Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Foxteriér hladkosrtý
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Autor Zpráva
Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 23:12
- Nahlásit

Klára Maráková
Nenenene pejska na procházky pouze ne. Já si vybrala foxíka právě pro jeho aktivitu, já chci aktivního pejska, sportovce :-D

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 23:13
- Nahlásit

Klára:

Můžu bej tak strašně moc zvědavá a zjistit, který chovný stanice jsi měla v merku? Ráda bych slyšela tvůj názor

Camel
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 09:57
- Nahlásit

Ahojte, zdravím všechny příznivce foxlíků. Taky máme tu čest mít doma dva rošťáky tohoto plemene. Máme 2 letou slečnu a 3 a půl letého psíka. Když jsem si tady pročítala Vaše příspěvky, zjišťuji, že výchova foxlů dává zabrat většině z nás. Nám taky trvalo než jsme přišli, jak na ně. S Kirou děláme agility a Ronyho - psa máme teprve 3 měsíce. Snažíme se jej vycvičit a odnaučit jeho zlozvykům. Mimochodem - pes je právě ten, o kterém tady některá z Vás na začátku diskuze psala, že jej někdo daruje. Rodina ho darovala, protože na něj neměli čas a psík jim trochu přerost přes hlavu. Pokud se chcete mrknout, tady jsou naše stránky: www.foxikkira.estranky.cz

Evicka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 10:30
- Nahlásit

Klárko díky za pochvalu, toho dalšího ti vyberu ráda a velmi pečlivě. Zatím pracujte a snažte se. Mailem ti přepošlu foto sestřičky Uršuly, včera mi dorazila.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 10:46
- Nahlásit

Camel
Ahoj, máš naprosto úžasný stránečky a těch foteček na rajčeti, to je paráda. Už se kochám. koukám jste partička foxlíkářů, to se jen tak nevidí

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 10:56
- Nahlásit

Camel
Ty jo a agility, super. To je paráda se na to koukat . Naprosto jsi mě nadchla!

Camel
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 12:46
- Nahlásit

Děkuji za pochvalu stáneček. Je to taky přítelova práce. Nějak jsme se pro ty naše foxly nadchli a teď se vlastně všechno řídí podle nich. Skoro každodenní výcvik, takže veškerý volný čas se věnuje jim. Samozřejmě se je stále co učit a co vylepšovat.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 13:35
- Nahlásit

Camel

A s jak starým pejskem jste začli chodit na cvičák?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 13:37
- Nahlásit

Ajamaja
Mrkni na diskuzi k JRT hleda domov. Nezvážila by jsi to? není to teda už malé štěně, ale vychovatelné to ještě je

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 13:48
- Nahlásit

PeKrato
Vždyt tam pak píše, že tuto akci ruší....ten odkaz je už neaktivní. A já toužím po foxíkovi opravdu

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 13:49
- Nahlásit

Camel
Jsem se chtěla ještě zeptat jak zvládáte hárání doma a jak pak třeba na cvičáku.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 13:51
- Nahlásit

Ajamaja
Dole je to znovu otevřené, hledají domov pro pejska. Ale když už jsi rozhodnutá pro foxe, tak mě ignoruj

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 14:01
- Nahlásit

PeKrato
Ne jsem tě nechtěla urazit, ale jsem pro něho rozhodnutá. Ještě tam mrknu

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 14:03
- Nahlásit

PeKrato
Hele, co čtu, to je snad nějakej zabiják, to bys mi doporučila jako "začátečníkovi"?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 14:08
- Nahlásit

Ajamaja
Neurazila jsem se, neboj Jen že se cpu do něčeho, po čem mi prd, takže si zasloužím ignoraci

Teď jsem to pročetla pořádně. Je pravda, že by to nebylo jednoduchý, takže raději asi nee. Pejsan bude po převýchově v pohodě, ale ....
Ať najdeš toho nejlepšího foxe pod sluncem

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 14:13
- Nahlásit

PeKrato

No to teda ať ho najdu, juchuuu.....už aby to bylo co. Ale já furt nevím co s tím pohlavím.....chjoooo

PeKrato
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 14:18
- Nahlásit

Ajamaja
Znám to, taky jsem se nemohla dočkat Každé má své pro i proti, běž při výběru pohlaví za srdíčkem, co je ti bližší (jestli jsi před tím měla nějakého psa nabo si kdy s jakými hrála, tak co ti bylo milejší). Na tom fakt moc nevymyslíš

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 14:22
- Nahlásit

PeKrato

Já bych byla celým svým srdcem pro fenku (doma je máme furt)....ale bojím se toho hárání a asi nemám to srdce ji nechat kastrovat....v tomhle nemám vůbec jasno.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 14:31
- Nahlásit

Ajamaja
Tak nad čím váháš? Když jsi zvyklá na fenky, tak s nimi umíš i komunikovat, znáš jejich chování apod. Fakt bych v tom případě netápala. Hárání se dá v pohodě zvládnout, to není taková hrůza. Holt ten týden, kdy je ochotná ke krytí, nepustíš vodítko z ruky. Doma to zvládneš s kalhotkama, pokud nebudeš mít takovou šikulu, aby se obstarala plně sama.
Pokud nebudeš chtít chovat, je kastrace dokonce vhodnější. Fenka se z operace do týdne vylíže a dokonce ji tím chráníš před gyn problémama, který nejsou nic extra.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 14:36
- Nahlásit

PeKrato
Chovat bych nechtěla asi. Ale fenky mi jsou opravdu bližší, zas pes by byla nová zkušenost. Já fakt nevím

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 18:06
- Nahlásit

Můžu bej tak strašně moc zvědavá a zjistit, který chovný stanice jsi měla v merku? Ráda bych slyšela tvůj názor

No já měla vyhlídnuty chov. stanice:Tusculum, Od rytíře malovce a Kelčský poklad, ale vřele doporučuji Od Hrubého lesa! Nebudeš litovat, je to jak o přístupu, tak o pejscích!!! Camel
Fakt SUPER STRÁNKY!! Vy jste od někud od Olomouce? My jsme z Prostějova, že by jsme taky mohli někdy s Váma na nějaký ten výlet?!

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 18:42
- Nahlásit

Klára Maráková
No jo na tyhle stanice jsem taky koukala a ještě Z DOBRUSKÉ STÁJE. Od Hrubého lesa máš ty že jo?

Camel
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 21:03
- Nahlásit

Ajamaja:
No, s Kirou jsme začali chodit na cvičák někdy kolem 8 měsíců. Ale nebyl to klasický cvičák. Byl zaměřen už na výcvik agility. Myslím, že jsme začali docela pozdě. Do té doby toho Kira moc neuměla. Pořádně jsme nevěděli, jak na ni. Pak jsme poznali Klárku (taky to tu jednou navštívila) a ta nám hodně pomohla. Doma má taky dva foxly. S háráním jsme to vyřešili kastrací. Kira je nepapírová a tak chovat nebudeme. My jsme z Ostravy, ale hodně jezdíme na různé akce viz. foxlení v Brně.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 22:41
- Nahlásit

Camel
Takže taky jste kastrovali. A v pohodě všechno?

apanaci
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 09:26 - Změnil/a: apanaci
- Nahlásit

Ahoj mám dotázek, trénuju s dandynem aport, začal totiž s hračkou odbíhat a přestal jí pouštět, povel "pusť" nechápe, ale hlavně, když už hračku dostanu a chvíli ji podržím a nehodím hned, začne na mě štěkat...co s tím???

Camel
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 10:16
- Nahlásit

Ajamaja
Jo, jo, kastrovali jsme minulý rok v listopadu. Všechno proběhlo v pořádku. Kira byla za pár dnů ready. Moc změn v chování nepozoruju. Akorát teď vyjíždí po štěňatech, když jí moc otravují, ale to nevím, jestli je reakce na kastraci.

apanaci
Tak přesně to mi dělá Rony. Prostě v ten okamžik ukončím hru, otočím se na podpadku a jdu pryč. A začnu si házet až za chvíli. U náš to je jediné co funguje. Žádný řev ani uklidňování nepomůže.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:47
- Nahlásit

Camel
Nechci radit, ale nevím, jak by si fena spojila kastraci s napadáním štěňat

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 12:06
- Nahlásit

Camel
Jsem četla, že ne vždy kastrace proběhne OK a můžou nastat komlikace, toho bych se bála......

Camel
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 13:07
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Co jsem četla já, tak někdy bývají agresivní feny po kastraci ještě agresivnější. Neříkám, že Kira byla agresivní, ale přece jen to je fox a ti mají trochu jiný práh vzrušivosti než ostatní psi a taky netvrdím, že to má z kastrace. Jen mě to napadlo, protože se to poprvé objevilo až po kastraci.

apanaci
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 15:24 - Změnil/a: apanaci
- Nahlásit

Camel

Ahoj tak to dělám taky,ale je to děs,aportovat s ním potřebuju páč je to to jediný u čeho se jakš takš unaví, štve mě s tím...

A nemůžu ho pořád naučit "pusť" nemáte někdo nějakou osvědčenou radu?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání