| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 08:23
- Nahlásit
davidkova renata
tak znova a jinak. Netvrdila jsem a netvrdím, že tak žijí VŠICHNI psi, kteří člověku slouží. Ale že se to děje a poměrně často. Nehledí se na často na potřeby toho psa. Vůbec jsem nerozporovala tuhle fenu. To za á. A za bé můj poslední příspěvek o tom co jsem viděla teď zase nijak s tou fenou nesouvisel. Je s podivem, že zatímco dřív by tě na tom co je v příspěvku napsáno, ťuklo do očí to, co tam je celý špatně a to proč jsem to zmiňovala, zatímco dnes si toho důležitého ani nepovšimneš ale zato hned k tomu stavíš jakýsi protiargument, který s tím navíc vůbec nějak souvisí. Ale tak každej máme nějaký vývoj.
Lucie Kratochvílová
a dala to jen tak do placu
tak!! přesně tak. Děkuji za postřeh. Já nevím, proč si pořád někdo něco někam šteluje.Prostě napsala jsem co jsem viděla a že se mi to nelíbí, že je to celý špatně - tenhle konkrétní případ- špatně pro tu slečnu, protože ten pes těžko bude spolehlivej a úplně na hovno je to pro toho psa.
že obecně vodící a asistenční psy ve službách lidstva nemaj kdovíjakej život (a je jedno, že vim o jedný konkrétní čubě, že ho má skvělej).
ano, přesně tak. Přece kurnik všichni víme, že jsou lidi- ať už slepci, či ti, kteří potřebujou asistenčního psa, kteří jsou machři - myslím machři v životě, tzn. zvládají tu situaci neuvěřitelně bombově (zatímco já bych se třeba asi vysypala, nevím) a tím pádem pak zvládají i život svýho parťáka tak, aby to byl život. ale není to tak bohužel ve všech případech. Není to tak ve většině případů.
A PetroK, Walda dělá asistenčáky, nikoliv slepce,
já vím,tam je pochopitelně pravděpodobnost, že ten pes má větší šanci na ten normálnější život, než u psa slepeckého.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 08:30
- Nahlásit
PetraK
Ale když vidíš, že není se psem dobře zacházeno, tak máš možnost to nahlásit organizaci, která ho vycvičila. Logo mívají na postroji. Oni psa odeberou..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 08:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Baico
Logo mívají na postroji
nebyl tam, koukala jsem-pes měl jen kšíry. Přiznám se, že mě trochu zarazil už i výběr plemene, přeci jen leopardík je trochu oříšek, ale tak o plemeni to pochopitelně nemusí být, člověk nemá mít "předsudky" může být supr jedinec, kterýmu to půjde skvěle. /zas musím odmyslet to, že u leoparda je taky dost velká potřeba pohybu, že Ale tak nevím o nich nic, takže nesoudit/. ale pohled na toho bojácnýho psa s ocasem pod břichem, pes který kurnik už teda musí mít ukončený výcvik a nechce vystoupit sám z tramvaje?? Vždyť by měl on vést toho slepého člověka.....
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 09:01
- Nahlásit
Netvrdila jsem a netvrdím, že tak žijí VŠICHNI psi, kteří člověku slouží. Ale že se to děje a poměrně často. Nehledí se na často na potřeby toho psa
že se nehledí na potřeby psů platí úplně a zcela obecně a mám pocit že dost masově a mnohdy je problém právě v tom, že člověku neslouží způsobem, na nějž byla vyšlechtěna....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 09:10
- Nahlásit
Neumi
psů platí úplně a zcela obecně
jo to je pravda hluboká
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 09:14
- Nahlásit
PetraK
na Barrandově bývala paní, slepá, která si brala psy z útulku a připravovala si je pro společný život sama, prostě proto, že jí to tak vyhovovalo. Tak mě napadlo, co když to je něco podobnýho a jen z určitýho důvodu (kvůli vstupu někam?), potřebuje mít ten papír, že pesisko je slepecký pes.
a add. odpočinek asistenčního psa, hele nebude to s tím spánkem tak trochu jako, když máš děti - že každý nestandardní vzdechnutí dítěte tě vzbudí i v sousední místnosti, přesto jsi normálně vyspalá? Mája je taky nejspokojenější, když může spát u nás a Lucka mi včera říkala, že jí občas v noci jenom přijde zkontrolovat. Bych řekla, že pes určité povahy bude nadšen, když bude jeho životním posláním hlídat paničku.
S přístupem ke psovi jako ke kompenzační pomůcce jsem se setkala, docela mě to šokovalo. Myslím, že ta rodina na to měla být mnohem víc připravená psychicky, co ten pes "obnáší". Ale možná to bylo na samém začátku secvičování a pak se to zlepšilo. Snad.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 09:23 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
a add. odpočinek asistenčního psa, hele nebude to s tím spánkem tak trochu jako, když máš děti - že každý nestandardní vzdechnutí dítěte tě vzbudí i v sousední místnosti, přesto jsi normálně vyspalá
přesně tohle jsem ještě chtěla napsat a zapomněla jsem....platilo to s dětmi a platí to i teď se psy (jenom pastevcův první budíček a aktivitu kolem 2-3 ráno pořád nemůžu dospat )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 09:31
- Nahlásit
kachna_
Tak mě napadlo, co když to je něco podobnýho a jen z určitýho důvodu (kvůli vstupu někam?), potřebuje mít ten papír, že pesisko je slepecký pes.
áááha - to mi nenapadlo. hm je to možné. Pak možná probíhala jakýsi test toho psa za provozu,
Bych řekla, že pes určité povahy bude nadšen, když bude jeho životním posláním hlídat paničku
to jo, tojo, když si to ten pes "zvolí" sám. je to jeho volba, pak se to jen prohloubí - a třeba tuším, že ta RTW, která paničce hlídala záchvaty s tím začla právě sama, stejně tak další pes který hlídá tuším epi záchvaty. Ale třeba Walda psal, že většina těch psů se k tomu vycvičí. Jak může člověk rozpoznat, že to pro toho psa je únosný? něco jinýho je když si to zvolím sám, že budu sestřičkou na LDN (jsou psi, kteří jsou prostě pečovatelé, ošetřovatelé z povahy) a něco jinýho, když mě na tu LDNku přeřadí z mý kancelářský židle.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 11:19 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
PetraK
Je s podivem, že zatímco dřív by tě na tom co je v příspěvku napsáno, ťuklo do očí to, co tam je celý špatně a to proč jsem to zmiňovala, zatímco dnes si toho důležitého ani nepovšimneš ale zato hned k tomu stavíš jakýsi protiargument, který s tím navíc vůbec nějak souvisí. Ale tak každej máme nějaký vývoj.
no sem ráda,¨že jsem prošla oním vývojem
vzhledem k tomu že diskuze se točila kolem jedný feny,tý konkrétní,myslim tehdy,tak jsem jsem jí holt konkrétně zmínila..jak prosté
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 11:30
- Nahlásit
PetraK
le třeba Walda psal, že většina těch psů se k tomu vycvičí. Jak může člověk rozpoznat, že to pro toho psa je únosný?
no kdybys holt neodmítala jíti povenčit,mohla by ses dozvědět zajímavý věci,taky mě jich spousta zajímala tak jsem s e zeptala velmi stručně shrnuto.."příjemce" je napřed kontaktován psychologem...dále nebude fungovat NIC ,pokud ti dva,majitel a pes nebudou na stejný vlně,tedy nebudou li mít tedleten fstach nebudou si totiž vzájemně rozumět,od čehož se odvíjí odpověd na otázku jak se to vycvičí..ono to tam vlastně je,pes má neskutečný schopnosti o kterejch nemáme ani tuchy,pozůstatky života ve smečkách..jak pes pozná už na dálku,že má proti sobě jinýho na kterým si může honit triko a tak to udělá ? jak pes pozná,že v duchu je jeho majitel sračka neschopná i když se snaží tvářit jako alfasamec ,jak pes dokáže vnímat duševní rozpoložení majitele? tohle určitě nepopřeš páč to nejde..no a na podobným principu se "odehrává" ten výcvik..ale ne pokud člověk je totál tupec a neni schopen psu naslouchat a rozumět mu beze slov
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 11:47
- Nahlásit
davidkova renata
jsem prošla oním vývojem
to je dobře.
diskuze se točila kolem jedný feny,t
tak zasejc jinak, původně byla debata o něčem zcela jiném, pak se to přesunulo do obecné roviny ohledně psů slepeckých atd, kdy se mi líbíl výstičný příspěvek mac1, pak jsme tam s holkama stále debatily tak jako obecně - zkus se podívat zpátky, uvídíš sama, posléze příšel Walda - s otázkama, z mý strany zodpovězenýma (pochopitelně z mého úhlu pohledu) a další obecnou poznámkou, debata stále v obecné rovině, pak ty s tvým příspěvkem o slepé majitelce, ktrerá nechává psa poletovat atd.
Jen tak mimochodem, asi jsi ve svém ehm, vytahování mých příspěvků, nějak přehlédla tuto větu
A co jí podle tebe chybí z psího života?
tady pokud panička je zodpovědná je to pravda jiná situace než u těch slepeckých ps
kdy jsem Waldovi odpovídala,na tu konkrétní f která se objevila v debatě obecné - možná brýle by to chtělo? a nemusely jsme tu obě ztrácet čas.
následně jsme se zase vrátili do obecného rámce.
nebaví mě to, nějak nechápu, proč nelze debatovt nějak normálně, ale to neva, každý máme nějaké to hobby.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 11:48 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
davidkova renata
no kdybys holt neodmítala jíti povenčit,mohla by ses dozvědět zajímavý věci,taky mě jich spou
ale proč mám chodit? zrovna s vámi navic? - já to Waldovi věřím, nezpochybňuju nijak, takže pro mě by to byla ztráta času. ne z ohledu bych mohla vidět, ale v jaké společnosti bych se pohybovala. Tím bych to tak jako uzavřela, ať jest čisto
.ono to tam vlastně je,pes má neskutečný schopnosti
ano to jsem tvrdila vždy a jsem si toho vědoma
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 11:59
- Nahlásit
PetraK
, ať jest čisto
já myslim,že jasno je už dýl seš prostě lepší až nejlepší,skoro až nadpozemská to my , plebs , nemůžem vůbec pobrat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 13:40
- Nahlásit
davidkova renata
seš prostě lepší až nejlepší,skoro až nadpozemská to my , plebs , nemůžem vůbec pobra
myslím, že ti nerozumím o čem jest hovořeno. To neva.
já myslim,že jasno je už dý
to bez pochyby, jen jsem to řekla nahlas
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 20:20 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
davidkova renata
Ahoj, tak jsem to tu pročet a je to docela humorná diskuse.
Někteří účastníci by se asi dobře uchytili v české politice, možná jsou v tomhle stylu tak dobří, že by mohli rovnou do parlamentu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2013 21:00
- Nahlásit
Walda
tak víš jak..vono je lepší vést diskuze vod compu a rozvíjet ty svý teorie než se v reálu na nějakýho toho diskutovanýho psa podivat a vidět jak se chová a zeptat se na věci ohledně výcviku co ti nejsou jasný někoho kdo se tim zabejvá.. voni ty odpovědi na otázky co tu padaly v zásadě nikoho totiž nezajímaj ,důležitý je hlásat jak je to špatný a jak to určitě nemůže jít a jak jsou pejskové chudinky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 09:09
- Nahlásit
Walda
je to docela humorná diskuse.
to je pravda, na tom se evidentně shodneme
by se asi dobře uchytili v české politice, možná jsou v tomhle stylu tak dobří, ž
a můžu se zeptat co konkrétně z příspěvků máš na mysli? Logická úvaha mě- vzhledem k tomu, že jsme zde teď debatily v podstatě jen my dvě s davidkova renata - vede k tomu, že na ní to asi nebylo, že ne? Zvlášť když to píšeš jí. Takže asi se to vztahuje k mým příspěvkům. Jen teď nevím, zda k tomu, kdy jsem psala, co jsem viděla cestou domů z práce a nebo k tomu, že jsem renatě asi tak pětsetkrát vysvětlila, že jsem rozhodně nikdy nezpochybnila to, cos psal o té čubině, jak si to tak jede furt dokola . Tak co z toho tím máš, prosím, Tě Waldo asi tak na mysli? nebo máš na mysli až ten příspěvek, kdy jsem psala, že venčení s vámi by pro mě bylo ztrátou času, protože se mi nechce trávit drahocenou veličinu jako je čas s někým kdo se chová jako hulvát a nebo s někým, kdo si koupil rycí vidle a evidentně je potřebuje zaběhnout? tak to bych byla opravdu ráda, kdybys specivikoval, co jsi tím politikařením měl na mysli. Leč jest mi dopředu spíš tak asi jasný, že odpovědi se nedočkám, páč to je ten tvůj styl, kterého se úpěnlivě vždy držíš. ale... třeba překvapíš
davidkova renata
a jak to určitě nemůže jít
renato renato, to zde někdo psal?? že to nemůže nikdy jít?? Jo?? mohla bys to prosím někde najít? Ať hledám, jak hledám, nikdo to tu, člověče, nezmínil.
voni ty odpovědi na otázky co tu padaly v zásadě nikoho totiž nezajímaj
a jak ty, renato můžeš, vědět zda někoho z nás odpovědi na otázky zajímají, či nezajímají?? nebo jako Walda je jediný a nejlepší zdroj informací, kam se člověk může v této problematice obrátit?
je to veselá a dětinská debata toto ,
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 09:41
- Nahlásit
davidkova renata
mně třeba jo.
Zajímaly mě názory ostatních, zajímalo mě, proč si myslí, že asist. (a vod.) psi mají kvalitní život. Co mě třeba překvapilo, že Vero a PetraK tu potřebu na odpočinek zúžila na povenčení se navolno, přestože si myslim, že v tomhle případě by to šlo dostatečně nahradit třeba venčením na stopovačce (flexe).
A nevidím vůbec nic špatnýho nebo nepochopitelnýho na tom, že moje dostatečně, už je Petřino nedostatečně.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 09:57
- Nahlásit
PetraK
nebo jako Walda je jediný a nejlepší zdroj informací, kam se člověk může v této problematice obrátit?
abych použila tvůj styl debaty..to někde píšu ,prosím?
kachna_
mně třeba jo.
tak to je fajn..
zajímalo mě, proč si myslí, že asist. (a vod.) psi mají kvalitní život.
i když ted a můj koment sem myslela ohledně toho výcviku těch psů..tady tohle.. a zeptat se na věci ohledně výcviku co ti nejsou jasný
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 09:57
- Nahlásit
kachna_
PetraK tu potřebu na odpočinek zúžila na povenčení se navolno,
přemýšlím nad tím proč vlastně - asi nejspíš proto, že pro mě prostě až pes na volno znamená relativně svobodnej pes . A myslím, že takto pracující pes, by pak měl dostat příležitost hodit všechny starosti za hlavu a jen si tak existovat. Ale si taky nedovedu představit právě práci slepýho člověka se stopkou? - což neříkám, že nejde , jen že já osobně si to neumím představit,
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 10:03
- Nahlásit
davidkova renata
abych použila tvůj styl debaty..to někde píšu ,prosím?
tak pak nechápu tuhle tvou krásnou větu:
zeptat se na věci ohledně výcviku co ti nejsou jasný někoho kdo se tim zabejvá.. voni ty odpovědi na otázky co tu padaly v zásadě nikoho totiž nezajímaj
on se přece člověk také může i jinde zeptati a zajímati, ne? Takže to, že nepůjde zrovna na to jedno konkrétní povenčení neznamená, že se nezajímá, neptá. To máš hodně zúžený pohled tedy.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 10:21 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
PetraK
on se přece člověk také může i jinde zeptati a zajímati, ne
urkitě jen že dle položených dotazů zde v debatě se asi neptal nikdo nikde..jinak by věděl aspon základ
ale zas od doby kdy jedna velmi aktivní "ochranářka" pojala podezření,že požadavek zvýšeného zájmu o aport je vysoce podivné páč jistě ty nebohé psíky takto zneužívají proto aby donesli minu a následně vybuchli .. se nedivim ničemu a takoví lidi vystupujou jako ochránci zvířat,pane jo.. a to ani nemluvim vo tom,že v současný době furt hodně lidí věří tomu,že zlí lidé učiní nebohé pejsky závislé na drogách a pak je používaj na vyhledávání těch drog bo jinak by je nehledali logicky .Takže podobné mýty jistě vládnou i v oblasti výcviku výše diskutovaného..mluvim obecně abych použila tvůj styl
To máš hodně zúžený pohled tedy.
určitě jedinej kdo má rozhled jsi ty..přeju ti ho,fakt..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 10:29
- Nahlásit
davidkova renata
ale zas od doby kdy jedna velmi aktivní "ochranářka" pojala podezření,že požadavek zvýšeného zájmu o aport je vysoce podivné páč jistě ty nebohé psíky takto zneužívají proto aby donesli minu a následně vybuchli
ona možná měla trochu znalostí z historie
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 10:43
- Nahlásit
davidkova renata
edinej kdo má rozhled jsi ty
a to si fakt ale zrovna nemyslím. Nevím, kterými cestami jsi k tomuto náhledu doputovala, ale to jest nepodstatné.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 10:43
- Nahlásit
birma
kerej že to je rok? samosebou mluvila o současnosti. ne o válečným stavu v roce 43...víš jaký jsou současný ceny vycvičenejch psů vykupovanejch pro sl. účely? to už přijde levnějc nechat bouchnout toho vojáka
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 10:47
- Nahlásit
davidkova renata
samosebou mluvila o současnosti. ne o válečným stavu v roce 43..
tomu rozumim, jenom bych se nesmála tomu, že to v někom uhnízdilo a ta myšlenka se ho drží
íš jaký jsou současný ceny vycvičenejch psů vykupovanejch pro sl. účely? to už přijde levnějc nechat bouchnout toho vojáka
tak ono asi bude dražší kompletně vycvičit psa, než ho naučit jenom spáchat sebevražednej atentát. Takovýho psa pak zas nemusíš učit nic jinýho.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 11:00
- Nahlásit
birma
tak ono asi bude dražší kompletně vycvičit psa, než ho naučit jenom spáchat sebevražednej atentát. Takovýho psa pak zas nemusíš učit nic jinýho.
tak v tom případě ale nepotřebuješ onen zminovaný nárok na chut aportovat..navíc nemáme u nás válku..nebo mi něco uniklo?
že to v někom uhnízdilo a ta myšlenka se ho drží
no možná by měl projít nějakým vývojem..jako já prej třeba ,bo některý věci už prostě nejsou aktuální..to by se v něm klidně mohla uhnízdit myšlenka,že se rozhodně nikde na dovolený nepude vysprchovat pže by mu tam mohli pustit místo vody plyn..odkazy na koncentráky dávat nebudu,tato věc jest dostatečně známa se domnívám
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 11:20
- Nahlásit
kachna_
tu potřebu na odpočinek zúžila na povenčení se navolno, přestože si myslim, že v tomhle případě by to šlo dostatečně nahradit třeba venčením na stopovačce (flexe).
myslím, že ten nevidomý asi nemůže chodit se stopovačkou, vždyť to je voser i pro vidoucího.
flexa pro velkýho psa s potřebou pohybu, nevím...u nás ji používám, když potřebuju ze zdrav. důvodů zabránit aktivitě.
s Waldou jsme myslím došli k tomu, že k vodicím psům neví nic o tom, jak to je "obecně", jak žije většina těchto psů, takže tím byl konec diskuse o tomto.
davidkova renata
nikoho? proč myslíš?
mně třeba rozhodně jo a vyjma pasáží s osobníma invektivama to byla debata pro mě zajímavá a přínosná, škoda že asi nebé už pokračovat, skrz to osobní.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 11:43
- Nahlásit
davidkova renata
no možná by měl projít nějakým vývojem..jako já prej třeba ,bo některý věci už prostě nejsou aktuální..to by se v něm klidně mohla uhnízdit myšlenka,že se rozhodně nikde na dovolený nepude vysprchovat pže by mu tam mohli pustit místo vody plyn..
zatimco sprchu zná u nás v republice asi každej, tak znám hromadu lidí, kteří o psech věděj akorát to, že je to zvíře, má 4 nohy a hlavu a štěká. Pokud někomu takovýmu uvízne ze školy zrovna tohle, tak se nedivím, že se to pak může vynořit v pro pejskaře naprosto nelogický souvislosti. Já mám taky určitě o spoustě věcí názory vytvořený na starym nebo i mylnym základě a to prostě protože se o ně nezajímám a jsou mi v podstatě ukradený, takže nemám motivaci si zjišťovat jejich současný a skutečný stav. Zároveň předpokládám, že to tak má valná část lidí, ne-li všichni. Ale třeba se pletu a je běžné znát současný stav všech odvětví od chovu exotických plžů po konstrukce visutých mostů
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 11:47
- Nahlásit
Je někdo schopen v této chvíli definovat předmět aktuální debaty ?
|