| Autor |
Zpráva |
aysy
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 08:52
- Nahlásit
Ahoj lidičky ,potřebuji poradit. Mám doma fenu (rtw,1,5 let),která poslední dobou začíná být agresivní na ostatní psi (jak na ty za plotem tak i na ty co jdou okolo a spíš víc zuří na ty větší psi než na ty menší).Na poveli v přítomnosti psa vůbec nereaguje. Jak mám zuřivé feně říct ,že se to nesmí popř. ji potrestat a uklidnit ? Moc všem děkuji za odpovědi!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 10:14
- Nahlásit
aysy
Tohle je docela základní věc. Ve starších tématech to tu najdeš probírané už 100x, ale nejpřímější cesta z toho je prostřednictvím někoho, kdo se na vás podívá, jak spolu komunikujete, jak jste na tom s výchovou a socializací, a poradí jak z toho.
Nejste z Prahy?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 10:21
- Nahlásit
Dovolím si doplnit, že ten někdo, kdo se na vás má podívat, by se měl ve výchově psů vyznat.
|
aysy
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 11:52
- Nahlásit
Né , bohužel nejsem z Prahy .. Ale ze cvičáku by mě asi vyhnali , co?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 11:58
- Nahlásit
aysy
myslim, ze rozumnej cvicak by mel vzit v potaz to, jake resite problemy a nevyhnat vas. Staci si najit kvalitni ve vasem okoli, zavolat, rict vas problem a domluvit se, ze zacatku treba i na nejake individualni lekci, kde se podivaji treba i na to, jak komunikujete a fungujete a postupne treba pridavat vzruchy.
Prece jit na nejakou hromadnou hodinu v beznem vycvikovem case uz dneska neni jedine mozne reseni...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 12:56
- Nahlásit
aysy
bohužel nejsem z Prahy
a odkud přibližně tedy?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 15:07 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
AYSY: pokud mate normalne penez a jste je ochoten utrati, zkuste se poptat treba i po individualnim vycviku. Preci jen uz psisko neni stendo a zjevne mu moc nerozumite a na dobrem individulnim vycviku by vam ten cvicitel mohl vysvetlit hodne veci rychleji a ucineji, cvick urcite neni spatnej, ale preci jen ve Vasi situaci, ajk jste ji tu popsal bych tipoval, ze ten individualni pristup by byl lepsi aspon pro zacatek, nez oba pochytite zaklady.
jejda se opakuji po cernem caji, se omlouvam necetl jsem ty reakce ostatnich
|
aysy
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 17:12
- Nahlásit
Zlínský kraj..Vsetín..
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 17:20
- Nahlásit
aysy
Né , bohužel nejsem z Prahy .. Ale ze cvičáku by mě asi vyhnali , co?
Škoda.
Z rozumného cvičáku vás nevyženou. A odkud vás vyženou... asi by stejně nepomohli.
Fena potřebuje co nejdřív kontrolovaně uvést do smečky vyrovnaných psů. Individuální konzultace může být dobrá na začátek na srovnání vaší vzájemné komunikace, ale smečku nenahradí.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 18:47
- Nahlásit
aysyZlínský kraj..Vsetín.. Tak kousek od tamtud je Ivo Eichler Rámo pořádá výkendofky právě pro "zabijáky" at si říká kdo chce co chce roky prákse má vzhledem k tomu si občas bere i na výchovu drsný psy z ůtulku a zatím v jeho okolí nikdy nic nesežralo tak bych to zkusila http://ivoeichler.cz/
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2013 09:51
- Nahlásit
danajasa
at si říká kdo chce co chce
Eichler je OK. Ale tahle feňule zatím asi zabiják nebude Ale neotálet, aby nebyla
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2013 15:24
- Nahlásit
aysy
naopak-měla jsem podobný problém a šla jsem právě proto na cvičák....................pes sice nezačal ostatní psy milovat,ale já se naučila problém včas řešit a psa si ošéfovat tak,že nikoho nesežral. Nakonec to je víc o páníčkovi než o psovi.......porozhlídni se po slušným cvičáku a nedej se odradit.
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2013 08:50
- Nahlásit
Obávám se, že na většině cvičáků nebudou schopni vám s tímto pomoct. Asi vám pomůžou psa v té situaci lépe zvládnout, popř. ho "uřvat", ale problém jako takový to nevyřeší.
Doporučuju tento seminář: http://psipark.cz/kalendar/2013-11-09/agrese-mezi- psy
Je to v Brně, tak snad to pro vás je dostupné, případně, obě přednášející sídlí a cvičí v Ostravě. Pomůžou vám pochopit psí komunikaci a ukážou, že i reaktivního psa lze naučit tolerovat přítomnost jiných jedinců svého druhu, a to zcela bez trestů, pomocí pozitivního upevňování.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2013 09:49 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Proč by mu s tím na většině cvičáků neuměli pomoci? Co je to za nesmysl? To si na ten pohlupavý seminář neumíte tu reklamu zaplatit? Co?
A proč doporučeješ seminář o agresi? Copak z toho, co zadavatel popisuje, je zjevné, že jde o agresi?
Nejen, že se tedy nestydíš hanět většinu cvičáků a propagovat bezplatně placený seminář, ty navíc očividně plácáš hlouposti o agresi! Nejsi náhodou sam/a tak trochu agresivní?
|
MarťaB
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2013 22:45
- Nahlásit
Na Vsetíně jsou dobráý cvičáky (třeba odpoledňáci, Ratiboř) tak přeju hodně štěstí.
A jak psali - začínat s fenou, když je pes ještě tak daleko, že reaguje a časem zvyšovat obtížnost.. to půjde;)
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2013 20:11
- Nahlásit
zbrnd
Jste normální? Proč tu na mě útočíte, když nemáte ani tušení o čem mluvím?
Pokud máte nějaký problém, můžeme si to vyříkat osobně - nejsem tu anonymně, nestydím se za své názory, takže v mém profilu najdete kontakt.
Doporučila jsem zadavatelce, aby se seznámila s metodikou, která mnoha lidem s reaktivními psy pomohla jejich problém vyřešit. Já sama jsem tento seminář absolvovala přímo v Ostravě a doporučuji ho, protože mi otevřel oči a ukázal, jak jde podobné problémy opravdu vyřešit a docílit toho, aby reaktivní pes dokázal zůstat v přítomnosti jiných psů klidný - ne proto, že musí (např. musí plnit nějaký povel), ale protože sám chce. Jednoduše se naučí, že útok není jediné možné řešení takové situace.
Jinak, co se týče té "reklamy", přednášející jsou z Ostravy a já s nimi nemám nic společného. Můžu pouze tiše obdivovat jejich práci.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2013 22:03 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Kikis
Jste normální?
Ani trochu.
Proč tu na mě útočíte, když nemáte ani tušení o čem mluvím?
To fakt nemám ani tušení, o čem mluvíte, proto jsem zareagoval na to, co jste psala.
Pokud máte nějaký problém, můžeme si to vyříkat osobně - nejsem tu anonymně, nestydím se za své názory, takže v mém profilu najdete kontakt.
Mám hodně problémů, ale zatím nevidím důvod se o nich bavit osobně s Vámi.
Jste snad dobrý psychiatr? Poskytujete své služby zdarma? To bych možná změnil názor. Já se za své názory taky nestydím, v mém profilu kontakt na mne nenajdete. Narozdíl od Vás jsem ale zaregistroval, že jsme na netu na pejskařském fóru a ne na seznamce.
ale protože sám chce
Pokud psa fyzicky neomezíte a je psychicky zdráv, vždy udělá, to co chce. Kdyby nechtěl, neudělal by to.
A proč jsem na Vás tak sadisticky a brutálně zaútočil?
Mno logicky je to tím, že jsem psychopat.
Nyní toho strašně lituji a polykám jeden Lexaurin za druhým.
Nicméně Vy jste bez takřka jakékoliv znalosti problému vyjádřila pochybnost, že by na většině cvíčáků byli schopni zadavateli s tím problémem pomoci.
Dokonce píšete, že na cvičácích mu spše poradí, jak psa uřvat, ale to problém jako takový nevyřeší.
Můžete mi prosím tedy sdělit, jaký konkrétně problém jste v tom zadání idetifikovala?
Děkuji zdvořile.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2013 01:10
- Nahlásit
zbrnd
jaký konkrétně problém jste v tom zadání idetifikovala?
Nedostatečnou socializaci.
A jinak, tvůj poslední příspěvek - pěkná zpověď, nečekal bych takovou otevřenost.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2013 01:25 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Walda
Nedostatečnou socializaci
Jsi s paní magistrou nějak duchovně propojen, že víš, co ona v tom zadání identifikovala?
A jinak, tvůj poslední příspěvek - pěkná zpověď, nečekal bych takovou otevřenost.
To mě naučil pan psychiatr. Ta otevřenost mi umožňuje spoustu věcí. Například nikdy bych si díky ni nenamlouval, že dělám dobro pro psy, kdybych je cvičil na to, aby celej život otročili poněkud méně vydařeným exemplářům homo sapiens.
Taky mi to umožňuje například setrvávat na svých postojích, abych pak nemusel vypadat jak hlupák, kdybych jeden rok někoho chválíl a dělal z něj boha v oboru a rok druhej bych svorně se slípkama kdákal o tom, jakej je to ubožák a rododendron. Tak teď si dej do druhý nohy třeba s tou paní, co jí pomáháš profitovat na zneužívání psů a určitě se ti uleví.
Btw už jste se v tý vaši nóbl organizaci naučili číselně značit obsah dokumentů nebo to máte stále stejně poplantaný jako v tom panfletu, o kterým jste tvrdili, že to jsou směrnice pro canisterapeutické zkoušky?
|
MarťaB
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2013 16:08
- Nahlásit
ZBRND: "Pokud psa fyzicky neomezíte a je psychicky zdráv, vždy udělá, to co chce. Kdyby nechtěl, neudělal by to. "
Žiju s tím, že výcvik psů znamená to, dokázat psu, že spolupracovat se mnou je zábava, výhodné a cvičit je radost... Tudíž všichni mí psi, co jsem měla, se mnou pracovali rádi, šíleli, kdykoliv jsem vzala do ruky balonek, klikr nebo vodítko a já stále nenašla jediný důvod, proč by neměli CHTÍT dělat to, co po nich chci, aniž bych je k tomu musela drasticky nutit nebo ho "fyzicky omezovat..."
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2013 20:29
- Nahlásit
MarťaB
u s tím, že výcvik psů znamená to, dokázat psu, že spolupracovat se mnou je zábava, výhodné a cvičit je radost... Tudíž všichni mí psi, co jsem měla, se mnou pracovali rádi, šíleli, kdykoliv jsem vzala do ruky balonek, klikr nebo vodítko a já stále nenašla jediný důvod, proč by neměli CHTÍT dělat to, co po nich chci, aniž bych je k tomu musela drasticky nutit nebo ho "fyzicky omezovat..."
To je nejspíš fajn. Jen si nejsem jist, proč tím reagujete na mne, jestli jako se mnou souhlasíte či nesouhlasíte či.?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2013 23:20
- Nahlásit
zbrnd
souhlasíte či nesouhlasíte
Jak se s tebou dá souhlasit nebo nesoulasit? Nejdřív by musel vyjádřit nějakej názor.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2013 00:16 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Walda
Jak se s tebou dá souhlasit nebo nesoulasit? Nejdřív by musel vyjádřit nějakej názor.
A ty jsi ho nedohledal? Panenko skákavá! Tak popros Zůzu, dejte hlavy dohromady a možná to spolu zvládnete! A úak to samozřejmě zase oslavíte.
Mimochodem Waldo, místoi otrapování tady byste si třeba v Helppes mohli dát aspoň trochu do caklu ty nový stránky. Za peníze dárců...a ani to zas nemáte validní..ostudy.
Jo ještě jsem se chtěl optat, kde máš Zůzu? Už tu dlouho nebyla střízlivět.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2013 00:29
- Nahlásit
zbrnd
ty jsi ho nedohledal?
Myslíš třeba tohle:
Například nikdy bych si díky ni nenamlouval, že dělám dobro pro psy, kdybych je cvičil na to, aby celej život otročili poněkud méně vydařeným exemplářům homo sapiens.
?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2013 04:42
- Nahlásit
Walda
Myslíš třeba tohle:
Například nikdy bych si díky ni nenamlouval, že dělám dobro pro psy, kdybych je cvičil na to, aby celej život otročili poněkud méně vydařeným exemplářům homo sapiens.
Je pěkné, že se snažíš soustředit a něco dohledat. Tohle je spíše konstatování a hlavně není to přímo to, na co jsme zde nyní reagovali.
Takže držím palečky při dalším hledání. Chce to jen krapet další soustředěnosti a jsem si skoro jist, že se ti to dohledat povede.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2013 08:50
- Nahlásit
zbrnd
Tohle je spíše konstatování
Ano, asi to není moc příjemné, znova se koukat na to, co jsi sem vypustil za hnus. Ale zvykni si, že ani internet nesnese všechno, i když měníš nicky jako papírový pleny.
Souhlasit se dá s tím, že to není názor, jen svinstvo.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2013 09:44 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Walda
Ano, asi to není moc příjemné, znova se koukat na to, co jsi sem vypustil za hnus. Ale zvykni si, že ani internet nesnese všechno, i když měníš nicky jako papírový pleny.
Souhlasit se dá s tím, že to není názor, jen svinstvo.
Zase plácáš pátý přes devátý aniž by to dávalo smysl. Zase tu hystericky vzlykáš, že někdo si dovolí neobdivovat činnost, kterou ty děláš a má na ni jiný názor. To už tak ale chodí. Zkus to třeba změnit.
To poučování si nechej pro své potomky. Nejsem si jist, ale řekl bych, že tvá připomíka o mém měnění nicků se dá považovat za projev idiocie.
Každý racionálně uvažující člověk ví, že vycvičení psa třeba na vodění slepců nebo na zachranařinu či hledání min má pro psa asi podobný "přínos" jako vycvičení jej na zápasy se psy.
Vidíš to snad jinak?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2013 18:00
- Nahlásit
Jé tady to jede!
A nemohu říct, že s někým souhlasím, spíš tak od každého něco mi dává smysl.
zbrnd
Co je podle tebe tedy ideální psí život? By mě zajímalo
Dík
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2013 19:02 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
ssshhhhh
Co je podle tebe tedy ideální psí život? By mě zajímalo
Dík
Hehe. Ideální? Tak o tom se nejspíš nemá cenu bavit neb pro každého jednoho jedince to bude něco jiného logicky.
Ale jsem přesvědčen, že ideál není vůbec třeba hledat či se snažit dosáhnout.
Takže já nevím, zkus se možná zeptat nějak jinak, protože takhle si nejsem vůbec jistej, co jsi přesně chtěla vědět.
Obecně mi vadí, jak se my lidé chováme ke svému okolí. Mé názory plynou z toho, že jsem naprostý asociál a v podstatě v této společnosti necítím žádnou majoritní motivaci o cokoliv důležitého se snažit. Nelžu sám sobě, což je většině těch vyskakujících chůďat velké v očích neb jsou samy tupé a neochotny si přiznat, jak vlastně žijí.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2013 20:20
- Nahlásit
(zbrnd
měníš se.)
|