| Autor |
Zpráva |
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:55 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
PetraK
podle těch reakci je to fejk, jako vždycky se jen zpěčuje, ani malinko se nezamyslí nad tím, že by mu mohlo něco z toho pomoci...
Hele, si myslím, že tohle je úplně normální lidská reakce. Někdo mu řek (nebo někde četl, nebo sám dospěl k názoru), že přesně tohle je to, co funguje. A zvrátit tohle zažitý přesvědčení bolí...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 14:58
- Nahlásit
lamalucni
normální lidská reakce.
ty vole dovolim si trochu zapochybovat o slově normální, páč.... když někdo podřizuje psa slepici??? Takovej člověk přeciž nemůůůůůže beeejt!! nemůže. A jestli je, emigruju se na Mars.
P.S. pro jistotu si du zažádat o vízum, kdybych se jako spletla teda
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 15:02
- Nahlásit
PetraK
Ale fšak já nemluvím o té slepici jako konkrétně Mluvím o tom, že člověk něčemu uvěří - na základě něčeho, co četl, na základě něčích řečí, na základě nějakého špatně pochopeného faktu, to je fuk. Jde o to, že jakmile něčemu fakt věříš, tak se toho nechceš vzdát. Protože je to tvoje jistota, která dává tvýmu světu řád.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 15:07
- Nahlásit
lamalucni
Jde o to, že jakmile něčemu fakt věříš, tak se toho nechceš vzdát. Protože je to tvoje jistota, která dává tvýmu světu řád.
jo, hm, to máš pravdu. No ale pak proč se takovej člověk teda jde někam ptát na radu? když chci poradit, tak se zeptám a uvažuju nad tím, co mi bylo napsáno, ne? Jestli mi to může pomoci, jestli na tom není něco pravdy. Jinak se přeciž ptát nemusím. Mi právě přijde přešponovaný , že tedy je položen dotaz člověka ne nějak moc znaleého, vzápěstí se dozvíme, že ten člověk už převychoval dokonce jednoho pita, to jako pozor na to a v podstatě vo naše rady nestojí......... já ti nevim Blážo
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 15:10
- Nahlásit
PetraK
ale vono to tak je - člověk má svoje zažitý věci, na který by přísahal, ale zároveň vidí, že má problém, se kterým si neví rady... ale nedokáže si připustit, že to, co má načtené a zažité, vlastně vůbec nefunguje...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 15:13 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
lamalucni
ale vono to tak je -
mychliš? no možná máš pravdu. Jo asi máš pravdu. Já nevim, no beru to podle sebe,když jsem se na něco ptala/ptám, snažila jsem/ snažim jsem se z odpovědí něco vzít. Páč jinak je to ztráta času - mýho i těch co mi raděj, zbytečný plejtvání energií - mojí i těch co mi raděj a .. nesnášim věci, který dělám zbytečně
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 16:41 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
impact
Fotky... Tomu tmavozlatýmu s bílou čuňou říká dotyčný stafford, jo? Tak to je staford jak bič. Normální kříženec je to.
Tak on ani ten zlatý retrívr není úplně zlatý retrívr.
[imgs]https://lh6.googleusercontent.com/-LHx4-gHNO js/UUCnur3b6UI/AAAAAAAAAXY/zpAJART9TuU/s725/135342 8703978[/imgs]
Edit: Tak nejde mi fotka, nevím proč.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 17:47
- Nahlásit
pawLINka
A jo.
|
mamlko
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 18:22
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=ps8g86khGFE
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 18:24
- Nahlásit
tY vado to vajíčko!!
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 18:37
- Nahlásit
mamlko
Víš o tom, že v mnoha zemích je pořad tohohle *píp* zakázaný jakožto propagace týrání zvířat? A podle mě je to zcela oprávněné.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 19:44
- Nahlásit
mamlko
nevidim slepici na zádech :confused
a nechápu, proč tam na konci do toho psa drbal u toho keře
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 19:44
- Nahlásit
davidkova renatatY vado to vajíčko! Tve nenesou vám slepice?pučte si toho psa,lidi vám budou platit eště zlatem Hekle mě položit vedle tabulky čokolády-můžete mě i zabít a stejně ji sežeru,mám to stejný,děsně z těma psama soucítím
|
mamlko
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 19:58
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=RpM0y6N3Qx8
09:00min. Ted vezmeme kralika a morce a dame je do dominantneho postaveni vuci psovi, proste jej na ne POSEDIME. Pes se dostane do podrizene pozice. Asi aj on cita vela starych knih, ktore napisal nejaky blazon. No nic vdaka za vase rady. Myslel som ze su tu nejaky skuseny kynologovia s ktorymi sa da vyriesit nejaky problem. Ako keby ste odpisovali bull plemena. Vraj pitbull nie je smeckove zvire :-DDDDD http://www.youtube.com/watch?v=RbycxPQtr8o
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 20:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
mamlko
proste jej na ne POSEDIME. Pes se dostane do podrizene pozice
áááha. takže když dám psovi na nos párek a on sedí a nevezme si ho, tak s ním netrénuju jeho ovládání se, ale uvádim ho do podřízený pozice, ahááá. tak jo.
přiznám se že na video čas teď nemám, takže jsem to neviděla
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 20:13
- Nahlásit
mamlko
A četl jsi taky to, co je na začátku toho videa? NEZKOUŠEJTE TYTO TECHNIKY BEZ PORADY S PROFESIONÁLEM! Takže prosím vyhledej někoho zkušeného, kdo ti se psem poradí naživo.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 21:18
- Nahlásit
mamlko
Ted vezmeme kralika a morce a dame je do dominantneho postaveni vuci psovi, proste jej na ne POSEDIME. Pes se dostane do podrizene pozice.
Jo, a kdyby mu ten králík bo to morče vyskočilo z ruky a začalo zdrhat, tak péééf bude určitě stále ležet v podřízené poloze.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 21:35
- Nahlásit
mamlko
K CM a slepici. Tady ale on předvádí něco trochu jiného, než jsi popisoval ty, slepici do nadřazeného postavení nad psa fakt nestaví. Správně by ta slepice měla stát na zemi a CM jen vykomunikovat se psem, že se má držet v uctivé vzdálenosti, dokud nebude pozván dál. Jenže z bezpečnostních důvodů má radši slepici v ruce a navíc, kdyby jí dal na zem, asi by mu streslá slepice utekla
Takhle se dá řešit skoro všechno, kdy se pes cpe, kam nemá.
A v té sekvenci venku mě CM fakt štve, protože švindluje, neb ten pes má na krku EO (doufám, že opět jen z bezpečnostních důvodů u člověka formátu CM) a někde za keřem stojí pomocník s vysílačem Ale zdá se, že ho nepoužili, aspoň ne v záznamu.
PetraK
a nechápu, proč tam na konci do toho psa drbal u toho keře
Některý komentáře tady jsou fakt soda.
On ho nedrbe, jen využívá komunilkační zónu na krku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 22:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Walda
Některý komentáře tady jsou fakt soda.
jsem se jen slušně zeptala.
On ho nedrbe, jen využívá komunilkační zónu na krku.
protože mi přišlo že ten pes v ten moment jaksi už nemusí být drbán - neboli komunikován zónou na krku.
byl to jen ajen dotaz Waldo, tak proč hnedle takhle? celkem mě to překvapuje, nebo- nemělo by?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 22:23 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
impact
Jo a nebo tudle - http://www.youtube.com/watch?v=DxImB7UQPG8 . Hrozná móda dělat z teriéru typu bull smečkové miláčky.
Ještě něco k tomuhle. Velká škoda, že jste si nenašli ten příběh, z kterýho je tohle vystřižený, celý. Není to totiž ani tak o tý pitbulce, ale o její paničce. A je to přesně o tom , o čem jsem psal ve svém příspěvku na první straně - způsobuje to psovod. Jenže v tomhle příběhu to má skvělý rozuzlení, který se málokomu podaří a už vůbec ne, takhle rychle.
Krátce popíšu:
Majitelce fenky a jejímu příteli se občas doma rvou dva pitové, i zavolají CM. On pokýve hlavou a řekne, že to nevyřeší na místě, že potřebuje vzít fenku Trinity na dva měsíce do svý smečky a tak se i stane.
Po krátké době bez paničky je fenka úplně v klidu, normální smečkovej pes. Po měsíci rehabilitace u CM se přijede na návštěvu podívat panička - a nastane situace, která je vystřižená v tom videu, během pár minut v přítomnosti paničky se fena zase porve. A CM jí navrhne, že si může vzít jinýho psa ze z jeho smečky a on si nechá Trinity, protože ona na ní nemá.
Holka to obrečí, jdou to probrat do camperu, Trinity je u toho a vedle paničky se zase porve. U toho zůstanou, že tomu dají ještě měsíc čas.
Jenže majitelka feny to nevzdá. Začne na sobě makat, přestane hulit, začne cvičit, učí se klidnit a měsíc se fakt snaží. A po měsíci přijede CM s Trinity k nim domů. Zkušebně pustí fenku k druhému psovi a paničce.... a všechno je OK, fena je vyrovnaná a v klidu, majitelka to dokázala.
Tohle je o tom, o čem je 99% problémů se psy. O psovodech.
Proto jsem psal na začátku o tom testu a ty jsi na to nevědomky navázala.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 22:32
- Nahlásit
Walda
No, mě asi nejde ani tolik o příběh úplně celý, o to, co tomu předcházelo a zda to majitelka vyřešila. I když jí k tomu gratuluju.
Poukázala jsem na to záměrně. A záměrně jen na tuhle vystřiženou scénu, protože o tohle mi šlo. Naskládaná hromada teriérů typu bull s vírou, že se přece nemůže nic stát. Přijde mi to prostě nedomyšlený a naprosto zbytečně ohrožující.
Asi se na to holt koukáme každej jinak.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 22:34
- Nahlásit
Walda
OT - psala jsem ti na mail, ktery jsem mela v emilech z drivejska - iol... nevim, jestli je funkcni - muzes kouknout, proosim?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 22:48
- Nahlásit
Kdo je CM jsem nevyčetla, ale děsí mě metoda RD......někdy je fakt dobrý používat selskej rozum a zamakat na sobě,pak i na psovi.....................
kolik těch psů z toho asi dostalo psotník, chudáci
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 23:25
- Nahlásit
Fifi
Já to viděl, zítra nebo někdy, ti pošlu link na jednu výzkumnou zprávu a na stránky, kde trochu popisuju, jak cvičíme psy v Lize.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 23:27
- Nahlásit
Walda
Danke shen, diky moc!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 23:30
- Nahlásit
žanda
CM je Cesar Millan.
impact
Ty furt narážíš na to, že pitbulové maj vyblokovaný sociální chování, to je pravda. Jenže Cesarovi Millanovi jeho smečka fakt funguje, není to jen víra, že se nemůže nic stát. Ta rvačka byla způsobená tím, co jsem popsal.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2013 23:46
- Nahlásit
Walda
jen se zeptám, můžu? když jsi mi neodpověděl:
hele fakt ti přijde, že musel?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detail page&v=ps8g86khGFE#t=181s
nebylo to zbytečný a pes jaksi někde jinde?
zajímalo by mě, co si o tom myslíš. díky.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2013 06:37 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Walda
u člověka formátu CM
Od té doby, co jsem kdysi viděla tenhle díl, jsem o něm přesvědčená, že ví o chování a komunikaci psů asi tolik, co já o kvantové fyzice. Ale umí natočit šou s vysokou sledovaností, to jo. Docela by mě zajímalo, co se s těma psama dělo mimo kameru, a hlavně potom, co po údajné převýchově CM odešel...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2013 07:18
- Nahlásit
Walda
Waldo, podsouváš my nesmysly. Rozhodně si nemyslím, že piti (nebo obecně teriéři typu bull) mají vyblokované sociální chování.. Pouze poukazuju na to, že se velmi rádi perou. A když už se prát začnou, velmi neradi přestávají.
Což by si měl uvědomit nejen CM, ale každý majitel takového psa.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2013 08:26
- Nahlásit
mamlko
Myslel som ze su tu nejaky skuseny kynologovia s ktorymi sa da vyriesit nejaky problem. Dyž s tebou je to těžký,pořád mi připadáš,jak někdo,kdo se pokouší mlátit kladivem do nabitý bouchačky,vono ti to třeba devětkrát výjde,páč nemá tak citlivej ůderník,to tě ukolébá k pocitu,že to jde,ale po desátý ti to ustřelí palici,no pak už je pozdě nábjnici honit
|