Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Foxteriér hladkosrtý
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 . >>
Autor Zpráva
Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 23:09
- Nahlásit

kamila_rebel
Díky moc za pochvalu.....děláme co můžem :)

kati01
My nejedeme, je to trošku z ruky, ale v létě se přijedeme mrknout do Brna!

apanaci
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 18:50
- Nahlásit

[b]Klára Maráková[/b

Ahoj Klári, tak to tedy blahopřeju k Terčinýmu "bouchnutí" do hlavičky, nám teda rozhodně ještě moc nesvítá hihi! Dandy je pořád divočák, pořád táhne na vodítku a věší se za každým psem, jinak i příjde na zavolání občas...co se týče Terky byla by to pěkná nevěsta hihi, páč náš Dandýsek začíná "vojíždět" úplně všechno...vždycky se mu zahřeje mozeček a nedělá nic jinýho hihi...mmj taky posílám odkaz na Dandyho webík...je to takovej pracovní ale alespoň abys věděla jak vypadá hihi...zatím pac

http://www.apanaci.webnode.cz/dandyho-fotky/

Měj se

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 21:19
- Nahlásit

apanaci
No ten je naprosto úžasnej! To byl byl s Terkou krásnej páreček...škoda, že nám ty štěňda už neklapnou. Co se týče Terčiné výchovy, hodně jsem přitvrdila a taky jsem asi měsíc v kuse chodila s Terkou se šňůrou. Zjistila, že už mi tak lehce neuteče a že se jí vyplatí raděj přijít, než abych si pro ni došla! Jsem hrozně zvědavá, jak se předvede na tom kurzu frisbee! To bude bžunda! A na tom kurzu se rovnou úpíšu a začnu tam i chodit "pracovat" ať ta naše hlavinka je kapánko zaměstnaná a nemá čas vymýšlet nepravosti.
Tak si Vás přidávám do "oblíbených" a budu sledovat, co se u Vás nového děje.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 20:46
- Nahlásit

apanaci
Juhuuuuu, to je roztomilej pejsek

apanaci
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 11:53
- Nahlásit

[b]Ajamaja[/

tak už jste taky pořídila čertisko? hihi jsou k sežrání když jsou malý...pak sežerou vás hihi

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 12:54
- Nahlásit

apanaci
Ještě neeee....., jsou naprsto úžasní !!!!!!

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 22:33
- Nahlásit

Ajamaja
Neváhejte a pořiďte si toho čertíka! Není většího blbečka a čertíka na světě! Sice ze začátku je člověk málinkato překvapen samostatností, svéhlavostí a tvrdohlavostí (to je sice všude uvedeno, ale naživo je to úplně jiné) ale nedám už nikdy na foxtlíky dopustit! A příště až si pořídím dalšího, bude dostávat "kapky" hned po prvním týdnu - šňůra, atd....
Zrovna jsme přišly u té moji druhé fenky na nádor...no hrůza! Je to bez týdne rok, co jsme museli po 13.letech pochovat mého kokříka Čendu a zítra jde Fanča na operaci.. tak nám držte palce!!

Evicka
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 07:56
- Nahlásit

Klárko, ty potvůrko, jak to, že se takovou informaci musím dovědět až v této debatě?
Tak ať to všechno dobře dopadne. Ne každý nádor je zhoubný a ne na každý se umírá. Tak hlavu vzhůru.

apanaci
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:53
- Nahlásit

Klára Maráková

Ahoj tak to na dnešek teda s Dandynem taky držíme všechny palce...i ty psí (mají psi palce vůbec?) hihi ...

apanaci
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:56
- Nahlásit

Ajamaja

Tak to si ho poříďte určitě...jestli už jste odhodlaná...a jak píše Klára chce to kapky hned od začátku, já jsem si hloupá říkala..takový malý roztomilý štěňátko přece nemůžu cepovat...a tak jsme si jen hráli a hráli a teď to mam na stole každej den...jsou to srandisti fakt...doporučuji a vaše všední dny se stanou veselými...

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 21:15
- Nahlásit

apanaci
No já ho chci, akorát mě štve, že dost lidí si řiká Jé ty chceš foxe, no neblbni, jsou těžko vychovatelný a praštěný. Přítel už ted taky má zafixovaný, že ten fox bude nějakej šílenec co ho bude furt otravovat. Ano, jsou aktivní, ale neříkejte, že by to byli naprostý blázni.
No a toho abych na něj ze začátku nebyla moc "milá" a nezvlčel mi, toho se malinko bojím....přece jenom...jsem taková celá rozněžněla, když vidím štěndo

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 21:30
- Nahlásit

Táááák...a teď se tady Vám všem foxtlkářům pochlubím! Měly jsme s Terkou premiéru, které jsem se bála úplně nejvíc - potkaly jsme se s ušákem! A hned se dvěma! Jéééžííšš, já myslela, že mě klepne a jsem bez psa! To byla raketa! Šly jsme s holkama na naši dlouhou túru, kterou chodíme, pokud je pěkné počasí a většinou jsme to přes zimu braly přes pole a nějak jsme měly štěstí, že když na poli nic nerostlo, ani ušáka jsme nepotkaly, ale teď už to na poli tošku povyrostlo, ale já si myslela, že kdyby něco, uhlídám to a ušáka zavčas odhalím a holky odvolám.....jenže.... Tak vyletěl jeden ušák a holky za ním (nehledě na tu mou druhou starší fenku, která má 10.let a je po operaci) zkusila jsem je odvolat,ale už bylo pozdě! Tak jsem si vyšla sama, s tím, že jsem se jen dívala, jak mizí obě v dáli. O Fandu (to je ta starší) o tu jsem se nebála, ale Tereza - to je něco jného. Bála jsem se, že ušáka bude sledovat až do Olomouce. Ale překvapila mě, držela se Fandy a pak se začaly obě vracet! To se mi ulevilo! A pak jim zas vyskočil pod nohama další ušák! Tak zas otočily. Ale asi měly obě dost a začaly se vracet. Fakt jsem tomu nevěřila, že se Terka bude Fandy držet a pak ta radost, že mě našly! Tereza po mě skákala jako klokan a kdyby mluvila, tak kříčí: "Jé, já honila svého prvního ušáka...a skoro jsem ho měla...viděla jsi to?!!!"
Je fakt, že mě holka v poslední době dost mile překvapuje!

Evicka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 07:11
- Nahlásit

Klárko a ostatní, to je právě na foxlech to úžasné. Pochopí, že zvěř je zdravá a že ji nemůžou nikdy dohonit, takže se po určité době vrátí. Je to prostě přirozenost, která jim velí se za zvěří pustit a sledovat ji. Musím říct , že naši psi se vracejí do 20 minut. A to všichni bez rozdílu. Protože naši psi aktivně pracují přes celý rok, perfektně poznají, kdy jde jen o procházku nebo kdy se jde fakt na to a jde se makat. Pokud by šlo o zvíře poraněné, bylo by to s návratem horší, pes má tendenci sledovat poraněnou zvěř do doby než ji dostane. Tady se skutečně může stát, že pes sleduje zvěř tak dlouho, až sám neví, kde je a není schopen se vrátit. Je bezva, pokud majitelé nejen foxlíků zkoušejí disciplínu, která v řádech pro zkoušky z výkonu loveckých psů, jest zvána "stopa vůdce". Jde o to, že pes je schopen najít svého pána po stopě a ebo se taky vrátit po stopě vlastní. Stačí nácvik hrou, schovávat se nebo někde z členů rodiny, aby pes musel hledat a postupně prodlužvat vzdálenosti, dělat různé lomy, atd. Snižuje se tím riziko ztráty psa což je u mladých a nezkušených loveckých, ale možná i neloveckých psů trošku problém. Zcela běžně bereme na takovéhle procházky revírem i třeba 5 foxlů najednou. Musím říct, že jedinec je krásný, ale když je pohromadě více psů téhož plemene, v krásné otevřené krajině, je to prostě radost pohledět.
Foxlík je skvělé plemeno a při dodržení základních rad od chovatele se není vůbec čeho bát.
A Klárko, já ti pořád říkám, že z Terky bude skvělý pes, jen vytrvat, nepovolit, něžně, ale přísně.

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 22:11
- Nahlásit

Evicka
Jo, jo......já Ti zcela věřila a vytrvala a vůbec toho nelituju! Je fakt, že jsi mi o tomto říklala, ale já si to i se psem musím zkrátka zkusit. Schovávala jsem se jí od malička, ale Terce to bylo zpočátku nějak jedno, ale teď se už, tak nějak o sebe začíná bát, holka jedna naše! Ale s těma zajícema to nechci nějak zkoušet znova i když nás to asi nemine, jelikož naše procházky jsou neustále směřovány na místa, kde se může běhat a užívat si psího života z plna hrdla. Ve městě se zkrátka poslouchá a jak je volno, je běhačka a honidba všeho co lítá. Když mrknu na začátek této diskuze, ani nevěřím, že jsem tu psala o našem psovi. Po roce se zcela změnila, i když je potřeba někdy udělat ten Tvůj chmat, který jsme nazvali "judo" Začíná to být doopravdy SUPEER PES!
A mrzí mě, že zde nějak málo píší ostatní majitelé foxtlíků!!!!!!

Evicka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:30
- Nahlásit

To jsem ráda, to jsem ráda. Tak to má totiž být. Žádný pejsek nemá být pro starost, teda jen maličkou, ale hlavně pro radost. A je vždycky takový, jakého si ho uděláme. Nepopsaná kniha, čistý list.

Evicka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:35
- Nahlásit

A hlavně taky majitelů foxlů je poměrně málo, za rok se odchová něco mezi300-400 štěňaty. To není jako skupina retrívrů, majitelé jorků, atd. Pořád je to ještě plemeno, které není in a hlavně ať tím také zůstane. Kdo ho bude chtít, tak si ho vždycky najde, ale jak se něco stane módním, tak je to vždycky na úkor kvality, zdraví atd. Takže si budem psát třeba samy, nevadí. Třeba se ještě občas přidají Vymazalovi od Uriše a jiní.

Skypy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 07:12
- Nahlásit

Ahoj holky, nekdy na konci zimy se tady diskutovalo o upravování srsti hladkosrtých foxteriérů. Vy ste psali že se stříhá a já jsem se ptal jestli se náhodů netrimuje. Na stránkách klubu je napsáno že se stříhá, ale když jsem včera listoval v knize Malá lovecká plemena od Najmana, tak jsem si na to vzpoměl a tam je to právě napsáno a taky to, že stříhání je nepřípustné. Je mě jasný, že dnes už je to passé, ale není od věci si připomenout straré časy. A taky zas oživit diskuzi o foxlících.

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 07:58
- Nahlásit

Je to absolutní blbkost, protože hladká srst prostě nejde trimovat. Takže i knihy se mohou mýlit. Je to dáno tím, že dříve byl ve velké popularitě drsný foxl a hladký byl daleko v jeho stínu a jen tak přežíval na okraji zájmu. Časy se ale mění, udržet drsného foxlíka v kondici je hodně náročné, srst se nesmí nikdy ostříhat nebo oholit strojkem. Ztrácí svoji kvalitu, měkne a stává se z ní chmýří. Takže díky nenáročnosti úpravy, samočistící srsti hladkých foxlů, začal tento drsným konkurovat a v současné době je předstihl.

Skypy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 10:35
- Nahlásit

Evi s tím já jako majitel dsnosrstýho foxlíka plně souhlasím, je to jenom jako perlička, co sem včera náhodně vyčetl v knize od Najmana - je to ze 60. let a to byl ten trend ještě určitě opačné. Nechcu tady nikoho přesvědčovat že má trimovat hladkosrstý foxlíky. Ale jen tak pro zajímavost zkusím nahlídnout do nějaké staré kynologické knížky jestli tam o tom není nějaká poznámka.

Honzzza
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2009 21:28
- Nahlásit

Ahoj , je tu někdo z brna ,kdo má Foxe? Můj má skoro půl roku a hodil by se mu kámoš. Dík Honza Brno

Uragán
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2009 17:47
- Nahlásit

Zdravíme z Plumlova všechny foxíky

zuska
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2009 16:13
- Nahlásit

Honzzza
Ahoj Honzo já mám hned dva a jsem z Brna Mladší je střediprdlo a kamáráda podobného kalibru jako je on by pořeboval jako sůl.

