Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Stafford agresor
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 17:17
- Nahlásit

WaldaBuď pitbul napadá jiné psy a pak je asociál, a nebo ne
Sy myslím,že ne,voni maj prostě jen sportovního ducha no a na jakej sport byly šlechtěný po generace,rozvíjet nemusím že jo?

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 17:18
- Nahlásit

impact

Čeho by ses prosím tě v téhle diskuzi chtěl dobrat?

Chtěl bych zjistit, čím je podle tebe způsobeno, že piti ...se velmi rádi perou. A když už se prát začnou, velmi neradi přestávají. (podle tvých slov), když to není nedostatkem sociálního chování?

Pokud na to máš nějaký názor, napiš jaký, to mě zajímá.

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 17:19
- Nahlásit

danajasa

Ano, to je ten sportovní duch, o kterém píšu.

danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 17:26
- Nahlásit

WaldaAno, to je ten sportovní duch, o kterém píšu. Tak ale ragbisti se taky rádi mlátí a blbě se od sebe oddělávaj a přesto je nikdo nenazívá asociálama

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 19:27
- Nahlásit

danajasa

Tvoje analogie trochu pokulhává. Jdou snad ragbisti do sebe nožema, mečema a kdovíčím ještě? když tohle někdo použije místo normální komunikace, to už asociální je, že?

Ragbisti jsou právě ti normální psi, kteří nože a meče nahrazují ritualizovaným jednáním, jak to má ve smečce být.

impact
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 22:22
- Nahlásit

Walda
když to není nedostatkem sociálního chování
Kdybys měl možnost poznat pitbullteriéry, věděl bys, čím to je.

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 01:50
- Nahlásit

impact

věděl bys, čím to je

No už jsem tady tomu dotazování věnoval dost energie, tak mě pouč, nebo je to tajné? Snad by to některé další lidi taky zajímalo.

danajasa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 06:53
- Nahlásit

Walda Tvoje analogie trochu pokulhává No to uznávám my eskymáci se to máme se slovní zásobou těžký normální psi, kteří nože a meče nahrazují ritualizovaným jednáním Takže von je pitbil vlastně takovej středověkej rytíř v nonstop na kolbišti

impact
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 08:13
- Nahlásit

Walda
už jsem tady tomu dotazování věnoval dost energie
Položila jsem ti několik otázek a nevšimla jsem si, že bys jim věnoval byť jen vteřinku pozornosti. Pak nevím, proč bych já měla odpovídat na tvoje.

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 09:30
- Nahlásit

danajasa

Takže von je pitbil vlastně takovej středověkej rytíř v nonstop na kolbišti

No vypadá to tak, aspoň s těma, který tu popisuje impact, že do toho dokážou jít kdykoli.

Jinak ale znám nějaký pity, který dokážou bejt mezi psama naprosto v pohodě. Jednoho takovýho tu má Mel (i když už jsem je dlouho neviděl), ten dokázal být v klidu, i když jiní psi ve smečce argumentovali navzájem dost výrazně, on to nechal být. Proto je mi vždycky divný, když lidi od pitů říkají, že to nejde. Jestli to není tak, že nechtějí nebo neumí.

impact
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 09:35 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Walda
Jednoho takovýho tu má Mel
Myslíš Garyho? On je to Americký pitbull teriér? A od kdy prosim tebe?

Gary od Mel je asi úplně stejnej pitbull jako Máfo.

impact
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 09:41 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Walda
Jinak ale znám nějaký pity, který dokážou bejt mezi psama naprosto v pohodě.

vs.

od Mel z webu
Gary se narodil 17. září 2003 mamince - křížence bullteriéra, amstafa a kdovíčehoještě a tatínkovi pitbullteriérovi.

V tomhle je totiž ta největší potíž. Ty se nebavíš o pitbullteriérovi.

To mi připadá, jako bych o sídlištních vepřadorech pochybného původu i vzhledu, vysírajících na jojošňůrách do všeho živého vykládala, jak můžou být jeden vedle druhýho úžasní canisterapeuti. Jen to s nimi páníčci neumí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 11:24
- Nahlásit

impact
Položila jsem ti několik otázek a nevšimla jsem si, že bys jim věnoval byť jen vteřinku pozornosti.

no mně právě taky ne
třeba si na to najde čas později.

Walda
ten dokázal být v klidu, i když jiní psi ve smečce argumentovali navzájem dost výrazně, on to nechal být.

já Mel a Garyho vůbec neznám, tak nemůžu vůbec říct, ale pamatuju se, že jste říkali, když jsme se měli kdysi sejít na společnou prochajdu, že si psů nevšímá, neřeší je, ale když jinej pes zabrblá, tak si to líbit nenechá (což chápu, žě některej pes tak prostě má). I proto jsem právě tehdá nešla, když byl Ešus po tom ataku od pita tady od nás, bál se a brblal si pod fousy, páč chápu, že to pro některý psy může být kontraproduktivní.

mamlko
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 12:09
- Nahlásit

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/1493 94_326109867493737_1894281248_n.jpg

Pitbullterier nie je uznavane FCI. Taze na vyzor by som velmi neporovnaval. V Amerike spajaju AST a APBT do jedneho Americkeho pitbullteriera. V FCI je iba Staffordshire terrier. Poznam majitelov APBT s rodokmenom a vyzorovo su dost odlisny. Niektory vyzeraju ako uplne ako AST. Znacne rozdiely su aj v hmotnosti psov.

mamlko
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 12:10
- Nahlásit

http://www.youtube.com/watch?v=LdHVEPZj20c

Nieco o agresivnych plemenach

brita_472
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 14:20
- Nahlásit

mamlko
Video o nicem, (toho chlapka uplne nesnasim!) jako leda o tom, ze cvoka udelas s kazdeho psa. (ale piti proste byli stechteny na boj, takze udelat z nej cvoka se nemusis ani tak moc snazit).

Mel
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 14:42
- Nahlásit

Walda
já tu náhodou zrovna tohle fórum sleduju jen teda k tomu nějak nemám co napsat, bo asi už jsem stará, ale tyhle nový metody nějak nepobírám...

impact
símtě a podle čeho ty uznáváš toho pravýho pitbulla? Pokud si to dobře pamatuju, tak mucholabka si "udělala" pitbulla z bůhvíčeho, co si vzala z útulku....

impact
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 17:27
- Nahlásit

Mel
podle čeho ty uznáváš toho pravýho pitbulla?
Ten má určitě žuby žahnutý nahóru a děsně vyblokovaný sociální chování, to dá rozum.

Pokud si to dobře pamatuju, tak mucholabka si "udělala" pitbulla z bůhvíčeho, co si vzala z útulku....
Nechápu souvislosti.

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 17:35
- Nahlásit

impact

má určitě žuby žahnutý nahóru a děsně vyblokovaný sociální chování

..... a kolem krku červenej šáteček

má ho Máfo, že jo?

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 18:00
- Nahlásit

Mel

Ahoj.

(impact)...símtě a podle čeho ty uznáváš toho pravýho pitbulla?

To nám asi impact neřekne, protože kdybysme měli možnost poznat pitbullteriéry, věděli bychom, v čem to je.

impact
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 07:13 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Eninka
Jo!

Walda
Až se naučíš odpovídat na otázky, pak se třeba budem bavit.

danajasa
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 09:28
- Nahlásit

Melsímtě a podle čeho ty uznáváš toho pravýho pitbulla?
Myslim,že ho poznáš asi tak jak Anglickýho lorda(sice nemá modrou kref,ale do lordů se taky neřeže aby se vědělo,že sou to voni)

Walda
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 09:54
- Nahlásit

impact

Až se naučíš odpovídat na otázky, pak se třeba budem bavit.

Já se ve svým věku už asi slušně chovat nenaučím. Ale aspoň hrubiánsky napíšu vlastní názor.

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 15:50
- Nahlásit

impact
Nechápu souvislosti.
no, já tady nechápu souvislosti nějak celé téhle diskuze
Protože na začátku jste se tu všichni shodli, že ten kříženec staforda zákonitě musí toho retrívra někdy sežrat, protože to má prostě v sobě. Ale na druhou stranu, když kříženec pita může fungovat ve smečce, tak je "vadný", protože to není ten pravý pitbull.
A tak nějak mě prostě tohle teda zaujalo a opravdu by mě zajímalo, jak se takový čistokrevný pitbull pozná, když nemá žádný standard, papíry, nic... resp.má registraci, která ale není nijak směrodatná, když jí může mít kdejaký kříženec z útulku.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 16:03
- Nahlásit

Mel
ten kříženec staforda zákonitě musí toho retrívra někdy sežrat, protože to má prostě v sobě
mno já si mylím, že ten skorostaford musí toho skororetrívra jednoho nepříliš vzdáleného dne zákonitě rozsápat - ani ne tak vzhledem k nějakému genetickému dědictví blablabla..., ale především vzhledem k tomu, jak se k nim oběma ten *píp* chová.

impact
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 17:13 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Walda
A pak, že člověk věkem získává moudrost . .

Mel
jste se tu všichni shodli, že ten kříženec staforda zákonitě musí toho retrívra někdy sežrat
Jo? Osobně si myslím, že se tady spíše většina snažila dotyčnému naznačit, že svým bezohledným chováním toho xretrívra poměrně dost nebezpečně ohrožuje, do budoucna.. Pokud by ho vychovával trochu normálně, má nejspíš dost vysokou šanci, že z něj bude stejně smečkovej pes, jako třeba Máfo, nebo (podle Waldovo komentářů) i tvůj Gary.

kříženec pita může fungovat ve smečce, tak je "vadný", protože to není ten pravý pitbull
To mi připomíná argumenty lidí v diskuzi o PP a bez PP, kdy majitelé bezPp psů vykřikují, že jsou majitelé PP psů rasisti a že podle nich kříženci nemají právo na život. A to jsem tady rozhodně neuvedla. Pokud ano, prosím ocitovat.

Podle tebe je "vadný", podle mě to prostě není pitbull. Stejně, jako si sem nebo sem nepůjdu pro psa do IPO nebo sem pro skvělého norníka.

Asi jsem chybně předpokládala, že zrovna ty máš dostatečný rozhled pro to, abys dokázala rozeznat psa v původem - šlechtěného na určitý výkon, a psa bez původu - kde ten výkon buď nebude, nebo bude úplně blbě, protože je to naprosto neodhadnutelné (ve velmi mizivém procentu a výjimečném jedinci může být nalezen).

brita_472
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 17:17
- Nahlásit

abys dokázala rozeznat psa v původem - šlechtěného na určitý výkon, a psa bez původu
to snad ani nejde ne?

impact
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 17:17
- Nahlásit

Mel
A tak nějak mě prostě tohle teda zaujalo a opravdu by mě zajímalo, jak se takový čistokrevný pitbull pozná, když nemá žádný standard, papíry, nic... resp.má registraci, která ale není nijak směrodatná, když jí může mít kdejaký kříženec z útulku.
Tak to tě zklamu. Registrace je stejně směrodatná, jako u chovu pod FCI. Když se o chov zajímáš a víš, co hledáš, nejspíš i koupíš to, co chceš. Když se o to nezajímáš, naletíš na množitele.

Myslet si, že PP pod FCI je směrodatnější než registrace APBT je mírně řečeno . . Směšné . . .

impact
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 17:19
- Nahlásit

brita_472
abys dokázala rozeznat psa v původem - šlechtěného na určitý výkon, a psa bez původu to snad ani nejde ne?
Fakt? Pominu-li zcela zjevné křížence, tak se většinou stačí o chov trochu zajímat, najít si chovku, která nepodvádí a pak se podívat na rodokmen.

brita_472
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 17:23
- Nahlásit

nemluvim o papirakach ale o psech typu pit bez papiru. muze byt z rodu psu slechtenejch na cokoliv a nebo "bez puvodu", coz je vlasne blbost, pac nakej puvod ma kazdej. asi si myslela bez prukazu puvodu, jako samo ze papiraka clovek vetsinou pozna.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání