchovy aneb je to takovej magorek, že fakt musím přemýšlet leckdy za ni... jak jsem ji pak pustila, že už jdeme, tak mi tam stejně hópla... přitom jsem na ní viděla, že funí jak lokotka...
teď jedeme na to obranářský soustředko... taky vždycky... když je vedro, boxeři funí, nemůžou, tak nepodají už takový výkon a dlabou na to... Giordi vypadá, že ji každou chvíli klepne, ale to je taky tím jak magoří, nervičky, chtíč, srdíčkový projev a buldočí urputnost... ale furt jede naplno a nevzdá to... a pak - v odkládačce je tak hotová, že se ani nemůže napít, ale zase ani si nelehne, je v amoku... prostě se pak na ni dívám a říkám si, proč si "neřekne", že už stačí?!?! no protože to by nepřežila, raplice...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:13
- Nahlásit
Denisa
Mám dotaz ohledně frisbeečkování. Včera Mates házel Fee ten "talíř" a musím sebekriticky přiznat, že mu to s ní jde mnohem líp než mně (asi líp hází, nebo co...) Ale mám pocit, že tenhle druh "talíře" (jak se to jinak jmenuje?) jí jde blbě chytat. Koupila jsem ho v Brně na té výstavě- je to takový kruh zašitý v látce, tudíž celý střed je látkový a jen v tom okraji je asi plastový kroužek. Je nějaký lepší?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:28
- Nahlásit
ola
no určitě jsou... ale ty nej jsou samo nejdražší... můžeš koupit i talíř co je na "člověčí" frisbee nebo mají v shopech vyloženě spešl dog frisbee disky...
já jsem hledala na net obchodech, mají to všude možně, ty odkazy už nevím, zasurfuj
jen tady na těch stránkách co už tu jednou byly, tam taky se dozvíš co a jak je vhodný koupit...
http://www.discdogfreaks.com/
http://www.pudl.webz.cz/
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:30
- Nahlásit
A jinak všichni čáo
kdybych se už nenapojila... (ale možná ještě mrknu večer) zítra mám dovču a razíme na to obranářský soustředění, tak se velmi těším a pak samo poreferuju...!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:56 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
ola
S tím háráním je to komplikovanější. Většinou mladší feny jsou ke krytí od toho 9. dne a pak se to s věkem posunuje. Já jsem kryla obě feny 11. a 12. den, známá pak ty své starší feny až 16. den.
Dnes jsme dali Unitku k Maxíkovi a už to vypadá fakt ke krytí, doktor měl pravdu. Hned jsem mu to volala, tak měl taky radost. Max už na Unitku lezl a Unitka na něj taky rozverně dávala packu a vyzývala ke hře. Což ona vůbec nedělá. Je to strašná mrcha, hraje si obyčejně jedině s Heduš a na ostatní kření pysky a krvelačně vrčí. Ze smečky nemá nikoho ráda. Všichni naši tři psi se jí bojí.
Do Itálie jede Tom sám. Dnes tam volal, pes je naštěstí volný i následující den, takže se bude i překrývat. Dneska v noci vyráží, aby tam ráno byl a mohlo se nakrýt.
Já zůstávám se psy a budu se věnovat kultivaci zahrady. Budu plít, zastřihávat, přesazovat. Pokud nezačne sněžit..
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:56
- Nahlásit
Denisa
K vodním hrátkám - my zažíváme docela srandy, když se hodí klacek a první k němu doplave Charley a na cestě zpátky se do klacku zakousne Lakina (bordík), čili mají čumáky proti sobě. Charley samozřejmě udržuje směr břeh, zatímco Lakina je vláčená a máchaná ve vodě skoro břichem vzhůru, ovšem jako správný teriér se odmítá pustit.... to by stálo za to natočit
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 15:04
- Nahlásit
Já mám při plavání hrozné problémy s Nundou. On si usmyslí, že dotáhne na břeh nějakou šílenou kládu, kterou ani nemůže vzít do hubya pak se u ní 100m od břehu málem utopí. Absolutně nemá pud sebezáchovy. Fyzicky už je totálně K.O. dusí se , topí, ale nedá se odvolat. Úplně mu vypadne mozek. To pak tady u nás kousek od baráku na přehradě všichni rybáři na břehu naproti balí vercajk, protože tím jak hystericky řvu, tak tam ryba už asi nezebere
|
ola
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 18:38
- Nahlásit
Tak jsme se právě vrátili ze cvikoše. Bylo nádherně. Udělala jsem stopičku a Fee šlapala poměrně slušně až jsem se divila. Pak troška buzerace na place (musela jsem na ni být hnusná, když si při odložení lehala opět jak lenochod po obrně), pak lítačka s klukama a nakonec ještě vycachtání v řece. Báječně jsme si to užili - kluci se taky vyblbli, tak snad večer padnou...
Jo, chci se zeptat, jak jste naučily čuchače označovat předmět na stopě?
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 21:30
- Nahlásit
Tak. A děj se vůle Boží.. Tom a Unity právě odjeli směr Benátky. Snad v pohodě nakryjí a holka zabřezne.. Držte palce!!!
ola
Někdo nechává stát, protože prý boxer nerad zalehává, když je nějaký blbý terén (strniště) nebo mokro, zima, ale já jsem všechny psy učila zalehávat. Naučili se to poměrně rychle. Nunda to uměl z celého stopování nejlíp Pokud našel předmět, tak ho vždy označil. Pokud k němu tedy došel, nebo jej neminul Nikdy se nestalo, že by našel předmět a nezalehnul. Sice si lehal, jak postřelený srnec ve zpomaleném záběru, ale zalehnul.
(Jo a jeho nejoblíbenější cvik bylo dlouhodobé odložení. To byl nejspokojenější pes. A klidně tam mohli na place ostatní trdlovat jak chtěli.. Hlavně, ať už po něm já nic nechci.)
Jo a s Viktorou jde Tom asi nakonec na IPO. Ještě není úplně definitivně rozhodnutý. Chtěli jsme na zkoušky v červenci a na našem cvičáku je v té době jen IPO. Výcvikář a figurant v jedné osobě, je přesvědčen, že je na to Vikina vhodná. Je to takový ten přeaktivní typ, co dělá všechno s nadšením a dokola a dokola, zkrátka ochotná k práci. S ní se cvičí dobře, pro míček a piškot udělá cokoliv a rychle se učí. Na stopě bývá přesná, na obranách je tvrdá, jsou to vždycky děsné bomby, když to na dálce napere do rukávu. Pouštěčky taky nejsou problém. To Nunyk vždycky před figurantem takticky zpomalil a spočítal si kroky, aby si neodřel rtíky
No... ještě uvidíme.
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 21:40
- Nahlásit
corleona
Tak držim pěsti,ať to Tom a hlavně Unity v Benátkách zvládnou a ať z toho jsou samý krásný a zdravý štěníci.....
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 06:52
- Nahlásit
corleona
Taky držíme palečky ať to Unitce s tím Italem vyjde a v létě se těšíme na bandu malých čechoitalů.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:17
- Nahlásit
Ahoj placatkáři, přeju všem pěkný víkend. My asi za hodinu míříme směr Vysočina, kde nás zítra čekají mezinárodní zkoušky IPOR (záchranářské). Chystám se (záměrně nepíšu jsem připravená) s Charley na RH-E. A mám neblahý dojem, že asi všechny pobavíme, Charley je fakt veselá a moc si to cvičení užívá. Akorát při tom veselení trošku zapomíná plnit jednotlivé povely
A jedete někdo v neděli na MVP Praha? Já ano, ale s Cillou (grifonkem).
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:27
- Nahlásit
Markét
My jedem vystavovat mladou žíhanici....Už teď je mi z toho blbě...
Tak tobě i Charley na tý zkoušce hodně štěstí....Určitě to zvládnete........
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:30
- Nahlásit
Krista
No já se určitě přijdu na boxery juknout, jaká je situace. Samozřejmě mě zajímají obzvláště žíhěné kousky
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:39
- Nahlásit
Markét
Přijď,třeba nás uvidíš v akci....
Měly bysme tam bejt nejspíš 3 mladý....Tak jsem zvědavá...Ale zas aspoň budem nejhůř třetí.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:57
- Nahlásit
Krista
Jak jsi to zjistila?Já teda nevím,jak to z těch 21 kousků vypočítat.
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 12:30
- Nahlásit
ola
Naučíš to tak, že si někde rozhášeš předměty (doma, na louce,na poli) a psa k nemu přivedeš a upozorníš jej na předmět, až k němu čuchne, dáš povel (např.lehni- pro označení zaleháváním)..... Někdo říká, že by pes měl umět označovat předměty ještě než jdeš na stopu, jiný říká že ne. My s Bonnie jsme začaly tak, že jsme to dělaly na stopě (došla k předmětu,dala jsem povel lehni) a pak jsme dopilovávaly i touto metodou, jak předměty někde rozházíš.... Snad to ti pomůže
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 13:30
- Nahlásit
Lenda
Ani se neptej....Hrozně mě to zajímalo,tak jsem projížděla seznam vystavovatelů,vypisovala si jména a pak zjišťovala,kdo má jakýho pejka...Zjistila jsem si věk psíků a podle toho si je zařadila do tříd...Trvalo to asi 2 hodiny,ale aspoň na 85% vim,že jsme ve třídě mladých žíhaných 3.
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 13:39
- Nahlásit
Na stránky jsem přidala fotečky z toho závodu z neděle. Můžete kouknout na www.bonnie-arwin.wz.cz
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 13:46
- Nahlásit
Dannie
Super fotečky,jste šikulky....
Prosim tě,jak jsi Bonnie naučila odložení vleže za pochodu???
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 13:53
- Nahlásit
Krista
Díky za pochvalu!!!
K tomu odložení - nejdřív musí umět povel lehni... Až ho umí, vodíš ji u nohy a zavelíš lehni (já Bonnie teď zrychluju,takže i když zná povel lehni, pořádně ji připlesknu,aby to bylo rychlejší). A stojíš u ní. Tohle několikrát zopakuješ... A pak postupně prodlužuješ čas i vzdálenost. Já teď dělám tohle : Jdu s ní u nohy, zavelím lehni a připlácnu, nechám ji ležet, pochválím...Dám povel k noze, ujdu dlaších pár kroků a tohle zopakuju......
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 13:59
- Nahlásit
Dannie
Ona jde v pohodě u nohy,ale soustředí se jen na tu chůzi a když řeknu lehni,tak se vykulí,začne se plazit a nechce si lehnout....Jinak když normálně stojim,zak lehá pěkně....
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 14:19
- Nahlásit
Krista
Tak normálně řekni lehni a připácni ji rukou dolů... Možná je problém i v tom,že ještě nemá pořádně zažitej povel lehni....
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 14:27
- Nahlásit
Dannie
Možná.....Zkusim to,ale je to hrozná citlivka,jakmile na ní zvýšim hlas,urazí se a už s ní neni nic až do obran........
Jinak díky moc za radu...
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 14:37
- Nahlásit
Krista
Bonnie je taky posera.... Nebo posera, nemusím ji mlátit, když ji chci ztrestat, stačí jen zvýšit hlas.....
Zkus si vzít do pravé ruky pamlsek (a vodítko, pokud cvičíte na vodítku) a jdi kousek u nohy, řekni lehni a pravou rukou ji naveď pomocí pamlsku dolů a levou ji zatlač na záda.... Možná se poprvé bude ošívat, nebude vědět co děláš, ale to půjde....
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 14:43
- Nahlásit
Dannie
tak to hned zítra na cvičáku vyzkoušíme,díky...
A nevíte někdo náhodou,jak je to s veterinárnim potvrzením teď do těch Letňan?Už ho nemusíme mít?
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 15:14
- Nahlásit
Krista
To sis teda dala práci!To bych se asi stejně nedopočítala,tak se nechám překvapit.Víc jak 20 soupeřů mít nemůžeme.
|