| Autor |
Zpráva |
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 17:52 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Walda
Ve fázi odpočívání je naučenej odpočívat, jak to jde. Možná vám to bude připadat legrační, ale odpočinek a relaxace jsou první věci, který psy ve výcviku učím, učím je to "aktivně", tedy cíleně, je to pro každýho psa totiž jedna z nejdůležitějších věcí a pro pracovní psy zvlášť.
No to je skvělý, pes je totiž od přírody úplnej debil a kdyby jsi ho nenaučil odpočívat, ani by ho to nenapadlo a vodil by vodil a hlídal až by z toho scíp, tak to má pes vod přírody, přísahám!
Ještě nám prosím napiš, jak učíš štěňata sát, to bude taky hodně dojemný.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 18:56 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Walda
Ve fázi volno je to normální pes - má volno s venčící smečkou a řádí jak Černá ruka
Ale já celou dobu mluvím o tom, o těch případech, co znám, že to volno je strašně omezený skrz to, že majitelé nedokážou volný pohyb psa bezpečně ošéfovat a to řádění se moc nekoná o a to mi jde.
Uvědomuju si, že znám jen drobný výsek, proto se ptám tebe, jak to standardně nevidomí zvládají (a mám zatím pocit, že popisuješ spíš výjimky, kdy nějak jo, než standard).
Ten pes, co jsem ho znala dobře, ten byl šťastnej, když šel "na prázdniny" k cvičitelům, když panička musela do nemocnice atp. S ní si volno neužil. Žral odpadky a válel se v hovnech, tak ho moc nepouštěla, a moc ho nepouštěla, ani kde odpadky nebyly, přišlo jí, že už to jako stačilo a nedala si do toho mluvit.
problém vybírání popelnic řeší další nevidomá holka, co znám. A za tu dobu, co je potkávám, to pouštění na volno už taky omezuje. Tak chápu to. Ta fena je jak kyselina.
Ale, třeba, venčí ještě někdo jiný.
Já nevím, jak to je většinově, to víš nejlíp ty.
Proti práci vodění nemám ani popel, vím jak to probíhá a ten psovod hlavně nechodí ulicemi iks hodin denně.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 19:08 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Vero
Já nevím, jak to je většinově, to víš nejlíp ty.
Hele, tohle ti nevyřeším, já přece taky nevím, jak je to většinově, já můžu psát jen o psech, který znám. Ale nevím, proč by to měly být vyjímky, je to prostě náhodný výběr.
A to ještě já necvičím vodící psy, nikdy jsem žádného vodícího psa nevycvičil, já cvičím jen asistenčáky a o těch můžu psát.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 19:12 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Walda
Tak měla jsem napsat, že to víš ty "líp než já", protože těch psů znáš víc a do problematiky mnohem víc vidíš. Ale vlastně jsi přes asistenčáky, to jsem si neuvědomila.
Nepotřebuju, abys mi něco řešil , prostě mě zajímá, jak to většinově ti psi, který ty znáš, mají, s pohybem na volno, myslela jsem původně, že se to třeba dozvím
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 19:20
- Nahlásit
Vero
Ještě napíšu tohle:
Dřív, když s námi ještě jezdili na letní psí tábor nevidomí, tak všichni pouštěli při venčení (a někteří i při procházce, pokud nás šlo víc) psy na volno. Šli jsme třeba z Doks na Bezděz a psi šli na volno. Víc většinovou informaci asi nejsem schopen podat.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 19:57
- Nahlásit
Walda
Víc většinovou informaci asi nejsem schopen podat
ok, tahle je sympatická.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:10
- Nahlásit
Walda
na letní psí tábor nevidomí, tak všichni pouštěli při venčení (a někteří i při procházce, pokud nás šlo víc) psy na volno
řekla bych, že psí tábor, kde jsou i cvičitelé, je tak trochu o něčem jiném než samostatné venčení nevidomýho, kterej si- logicky není tak jistý
tak vědí,že můžou vypnout
se trochu střetává s touhle informací
panička je OK, fena spí v noci vedle v místnosti a jen jde paničku několikrát za noc překontrolovat
to není o tom, že pes může vypnout, stále je v módu pohotovosti. a to jsme u dne, kdy je panička O.K.
znovu si tak opakuju, ano z lidského pohledu je to velmi humánní, z pohledu toho psa ne. on ten odpočinek a psí život prostě nemá.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:17
- Nahlásit
PetraK
on ten odpočinek a psí život prostě nemá
To je relativní... řekla bych, že drtivá většina rodinných psů má odpočinku naopak mnohem víc, než by jim vyhovovalo. Jaká je ideální doba odpočinku? Osm hodin denně, dvanáct, dvaadvacet?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:20
- Nahlásit
PetraK
ekla bych, že psí tábor, kde jsou i cvičitelé, je tak trochu o něčem jiném než samostatné venčení nevidomýho, kterej si- logicky není tak jistý
já si to uzavírám, zaplaťbánbu aspoň za ty okamžiky a ty akce.
(a zas,... věřím, že každý to má s tím psem jinak. třeba ta, jak píše davídková )
stále je v módu pohotovosti. a to jsme u dne, kdy je panička O.K.
je mi strašně líto takovýho člověka.... říkám si, nešlo by signalizovat něčím jiným a k tomu "jen" mít pejska? on stejně, kdyby byli ve spojení, by poznával a hlásil.... ach jo, krutý to je.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:21
- Nahlásit
lamalucni
Osm hodin denně, dvanáct, dvaadvacet?
ale asi ne nula? já jsem z popisu pochopila, že pes je v režimu pohotovosti nonstop, nemůže se vypnout. ale třeba to chápu blbě...
rtivá většina rodinných psů má odpočinku naopak mnohem víc, než by jim vyhovovalo
a to jistě ano.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:24
- Nahlásit
lamalucni
Jaká je ideální doba odpočinku?
tak já nemyslím odpočinek jako takový-spánek a válení se, ale mozkový, kdy pes může být psem, může "dělat psa" . Lítat, čuchat, číst si, psát si pesemesky, válet se v trávě.... a tak.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:24
- Nahlásit
PetraK
odpočinek a psí život prostě nemá.
O tom odpočinku si to nemyslím, ale dejme tomu.
A co jí podle tebe chybí z psího života?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:26
- Nahlásit
Vero
je mi strašně líto takovýho člověka....
tak to jako bez debaty, to jo. Jen ten pes prostě..... .
jako jasně, nemůže to dělat každý pes, určitě je to pes, který má velkou vazbu na pána a sám tu schopnost projeví, ale je to pro něj řežba.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:29
- Nahlásit
Vero
nešlo by signalizovat něčím jiným a k tomu "jen" mít pejska?
Ale ta fena je naprosto šťastná. A navíc tak citlivá indikace jako psí instinkty neexistuje
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:31 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
PetraK
sám tu schopnost projeví,
Z velké většiny je to vycvičeno
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:31
- Nahlásit
PetraK
Walda
tak, Walda tvrdí, že fena je naprosto šťastná, my ji neznáme.
nemůžu teda pokračovat v debatě. snad a kéž jsou možný i věci, co vypadají nemožný
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:33
- Nahlásit
No já teda jen dodám,že moje předešlá ovčanda,z ulice sebraná v 5 měsících cca,zcela dobrovolně byla v pohotovosti 24 h denně a to beze srandy..vymaštěnej aportér od přírody,akční..byla jsem tak zoufalá,že jsem se dokonce radila s chytrejma lidma esi je to normální ..většinou s e ptali,za kolik bych jí prodala ..nespala naprosto vůbec nikdy přes den a v noci asi jo,ale to jen proto,že jsem byla v bezvědomí a nevykazovala žádnou činnost..byla fakt strašná.Pospávat (rozuměj tak hodku denně ,začla tak po 8 roce).Myslim,že "nechat jí v klidu" by znamenalo krmit jí tak do půl roku lopatou přes mříže..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:37
- Nahlásit
Walda
tom odpočinku si to nemyslím, ale dejme tomu.
jako jasně, že pes je nastaven od přírody k tomu nahodit se okamžitě do pohotovostního režimu, když se něco děje,ale myslím, že tohle je něco jinýho.
A co jí podle tebe chybí z psího života?
tady pokud panička je zodpovědná je to pravda jiná situace než u těch slepeckých psů.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:39
- Nahlásit
Vero
Walda tvrdí, že fena je naprosto šťastná, my ji neznáme
Když se předem domluvíme a přijedete venčit na Ladronku, půjčím si jí a můžete jí poznat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:41
- Nahlásit
davidkova renata
No já teda jen dodám,že moje předešlá ovčanda,z ulice sebraná v 5 měsících cca,zcela dobrovolně byla v pohotovosti 24 h denně a to beze srandy..vymaštěnej aportér od přírody,akční..
tož já myslím, že ale tohle je něco jinýho. nevím, jen je to můj názor. Ešus rozhodně taky není lenivec, ale vidím v tomhle prostě rozdíl.
Walda
Z velké většiny je to vycvičeno
pokud je to tak, tak je to, myslím, pro toho psa ještě těžší.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:44 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
davidkova renata
dobrovolně byla v pohotovosti 24 h denně
Mmimochodem, v přírodě ve smečce "signální" psi, kteří dávají pozor na bezpečnost smečky (většinou to není vůdce, ale nějaký jiný submisivnější pes) taky nevypínají. Mají prostě jiné spaní, spí lehce a smysly fungují.
Vesničtí dvorkoví hlídací psi to mají stejné.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:45
- Nahlásit
PetraK
tak je to, myslím, pro toho psa ještě těžší.
Nemyslím si. Neřekla bych, že pes, který má životní náplň, práci, která ho zaměstnává většinu dne, je na tom obecně hůř, než rodinný mazlík, který má nějaké zaměstnání v lepším případě dvě hodiny denně.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:46
- Nahlásit
PetraK
ož já myslím, že ale tohle je něco jinýho. nevím, jen je to můj názor. Ešus rozhodně taky není lenivec, ale vidím v tomhle prostě rozdíl.
no vona nechtěla odpočinek,nechtěla si čuchat, válet se v trávě, číst si , hrát si se psama, nechtěla nic z toho,chtěla interakci se mnou a ideálně aportem ) a nic jí nezajímalo,ostatní věci a lidi a psi jí srali a rušili ,byla prostě workoholik
Walda
dyž se předem domluvíme a přijedete venčit na Ladronku, půjčím si jí a můžete jí poznat
du samo taky písni mi kdyby nááhodou
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:49
- Nahlásit
Z velké většiny je to vycvičeno....pro toho psa ještě těžší.
Já myslím, že jí to připadá být úplně přirozené. Používám stejný princip, na jakém psi ve smečce poznají, že je druhý něčím oslabený nebo nemocný
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:51 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
davidkova renata
du samo taky písni mi kdyby nááhodou
Já teď pojedu na pár dní pryč, ale v říjnu ti dám vědět a můžeš tu pak dělat svědka
Mimochodem, tady http://pesindy.rajce.idnes.cz/Labi_a_Ebi_5.7.2012_ Je_to_jenom_hra_..._-_ritualizovany_boj_socializov anych_psu/ je to ta světlá labroška.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 21:04
- Nahlásit
Walda
fotky jsou krásný
já nejsu z Prahé ani okolí...ale v evidenci to povedu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 21:09
- Nahlásit
rtivá většina rodinných psů má odpočinku naopak mnohem víc, než by jim vyhovovalo
-----
ale to nemusí být zas až tak prauda dámy, on pes se ze své podstaty netouží ani půl dne honit za aportkem ani skládat stále náročnější zkoušky
vony ty šelmy v přírodě spijou taky, co se do nich vleze ... a na báchorky o liních psů, co bez mnoha hodin pohybu pomřou, fakt nevěřím ... jsou to zcela stejné báchorky jako ty, co vyprávějí, že ten pes bojuje v tom zápase za "mne" protože má takovou extrémní vlastnost zíkanou chovem
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 21:14
- Nahlásit
Walda
Já myslím, že jí to připadá být úplně přirozené.
Hele a když psa vedeš od štěnětě k agresivitě k jiným psům, myslíš, že pak pro něj není přirozený se rvát?
Hele a když ženskou vedeš od mala k tomu, že se bude celodenně točit kolem chlapů a od určitýho věku jim poskytovat sexuální služby dle uvážení svého pána, myslíš, že to ty ženský nepřijde přirozený?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 21:25
- Nahlásit
A ty fotešky jsou fakt roztomilý, akorát docela podobný se daj nafotit klidně u chovatelů psů na zápasy, asi tam budou jiný rasy psů, ale záběry mohou být velmi obdobný nebo udělaný zase jinak dojímavě
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 21:55
- Nahlásit
zbrnd
podobný se daj nafotit klidně u chovatelů psů na zápasy
Nedaj. Ty to asi nepoznáš, ale tohle je něco jinýho.
když psa vedeš od štěnětě k agresivitě k jiným psům, myslíš, že pak pro něj není přirozený se rvát?
Nebude, bude z toho stejně ve stresu, ale nebude znát jiný řešení.
|