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 17:48
- Nahlásit

Nazdárek foxtlíkáři. My z Brna sice nejsme, jsme z Prostějova, ale klíďo píďo dojedeme, jen se domluvit!
A zdarvíme brášku z Plumlova.

eeve
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 20:10 - Změnil/a: eeve
- Nahlásit

.

zuska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2009 20:17
- Nahlásit

Klára Maráková
Tak co takhle uspořádat nějakou mega foxlí akci? Nás na našich pidi-foxlích srazech bylo zatím nejvíc 9 foxlíků ... tak pojďme zkusit (třeba v září?) trhnout rekord

Pluto
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 07:26
- Nahlásit

Ahoj, my máme taky hladkosrstýho foxteriéra a tak bych se chtěla na něco opatat: Celý den je doma sám, jsme s ním až když se vrátíme z práce, což je tak kolem 16 hodiny. Vždycky sedí u brány a vyhlíží kdy dojedeme, někdy i "plače". Přemýšleme o tom, že bysme si vzali ještě jednoho psa (aby měl Pluto kámoše). Šlo by taky o foxlíka psa(štěně od Pluta). Ale nejsem si jistá, jak by se svým synem vycházel (Plutovi je 2,5 roku). Jinak prostoru je u nás dost, velký dvůr, velká zahrada, chodíme se s ním koupat, procházky a tak
Co Vy, jaký máte zkušenosti? Díky moc za odpovědi

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 07:41
- Nahlásit

Pluto

Pokud máš prvního psa natolik zvládnutýho a víš, že by se mu kámoš zamlouval, tak proč ne Ale jak nemáš u prvního zvládnuté alespoň základy pošlusnosti, tak to bude mazec a aby se z nich pak nestali psi zahradní...

zuska
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 09:00
- Nahlásit

Pluto
První věc je zvážit, jak se psík staví k ostatním psům. Feny s tím většinou nemívají toliko problém, ale mezi psy (kor foxlovatými) občas rády vznikají potyčky a obzvlášť až mladík přijde do puberty, těžko říct, jestli by je člověk mohl s klidným svědomím nechat samotné na zahradě. To záleží na jedincích.
Druhá věc je, že se můžou spolčit a sice už se nebudou nudit, ale ze zahrady ti udělají kůlničku na dříví, vymyslí si vlastní zábavu a kdoví, jestli se ti bude páčit.
A poslední (pro mě nejpravděpodobnější) možnost je, že najednou budeš mít na zahradě ne jednoho, ale dva nudící se foxly. Foxlíci jsou hyperaktivky a podle mě jim zahrada ke štěstí stačit nemůže. Chce to nějaké zaměstnání - fyzicky i psychicky, jinak je nejde unavit. Já vím, když měl můj pes po zranění týdenní bezpohybovou dietu - mohl se zbláznit nejen on, ale i já

Pluto
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:41
- Nahlásit

hmmm, toť otázka. Pluto není vycepované jak "armáda", ale zvádá základní povely jako sedni, lehni, na zavolání taky příjde, sice musíme někdy zvýšit hlas, ale nikdy neutekl Když něco provede, je si toho vědom a ví
Na druhou stranu Pluto je na nás dost fixovaný. Ostatní psy má moc rád, když příjde kamoš se psem, není problém, hrajou si (teda spíš Pluto ale jak bude reagovat, když bude další člen rodiny? Nebude ho brát jako soupeře?
Zas abysme neměli doma dva raubíře
Spíš jestli to půjde, (udržet štěněčí pozornost, když tam bude lítat druhý pes) když už jednoho máme (s výhovou dvou psů zkušenosti nemám)
No ještě budeme koumat
Jinak moc díky za Vaše zkušenosti a rady

zuska
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 11:25
- Nahlásit

Pluto
Většinou je nejtěžší ten moment, kdy přijde nový člen do smečky - jeho přijetí a pak doba, než se ustálí pravidla a psiska mají jasno o svém postavení. Se štěňátkem je ale hodně práce, a tak nevím, jestli je ideální volba, pokud hledáte řešení toho, že není dostatek času na zabavení a vyřádění už toho pejska, co máte. Já mám do kupy 4 psy, ale jejich vzájemné hry jim stejně nevynahradí činnost, kterou s nima podnikám já. Ono mít kámoše na hraní, společné honění apod. je fajn, ale stejně přijde čas, kdy je to omrzí a pokud se nudí, začnou vymýšlet lumpárny.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání