| Autor |
Zpráva |
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 13:10
- Nahlásit
zuska
Nazdárek! S tou foxlí akcí plně souhlasím, jen vymyslet kde? 5.-6.9. je jedna mega foxtlí akcička v Horním Jelení. Je to někde až za Vysokém Mýtě, taže nepatrně z ruky
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 13:18
- Nahlásit
Klára Maráková
Akorát to je výstava a tak, ni? My nejsme výstavní, takže tam určitě nepojedem. No, kdybych se měla chopit organizace, nabízím leda místo konání: Brno
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 13:27
- Nahlásit
sakra..... nějak jsem byla moc rychlá
Takže.....chystám se tam už druhým rokem a zase stejně nevím, jestli se tam pojedeme mrknout, ale kdyby jsme se domluvili na nějaké akci, co by byla někde blíž, určitě by jsme dorazili....foxlí i nefoxtlí slečny. Okolo PV je totiž moc málo příležitostí potkat foxe a když, tak páníčci nejsou zrovna sdílní a už vůbec své miláčky nehodlají vypustit na volno, jelikož už by se s nimi nemuseli shledat! Naše Terka se sice v 1,5 roce rozhodla, že ostatní psi pro ni nejsou nějak zajímaví, že si raděj bude hrát s paničkou, ale třeba by měla radost z tolika stejných kámošů!!!
A co se týče toho dotázku na pořízení druhého foxtlíka, musím souhlasit s tím, že zahrada pro ně není všechno a zábava musí bejt! My sice bydlíme v činžáku 2+1 a máme zde menší zvěřinec, ale když jsme u babičky, kde je les a moooc velká zahrada na běhání, stejně se mi ty dvě psiny motají doma pod nohama a dávájí mi najevo, že si na mě počkají, až půjdeme ven do lesa a bude se řádit, běhat a stopovat všechno možné. Jsem možná blázen, ale časem si chci pořídit ještě jednoho foxe a čert ví, co dva foxtlíci v bytě budou vymýšlet za čertoviny. Jen abych to uvedla na pravou míru - mám jednu foxtlí slečnu a ta druhá je kříženec RTW+Labrador a už má 10.let, takže klídek a lehárko. Na čertoviny je u nás foxtlice.
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 13:34
- Nahlásit
zuska
No, my sice s PP jsme, ale na výstavu se nějak nehodíme a nějak mě to ani nechytlo. Ale tam (si myslím) by to mohlo být pěkné. Prostředí, spousta foxů a tak......
Ale jak jsem už psala...my klíďo do Brna zajedeme. Aspoň by to bylo víc komornější. Vymysli si místo, kde se může lítat na volno, aniž by nás přejelo auto a kde trefíme a není problém. Ale chtělo by to, aby se nás domluvilo víc!
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 15:36
- Nahlásit
Klára Maráková
No, není problém udělat nějakou prochajdu, po lesích, lukách, kolem vody.. jak je libo , podle zájmu nám můžu klíďo domluvit plac na cvičáku (např. na agilitění apod.). Zeptám se stálic, kdy by se jim třeba chtělo dojet a až anketu vyhodnotím, navrhnu sem termín. Bylo by fajn, kdyby se přidal i někdo nový, ať je nás víc, nebudem se bát vlka nic .. ale moc akční diskuze to tu teda není , tak kdoví, jestli tu všichni jen tajně chodí a nic nenapíšou, nebo tu spíš nikdo nechodí .
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 15:38
- Nahlásit
Klára Maráková
Já teda mám pépé pro oba psíky, ale nejsou to žádní šamp(i)óni . S mladým mě občas láká myšlenka jen tak pro pobavení ostatních aspon jednu výstavu zkusit, ale za ty hříšné prachy to snad ani nestojí
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 18:48
- Nahlásit
Ačkoliv je mi po 6 letech s foxly jasné, že vyhlašovat válku jejich chlupům je předem prohraná bitva.. ale na trhu je spousta novinek, až někdy zírám - neobjevil jste náhodou někdo někde hřeben, kterým by se dal vyčesat i hladký foxl?
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 21:04
- Nahlásit
zuska
No my se češem jednořádkovým hřebenem, ale moc nás to nebaví! Prý je lepší, nečesat a panička ať si koupí váleček na odchlupení......
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2009 09:32
- Nahlásit
Zdravíme foxlaře, za tři týdny si jedu pro malou foxlinu, máte nějaké rady, tipy, triky co dělat, čemu se vyhnout?
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2009 10:44
- Nahlásit
leila
Čauky... ty jo, četla jsem na tvem webu o Alfikovi... co se stalo?
A proč zrovna foxlíka? že tobě radosti s pumou byly málo:-D.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2009 10:59
- Nahlásit
zuska
co se stalo?
Ono tak všechno dohromady bych řekla , měl ten rozšířený jícen, zvýšenou funkci štítné žlázy a měsíc před tím, než jsme ho museli nechat uspat mu zjistili 2x větší funkci nadledvinek, díky níž měl svalovou atrofii, už na sobě neměl pořádně svaly a nemohl je nabrat... nemohl dovřít tlamu apod... dostal na to kortikoidy, ale ty nezabírali a bylo to jen horší a horší. Došel do stádia, kdy dostával svalové křeče, nejspíše mu odcházela i nervová soustava - měl takové divné záškuby hlavou, díky kortikoidům mu klesla imuita a dostal nějakou hnusnou vyrážku... nakonec už vůbec na nic nereagoval, začal zvracet krev... tak jsme se rozhodli ho dále netrápit...
A proč zrovna foxlíka?
Páč dobrou pumičku nikde nemají a navíc mám zamluvenou pumičku za tři roky ve švédsku, ale bez psa si to neumím jaksi představit a oni foxlové mají své kouzlo tak k nám poputuje jedna Tuskulum fenečka
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2009 11:05
- Nahlásit
leila
To je mi líto a ať ti foxlíková dělá radost a vynahradí ti to neštěstí, které tě potkalo. Jestli jí za 3 roky pořídíš pumího kamaráda, tak na to rodeo se snad přijedu i podívat .
Rady těžko povedat, však on už si tě foxlík vychová, neměj obavy
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2009 11:07
- Nahlásit
zuska
Jestli jí za 3 roky pořídíš pumího kamaráda, tak na to rodeo se snad přijedu i podívat
No neboj to tady pak budu psát, že jednoho z těch inteligentů daruji
Rady těžko povedat, však on už si tě foxlík vychová, neměj obavy
No já jsem si třeba říkala, jestli klikat od začátku nebo počkat třeba měsíc dva? Dívala jsem se na jeden web, samozdřejmě už jsem zapoměla odkaz kde štěňátko učí blobosti jako zvonit na zvoneček apod...
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2009 11:18
- Nahlásit
leila
jestli klikat od začátku nebo počkat
Proč neklikat od začátku? Já klikám hlavně, protože je to skvělá hra a štěňata si hrát potřebují, tak na co čekat? Na Tresta jsem klikala hned a je to strašně super vidět už tak malého prcka, jak mu šrotují mozkové závity a strašně se tím baví, pořád mele ocáskem a snaží se koumat .
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2009 11:24
- Nahlásit
zuska
Proč neklikat od začátku?
to jsem si taky rikala, ale jsou tam vzdycky nejake ale a potrebovala jsem mit jistotu, ze tim nic nezkazim No clicker mame objednani, protoze jsem svuj stary dobry ztratila, tak snad prijde do te doby
je to strašně super vidět už tak malého prcka
ono, aby pak nebyl třeba chytřejší jak já
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2009 11:34
- Nahlásit
leila
aby pak nebyl třeba chytřejší jak já
To může určité riziko:-D Protože když pes umí spoustu triků, tak je pak používá ve svuj prospěch v různých situacích. Ale je to prča .
potrebovala jsem mit jistotu, ze tim nic nezkazim
Nevím, co bys mohla kazit? Jestli by se ti nějakým zázrakem povedlo klikat tak, že by to psa kazilo:-P, je jedno, jestli ho budeš kazit ve 2 měsících nebo 2 letech - výsledek by byl stejný - zkažený pes, ne? Ale se psem zkaženým klikrem jsem se teda fakt ještě nesetkala.. jestli se ti to povede, tak na to se asi taky přijedu podívat
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2009 11:38
- Nahlásit
zuska
Protože když pes umí spoustu triků, tak je pak používá ve svuj prospěch v různých situacích.
To jo, teď jsme se o tom bavili u davídkový a je to úžasné, když psa napadne vrátit věci na místo odkud spadli apod...
jestli se ti to povede, tak na to se asi taky přijedu podívat
ještě, že nebydlím přes půl republiky, když u nás budeš tak často
|
leila
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:05
- Nahlásit
tak mám nové fotečky princezen... jedu z nich si dovezu a jelikož mám poslední výběr tak nemámani páru kterou, ale všechny jsou kouzelné
Fena č. 1
Fena č. 2
Fena č.3
No už se na prďolku všichni těšíme, až nám bude hryzat botiska :-D
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:18
- Nahlásit
leila
Pokud jde o vzhled tak nejvíc se mi líbí trojka
Když už teda musí být ten foxl hlaďák, drsňáčci jsou mnohem lepší
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:19
- Nahlásit
leila
Jednoznačně bych brala č. 1
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:23
- Nahlásit
Mucholabka
Jednoznačně bych brala č. 1
Jednoznačně číslo tři je mnohem hezčí
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:28
- Nahlásit
Biluška
Mi přijde taková flekatá.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:31
- Nahlásit
Vono to nezáleží na mě, ale na chovateli 2 si nechává jedna jde ke mně :-D takže já beru to co zbyde.... ale 2 má nejhezčí hlavu, 3. se mi líbí barvou a stejnak skončím u jedničky :-D
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:33
- Nahlásit
Mucholabka
Mi přijde taková flekatá.
No to je právě to hezký.
leila
Tak co řešíš
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:35
- Nahlásit
leila
Mi se 1 líbí postavou
|
leila
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:35
- Nahlásit
Biluška
Tak co řešíš
to vy jste mi začli vybírat já jsem tady jako dávala náhled jak teda vypadají a že jednu budu mít ale jsem ráda, protože jsou hodně vyrovnané i se psy...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:38
- Nahlásit
leila
Aha, no tak mu řekni, že chceš trojku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:40
- Nahlásit
Když už teda musí být ten foxl hlaďák, drsňáčci jsou mnohem lepší
Naprostej souhlas. Ale jinak trojka je nej,ale chtělo by to vidět hezky celej ksichtík,která má nejvíc spratkovatej výraz
|
leila
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2009 20:51
- Nahlásit
Biluška
Aha, no tak mu řekni, že chceš trojku
no jooo :-D uvidíme uvidíme :-D
a k drsňákovi... původně měl být drsňák ale nikde neměli kvalitní čanané mimina... a hlaďák je též úžasný a ne, že ne :-D
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2009 13:58
- Nahlásit
Taky hlasuju pro trojku Když jsem scháněla foxtlíka, nikde zrovna takové zbarvení neměli a teď mi přijde, že se s nima roztrhnul pytel! Ale naše Terka se taky moc vyvedla! Jeden pán z lesoparku, kde chodíme skotačit, nám říká záplato.....
Jo a když jsme u těch štěňátek....našla jsem si úplně skvělého psa! Chovatel.stanice Agri Star, pejsek Ashad. Ale říkám si, že když mi dala výchova Terky tolik zabrat, jestli pes, by byla vhodná volba?!
|