Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Foxteriér hladkosrtý
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Autor Zpráva
Ajamaja
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 21:41
- Nahlásit

zuska
Ok, už jsem si tě přidala

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 22:11
- Nahlásit

http://sweb.cz/nunvar/

je tam jeden foxlík

hoskova
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 17:46
- Nahlásit

Ahoj nechystáte se někdo na letní setkání foxíků? Nebyl ste tam už někdo?

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 19:48
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Ten je pěknej....divim se, že tam ještě je....nevim jestli bych si troufla na dospělého psa....může mít asi zlozvyky....dokázala bych ho je odnaučit?

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 21:17
- Nahlásit

Ajamaja
Máme foxe z útulku. Drsňáka (myslím tím hrubosrstého, i když v povaze je to drsňák taky ). Šel zvládnout stejně jako jakýkoliv jiný útulkáč. Je to dost nezávislák, ale zároveň mazlíček. Pokud máš nějaké zkušenosti s výchovou psů tak toho útulkáčka určitě zvládneš

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 22:04
- Nahlásit

Biluška
Dyž tam píšou, že bez vodítka neeee, není 4 roky pozdě na to s ním chodit na cvičák a agility?

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 22:07
- Nahlásit

Taky tam píšou, že děti neee....já bych je do budoucna chtěla. Ale to by se o něm muselo toho víc zjistit, jinak se mi moc líbí.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 22:27
- Nahlásit

Ajamaja
Dyž tam píšou, že bez vodítka neeee, není 4 roky pozdě na to s ním chodit na cvičák a agility?
To je vždycky kus od kusu, nedá se říct jestli to zvládne,nebo ne. Armageddona jsme si brali s tím, že byl dvakrát vrácen z adopce, dělá z bytu kůlničku na dříví a pokousal tři lidi. Dneska je to nejmazlivější pes na světě a kdyby laskavě přestal ochcávat každý roh který potká (i v místnosti) tak bych s ním dělala canisterapii. Prostě jenom potřeboval vybít energii a chtěl, aby se mu někdo věnoval.
Taky tam píšou, že děti neee....j
Jak to můžou vědět? V útulku asi žádné batolata nemají,ne?
Víš, tyhle informace většinou vznikají na základě dost omezených informací. Může to být třeba tak, že paní vedoucí se zdá divoký a tudíž usoudila, že k dětem nevhodný. Nebo někdy někde viděla foxe nevhodného k dětem a už jsou nevhodní všichni.... prostě něco se tam napsat musí a přitom se o psovi ví opravdu minimum.
Jestli to k němu nemáš daleko tak tam zkus párkrát zajet, vzít ho ven, třeba na celodenní tůru, zkus s ním navázat nějaký vztah a uvidíš. Poznáš ho líp a líp odhadneš co s ním půjde a co ne. Brát si dospělého psa je vždycky trošku riskantní, ale zase zachráníš jednu dušičku co to potřebuje.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 09:05
- Nahlásit

Biluška

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 14:17
- Nahlásit

http://inzerce.chovzvirat.com/11135-1-daruji---fox terier-kratkosrsty.html

Tady je taky jeden

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 19:19
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
No ten je úžasnej...ale inzerát je staršího data. Chápete, že si někdo pořídí psa a už po 10 měsících (ani ne) ho nabízí???To sakra nevěděl, že pojede do zahraničí???Grrrrrrrrrrrrrr

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 20:33
- Nahlásit

Jsou ti lidi ale pitomci!!!! To taky nepochopím!!!
Útulkáře bych se nebála! Taky mám (tu starší fenu RTW+Labrador) z útulku a je super! Jen to chtělo hodně lásky a je v pohodě! Terku máme od pidi štěněte a stejně s ní musím na cvičák (to s tou velkou z útulku jsme nemuseli)
Taky jsem objevila jednoho foxe v útulku v Čechách pod Kosířem. Chvíli jsem ho sponzorovala, chodila s ním i na procházky a nakonec se mi i podařilo vypátrat i původního majitele. Byl mooooc hodný a taky v porovnání s Terkou klidný. Ale co by udělal bez vodítka, to jsem raděj nezkoušela.

Dasha
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 21:21
- Nahlásit

Klára Maráková
ahoj, tobě dovolili venčit psa? mně na nabídku, že bych s nima pomáhala řekli, že venčení nedovolují.

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 20:53
- Nahlásit

Jo, jo....dovolili. Ale jezdila jsem tam za tím foxtlíkem 3.měsíce a pán mi ho po sléze sám půjčil - prý ať se kluk taky trošku vyběhá....A byl fakt moc hodný.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 13:54
- Nahlásit

No já psala taky do jednoho útulku, že bych chodila pomáhat, ale neozvali se mi ani a hlavně mám pocit, že jejich venčení spočívá v prostorách útulku....protože vždycky tam vidim jak venčí psy tam, pěkně za plotem na malým plácku....

apanaci
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 18:19
- Nahlásit

Ahojky mám dotaz, zejména na chovatele bo možná na někoho se starším foxíkem. Mám doma jednoho lumpa a zdá se mi, že má oproti jinejm dost hustou srst, teď v zimě mu i dost přerostla, za ušima a na zadku má z chlupů už takový "vějířky" hiihi, vím, že by to měl mít krátký aby bylo pěkně vyrýsovaný jeho krásný tělíčko ale nevím jestli ho ostříhat už teď nebo počkat do jara jestli mu nevypadaj. Poradíte prosím někdo prckovi je teprve 8,5měsíce tak vůbec nevím

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2009 21:13
- Nahlásit

Halóóóóó......tak kdo nás chcete shédnout a popřípadě i dát hlas, tak mrkněte na stránky blesk.cz a do galerie psů, dejte hledat pejska Terezka a to malé, plyšové, s medvědem je ten náš tolik diskutovaný rošťák http://www.blesk.cz/nejpes?action=profil&id=3497 Zkuste to i přes tento odkaz...
A k té srsti....byli jsme na úpravě srsti u naší paní chovatelky a Terka moooc prohlédla. Byl to úplně jiný pes. Chtělo by to, aby jsi sehnala někoho, kdo se této rase věnuje a rozumí sestřihu. Myslím, že v salónu si s tím vědět rady nebudou. Já teď už Terku stříhat nemusím, ale ty "praporky" za ušima, na zadečku a ocásek trošku krátím strojkem.

Evicka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 08:39
- Nahlásit

Klárko, máš tam ten hlas.

Skypy
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 10:21
- Nahlásit

Holky nerad bych se mílil, ale mám takový dojem, že tyto chlupy se u hladkosrstých foxlíků trimují - mám to v jedné staré knížce o výhově a výviku malých plemen. A nebojte se to klidně udělat teď, já svojeho drsnosrstýho foxlíka trimuju klidně aj v lednu pokud je ucházející počasí - a u nich se to trimuje skoro až na podsadu.
Evicka
mám takovů otázečku. protože se víc pohybuješ na zkouškách a kolem klubu, tak se chcu zeptat, jestli se ti nezdá, že je mezi krátkosrstýma a drsnosrstýma foxlíkama nejaké rozdíl v pracovním nasazení, nebo jsou hladkosrstí oblíbenější jenom pro snadnější úpravu?

apanaci
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 12:42 - Změnil/a: apanaci
- Nahlásit

ahoj u hladkoušů se právě netrimují ne? viz.toto

Péče a údržba

Srst hladkosrstého foxteriéra se velmi snadno udržuje. Je samočistící, takže se bez problému zbaví nečistot i bahna. Ale i jí svědčí každodenní kartáčování, čímž srst dostává správný lesk a kondici. Pravidelné pročesávání také zmenšuje problémy s línáním, což ocení zvláště ti kteří chovají hladkosrstého foxteriéra v bytě. Je třeba upozornit , že pro výstavní účely je třeba i hladkosrstého foxteriéra upravovat, a to stříháním. To je pro mnohé překvapenmí, protože většina odborné literatury se o úpravě nezmiňuje.
Úpravou zvýrazníme elegantní vzhled tohoto plemene. Střih není náročný a dá se provádět i den před výstavou. Je nutné si uvědomit, že hladkosrstý foxteriér není krátkosrstý jako třeba doga nebo boxer. Srst na krku, pánevních končetinách a ocase přerůstá a tvoří praporce, které je třeba odstranit. Zvýrazní se tím ladnost a délka krku, zkrátí se formát a zdůrazní zaúhlení. Střih provádíme stříhacím strojkem na psy, přechody mezi stříhanou a nestříhanou srstí srovnáme efilačními nůžkami (střih viz obrázek).

Evicka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 14:21
- Nahlásit

U hladkosrstých se zásadně stříhá nikdy netrimuje. Kdo ví, co je trimování, tak by bylo u hladkých naprosto nerélné a bolestivé a hlavně blobost. Takže zásadně jen stříhání. A že je to jednoduché není zas až tak pravda, protože střih slouží především k tomu, aby se krásné partie zvýraznily a ty, co vykazují jisté nedostatky naopak schovaly, či se upravily tak, aby vypadaly, tak jak mají vypadat. Takže pokud si chcete zastříhnou přerostlé praporce na ocase, bězích, event. krku sami, proč ne, ale před výstavou rozhodně doporučuji chovatele nebo někoho, kdo má s úpravou srsti zkušenosti. Rozhodně nedoporučuji obecně psí salony. Foxl se na úpravu vyskytuje zcela ojediněle a většinou to neumí a dělají to podle obrázku. Perfektně připravit hladkého foxle na výstavu, aby všechny přechody byly naprosto plynulé vyžaduje zkušenost a zručnost.

Pro SKYPY:
Rozdíl v povaze a vlohách hladkého a drsného foxla není prakticky žádný. Jde skutečně jen o to, že úprava srsnosrstého foxteriera je velmi náročná. Před výstavou se jednotlivé části těla trimují postupně, takže úprava trvá i několik týdnů. Pes se musí zásadně trimovat, nikdy ne stříhat, protože srst měkne a ztrácí svou kvalitu. Navíc pokud zarostlý drsný foxl pracuje v lese, nachytá se na něj bodláči a všeliké osiyn, které se ze srsti špatně odstraňují. Hladký foxl je v tomto směru na údržbu naprosto bezpproblémový. Ale zase nadruhou stranu krásně připravený a otrimovaný drsňák je ukázka elegance a krásy a hlaďase strčí do kapsy. Ale to je záležitost profesionálů.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 15:12
- Nahlásit

Prosim vás, kolik je tak běžná cena hladkosrstejch foxlíků......s PP.

kamila_rebel
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 17:24
- Nahlásit

Zrovna včera jsem přemýšlela kam zajdu Arga upravit na výstavu a teď o tom tady jde řeč. Neznáte prosím vás někoho v okolí Brna kdo umí upravovat hladkosrstý foxly? Argo má navíc po mamince Cecilce mírně vlnitou srst na zádech. Jako štěně jsem s ním byla na klubovce a právě tuhle partii neměl upravenou, což se rozhodčímu samozřejmně nelíbilo. Chovatele mi radili pilku na železe na tuhle partii, že se to tím zkrátí a narovná, ale nevim, nevim.

Skypy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:56
- Nahlásit

Evicka

jo tak to se omlouvám za tu mýlku s tím trimováním u hladkosrstých, sem to nejak spojil dohromady.
neboj, úpravu drsňáků znám moc dobře, protože jednoho mám doma a 4x do roka si to trimování užiju, ale už jsem se vykašlal, to dělat jednotlivě (hřbet, za 14 dní boky a stehna atd..) ale udělám to skoro všechno tak za dva tři dny. nevystavujem, tak nám to nevadí. No a hlavně z té trimované srsti jdou ty kotlačky líp dostat ven než ze stříhané. Ale na druhou stranu, když se zasere třeba aj od bahna, nebo od barvy po dohledávce, norování, tak to druhé den skoro nepoznáš i když není otrimované.

Evicka
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 15:02
- Nahlásit

Cena foxlíka s PP je od 3000,-kč nahoru. Záleží na kvalitě odchovů, stanici a spoustě jiných věcí.

V okolí Brna?, no napadá mě spíš Jižní Morava, Brno a okolí ne.

Vlnitá srst je trochu problém, který se nevyřeší ani odstraněním chlupů. Některému rozhodčímu to vadí a jinému ne. Je fakt, že to není uplně klasika, jak by měla být.

kamila_rebel
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 16:51
- Nahlásit

Evicka:
Muzu Vas poprosit tedy aspon o nejaky kontakt na Jizni Morave, myslim, ze tam odnekud je chovatel p. Kulhanek.
Jinak nevedla jste na minule vystave v Hornim Jeleni, pejska (Twaina) v dorost tride?

Evicka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 07:20
- Nahlásit

Ano, Twain je náš pejsek a z našeho chovu.Vedla jsem ho mimo jiné (Romana, Quallu, Alasku).
Takže jsme se viděly?
Jinak doporučuju se podívat na Klubové stránky KCHF, do sekce chovní psi - a tam si najít telefonní čísla a kontakty na jednotlivé chovatele a zkusit je.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 08:48
- Nahlásit

Evicka
Jj děkuju z info o ceně. Přišlo mi, že jsou v cenách celkem velké rozdíly. Přece jenom 3000 a 8000 to už rozdíl je. A v obou případech se jedná o psa s PP.

Evicka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 10:19
- Nahlásit

Ano, takové rozdíly jsou zcela běžné a nevidím na tom nic špatného. Někomu stačí trabant a někdo chce mercedes. Prostě na průměrné feně, která byla uchvoněna na velmi dobrá nebo i výborná bez dalších výstav či pracovních výsledků se ve spojení se zcela průměrným řadovým chovným psem, který byl na tom s uchvoněním podobně, tak nelze očekávat, že si mohou směle říst za štěně třeba 6000 . Teda říct si můžou, otázka je, jestli to někdo zaplatí, když za tutéž cenu může mít štěně z daleko kvalitnějšího a perspektivnějšího spojení. Kdo nemá velké nároky na exterier, povahu a nemá zcela jsanou představu o využití, tak takový pes stačí, ale kdo již má jakékoliv ambice, tak prostě si musí připlatit. Platí to tak ve všem, tak i u prodeje štěňat a v tomhle směru nejsou foxlové ojedinělí. Platí to tak u všech plemen pokud vím.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 12:09
- Nahlásit

Evicka
Takže teoreticky, když bych si koupila psa třeba za 4000, tak bych se neměla obávat, že to bude nekvalitní pejsek. Když nemám ambice vystavovat?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání