| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 11:55
- Nahlásit
Vero
Jako nemyslela jsem, že by zašlapával stopku , prostě delší vodítko.
na Mělníku je slepec s bíglem (ne vodícím), potkali jsme je v parku, pes si čuchá na 5m flexině a nemá sice ten pohyb, co by úplně potřeboval (chci tím říct, že třeba špic by pro tento způsob života byl vhodnější) ale jinak pes je psem amyslím, že tak jako jsou tahací kšíry, tak pes pozná venčící flexinu (to není tenhle případ, to spíš jen předjímám argument, že tenhle pes není cvičen jako vodící a ten vodící by měl furt tendenci vodit.
davidkova renata
no možná by měl projít nějakým vývojem..jako já prej třeba
a víš že by ani nemusel, páč posun je možný oběma směry
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 11:56
- Nahlásit
birmabirma
a je běžné znát současný stav všech odvětví od chovu exotických plžů po konstrukce visutých mostů
možná jo člověče, tak už jsem teda radši pro jistotu začala
http://cs.wikipedia.org/wiki/Visut%C3%BD_most
a jdu, páč Neumi má pravdu,
Neumi
Je někdo schopen v této chvíli definovat předmět aktuální debaty
no já sama za sebe se vracím k tomu popsanému setkání v tramvaji. Protože mě ta skutečnost docela zaskočila, proto jsem jí sem psala, jsem netůchala, jakej to vezme pěknej švuňk.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:00
- Nahlásit
kachna_
c s bíglem (ne vodícím),
no tož to je pak zase ale jiná situace, ten pes - pravděpdobně - nemaká tak jako ten pes slepeckej a žije v podstatě život běžného flexi psa /jako bígl naší sousedky, jako bígilce z vedlejšího vchdou..../, což ale taky není pochopitelně život ideál. Já to vnímám tak, že pokud ten pes pracuje tak, jak tihle psi pracují, měl by mít možnost hodně moc vypnout - takže třeba v případě slepce - řešit venčičem, kterého pes bude poslouchat a bude moci být právě tím psem.
a víš že by ani nemusel, páč posun je možný oběma směry
miluju tvoje postřehy.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:02
- Nahlásit
kachna_
a ten vodící by měl furt tendenci vodit.
a to zase podle mě určitě neměl..... spíš má některý vodicí pes tendenci občas nevodit, i když má
určitě lepší 5 m flexina než nic, o tom není pochyb.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:13
- Nahlásit
PetraK
Já to vnímám tak, že pokud ten pes pracuje tak, jak tihle psi pracují, měl by mít možnost hodně moc vypnout - takže třeba v případě slepce - řešit venčičem, kterého pes bude poslouchat a bude moci být právě tím psem.
Vodící fena mé známé - na postroji se ani nevyvenčí, protože postroj = práce (teď nevím, jak to má s vodítkem..). Ale paní s ní chodí v bezpečném a známém prostředí navolno - což je jedna každá procházka, fena je vášnivý aportér a paní háže a háže, a venčí ji i ostatní členové rodiny.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:24
- Nahlásit
řešit venčičem
no, to si myslim, že je třeba hlavní přínos celý týhle debaty. že se tyhle požadavky budou objevovat čim dál častěji, až, třeba za 30-40 let (neovládnou-li nás do té doby číňani), bude to venčení (pokud budou as. psi stále potřeba) běžnou součástí předání asist. psa; pro lidi bude přijatelné, že je třeba na tuto službu přispívat finančně (myslím společnost)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:30
- Nahlásit
Neumi
Ale paní s ní chodí v bezpečném a známém prostředí navolno - což je jedna každá procházka, fena je vášnivý aportér a paní háže a háže, a venčí ji i ostatní členové rodiny.
no a takhle by to mělo být všude a vždy podle mě, což podle mě ani není. Tihle psi by měli dostávat z mýho pohledu nadstandard proti našim běžným čoklidům.
kachna_
až, třeba za 30-40 let
hrozná cifra- vzhledem k tomu, že jsme homo sapiens a měli bychom umět používat mozky a tak by nemělo být teoreticky problém pro takového tvora pochopit o co jde a zařídit to. Jenže sice máme mozek, ale společnost, která je moc komplikovaná, prospěchářská a sobecká.
že je třeba na tuto službu přispívat finančně (myslím společnost)
no, to už si vůbec, vůbec nedovedu představit, že by lidi dokázali takhle směrovat myšlenky, když dneska naopak lidem s handicapem házej klacky pod nohy dost maximálně.
|
Dana2
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:37
- Nahlásit
Píšete, jak kdybyste předpokládali, že člověk potřebující asistenci psa - ať slepec nebo tělesně postižený - žije sám. V případech, co znám osobně, funguje na venčení celá rodina, kterou ten pes pochopitelně od momentu definitivního předání akceptuje a poslouchá. Včetně třeba pubertálních dětí. Jasně, že jsou případy, kdy člověk sám je, ale předpokládám, že jsou v menšině.
A jestli nějak strádají? No, myslím si, že hůř je na tom třeba právě ten flexipes, kterej na šňůře obejde blok a tím jeho aktivita končí, ne?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:50
- Nahlásit
birma
Ale třeba se pletu a je běžné znát současný stav všech odvětví od chovu exotických plžů po konstrukce visutých mostů
aha,koukám,že mýty jsou rozšířenější než by s e zdálo..sorry ale pokud někdo kdo na veřejnosti vystupuje jako aktivní ochránce zvířat mele takový kraviny,tak je asi něco blbě. u člověka co s e tak presentuje bych očekávala alespon základní rozhled a povědomí o tom proti čemu vlastně "bojuje"..páč potom lze o jeho činnosti a aktivitách mírně řečeno pochybovat.Pokud to bude baba tady z parku co se narodila eště před válkou a na flexině vláčí tlustýho pudla,kerýho mlátí novina a máchá mu čumák ve chcankách,krmí ho pudygrým páč to ukazujou telce a nedala by mu syrový maso bo bud e akresívní,tak mě to nepřekvapí..takovejch je dost.Třeba se pletu,ale dle mne neni běžné nevědět nic o oboru,ve kterým s e presentuju jako téměř vodborník ..ale chápu,to bych chtěla moc..zkus ještě obhájit ty drogy prosim tě ,určitě na něco přijdeš ,já ti věřim
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:51
- Nahlásit
Dana2
hůř je na tom třeba právě ten flexipes, kterej na šňůře obejde blok a tím jeho aktivita končí, ne?
no ale to přeci vůbec neni fér, srovnávat s minimem, srovnávat se má s jakýmsi standardem ne? třeba hodinka venku + venčení, odpovídající péče, krmení
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:52
- Nahlásit
davidkova renata
sorry ale pokud někdo kdo na veřejnosti vystupuje jako aktivní ochránce zvířat mele takový kraviny,tak je asi něco blbě
tak to já jsem nepochopila, že ten aktivní ochránce zvířat se vztahoval k té osobě, asi jsem blbě četla, promiň
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:56 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
birma
ak to já jsem nepochopila, že ten aktivní ochránce zvířat se vztahoval k té osobě, asi jsem blbě četla, promiň
ne to je dobrý.. to mě právě štvalo jaxi
P.S. já taky blbě četla ted,četla sem k tvé osobě takže sem ti odpopvěděla adekvátně tudíž sem to změnila bo bych se jinak musela taky omluvit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 12:57
- Nahlásit
davidkova renata
aktivní ochránce zvířat
může bejt ale třeba spisovatel/ka
zkus ještě obhájit ty drogy prosim tě ,určitě na něco přijdeš ,já ti věřim
je to nutná součást debaty?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 13:00
- Nahlásit
kachna_
může bejt ale třeba spisovatel/ka
ale neni bohužel..vysírá v realitě což je horší právě
e to nutná součást debaty?
ted už ne páč to birma vysvětlila,ale zajímavý by to bylo )
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 14:30
- Nahlásit
davidkova renata
vysírá v realitě
jsem tim myslela nějakoupopulární osobu, co se zabývá psochranářstvím ve volném čase/pro zvýšenísvojí populariti
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 16:50
- Nahlásit
Davídková Renáta
no já zas před cca 14 dny byla s waldou a s tou čubou co nemůže žít žádnej život,chuděra,na vychajdě..ta jak předpovídá ty záchvaty..škoda,že se nikdo nepřidal,nicméně můžem se domluvit pokud máš zájem..čokla sem málem amni nezahlídla páč celou dobu lítal jako kretén s druhým chudákem,co má podobnej osud. vsadim svý jediný boty,že minimálně polovina ale spíš víc těch,co tu tak velmi horovali proti,nemá!! tak pohodový a štastný psy...stačí tu jen trochu číst ale to jsi asi slyšet nechtěla ,že?..pokud teda nemáš strach že přijdeš o tu svou iluzi ubohých pejsků..máme na sebe founy i emaily.. pojd se domluvit ..ukázaná platí páč mi stejně nevěříš takže jsme ochotni ti poskytnout důkaz místo slibů
Takže když já jsem tlusej, znamená to, že všichni chlapi jsou tlustý jo?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 16:56
- Nahlásit
A taky si myslim, že Walda už to, ať už jako perfektní výchovář a výcvikář,
Jak může bejt člověk, kterej se neumí ovládat perfektní výcvikář?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 16:59
- Nahlásit
Ale když vidíš, že není se psem dobře zacházeno, tak máš možnost to nahlásit organizaci, která ho vycvičila. Logo mívají na postroji. Oni psa odeberou..
----
Jasně Baico, dva dny potom, co pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, pak se budou mít už fšici psi dobře, my se taky budeme mít rádi a budeme i se spy tančit v jednom velikým kruhu a jódlovat!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 17:04 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
davidkova renata
Člen # Zasláno: 24 Říj 2013 21:00
- Nahlásit
Walda
tak víš jak..vono je lepší vést diskuze vod compu a rozvíjet ty svý teorie než se v reálu na nějakýho toho diskutovanýho psa podivat a vidět jak se chová a zeptat se na věci ohledně výcviku co ti nejsou jasný někoho kdo se tim zabejvá.. voni ty odpovědi na otázky co tu padaly v zásadě nikoho totiž nezajímaj ,důležitý je hlásat jak je to špatný a jak to určitě nemůže jít a jak jsou pejskové chudinky
----
Koukám stříbro mý, ten idol Vám už chyběl a tak jste si udělala novej...no ale to Vám teda povím, to jste měla radějš idolovat toho Desenskýho.
Koukám, že na Vás asi opět něco leze a máte tak zjevně potřebu dávat velkokynologickému světu najevu, že pouze Vy a Walda jste viděli naživo slepeckýho nebo asistenčního psa, kdežto ostatní asi v životě ne a prostě plácaj jen tak od PC.
A navíc dáváte jasně najevo, že to, jak se maj ti psi, který znáte Vy , je obrazem toho, jak se mají všichni.
Tak ale budiž Vám přáno, hlavně, že máte ten nofej idol, muselo to bejt celou tu dobu hodně těžký bez něj
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 17:11
- Nahlásit
Neumi
Je někdo schopen v této chvíli definovat předmět aktuální debaty ?
Jsou dvě možnosti.
Buď jde o trolling nebo se jeden pár jedinců snaží odprezentovat svou jednoduchost.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 17:47
- Nahlásit
zbrnd
Tak i kdyby byl by tam mohlo taky bejt, ale o tohle až zas tak nešlo.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 18:05 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Tááák to je už mnohem lepší formulacéé To už souhlas.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 22:00
- Nahlásit
davidkova renata
čokla sem málem amni nezahlídla páč celou dobu lítal jako kretén s druhým chudákem,co má podobnej osud....ale tohle spíš potvrzuje to, že ti psi potřebují někoho, kdo je normálně vezme ven a umožní jim normální pohyb, mluvily jsme o tom, že dost takových psů tu možnost nemá, a ti byli považováni za chudáky .....jestli se tedy nepletu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2013 12:33
- Nahlásit
mac1
jestli se tedy nepletu
nepleteš.
prostě podle mě by mělo být pro tu organizaci, která vychová, vycvičí psa, který postiženému člověku slouží - .....už to slovo slouží... .... mělo by pro ně být prioritou, aby maximálně dohliželi na to, zda ten pes nejen slouží, ale také žije. Pes který slouží by navíc měl recipročně žít 2x tolik co čokle, který máme my doma na gauči. Takhle je z toho zase jen kšeft.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2013 12:54
- Nahlásit
PetraK
slouží - .....už to slovo slouží
No nevím, tuším že pes domácí a jeho specializované variace alias plemena byla stvořena člověkem, aby mu sloužila....netřeba se omezovat na psy vodící či asistenční
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2013 13:05 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Neumi
alias plemena byla stvořena člověkem, aby mu sloužila
ano já vím, ale to slovo a jeho podstata mi prostě vadí . Je to určitá forma otročení, ať chceme nebo nechceme. Většinou ovšem nechceme a tak si to přizpůsobíme svému vnímání.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2013 00:07 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Koukám, že tu zuří odborná diskuse. Abych zůstal u svého přirovnání z minulého týdne, připomíná to diskusi z parlamentu o klecových lůžkách, co jí tam před časem drželi. Když napíšete Rowlingový, možná, že se taky přimluví za lepší venčení pracovních psů, jako to udělala tehdy.
Ale tady je to přece jen něco jiného, tady vede diskusi odborník na slovo vzatý, který nedá jen na svoje dojmy založený na povrchní znalosti věci, ale přijme i zkušenosti lidí, kteří se věcí zabývají. Nejen ty, které se mu hodí do krámu. Takže diskuse nakonec přece jen určitě dospěje k rozumnému závěru.
Aby nedošlo k nejistotě, o čem mluvím, jako tomu bylo v minulém týdnu:
„Tak co z toho tím máš, prosím, Tě Waldo asi tak na mysli?“
tak dodám, že jsem to myslel obecně, žádný konkrétní příspěvek jsem nevytahoval, šlo mi jen o ten zvláštní způsob neargumentace, o tu úzkostnou bezpohlavní obecnost. Hlavně, aby se neopřela o něco konkrétního.
Ale dobře, když je zájem, vyberu největší perly a některé pro větší srozumitelnost oglosuji:
1) Kolik tak procent normálních nepracovních psů žije nepsí život?
Waldo to nevím, ale každopádně to nedává lidem právo se o takový argument opírat, aby se zdůvodnila služba psů lidem, zvlášt, když to ne vždy je pro ně příjemné
Chtěl jsem tě tou otázkou nasměrovat k myšlence, že vycvičení pracovní psi se mají v průměru líp, než domácí mazlíci. Ale tenhle pohled zůstal neodkryt.
A jaký by měl člověk, cvičící profesionálně pracovní psy, důvod, aby cvičil psy tak, aby svoji práci neměli rádi? Že by tak pracovali líp? To ne, takhle se to dělat nedá, to by nefungovalo.
2) Co potřebuje pes, aby žil spokojený psí život?
podle mne?? hm, krom přítomnosti svého majitele, který je vlídný, důsledný a má ho rád potřebuje ten pes jednak nějakou náplň, ale hlavně druhak možnost být psem. Jen tak, prostě být psem. Což Ti psi bohužel velmi často nemají, nedostanou vždy ten prostor pro odpočinek. Neříkám, že všichni, ale výjimky to nebudou.
Podle mě:
- vyrovnaného asertivního šéfa smečky, jehož chová v úctě a má k němu důvěru
- stabilní smečku naplňující sociální potřeby včetně pocitu bezpečí
- co nejdelší pobyt v jeho smečce, ideálně 24/7
- pravidelný pohyb se smečkou
- práci
- hru
- potravu
- spánek
- vyměšování
pro ty psy je velmi často řehole, že často ti psi otročí, neodpočinou si atd, nidke jsem nepsala, že se to týká bez výjimky všech psů, kteří takto lidem slouží.
Že (často) pracovní psi otročí, je oblíbená laická představa. Setkáváme se s ní denně - jsou to chudáci, jsou takoví smutní atd.
Stále jsem psala obecně a nebo o těch o kterých vím.Takže co si ověřovat, ne? - to je logické ne? Aspoň mně to tak tedy vyznívá. Takže žádný důvod nevidím. věřím, že fena žije spokojený život, tečka. Což ovšem, jaksi z logiky věci,nehovoří za většinu, nebo ano?
No ověřit ukotvení těch obecností v realitě, to tu chybí.
Netvrdila jsem a netvrdím, že tak žijí VŠICHNI psi, kteří člověku slouží. Ale že se to děje a poměrně často. Nehledí se na často na potřeby toho psa.
Určitě se víc hledí na skutečné potřeby pracovních psů, než na skutečné potřeby domácích mazlíků. Lidé, co mají pracovní psy dobře vědí, co pro ně znamenají a váží si toho.
pohled na toho bojácnýho psa s ocasem pod břichem, pes který kurnik už teda musí mít ukončený výcvik a nechce vystoupit sám z tramvaje?? Vždyť by měl on vést toho slepého člověka.....
A zeptala ses těch lidí, co to vlastně dělají? Jen tak namátkou, mohli třeba testovat psa před přijetím do výcviku, jestli bude do výcviku vhodný.
když si to ten pes "zvolí" sám. je to jeho volba, pak se to jen prohloubí - a třeba tuším, že ta RTW, která paničce hlídala záchvaty s tím začla právě sama, stejně tak další pes který hlídá tuším epi záchvaty. Ale třeba Walda psal, že většina těch psů se k tomu vycvičí. Jak může člověk rozpoznat, že to pro toho psa je únosný? něco jinýho je když si to zvolím sám, že budu sestřičkou na LDN (jsou psi, kteří jsou prostě pečovatelé, ošetřovatelé z povahy) a něco jinýho, když mě na tu LDNku přeřadí z mý kancelářský židle.
Jestli pes něco od přirozenosti nechce, je muset se rozhodnout. Chce být veden. Když je předem na určitou situaci nebo práci připraven, je OK. Rotwajlerka Daisy byla klíčem k tomu výcviku, ale nelišila se od ostatních, to je omyl. A jak poznat, že je něco pro psa únosný? Zkušeností a citem.
.už to slovo slouží... mělo by pro ně být prioritou, aby maximálně dohliželi na to, zda ten pes nejen slouží, ale také žije. Pes který slouží by navíc měl recipročně žít 2x tolik co čokle, který máme my doma na gauči. Takhle je z toho zase jen kšeft.
Slovo „slouží“ v této souvislosti používáš ty, zřejmě tě citově naplňuje. Ale ve skutečnosti je to velice zavádějící slovo.
ano já vím, ale to slovo a jeho podstata mi prostě vadí Je to určitá forma otročení, ať chceme nebo nechceme.
Není to forma otročení, ať chceš nebo nechceš. Musí to být spolupráce, pro tu jsou psi stvoření. Kdyby otročili, nefungovalo by to.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2013 03:23
- Nahlásit
Walda
Koukám, že tu zuří odborná diskuse
To vždy, když je tu náš Walda.
o tu úzkostnou bezpohlavní obecnost.
To je nějaká specialita z Ligy vozíčkářů?
Ale dobře, když je zájem, vyberu největší perly a některé pro větší srozumitelnost oglosuji
Takže tvým oglosováním se perly stanou srozumitelnější?
Nebo jak jsi to myslel či co podobného myšlení s tím vlastně děláš?
Chtěl jsem tě tou otázkou nasměrovat k myšlence, že vycvičení pracovní psi se mají v průměru líp, než domácí mazlíci. Ale tenhle pohled zůstal neodkryt.
Proč myslíš? Já si pamatuji, že jsi to psal. Stejně dobře se dá tvrdit, že nejlíp se mají psi reálně vedení k lovu či psi zápasoví. Cokoliv z toho se dá odargumentovat stejně dobře a furt to bude o ničem neb to každý zhodnotí dle svých osobních kritérií a ne dle kritérií těch psů.
vyrovnaného asertivního šéfa smečky, jehož chová v úctě a má k němu důvěru
- stabilní smečku naplňující sociální potřeby včetně pocitu bezpečí
- co nejdelší pobyt v jeho smečce, ideálně 24/7
- pravidelný pohyb se smečkou
- práci
- hru
- potravu
- spánek
- vyměšování
To je skoro jak volební program ČSSD. nevolil jsi je mimochodem náhodou?
Jinak s tím moc nesouhlasím, co píšeš, je to silně relativní opět, ale dá se to chápat jako tvůj osobní názor, to ano samozřejmě. Pak mne to ani moc nepřekvapuje.
Že (často) pracovní psi otročí, je oblíbená laická představa. Setkáváme se s ní denně - jsou to chudáci, jsou takoví smutní atd.
Jistě, že psi otročí. My lidé jsme si je ztročili totiž. Máme nějaké stupidní dojmy a představy a na jejich základě je nutíme dělat to či ono. Omezujeme jejich svobodu a to tak, že zcela. Takže otročí, že by jen pracovní, to asi ne.
Určitě se víc hledí na skutečné potřeby pracovních psů, než na skutečné potřeby domácích mazlíků. Lidé, co mají pracovní psy dobře vědí, co pro ně znamenají a váží si toho.
Já znám zase tu "O kůzlatkách", je trochu lepší. To vůbec přeci nezáleží na tom, jestli jsou ti psi pracovní nebo ne. To záleží na nás, na hovadech.
No ověřit ukotvení těch obecností v realitě, to tu chybí.
Umíš číst?
Několikrát ti psala, že psala o těch, co je zná.
Myslíš, že je zná virtuálně, když několikrát psala že reálně?
Přinde mi, že ukotvit v realitě by se měly spíše ty myšlenky, které tě vedou k postování.
Jestli pes něco od přirozenosti nechce, je muset se rozhodnout. Chce být veden.
Myšlenka měsíce tohle. S kterým psem jsi to konzultoval?A kolik hodin týdně podle tebe stráví průměrný pes přemýšlením o tom, jestli se chce rozhodovat sám nebo být raději veden? No já nevím, ale myslím, že pokud se už pouštíš do takto odvážných konstrukcí, měl by jsi prostě věnovat více času jejich formulaci, aby vyznívaly zcela jednoznačně, jinak to prostě nemá moc smysl a dá se na to reagovat jakkoliv.
A jak poznat, že je něco pro psa únosný? Zkušeností a citem.
Jj vpomínám na pár lidí, co to citem poznali taky a to selhání ledvin pak přišlo zcela nečekaně...kupříkladu.
není to forma otročení, ať chceš nebo nechceš. Musí to být spolupráce, pro tu jsou psi stvoření. Kdyby otročili, nefungovalo by to.
Tomuhle říkám ztráta schopnosti racionálního vnímání reality.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2013 08:49
- Nahlásit
Walda
Koukám, že tu zuří odborná diskuse. Abych zůstal u svého přirovnání z minulého týdne, připomíná to diskusi z parlamentu o klecových lůžkách, co jí tam před časem drželi. Když napíšete Rowlingový, možná, že se taky přimluví za lepší venčení pracovních psů, jako to udělala tehdy.
a jéžiš, koukám,, že Waldo držíš stále svůj styl. Nepřekvapuješ.
Není to forma otročení,
milý Waldo - pes díky člověk již dávno nežije tak, jak žil. Dost se to liší. pes se nám lidem /tedy i moji psi pochopitelně / MUSÍ SVÝM ŽIVOTEM PODŘIZOVAT během běžného života v tolika ohledech. Moc nechápu, že to nevnímáš. je to čistě náš lidský sobecký postoj, u tebe pravděpodobně zvýrazněný navíc tím, že psa máš jako svůj výrobní nástroj. O psech, kteří pro člověka jakýmkoliv způsobem pracují to platí mnohem víc. Chce to jen, milý Waldo, nekoukat se na věci s klapkama na očích jen jedním směrem, ale věci si otočit, prozkoumat. Pak člověk vidí mnohem víc, než by tušil.
nezústal, milý Waldo, nejsem tupo, jen si to prostě nemyslím, že to tak je. Na to mám, tuším i právo.
A zeptala ses těch lidí, co to vlastně dělají? Jen tak namátkou, mohli třeba testovat psa před přijetím do výcviku, jestli bude do výcviku vhodný
.za tuhle informaci ovšem díky, tato varianta mě nenapadla-stejně tak, jako ta, kterou zmíníla kachna. Dost mě totiž překvapilo, že by pes takto se chovající mohl vodit slepého člověka.
Nicméně, vzhledem k tomu, že si stále a stále držíš svou linii chování, vyjadřování a rádoby ironie, tak já již reagovat nebudu, je to s tebou ztráta času, i když tentokrát,pravda, ne 100%, díky té informaci výše.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2013 10:31 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
že psa máš jako svůj výrobní nástroj
Tak jistě, proto je nejsnažší si říct, že ti psi nás potřebují, že by bez nás nemohli bejt a že my tím, že rozhodojeme o jejich životech v rovině naprosté samozřejmosti děláme pro ně to nej už tím rozhodováním samotným.
Takže ne, že jsme si je zotročili, my jim vlastně pomáháme přežít.
Co by si psi vůbec počali, kdyby nebylo slepců, které mohou vodit, co by si počali, kdyby nebylo jinak postižených, kterým mohou asistovat, co by si počali, kdyby nemohli hledat miny, drogy, lumpy, útočit na záporňáky pro dobro kladňáků , co by byli, kdyby se nemohli zabíjet navzájem se psy jinými z lásky ke svému pánečkovi, co by byli kdyby nemohli sloužit jako hračka našim dětem a seniorům, co by byli, kdyby byli stále stejně nemocní a škaredí pokud bychom je my lidé nevylepšili tzv. chovem??
Nic! Houby a prd!
To my jsme jsme ze psů konečně udělali něco, co aspoň trochu stojí za řeč.
To ty jako nevíš milá PetroK?
A Walda v tomto udělal hodně, až přijde jednou do ráje, pekelní psi mu to vysvětlí.
|