| Autor |
Zpráva |
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 00:37
- Nahlásit
Martina89
no já tam jedu 5h s tím že v sobotu v 9ráno tam budu a v neděli budu doma v 22 uvidíme snad se někdo najde kdo by mě nabral po cestě v nějakém větším městě
nemůžu na netu najít žádnýho chovatele z Brna nebo okolí.
to jo v brně skoro nikdo není ale prý se to dá upravit i hodinu před výstavou tak co se domluvit přímo na místě?
dostali nějakej titul.
no zatím můžou dostat maximálně VN
|
Martina89
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 10:21
- Nahlásit
leila
v sobotu v 9ráno tam budu
takže tam někde přespíš pokud si neseženeš odvoz? tam je nějakej kemp? že bych si to taky zkusila ještě zařídit kdyby to šlo
upravit i hodinu před výstavou
to je sice hezký ale ukaž mi člověka kterej se bude v tom stresu tam zdržovat ještě se mnou no něco vymyslím a když ne tak zkusím napsat někomu kdo má chovku nejblíž Brnu jestli bych třeba mohla přijet a malou mi upravili ale to nevím..
můžou dostat maximálně VN
tak to mě nenapadlo to by bylo i zbytečný chodit oba dny. ale takhle si aspon zvyknou potvůrky
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 11:31
- Nahlásit
Martina89
takže tam někde přespíš pokud si neseženeš odvoz?
jj budu muset, přímo v Borotíně nic není takže někde v táboře bych přespala - pokud by ses připojila tak by bylo super v sobotu večer je i členská schůze, pokud sem to teda dobře pochopila, takže by se dalo asi domluvit přímo na té schůzi s někým
to je sice hezký ale ukaž mi člověka kterej se bude v tom stresu tam zdržovat ještě se mnou
to jo to je fakt, pokud tam nebude tvoje chovatelka tak asi nikdo
to by bylo i zbytečný chodit oba dny. ale takhle si aspon zvyknou potvůrky
to jo alespoň si zvyknou
Jinak jsem koupila malé obleček - vypadá v tom směšně, zatím ho má trošku větší tož snad tu zimu přečká
|
Martina89
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 11:40
- Nahlásit
leila
v sobotu večer je i členská schůze
no ale jak se tam najdeme v tom borotíně? a aby sme tam pak nepřijeli a zjistíme že to ubytování tam není to nevím co by sme dělali
jsem koupila malé obleček -
a jakej obleček si koupila? to víš že v tom přečká aspon ji nebude zima a může běhat dál
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 12:01
- Nahlásit
Martina89
no ale jak se tam najdeme v tom borotíně?
to si myslím, že už by byl nejmenší problém, poprosím svojeho chovatele
a jakej obleček si koupila?
nejaky od Trixi - kvalitně asi nic moc ale jako provizorní je dobry
|
Martina89
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 12:17
- Nahlásit
leila
poprosím svojeho chovatele
tvůj chovatel tam taky pojede v sobotu? by sme si tam taky mohli dát někde sraz spolu třeba
nejaky od Trixi
taky mám od trixie takovej tmavě modrej nevím teda jestli ji to zahřeje protože se třebe i tak
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 12:25
- Nahlásit
Martina89
tvůj chovatel tam taky pojede v sobotu?
myslím, že jo když je poradce chovu tak by teoreticky měl ještě se ho ale pro jistotu optám
mohli dát někde sraz spolu třeba
jj to bychom mohli třá v praze - a odtama pak do tábora
taky mám od trixie takovej tmavě modrej nevím teda jestli ji to zahřeje protože se třebe i tak
to já nevím taky, ale snad alspoň trochu jo, alespoň dneska se neklepala
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 21:50
- Nahlásit
lidíí já tu malou mrchu asi zabiju spolu s lidma co krmí zvířátka ona jim to všechno žere ale zase dneska 3x přišla i s něčím v hubě...
Ale su nasratá páč jak jsem psala k davídkový si ve frekventovaném "psím" parku lidi jen tak kryjou sem vůbec malou nemohla chytit lítala jak šus a paní jen řvala ať si jí chytnu že tu kryjou, ale její yourkšírka lítala s týnou - týna zatím když si hraje prostě nepříjde dostala jsem jí až na balónek, ale su nasratá... i když pak pěkně makala na druhou stranu....
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 17:41
- Nahlásit
leila
Hi, hi, hi.... S těma dobrotama to mooooc dobře znám! U nás přímo před dům vyhazuje z okna jedna stará paní, co si myslí, že krmí ptáčky, snad úplně všechno! Dá mi to hodně práce Terku uhlídat, aby tam hned jakmile otevřu dveře nevlítla a nebufetila! Když byla psí miminko, byla na zabití. Teď se to už vcelku dá a když něco najde, nejdřív kontroluje, jestli se dívám a když jo, tak se na to jen smutně podívá a pomalu odejde. A co se týče radosti z ostatních psů, je už taky v poho. Jen teď si kousíček od našeho, pořídila jedna slečna taky hladkýho foxe-psa a Ti když se potkají, tak to vypadá jako kdyby kolem lítalo tornádo a pak je odchytnout je laskomina. On totiž slečnu vůbec neposlouchá a já když přivolávám Terku, tak on ji zase smete z cesty a lítají dál..... Ale zas na druhou stranu....je na ně pěkný pohled!
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 14:10
- Nahlásit
Tak co lidi, jak foxíci zvládají zimu? Týnce se sníh moc a moc líbil do doby než se nám na něm udělala cca 2cm krunýř ledu a začalo se to pod ní bortit docela to i bolí, takže teď chodí radši po vyhrabaných chodníčcích máme tady asi půlmetru sněhu a malá když zahne do jiné "uličky" už nejde vidět a pořád padá a padá
Klára Maráková
tak to jsem ráda, že v tom nejsme sami, zvažuji koupi náhubku páč ve městě je to opravdu nebezpečné
A co se týče radosti z ostatních psů, je už taky v poho
tak to závidím. malá letí za každým psem, lítá s ním, skáče po něm i když na ní vrčí, jí je to fuk... hlavně že potkává psiska
pořídila jedna slečna taky hladkýho foxe-psa
to jo každý ke svému když je jedno plemeno vždycky si dobře rozumí mezi sebou Fotečky by nebyli??
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 16:41
- Nahlásit
leila
Fotečky máme, ale jen moje holky. Se slečnou se moc často nepotkáme a když, tak nemám zrovinka foťák u sebe, ale třeba časem to trefím a nějaké foto bude Já totiž ani moc do městského parku venčit nechodím, raděj holky beru na pole a do lesoparku, do kterého je vozím autem přes celé město. Ale zase mám aspoň jistotu a klid, že jsou holky pořádně vylítané a pak doma spí jako andílci.
malá letí za každým psem, lítá s ním, skáče po něm i když na ní vrčí, jí je to fuk...
Tak to bylo a někdy je i teď, ale chůzi na volno u nohy trénujeme pravidelně a docela nám to jde....když ji přivolám zavčas Teď se nám narodilo mimčo, tak se zkrátka poslouchat musí, jak jinak bych zvládla kočárek a dva hafany? No, to se ještě uvidí. Ještě jsem to nezkoušela, s malým můžu ven až teď od pondělí, ale kvůli tomu počasí to bude asi ještě chvilku trvat než si to vyzkouším.... Nějaký nový fotky máme na rajčeti, tak se klíďo mrknite - ale VARUJI!!! Nic pro zapřísáhlý lidi čistotou a alergiky jelikož se snažíme zvířátka zvykat na miminko a Terka obzvlášť svou roli psí matky a chůvy bere vážně. Ale zas od sať po sať... http://foxterier.rajce.idnes.cz/Snehove_hratky_v_k alamite_Daisy/
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 16:52
- Nahlásit
Klára Maráková
jo taak no každopádně krásne fotečky - koukám, že si Terka sněhu užívá jak Týnka je to krasavice
ale VARUJI!!! Nic pro zapřísáhlý lidi čistotou a alerg
hehe no já jako "štěně" vyrůstala v ochraně beligckého ovčáka, prý ke mě nikoho nechtěl pustit Alespoň budete mít chlapečka zdravého, ne jak dnešní přecitilvělé maminky které drží děti ve sterilitě a pak se diví, že mají tolik alergií Každopadně k Filipkovi moc gratuluji je krásný
Ale zase mám aspoň jistotu a klid, že jsou holky pořádně vylítané a pak doma spí jako andílci.
to jo taky chodíváme do lesoparku a do polí, ale když není zbytí tak si vystačíme s městským parkem - je docela velký a hodinka se tam dá strávit
Jinak musím Týnici pochválit je moc šikovná dneska mě například ještě nenasrala A už má všechny zuby tož sme plnochrupý zvíře Ale na klubovku nejedu v tomhle počasí se mi to vůbec nevyplatí
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 18:45
- Nahlásit
leila
Díky za pochvalu a za podporu. Spousta známých se totiž chytá za hlavu, když ty fotky vidí, ale na druhou stranu si říkám, že co asi z mojí strany čekali? Nejsem jedna z těch, co si pořídí psa a jakmile se narodí dítě, na psa najednou není čas - v lepším případě, nebo ho rovnou dají pryč - nechápu. A nechci holky nějak moc od malého odlučovat, aby na něj pak nebyly vzteklé a nedej bože, jak by vyrůstal, aby na něj byly horší než na cizího. Tak teď se můžem jen modlit, aby malej nebyl alergik.
Jak bude v létě mezinárodka v Brně, chtěla bych tam mrknout, tak kdyby jste se jely s Týnou taky podívat, mohly by jsme tam někde chvilku spknout. No léto je ještě daleko, ale třeba se pak nějak domluvíme.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:36
- Nahlásit
Klára Maráková
Spousta známých se totiž chytá za hlavu
no jo a teď kdo je normální Kdysi děti se zvěřinou spávali a byli zdravé no ne?? Tak uvidíš jak to bude myslím, že psiska jsou na mimina většinou opatrné - je až zajmavé jak se takový ďablík změní když se dostane do společnosti malého dítěte
Tak teď se můžem jen modlit, aby malej nebyl alergik.
to jo, však uvidíš, ale budu držet palce aby nebyl - však jistě nemá po kom no ne?
Jak bude v létě mezinárodka v Brně, chtěla bych tam mrknout
Jo v létě nevím, ale nejspíš pojedeme určitě dám dopředu vědět a nějak se domluvíme ale brněnskou výstavu mám ráda takže jí mám v seznamu
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:52
- Nahlásit
Hele a dotaz tak všem - Je možné že maj foxové nějak tvrdší lebky než jiní psi? Ta kravka malá mi normálně naráží do sloupů do zdi to jsou vám takové pecky, že mám o ní někdy strach
|
blanches
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 00:50
- Nahlásit
Zdravím všechny majitele tohoto super plemena!
Chtěla bych se s vámi podělit o zážitky co se týče soužití foxlíků a lidí - zejména z hlediska výchovy.
S naší 10 měsíční fenkou jsme velmi spokojení, je celkem poslušná - sice jí to v hlavě hodně šrotuje, když má něco udělat, ale nakonec to většinou vyhodnotí že by jí z toho něco mohlo kápnout a udělá to. Chodíme na cvičák, už do pokročilých. A to doma poslouchá daleko víc, než mezi psy. To furt čmuchá a táhne na vodítku místo toho, aby šla u nohy. Má strašně ráda psy.
Jinak ji kromě klasiky učíme i blbinky z dogdancingu, pro mě je to zábava. Teď se naposledy naučila nás obíhat, jako motivaci používáme tenisák, který miluje. Učí se hodně rychle, sice to není borderka, ale na teriéra je to fakt dost.
Kvůli jejímu temperamentu jsme rádi, že jí baví aport. To by si mohla packy uběhat a pro nás je to spíš relax. Minulý týden jsme byli i na kurzu dogfrisbee, to taky miluje. Ale hned nám potvora prohryzla disk... Holt každá sranda něco stojí.
Jakou máte zkušenost s plaváním? Ta naše vodu miluje, ráchá se běžně v potokách a v kalužích. Plavat se naučila zase díky házení tenisáků a to rychle. Je to sranda ji pozorovat, jak si to krásně kormidluje ocáskem.
Teď nám před pár týdny dohárala, byla to docela otrava. Ani ne kvůli dotěrným nápadníkům, s tím jsme počítali, ale spíš s tím, že si mě vybrala za objekt milostných snah. Hlavně když jsem něco dělala v kuchyni, tak nasadila připitomělý výraz a sápala se mi na nohu... Byla dost otravná.
Teď přemýšlíme, jestli - a kdy - ji nechat vykastrovat. Veterinářka nám radila, abychom neváhali - že pozitiva daleko převýší negativa a že se nemáme čeho bát. Taky to trochu působí jako prevence rakoviny. Já ale nevím, moc se mi to nelíbí. Ne že bych chtěla od ní štěňata, ale nechat ji vykuchat se mi nějak příčí. Jaký máte názor popř. zkušenost vy? Taky se bojím inkontinence, ale to prý hrozí u velkých plemen.
Přeju hodně krásných zážitků s Vašemi živými stříbry a málo umíněných hlaviček
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2011 22:54
- Nahlásit
Tak co je lidičky nového s Vašima nosatýma kámošema? Už poslouchají? U nás je to už v naprostém klidu, teda alespoň poslouchá mě, když z manžela má srandu a utíká mu kam může. Zvládáme to parádně i s tím miminem, kterému bude už 15.měsíců. A Terka je úžasně trpělivá a veliká kámoška s malým....no, hlavně když malej něco jí a upadne mu to . Jinak jsem si trošku hrála, tak se na nás můžete mrknout i na:
http://www.foxterierkaterka.estranky.cz/
|