Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
ola
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 14:24
- Nahlásit

Libka
Moc povedený fotečky. Eliška má fakt pěknou hlavičku a profil. Rozesmála mě fotka "posera". Podobně reaguje FeeBee když vidí "velkýho psa" , tj. koníčka.

Vcelka
Mně se děsně líbí ta fenečka z Ostravy. Snad 50x jsem ji ukázala o víkendu Zdenkoj a jeho reakce byla "chmmmm, hezká"... A to bylo všechno!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 14:35
- Nahlásit

ola
no stále máš ještě šanci, furt tam je. Tak mu vysvětli, že takhle už by jste byli doma akorát tři na tři a už žádná přesila chlapů.

Krista
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 14:40
- Nahlásit

Zdravím všechny po týdnu...Si představte,že nám za ten týden 3 krát kyksnul počítač,nejdřív deska,pak disk,pak znova disk(novej)....Doufám,že už se vzpamatoval....

Vy jste někdo byl v Č.Skalici na ZCH??A nevíte náhodou,jak dopadla a jak to šlo Elze z Jo-Do?Chodí k nám na cvičák,ale je vyloženě nekousací...Taková tmavě žíhaná fenka,malá a zrovna je docela vypasená...

Krista
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 14:44
- Nahlásit

Lenda
alli
Dannie
Taky všem moooooc gratulujem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lenda
Koukám,že máme v plánu stejný výstavy...Ještě že jste zlatý..Už jsem hrozně nervní z tý neděle....Ještěže nejdu do kruhu já,ale přítel,to by se mnou asi švihlo...

Koukali(y) jste na počty přihlášených do Letňan?21 zlatých boxerů a JENOM 9 žíhanáčů.Dost velikej rozdíl,co???

Krista
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 14:47
- Nahlásit

VŠICHNI
Naše boxinka se koneně rozhodla stopovat!!!!!Díky moc všem,kdo mi poradili...Dělaly jsme ten čtverec,pak krátký rovný stopy a všechno zatim v pohodě a hrozně jí to baví!Celou dobu se kroutí a vrtí ocáskem....Stopujem na uzený rybičky..

Lenda
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:09
- Nahlásit

Krista
Dost velkej rozdíl,nás zlatých je všude víc.Nervní jsem taky zvlášť po tom svodu,co tam poskakovala jak maňásek.
Ve Skalici byli uchovněni všichni i ti co moc nekousali.Elza z Jo-Do bude asi od p.Dolejše,co?

Krista
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:23
- Nahlásit

Lenda
jo jo,je od něj...Tak to je fajn,že ji uchovnili,protože u nás na cvičáku jsou z ní všichni nešťastný,ve 3 letech kouše stále jen na kůži a ještě ji pořádně nedrží a pouští ji...Takže teď měsíc před ZCH jí ukázali rukáv a samozřejmě se to doučit nestihla.Je to hroznej flegmouš a miluje lidi,takže nevidí důvod do nich kousat....
Mě už je z tý výstavy úplně na nic...Na podzim byly zveřejněny i počty psů v jednotlivých třídách a letos nic...Aspoň jsem mohla vědět,kolik máme soupeřek...Víc než jednou tolik zlatejch je ale přece jenom trochu moc velikej rozdíl.
To poskakování známe,proto před vstupem do kruhu běháme a běháme,pak je trošku unavená a tolik neblbne...Nejsi náhodou z Náchoda??

Lenda
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:52
- Nahlásit

Krista
To jsem.Odkud jsi ty?
To Brauny bude asi to samý.To kousání je pro nás zatím sci-fi.Jsme stále na hadru,ale trochu se lepší,teď začala vrčet a v neděli dokonce štěkala.Taky nechápe proč se na někoho má zlobit.

Denisa
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 16:00
- Nahlásit

Krista
no tak paráda!!! a na uzený rybičky, no kdo by nestopoval!
Je to hroznej flegmouš a miluje lidi,takže nevidí důvod do nich kousat... to že je flegmouš, to s tím může souviset, ale určitě ne, že když miluje lidi, tak nekouše... to je hroznej omyl... té fence třeba chybí lovecký, kořistnický pud nebo je bázlivější...
nekouše se do lidí, ale do rukávu a sportovní obrany jsou o hře - o lovení kořisti - rukávu... nejsou to služební obrany natvrdo! Např. Giordi je velice tvrdá a razantní obranářka, ale po obraně se pomazlí s figurantem, protože ho miluje, ještě víc než ostatní lidi..., protože jí dává kousat, což je super zábava!
G. je klasickej sporťáček co se "zlobí" na rukáv a na figuranta "se směje".

No já se divím, že chtějí třeba takovéhle feny uchovňovat... proč?! a taky se divím, proč ji nenechají v klidu, když se nerozkouše do 2 let... asi fakt nechce, tak proč s takovýma lidi nedělají třeba canisterapii, která by jí třeba náramně šla... a nutí je do něčeho na co vůbec nemají!
Elza z Jo-Do bude asi od p.Dolejše,co?... no dobrý no...

Krista
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 16:01
- Nahlásit

Lenda
Od Roudnice nad Labem.My koušem na peška,kůži a střídáme to s rukávem...To naše ZCH bude asi taky komedie,kousání snad zvládnem,ale M. nesnáší koukání na zuby...Úplně vidím ten zápas........A na měřidlo čumí jak telátko a bojí se ho(zkoušeli jsme ho 1)...A kolik je Brauny??Koukala jsem na ty fotky ze svodu a moc jí to tam sluší....To kousání určitě zvládnete,neboj,my když přišli poprvé na cvičák,tak jsem měla pocit,že se to v životě naučit nemůže...O kůži nestála,pouštěla ji,nechtěla ji nosit,no prostě hrůza,ale zdá se,že to bude v pohodě...

Krista
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 16:08
- Nahlásit

Denisa
Nejdřív jsme zkoušeli na buřtíka,ale o toho nestála,tak to vyhrály rybičky...
S tím uchovňováním s tebou naprosto souhlasím,ona by na canisterapii byla úplně super!!!Klidnějšího boxera jsem v životě neviděla...Ono jí kousání vůbec nejde,snaží se,ale prostě jí to nebaví,nebo nevim....Hlavně v případě Elzy-mluvila jsem s jejím páníčkem o případných štěndech a on mi řekl,že o nich neuvažují.....Tak mi připadá,že ji uchovnil jenom aby měl chovatel radost.Na to bych se asi vykašlala a netrápila jí..

Elza z Jo-Do bude asi od p.Dolejše,co?... no dobrý no... ??

Lenda
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 16:10
- Nahlásit

Krista
To jsem na svodu taky obdivovala,jak se nechají poměřit a zvážit a při tom koukají flegmatiky někam do prázdna,jako by se jich to netýkalo.To by je B.nutně potřebovala pěkně přivítat a olízat.No je to ještě mládě/deset měsíců/.

Lenda
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 16:23
- Nahlásit

Denisa
Ono mi to někdy přijde dost tvrdý.Mojí první fence hodili jako štěněti děcka petardu pod nos.A od té doby se bála jakéhokoliv výstřelu nebo rány.Pak jsem se byli podívat na ZCH a jak tam vystřelili,tak se mohla pominout.Takže u ní jedna blbá zkušenost a můžeš to zabalit.Uchovnit jsem ji nechtěla,tak jsme to přežili.

Libka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 16:25
- Nahlásit

Vcelka
určitě jí k tomu dělal i odborný výklad aby holka věděla co že to je. Že?
Úplně se v tom vyžíval
Lenda
Na svod si vás pozval chovatel?

Lenda
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 16:31
- Nahlásit

Libka
No dělává se to asi tak.Ale já se přihlásila u nás a chovatelka to taky chtěla sezvat k nám,jenže jí zrovna měla rodit fena,tak to přehodila do Ostravy a tak jsem byla sama.

Krista
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 17:47
- Nahlásit

Lenda
Tak to je mladičká,to my 27.května oslavíme rok a půl...My zkoušeli u nás na cvičáku vážení...Fakt zábava,ale na ZCH by to byla spíš ostuda..Nechtěla sedět,pořád popocházela,vrtěla se a když se přiblížil výcvikář jako že se pokusí odečíst z kmitajícího se jazýčku,kolik vážíme,tak se M. na něj vrhla a chtěla si hrát.Tak bylo po vážení.To abysme to před tou zkouškou trénovaly denně....

Libka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 18:04
- Nahlásit

Denisa
Jo a Elina byla naprosto v pohodě, spíš nevycházela z údivu, byla fakt jak malý dítě, docela jsme se bavili.

corleona
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:32 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit

Libka
Teda, jediný, kdo by od nás mohl jít do ZOO, je snad Heduš a Koki. Ti by se snad nevrhali do výběhů a nechtěli by zavraždit zvířata. Nuny by šel s jistotou i do tygra, po tom, jak si pamatuju, jak napadl tady v lese ty dva pyrenejské horské psy a pokousal blbeček sám sebe.

No a s Unitkou jsem dnes byla na veterině. Bylo narváno, sedla jsem na poslední volnou židli. Unitu chytil rapl a začala vydávat krvelačné zvuky, krčit nos a cenit zuby na všechny strany. Paničky byly zděšené, jorkšíři mizeli v taškách, kočky v přenoskách, ridgeback zacouval pod páníka a kolie vytřeštila své šikmé očička. Pak stačilo, že vešel do čekárny nový pacient nebo že zavrčela některá z tašek a následovalo něco jako krocení divoké zvěře. Měla jsem ji na škrťáku, tlačila ji hned vší silou na zem, ať si zase lehne. Ona nechtěla, vzpírala se ještě víc a nejhorší byl ten strašidelný rykot, co vydávala.. Moc dobrá reklama pro boxery to teda nebyla. Chňapala i po mě, tak dostala pár pleskanců po hubě i po hlavě. Pán vedle mi řekl, že kdyby tak pleskl toho svého (taška), tak ho zabije, ale že je dobře, že umím tak nebezpečného psa zvládnout
Unita je od mala strašně zlá, nerada s ní někam chodím. Navíc ona je přerostlá, silná a velká jako pes, tak je to taky dost námaha s ní lomcovat. Na víkend vypadá to krytí, tak snad toho ženicha nesežere. To by asi nebylo dobré, kdyby sežrala světového vítěze..

Dala jsem na naše stránky do galerie něco z obrany Vikiny. Jela jsem na cvičák, že udělám nějakou pěknou fotku "dálky", ale nic mi nevyšlo. Mám figuranta jak čeká na Vikinu, pak trávu, pak figurantův zadek a pak zase trávu. Chtěla jsem takovou tu suprovní fotku, jak pes zakouslý vlaje téměř vodorovně na rukávu. Tak snad příště. Vyšlo mi jen pár fotek z kousání na vodítku.. Navíc kousali ode mě dost daleko, takže kvalita nic moc..

ola
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:40
- Nahlásit

Tak jsem dnes koupila novou "řasu" na ten náš šňupák. Koupila jsem ale jinou, než jsem měla a jsem z toho nějak divná. Tuhle vyrábí firma BIOFAKTORY a je to prášek (tamto byly kuličky). Dávkování mají psané na 5kg živé hmotnosti psa (to mě pobavilo, neb do mrtvýho psa bych přece necpala mořskou řasu... ) se dává 8-10g prášku. Pokud laicky spočtu cca 30kg Fee versus 10g řasy/5kg, tak by měla dostat 60g (?) prášku?! Dala jsem jí do granulí cca 20g a lahodná večeře se změnila v zelenou hrůzu. Asi jako bych barvila vejce... To se mi nezdá. Sežrala to očividně znechuceně. Nechci vidět až to poleze ven?!

ola
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:52
- Nahlásit

Krista
Lenda

Nebyla Elza ta čubina s tím dlouhým nosem? Kristo - nemá delší čenich? Ta byla myslím žíhaná?! Bohužel jsem ji nevyfotila. Ale do svojí galérky jsem dala foto tý čubiny z OptimaGraty. Pokud se vám zdá fotka divná, protože má čuba podezřele zbarvenou "bílou" náprsenku, tak to není foťákem (ani fotografem ). Ona fakt měla tu náprsenku takovou... zapranou nebo co? Všimly jsme si toho s Lendou, protože to vypadalo divně a navíc byla dóóst naplácaná.

ola
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:53
- Nahlásit

corleona
zavrčela některá z tašek

corleona
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:57
- Nahlásit

ola
to mě pobavilo, neb do mrtvýho psa bych přece necpala mořskou řasu...

corleona
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 20:01
- Nahlásit

ola
Ta řasa dost smrdí (asi jako řasa ) a mě to čubiny nechtěly žrát, co si teda pamatuju. Jsem pak radši zašla před výstavou do toho papírnictví pro ten fix..

ola
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 20:04
- Nahlásit

corleona
No, z pixly (kurňa jak se to píše? ) to tak nesrdělo a FeeBee docela se zájmem čuchala, ale v granulích to je teda pušinec. Navíc mi toho přijde fakt moc. Těch 20g bylo jak ředěná kostka špenátu?! Radši budu dávat míň, aby toho zdraví nebylo příliš. Koukalas na tu opťáckou čubinu? Líbí se ti?

Denisa
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 20:12
- Nahlásit

Krista
no tak to těžko říct proč a jak a nač to tedy pořád neúspěšně zkouší že!?
psala ola, že Dolejš to hodnotil a Lenda, že z Jo-Do je od Dolejše, tak to byl můj povzdech, že no dobrý no

Lenda
Krista
...pokud je ve standardu boxera popsána povaha taková a maková a pokud je potřeba pro zkoušku chovnosti to a to a navíc všichni pláčou jak je potřeba udržet boxeří pracovní povahy a boxera jakožto pracovního psa a bla bla bla a pak jsou schopní uchovňovat téměř vše... tak to je divný.
Já vůbec nezatracuju boxíky co nekoušou nebo nejsou tak temperamentní ,všichni takoví být nemůžou, ale pak bohužel v zájmu zachování pracovního plemene by neměli být uchovněni... podle nastavených pravidel... anebo ať to změní a pak můžou chovat všichni a na všem
no jsem jen laik a dělám "do včel"...
Lenda
no jo, to jste ale měli smůlu... to je blbý, uřezat pazoury těm dětičkám!
corleona
fotečky jsem zkoukla a těším se na další na ty visící vodorovné...
ola
a nebude mít šňupák do zelena!? no hovňousy bude mít do zelena každopádně. tak přejeme FeeBee brčálkové česílkové dobré chutnání, že bude krasavica jí musíš říct...!

corleona
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 20:14
- Nahlásit

ola
Teď jsem se mrkla a nezdá se mi, že by vypadala nějak zle. Tak normálně. Ani tam nepoznám, že je tlustá. Akorát je vidět, že nemá uzavřenou tlapu. Rozevírá prsty - to dělá i naše Viki. A vytýkají jí to někdy v posudcích na výstavách.
Jo a ta "zapranost".. těžko říct. Já jsem si třeba vždycky myslela, když jsem viděla, že pes nebo fena měli ty bílé znaky hlavně na tlapách takové zažloutlé, že to mají z toho, že žijou ve svinčíku, v kotci, kde jim nikdo neuklidí. Ale teď vím, že to je blbost, má to např. naše Vikina. A od malička to dřu kartáčem, nejde to. A Heduš a Unity mají tlapy bílé.

corleona
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 20:18
- Nahlásit

Denisa
pokud je ve standardu boxera popsána povaha taková a maková a pokud je potřeba pro zkoušku chovnosti to a to a navíc všichni pláčou jak je potřeba udržet boxeří pracovní povahy a boxera jakožto pracovního psa a bla bla bla a pak jsou schopní uchovňovat téměř vše... tak to je divný.
To je všecko o lidech.. Chovatelská ješitnost, přehnané ambice a hlavně nesoudnost.. Někdy taky nevědomost a tupost. Co naděláš..

ola
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 20:25
- Nahlásit

corleona
A nemůže být ta "zažloutlost" z krmiva, třeba z většího množství karotenu? Ona tahle OG čuba má fotky i v jejich galerii (byla jako štěně nádherná!) a tam je ve znacích čisťoučce bílá. Na ZCH ale mezi ostatníma znakatýma psiskama byla prostě "zapraná"

Denisa
Pokud bych jí tím znehodnocovala chuť žrádla každý den, tak bude mít do zelena hlavně oči - vzteky... Jinak už si připadám jak na mateřské. Strouhám mrkvičku do žrádla, vařím kvalitní masíčko, kupuju vitamínky, peru spoďáry...

corleona
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 20:27
- Nahlásit

Takže PREMIÉRA pro Vás:
na tomto odkazu uvidíte, kam až sahá touha po moci. Bývalý předseda (nebo jeho přívrženec.. nemáme důkazy.. ) opravdu napráskal Roberta Fagoše (současného předsedu) na Ústřední komisi pro ochranu zvířat, že zveřejnil foto svého kupírovaného psa ve Zpravodaji.
To je prostě NO COMENT.
Snad si teď každý o tom udělá obrázek sám..
http://sweb.cz/udani

corleona
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 20:30
- Nahlásit

ola
do zelena hlavně oči - vzteky... Jinak už si připadám jak na mateřské. Strouhám mrkvičku do žrádla, vařím kvalitní masíčko, kupuju vitamínky, peru spoďáry...

Já fakt nevím, čím by to mohlo být.. Tak jako u té naší Viktory. Taky je zapraná.. a na fotkách to možná není vidět..

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání