| Autor |
Zpráva |
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 12:40
- Nahlásit
kachna_
Popravdě "psí zdroj" mi přišlo ještě horší
Hele, tak ale jde jen o to, jak to pojmenujeme, trauma z toho máme tak akorát my (já teda ne, mě je to šumák ), ten pes zcela jistě ne, tomu bude záležet spíš na něčem jiným
PetraK
omyl. já na nic nenahlízím, já si hledám odpověď
Ale ze svého úhlu pohledu majitele jednoho psa, který nikdy na podobný věci jako se tu píšou psa nepřipravoval. ´
Nezlob se, ale v dnešní době začíná být nějak moderní, že si lidi, kteří složili se svým prvním a jediním psem BHčko založí psí školku/školu ... Tím nemyslím tebe konkrétně samozřejmě, napadlo mě to jen při týhle debatě s někým, kdo konkrétní výcvik provádí prakticky denně, že ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 12:41
- Nahlásit
Neumi
Vzhledem k tomu, že "pes domácí" je lidský výrobek, jehož život je podstatně odlišný od života "původní suroviny", tak by se vlastně obecně dal definovat jako pomůcka, ne?
no dal, zní to hrozně to číst, tak jak jsi to napsala. A hlavně, že ho nazýváme svým nejlepším přítelem. Zajímalo by mě, zda bychom svého nejlepšího přítele posílali do míst,kde jsou bomby, nechali ho pro svou možnou výhru zápasit, pořizovali ho jako hračku pro děti, používali ho ve válkách, či ku svému prospěchu (ať už jako asistenční, slepecké, výstavní, či závodní) . Fuj, ble.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 12:46
- Nahlásit
PetraK
Takže podle tebe může být spokojený pes pouze jako jen lehce vychovaný společník?
No v tom případě radši přestaň pít mléko a jíst maso. Skot, prasata ani drůbež si roli jídla taky nevybrali dobrovolně. Takhle do absurdna to totiž ženeš.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 12:48
- Nahlásit
může být spokojený pes pouze jako jen lehce vychovaný společník
Pes bude spokojený, pokud bude mít možnost vybít a uspokojit svoje pudy.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 12:51
- Nahlásit
PetraK
Zajímalo by mě, zda bychom svého nejlepšího přítele posílali do míst,kde jsou bomby, nechali ho pro svou možnou výhru zápasit, pořizovali ho jako hračku pro děti, používali ho ve válkách, či ku svému prospěchu (ať už jako asistenční, slepecké, výstavní, či závodní) . Fuj, ble.
Joooo, už je to tady
Takže ideál je podle tebe kde? Nenechat psa nic moc dělat, aby si proboha náhodou neublížil?
Člověk vytvořil mraky psích plemen za nějakým účelem ať se nám to líbí nebo ne, ti psi mají vlohy k těm konkrétním účelům, chtějí, někteří se dokonce dožadují, nějaké činnosti, často velmi konkrétní činnosti. Pokud při tom nejde o život nebo třeba vážná zranění měli bychom je psovi dopřát nebo raději ne, aby náhodou přece ... ?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 12:54
- Nahlásit
Zajímalo by mě, zda bychom svého nejlepšího přítele posílali do míst,kde jsou bomby, nechali ho pro svou možnou výhru zápasit, pořizovali ho jako hračku pro děti, používali ho ve válkách, či ku svému prospěchu (ať už jako asistenční, slepecké, výstavní, či závodní) . Fuj, ble.
ještě zde chybí pes jako náhražka za partnera či děti,pes jako "zdroj" ,kterým si různé květinky ukájejí svá záchranářská a rádobyhumanistická hnutí a vyplnují si tak svůj život nemaje ničehož jiného kloudného..fuj blink..
..to tu někdo už teda psal,šak von se přihlásí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 12:59 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Eldoguero
Tím nemyslím tebe konkrétně samozřejmě
no to ani asi nepůjde s mými zkouškovými ambicemi
Nezlob se, ale v dnešní době začíná být nějak moderní, že si lidi, kteří složili se svým prvním a jediním psem BHčko založí psí školku/školu .
a to s tou debatou ale souvisí jak?? tomu nerozumím. Nicméně můj náhled na to to co zmiňuješ je, že ano , bohužel dneska kde-kdo, pořádá výcvik. každý, komu se podařilo vychovat, vycvičit svého prvního psa,nesetkal se při tom s žádným problémem, tak jde do toho. Viděla jsem to u nás, na cvičák, kam jsem chodila, kvůli dvěma lidem, kteří psům rozumněli hodně, uměli řešit i závažný problémy v psí komunikaci, postupem času doputovaly výcvikářky, které o tom věděly houby. Nebo resp. ne úplný houby, ale ty základy a podle mě výcvikář má mít mnohem hlubší vědomosti, a hlavně ZKUŠENOSTI. To je pořádný výcvikář, dneska si tak říká bohužel kde, kdo a ten kdo začíná pozná prt. Tak možná tohle jsi měla na mysli?? Ale nechápu jak to souvisí s tím o čem se bavíme.
Ale ze svého úhlu pohledu majitele jednoho psa
Předesílám, tohle co napíšu, rozhodně nepišu jako rypákování, jo?? Nechci aby ses naštvala, chci se pokusit o jiný pohled, bez emocí,tak to, prosím, zkus tak vzít, protože to co jsi napsala zase mě pomohlo uspořádat si (hlavně pro sebe) myšlenky
ne, špatněEldoguero, já na to právě koukám z obecného PSÍHO pohledu. ne z pohledu člověka. Trochu jsem si ten problém pootočila, záměrně se na něj nechci dívat jako tvor zvaný člověk. což bude možná těžko pochopitelné, ale pokud nezměníš úhel pohledu, nepootočíš ho, budeš na to stále koukat pohledem svým - pohledem člověka, který se psy nějakým způsobem pracuje , má toho psa jako pomůcku, výrobní prostředek, součást své zájmové činnosti. To všechno co se tady píše, tvrdíme, my lidijové, tvorové, kterí psa co? Používají, je to tak. Používáme ho k uspokojování svých lidských potřeb.
my lidi tvrdíme, že pes tohleto a pes támhleto. Jak kurnik někdo můžeme vědět, že to tak je- ?? proč to tak je?? protože to tak někdo řekl? protože si myslíme, že ten pes je tak spokojený?? byli jsme to my lidi, kteří jsme ho do té situace uvedli a zapomínáme na to, že pes je tvor, který dokáže zpracovat zatraceně moc.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:01
- Nahlásit
Baico
Takže podle tebe může být spokojený pes pouze jako jen lehce vychovaný společník?
myslíš, že ani jeden z mých psů není spokojený?
Takhle do absurdna to totiž ženeš.
já ne, ty. Já se bavím o psech.
Neumi
Pes bude spokojený, pokud bude mít možnost vybít a uspokojit svoje pudy.
tak. A tady bych dodala - že podle SVÝCH POTŘEBA A POŽADAVKŮ. ne podle toho, jak si to zrovna vymyslel člověk.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:02
- Nahlásit
Zajímal by mě názor PetryK na užití psů v zápřahovém sportu
|
Anna H
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:02
- Nahlásit
Teda no... teda.
V důsledku téhle debaty by mě zajímalo proč si většina z Vás/nás vlastně pořídila psa. U mě konkrétně byl prvotní impulz celkem povrchní (nutno přiznat) teprve život s ním a pro něj mě přiměl některé názory přehodnotit, změnit, vytvořit zcela nové na něco, co mne předtím vůbec nezajímalo
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:06
- Nahlásit
PetraK
myslíš, že ani jeden z mých psů není spokojený?
my lidi tvrdíme, že pes tohleto a pes támhleto. Jak kurnik někdo můžeme vědět, že to tak je- ?? proč to tak je?? protože to tak někdo řekl? protože si myslíme, že ten pes je tak spokojený??
proč myslíš,že oba tví psi jsou spokojení, protože si to myslíš? protože ty..člověk..si to řekla? jak to kurna můžeš vědět?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:07
- Nahlásit
Eldoguero
Takže ideál je podle tebe kde? Nenechat psa nic moc dělat, aby si proboha náhodou neublížil? ,
jsem psala někdy někde?? ano? Ani jeden z mých psů - když pominu psa ve své třetí třídě, který ale jaksi nebyl můj, byl jen domů pořízen - nebyl ten, který by nic nedělal aby si proboha náhodou neublížil. Jsem možná tupo, ale tak myslím vím, že pes má určité potřeby. dokonce ani psy, které mám třeba na hlídání se u nás rozhodně ani nenudí, ani nepovalují a to přesto - nebo právě proto, že zrovna doma s nimi nikdo nic neděláí
dopřát nebo raději ne, aby náhodou přece ... ?
a tak nic, vidím, že to opravdu nepůjde škoda. je to stále tentýž módus.
.davidkova renata
ještě zde chybí pes jako náhražka za partnera či děti,pes jako "zdroj
jo to máš pravdu, na tohle jsem zapomněla, nicméně pochopitelně určitě se najde ještě další psí "uplatnění"
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:11 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
davidkova renata
proč myslíš,
ale milá renato, já jsem taky nikde ale nenapsala, že JÁ SI MYSLÍM, že moji psi jsou spokojení , já jsem se jen Eldoguero ptala, proč si ona myslí, že takový psi jsou nespokojení - své jsem dala jako příklad, protože asi splňují to, co ona psala - jsou vychovaní, mají dostatek procházek, umožňuji jim, uspokojit ty vlohy, které jim kdysi člověk do výbavy vložil. Jsou to tak nějak průměrní psi, bych si tak tipla. V tom ďělo, tedy to nestojí na tom co já si myslím, neb se ptám já jí, proč ona si to myslí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:14
- Nahlásit
PetraK
bych si tak tipla.
milá Petro
čili jistě samosebou nevíš,že jsou spokojeni,pouze si to asi myslíš..hezkej závěr..takže jsi vlastně na tom úplně stejně jako my ostatní,pouze předpokládáš...třeba vůbec spokojení nejsou, třeba by chtěli něco jinýho a jinak.no to už se asi nikdy nedovíme..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:19
- Nahlásit
davidkova renata
..takže jsi vlastně na tom úplně stejně jako my ostatní,pouze předpokládáš...t
pochopitelně , milá renato, že jsem na tom úplně stejně jako osatní.To snad z toho co píšu, logicky vyplývá, nijak se z množiny lidí nevyčleňuji, nebo ano? Nadbůch ještě nejsem, i když by si to býval Walda moooc a moc přál .
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:23
- Nahlásit
PetraK
a to s tou debatou ale souvisí jak??
To byl pouze příměr, vysvětlení následuje v té samé větě.
Měla jsem spíš na mysli to, že se dnes kdekdo věnuje nebo vyjadřuje, dokonce někdy i pře s, řekněme, odborníkem o věcech, o kterých bohužel nemá ani páru.
já na to právě koukám z obecného PSÍHO pohledu. ne z pohledu člověka
No vidíš a já v tom naopak vidím čistě lidský pohled, který se pokouší hledět na problém psíma očima, ale ...
ale pokud nezměníš úhel pohledu, nepootočíš ho, budeš na to stále koukat pohledem svým - pohledem člověka, který se psy nějakým způsobem pracuje , má toho psa jako pomůcku, výrobní prostředek, součást své zájmové činnosti.
Bez negativních emocí jo za posledních pár let se můj pohled na psy a záležitosti okolo nich dost změnil. Ano, se psy pracuju, mám je jako součást své zájmové činnosti, nemám je jako výrobní prostředek nebo možná ano, záleží na tom, co si pod tím, kdo představuje (bez emocí - mě je tahle formulace opravdu šumák) to tedy znamená, že se na psa nedokážu podívat jako na psa - ne jako na pomůcku, náhražku ... co já vím co?
To všechno co se tady píše, tvrdíme, my lidijové, tvorové, kterí psa co? Používají, je to tak.
A ty psa nepoužíváš? Jako společníka nebo jako cokoliv? Proč jsis pořizovala psa, aby jsi se přizpůsobila ty jeho potřebám, nebo naučila jeho zvládat život v lidský společnosti?
Jak kurnik někdo můžeme vědět, že to tak je- ??
Hele, já to vezmu naprosto konkrétně, bez ohledu na to, že je řeč povětšinou o psech asistenčních. Mám doma ovčandu, která miluje balonky, za balon by se rozkrájela, skočila by z desátýho patra nebo pod tramvaj a nebo se dokáže maximálně zklidnit, jen proto, aby balonek dostala. Cvičím s ní, protože pokud bych s ní necvičila, čuba by se zřejmě zbláznila, procházky a blbnutí ji nestačí, musí pracovat. Kdo ji zná, ví ... Jak jsem přišla na to, že pro tohoto psa je balonek to NEJ, že MUSÍ "pracovat"- cvičit? Ona sama mi to ukázala už jako 6. týdenní štěně. Stejně to přece funguje i jinde, u jiných psů a situací, chce to jen se dívat, neřešit a dívat se, nezatahovat do toho rádobypsí pohled na svět, prostě jen sledovat.
Jo a k těm bombám - drtivá většina psovodů, v drtivé většině případů svého psa nikam, kde "mohou být bomby" neposílá, drtivá většina těch lidí jde totiž za psem. Z části proto, že tak to prostě funguje - tvrdí to sice jen lidi, ale kupodivu, to tak u těch bombařů fachčí ... a z části proto, že nechtějí nikde nechat svého psa o samotě, bez možnosti pomoci. Tedy - pokud by letěl pes, letěl by i jeho psovod ... letělo by ovšem i dost dalších lidí okolo a dostáváme se na začátek ke psu - proto je tam ten pes, aby eventuální výbušninu včas odhalil a umožnil její zlikvidování - ne vběhnutím jiného psa ... ale člověkem-pyrotechnikem. To jen pro to co píšeš víše
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:35
- Nahlásit
Eldoguero
Měla jsem spíš na mysli to, že se dnes kdekdo věnuje nebo vyjadřuje, dokonce někdy i pře s, řekněme, odborníkem o věcech, o kterých bohužel nemá ani páru.
aha,
A ty psa nepoužíváš?
ale jistě že jo!! píšu snad, že pro mě to neplatí nebo co? hele kašli na to, je to fuck.asi se nedostaneme přes určité meze.
, aby jsi se přizpůsobila ty jeho potřebám, nebo naučila jeho zvládat život v lidský společnosti?
potřebám svého psa jsem se přizpůsobila maximalisticky a zároveň jsem jeho učila zvládat život v lidské společnosti. Pokud si dokážeš vzpomenout na naše předchozí debaty, taky jsem vždy tvrdila, že je to vůči psu nefér - žít v současné lidské společnosti.Pamatuješ si to?? Mluvily jsme o tom několikrát, např. v souvislosti s výcvikem, který je nadstvbou výchovy, kdy já tvrdím, že už ta výchova pro psa je nepřirozená věc - z jeho pohledu a pokud psa cvičím mám tak činit takovým způsobem, aby to bylo naférovku - tudíž vyřadit všechny ty věci, které jsme probíraly a které tu nebudu zmiňovat, páč to už by se to pak rozjelo úplně do jinam, znám to
Cvičím s ní, protože pokud bych s ní necvičila, čuba by se zřejmě zbláznila, procházky a blbnutí ji nestačí, musí pracovat
ano, můj pes také, nebude-li nějakým způsobem pracovat, nebude s ním k vydržení. Ohař není zrovna povaleč.
Jo a k těm bombám - drtivá většina psovodů, v drtivé většině případů svého psa nikam, kde "mohou být bomby" neposílá, drtivá většina těch lidí jde totiž za psem
ano vím. měli jsme je zde,několikrát, vím, jak probíhá jejich práce a opravdu ne, nejsem tupo, které se právě narodilo. Znovu tedy vznesu otázku a dám jí jinak. Pes má být tedy jak my tvrdíme náš nejlepší přítel. Vzali bychom svého nejlepšího přítele do takové situace? pro mě je třeba nejlepším přítelem můj manžel. Nedovedu si představit, že kdyby mým úkolem bylo jít a ověřit v takovém prostoru něco , že bych ho tam chtěla. Nechtěla bych, aby to případně dopadlo blbě pro oba. pro mě jednoduchá definice. A taký bych tam nevzala svého psa. prostě ne. Mám tak nastavený náhled na svět. Já vím do čeho jdu, ten pes ne.
edy - pokud by letěl pes, letěl by i jeho psovod ..
opět -ano, poletí i psovod, ale ten jednak ví, do jakého rizika jde, a druhak znovu to otočím na ty lidi - zdaliž by si tam svého nejjepšího přítele vzal? Pokud ano, hm hmm.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:37
- Nahlásit
PetraK
Eldoguero ptala, proč si ona myslí, že takový psi jsou nespokojení
A já psala, že ti psi jsou nespokojení?
Psala jsem jen, že někteří psi mají prostě jiné potřeby než jen "blbnutí", procházkování a spaní na gauči. Ano, některým to k životu stačí, jiným ne.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:54
- Nahlásit
PetraK
Pes má být tedy jak my tvrdíme náš nejlepší přítel. Vzali bychom svého nejlepšího přítele do takové situace? pro mě je třeba nejlepším přítelem můj manžel. Nedovedu si představit, že kdyby mým úkolem bylo jít a ověřit v takovém prostoru něco , že bych ho tam chtěla.
takže by každej hasič, záchranář, voják, policajt... měl jít vlastně vždycky do akce sám. Protože přece nechce, aby tam jeho kolegové, mezi kterejma má jistě kamarády, ba i třeba nejlepší, nedejbože příbuzné, nejbližší rodinu, přišli k úhoně s nim. To přece nikdo nechce ne? Co na tom, že jsou vycvičení jak se mají v daný situaci chovat, co na tom že by mu třeba byli co platný, že by mu svojí účinnou pomocí třeba ten jeho život a životy dalších zachránili... a jsou to taky "jenom zaměstnanci, pracující za mzdu", nebo ne?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:56
- Nahlásit
Eldoguero
Psala jsem jen, že někteří psi mají prostě jiné potřeby než jen "blbnutí", procházkování a spaní na gauči.
Jak se to vylučuje s tím, že podle PetryK pes potřebuje k životu kromě práce i odpočinek? (jsem se ztratila asi někde)
Je to zajímavá otázka (vím, že jí tu už tuším Walda trošku nadhodil), zda jsou psi aktivně pracující (pomáhací, služební...) spokojenější, než psi žijící v prostředí mítně nedostatečném na pozornost a péči.
PetraK
Já vím do čeho jdu, ten pes ne.
No, já myslím, že psi to hrozící nebezpečí vycítí líp než my
(ale jo, jasně, chápu a akceptuju názor, nevystavovat nejateční zvířata zvýšenému riziku)
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:56
- Nahlásit
PetraK
taky jsem vždy tvrdila, že je to vůči psu nefér - žít v současné lidské společnosti.Pamatuješ si to??
Ať to zní sebehůř, pes je lidský výtvor, není to divoké zvíře, není to ochočený vlk, je to "výrobek" člověka. Některá plemena pravda trochu míň, i když taky, ale o těch primárně nehovoříme.
můj pes také, nebude-li nějakým způsobem pracovat, nebude s ním k vydržení. Ohař není zrovna povaleč.
Ale je to špatně, protože je to psu nepřirozené? To se dostáváme ale k naprosté absurditě, protože pak by jediným východiskem bylo buďto chovat psy takových povah, kterým by stačilo 3krát denně na 10 minut kolem baráku, kteří by moc nemysleli (raději vůbec) a neměli jiné potřeby než krmení, venčení a spánek ... anebo pak nechovat psy vůbec. Jiné východisko není.
Pes má být tedy jak my tvrdíme náš nejlepší přítel. Vzali bychom svého nejlepšího přítele do takové situace?
Stále ještě trváš na tom, že hovoříš za psy?
Já mám takové psy, kteří by za mnou šly kamkoliv, ne bez přemýšlení, ale protože to tak chtějí - oni to chtějí... Jak to vím? To ti nedokážu vysvětlit, znám je, prostě to vím
Mám tak nastavený náhled na svět.
hmmm, no jo no
ano vím. měli jsme je zde,několikrát, vím, jak probíhá jejich práce
Víš a přesto píšeš, to co píšeš? V tom případě je něco hodně špatně a ten výcvik psů to asi nebude ...
No nic lidé zlatí, jdu potýrat výcvikem několik produktů chovatelských stanic Některý ovšem budu muset předtím vzbudit je to zlé, moc zlé ...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:58
- Nahlásit
kachna_
Jak se to vylučuje s tím, že podle PetryK pes potřebuje k životu kromě práce i odpočinek?
???
jen pes Petry? Jsi si tím jistá?
Je to zajímavá otázka (vím, že jí tu už tuším Walda trošku nadhodil), zda jsou psi aktivně pracující (pomáhací, služební...) spokojenější
Spíš bych to viděla obráceně. Někteří psi by nebyli spokojení, pokud by aktivně nepracovali.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 13:58
- Nahlásit
bonc
takže by každej měl jít vlastně vždycky do akce sám
ne, páč člověk se může rozhodnout?
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 14:04
- Nahlásit
kachna_
ne, páč člověk se může rozhodnout?
Petra nepsala o rozhodování ale o tom, že by tam svýho přítele nechtěla mít. A pokud jde o rozhodování, opravdu věřim tomu že pokud by se pes mohl uvědomněle vybrat, jestli svýho psovoda doprovodí do nebezpečný situace nebo ne, odpověď by byla ano.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 14:34 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
že psi to hrozící nebezpečí
hm, to máš pravdu, nicméně prostě mi nepřijde dobře, jen proto že my jsme člověk, a tu nebezpečnou situaci zas nastavil člověk, do toho hnát kohokoliv jiného - a nemusí jít ani o nejatečné zvíře (hrozný, jak my lidi definujem, což?) , klidně i o ty krysy, který se taky používají. proč by kurnik na zhovadilost lidstva musel doplácet jinej živočišnej druh?
bonc
měl jít vlastně vždycky do akce sám. Protože přece nechce, aby tam jeho kolegové, mezi kterejma má jistě kamarády
je to jejich volba bonc, oni vědí do čeho jdou, jaká jsou rizika. Bude zcela jiná situace, když budu chtít po svém příteli, aby se mnou do rizikové situace šel, a bude zcela jiná situace, bude-li tam chtít jít sám od sebe. To je přeci jasné, nebo ne?
a jsou to taky "jenom zaměstnanci, pracující za mzdu", nebo ne?
jsou to bonc především lidé, znající ta rizika - viz výše
Eldoguero
protože pak by jediným východiskem bylo buďto chovat psy takových povah
proč by to musel být takový extrém hnedle? máš zajímavý uvažování.
Stále ještě trváš na tom, že hovoříš za psy?
prosím?????
hmmm, no jo no
V tom případě je něco hodně špatně a ten výcvik psů to asi nebude
možná tvůj pohled na věc?
No nic lidé zlatí, jdu potýrat výcvikem několik produktů chovatelských stanic Některý ovšem budu muset předtím vzbudit je to zlé, moc zlé
tuhle obehranou smyčku o potýrání jest možno uplatniti tak na Jindru and comp. u mě jaksi ztrácí smyslu.
edit - navíc jaksi nemá vůbec žádného smyslu v této debatě, to ti asi uteklo. Ta se ubírá trochu jinudy.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 14:41
- Nahlásit
bonc
Petra nepsala o rozhodování ale o tom, že by tam svýho přítele nechtěla mít.
asi jsem formulovala špatně -nechtěla, protože bych já osobně to po něm nechtěla. Tak jako to psovod po psu chce. To že bych to nechtěla, ani kdyby on sám chtěl to už je pravda věci jiná. Nicméně u toho psa jde o jiné hledisko, já to po něm chci,já jsem ho to naučila, jiný člověk tu nebezpečnou situaci vytvořil......... híml lidi milujete psy a nevidíte nic špatně? ne?
Jestli fakt ne, tak to uzavřem, je zcela přirozený, že prostě každý má svůj názor. pro každého jsou přípustné. jiné hranice.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 15:01
- Nahlásit
PetraK
proč by kurnik na zhovadilost lidstva musel doplácet jinej živočišnej druh?
pro každého jsou přípustné. jiné hranice.
ano, v momentě kdy na zhovadilost lidstva doplácí cca 90% všeho žijícího zvířectva na zemi, mám hranice přípustnosti opravdu někde jinde než ty a přijde mi absurdní plamenně bojovat za práva asistenčních, služebních a dalších zneužívaných psů. V momentě kdy máme na světě umělý "odchovny" na úplně všechno co si člověk zamane konzumovat, kde o jakkoliv přijatelnejch podmínkách vůbec nelze mluvit. Ano, za těchto podmínek mi přijde neúměrný řešit jestli se náááhodou něco nestane jednomu pejskovi z toho milionu, co sloužej člověku. Při výkonu služby, která ho baví a naplňuje. Při výkonu toho, pro co se narodili a byli vyšlechtěni.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 15:04
- Nahlásit
bonc
mám hranice přípustnosti opravdu někde jinde než ty a přijde mi absurdní plamenně bojovat za práva asistenčních, služebních a dalších zneužívaných psů.
no proč ne, je to tvoje volba. Tak proč nejít ještě dál? může být absurdní plamenně bojovat za týraný psy, ne? Ať to vezmem rovnou.
A jen tak mimochodem - jestli sis nevšímla, já tady ani za nic nebojuju - boj vypadá kapek jinak, jen si tu s ostatníma povídáme na tohle téma
Při výkonu toho, pro co se narodili a byli vyšlechtěni.
to zní ale mooc hezky, pěkně jsi to napsala, moc pěkně.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 15:15
- Nahlásit
PetraK
pěkně jsi to napsala, moc pěkně.
taky si myslim
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 15:21