| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 14:05
- Nahlásit
Teda nevim,ale já co znám teriéry včetně toho našeho,tak ke všemu přistupují s tím,že se je někdo snaží otrávit.
leila
Jsme ti říkali,že si máš pořídit drsňáka
|
leila
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 20:00
- Nahlásit
Lidííí malá se u nás zabydlela a je voprsklá až hrůza.... kouše všechny a všechno skáče po všech a po všem a taky všechno tahá... těším se na zítra, jak se vyspinká jestli bude ještě více oprsklejší
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 21:50
- Nahlásit
leila
Je mooooc pěkná! A hlavičku má skoro stejně zbarvenou jako má naše Terka. Hele...jak tady tak trošku sleduju tu Vaši diskuzi, tak se tak trošku taky vmísím..... Když jsme Terku přivezli domů, nastoupila do bytu, jakoby tam bydlela už odjakživa, prohnala kočky, vlezla mi do lednice (doslova), na vycházkách se ABSOLUTNĚ ničeho a nikoho nebála, lidi a hlavně děti miluje dodnes tak, že když je potkáváme, musím ji přivolat a musí jít u nohy, jinak by je všechny poskákala, takový je to lidomil (a dalo to fušku ji od cizích lidí vůbec odvolat) a celkově....utahat ji byl velký problém. Teď po roce a půl je to zlatíčko pes, přivolání téměř sto procentní, agresivita vůbec žádná, v domě vůbec lidi neví, že máme psiny a když mrknete na dřívější diskuzi, je tam někde i odkaz na naše fotečky na rajčeti a tam i uvidíte, jak vypadá unavený a spící foxtlík. Jediné co mě vytáčí je, když se mě každý druhý člověk zeptá: "Je to Jack Russel teriér?" za tohle bych už fakt vraždila!!!
Jinak do toho prvního roku přeji pevné nervy a DOST pevnou ruku!
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 21:59
- Nahlásit
Kdyby jste chtěli mrknout..... http://foxterier.rajce.idnes.cz/Terka/#
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 12:05
- Nahlásit
Klára Maráková
Jeee Terka je kráásná a fak mají to zbarvení hlavičky podobné, akorát Entitka ho má souměrné
Jinak mala konecne zase spinka... je to rabirka kazdym coulem... zatim tedy nic nerozkousala, ale myslim, ze to nevydrzi dlouho
Jo a blpka vcera chtela spachat sebevrazu, kdy se vrhl ze stolu veterinare, jakoze si to prozkouma jeste dole ale pak uz byla OK nechala si vsechno prohlidnout a vrtela u toho ocaskem...
Jedine co me stve, ze to opravdu neni jedlik a jidlo do ni musime soukat skoro nasilim... ale snad se rozezere...
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 12:25
- Nahlásit
ze to opravdu neni jedlik
Tak to je fakt prvni foxl, co znám. S foxlíkářema řešíme spíš opačný problém, protože s chutí futrujou i to, co jedlé rozhodně není Na druhou stranu jsem za tu chut k jídlu docela ráda, protože málokdo má ten komfort a nemusí psům navařovat a nakupovat spešl voňavé pamlsky. Já s foxlama cvičím vesměs jenom na granule a oni jsou i za ně naprosto spokojeni.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 19:50
- Nahlásit
zuska
no já do ní stova něco narvu.... venku žere hlínu, bukvice, žaludy, klacky ale doma odmítá masíčko, prbiňáčky... od masa si vždy vezme 4pidikousky a tím její jezení končí... ale chutná jí mrkvička a kupodivu dokonce i šunčička :P .
Dneska jsme byli socializovat, fotečky budou brzy... první půlhodinku byla taková nesvá, pak začla do psů kousat co si to dovolují čuchat si k ní.. no a nakonci už cupitkala vedle rigbacků a byla naprosto naprsto v pohodě Doufala jsem, že po 4h venku - po nějaký ten čas se i nosila... - padne a ono nic ona doma hodinu řádila jak černá ruka, teď dostala sušené ucho a spokojeně chroupe...
Jinak zuska - tu agi kůži, jestli jí ještě máš bereme... vypadá to že první zachvíli padne vlasti... budeš na MVP v Brně, nebo na OŠRA?
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:24
- Nahlásit
leila
Jak tu tady tu svoji holku popisuješ, je to celá Terka, co by štěňátko....Taky mi nežrala a dostat do ní něco (kromě všelijakých "dobrot" venku) byl docela problém, ale časem se to spravilo a teď žere jako divá
Když mrkneš na začátek této diskuze, uvidíš, co Tě čeká a docela se u toho i zasměješ (i když mě teda tehdy moc do smíchu nebylo) Sem tam se tam vracím, abych si tu "hrůzu" připoměla. Všechno to chce čas a velkou trpělivost.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:44
- Nahlásit
leila
Tak si to nadšení a radosti užívej, zasloužíš si to
Za chvilku ti začnou týct nervy,to si taky zasloužíš,když si pořídila teriéřího magora
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 22:20
- Nahlásit
Klára Maráková
uff uz mam prvni tri stranky :-D no jestli je podobna te tvoji, tak se mam opravdu na co tesit - a to jsem si rikala, jaci jsou juzevcove zmetci Jinak ona je takova samostatna jednotka uz ted
Tak tady vám tady dávám ochutnávku foteček...
Po třech h procházky jsme na chvíli usly
Porovnání velikosti s ridgem
Malá svačinka
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2009 23:47
- Nahlásit
leila
budeš na MVP v Brně, nebo na OŠRA
Výstavní kousky nejsme a s agility jsem skoncovala letos v únoru, takže ani jedna akce nehrozí.
Té nežravosti vašich foxlů fakt nerozumím, já jsem přisambohu nikdy v životě neměla s jediným teriérem sebemenší problém. A i foxli, co znám, to jsou opravdu typy bígl hadra:-P )
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2009 07:59
- Nahlásit
Uff tak jsem přelouskala celou diskuzi, no a doufám, že to až tak horké nebude - doma už jsem měla napůl teriéra - pumi - no a myslím, že až na to jeho věčné hlídání čehokoliv byl docela zvládnutý tak snad i s malou se podaří ;)
Jinak kdy plánujete tu foxlí akci, už jste si stanovili termín nebo? My bychom se s malou přidaly, možná by po tom i usla
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2009 11:20
- Nahlásit
kdy plánujete tu foxlí akci
Když mám cestu kolem, tak se scházíme s rodinkou a přáteli v Ostravě, ale nebývá to tak často. Další takou akci vidím kolem vánoc. Foxlení v Brně, jaké bylo loni, okolnosti bohužel znemožňují zopakovat, což je škoda, bylo to moc fajn.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2009 18:24
- Nahlásit
Tak hlasim dalsi prezity den dneska jsme byli venku s chodakem ... maa je uz ted samostatna jednotka - takze jsme si daly za ukol si ji napoutat co nejvice na sebe...
Na lovecinu si myslim, ze bude super... ukazkove vyuziva nosu
Ale zjistila jsem jak jsem predtim nemela na nic cas ze tedka ho nemam jeste vice 3h jsme s malou venku v kuse a ona ne a ne padnout
No a musim se pochlubit, dneska prvni clovek poznal ze je to foxterier!! I kdyz dobra no meli taky foxlika, ale hrubaka, celo bileho uvazuji ted o miminku, tak je mozne ze k nam pribude dalsi hladak a mala bude mit v blizkosti rovnoceneho partaka
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2009 18:27
- Nahlásit
Jinak lidi clovek se snazi tomu psovy doprad to nejlepsi - masicko apod... a ta ludra zere jen granule... no alespon ze zere neco, ale nadsena z toho nejsem...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2009 22:00
- Nahlásit
zuska
Hele ty se svyma foxlama delas frisbee ze? Nevis jak dosahnout toho aby Entita pustila prvni talir kdyz hazu druhy ?? Zatm to hazu jen po zemi a milacek si mysli ze si do huby narve vsechny talire
Jinak frisbee je pro ni od tedka nejlepsi a nejoblibenejsi hracka jak jsem je vytahla podruhe mohla se zblzdnit
|
leila
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 20:29
- Nahlásit
Lidii tak mala se rozezrala!!! Uz jsme prisli na to, co nam chutna... Papame hovezi masicko, mrkvicku a trosku si da i piskotku....
Venku si na neznamych mistech sice nechce hrat se svyma hrackama, ale pretahuje se o vetvicky se mnou nebo s kerem jinak ac je to docela smaostatna jednotka tak se me drzi sice to neni uplny ocasek, ale drzi se
Dneska jsme i poprve klikali a myslim, ze ji to rychle dojde... musime klikat pomalicku protoze toho moc nesezereme
Momentalne mi svinucham mala noruje za zady v gauci
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 21:47
- Nahlásit
leila
No jo pouštění. Taky jsem se s tím potýkala a mám ozkoušených spooustu fíglů, ale než takhle přes diskuzi bych to radši vysvětlovala na živo.. u teriérů je vzdávání se ulovené kořišti totiž skoro věda
|
Uragán
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 08:11
- Nahlásit
Lidičky,copak nám dělají foxlíci,nějak nepíšete.
Uriš včera zabodoval.Odpoledne byl s manželem u kola kolem přehrady,tak jserm si myslela že bude částečně vylítanej/což byl ovšem omyl/.Vzala jsem Brita /briard/na prochajdu,jelikož
bez Uriše na prochajdě i cvičíme,že se cca 2 hod.budeme producírovat po polích a cestičkách.Cca po 1 hod prochajdy jsme se vzdálili tak asi 6 km od domova a fakt jsme šli cestou necestou.Jo a manželovi jsem doma řekla atˇUriše zavře domů a pustí asi tak za půl hoďky,ať nevidí jak s Britem odcházíme.Takže jsme asi hodinu venku,zastavili jsme se,protože Brit na sebe chytil nějaké kudlibabky,jsem ohnutá k jeho zadní noze,a vytahovat kudlibabky ze srsti briarda je tedy síla a najednou buch Uriš mezi nohama radostí bez sebe,skáče,vrtí ocasem cca 100 kmitů za vteřinu,hubu od ucha k uchu a říká,no konečně,našel jsem Vás našel,to máš radost paničko co!No a můžete mu nadávat.......no nemůžete.Zkrátka Uriš-torpédo.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2009 15:28
- Nahlásit
Lidi jak já doufala, že malá má pud sebezáchovy tak nemá... rozbíhá se normálně proti zdi za balónkem a klidně do té zdi hlavou narazí sebere vesele balónek a běží ke mně... tak by to dělala celou věčnost...
Ale pozitivum je že už žere i doma dostává BARF a je spokojená Venku už sem tam i přijde když jí zavolám - teda skoro vždy, když si nehraje s ostatníma psama... ale i to považuji za úspěch
zuska
bych to radši vysvětlovala na živo.
tak snad se někdy potkáme
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2009 14:40
- Nahlásit
leila
že malá má pud sebezáchovy tak nemá........
Tak to Terka taky nemá, co máš z toho! A nepustilo ji to ani teď v roce a půl! A musíme se pochlubit....máme novinku....chodím s holkama teď hodně na pole za naším domem, dá se po poli dojít až na Plumlovskou přehradu, takže procházka pořádná, cvičíme a brousíme povely a Terka má nový koníček....loví myši! Ale jak!! A nejen to, ale už byl i první úlovek, jak se patří! Vrazila celou hlavu do díry, vytáhla z ní krtka jako prase a vyhazovala si ho nad hlavu. Teeen pištěl, chudák a já taky! No co budu povídat! FUJ! A nedala si říct, až po dvou minutách se lekla, na chvilku ho pustila a on zalezl zpátky, ale myslím, že tu hru nepřežil! A aby toho nebylo málo, kámoška má 6.měsíční čivavu a ta se všechno učí od Terky - i lovení myší. Kámoška je na mrtvici, jelikož si pořídila čivavu "domácí" a má z ní Foxtlíka v kožíšku od čivavy! No je s nima sranda, úplně nezkutečná!
|
leila
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2009 18:59
- Nahlásit
Klára Maráková
Ty jo no Terka je teda šikulka
Jinak tu srandu s civcou si umim predstavit... mala pojala za nejlepsi hracky boxery, ridgebacky a podobne hovadka.. no taky to vypada velmi zajimave
Jinak se vám musím pochlubit... když mám páreček tak malá slyší úplně pěkně na ke mně... otáčí se v běhu, to by každý ípař záviděl
Posílám pár foteček
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2009 21:12
- Nahlásit
se drze vmísím, třeba se někdo najde, komu by se zalíbila...
http://psi.sbazar.cz/daruju-fenu-prostejov-o319149 6.html
|
leila
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2009 21:17
- Nahlásit
Ebony
se na to divam a skoro brecim chjo kdybych mela prostory.... teda lepe receno kdybych bydelala sama Je to hnus, hnusnej vyhodit brezi fenu.... aby jste chudera nepotratila z toho stresu.... i kdyz vypada, ze uz ji skoro nic nevystresne...chudinka zkonci nekde v mnozarne chjooo
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2009 21:24
- Nahlásit
leila
taky je mi jí líto, vypadá smutně a zanedbaně, i má nějakej kožní problém...lidi jsou hnus fialovej
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2009 22:03
- Nahlásit
No tak lidi to je fakt hnus - chudinka malá, ta vypadá! Vůbec netuším, kdo v PV by měl takovou foxtlici. To musí být někdo spíš z okolí, z vesnice. Nemít tak malý byt, tak si pro ni zítra jedu. Já té mojí mršce říkám pořád, že neví, jak se uměla narodit! Teď leží vedle mě na gauči, na zádech, natažená jako špageta a bezstarostně spí. Až se podruhé narodím,chci být svůj pes!!!!
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2009 14:02
- Nahlásit
Ebony
tak to je fakt síla. Ten postoj a výraz na fotce... sice blbe vidím, ale zdá se mi, že se jí na zadku i rýsuje kyčelní hrbol, což je brutální kondice na březí zvíře. Kdybych mela podmínky, tak ji beru z fleku. Píše, že fena má PP, třeba by ji moh pomoct chovatel z jeji rodne chs... ale možná žiju v jiném světě
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 09:21
- Nahlásit
Lidi tak co vaši foxlíci provádí?
Malá se za tu dobu naučila krásně sedni a přišla si sama i na lehni, ale zatím ještě nepřipojujeme povel Je to moje malá šikulka
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 20:26
- Nahlásit
leila
Vy jste holky šikovný! To já se dnes musela smát. Sice ze začátku jsem se zhrozila, ale po sléze mě to už přišlo k smíchu. Po delší době jsem dnes poprosila svou lepší mužskou polovičku, jestli by holky dopoledne nevyvenčil, že já vezu neteř a sestru na nádraží a do Tesca. V Tescu mi zvoní telefon a na druhé straně nešťastnej chlap. Holky mu obě utekly a vyděsili striptéra, který chodí venčit na stejné místo jako my. Tak oba běhali a honili každý svoje psy. Škoda, že jsem nebyla malá muška.......No jo, to má za to, že ten náš chlap, nemá čas s náma chodit po venku a obě holky ho začínají krutě ignorovat.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 07:44
- Nahlásit
Klára Maráková
týýý jo no malá si dělá z mojí rodiny taky dobrý den, venku jí vůbec nemůžou pustit páč by jí nemuseli taky chytnout :-D
Jinak jsme byli s malou na návštěvě ve školce a malá je rozený canisterapeut ani jedno děcko nezabila, nesežrala a ještě se s nimi i mazlila!!
|