| Autor |
Zpráva |
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 20:32
- Nahlásit
leila
Tak to je u nás taky! Taky poslouchá jen mě. I když to není moc dobré, měla by poslouchat i mojeho chlapa, ale on je na ni moc měkej. Je zkrátka moc hodnej a i v těch chvílích, kdy by měl přitvrdit. Zrovna před chvilkou jsme byli venku a ta potvora někde našla vepřovou kost. Chytla jsem ji za kůži za krkem a mrskla jsem s ní za řevu: "FUJ, NESMÍŠ" o zem a on hned: "Terezko, chuderko" a chtěl ji hned hladit, tak málem dostal ode mne taky. Žere mi venku všechno hned od první vycházky a já to nesnáším! Lidi jsou ku...a bojím se, aby mi ji někdo neotrávil. Už se to vcelku odnaučila, ale čas od času to na mne zkusí, mrška. Jinak Terka děti miluje a když je na volno a jdou kolem nějaká pištící dětska, musím si ji přivolat, aby je neposkákala a neulízala k smrti a o návštěvách u nás v bytě ani nemluvím!!!! A to když někde řeknu, že máme foxtlíka doma, každý se chytá za hlavu, nadává mi do bláznů a tvrdí mi, jak jsou foxtlíci agresivní....nevím, neznám....
|
leila
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 21:07
- Nahlásit
Klára Maráková
Týý jo no tak malá je pažravka taky... žere venku všechno, hlavně když si myslí, že jí nevidím... nejraději má šutry :-D
No a chtěla bych vidět malou jak je agresivní ona je až přehnaně přátelská a to nejen k lidem... Miluje psy no a i když po ní vyjíždí nebo tak tak se staví do hracího postoje a chce si hrát... včera jí málem sžral RR protože si Týnka usmislila, že ten RR když tak kouše tak si hraje...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2009 21:17
- Nahlásit
A nejnovější fotky
Pokus o výstavní postoj
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:55
- Nahlásit
tak co jak si užívají vaši trotli zimy?
Entitka je maximálně spokojená, teda až na to že jí je zima ale budeme to řešit oblečkem, tak pak si ta stvůra bude zase moct venku poletovat jak dlouho bude chtít
Jinak za poslední dobu jsme se pustili do cvičení a už umíme z pár nových kousků, je to šikulka malá - hodně chápavá akorád někdy rychlejší než bych potřebovala
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:03
- Nahlásit
budeme to řešit oblečkem
jo, tak tohle je jediné, co mi na zimě s hl. foxlama vadí - že jim je zima (kor když jsou to zhýčkanci odchovaní v bytě a nemají žádné chlupy) Dokud se hýbou tak je to ok, ale nedejbože na chvíli přestat běhat, už klepou kosu. Taky máme oblečky, ale pořád jsem si na to nezvykla a je mi protivné, je do toho navlíkat :-D.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:08
- Nahlásit
zuska
Taky máme oblečky, ale pořád jsem si na to nezvykla a je mi protivné, je do toho navlíkat
To jo, to mě je to taky proti srsti, ale co se dá dělat - ten teplotní rozdíl je velký V listopadu jsem ještě tvrdila, že žádný obleček - přec je to lovečák a bude mít dobrou podsadu, ale houbelec tož teď nad tím sedím a vybírám a nemůžu se rozhodnout - manmaťáckej je nám velkej
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:11
- Nahlásit
rychlejší než bych potřebovala
Nojo,teriéří tryskomyš.
Teda to mě vůbec nenapadlo,že ty vaše potvory musí nosit oblečky, ale je to logický. Já mám furt spojitost teriér= hrubá srst. Tak pořiď něco apartního Je to potřeba, v sobotu jsme byli na honě, bylo mínus patnáct a jede pointr cvakal zubama dooost nahlas
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:22
- Nahlásit
leila
žádný obleček - přec je to lovečák
hm to těžko, hladkosrstý pes odchovaný v bytě minusové teploty nese dost těžce.
mám oblečky od Zera. Ale nejsem s nima moc spokojená. Používám je teda hlavně když psy musím na pár hodin odložit v kotci, ale na procházky a tak se nám neosvědčily - moc dobře nesedí. Myslím, že je to foxlí stavbou těla - krátké zády a ocásky do vrchu S čímž ty oblečky asi moc nepočítaly, tak jim na hřbetě tvoří hrb a odstávají. A taky bych si uměla představit, že by líp zakrývaly hrudník a břicho - to se nepovedlo Manmatu ani Zeru. Oblečků je všude spousta, určitě něco vybereš. Osobně si myslím, že aji ty méně zvučných značek jsou dost teplé a kvalitní.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:23
- Nahlásit
jana33
Nojo,teriéří tryskomyš.
to je a to si myslím že je teda při těle, musí trošku zhubnout potvůrka dostane mín masa a bude...
Tak pořiď něco apartního
jj uvidíme snad něco najdu... líbil se mi ten manmat, ale je velkej - tak snad najdu něco na ten způsob
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:26
- Nahlásit
zuska
m to těžko, hladkosrstý pes odchovaný v bytě minusové teploty nese dost těžce.
jj to už jsem taky zjistila
Myslím, že je to foxlí stavbou těla - krátké zády a ocásky do vrchu
ještě jsem přemýšlela, že nechám ušít - přece jen většina oblečků je dělaná pro psy - samce a tudíž moc dobře nepokrývá bříško... ale do toho se mi teď nějak moc nechce kor když je malá každým dnem větší
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:29
- Nahlásit
leila
Tak asi ideální by bylo nechat něco ušít na míru, v nějakým tématu tady byl i kontakt na nějakou paní, co to dělá
Zhubnout, jo? Tak to u nás je mlaďoška jediná vychrtlina, musíme vykrmova. Samouš je akorát, Rozárka a Ferda tloustnou ze vzduchu. Ale teď i oni malilinko shodili, naštěstí
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:31
- Nahlásit
přece jen většina oblečků je dělaná pro psy - samce a tudíž moc dobře nepokrývá bříško
Eh, já mám taky jednoho psa samce a i on by zakrytí snesl větší
Ale pro insipraci: kdybych měla peněz nazbyt a nybla už vybavená od Zera, tak se mi moc zalíbily tydle. A myslím, že by se daly dohodnout ušít i na míru http://www.bastec.cz/fotoalbum/---oblecky/sporty-w inter-basic
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:32
- Nahlásit
jana33
Tak asi ideální by bylo nechat něco ušít na míru
to jo ale u štěňáka to jde težko, když je každým dnem jinačí
Zhubnout, jo? Tak to u nás je mlaďoška jediná vychrtlina
malá byla taky, ale byli jsme se kouknout na krakeny od dědy tož si z nich asi sfiňucha začla brát příklad a přibírá a přibírá asi chce být taky bígl co si na nějjde položit talíř
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:35
- Nahlásit
leila
Tak Fandule taky přibírá,je těžká,ale kam ty kila dává, to nikdo netuší Ale už je to teda krapet lepší.
Nj na štěně je to blbý,ale to je to samý, když to budeš kupovat.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:39
- Nahlásit
zuska
se mi moc zalíbily tydle.
tak ty vypadají taky super a dokonce tam mají míry na malého psa ale nevím jestli to má letos ještě smysl - tedy jít do dražší, v podstatě "jen" na chvilku s tím, že pak už jí neužijeme...
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:43
- Nahlásit
leila
Nojo, vždyť ona je ještě prťavka rostoucí... To bych letos radši zaimprovizovala a něco lepšího koupila až příští rok - přece jenom si myslím, že kolem 400-500,- už ty matroše jsou tak kvalitní, že to psík má na doživotí . Anebo leda ji ted koupit trochu větší a nechat ji do ni dorůst - tak jsem to dělala s trestem a vyšlo mi to to
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:49
- Nahlásit
zuska
Nojo, vždyť ona je ještě prťavka rostoucí
no právě každým dnem je větší už je skoro přes 3/4 pelechu ale myslím, že bude drobnější - zdá se mi strašně maličká
Anebo leda ji ted koupit trochu větší a nechat ji do ni dorůst
to já zas nevím, aby jí to nepadlo... asi zaimprovizujeme, zajdeme se do velkoskladu a něco najdeme
Jináč ještě dotaz - jak postavit foxovi usi - jako ne uplne, ale trosku, mala je ma tezsi - tedka prezubuje... U pumáka jsem to měla jednoduché - oholit ucho, jenže foxíkovy ucho neoholím
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 20:01
- Nahlásit
jak postavit foxovi usi
tak moji čubě se věkem staví samy.. myslím, že ještě pár roků a jsou hore úplně.. už má fakt překlopený jenom lehce špičky a to jako malá mívala spadlé uši úplně.
A proč jí to chceš stavět?? To ti poradil chovatel? Nevím, vůbec do těchhle chovatelských a výstavnických vychytávek nevidím, ale není brzo to řešit? Řešila bych kdyby se jí uši moc stavěly, ale zvedat? foxlovi? to slyším prvně.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 20:05
- Nahlásit
zuska
A proč jí to chceš stavět?? To ti poradil chovatel?
já ti nevím, se mi zdají nízko - asi profesní deformace vod pum, kde se musí buď stavět anebo sklápět. pak přišla ještě kmoška od parsonů že malé - je stejně stará jak Entita, už ušiska lepí.. tož mě to napadlo, ale jestli je to blbost tak nic stavět nebudeme
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 20:19
- Nahlásit
jestli je to blbost tak nic stavět nebudeme
Nechci radit blbě, mně totiž na tom, jestli mým psům uši stojí nebo padají, vůbec nesejde. Ale mi se zdá, že správné foxlí uši právě i docela nízko překlopené jsou. A fakt bych řekla, že větší problém dělají uši s tendencí se stavět.. Kor foxů s vtipně postavenýma ušima znám docela dost..
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 20:42
- Nahlásit
zuska
mně totiž na tom, jestli mým psům uši stojí nebo padají, vůbec nesejde.
jasně no já bych jen ráda, když už to vypadá nadějně i s přezubením, aby byla malá standardní - chci ji uchovnit a možná někdy odchovat i štěnda Ale asi zbytečně moc plaším... ani nevím jaké jsou u foxů bon. podmínky
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 20:45
- Nahlásit
však jo, to plně chápu Já jen takové nároky na psy nemám, protože oba dva by byli pro chov leda postrachem .
ani nevím jaké jsou u foxů bon. podmínky. myslím, že dost směšné. Když jsem se o to zajímala (ale to už je nějaká doba), tak bylo snad jen nějaké hloupé VD z výstavy a nic víc
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 20:52
- Nahlásit
zuska
Já jen takové nároky na psy nemám, protože oba dva by byli pro chov leda postrachem
náhodou tresťa by mohl být zakladatelem large foxterier, kdyz uz je ten toy
myslím, že dost směšné. Když jsem se o to zajímala (ale to už je nějaká doba), tak bylo snad jen nějaké hloupé VD z výstavy a nic víc
tak to je hodně blbé já půjčila zpravodaje Barči, tak teď to nemám po ruce, ale jak mi j vrátí, nebo jak mi dojde nový tak ti sem hodím aktuální... ale jestli zůstalo jen VD tak potěš kam se s tím můžou ti foxové dostat...
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:53
- Nahlásit
leila
tak myslím, že se nic nezměnilo http://www.foxterrier.cz/ - předpisy a řády - podmínky zařazení foxteriéra do chovu. Je tam pořád dastačující VD (jen se změnilo to, že to musí být z klubovky a né lecjaké výstavy). Víš co, s takovýmahle směšnýma kritériama bych uchovnila oba své psy, vsadím se, že i tresta, který je krapet přerostlý (ale na 42 bych ho s trochou cviku postavila), chybí mu jeden obratel a má velkou reakci na střelbu. bylo mi vysvětleno, že KCHF totiž spoléhá na to, že chovatelé mají rozum... zvláštní strategie
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 19:09
- Nahlásit
zuska
že KCHF totiž spoléhá na to, že chovatelé mají rozum
a to myslí jako vážně v dnešní době to asi nejaky ten rozumny chovatel namnozil foxi s extremini lamavosti kosti anebo s luxaci patelly
jinak neco veselejsiho pridvam par fotek Tynecky z dneska... neustale v pohybu
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:40
- Nahlásit
leila
doslova mi to bylo vysvětleno tak, že klub se (už před víc jak 15ti lety) rozhodl že chovné podmínky budou minimální dané evidovaným způsobem chovu a veškerou chovatelskou zodpovědnost budou mít v rukou samotní chovatelé. Škoda jen, že dneska se """chovatelem""" stává každý druhý majitel psa, který chce po své fenečce štěňátka. Snadno pro ně získá PP. jen už si málokdo uvědomuje, že zrovna v totmo případě ty PP opravdu nejsou zárukou žádné kvality a rozdíl mezi psy s PP a bez PP mi přijde téměř minimální (ono vlastně ani bezpapírové foxly nejspíš nikdo moc neprodukuje, když pro získání PP stačí tak málo, asi jednu výstavu vesměs lidé obětují, aby tím teoreticky stoupla hodnota štěňat). Tenhle stav (nepovinné zkoušky nebo aspon testování vloh, nepovinná zdravotní vyšetření...) mě zrovna u foxlíků dost mrzí, ale na lepší časy se asi neblýská.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:46
- Nahlásit
rozdíl mezi psy s PP a bez PP mi přijde téměř minimální
samozřejmě to nevztahuju obecně na všechny PP-foxlíky. Aby někdo netvrdil, že prohlašuji, že kvalitní psi s PP neexistují Jenže kolik těch špičkových psů a Chs tady je (vztaženo k celkovému počtu)
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:48
- Nahlásit
leila
jinak neco veselejsiho
Jak se tu vkládají ty fotky?
|
leila
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:56
- Nahlásit
zuska
tak to mě škouje, já čekala, že když se dnes jedná vlastně o málopočetné plemeno, že se alespoň klub postará o zařazení jen kval. jedinců... kdyby udělali třeba jen tu blbou bonitaci s povahovým testem - ono zavést povinou zkoušku z výkonu, by sice bylo krásné, ale kolik lidí má možnost se tomu nějak věnovat - vycházím, teda z tvých zkušeností, kdy ses chtěla lovečině věnovat a nikdo poblíž nebyl, kdo by ukázal co a jak...
Třeba o DKK jsem se bavila s Hutěčkou a říkal, že to sice udělat můžu, ale že to nemá moc vypovídací hodnotu, když to nikdo nedělá a dělat nebude páč to není v chov. podmínkách...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:58
- Nahlásit
zuska
Jak se tu vkládají ty fotky?
musíš je mít nahrané na webu - rajče anebo tady v galerii nebo někde úplně jinde- pak klikneš pravým a dáš kopírovat adresu obrázku - v diskuzi klikneš na takové to kolečko, čtvereček a trojúhleníček nad oknem, kde píšeš a dáš ctrl+ v a máš ho tady
|