Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Foxteriér hladkosrtý
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Autor Zpráva
Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 14:44
- Nahlásit

Evicka
No to jsem myslela, jestli nejedou furt jak mlátička . A jestli je nějaká pravděpodobnost, že až bude doma sám, tak bude ňafkat.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 14:58
- Nahlásit

Ajamaja
Je to mazlina hyperaktivní. Mám ji z dobrého chovu, mají výstavně kvalitní psi, ale otec je i pracovní, tak je to pěknej mix. Je to aktivka, ale dá si říct a na její věk už poslouchá pěkně. A ani to nebyla zatím až taková dřina, za piškota a jiné dobroty udělá cokoliv Pracovat ji baví, zatím vše vnímá jako formu hry a tak to docela jde i s učením základních povelů.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:00
- Nahlásit

A chodíš na cvičák? Možná ji to tu někde psala už, nějak si to vše nepamatuju...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:00
- Nahlásit

Ajamaja
Ten štěkot se dá určitě korigovat. Malá je zvyklá od prvních dnů bývat sama doma, zavírám ji do jednoho pokoje, aby si neublížila a ani nekvíkne. Když to naučíš hned od začátku, že být potichu je dobře (zase ty odměny ), tak by jsi neměla mít problém.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:03
- Nahlásit

Ajamaja
Na cvičák zatím nechodíme, to mi přijde moc brzy, zatím by si tam jen hrála Ona to soustředění ještě takový nemá, zatím ji cvičím sama a chodím s ní mezi hromady psů a do města a tak. Zkrátka socializujeme Je ještě tvárná, tak se nechá přesvědčit.
Na cvičák začnu chodit hned na jaře, to jí potáhne na půl roku a už to bude potřeba.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:07
- Nahlásit

PeKrato
Já vlastně ani nevím, jakej je ideální věk na ten cvičák. Nějak jsem si to plánovala, že začnu chodit hned....ale je pravda, že malej prcek na cvičáku bude různě pokoukávat po ostatních a nebude se soustředit....a s tím necháváním doma, to budu muset taky hned od začátku "trénovat".

PeKrato
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:11
- Nahlásit

Ajamaja
S tím miminem neotrkaným se to podle mě nedá. Ideální věk na cvičák asi neexistuje, to je myslím dost individuální podle psa. Já to nehrotím, protože mezi psi ji tahám co to jde a zatím základy zvládáme sami, tak nespěchám. V zimě ona navíc venku ještě tak dlouho nevydrží bo nemám obleček a tak si čekám na lepší počasí

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:14
- Nahlásit

PeKrato

Jasný, jasný. No to musí být sranda s ní, jakpak se jmenuje, je fakt miloučká. S tím taháním mezi psy to je jasňačka. Naši tohle se svým nikdy nedělali. A mě to ani nenapadlo. u nás to byl vždy malej pes hlavně mazlík a postelák. Ale jakmile venku potkáme psa, tak to je špatný, ona se hrozně bojí a hned chce do náruče. Je hodně závislá na nás, na lidech.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:15
- Nahlásit

Evicka
Já to třeba takhle dělám. Jenže většina lidí si chce vybrat sami, takže vybírají většinou podle zbarvení a jiných nesmyslů aniž by respektovali komentář chovatele k jednotlivým štěňatům. No a někdy mohou být rozčarováni, že chtěli milého a hodného psejska a přitom si vybrali nejsilnější a nejdominantější štěně z vrhu a moje řeči ..... Ale řeči se mluví a voda teče....

A takovému zájemci štěně prodáš? To se potom nemůžeme divit, když vídáme na ulicích uřvané zmetky zmítající se na vodítkách

Podle mě nabídka převyšuje poptávku a to není dobře. A není to v zájmu psů.

To se ale, bohužel, netýká jenom foxů..

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:24
- Nahlásit

Evicka

Štěnda prodáváme, ale páníky trochu testujeme a vybíráme. Neprodáváme za každou cenu a kdekomu, ceny jsou pevné a nesmlouvá se.

No to mě taky zarazilo, že napíšeš že páníky testujete a pak todleto.....

PeKrato
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:28
- Nahlásit

Ajamaja
Já jsem v tomhle docela striktní, i když je to mazel a pořás se s ní mazlím a pytlíkuju, tak je to pořád pes a jako nutnost chápu, že potřebuje být ve společnosti jiných psů. Ona to navíc zbožňuje a všechny bez rozdílu láskou by sežrala, takže ji o to nepřipravuju, ba naopak
Jmenuje se Redy, teda tak jí říkáme, v papírech má šílenost
A třeba spaní v posteli nehrozí, má svůj domeček a to jí musí stačit

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:31
- Nahlásit

PeKrato
Tak s tím spaním souhlasím. To chci taky, aby pěkně spal ve svým pelíšku a tuuudle. Pes rodičů ten je zvyklej na postel....je to sice hezký, ale člověk se moc nevyspí, když po něm pes v noci leze furt. Já jsem taky pro mazlíkování, ale hranice se musej vymezit.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:33
- Nahlásit

Se mnou teda spěj v posteli dva středně velcí psi Spinkám do růžova

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:34
- Nahlásit

Já mám jména vymyšlený: Kylie, Mia, Hugo, Fox, Jess a postuně přidávám. Srašně moc se mi líbí Zaira

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:35
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Tak to závist, našich je prcek, ale v posteli vydá za čtyři dobrmany.

kamila_rebel
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:43
- Nahlásit

Ahoj příznivci foxlů, já mám 11-ti měsíčního foxla od. F. Švédy. Máme asi tu nejhorší kombinaci: 2 paničky, první pes (nepočítám-li psa u rodičů), foxl a navíc pejsek. Dává nám .., to jo, ale se spaním není problem. Spí na podiu se mnou, vedle mé matrace má svoji matraci a celou noc se ani nehne. Ráno mě pak něžně budí, třeba tak, že mi přitiskne studenej čumák na nos a čeká. Je moc milej, ale většinu dne je pak ďábel a snaží se poroučet. Na cvičáku jsme nejhorší, a moc ho ten dril nebaví, takže cvičíme spíš sami.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:44
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Že by se s ní dalo spát v posteli to věřím, když přespává sestra na matračce na zemi jednou za čas, tak za ní samo vleze a vrní jako kočka a nijak zvlášť necestuje, tak se to s ní dá asi vydržet. Nějak na to ale nejsem nastavená, dávám jí všechen volný čas, tak aspoň vyspat se chci v klidu

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:45
- Nahlásit

Ajamaja
Ty jsi ale psala, že mají nevychovanýho prcka

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:45
- Nahlásit

kamila_rebel
Ahojda, jé ty máš prcka. A na cvičáku nic mo jo? Ale baví vás to ne? To je důležitý. Já tam chci taky chodit pro to, aby nás to bavilo a něco jsem se naučili a když nám to nepůjde...což je taky možnost, tak se budem snažit, ale svět se nezboří

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:47
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Ano ano nevychovanýho prcka, ale v noci to máš vidět jeho rozpětí v posteli...ikdyž ted je naučená, že spí v jiný místnosti, ale když přijedu domů, tak to se ochotně ke mně do potele nanominuje

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 15:48
- Nahlásit

Jo a podle mě by měl být páníček hrdej na to, že má psa od toho a toho chovatele, ale musí tam být i zpětná vazba, chovatel by měl být hrdý na to, že jeho pes je u tohodle člověka a že to třeba spolu někam dotáhli, že má pes vyžití a že je tam šťastný.

Evicka
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 16:00
- Nahlásit

K testování majitelů.
Tak jak si myslíte, že můžete během několika telefonických rozhovorů nebo amilů, event. několika návštěv otestovat na 100% člověka. To máte teda asi v hlavě nějaký komputer, který já nemám. Dám na pocit, alespoň minimální znalosti, zdravé názory, atd. Nemůžu jim přece podstrčit nějaký test s 50 otázkama a buď jo nebo ne. To si děvčata představujete jako hurvínek válku. To bychom neprodali zřejmě žádné štěně a nikomu, kdybych měla požadavky stejné na ně jako mám např. na sebe. Myslím, že by leckterá z vás neprošla.

kamila_rebel
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 16:00
- Nahlásit

Jeho baví jen překážky, kladina.. atd., poslouchat? to ne, to je votrava, to se dycky šprajcne. Jeho baví hry.., miluje míčky a kuličky, takže teď má přechodné jméno Jašido (Jadin ze Šilfova dolu - podle papírů) Mičuda - podle těch tenisáků co miluje.

Evicka
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 16:02
- Nahlásit

Nejdůležitější je spokojený pes, který vede spokojený život. Jestli je tam nějaký bonus ve formě výstav, výcviku, i úspěchy, tak je to vždycky super. Ale nelze na tom striktně trvat. Každému je poskytován chovatelský servis a záleží jen na majitelích, jestli jej využijí a jak. Nikoho nelze k ničemu nutit.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 16:09
- Nahlásit

Evicka
Je jasné, že není opravdu v lidských silách ohlídat, co jsou majitelé zač. Tomu myslím rozumíme všichni. Jasně že vyloučíš ty, co jsou hned na první pohled nějak "divní" z pohledu přístupu ke psům, ale to je asi tak všechno. Když to vezmu i ze svého pohledu nechovatelky, viděla jsem se s chovatelkou všeho všudy třikrát hodinu a je jasné, že nemohla vůbec tušit, komu dává štěně do ruky. Takhle kdyby to chovatel řešil, tak opravdu neudá jediné štěndo a nemusí to dělat. Být chovatelem je náročné i tak dost, aby se člověk ještě pitval ve všech nových majitelých Ale radost z odchovů ať už v pracovní nebo výstavní úrovni potom musí být maximální, že? Já bych teda byla potěšená hodně, že psi ode mě jsou kvalitní po všech stránkách

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 16:14
- Nahlásit

Evicka
Ne já se jen zarazila, že píšeš jak si je otestujete (nebo snažíte otestovat) a pak napíšeš že vybíraj podle barvy. To si prostě odporuje i pro neznalce. To neber jako nějakej útok, jen mě to zarazilo. a taky nevýhodou psané formy je, že kolikrát to pak vyzní naprosto jinak. Jinak taky můj obdiv, pokud si pamatuju těh pesanů máte hodně.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 16:15
- Nahlásit

Evicka
To bychom neprodali zřejmě žádné štěně a nikomu, kdybych měla požadavky stejné na ně jako mám např. na sebe. Myslím, že by leckterá z vás neprošla.

Leckterá z nás by neprošla, a o tom to je! Psi se halt dneska prodávaj kdekomu. Protože se jich množí moc.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 16:19
- Nahlásit

PeKrato
Já bych teda byla potěšená hodně, že psi ode mě jsou kvalitní po všech stránkách

Tuhle zpětnou vazbu jsem měla na mysli, ale ty jsi v podstatě smířená s tím, že není možné zajistit kvalitní budoucí majetele.. Já říkám, proč množit za každou cenu?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 16:29
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Nejde to určitě na 100%. Selekcí je podle mě už i cena (drahého psa si pořídí opravdu jen ti, co to myslí vážně), ale u těch nejběžnějších cenově dostupných plemen prostě není možné uhlídat všechny nové majitele.
Že se množí víc než je zdrávo, o tom žádná. Důkazem jsou stále plné útulky Na druhou stranu, sice míň pružně ale přece i tady funguje ekonomická křivka nabídky a poptávky Když o plemeno nebude zájem, nebude ho komu prodat a nebude se chovat A máme na světě druhý problém, vymírání plemene pro dočasnou neoblíbenost

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 21:58
- Nahlásit

Já si vybírala chovné stanice půl roku dopředu. Měla jsem vybrané celkem tři adepty. Zjišťovala jací foxi jsou, jak se chovají v bytě, jestli se hodí i do města. Málo který z těchto chovatelů mi byl ochoten odpovídat na mé nekonečné otázky.....pak jsem jednou - úplně náhodou narazila na stránky chovné stanice,která patří Evči a jejímu manželovi a natolik mě dostali, nejen jejich vštřícnost a ochota, ale taky jejich krásní foxtlíci. Jestli to zde vyznělo, že jsem nespokojená s tím, co jsem si vybrala, tak to né! Já chtěla veselého a co nejvíc temperamentního divočáka, abych měla parťáka na sport a co jsem chtěla, to taky mám! A máme tu nejkrásnější foxtlí prdelku pod sluncem! Když si zde někdy poplaču, tak to zase není tak žhavé! Já jen měla vždy psi, kteří poslouchali na slovo a neměli potřebu nad vším (jako naše Terezka) přemýšlet a taky jsem nikdy neměla tu čest, vlastnit teriéra. Trošičku jsem z toho paf, ale my to společně s Terkou zvládnem.
A Evi, já to myslela s tím, že až budu chtít foxtlíka do páru k Terce, tak my ho TY vybereš! Já jsem jen chtěla poradit Ajemaje, že mi připadlo, že chce spíš pejska na vycházky do parku, než divočáka tvrdohlavého.
A co se týče štěkotu, tak naše Terka ani neblafne. Bydlíme v činžáku a ze sousedů nikdo ani neví, že máme psi.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání