Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Foxteriér hladkosrtý
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Autor Zpráva
Uragán
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 08:20
- Nahlásit

Tak,už máme povolen vstup do dikuse.
Tak náš foxlík Uragánek,to je naše zlatíčko.Všechy nás miluje a my všichni milujeme jeho.Všechny návštěvy vítá,jakoby je znal od jakživa a nevíc spokojený je,když se sejde hodně lidiček,protože ví,že bude nějaká akce a akce to je jeho.Je to náš první pes,který chodí rád na veterinu,přivítá se s personálem,hupsne vetovi na klín a kontroluje co o něm píše do záznamů.Nějaká procházka na vodítku kolem přehrady to pro něj naprosto není žádná zábava,nejlépe jít na volno do polí,do lesa,pořádně se proběhnout,sem tam něco vyplašit a vystrašit to je potom nejspokojenější.I když je mu teprve 7 měsíců má za sebou už několik úspěšných dohledávek divočáků/mimochodem za jedním postřeleným divočákem šel 2,5km,už nikdo nevěřil,že jdou ještě po stopě-teda kromě jeho páníčka-ale Uriš divočáka našel.Ze zahrady vyhnal už několik divokých koček,které se chodí přiživovat k našim kocourům.Jo a ty naše bere,že jsou jako domácí,tak můžou,někdy i společně spí v pelechu.Každý den je s ním nějaký nový zážitek,každý den překvapí,jo a ještě něco umí s náma mluvit,sice po svém ale je jen na nás se od něj učit mu rozumět.Jsme rádi,že jej máme.

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 08:52
- Nahlásit

My máme tu samu povahu. Jen to odbíhání od naší smečky mě trošku trápí, ale když se všude píše, že si foxtlík svého pána hlídá.... Myslím, že kdyby ta naše měšťanda ucítila nějakého divočáka, tak se s ní už nesetkám. Ale třeba nám vy Uragánovci pomůžete! Už se na Vás těšíme a při nejbližší možnosti se hned ozveme a vyrazíme s Váma do polí!!

Evicka
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2008 13:58
- Nahlásit

jsem ráda, že jste se takhle potkaly a můžete se vzájemně pomoct nebo aspoň se mohou sourozenci pěkně vyblbnout. Ze zkušeností vím, že k foxlíkovi jako parťák je zase nejlepší foxlík, jsou to prostě divoké a nezkrotné hry, které oni milují.

Lansik
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2008 13:39
- Nahlásit

Skypy
dke bydlíš v brně? taky máme štěně foxíka, sice ne čistokrevnýho, tak bychom byli rádi kdyby se s někým mohl vyběhat. přece jen to potřebuje k životu a v okolí bohunic jsme moc hyperaktivních psů nepotkali..

Dasha
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2008 23:30
- Nahlásit

Klára Maráková
ty jsi z Prostějova? tak to ti asi psala mejla o cvičáku moje teta
tak konečně najde tvoje foxice parťáky, který neutahápokud se jim ovšem bude zamlouvat

Skypy
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 07:45
- Nahlásit

Lansik

čau, já v brně "naštěstí" nebydlím, jenom tady pracuju a studuju při zaměstnání. Takže se snažím byt co nejmíň v práci a co nejdřív doma a pak šup s psiskama do revíru - tam je jim nejlíp a mě vlastně taky.

radkah
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 20:02
- Nahlásit

jana33
úplnej souhlas.....

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2008 19:36
- Nahlásit

Dasha
Jo my jsme z Prostějova!
A poslední dobou už konečně potkáváme i štěniska, které vydrží i něco víc Zrovna teď mám doma ještě na hlídání štěně jezevčíka, no co ti spolu dělají?! A obdivuju je jak dlouho to vydží!! I když teď už všichni chrápou jako barini, byli jsme totiž všichni na procházce až na Kosíři a pěšky!! Ale to fakt potřebují, lítat a lítat!!! Přivolání už začínáme zvládat! a pomohl nám k tomu pískací míček, který mají na hraní jen venku. Začínám mít z naší holky fakt radost. Jen když jdeme do polí, tak mám strach z ušáků. Vím, že když nějaký vyskočí, bude Terka v .......až tam!! A je to telisko, myslím že by ani nevěděla kam se vrátit!

apanaci
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 14:16
- Nahlásit

Zdravím, všechny příznivce foxíků, koncem srpna jsem si jednoho s přítelem pořídila a musím říct, že od té doby se nenudíme:-D...je to nejživější tvor co znám...možná bych potřebovala pár rad s výcvikem, nejhorší je táhnutí na vodítku a přivolání k pánovi...to se fakt nedá...nemáte někdo nějaké tipy? Díkes moc...

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2008 23:42
- Nahlásit

apanaci
Jo, jo.....to slavné přivolání.....to nám dělá taky problém. Pamlsky, pískátka, řev po dobrém, po zlém a nic!! Tvrdá hlava a velké lítání...to znám. Kolikrát je mi z ní do breku, ale vyčkej, ono se to prý časem zlepší. Naše Terinka má 10.12. 9.měsíců a je to puberťák jak má být. Teď tak měsíc poslouchala jako andílek a z ničeho nic si zase na procházkách dělá co chce. Nevím jak jste na tom vy, ale naši Terku baví aportovat a na to ji většinou přivolám skoro ode všeho, chce to nějakou akci a taky hodně prostoru, kde foxe můžeš pustit z vodítka,aniž by mu hrozil nějaký úraz. Nejsem žádný odborník na tuto rasu, ale všimla jsem si, že čím víc je na vodítku, tím míň se naučí když ho pustíš na volno. Jsou to profesoři a jakmile cítí,že jsou na volno, hned toho náležitě využijí - alespoň ta naše malá potvora!

apanaci
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:28
- Nahlásit

Klára Maráková

Hoyda, mno s tím, že ti je někdy do breku velice soucítím a znám to, opravdu párkrát už jsem nad ním zlomila hůůl...bavila jsem se s jednou slečnou a ta říkala, že od toho 7 měsíce se to zlepšuje, ale jak ty píšeš je to u každého pejska zjevně idividuální, na aportování jsme taky, toho baví jako blázen-je vidět, že prostě tenhle pes by nejratši běžel tak 10km aby byl spokojenej, v neděli mi prchnul za srnama, mno už jsem myslela, že ho nikdy neuvidím tak jsem volala jak blázen a kupodivu i přiběhl...jsem si fakt odfoukla...budem se snažit učit co to půjde, jinak se chci zeptat byla jsi s Terkou na cvičáku?Co o tom míníš? Pomohlo to? Dík...

apanaci
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:23
- Nahlásit

Ještě jeden dotázek chovatelům foxů...můj nezbedá má teda skoro pořád červený bělmo...nevím z čeho to může mít, nemá to snad do hodky po probuzení ale pak mu sčervenaj...nevím jestli je to normální..co vy ostatní má to ten váš chlupáč taky???dík za info...

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 21:36
- Nahlásit

apanaci
v neděli mi prchnul za srnama, mno už jsem myslela, že ho nikdy neuvidím tak jsem volala jak blázen a kupodivu i přiběhl...

Tak to máš dobrý, že se vrátil a docela rychle... To kdyby vyskočila srnka před náma, tak si myslím, že už Terku neuvidím! Je to hrozný trdlo, už od malinka.
Co se týče cvičáku, mám s tím své zkušenosti, chodila jsem tam s něm.ovčákem, bylo to super, hodně mi tam pomohli a naučili, ale s Terkou jsme tam ještě nebyly. Chtěla jsem s ní zvládnout poslušnost a pak na to splna vlítnout. Chtěla bych s ní zkusit agility. Myslím, že by nás to mohlo obě bavit a Terku i trochu zaměstnat. Na lovení jsem si ji pořizovat nechtěla, i když k tomu má velké vlohy a určitě by to bylo něco pro ni. Chci s ní začít chodit od jara.Zaprvé na cvičáku je teď "zimní režim" - jen víkendy (a to já bývám v práci) a za druhé se mi zdá, že se začíná s výcvikem chytat až teď. Když už na to naběhnu, tak pořádně. Ale mám obavu, že já poběžím na jednu stranu a Terka na druhou Co se týče očisek, taky se mi zdá, že s tím máme trochu problém. Ale hned od rána - "ospalky" a někdy nás trochu zlobí jedno oko. Uvidíme co nám poví pan rozhodčí v lednu na výstavě. To bude ostuda! Celýho ho olíže, bude neustále vrtět ocáskem a pokud do té doby pořádně nenatrénujem povel k noze a nesmíš, tak to bude ródeo. Jo a taky často zapomínáme schovávat jazyk. - asi takhle nějak......Jak říká má drahá polovička: "Tak tohle holky předveďte na výstavě a po 10.h jedeme domů!!!"

apanaci
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 15:15 - Změnil/a: apanaci
- Nahlásit

Klára Maráková

ahoj a kam se chystáte na výstavu? taky bych s Dandynem ráda někam zašla...trpíme právě stejnými nedostatky hihi tak přemejšlím aby ten rozhodčí nebyl omytej až až...byla jsi s ní někdy už? a jaké jsou vlastně podmínky proto se na nějakou výstavu dostat?

Mno na agilitky bysme se rádi taky vrhly...ale nevim nevim...když vidím jak pokulhává moje výchova už teď tak jsem z toho dost rozpačitá a to i z popřípadě nějaký tý výstavy...

co se týče očí zkusím někde vyčuchat hihi jestli na to foxíci nejsou háklivý...ty červený oči nejsou moc hefkýýý

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 21:41
- Nahlásit

No chystáme se do Kladrub, ale do těch na Moravě. Výstava je 3.ledna 09, ale už asi nestihneš poslat přihlášku, myslím že už je po uzávěrce. Jinak na akce s foxtlíkama můžeš mrknout na stránkách foxteriér klubu. Zadej si do vyhledávače www.foxterrier.cz a výstavy nebo akce a uvidíš. Ale přijet mrknout můžeš, aspoň uvidíš, jak se nemá foxtlík na výstavě chovat. Ale třeba to nějak zvládnem. Výstava to bude naše první a pro obě, takže uvidíme, jestli nás to chytne a jak dopadneme!
Podmínky na výstavu - takže sledovat datum uzávěrky přihlášek, poslat, zaplatit, dojet na místo včas, určitě nějaká ta úprava srsti, někoho kdo Ti ukáže postoj a hlavně asi PP.
Co se týče výchovy, prý se foxtlíci trošku zklidní - po druhém roce........

apanaci
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 10:22
- Nahlásit

Klára Maráková

Dík za info..to víš, jako když toho divocha vidím, je mi jasné že na výstavě nebude dělat nic jinýho než se věšet na vodítku a dychtivě se sápat po ostatních psech, ale na nějakou výstavu asi zajedu abysme se mrkli, ráda bych to s ním zkusila...a pak přebas i ty agilitky...hele určo držim palce...a musíš mi napsat jak jste dopaly a hlavně jak to šlo

Jinak jak jsem se ptala na ty očíčka...tak prostě do dvou dnů mu začaly jak jsi sama psala po ránu ospalkovat ale teda hrozně, má je fakt po ránu úplně zalepený...asi to tak teda foxíci maj....

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 22:05
- Nahlásit

Tak to jsi popsala naprosto přesně s tím věšením A jak jsme dopadly, určitě písnu. A jsem ráda, že takovou aktivku a neposluchu nemám jen já! Vždy když jsem přijdu a přečtu si, jak i druzí mají ty samé problémy, hned se mi uleví a řeknu si: "Kláro, ty toho psa zkrotíš!!" A pak nastane den volna, kdy s ní lítám po venku (skoro celý den), abych jí unavila a vynahradila jí dny, kdy jsem v práci a začnu se rozčilovat, honit se s ní kolem keře a snažím se jí zebrat zase nějakou nalezenou mrtvolku a zase propadám depresi, že to zvíře je nezkrotitelné! Ale dlouho se na ně člověk zlobit nemůže. Vyhodí si uzel nad hlavu a dělá to tak dlouho, až mě rozesměje. Musím to s tou pudertou vydržet....

apanaci
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 17:26
- Nahlásit

Klára Maráková

Ahoj Kláro, tak co ta tvoje lumpice vyváděla přes svátky? ten náš vcelku zlobil, zdrhnul, pak sežral venku nějakej fujtajbl a byl na dietce páč pořád zvracel - bůvol jeden! Jinak jsem zvědavá, jak bude chlapec reagovat na silvestra no...snad v pohodě, byli jsme taky před tejdnem na vzteklině a pozoruju u něho takový občasný změny chování, snad se to urovná...A co vy? jak trénujete na výstavu? už je to dobrý? Mno já se pomalu psychicky připravuju, že začnem od novýho roku s tim cvičákem no tak se zas ozvy...packy

zuska
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 11:24
- Nahlásit

Zdravím vespolek:-D
prolistovala jsem honemhonem vaše příspěvky a neměla bych obavy, myslím, že všichni foxlaři jsou na jedné lodi).. jen ta renesance, o které byla řeč na začátku, ta mě docela děsí. Protože každou chvíli mi někdo píše, že má foxla (svého prvního psa!) a že jim přerostl přes hlavu a co s ním. Tak doufám, že lidi dostanou rozum a přestanou si psy vybírat podle tvaru a barvy:-D... ono popřemýšlet a promyslet nejdřív, co mají teriéři v palici a jestli se mi líbí hlavně to, není až tak k zahození

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 3 Led 2009 17:03
- Nahlásit

apanaci
Taaaaaaaaaaaaaaaaaaak.....a tu výstavu máme za sebou!! A holka mě mile překvapila. Chovala se velmi slušně, výstavní postoj sice nic moc, chůze taky, ale netahala, neštěkala a seděla mi na klíně jako přibytá! Ale posudek jsme měly moooc špatný Máme podkus a to je u tohoho plemene moc špatně. I když exteriérově se panu rozhodčímu moc líbila, ale kvůli těm zoubkům nás vyloučili a chovní taky nebudeme! Jeden pán chovatel co s námi seděl u stolu mi říkal, ať jí hned prodám a koupím si nového! Ale copak by to šlo?! Vždyť je to skoro naše dítě!!! Po této zkušenosti a po tom co jsem tam stihla vše vypozorovat, mi přišlo, že to vystavování není o psech, ani o lidech, ale o kšeftu! Ale pan rozhodčí byl fakt svělý a jeho názor plně chápu a Tobě doporučuji si taky nějakou klubovku střihnout, třeba budete mít větší štěstí! Akorát řádně trénuj postoj, to mi z toho všeho přišlo nejdůležitější! No a my se chystáme na tříměsíční výcvikový kurz s výcvikářem a pak, když to půjde, zkusíme to agility. A když ani to nám nevyjde.......tak z nás budou "gaučáři"
Jinak na Silvestra jsme se strachy počůraly a zalezly pod gauč. A co se týče poslušnosti - nastalo odbobí klidu - tudíž poslušnosti. Ale to je jen dočasné?!
zuska
A co se týče tohoto názoru,plně souhlasím.....jen co se týče mé osoby, já vyzkoušela několik plemen a zkušenosti mám, jen mám prostě divokého puberťáka, ale to vše bude lepší a my to vše zvládem na jedničku!!!

apanaci
Člen
# Zasláno: 5 Led 2009 17:39
- Nahlásit

Klára Maráková

Nazdááár, tak moooc díky za info, ty jo...tak to se teda někam s mrškou naší půjdem určo taky podívat na cvičák se chystám od jara no myslím, že to bude cca tak od března, takže tak na květen bych ráda někam zašla na výstavičku, už máme vystavovací vodítko tak budem trénovat, a když to taky nevýjde tak taky zkusíme agilitky...páč "gaučování" nám jde oboum na jedničku...jinak u nás 6 měsíců poslušnost moc nepřichází, dnes zase zdrhnul a nechtěl ke mě...věděl, že to je průůser co udělal a tak měl bobky, nakonec ho musel chytit přítel a já byla na nervy...brrrrrrrrrrrrrrr....chjo tohle mě vždycky od všeho vystavování a jiných aktivit s ním fakt odradí

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 5 Led 2009 21:30
- Nahlásit

apanaci
Jo, jo...to znám, ta beznaděj, když volám, mávám pytlíkem s dobrotama, pískám s míčkem jako šílená a naše foxtlice se očkem podívá (mooooc dobře ví, co se po ní požaduje) a vesele mi ukáže prostřední drápek a je v........ Naposledy jsem jí honila na vysokých podpadkách (frajerka) kolem keře a kámoška ze mě měla záchvat smíchu a jen mezi smíchem na mě křičela: "Ona z Tebe má prdel!! To natočte a pošlete do Neváhej a toč! a určitě to vyhrajete!" Ale mě teda do smíchu vůbec nebylo. Byla jsem na ní tak vzteklá, že se mi z toho chtělo brečet! Jsem fakt ráda, že jsi zpřízněná duše a máš to třeštidlo doma na stejno jako já! Vy jste odkoud? Asi z Čech, co?

Skypy
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:25
- Nahlásit

Klára Maráková

čau, neboj, nejsi sama kdo má foxlíka s podkusem. Moja fenka ho má taky, ale nevěš hlavu, pokud je mladé, tak se mu to může ještě trochu spravit. Když sem si bral štěně, tak už podkus mělo, ale já sem ho chtěl hlavně jako loveckýho společníka, tak mě to nevadilo. teď má tři roky a podkus je minimální, ale je tam - potvrzeno odborníkem. Ale já mám na to stejně smůlu, teď mám osmi měsíčního ohaře a temu zas nevyrostl jeden zub, takže zas nebudem muset běhat po výstavách.

A časem by se mohli i zklidnit, hlavně to s nima chce chodit co nejčastěj ven - vzít ho kamkoliv, třeba i když jdeš jenom pro chleba a něčím ho zaměstnat. Od jednoho roku chodíme skoro furt na volno.

zuska
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 10:32
- Nahlásit

Ahoj, přeposílám mejl, co mi dneska došel:
hledá se domov pro čtrnáctiměsíčního foxlíka, psa hladkosrstého černobílé barvy. Je vychovaný, zvyklý v bytě a důvodem je úmrtí majitele.
tel: 603931550

apanaci
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:16
- Nahlásit

Klára Maráková

Ahoj Kláry...mno jo je to fakt...taky mě to uklidňuje když vim, že ty psiska jsou stejný...že jen já si nepřipadám úplně ubohá panička, která si neumí vychovat takovýho špunta...už se těším až poporoste z tý puberty šílený...jako do breku a brek u mě proběhl tolikrát...teď naposledy jsem se naštvala třískla s vodítkem a mému příteli řekla ať ho chytí, že už ho nechci (samozřejmě jsem to řekla v zápalu zlosti a lítosti a zklamání)...tak ho nalákal na klacíček...ale celej zbytek dne jsem se s nim nebavila...zmetek malej to je...teď si spokojeně válí šunky v posteli...spí na zádech všechny čtyři nohy ve vzduchu...nechápu jak takhle může spát je fakt komickej...Jinak jsme z Jičína (východní Čechy no)...a vy?

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:31
- Nahlásit

apanaci
Já si to myslela, že jste z Čech. My jsme z Prostějova - Olomoucko, Morava. To je škoda.
Joooo a my taky spáváme z nohama v luftě! A jak máme ten podkus, tak u toho máme i vypláznutý jazyk. Škoda že zde nejdou dát i fotky, hned bych ji tu ukázala. Jsou to zkrátka kašpaři. A jen tak.....taky mě ruply tak před měsícem nervy a když mi zdrhla zase za nějakou nechutnou dobrotou, kterou někde nějaký dobrák vyhodil, jsem volala mé drahé polovičce, že odcházím a nechávám jí tam, ať si dělá co chce!! Je to asi u všech stejný.

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:38
- Nahlásit

Skypy
Tak to s tou smůlou jsme na tom oba stejně. Já měla dřív kokra a když jsem si ho (jako 15.letá) kupovala, nevšimla jsem si, že špatně stojí na levé zadní. A asi po týdnu, kdy štěndo nechodilo, jsem zašla k veterinářovi a ten mi řekl, ať ho vrátím, že to vypadá na přetrhané vazy. Já to neudělala, jelikož mi bylo jasné, jak by skončil. Nakonec jsem ho z toho dostala a on mi to pak celých 13.let vracel. Byl to nejkrásnější a nejhodnější pes po sluncem. A teď si zvykej na foxteriéří raketu, po 13.letech klidu a poslušnosti!!!

apanaci
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 18:18
- Nahlásit

Klára Maráková

Ahoj Klár, tak jak to jde s tou malou potvůrkou tvou?My bojujem s pubertou - kdy se ten blázen uklidní tak na to se fakt třesu a nedostatkem času...hele jak tu svoj chlupatou dlouhočumákatou nezbedu vybíjíš....mě se totiž zdá, že maj snad nesmrtelný baterky kééž by někdy šly vyndat hihi a pejsek by hajal a hajal a hajal...

Dasha
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 18:25
- Nahlásit

apanaci
on to možná dělá, když nejsi doma, což?

apanaci
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 18:51
- Nahlásit

Dasha

Mno jestli jo...tak to se mi teda pěkně mstí hihi, i když, když se tak rozhlídnu po bytě, tak se mi zdá, že baterky vyndavá jen na pár hodin v noci

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání