| Autor |
Zpráva |
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 23:13
- Nahlásit
Walda
Nedaj. Ty to asi nepoznáš, ale tohle je něco jinýho.
A tak to je silný argument, zcela si mě tím zabil.
Nebude, bude z toho stejně ve stresu, ale nebude znát jiný řešení.
Jasně stejně jako třeba každej voják, co jde zabíjet.
Že mě to hnedle nenapadlo! Holt je vidět, že mi chybí ta praxe, se celej stydím teďkoms.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 23:32 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
zbrnd
A tak to je silný argument, zcela si mě tím zabil.
To žádný argument není, jen připomenutí. Kdybys tomu opravdu rozuměl, sám bys to poznal. Ale ty tu o boji psů jen plácáš.
stejně jako třeba každej voják, co jde zabíjet
Trohu zapomínáš, že tu jde o psy, ti to mají jinak. Analogie s lidmi nefunguje
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2013 02:48 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Walda
To žádný argument není, jen připomenutí
Jo tak, to není argument, jen připomenutí, kterým jsi vyvracel to, co já psal. Tak to jsi mě zabil podruhý.
Kdybys tomu opravdu rozuměl, sám bys to poznal.
Čemu? Každou chvíli píšeš o něčem jiným. Nejspíš o tom, co máš pocit, že se ti zrovna hodí.
Ale ty tu o boji psů jen plácáš.
Fakt. Já si vůbec nevšiml, že bych o boji psů psal, v tom na co reaguješ. Pouze jsem psal, kde se třeba takový podobný fotečky dají taky pořídit. Jseš si jist, že jse si to v hlavě tak trochu neslévá?
Trohu zapomínáš, že tu jde o psy, ti to mají jinak.
Co mají jinak?
To, co jsem srovnával?
Jak jinak?
V čem jinak?
To mi prosím vysvětli.
Pokud možno tak, aby z toho vyplývalo, že to mý srovnání s vojákem nebo s tou ženou z minula je nerelevantní.
Analogie s lidmi nefunguje
To je nějaký nový objev?
S kým jsi na to přišel?
Nebo kde jsi na to přišel?
Čím se to dokázalo?
Snad ne v praxi na internetu?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2013 03:00
- Nahlásit
Waldo koukám, že s tvým neodpovídáním na otázky a točením si stále nových a nových rádobydiskuzních linií tu mívají ostatní diskutující občas problém.
No čím to asi bude pane odborný praktiku?
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_13070_7.html
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2013 08:35
- Nahlásit
zbrnd
Člóvěče, já napíšu dvě věty a ty na to reaguješ románem, šetři klávesnici. Navíc já dneska musím mimo město, tak bude asi potřeba, aby sis našel jinou oběť svýho grafomanství.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2013 08:45 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
zbrnd
ale to nemusí být zas až tak prauda dámy, on pes se ze své podstaty netouží ani půl dne honit za aportkem ani skládat stále náročnější zkoušky
vony ty šelmy v přírodě spijou taky, co se do nich vleze ... a na báchorky o liních psů, co bez mnoha hodin pohybu pomřou, fakt nevěřím ... jsou to zcela stejné báchorky jako ty, co vyprávějí, že ten pes bojuje v tom zápase za "mne" protože má takovou extrémní vlastnost zíkanou chovem
Workoholici fakt existují. Mám doma oba extrémy, takže mám srovnání. Mám čubu, která touží hlavně po tom, aby po ní nikdo nic moc nechtěl, na procházkách ťape spořádaně po cestě, když má možnost, tak se otočí a zamíří zpátky k domovu a nejradši se válí celý den na gauči... a psa, který žije prací a když může celý den makat, tak je nejšťastnější na světě. Jo, i on vydrží celý den na gauči, když je to nutný, nezlobí a neprudí, ale spokojenej u toho není. Dvě hodiny práce - dobrý, čtyři hodiny práce - lepší, osm hodin práce - super. Já padám na hubu a on se ptá, co budeme dělat teď A nejde ani tak o množství pohybu, ta práce může být naprosto statická - třeba odložení. Podstatný pro něj je, že NĚCO DĚLÁ.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2013 09:50
- Nahlásit
lamalucni
Workoholici fakt existují
to jo..vono něco jinýho je divá šelma v přírodě,ta se fakt moc nehejbe,ale pokud je něco mnoho generací šlechtěno cíleně na "tah na branku",je to trošku něco jinýho,geny klackem neumlátíš..a přesně proto pak "vznikaj ti problémoví psi" páč jsou nastavení na činnost a té se jim nedostává..takže škoděj logicky..někdy je to třá i u lidí ne? něco jako hyperaktivita..osobně sem teda spíše divá šelma stran pohybu ) ale mám známýho a to je fakt děs ..třeba nevydrží ani sedět 2 hodiny v kině páč se tam "nic nedělá" ..má stejnou dceru..oba aktivní sportovci přičemž slovo aktivní dle mýho nevystihuje situaci,já bych řekla magoři
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2013 23:27 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Vero
PetraK
Abych ještě přispěl jednou věcí k debatě, jak se mají pracovní psi v porovnání s ostatními, vzpoměl jsem si, že jsem tu ještě nenapsal, že všichni naši chlupáči, kteří přicházejí do asistenčního výcviku, jsou buď útulkáči, nebo deprivanti z rodin, které se jich chtějí zbavit.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 11:45
- Nahlásit
Walda
všichni naši chlupáči, kteří přicházejí do asistenčního výcviku, jsou buď útulkáči, nebo deprivanti z rodin, které se jich chtějí zbavit.
To je zajímavý ale... A všechny dovedete tak dát do pohody a vyrovnanosti? a co je s těma, u kterých to nejde?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 12:49
- Nahlásit
lamalucni
Workoholici fakt existují. Mám doma ....atd
Tak samozřejmě, že existují různí jedinci, žádní dva nejsou to samé a samozřejmě také existují jedinci s většími či menšími dispozicemi pro to či ono. Stejně tak existují i extrémy a úchylky.
Ale je tady druhá věc, druhý pohled. Ten pes stejně jako člověk je "definován" jednak svou genetickou výbavou a druhak pak zkušenostmi, které za život sbírá. Čili to, jak, kde, s kým žije utvoří velkou část toho, jak se ve výsledku projevu.
Určitě tedy jsou pejsci, kteří raději lenoší a jiní, kteří raději pracují. U těch, co se blíží těm workholikům je pak možno položit si otázku, jestli nejde jen o nějakou podobnou deviaci lidským snažením zviditelněnou jako je třeba ona "extrémní vlastnost" u pitbullů.
Nepopírám tedy to, co jsi napsala, ale zároveň myslím, že jsi tím tedy ani Ty nikterak nepopřela to, co jsem psal prve já
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 12:52
- Nahlásit
To je zajímavý ale... A všechny dovedete tak dát do pohody a vyrovnanosti? a co je s těma, u kterých to nejde?
Důležité je, že tihle jsou za podstatně menší pořizovací poplatek a hlavně to, že se OS pak může chlubit tím, že dělá z deprivovaných asistenční, je silný marketingový prvek.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 13:39
- Nahlásit
zbrnd
e pak možno položit si otázku, jestli nejde jen o nějakou podobnou deviaci lidským snažením zviditelněnou jako je třeba ona "extrémní vlastnost" u pitbullů.
hele, ale tak vezmi v úvahu mě - nikdy jsem se s Ešátorem zviditelňovat nechtěla, naopak jsem svůj poměrně lenošivej život, přehodila do módu, kterej vyžadoval on. Opravdu. Byla jsem to já,kdo se přizpůsobil psu.A plemeni . A požadavkům, které to plemeno potřebuje, protože kdybych to neudělala, je to z mého pohledu nefér. Když si pořídím foxe, neměl by tento podle mě skončit na vodítku mezi panelákama a uspokojovat se tím, že bude ječet po psech na balkónech a startovat ve své neukojené lovecké vášni po všem co se hne. Všechny feny od těchto majitelů - krom první Bonynky , které znám - teď je to 4. fena. jsou psí potížistky. Každá nějakým způsobem . A nemusely by vůbec být. Fox je malej dynamit a když ho donutíš lenošit, vyleze to jinudy. Jo lenoší rád každej pes, ale ne celý život. Pokud to plemeno bylo vyšlechtěno k tomu, aby něco dělalo, měli bychom mu to poskytnout. Jistě ne za určité hranice, abychom to nepřeháněli, ale měli by dostat to, pro co se narodili.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 13:44
- Nahlásit
PetraK
Byla jsem to já,kdo se přizpůsobil psu
Taky tak... a souhlas, celkově.
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 13:44
- Nahlásit
zbrnd
Důležité je, že tihle jsou za podstatně menší pořizovací poplatek a hlavně to, že se OS pak může chlubit tím, že dělá z deprivovaných asistenční, je silný marketingový prvek.
Říkáš to, jak kdyby to bylo něco špatného.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 13:49 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
A všechny dovedete tak dát do pohody a vyrovnanosti? a co je s těma, u kterých to nejde?
zde mám také několikero pochybností . protože nevěřím, že nejsou věci, které se psu - pokud jde opravdu o deprivanta a ne jen o slovo - do života nezapíšou tak silně, že se pak člověk může jít leda tak vykouřit ve fajfce. Fajfka promine
jasně pes z rodiny, která si pořídí ťutimuti ščenátko a za 3/4 zjistí, že na něj vlastně nemá čas, tak dobrý, tam se to narovná, páč pes jen nedostal to co dostat má, ale deprivant?? Hm... tedy takhle pro běžný civilní život ano, tam se pes srovnat dá, to je jasný, člověk prostě počítá s tím, že tam něco může vyskočit, zafungovt jinak, než běžně... ale pokud ten pes má být 100% spolehlivý, jak se po něm chce... nevím.
lamalucni
Taky tak... a souhlas, celkově.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 19:02
- Nahlásit
nebo deprivanti z rodin, které se jich chtějí zbavit.
osobně si myslim,že to je akorát blbě zvolený slovo..deprivanta jako takovýho asi nenajdem v rodině jak se tu píše,ale někde v noře v lese nebo ve chlívku..možná tim walda myslel deprivanta ve smyslu,že nemá žádnej řád,pravidla,,nezná nic moc z okolního světa neb ho tam nikdo nevzal ,nemá žádnou zkušenost s různejma situacema a tak.Nechci mluvit za něj,asi to vysvětlí,ale jednoho takovýho rodinnýho deprivanta sem právě u něj viděla a bylo to tak jak píšu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 21:28
- Nahlásit
PetraK
e pak možno položit si otázku, jestli nejde jen o nějakou podobnou deviaci lidským snažením zviditelněnou jako je třeba ona "extrémní vlastnost" u pitbullů.
hele, ale tak vezmi v úvahu mě - nikdy jsem se s Ešátorem zviditelňovat nechtěla, naopak jsem svůj poměrně lenošivej život, přehodila do módu, kterej vyžadoval on. Opravdu. Byla jsem to já,kdo se přizpůsobil psu.A plemeni . A požadavkům, které to plemeno potřebuje, protože kdybych to neudělala, je to z mého pohledu nefér. Když si pořídím foxe, neměl by tento podle mě skončit na vodítku mezi panelákama a uspokojovat se tím, že bude ječet po psech na balkónech a startovat ve své neukojené lovecké vášni po všem co se hne. Všechny feny od těchto majitelů - krom první Bonynky , které znám - teď je to 4. fena. jsou psí potížistky. Každá nějakým způsobem . A nemusely by vůbec být. Fox je malej dynamit a když ho donutíš lenošit, vyleze to jinudy. Jo lenoší rád každej pes, ale ne celý život. Pokud to plemeno bylo vyšlechtěno k tomu, aby něco dělalo, měli bychom mu to poskytnout. Jistě ne za určité hranice, abychom to nepřeháněli, ale měli by dostat to, pro co se narodili.
No to Ti věřím, ale to vůbec nijak nevyvrací to, co jsem psal a ty na to reagovala.
Já psal v podstatě to, co tu psala i RD třeba, že selekcí jsme ze psů udělali to či ono a otázka je, jak moc blízko či daleko je ten výsledek od jakési normálnosti. Čím dál, tím se na něj bude selektovat hůře atd atd atd ..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 21:30
- Nahlásit
hanitchka
Říkáš to, jak kdyby to bylo něco špatného
Nikdy jsem nic takového neřekl.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 21:34
- Nahlásit
davidkova renata
osobně si myslim,že to je akorát blbě zvolený slovo..deprivanta jako takovýho asi nenajdem v rodině jak se tu píše,ale někde v noře v lese nebo ve chlívku..možná tim walda myslel deprivanta ve smyslu,že nemá žádnej řád,pravidla,,nezná nic moc z okolního světa neb ho tam nikdo nevzal ,nemá žádnou zkušenost s různejma situacema a tak.Nechci mluvit za něj,asi to vysvětlí,ale jednoho takovýho rodinnýho deprivanta sem právě u něj viděla a bylo to tak jak píšu
Osobně si myslím, že v tomto případě se Waldovi povedlo do významu slova, které použil, prozměnu trefit.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 21:36
- Nahlásit
zbrnd
selekcí jsme ze psů udělali to či ono a otázka je, jak moc blízko či daleko je ten výsledek od jakési normálnosti.
asi všem z nás je jasné, že dost daleko, ne (pokud tím tedy myslíš nějakou normálnost v přírodě a šanci oněch jedinců na přežití)? Ať už se člověk podívá na psí miniatury, nebo obry, hyperaktivce nebo lemry líné, na psy, kteří se nedokážou normální cestou reprodukovat...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 21:45
- Nahlásit
Kdyby nám to bylo jasné, proč bychom k tomu byli tak lhostejní?
Vždyť psi jsou přeci naši přátelé, my je přeci milujeme!!!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 22:07
- Nahlásit
zbrnd
vzhledem k tomu, že k přírodní normálnosti máme dál než ti psi... Já třeba své psy fakt miluju, ale to, že by nebyli schopni přežít v přírodě mi nějak nevadí a nechápu, proč by mělo. (ano, týrání chovem existuje a před tím bychom oči zavírat neměli, jen bych ho nedávala do souvislosti s tím, že psi by ve valné většině případů nebyli schopni přežít bez člověka)
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 22:14 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Já měl na mysli lhostejnost k tomu, co z těch psů mnohdy je, nikoliv k tomu, jak moc by byli schopni přežít ve volné přírodě.
Čili měl jsem na mysli výsledky toho, čemu se říká chov.
Vzhledem k tomu, že jsem ale reagoval na Tvůj post, měl jsem to upřesnit již minule, plomiň.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 22:23
- Nahlásit
ale jak bys pak onu normálnost definoval? u fyzických vlastností si to ještě možná nějak představit dokážu, ale pokud bys chtěl definovat i povahu psa (když už tu padli ti picbumové), tak to si fakt představit nedovedu. Nehledě na to, že každý na to bude mít pohled diametrálně odlišný. Mně přijde OK prakticky všechno až na extrémy ohrožující zdraví psa (v chovu třeba extrémy ve velikosti, extrémně krátké čumáky...) a samozřejmě na množení pro prachy, ale někomu toho může vadit mnohem víc a někdo může považovat za naprosto normální to, co je pro mě extrém..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 22:29
- Nahlásit
Tak normálnost definovat objektivně nelze.
Mně jako extrém přijde komplet exteriérový chov, protože chtě nechtě to směřuje k doplňkové selekci různých chorob atd.
Prostě tedy už ta činnost selektující druh mi přijde škodlivá.
U užitkových zvířat budiž ... ale likvidovat něco, o čem tvrdíme, že to máme rádi...to je to typické lidské pokrytectví ... a i proto jsem rád, že jsem ten asociál.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 22:50
- Nahlásit
Vero
A všechny dovedete tak dát do pohody a vyrovnanosti? a co je s těma, u kterých to nejde?
Ano, ty který si vybereme do výcviku dáme do kupy. Většinou spíš vyřazujeme z veterinárních důvodů. Takovýho vychováme a dáme mu poslušnost a najdeme mu náhradní rodinu. O vychovaný uposlušněný cca 1,5letý psy je docela zájem.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 22:51
- Nahlásit
zbrnd
Člověče, zase špatně, zase jsi to netrefil.
Nákupní cena psa by nebyla problémem, problémem je, kde sehnat ke koupi roční psy. Poradíš? U nás v supermarketu je nemaj a žádnej chovatel nepřistoupí na to, že si nechá vrh do roka věku, já pak přijdu a řeknu: zabalte mi tohohle a tohohle a ostatní si nechte. A co on s těma zbylejma nezvedenejma puberťákama?
A daleko silnější maketingový prvek jsou ty lidi, pro který to děláme.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 22:53
- Nahlásit
Walda
žádnej chovatel nepřistoupí na to, že si nechá vrh do roka věku
já jsem si myslela, že organizace koupí štěňata a ta putují do předvýchovy k dobrovolníkům- to neplatí? nebo konkrétně u vás ne?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 22:56 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
PetraK
zde mám také několikero pochybností . protože nevěřím, že nejsou věci, které se psu - pokud jde opravdu o deprivanta a ne jen o slovo - do života nezapíšou tak silně, že se pak člověk může jít leda tak vykouřit ve fajfce.
Ne, jde jen o to, jestli se danej pes dá rehabilitovat v rozumným čase a jestli pak bude předatelnej jinýmu člověku, nebo jestli by fungoval jen mě.
Deprivant je slovo. Jedinec v nějaký oblasti zaostalej vývojem. To se umí dohnat - viz výše.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 23:03 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Vero
do předvýchovy k dobrovolníkům- to neplatí
To se moc neosvědčuje, protože dobrovolníci bývají milovníci zvířat, ne trenéři psů a pes od nich přijde v podobném stavu jako z ostatních zdrojů, odkud je získáváme my.
Navíc až roční psi, kteří pak přicházejí do výcviku, se testují, vetrinárně a povahově, a ti nevhodní by se měli vyřazovat. Podle statistik se do takového výcviku všude na světě hodí tak cca 40% populace. Těm zbylým by se zase musely hledat náhradní rodiny. Takže to pak směřuje k tomu, že se psi moc nevyřazují, falšují se veterinární vyšetření a tak. Proto se tímhle nezabýváme.
|