Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Stafford agresor
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 15:10
- Nahlásit

danajasa

Hele von třá Chaloupek byl ůpa pozitívní a mám pocit že ted sou v Berouně a nic moc následky to na nich nezanechalo na procházku bych je rači nebrala

a tak víš jak:

http://www.youtube.com/watch?v=EwHvmjxUUzU

danajasa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 15:18
- Nahlásit

PetraK

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 15:24 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

danajasa
třá Chaloupek byl ůpa pozitívní a mám pocit že ted sou v Berouně a nic moc následky to na nich nezanechalo na procházku bych je rači nebrala

Hele já mám dojem, že on je nějak extra necvičil, spíš si s nima akorát trochu hrál a to bylo všecko, mohli si dělat víceméně co chtěli... Ono to, že si se zvířetem někdo hraje a hrne do něj piškoty, ještě zdaleka neznamená, že vychovává pozitivní motivací. Chybí tam ten prvek, že každé rozhodnutí zvířete má svoje důsledky (udělá tohle - dostane odměnu, udělá něco jiného - nedostane nic).

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 16:12
- Nahlásit

lamalucni
RaduM
Nesouhlasím s teorií, že člověk jako "vůdce smečky" musí své "podřízené" zadupat do země, aby fungovali.

Tohle mám stejně a je to třeba ta konkrétní věc, kterou u CM neberu.
Ale já nejdřív četla ty knížky a fakt jsem byla nadšená, jak dokáže jednoduše a stručně popsat základní potřeby psa a fungování člověka se psem (a základní nároky na páníčka!). Pak jsem teprv viděla pár videí, většina z nich se mi líbila, v mnoha z nich volil až překvapivě jednoduchá, citlivá řešení. Umí dobře popsat emoce psa (i v tom postovaném videu je popíše správně, jen už se podle toho nezachová). S některými jsem nesouhlasila, ale to je holt u všeho.
To video beru tak, že prostě je to kiks, dá se to udělat jinak, ale nezatratím ho kvůli tomu úplně. Prostě si vezmu, co potřebuju.

Střet kultur znám, je to dobrá knížka, ale je to něco jiného než Be the pack leader od CM. Možná by se diskutovalo líp, kdybyste ji četli (když už nic, tak aspoň na rozšíření obzorů, to by třeba mohla být motivace).

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 16:56 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

LucieS
Umí dobře popsat emoce psa (i v tom postovaném videu je popíše správně, jen už se podle toho nezachová).
S tím bych si dovolila nesouhlasit... hlavně stran toho, jak tam mlel cosi ve smyslu, že na něj "dominantně kouká", a pak se teprve "podřídila a uvolnila", "pochopila, že on si přivlastnil žrádlo"...

Možná by se diskutovalo líp, kdybyste ji četli (když už nic, tak aspoň na rozšíření obzorů, to by třeba mohla být motivace).
Fakt nestíhám přečíst všechno, co bych přečetla ráda... a zrovna tohle bych četla poměrně nerada. Jako věřím, že tam není úplně všechno blbě, a taky jsem samozřejmě viděla pár dílů s CM, kde byl úplně v pohodě a navrhl fajn řešení pro psa i majitele. Ale celkově si prostě myslím, že jsou lidi, od kterých si můžu vzít mnohem víc, a těch dostupných zdrojů infomací je taková kupa, že si budu dobře vybírat, čemu věnuju svůj čas a čemu ne.

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 17:30 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

lamalucni

S tím bych si dovolila nesouhlasit... hlavně stran toho, jak tam mlel cosi ve smyslu, že na něj "dominantně kouká", a pak se teprve "podřídila a uvolnila", "pochopila, že on si přivlastnil žrádlo"...

No jo, když já prostě ty kecy o dominanci vypouštím, myslela jsem tím to, že "fena je zmatená... je nejistá... není uvolněná" (ten obecný důraz na uvolnění se mi v jeho přístupu hodně líbí, to je zase věc, kterou málokdo - nebo nikdo? - zdůrazňuje).

Fakt nestíhám přečíst všechno, co bych přečetla ráda... a zrovna tohle bych četla poměrně nerada.

Tohle je prostě o rozdílném názoru, když jsi začla u videí, chápu.
Já jsem jen chtěla nastínit, co vidím v jeho přístupu jako přínos, začala jsem narozdíl od tebe u knížek a s klidným srdcem bych tyto dvě prostě všem doporučila.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 17:32 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

LucieS

Důraz na uvolnění zní dobře - ale ta fena podle mého uvolněná nebyla ani omylem. To, co on interpretoval jako "uvolnění", byly zoufalé usmiřující signály totálně zmatené a nejisté fenky.

mamlko
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 20:04
- Nahlásit

https://www.youtube.com/watch?v=SBqr6pLdafY&list=U U_sbl3nAUxsqcDhyjlkTEZw&index=4

https://www.youtube.com/watch?v=up0DIRywj2g&list=U U_sbl3nAUxsqcDhyjlkTEZw&index=3

https://www.youtube.com/watch?v=sS3AZZTi8jE&list=U U_sbl3nAUxsqcDhyjlkTEZw&index=1

https://www.youtube.com/watch?v=R7dB3b5sUQs&list=U U_sbl3nAUxsqcDhyjlkTEZw&index=2

RaduM
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 20:13
- Nahlásit

LucieS
ten obecný důraz na uvolnění se mi v jeho přístupu hodně líbí, to je zase věc, kterou málokdo - nebo nikdo? - zdůrazňuje

Asi nečteš správné knížky. Třeba Martina Klimešová o tom taky dost mluví. Taky o tom, že pro psa i pochvala míněná dobře může být trestem, protože ho stresuje. Všeobecně v pozitivní motivaci je nejdůležitější aby byl pes pořád uvolněný a v pohodě. Já z Cesara nemám ani trochu pocit, že by mu na uvolnění zvířete záleželo. Respektivě pro to moc nedělá

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 20:14
- Nahlásit

mamlko
tak je to samo tvoje věc,ale tohle bych já v tvým případě vůbec nezkoušela..

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 20:32
- Nahlásit

RaduM
Třeba Martina Klimešová o tom taky dost mluví.
Nejen Martina Klimešová. Obecně v pozitivní motivaci se děsně moc pracuje s "úrovní vzrušení" (level of arousement) psa.

Já z Cesara nemám ani trochu pocit, že by mu na uvolnění zvířete záleželo. Respektivě pro to moc nedělá
Já mám z Cesara Millana pocit, že si něco někde načetl a snaží se to aplikovat v praxi... úplně blbě.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 20:37
- Nahlásit

mamlko
čeho tím chceš docílit, kromě toho, že ten pes začne toho druhého hodně nesnášet?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 20:51 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

mamlko
Ta část 1 je nějaká parodie na hru It´s Yer Choice, ale s tím, že ani jeden ze psů vlastně vůbec netuší, co a kdy může a jaká jsou pravidla hry. Vidím tam dva absolutně nejisté, uťápnuté, zmatené psy, kteří naprosto netuší, jestli se můžou jít nažrat, nebo ne, nebo co mají udělat pro to, aby jo...

Část 2: totéž. Zvlášť na zlaťákovi je vidět, že by si rád dal, ale děsně se bojí, co se stane. Protože prostě neví, co bude. Dovolí mi to páneček zrovna teď, nebo mě prozměnu seřve a povalí na zem? Kurňa, tohle se přece dá udělat jako velmi zábavná hra, na kterou se pes bude těšit, která ho bude šíleně bavit a která ho zábavnou formou naučí, že zdrojem všeho dobrého je páníček. Není absolutně žádný důvod dělat z toho psychodrama a ty psy takhle vydeptávat. Moje tříměsíční štěně při dopadu žrádla přímo před něj nadšeně upře pohled na mě a připlácne zadek na zem. S vysokofrekvenčním vrtěním ocasu. Protože ho to baví a protože ta hra má jasná a srozumitelná pravidla!

Dál nemám sílu koukat. Je mi těch psů líto.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 21:11
- Nahlásit

mamlko
Twe.... kdybys byl po ruce, dala bych ti par facek, jak malymu harantovi, timhle se chlubis? oba psove vystresly, hrajes si na neco, az se ten krizenec staforda/pita nasere, z toho druhyho zbyde jen chumel chlupu. Ale hlavne, ze se citis jak lesa paan, ten vudce. Blink, je mi z tebe zle!! Neresis vrceni a hrozby okavidny, jen se kochas? jak to mas prozatim zmaknuty. Proc probuh nectes, co ti tu jiny lidi pisou??
Psychologicke cvicenie bys potreboval asi sam, pod vedenim zdatneho psychologa! Pokud tohle povazujes za normal chovani se ke psum, boze, fakt se dej vysetrit. Prestan je terorizovat, je moc smutny se na to divat. Dej kazdymu to kridlo a nech je to v klidu sezrat, jestli myslis, ze tohle ti u nich zvedne prestiz, abys byl v jejich ocich borec - omyl. Asi nastane velky badabum brzo, kdy uz jeden z tech tvych pokusnych kraliku nevydrzi ty saskarny.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 21:36 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

mamlko
Při shlédnutí těch videí mě napadla jedna praktická věc: už víš, jestli toho mixe retrívra necháš zpopelnit nebo ho zakopeš na zahradě? Ona země je teď zmrzlá a ještě chvilku bude.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 21:46
- Nahlásit

Vlčáčková
nestraš ho zbytečně, bohužel mám poměrně čerstvou zkušenost, že i v tomhle počasí se dá dostatečně velká jáma bez problému vykopat...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 22:00
- Nahlásit

birma
bohužel mám poměrně čerstvou zkušenost, že i v tomhle počasí se dá dostatečně velká jáma bez problému vykopat...
Tak to mě mrzí. Já jsem chtěla kopat pro sichr před jednou zimou, pak před druhou zimou, abych nemusela v mrazu, a nakonec se kopalo v červnu.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 22:03
- Nahlásit

Vlčáčková
my koupali letos v lednu a fakt mě překvapilo, že to šlo bez větších obtíží

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 22:28
- Nahlásit

birma
Hm. Tak aspoň něco že šlo. Když jinak to stalo za prd, že jo.

žanda
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 22:29
- Nahlásit

birma
co to čtu????? to je mi moc líto tedy.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 22:43
- Nahlásit

žanda
psala jsem to tu, časem se rozepíšu, co tomu předcházelo, ale ještě jsem na to nenašla sílu

žanda
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 22:47
- Nahlásit

birma
omlouvám se, nečetla jsem.
chápu.
ať je brzy na duši lépe.

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 23:10
- Nahlásit

Nejen Martina Klimešová. Obecně v pozitivní motivaci se děsně moc pracuje s "úrovní vzrušení" (level of arousement) psa.

Asi nečteš správné knížky. Třeba Martina Klimešová o tom taky dost mluví.

Tak já se dobrovolně přiznám, že s pozitivní motivací jsem na začátku, nestíhám to číst. Ty knížky se začínají množit až nedávno a těch pár zahraničních co mám jsem ještě neotevřela (pro CM holt hraje fakt, že je to napsáno krásně srozumitelnou angličtinou).
Ale myslela jsem hlavně běžné knížky, které si kupujou laici jako "manuál na psa".

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 08:42
- Nahlásit

impact

...nemyslím, že piti mají vyblokované sociální chování. Pouze poukazuju na to, že se velmi rádi perou. A když už se prát začnou, velmi neradi přestávají.

To je pěkná věta.
Ten tvůj popis ale moc nesedí na sociálně se chovající smečkové žvíře, nemyslíš? Jak by asi smečka takhle se chovajících tvorů dopadla?

impact
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 09:55
- Nahlásit

Walda
Ach bože... Opravdu se mermomocí chceš tahat o to, jak je možné si které slovo/slovní spojení/větu/souvětí vyložit? Nebo je nějaký problém v tom, že s tebou nesouhlasím? Už před třemi příspěvky jsem řekla, že si zcela evidentně nerozumíme, protože se na to nejspíš každý díváme z jiného úhlu pohledu. V překladu = nemá cenu se tahat o slovíčka, protože k tomu máme stejně každý svůj postoj.

Je to tak dostatečně srozumitelné?

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 13:21
- Nahlásit

impact

Podle mě to o úhlu pohledu jsou kydy.
Buď pes napadá jiné psy a pak je asociál, a nebo ne, a je OK.

bonc
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 13:30
- Nahlásit

danajasa
sou zvířata u kerých bys s pozitivní metodou dost tvrdě nazrazila na eště tvrdší zuby velikosti sloních klů
má oblíbená
http://www.youtube.com/watch?v=j90YnfTAI7Q

impact
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 14:14
- Nahlásit

Walda
Podle mě to o úhlu pohledu jsou kydy.
Když si to chceš myslet, prosím.

Buď pes napadá jiné psy a pak je asociál, a nebo ne, a je OK.
Já se bavila o pitbullech. Asi jsem to málo upřesnila.

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 14:43
- Nahlásit

impact

Já se bavila o pitbullech. Asi jsem to málo upřesnila.

Buď pitbul napadá jiné psy a pak je asociál, a nebo ne, a je OK.
...tak takhle je to správně?

impact
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 14:56
- Nahlásit

Walda
Čeho by ses prosím tě v téhle diskuzi chtěl dobrat? To by mě opravdu zajímalo. Abych ti tvoje názory odkývala jak oslík? Nebo je pro tebe nepřípustné, aby měl někdo jiný názor a za každou cenu mu pak musíš prostě vnutit svůj? Nebavíš mě s tím už, fakt.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání