Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agrese vůči ostatním psům ..
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Walda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2013 23:18 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

birma

to, že by nebyli schopni přežít v přírodě mi nějak nevadí

Já myslím, že byli.

Když přišla Katrina na New Orleans, lidi zdrhli a v mnoha případech jaksi nestihli s sebou vzít své psí miláčky. A tahle americká superrozmazlená psiska se bez lidí rozvzpoměla na své kořeny a začla sdružovat do smeček a přežila. Rotvíci vedle společenských plemen a vedle ovčáků. Největší sranda je, že takovou smečku velkejch psů vedl třeba malej bígl

birma
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2013 23:34
- Nahlásit

Walda
Když přišla Katrina na New Orleans, lidi zdrhli a v mnoha případech jaksi nestihli s sebou vzít své psí miláčky. A tahle americká superrozmazlená psiska se bez lidí rozvzpoměla na své kořeny a začla sdružovat do smeček a přežila.
to podle mě rozhodně nedokazuje, že by byli schopni přežít v přírodě, jen to, že jsou schopni najít odpadky a živit se jimi

zbrnd
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 00:39
- Nahlásit

Walda
Člověče, zase špatně, zase jsi to netrefil.
Nákupní cena psa by nebyla problémem, problémem je, kde sehnat ke koupi roční psy. Poradíš? U nás v supermarketu je nemaj a žádnej chovatel nepřistoupí na to, že si nechá vrh do roka věku, já pak přijdu a řeknu: zabalte mi tohohle a tohohle a ostatní si nechte. A co on s těma zbylejma nezvedenejma puberťákama?
A daleko silnější maketingový prvek jsou ty lidi, pro který to děláme.

Netrefil? Z toho, co píšeš, vyplývá naopak, že trefil.
Roční psy Ti bude dodávat kde kdo, ale je to třeba právě že zaplatit. Ale přistoupí na cokoliv, co popisuješ, když to zaplatíš, je to přeci jako všude a se vším. Ti zbylí by ho taky netrápili, kdyby dostal zaplaceno dle svých představ. Asi by Ti nevyhověl každej, ale spousta ano. A moc rádo.
Lidi jsou marketingový prvek? Tomu nerozumím. Ti jsou spíše reference ne?

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 09:04
- Nahlásit

zbrnd

a, že selekcí jsme ze psů udělali to či ono a otázka je, jak moc blízko či daleko je ten výsledek od jakési normálnosti. Čím dál, tím se na něj bude selektovat hůře atd atd atd ..

jo,aha. tak pak takhle ano. V tom souhlasím, ale ono to tak nevyznělo, fakt ne. Nicméně ano, to že určitá plemene ženeme v "drajvu" dál a dál, děláme z nich cíleně tak trochu magory.
Já jsem tak nějak vycházela z tý naší ohaří skupiny, kde to není myslím přetočený do extrému, nicméně ti psi opravdu neradil lenoší (dlouhodobě) tak, jak jsem pochopila z toho co jsi psal. Viz takový ty kočárkový vižly, nebo pohled na starou Blandíru, která ač asi právě celý život lenošila, tak když teď má možnost nelenošit, využívá toho na plný pecky. Myslím, že tak jako u všeho by to mělo být vybalancované.

Walda
cituji:
Deprivant je termín zavedený Františkem Koukolíkem k označení člověka, který z psychologických, biologických či sociokulturních důvodů nedosáhl lidské normality, případně o ni přišel. Důsledky deprivantsví jsou výraznější v citové, než v intelektuální oblasti.

takže v psí oblasti s tímhle tak nějak moc nepochodíme.
A hlavně, právě tak nějak v praxi je toto slovo zavedené pro psy útulkové s opravdou potíží v psychice, takže pro větší část kynologický populace slovo deprivant znamená psa s dost velkou potíží v některé, či některých oblastech života psího. a to si myslím, že pak takový pes nemůže být nikdy stoprocentně spolehlivým psím asistentem.

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 10:04 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

PetraK

v praxi je toto slovo zavedené pro psy útulkové s opravdou potíží v psychice

Co jsem zatím zažil, někteří psi, které jsme si brali rovnou z rodin, měli mnohem větší potíže v psychice, než ti, které jsme si vybrali v útulku.

slovo deprivant znamená psa s dost velkou potíží v některé, či některých oblastech života psího. a to si myslím, že pak takový pes nemůže být nikdy stoprocentně spolehlivým psím asistentem.

Takhle jsem to slovo i myslel. A v téhle oblasti opravdu asi nemáš dostatek zkušeností. Teď tu zrovna jednu takovou kříženku howíka s labrošem cvičím, je zase přímo z rodiny, kdybys viděla jak na tom byla v květnu - 14ti měsíční pes tak na úrovni 5 měsíčního štěndy, naprosto vykolejená. Už jsem tu někde o ní psal, postupně se z ní olupovaly jednotlivé psychické zátěže a objevobvaly se nové, menší.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 10:16 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Walda
Co jsem zatím zažil, někteří psi, které jsme si brali rovnou z rodin, měli mnohem větší potíže v psychice, než ti, které jsme si vybrali v útulku.

mno, tak to je jasný, že se to stát může, ale promiň pro mě deprivant je např. takový pes, jehož jediným zbožným přáním je, být zalezlý v budce a nevidět celej svět. edit - asi ti nepopíšu toho konkrétního psa, kterého mám na mysli, ale nemyslím si, že takovýhle typ psa - a to deprivant je - může pak být asistenčním psem. už vzhledem k ohledům na toho psa právě, waldo.

A v téhle oblasti opravdu asi nemáš dostatek zkušeností.

já v podstatě nemám zkušenosti vůbec žádné.

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 12:08 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

PetraK

být zalezlý v budce a nevidět celej svět. edit - asi ti nepopíšu toho konkrétního psa, kterého mám na mysli, ale nemyslím si, že takovýhle typ psa - a to deprivant je - může pak být asistenčním psem. už vzhledem k ohledům na toho psa

Šmarjá, a to nestojí za to, takovýho psa rehabilitovat, aby nebyl zalezlej v budce, ale chodil normálně po světě, abych ho naučil užívat všech atributů spokojenýho psího života, o kterých jsem tu psal a ještě mu zajistil průběžné vyžití v práci, která ho skvěle baví?

Co je podle tebe pro něj lepší? Aby dožil v budce? On tam stopro není šťastnej, je tam, protože v tý situaci nic jinýho nezná. Tak proč mu ty jiný varianty neukázat a buď si jistá, že jakmile dostane možnost, vybere si správně. V tom to vězí.

A co, "s ohledem na toho psa"? Jak si představuješ jeho rehabilitaci, Že se od rána do večera škrtíme na stahováku, řvu na něj a je z něj po celou dobu mýho budování si ega na něm uzlíček nervů, nebo co? To tedy ne, takhle to opravdu neprobíhá.

Mimochodem, uhodila jsi hřebíček na hlavičku, ve středu, jak jsem psal, že tady nebudu, jsem jednoho takovýho opravdu nechal z budky v kotci vyjít (nevytáhl ho, pak vyšel sám) a teď už ho má kamadádka doma a pes začíná objevovat svět.

Proč je to tak nepochopitelný, že jsou i jiný metody práce a komunikace se psem, než jen výcvik a klikr? Který v takový situaci uspějou, ale chce to čas. Občas si přečti články od šéfredaktorky PPČ, ta o tom píše skvěle a myslím, že v té oblasi má něco za sebou, i když jí teda osobně neznám. Škoda.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 12:14 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Walda

Šmarjá, a to nestojí za to, takovýho psa rehabilitovat, aby nebyl zalezlej v budce, ale chodil normálně po světě, abych ho naučil užívat všch atributů spokojenýho psího života, o kterých jsem tu psal a ještě mu zajistil průběžné vyžití v práci, která ho skvěle baví?

Waldo? ty si fakt myslíš, že jsem debil? Nebo jak to mám chápat? Jasně, že to za to stojí, o tom přece řeč není. A když se to povede, je to pro toho psa úžasný, že může žít normální život. je zde ovšem jedno velké ale, můj názor je, že takový pes má právě nárok na ten spokojený normální život a neměl by přebírat povinnosti lidský společnosti, měl by mít mnohem větší možnost být tím psem, než jedinec, který od života dostal do vínku start dobrý, dobrá nervová soustava, žádný komplikace.

Že se od rána do večera škrtíme na stahováku, řvu na něj a je z něj po celou dobu mýho budování si ega na něm uzlíček nervů, nebo co? To tedy ne, takhle to opravdu neprobíhá.

tak ty si fakt o mě musíš doopravdy myslet, že jsem totální debil,

tož nic, hele jdu.

Proč je to tak nepochopitelný, že jsou i jiný metody práce a komunikace se psem, než jen výcvik a klikr?

to jsem někde někdy Waldo tady v tý debatě řekla?? Já koukám, že tys nějakým zvláštním způsobem začal dopředu mi vkládat nějaké myšlenkové pochody, které jsi mi předurčil.

Fakt jako nechápu, proč očekáváš, že bych u psa, jehož jediným přáním je už nikdy nevylézt z budky, něco řešila výcvikem a klikrem. Máš divný směr uvažování a evidentně mě za toho debila považuje.š
Nic, končím, fakt jdu.

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 12:24 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

PetraK

Dobře, tak asi nechápu dobře já. Tak mi prosím vysvětli, co jsi myslela tímhle:

už vzhledem k ohledům na toho psa právě, waldo. ?

Edit:
Asi mě došlo, že odpověďí na moji otázku je tohle:
takový pes má právě nárok na ten spokojený normální život a neměl by přebírat povinnosti lidský společnosti, měl by mít mnohem větší možnost být tím psem, než jedinec, který od života dostal do vínku start dobrý, dobrá nervová soustava, žádný komplikace.

To je strašně negativistickej přístup. Uvědom si, že:
- možná by se tomu psovi nikdy žádný rehabilitace nedostalo, když si ho vezmu já, mám jistotu, že se s ním bude někdo zabývat a dotáhne to do konce
- quid pro quo, vrátili jsme ho do života už předem se záměrem, jedno bez druhého není možné
- námi rehabilitovaný pes je na tom s nervama líp, než leckterý normální domácí pes, je stabilitovaný a připravený na 99% možných situací, které ho můžou ve společnosti potkat
- na práci, která ho čeká je připraven tak, že ho úžasně baví a musím ho v ní brzdit; bude ho bavit po zbytek života
- velký otazník je v tom, jak se s ním sžije nový majitel, ale přimejmenším úplně stejné by to bylo, kdybychom ho bez speciálního výcviku předali někomu jinému.

Takže ještě se zeptám: Jaký jiný lepší život byjsi takovému chlupáčovi přála? Můžeš to nějak popsat?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 15:34
- Nahlásit

PetraK
jo,aha. tak pak takhle ano. V tom souhlasím, ale ono to tak nevyznělo, fakt ne. Nicméně ano, to že určitá plemene ženeme v "drajvu" dál a dál, děláme z nich cíleně tak trochu magory.
Já jsem tak nějak vycházela z tý naší ohaří skupiny, kde to není myslím přetočený do extrému, nicméně ti psi opravdu neradil lenoší (dlouhodobě) tak, jak jsem pochopila z toho co jsi psal. Viz takový ty kočárkový vižly, nebo pohled na starou Blandíru, která ač asi právě celý život lenošila, tak když teď má možnost nelenošit, využívá toho na plný pecky. Myslím, že tak jako u všeho by to mělo být vybalancované.

Já nemyslel jen ten drajv, ale všechno to, co je pro živé tvory ne zrovna normální. Takže ano i všechny ty tzv. extrémní vlastnosti, ale i našlechtěné zdravotní obtíže či nemoci i vše, co lze zahrnout do toho tzv. týrání chovem.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 15:39 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Walda
- na práci, která ho čeká je připraven tak, že ho úžasně baví a musím ho v ní brzdit; bude ho bavit po zbytek života
To samý se dá dozvědět od lidí, co se psy zápasí, ba dokonce navíc i tvrděj, že to ten pes dělá z lásky k nim.

námi rehabilitovaný pes je na tom s nervama líp, než leckterý normální domácí pes, je stabilitovaný a připravený na 99% možných situací, které ho můžou ve společnosti potkat
99%? Už se jen těším, až se tu od tebe dočtu, že jsi už takto převychoval stovky ba možná tisíce psů.
Pak mi už bude jasné, že díky pokročilé tachyonové technologii do tebe tvůj ideologický vzor vložil repliku svého reinkarnátu ještě za svého života.

Proč je to tak nepochopitelný, že jsou i jiný metody práce a komunikace se psem, než jen výcvik a klikr? Který v takový situaci uspějou, ale chce to čas. Občas si přečti články od šéfredaktorky PPČ, ta o tom píše skvěle a myslím, že v té oblasi má něco za sebou, i když jí teda osobně neznám.
Tak popros Zůzu, ona tě určo ráda seznámí a třeba ve trojko vymyslíte nějakou ještě lepčí mstící podělávku než byla ta poslední.

Vero
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 17:36
- Nahlásit

Walda

Mně na tom mate jedno, píšeš, že nedáváte štěňata do předvýchovy, páč ti lidi nejstou trenéři a pak ti psi se k vám dostávají ve zhruba stejném stavu jako ti, co si vybíráte už v tom věku. Což teda mají být ti deprivanti.
To fakt? Že jsou předvychovatelé takoví úchyláci, nebo napak že na deprivantech v podstatě žádný hlubší škody stejně nejsou?
A pak teda, aniž to chci zpochybnit - musela bych vidět ty psy a vše okolo - prostě jen vyloženě žasnu, že z deprivanta naděláš (a ještě poměrně brzo) psy tak vyrovnaný a odolný, že zvládají kvalitně asistovat... To je pro mě teda úplně nový a považovala jsem to dosud spíš za výjimečnou možnost.

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 19:11
- Nahlásit

Vero

se k vám dostávají ve zhruba stejném stavu jako ti, co si vybíráte už v tom věku. Což teda mají být ti deprivanti.
To fakt? Že jsou předvychovatelé takoví úchyláci,

Vysvětlím, jak jsem to myslel, je to asi víc věci dohromady:

Psi od předvychovatelů přicházejí zhruba ve stejném stavu, jako je pes, kterýho si vyberu z útulku, což přednostně není úplný deprivant, abych neměl tolik práce. Předvychovatelé nejsou úchyláci, dělají co mohou, ale prostě takový je stav věci a na něm jsme se s několika lidmi shodli.

S těmi deprivanty je to tak, že se jim nevyhýbáme, pokud je k tomu nějaký důvod a samozřejmě takový pes může být v podstatně horším stavu než od předvychovatele. Mám i větší radost z výsledku práce, když dám dohromady takového psa a do určité míry to beru to jako výzvu a něco nového se tím vždycky naučím.

nebo napak že na deprivantech v podstatě žádný hlubší škody stejně nejsou?

To je z velké části taky pravda. Nejdůležitější jsou první hodiny a dny práce s ním, není na co čekat. Některé věci zaberou týdny, ale psi naštěstí nemají tak složitou psychiku, jako lidi.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2013 23:40
- Nahlásit

Walda- velký otazník je v tom, jak se s ním sžije nový majitel, ale přimejmenším úplně stejné by to bylo, kdybychom ho bez speciálního výcviku předali někomu jinému.
Tak to bych si dovolila pochybovat že úplně stejné, přeci jen na speciálně cvičeného psa na např. asistenci jsou kladeny zcela jiné požadavky, větší než na psa co nemá povinnosti. Proto s ním nový majitel může být nespokojen víc, než "běžný" majitel s "běžným" psem. Zkrátka myslím, že pravděpodobnost že si určitý postižený člověk nesedne s určitým asist. psem je větší než u "běžné" psí a lidské populace.

A co se týče zda by se psi byli schopni o sebe postarat bez lidí: Jsem si naprosto jista že ano a ne pouze žraním odpadků jenž pocházejí od lidí, ale také lovem, požíráním rostlin plodů atd. Samozřejmě, slabší kusy by nepřežili, ale psí populace co do počtu by neutrpěla. Naopak. Pes jako plemeno je dostatečně schopné a člověka nepotřebuje. Žádné zvíře nepotřebuje člověka k přežití svého druhu. (odmysleme evoluci a lidmi chráněné oblasti s posledními kusy zvířat svého druhu - samozřejmě většinou chráněnými protože je lidé předtím skoro vyhubili).
Pes jako druh je úžasný a speciální v tom, že je ochoten s lidmi spolupracovat přesto že mu z toho neplynou výhody. Nemyslím, že se psi k lidem přidali z vychytralosti. V tomto u mě platí ono staré - nejlepší přítel člověka. Je jen na každém aby dokázal být tím samým i svému psovi.
Hough.
To jen trocha té filozofie aby v tom pánové nebyli sami.

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2013 00:51
- Nahlásit

ssshhhhh

majitel může být nespokojen víc, než "běžný" majitel s "běžným" psem. Zkrátka myslím, že pravděpodobnost že si určitý postižený člověk nesedne s určitým asist. psem je větší než u "běžné" psí a lidské populace.

Nejde o to, jestli bude majitel spokojen nebo nespokojen, ale jestli se psem dokáže správně komunikovat, bude s ním pravidelně pracovat a dá psovi to, co pes opravdu potřebuje. A hlavně, jestli tohle všechno od nás jen nevyslechne, ale jestli to opravdu přijme za vlastní a bude dodržovat.
Příjemci asistenčního psa se totiž dostane mnohem dokonalejšího vysvětlení a "zaškolení" než novému majiteli "normálního" psa. Má daleko větší šanci se to naučit, pes je mu předáván postupně (a byl mu celou dobu cvičen "na míru"). Takže já ty šance vidím výrazně opačně.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2013 04:02 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Waldo, proč mi prosím nevysvětlíš, jak mohou být ti vaši klienti marketingový prvek. Vidíš, že to nechápu, ptám se Tě na to jako na spoustu jiných věcí a Ty mě nepoučíš. No je tohle možný? Dokonce i jiní lidi se Tě tu ptali a ty jim neodpovídáš, my jsme pak smutní, když si své vědomosti šetříš takhle nehezky jen pro sebe. Nebuď škrťák!

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 09:55
- Nahlásit

zbrnd

á nemyslel jen ten drajv, ale všechno to, co je pro živé tvory ne zrovna normální.

jo, v tom máš pravdu, směřujeme hodně ty psy a nejen je, někam úplně jinam.

Walda
zareaguji už jen ze slušnosti, protože jsem si před časem, poté, co jsi se tady tak "pěkně převedl", řekla, že na Tvé příspěvky reagovat nebudu, Neb diskutovat s někým, kdo se dokáže chovat kapek hulvátsky nemá cenu. Bohužel jsem se -ač můj příspěvek tady byl směřovaný na Vero, nechala od Tebe do debaty vtáhnout.
Takže se měj a myslím, že spešl Ty pochopíš, když Ti na Tvé otázky s neodpovím, neboť to je přeciž hlavně tvoje specialita, neodpovídat lidem na otázky a jak jsi minule sám řekl, nehodláš to měnit.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 14:13
- Nahlásit

PetraK
Ale je to vždycky zajímavý, když to začnete, vynoří se mi zajímavý otázky

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 09:40
- Nahlásit

tak jsem se včera potkala z jedním z těch psů o kterých jsme si tu tak hovořili. V tramvaji cestou z práce. Leopard - slepecký pes. Už bych řekla že rozhodně ne ve výcviku, když ho vedla slečna, která opravdu slepá byla. Pes možná procházel buď nějakým testem, nebo to bylo sžívací kolečko, nevím, každopádně už byl po výcviku, jinak by předpokládám nemohl být v rukou slepého člověka. Spolu s nimi cestovala výcvikářka, plus nějaký pán, který cosi nejspíš hodnotil /odhadováno podle desek a zápisků/. V tramvaji pes normálně ležel, Jak ovšem došlo na vystupování, pes ocas zapíchnutý mezi nohama, slušně ve stresu, odmítnul vystoupit. PO nějaké době přemlouvání vystoupil. Na refíži zase stála hromádka neštěstí. No. tak krom toho, že tedy evidentně nemohl být takovým pomocníkem té slečně, jakým by asi měl být, protože takhle asi slepecký pes pracovat nemá, tak byl z toho ten pes úplně vyřízenej. Rozhodně to nebyl šťastnej tvor. Tak třeba proto je mi takových psů líto,

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 11:56
- Nahlásit

PetraK
no já zas před cca 14 dny byla s waldou a s tou čubou co nemůže žít žádnej život,chuděra,na vychajdě..ta jak předpovídá ty záchvaty..škoda,že se nikdo nepřidal,nicméně můžem se domluvit pokud máš zájem..čokla sem málem amni nezahlídla páč celou dobu lítal jako kretén s druhým chudákem,co má podobnej osud. vsadim svý jediný boty,že minimálně polovina ale spíš víc těch,co tu tak velmi horovali proti,nemá!! tak pohodový a štastný psy...stačí tu jen trochu číst ale to jsi asi slyšet nechtěla ,že?..pokud teda nemáš strach že přijdeš o tu svou iluzi ubohých pejsků..máme na sebe founy i emaily.. pojd se domluvit ..ukázaná platí páč mi stejně nevěříš takže jsme ochotni ti poskytnout důkaz místo slibů

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 12:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

davidkova renata

poslední dobou je to zajímavý styl psaní

pokud teda nemáš strach že přijdeš o tu svou iluzi ubohých pejsků..

nemám strach že přijdu o iluzi, nikde jsem netvrdila, že tak žijou bez výjimky všichni ti psi přece. Nebo ano? a ani jsem nikde nepopírala, že waldou zmiňovaná fena by nežila spokojený život, nebo ano? nejsem si toho vědoma. Vědoma jsem si toho, že jsem psala, že to pro ty psy je velmi často řehole, že často ti psi otročí, neodpočinou si atd, nidke jsem nepsala, že se to týká bez výjimky všech psů, kteří takto lidem slouží.

ukázaná platí páč mi stejně nevěříš takže jsme ochotni ti poskytnout důkaz místo slibů

důkaz místo slibůch nepotřebuji, neb jak říkám, netvrdím, že ta fena nežije spokojený život , což ovšem zase nehovoří za všechny ty psi ve službách lidstva.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 12:37
- Nahlásit

PetraK
aha,tak nic ..škoda ..si pamatuju jak jsi vyjádřila názor že ta fena prostě téměř určitě musí bejt přetažená když hlídá svou paničku ve dne v noci atd..ted to nemám čas hledat..taky je tu nahoře zajímavá diskuze o začlenění deprivantů (to je ta druhá čubka ) i když pak se to zvrtlo v debatu co je vlastně deprivant.No nic tohle mliví za vše..
důkaz místo slibůch nepotřebuji,
..kdyby sis to rozmyslela,,neni problém,bydlíme všichni kousek od sebe,že bys jako neviděla jen samý chudáky sem myslela,ale taky něco pozitivního pro změnu bo vo tom sem tu od tebe nic nečetla.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 12:45
- Nahlásit

davidkova renata

o týhle konkrétní jsem to psala? Taky se mi to nechce vyhledávat, mám za to, že jsem psala obecně. Tu fenu neznám, přeciž, ne?

i když pak se to zvrtlo v debatu co je vlastně deprivant..

ano, protože na tom slově to pak stojí.

.kdyby sis to rozmyslela,,n

ale já si nemám co rozmýšlet, znovu zopakuju, nepsala jsem, ani nemyslela jsem si, že by tato konkrétní fena - můžeš si to to klidně dohledat, já to dělat nebudu - by byla chudáček. Stále jsem psala obecně a nebo o těch o kterých vím.Takže co si ověřovat, ne? - to je logické ne? Aspoň mně to tak tedy vyznívá. Takže žádný důvod nevidím. věřím, že fena žije spokojený život, tečka. Což ovšem, jaksi z logiky věci,nehovoří za většinu, nebo ano?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 12:58
- Nahlásit

PetraK
# Zasláno: 17 Zář 2013 20:10
Citát - Nahlásit

Walda
na letní psí tábor nevidomí, tak všichni pouštěli při venčení (a někteří i při procházce, pokud nás šlo víc) psy na volno

řekla bych, že psí tábor, kde jsou i cvičitelé, je tak trochu o něčem jiném než samostatné venčení nevidomýho, kterej si- logicky není tak jistý

tak vědí,že můžou vypnout
se trochu střetává s touhle informací

panička je OK, fena spí v noci vedle v místnosti a jen jde paničku několikrát za noc překontrolovat

to není o tom, že pes může vypnout, stále je v módu pohotovosti. a to jsme u dne, kdy je panička O.K.

znovu si tak opakuju, ano z lidského pohledu je to velmi humánní, z pohledu toho psa ne. on ten odpočinek a psí život prostě nemá.

tady..jedná se o tuto fenu která dle tebe nemá psí život a odpočinek a nemůže vypnout..ujištuju tě ,že vypnuto má tak,že by jí to mohlo hodně psů odsud závidět.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 14:51
- Nahlásit

davidkova renata

jedná se o tuto fenu která dle tebe nemá psí život a odpočinek a nemůže vypnout..

renato, já jsem tady o té konkrétní feně vůbec nemluvila, mluvila jsem obecně.

birma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 16:46
- Nahlásit

davidkova renata
ujištuju tě ,že vypnuto má tak,že by jí to mohlo hodně psů odsud závidět.
můžu se tě zeptat, jak často? může vypnout každý den aspoň na nějakou dobu, nebo jí má prostě jednou za několik měsíců Walda na prázdniny?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 17:29
- Nahlásit

PetraK
renato, já jsem tady o té konkrétní feně vůbec nemluvila, mluvila jsem obecně.

a tak to jo..asi proto walda nabízel společný venčení s tou konkrétní čupkou aby se vidělo
birma
může vypnout každý den aspoň na nějakou dobu
kdyby ne,asi by se dost brzo zhroutila ,to totiž nevydrží žádnej pes..ale ty jsi z prahy,tak se můžeš přesvědčit sama ,neni nic jednuduššího

birma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 17:32
- Nahlásit

davidkova renata
ale ty jsi z prahy,tak se můžeš přesvědčit sama ,neni nic jednuduššího
mám asi týden před stěhováním a psa, co zatím nezvládá MHD ( v současné době navíc s pořezanou nohou a klidovým režimem), takže asi ne. Stačí mi naprosto tvoje ujištění, že fena má denně voraz

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 17:36
- Nahlásit

birma
v poho..ona je celkem mladá,tak je předpoklad že ještě nějakej čásek vydrží,klidně se ozvi kdykoli pokud budeš mít někdy čas a chut

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 20:39
- Nahlásit

Mě teda sice těší, že se má konkrétně tahle konkrétní čuba skvěle, ale taky si myslim, že obecně vodící a asistenční psy ve službách lidstva nemaj kdovíjakej život (a je jedno, že vim o jedný konkrétní čubě, že ho má skvělej). A taky si myslim, že Walda už to, ať už jako perfektní výchovář a výcvikář, sám nevytrhne, a to aniž bych chtěla snižovat jeho práci a úsilí, naopak.

A PetroK, Walda dělá asistenčáky, nikoliv slepce, takže případ slepeckýho neni upe směroplatnej, nebos to původně vůbec nechtěla dávat do souvislosti s Waldou a dala to jen tak do placu?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání