Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Stafford agresor
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
mamlko
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:41
- Nahlásit

No a podla vas by som ho mal drzat niekde v klietke a vonku ho ani nikde nepustit? Ci ako si to predstavujete. Moj pes aportuje, plava, lezie po stromoch Pretahuje sa s inymu psami, Hra sa s inymi psamy. Chcem len iba to ze ak ho pustim navolno a pribehne k nemu cudzi pes, tak ten moj ho hned nezozerie. A o retrivra sa nebojim. Vcera som dal Staffordovi surovu velku kost. Prisiel.k nemu retriver, plstavil sa nad neho a kost si proste zobral. Mali ani nezavrcal a cestne cakal az stary necha kost napokoji... Normalne Ked idem z bytu im nechavam surove kosti, aby sa zabavili. Ked sa mali pokusi ist do misky stareho, tak ten len vyceri zuby a mlady ihned ustupi, alebo sa skloni.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:50
- Nahlásit

mamlko
Prisiel.k nemu retriver, plstavil sa nad neho a kost si proste zobral. Mali ani nezavrcal a cestne cakal az stary necha kost napokoji... Normalne Ked idem z bytu im nechavam surove kosti, aby sa zabavili. Ked sa mali pokusi ist do misky stareho, tak ten len vyceri zuby a mlady ihned ustupi, alebo sa skloni.
Gratuluju.

Jak jsem psala o příspěvek vedle. Na tu držku si musí dát každej sám..

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:51
- Nahlásit

mamlko
No a podla vas by som ho mal drzat niekde v klietke a vonku ho ani nikde nepustit? Ci ako si to predstavujete. Moj pes aportuje, plava, lezie po stromoch Pretahuje sa s inymu psami,
Hele, já mám 3 pitbully a 2 psy jiných plemen. Nedržím je v kleci s tím, že bych je vůbec nepustila. Dokonce aportují, plavou, lezou po stromech a dělají spoustu jiných věcí stejně jako tvůj staford...
ALE o samotě je nechávám pouze a jen s náhubky (např. na zahradě, když jsem já doma). Když jsem v práci, jsou oddělení.
Cizích psů si nevšímají a zbytečně nevysírají, prostě je ignorují, s vyvolenými si jsou ochotní hrát. Přesto nosí náhubky a dávám velký pozor, protože stačí velmi málo, aby se celá situace otočila.
Troufnu si tvrdit, že jsou moji psi vychovaní a nepředstavují vůči jiným psům žádné nebezpečí. Ovšem je to taky díky tomu, že předcházím všem rizikům, protože jsem si moc dobře vědoma toho, že nemám doma pudlíky.

A o retrivra sa nebojim. Vcera som dal Staffordovi surovu velku kost. Prisiel.k nemu retriver, plstavil sa nad neho a kost si proste zobral. Mali ani nezavrcal a cestne cakal az stary necha kost napokoji... Normalne Ked idem z bytu im nechavam surove kosti, aby sa zabavili. Ked sa mali pokusi ist do misky stareho, tak ten len vyceri zuby a mlady ihned ustupi, alebo sa skloni.
O retrívra by ses měl začít právě už pomalu bát, protože brzo staford dospěje...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 16:51
- Nahlásit

mamlko
Ked idem z bytu im nechavam surove kosti
Bez dozoru a pohromadě? To nenechávám ani svým naprosto sluníčkovým neagresivním vemenům.

mlady ihned ustupi
Taky je mu teprve 10 měsíců. Přijde den, kdy neustoupí...

AkkyHákky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 17:11
- Nahlásit

mamlko

Milý mamlko přesně jak píše Pawlinka, že jim necháváš doma kosti osamotě smrdí prů-erem a to velkym. Stafordi jsou hodní psíci ale pokud máš doma dva psy a nechceš aby se ti rozsekaly na hadry než se vrátíš z práce tak jim to nedávej pokud je nemáš pod dozorem. To že ti venku požírá psy když je na volno to neřikám že je to normální, ale tak choď prostě s košem kerej bude mít na mordě furt a hlídej ho. Dyž uvidíš v dálce psa tak si ho zavoláš na dobroty otočíš se a pujdeš jinym směrem (až si ho přivoláš samo). Prostě halt toho tvého psíka budeš muset celej život hlídat. Já mám ovčáka a halt ho musim hlídat, máme pár psů s kterejma si hraje a zbytek nemusí no tak prostě se jim vyhejbáme pokud je to možný a upozorňuju že bydlim na sídlišti kde je mraky psů.

danajasa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 17:32
- Nahlásit

Esli by nebylo mudřejší nechat to bej a jako fatk vhodnou pomoc sem vložit náký poučný články-jak se co šije,jak se zastavuje tepenné krvácení,která dlaha je lepší na rozdrcenou kost.No prstě takový ty základní věci,at sou ty vaše rady aspon k něčemu upotřebitelný

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 17:41
- Nahlásit

mamlko
Já bych tedy tyhle rasy nechtěla a nemám s nimi své osobní zkušenosti coby majitel. Ale pokud mi pošleš mail, popíšu Ti něco, co se stalo a co by se Ti třeba mohlo hodit.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 17:44
- Nahlásit

Vlčáčková
pošleš mail, popíšu Ti něco, co se stalo a co by se Ti třeba mohlo hodit

Tak to napiš sem, ne? Třeba by se to mohlo hodit i ostatním...

Dana2
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 17:59
- Nahlásit

Ano, chrt také štěňátku dělal tatínka, štěňátko ho obdivovalo, akceptovalo, milovalo - a pak jednoho dne ho napadlo, že je čas na změnu. A věřte, že na chudáka chrta by žádný návod na šití nepomohl. Ale píšu to asi zbytečně, že. Buď je to opravdu jen hloupý žert, nebo jste ochotný retrívra nechat zabít.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 18:07
- Nahlásit

mamlko
Ještě poslední dovětek...

Možná by sis měl začít uvědomovat, jakou sílu teriéři typu bull mají a hlavně, když už se pustí do rvačky, tak jak moc je to baví...

->>> http://www.youtube.com/watch?v=M-iYiCBz7Uw

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 18:25
- Nahlásit

impact
dobrý videjko.. hele a to sou picbumi?jak to že jdou tak naférovku do lidí,to by přece vůbec neměli ne?

brita_472
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 18:29
- Nahlásit

bych z nej hned nedelala zabijaka, 10mesicu a kdyz jde i po stenatech muze znamenat ze je priposranej a honi si ego na jeste podrizenejsich. nevim jak u tehle plemen, fakt je neznam a znat nechci ;) ale kazdej takovej machrovaci projev je nezadouci, at uz to dela z jakyhokoliv duvodu. me to kdysi delalo jedna dospivajici fenka, ji to stacilo vysvetlit v klidu, na tyhle psy mozno nutno pritvrdit.
kazdopadne tady muzem virit vodu a stejne ti to nepomuze, takze bych se obratila na nekoho kdo ma s vycvikem psu dlouholete zkusenosti (nemusi to byt jen odbornik na tyhle psy, osobne odbornika na pity a stafy vseho druhu neznam a ani znat nechci hehe)
a na zaver: kdyz ti pozere tvy psi tak v poho (relativne), ale venku bych ho bez kosiku pobihat nenechala.

AkkyHákky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 18:58
- Nahlásit

brita_472

no zabiják to asi neni na to je majinkej, ale je třeba si uvědomit co se lidskou lehkomislností vše může stát ... ty zvířata za to nemůžou je to dá se říct jejich přirozenost budovat si místo ve smečce a snažit se svrhnout vůdce, ale tady musí být člověk ten vůdce smečky (ne jako pan znalec psích duší myslim to obrazně) a musí prostě mít vše pod kontrolou, pokud nemá pak dřív či později nastane/může nastat problém. Chceme pánovi či paní vysvětlit co se může stát a aby byl/a opatrnější.

Jinak 100% marš na cvičák nebo k nějakému individuálnímu výcvikáři. Tito pejsci jsou velice vnímavý a učenlivý já osobně je mám ráda, pracují (cvičí) radostně a z lásky k pánovi, je na ně krásný pohled.

mamlko
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 21:06
- Nahlásit

https://picasaweb.google.com/114340270972046282495 /Dadd02

impact
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 21:28
- Nahlásit

davidkova renata
Podle mě je to sice nazvaný "pitbull attack", ale jsou tam směsky všeho a cokoliv..

impact
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 21:39
- Nahlásit

Hlavně si majitelé těchto kříženců bull plemen hodně často neuvědomují, co jsou ti psi zač a jakou mají sílu a chuť se poprat... Přeju mamlko, aby tohle nikdy nemusel řešit.. Ale jak už jsem několikrát opakovala já i pawLINka, tak je lepší tomu předcházet, předvídat a nespolíhat se na to, že zrovna ten můj "bull" si nechá kadit na hlavu. Jen pro to, že zrovna teď se nějakýmu retrívrovi podřizuje.

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2013 22:00
- Nahlásit

no je mu teprve 10 měsíců.............za několik týdnů předvede co umí................to bude rozčarování, brrrrrrrrrrrrrrr.

brita_472
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 02:48
- Nahlásit

mamlko
myslim, ze tady si toho moc nevezmes a moc se nedozvis. vseobecne jen prudu. a tu ma vetsina chlapu doma, tak co ji hledat na netu ;)
mas krasny pesany, je videt, ze se maj dobre a maj plnohodnotnej zivot. ta foto z vlaku je supr.
takze esi chces nejakou radu co ti pomuze, fakt najdi profika (ikdyz i mezi nima je rada volu co ti psa muzou pekne zmrvit).
osobne: byt ve tve situaci, nic neresim, ten trest s povalenim na zada mi prijde adekvatni a mel by byt ucinnej. (znam par cvicitelu co to tak u ostrejsich psu resej a s uspechem)
je celkem jedno jak mu das najevo ze na psy se neutoci, jde o to aby to pochopil a tenhle zpusob je myslim dost jasnej. samozrejme trestat jen pokud zacne vyjizdet, vrcet, ne jen kdyz nekoho potkate a nic, ale to je snad jasny, nejsi blbec, ze jo.
tak a ted baby do me, ja sem zvykla rikat, co si myslim.

RaduM
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 07:58
- Nahlásit

Škoda, že spousta lidí si pořád ještě neuvědomuje, že trest netvoří chování. Pouze snižuje pravděpodobnost, že se chování bude opakovat. Taky se nakrásně může stát, že pes si spojí trest s konkrétní situací (potkáme jiného psa) a bude se mu snažit vyhnout, čímž si může majitel zadělat na ještě větší problémy.
Neříkám, že trest nemůže v některých případech fungovat, ale strašně tam záleží na daném jedinci, použitém trestu a hlavně na jeho načasování.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 08:00
- Nahlásit

brita_472
ten trest s povalenim na zada mi prijde adekvatni a mel by byt ucinnej.
A co když ten pes vyjíždí z nejistoty? Ty to po internetu dokážeš určit?

impact
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 08:16
- Nahlásit

brita_472
(znam par cvicitelu co to tak u ostrejsich psu resej a s uspechem)
Škoda, že si neuvědomuješ jednu docela důležitou skutečnost.. Korekce ve formě povalení na záda může být velmi účinná. Avšak musí být použitá správně - ve správný moment - správně vysvětlená tak, aby pes naprosto přesně věděl, za co a proč to přišlo.

Pokud dokážeš z pár vět posoudit, že to mamlko umí perfektně psovi vysvětlit, umí to použít ve správný moment, a jeho pes to umí správně pochopit, pak ti doporučuju utřít si prach z věštecké koule. Protože kdyby to uměl, nebude hledat rady na internetu.

samozrejme trestat jen pokud zacne vyjizdet, vrcet,
Normální je psa netrestat. To, co nosíme na krku, většinou slouží k tomu, abychom to uměli použít - čili předvídat, předpokládat a předcházet psovy myšlenky tak, aby ke trestu vůbec nemuselo dojít.

tak a ted baby do me, ja sem zvykla rikat, co si myslim.
A já si zase myslím, že často meleš někde hovadiny, takže se opakovaně setkáváš s tím, že se ti smějí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 08:27
- Nahlásit

brita_472

vseobecne jen prudu.

prudu?? řekla bych, že se tady lidi snaží narozdíl od Tebe zadavateli vysvětlit, že si zavařuje na průser.

kdyz ti pozere tvy psi tak v poho

a tohle i s tím dodatkem v závorce, je taky perla Bontonu fakt, promiň. Ani relativně to není v poho.

Mel
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 08:37
- Nahlásit

Myslím, že povalení na záda, zrovna u těchto psů, když se chtějí rvát, je naprosto k ničemu... jak už tu bylo řečeno, pes typu bull, když se chce porvat, tak nefunguje nic, můžete z toho psa vymlátit duši a stejně do toho půjde.

Nicméně v tomhle případě si myslím, že se jedná o puberťáka, který si prostě zkouší, co si může a co nemůže dovolit. A taky - takovýhle věci se prostě přes internet vyřešit nedají

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 08:48
- Nahlásit

Mel

A taky - takovýhle věci se prostě přes internet vyřešit nedají

to je jasný, to určitě ne, já myslím, že většině lidí co psali, jde jen o to, aby si zadavatel uvědomil, jaké plemeno má a přizpůsobil tomu prostředí a svoje chování (třeba s ohledem na to, že možná nevyrovnaného psa nechává /copak teď, je ještě malej/ s dalším psem dlouhodobě bez dozoru. )

impact
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 10:18
- Nahlásit

davidkova renata

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 10:29
- Nahlásit

impact

ty jo, že z boxera a bullmastifa vznikne pes jako je Lucas, to by mě nenapadlo.

mamlko
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 10:49
- Nahlásit

Toho vestika co je na fotke chcel zozrat. Len co vystupil z auta. Je to brachov pes ktoreho.nevidel minimalne tri mesiace. Vedel som ze pri zoznameni mozu byt priboblemi, tak som mu nasadil nahubok, ale voditko nie. Vystartoval po nom ako ti psi na videu. Pouzil som ihned korekciu povaleni na zem, ci ako to volate? Pes sa uvolnil a podriadil asi az po 10 min. Pomaly som odisiel prec. Neskor sa cela situacia opakovala. Uvolnenie nastalo uz ovela skor. Cvicili sme dlho. Hadzal som medzi ne hracky a sledoval reakcie. Neskor som vzal vestika a polozil ho na staforda. Vestik to bral ako hru a rozrusil sa. Stafford trosku zneistil ale poddal sa situacii. Cely cas mal kosik. Na zaver vecer bola spolocna prechadka ktora skoncila ze staford siel pri vestikovi bez nahubku. Psov som oddelil a bq druhy den rano som siel naspat do dvora kde uz boli psi vratane vestika. Vosli me do dvora aj s nahubkom a pribehol nateseny vestik. Staford sa k nemu sklonil a oblizal mu papulku. Ja som uz z istotou odopol kosik aj voditko. Ak som zacitil nervozitu ukorigoval som to len ostrym zvukom, alebo dotykom. Neskor uz len z okna som sa sem tam kukol. Mam s toho rados kedze to bolo este len pred vcerom. Chcel som tu na fore vyriesit len ten psychologicky defekt preco sa pusta do cudzich psov kedze predtym to nerobil. Ak po puberte zistim ze su to hormony, a bude s tym problem, tak pristupim ku kastracii. Imact dakujem ze si tu dal tu relaciu o tom cvicitelovi. Vyzera to dobre. Uz som ho aj predtym niekedy videl na nete. Pouziva metody podobne o akych som cital v jednej starej knihe o policajnej kynologii a etologii. Bola to od nejakeho americkeho etologa prelozena do cestiny.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 11:00
- Nahlásit

mamlko

Hadzal som medzi ne hracky a sledoval reakcie. Neskor som vzal vestika a polozil ho na staforda.

můžu se jen zeptat, proč jste tohle dělal? k čemu to má vést?
díky.

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 11:29
- Nahlásit

PetraK
proč jste tohle dělal? k čemu to má vést?
podle nějaké teorie (určitě jsem to nečetla jen na netu, ale kdybys mě zabila, nevím, kde) má ten pes ztratit pocit nadřízeného postavení. Nevím, jestli to někomu někdy fungovalo, podle mě náhubek, vodítko, poslušnost je lepší cesta - jasnější, méně stresující.

impact
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2013 11:34
- Nahlásit

kachna_
má ten pes ztratit pocit nadřízeného postavení
Tak to musí být u pitů a stafů velice funkční metoda. Ti se rvou vyloženě z nadřazenosti.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání