| Autor |
Zpráva |
kamila_rebel
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 12:41
- Nahlásit
Evicka
asi jsme se videly, ja jsem byla ve stejne tride jak Twain s Argem (Jadinem). Chuze nam moc nesla, no nesla vubec, Argo stavkoval, coz byla spis moje chyba, protoze jsme to asi malo trenovali. Vtipne bylo, ze nez jsme meli jit do kruhu, tak jsem se k nemu sehla a on v tomtez okamziku vyskocil, takze me napalil primo do oka. Na chvili se mi zatmelo a ja myslela, ze uz vubec nikam nepujdu. Rano jsem mela oko fialove jako po zapase... Co se tyce vystav, tak ja bych Arga rada uchovnila, pokud to pujde, takze asi v prubehu roku vyrazime na dalsi klubovku, kdy mu bude vice nez rok.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 12:41
- Nahlásit
Proč musí být u každého rozhodující cena a ne zcela jiné věci. To mě štve a k dotazům tohoto typu nemám co říct.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 12:54
- Nahlásit
Kamilo omlouvám se, ale vašeho pejska jsem prakticky vůbec neregistrovala. Když předvádím, tak se zásadně soustřeďuji pouze na svého psa a maximálně na rozhodčího. Váš pejsek má velmi strmou záď a z toho také plyne krátky jakoby cupitavý krok a ještě jiné věci. Bohužel tento nedostatek úhlení zadních končetin se velmi těžko z chovu odstraňuje.
Jinak je fakt, že kdyby jste tam byla v neděli,tak bych si asi monokla všimla. Já měla naposled moňo v 7. třídě, když jsem se poprala s jedním klukem na náměstí. Teď kdybych se s ním chtěla poprat, tak by mě rozdrtil, neboť má kolem metráku a já polovic, ale ráda na tu srandu vzpomínaám, hlavně na ty obštrukce, které jsem dělala, abych toho monokla neměla, ale do rána, ámen.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 12:54
- Nahlásit
Evicka
Škoda, že takhle šmelí většina lidí, i když vybíraj s PP
|
Ajamaja
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 13:47
- Nahlásit
Já se jen chtěla informovat. Neříkám, že hledám levného pejska, jen mě ty rozdíly zarážejí?
|
Ajamaja
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:56
- Nahlásit
Jen bych vám chtěla říct, že většina z vás co sem chodíte žijete ve světě výstav a je samozřejmostí, že koukáte na předky psa, vše důkladně vybíráte a pod. Jenže jsou taky lidi, kteří nemají nějaké velké ambice a chtějí pejska s PP třeba jen jako parťáka na různé psí sporty ne na vrcholové úrovni. Vy se tady urazíte nebo nechcete reagovat na to, že napíšu že "kdybych si koupila pejska za 4000" ..... pro mě přece bude ten nejdůležitější předpoklad, aby byl zdravý a v pořádku, proto se ptám, jestli i u takového pejska je předpoklad, že bude OK. Pokud nehledám šampiona, tak třeba i na tu cenu budu koukat.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:05
- Nahlásit
Tak musíte otázku formulovat jinak a ne tak stupidně, jak jste ji napsala. Byla napsaná stylem 13letého dítěte. A myslím, že se mýlíš, pokud si myslíš, že jsou tady jen samí chovatelé. Určitě většinu tvoří běžní majitelé psů.
|
Ajamaja
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:12
- Nahlásit
Evicka
Docela jste mě urazila, když píšete že jsem napsala otázku na úrovni dítěte a stupidně....já vás snad urážim? Myslím, že se dá i slušně říct, že jsem otázku nenapsala dost jasně.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2009 10:42 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit
Evicko
chtěla bych moc moc poprosit, začla jsem študovat zkušební řády a mám chuť konečně se svýma 2 foxlíkama vpadnout do myslivosti. Ovšem ráda bych se tomu věnovala raději pod dozorem někoho zkušeného, páč já jsem v myslivosti ještě úplně jalová . Neznáte někoho z jihu nebo severu Moravy? Nebo někoho třeba i z jiného kouta republiky, kdo by mi nabídl svou pomoc alespoň prostřednictvím spolupráce stylem, že bych si jednou měsíčně udělala výlet za konzultací a nějakými tipy pro trénink? děkuji
|
Kukuč
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2009 13:33
- Nahlásit
zuska
Zdravím,náhodou jsem sem vlezla a přečetla si poslední příspěvek.Náš tip: http://www.horyslov-mirek.wbs.cz/Uvod.html Slyšeli jsme na něj jenom chválu,pořádají i víkendové pobyty a v létě "tábor".
|
kati01
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2009 22:53
- Nahlásit
www.foxteriervnouzi.estranky.cz
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2009 23:00
- Nahlásit
Ajamaja
myslím, že poslední příspěvky ohledně tvého dotazu o "ceně", by tě neměly odradit od návštěv tohoto tématu mně osobně tvůj dotaz stupidní nepřipadal, myslím, že jsem ho pochopila
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 08:13
- Nahlásit
Zusko,
zkus se obrátit na chovatele od kterého psy máš, tedy pokud se aspoň trošku věnuje myslivosti a dělá vůbec nějaké zkoušky s foxlíkama.
Je to v dnešní době trochu problém, protože je jen málo stanic,které aktivně se psy pracují a hlavně předvádějí na zkouškách, ale ne stylem prolezu ve II. nebo III. ceně.
To je potom o ničem. Napiš mi o svých foxlech něco bližšího, třeba na můj mail evulepos@seznam.cz. Především stanici, rodiče a jaké máš představy.
|
kati01
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 10:32
- Nahlásit
Dámy, co se týče myslivosti tak hned třeba když mrknete na stránky foxteriera, tak tam p.Papež je hlavní výcvikář..!!! je dobrej, jen jeho metody jsou občas tvrdší... al etak to je na každém.. Pak když mrknete na chov. stnice foxterieru tak 80%chovatelů se věnuje myslivosti.... Na moravě je hodně myslivců a chovatelů foxterieru, občas, kdyby jste zajeli třeba do H.Jelení, tak by jste to poznaly...
Ono sedět na netu a jen otom mluvit co by jste chtěli a čekaly to asi není nejvhodnější..
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:03
- Nahlásit
Zusko, příspěvek katio1 ber prosím s rezervou, zřejmě se příliš neorientuje. Napiš mi co a jak, jsme ze severní Moravy, ale s časem je to horší, no uvidíme.
A ještě k výcviku obecně. Parforsní typy výcviku jsou rychlé, tvrdé, účinné. Ale nikdy se psem, který poslouchá proto, že se bojí, nedosáhnete takových výsledků, jako se psem, který to dělá z lásky k vám, který pracuje s radosí a chutí bez zábran či obav z následného trestu. O tom je každý lovecký a možná i jiný ( k tomu se nemohu vyjadřovat) výcvik. A naše dlouholetá praxe to jen potvrzuje. Jenže tenhle výcvik, vyžaduje daleko víc času a kontaktů se psem´, vzájemnou důvěru a určité porozumění pro psa.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2009 16:34
- Nahlásit
Evicka
Díky za nabídku pomoci, pisnu mejla.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2009 17:42
- Nahlásit
kati01
mnoo, mi vubec nepřijde nonsens o tom na netu mluvit. Není výcvikář jako výcvikář, takže radši se ptám někoho, kdo zkušenosti má a lovečák dělá, než abych si na webu našla prvního lepšího myslivce a jela k němu pro rady, páč je dost možné, že mi jeho způsob práce se psy vůbec nemusí vyhovovat.
...
Naprosto souhlasím s posledním příspěvkem Evičky. Foxlíci nejlíp pracují, když je člověk přesvědčí nikoliv, že něco dělat MUSÍ, ale že to dělat sami chtějí. V tom je obrovský rozdíl. A já jsem přesvědčena, že ze psa, který pracuje pod tlakem a jen proto, že je to jediná cesta, jak se vyhnout trestu, nikdy nevytáhnem tolik, jako ze zvířete cvičeného formou hry, pro kterého je spolupráce s člověkem na prvním místě zábava.
|
kati01
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2009 22:22
- Nahlásit
To ano dámy, ale vy jste asi moc nepochopily mě...
Když jedeme na fox.akce, je tam plno myslivců a jejich moto je že foxterier je pes do lesa a ti psy, to dělají s láskou... trénovala jsem pod hodně myslivci-no trénovala-jezdila jsem občas jet tak něco zkusit abych otom něco věděla já a i protože to psa baví a ještě aby mi ho někdo jinej nezastřelil.. myslím si, že když mrknete na chovatele foxíku třeba tuskulum pán Hutečka starší či Vláďa, Vám moc rádi pomohou a pán Švéda to jsou moc hodní lidé co mají dobrý vztah a hodně zkušeností s pejsky... vážně, nemám taky ráda když psa do něčeho nutím a moc dobře vím jaké jsou pak výsledky.. !!
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2009 08:01
- Nahlásit
kati01
... proto jsem oslovila Evičku a poprosila o pomoc, protože vím, že ty zkušenosti tam jsou (chs od Hrubého lesa )).
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 16:35
- Nahlásit
Ajamaja
Ahoj, našla jsem tenhle inzerát, tak posílám
http://www.psycholog-psu.com/poradna/viewtopic.php ?f=3&t=3461
|
Ajamaja
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 20:00
- Nahlásit
PeKrato
Ahoj, je děkuju. Já ted našla dokonce i dva inzeráty na psy. Jeden úplný štěndo a druhej 11 měsíců, oba s PP a pěkně vybarvení. Akorát přítel teď někde viděl Labradora, kterej se mu zalíbil, tak máme trochu rozbroj . Není to jen tak.....
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 08:51
- Nahlásit
Ajamaja
JJ, v pohodě. Jen hned jak jsem to uviděla, tak jsem si říkala, že ti to musím dát vědět. Kdyby jsi pro ni zahořela
|
Ajamaja
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:55
- Nahlásit
PeKrato
Jj, děkuju, já si toho mooooc vážím. A jak se má tvoje psí slečna?
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:02
- Nahlásit
Ajamaja
To nejni vůbec zač Slečna se má myslím mooc dobře, roste jako z vody a je čím dál otrlejší V dubnu už začnem se cvičákem, tak jsem na ni faakt zvědavá
|
kati01
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 17:39
- Nahlásit
máte nějaké novinky, či něco pěkného... ?!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 17:45
- Nahlásit
kati01
Nazdar paní
|
Lansik
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 19:11
- Nahlásit
taky máme doma jednoho aktivistu. sice neni uplně čistej, ale na kráse mu to neubírá, možná naopak.
http://petrsim.czechian.net/raf/
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 22:37
- Nahlásit
Ahoj všichni! Naše výchova pokročila, Terka se asi praštila do hlavinky a začíná móc pěkně poslouchat! A tady nás máte http://foxterier.rajce.idnes.cz/Terka/#album
Začátkem dubna jsem nás přihlásila i na kurz dogfrisbee, tak uvidíme jak nám to společně půjde!
|
kamila_rebel
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 11:45
- Nahlásit
Moc pekny foxlik, Argovi by se libila..
|
kati01
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:24
- Nahlásit
www.mujpes.cz -diskuzní forům
jedete někdo na Mezinárodku či klubovku do budějc.. ?!
|