Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Foxteriér hladkosrtý
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Autor Zpráva
Dasha
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 20:11
- Nahlásit

apanaci
taky mám ten pocit, že jede na vzduch Já jsem ale spokojená, co jsem chtěla, to mám a navíc je to mládě a tak strašně rychle regeneruje.
rozhodně ale netvrdím, že neumí odpočívat.

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 21:04
- Nahlásit

U nás si taky vyndáváme baterky!! Jinak si to nedovedu představit, že to tak zvládá. Teď přes zimu se mi zdá, že to není taková hrůza, že ta aktivita trošku ustupuje a někdy se nám ani ven nechce, ale to pak dohání ve 23.hodinu, kdy si vybere tu nejvíc pískací hračku a lítá, píská, nadhazuje si ji nad hlavu a mlátí se s ní po těle zprava do leva jako šílená. Dnes to nějak zvládá dřív. Zrovna teď je podemnou a píská jako šílená! Když bylo tepleji a potkávali jsme víc psů, dokázala lítat tak dlouho, že ostatní psi od ní utíkali se schovat páníčkům za nohy, aby jim dala už konečně pokoj. To jsme přišly domů, následoval 20.min.spánek a zase byla lítačka po celém bytě a mordování Agáty - naše kočka domácí. Ale musím taky jen tiše souhlasit - co jsem chtěla, to mám. Jsem zvědavá na ten cvičák......

Dasha
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 21:13
- Nahlásit

Klára Maráková
kdy tam chceš jít? jak bude feňule stará? a co si od cvičáku "slibuješ"?

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 21:54
- Nahlásit

Jak už jsem zde psala, že Terku necháme vykastrovat, tak jsme to zrovna ve čtvrtek provedli. Ležela jako lazar - chuderka, ale už je jí zas líp a začíná řádit. Takže jakmile se dá do kopy, tak hned na to naběhneme. Dostala jsem tipa na cvičák v Náměšti na Hané, že tam mají pana výcvikaře, kterého si zaplatím na 3.měsíce a ten se bude věnovat pouze nám. Už jsem cvičák zkoušela (s Chodským psem) a bylo to super, moc nám to oběma prospělo. Takže doufám, že to pomůže i mě a Terce. A nehledě na to, že bude muset holka i trochu "pracovat" To bebino jsem jí udělala hlavně kvůli zdraví - už jeden pejsek mi umřel na rakovinu a tak jsem to nechtěla riskovat a třeba se i trošku sklidní. Chovní stejně nejsme......bohužel.... Jooo a Terča bude mít teď 10.1. 10.měsíců

Dasha
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 22:13
- Nahlásit

Klára Maráková
tak přeju hodně úspěchů!!!
ono zaměstnání hlavinky je na přemíru energie to nejlepší, vždycky si to přirovnávám k dětem se syndromem hyperaktivity - čím víc se je někdo snaží unavit fyzicky, tím víc jsou hyper. Ale když jim přiměřeně dlouho a přiměřeně náročně zaměstnáte hlavu...takže věřím, že to prospěje

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 20:43
- Nahlásit

Heleďte, foxtlíkáři....mám jeden dotázek....když chodíte s těma čertíkama na vycházky večer, lépe řečeno, když už je tma, drží se Vás ti Vaší chlupáči, nebo mají lítavku a hrají si s Váma na schovávanou, jako moje Tereza? Jakmile se setmí a já ji pustím na volno, zmizí z dohledu a ne a ne si mě hlídat a přivolání je taky 50 na 50. Ale jak je světlo, všechno funguje normálně. Já myslela, že by to měla mít naopak?! A taky sběr všelijakých fujtajblů ji zaboha nemůžu odnaučit!? Tak co Vy na to?

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 15 Led 2009 11:12
- Nahlásit

Ahojda. Prosím vás tak koukám jaké máte radosti s psíkama. Celkem jsem se nadchla pro toto plemeno. Tak jsem se chtěla zeptat na nějaký info. třeba jak pejsek vydrží sám doma, jak řešíte línání, jak reaguje na děti apod. Díky

apanaci
Člen
# Zasláno: 15 Led 2009 15:09
- Nahlásit

Ajamaja

Ahoj mno tak každopádně bych doporučila přečíst si celou tuto diskuzi - jsou tu velice zábavné pasáže (nám je to teda většinou k pláči páč jsme hlavními aktéry) pak bys mohla bejt chytřejší, každopádně, je to chytré, temperamentní, energické plemeno, co potřebuje pohyb a vaší všímavost, co se týče dětí, brala jsem si psisko od chovatele s dvouletým prckem a nebyl probém, měli tři dospělé a v klidu, osobní zkušenost nemám, co se týče toho mího trdliska s dětma si chce pořád hrát...

apanaci
Člen
# Zasláno: 15 Led 2009 15:13
- Nahlásit

Klára Maráková

Mno jako, já jsem udělala ve výchově hlavní chybu a těžko se jí budu asi zbavovat, Dandyna jsem jako malýho hodně pouštěla bylo to vyjukané štěně ve velkém světě a jeho jedinou matkou jsem byla já, tak pěkně chodil za mnou a v celku poslouchal, když povyrostl zjistil, že jsou venku lepší věci než se mi držet u zadku - to jsem rázem po několika úprcích zjistila sama...potřebovala bych nějakou dobrou radu na to přivolání, proto teď dandyho pustím jen když vím, že jsem někde, kde mi za ničím nezmizí...a co se týče pouštění v noci...brrr na štědrej den přesně asi 40min, než jsem začala dělat večeri jsem s ním šla ven, nikde nikde, tak si říkám pustim tě...mno a jak to dopadlo? 15min jsem ho hledala, než mi ho pomohli najít lidi, a kde byl? mno asi 25m ode mně v křoví žral nějaký hnusy jenže jsem ho prostě v tom křoví neviděla...takže tohle ještě chvíli asi neudělám....

Dasha
Člen
# Zasláno: 15 Led 2009 17:06
- Nahlásit

stopovačku jste zkoušeli?

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 15 Led 2009 18:45
- Nahlásit

Ahoj. Jo, jo zkoušeli. Ona je potvora. Pozná kdy je na vodítku a kdy na volno. A na stopovačce se mi schválně omotala kolem stromů tak, že jsem ji musela pustit, aby se neoběsila a hurrááá hledat zbytky fujtablů. Tereza je neskutečně chytrá, až vychytralá, na vodítku si ničeho nevšimne, ani psů! Pěkně posušně běží vedle nohy, ale jakmile se odepne z vodítka, je z ní hototvá atomovka. Zkoušela jsem i fintu s druhým vodítkem, ale ona to zkrátka pozná! Myslím z nás budou mít na cvičáku radost! Dnes mi zase utekla přes zamrzlou říčku a cpala se tam nějakou nechutností. Musela jsem oběhnout cestu a přes most. Odehnala ji od toho (jelikož chytit se nedá a poskakuje provokativně kolem mě) pak ji přivolala na odměnu, přivázala a vzala znovu k těm nechutnostem. Namočila jí do toho čumec a dostala "nakládačku" a razatně jsem řvala fuuuj a nesmíš. Někdy si připadnu jako blázen! Mám starší fenu (křížence rotwajlera s labradorem) tak už čula moji nasranost, hned když viděla jak jsem razatním krokem vyšla přes ten most, ani chuderka za náma nechěla jít a stála opodál. Když zjistila, že je po všem, tak přiběhla a dala Tereze nakládačku i ona!

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 15 Led 2009 18:58
- Nahlásit

Ajamaja
Můžu říct jen jedno.....opravdu to vyžaduje pevné nervy, důslednost a moooooooc pohybu. My máme ve dvoupokojáči dva hafany a dvě kočky a je to v klidu. Terka mi kromě jednoho drátu od lampičky v bytě nezničila vůbec nic. Ale je fakt, že když jsem v práci (dělám celý den a pak zas mám třeba celý den volno) tak mě holky hlídá tchýně. Nemohly by být od rána do večera zavřený v bytě. Zase naopak, když mám volno, tak jsme skoro pořád venku a snažíme se "trénovat" poslušnost. Kdybych to neudělala, z bytu a z koček by byla kůlnička na dříví. Děti taky miluje, až moc. Když jde školka, musím jí zavčasu chytit na vodítko, jinak by všechny poskákala a olízala! A línání? Já nevím, mě to zase taková hrůza nepříjde. Agáta (kočka) líná víc. I když je pravda, že když k nám jde někdo na návštěvu, říkám každému, ať si na sebe nebere nic černého. Takže závěr: jestli by jsi neměl čas se psem lítat min.3.h.denně (ale opravdu lítat), pak si ho raděj nepořizuj.

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 15 Led 2009 19:08
- Nahlásit

apanaci
Tak to jsme na tom fakt dost podobně! Já už i kolikrát rezignovala a odešla jsem od ní se slovy. "Ty krávo jedna blbá, doufám, že se tím udávíš!!!" A ona po chvilce, kdy zjistila, že jsme v trapu, přiběhla. Tereza když byla malej prcek, o mou osobu nejevila vůbec žádný zájem. Klidně se otočila, na těch pidi nožkách a udělala takovej úprk na druhou stranu ode mne, že jsem zůstala stát jako opařená a nevěřícně koukala! Jen mi fakt nejde do hlavy, že přes den poslušnost jakžtakž a večer těžkej nezájem. Já bych se o sebe bála! To teď je to už lepší a už i přišla na to, že jsme smečka a patříme k obě.
Kvůli tomotu všemu jsem chtěla fenku, jelikož jsem věděla, že foxi jsou paličáci, ale jsem na tom stejně, jakobych měla psa. Prý to musím vydržet do 2.let. Pak je to prý lepší!

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:57
- Nahlásit

Prosím vás zajímal by mě váš názor na to, jestli byste do bytu pořídili spíš fenku nebo psa. V čem vidíte výhody a nevýhody. Dost čtu o tom, jak jsou foxíci nevychovatelní. Tohle plemeno se mi fakt líbí a chci nějakého aktivního psa.

Evicka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 07:43
- Nahlásit

Milé dámy,
já jsem vám do toho nechtěla moc zasahovat, ale trochu musím.
Klárka ví, že je na svoji Terku málo přísná a důsledná. Potřebuje fyzicky dát víc najevo, že nad ní má převahu a že si nemůže dělat úplně všechno co se jí zlíbí. U foxla výborně funguje přirozená autorita, od té se odvíjí poslušnost a jiné vylomeniny, které si pes dovolí. Tím nemyslím žádné fyzické násilí, bití atd, tím myslím skutečně razantní projevy nadřazenosti typu pořádně zvednout a vycukat za kůži, připlácnout na zem a držet, dokud se nepodvolí, účelné zopakování povelu nikoliv nekonečné opakování a křičení, které nemá účinek. Teď už je samozřejmě na tohle dosti pozdě, když ma Terka 10 měsíců, tohle je nutné upevňovat odmalička. Rozhodně cvičák prospěje, i když zase musím říct, že foxl nemá v povaze dryl a touhu poslouchat a vyhovět pánovi jako třeba NO. Je to inteligentní svobodomyslné zvíře, které sice chce žít a být s člověkem, ale zároveň si chce dělat, co se mu zlíbí. A najít nějaký kompromis může být někdy oříšek. Rozhodně vytrvat, bude líp. Fakt jo, věřte, jen to chce být přísný, důsledný, ale také laskavý a milující.
Pro Ajamaju
Pokud nemáš zkušenost a chceš foxla, tak rozhodně fenu. Vše je prakticky stejné, jen pes v pubertě je mistr světa, rád si troufá na jiné psy, machruje, zkouší kde jsou až hranice a může to zkusit i na někoho z rodiny. Navíc potřebuje daleko víc pracovat, opravdu do úmoru, překypuje energií. Skutečně bych se trochu bála té nezvládnuté dominance. Rozhodně pes má daleko větší touhu dělat si co chce a šmejdit, kde se mu zazdá.

Uragán
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 08:33
- Nahlásit

Dobrý den,
také ze zajímavosti sleduji tuto debatu,protože Terku osobně znám.Potvrzuji slova paní Evy,důslednost,láska- to je to co na ně platí.Máme doma živý důkaz těchto slov.Zrovna včera jsme byli na se psy a i páníčkem Uragána.A ejhle,on s náma šel úplně jiný pes,než jak ho známe .Poslouchal na slovo,vzdálil se jen když dostal povel volno a jinak šel páníkovi u nohy a dával pozor aby ani skoro centimetr nebyl před ním.Kdybych to na vlastní oči neviděla,nevěřím,protože já Uragána znám jako pro mě nezvládnutelnou veličinu,která dělá jednu skopičinu za druhou a která je pro mě zvládnutelná jen na stopce.Zkrátka ten pes nás má všechny dokonale přečtený.Já jsem sice ta,která mu dává potravu a která mu udělá první,poslední ale v jeho očích se nemusí poslouchat,ale páníček je jen jeden-sice jej třeba nevidí každý den,ale je s ním vždycky nějaká ohromná akce,a ten se musí poslouchat jako hodinky.Pro upřesnění páníček je můj syn,který s náma nebydlí.Mám ještě jednoho psa,briarda,má 6 měsíců a ten zase skoro jako hodinky poslouchá mě a nikoho jiného,z toho důvodu Uriš musí s náma chodit na stopce,jinak by mě to štěndo zkazil,už teď jej naučil perfektně stopovat.Ale je s nimi sranda a také si to užíváme.Ahoj

Evicka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 10:39
- Nahlásit

Čau, zdravím dalšího našeho kluka Uragána.
Jo, jo, štěňátko by rozhodně zkazil, nebrat příliš spolu, nebo na vodítku, a pouštět jen tam, kde od něj nemůže pochytit žádnou lumpárnu, takže hlavně doma na hraní.
Učení sledováním a pozorováním funguje u pejsků velice dobře a spolehlivě.

apanaci
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 19:37 - Změnil/a: apanaci
- Nahlásit

Ahoj, tak jsem si tu vyslechla docela "pokárání" Terky, což mi teda radost neudělalo páč jsme na tom stejně(resp.Terka už líp páč je starší) ale můj Dandyn 7měsíců je jasnej, děsnej a dost drzej, už teď a dlouho mi je jasný, že jsem jeho výchovu dost podcenila, a věřte, že už dlouho toho lituju, na jaře vlítnem na cvičák ale upřímně sama nevěřím, že se to zlepší, myslím, že přístup pořádně "vycukat a připlácnout" zvládám, ale pes je vůči tomu laxní, lásky mu myslím, taky dávám dost, tak jen nevím kde je moc chyba, jasné že ve mně...ale nevim jak na něj, věnovat se mu kvůli práci a škole prostě nemůžu pořád a pravidelně, což mi mnozí mohou vyčítat (proč jsem si pořizovala psa) ale mám psiska moc ráda, jen nevim co s nim...nějaké osvědčené rady by se hodili (tahání na vodíku a přivolání - nejhorší)...Díkes...pac

PS: myslíte, že to časem opadne, je to teď puberťák no...

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 21:44
- Nahlásit

Já to tady furt sleduju, chci ho pořizovat, ale sakra přijde mi že jsou s nima jen problémy....že to tak není, přece něco pozitivního by se našlo ne? a můžu se zeptat APANACI? Je to tvůj první pes?

Dasha
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 21:59
- Nahlásit

Ajamaja
psala jsi, že prolízáš všelijaký diskuze, jsou všude stejný názory? myslím, že nejde udělat si obrázek jen podle 3 majitelů, kteří maj s pejsky problémy
a ačkoliv teda foxe nemám a tím pádem bych se asi neměla moc vyjadřovat, nemyslím si, že by to byla až taková hrůza. Kamoška má fenku a ta je skvělá, hopkavá, veselá, příjemná, žádná běska, prostě takovej milej vysmátej psík, co pořád hopká a vymýšlí blbiny.
A upřímně, a teď se holky tady neurazte, myslím si, že NEpřivolání není specialita jen foxů, ale spousty jiných plemen, resp. psů jako takových. Moje 7 měsíční štěně taky prchá, všechno ho zajímá, ale já se umím udělat zajímavější...nechci vás kárat ani poučovat, ale celodenní lítání psa o víkendu nedokáže vynahradit ani konkurovat 10 minutám hraní si a cvičení s páníčkem každý den. Hlavu jim unavit!

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 22:02
- Nahlásit

No často se v diskuzích objevují nějaký problémy. Tak mě to vždycky poleká, hned vidím jak mám doma neřízenou střelu, demoliční četu, blázna, čuně,......

Dasha
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 22:11
- Nahlásit

Ajamaja
to mít můžeš, když to dovolíš
moji psáci jsou taky střely střelený, mládě demoluje a rozkládá věci na nanočástice, nejstarší se chová jak praštěnej magor, kterýmu by nevadilo, ani kdybych ho do kuličky zkopala, hlavně, že je akce!
já nevím, ani jednou se holky nezmínily o tom, co pejska naučily, co spolu podnikli...
Zuskamá co jám vím 2 foxe, fenku a psa a pořád spolu něco dělají, pořád jim zaměstnává hlavičky, třeba sem přijde a řekne ti svoje.
No, jednoduchý to s foxly není určitě, holt je to teriér.

Dines
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 22:17
- Nahlásit

Ajamaja
Ono do diskusí se obvykle píšou je zásadní, zajímavý a aktuální věci, a to jsou problémy a maléry - když všechno šlape normálně, nikdo nemá potřebu to psát - a ty opačný extrémy jako něco hrozně moc pozitivního bývají (bohužel) u každýho psa v menšině oproti těm malérům

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 22:18
- Nahlásit

NAši mají psa a to teda je taky pometlo, ale v dobrým slova smyslu. Přijde, praští packou, leze po nás a kam šlápne tam šlápne, takovej buldozér. Ráno hrozný scény když jsou zavřený dveře do pokoje a ona chce jít budit a hrát si. Ale tohle je všechno takový pro zasmání ....

apanaci
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 22:22
- Nahlásit

Ajamaja

Ahoj, mno tak napůl, vychovávala teda snažila jsem se vychovat našich oříška, byl to tvrdohlavej satan dnes mu je 8 a ze mně jediné má respekt a poslechne - jediná ho pouštím na vodítku, ale musím přiznat, že se uklidnil tak po druhém roce života, a nevim co ti napsat na to, že tu řešíme problémy s jejich chováním, protože kde jinde hledat pomoct než tady,myslím, že k tomu jsou tyhle stránky určeny, až mě bude Dandyn poslouchat, tak sem psát o rady nebudu a budu spokojená panička....
Mmj taky než jsem si ho pořídila hledala jsem informace to je jasné, ale nic moc uspokojivého jsem nenašla, prostě jsem se pro tohle plemeno rozhodla a šla do toho...

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 22:26
- Nahlásit

Apanaci
No to máš recht, že vlastě lidi vyhledávaj diskuse když potřebujou něco řešit, ale třeba si chtěj taky o nich pokecat. Já to nechci jako nějak napadat, jen jsem se pozastavila a spíš mě to vylekalo no.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 22:28
- Nahlásit

apanaci

No a jestli to dobře chápu tak taky ještě studuješ...a dá se to ne? A jak to zvládá sám doma?

apanaci
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 22:45
- Nahlásit

Mno jo studuju i do práce chodím, psisko bez problémů, od mala jsem ho nechávala doma, spíš kratší teď vydrží 4 hodky naprosto bez problémů, delší domu už moc ne - jako nevim kvůli němu ale já na to srdce nemám, takže když nemůžu snažím se někoho poprosit alespoň o krátkou vycházku a pak zase 4 hodky v poho vydrží. Jako nejsou to s nima jen starosti, jsou to i radosti, ten pes tě prostě baví snad i tím jak sedí, jak leží s nohama nahoře, jak je veselej a tak rrozhodně se nenech odrazovat od foxe, ale v mládí se mu chce hodně věnovat abys pak nemusela řešit to co tu teď řešíme, ale je to všechno se vším, nemůžeš mu prostě dát plnou péči protože lidi pracujou a studujou...ale vynahradit mu to a určitě nepodcenit výchovu, hned na cvičák a doma dril

apanaci
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 22:47
- Nahlásit

Původně jsem s Dandym plánovala výstavy ale možná od toho upustím tohle je tak nabitej pes, že hned po cvičáku - pokud nám bude platnej když jsme už větší, s ním půjdu na ty agility, to by mu mohlo bejt rostlý na kůži tak akorád

Dasha
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 22:48
- Nahlásit

apanaci
odkud jsi?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání