Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Stafford agresor
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 08:36
- Nahlásit

lamalucni
Od té doby, co jsem kdysi viděla tenhle díl, jsem o něm přesvědčená, že ví o chování a komunikaci psů asi tolik, co já o kvantové fyzice.
Tak ten mi ani nepřipomínej.

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 12:57 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

lamalucni
Doporučuju přečíst tyhle dvě knížky, nenašla jsem zatím žádnou jinou, která by takhle perfektně vysvětlovala, "o čem to se psy vlastně je" a jak na to.
Jasně že je tam pár věcí, se kterými bych třeba nesouhlasila, ale celkově je to fakt výstižné, zvlášť pro laiky.

http://www.amazon.com/Cesars-Way-Everyday-Understa nding-Correcting/dp/0307337979/ref=sr_1_4?ie=UTF8& qid=1363348245&sr=8-4&keywords=cesar+millan

http://www.amazon.com/Be-Pack-Leader-Cesars-Transf orm/dp/0307381676/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=136334824 5&sr=8-5&keywords=cesar+millan

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 13:01
- Nahlásit

mamlko
Myslel som ze su tu nejaky skuseny kynologovia s ktorymi sa da vyriesit nejaky problem

a zkušený kynologové jsou jací kynologové? ti kteří odsouhlasí to co děláte?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 13:23
- Nahlásit

LucieS
A je tam taky vysvětlené, proč je potřeba bázlivou a labilní fenku, která z nejistoty vyjíždí u žrádla, cíleně vypsychovat ještě víc tím, že jí například povelem dovolím jít žrát, a když mě poslechne, tak jí fláknout? Viz to video, co jsem dávala výš. Odmítám číst cokoliv od člověka, který používá takhle brutální psychický nátlak, který vyvěšuje psy na ostnáči a podobně. Prakticky všechny problémy, které se psama řeší, se daly řešit jinak a mnohem líp. Nesouhlasím s teorií, že člověk jako "vůdce smečky" musí své "podřízené" zadupat do země, aby fungovali.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 13:53
- Nahlásit

lamalucni
terá z nejistoty vyjíždí u žrádla, cíleně vypsychovat ještě víc tím, že jí například povelem dovolím jít žrát, a když mě poslechne, tak jí fláknout?

teď jsem tam v rychlosti nakoukla . vždyť je tam evidentní uklidňování z její strany? Copak takhle se dá řešit potíž, kdy pes už dávno vyčerpal všechny předchozí stupně uklidňování / komunikace a dospěl k tomu, že jen takjak to dělá mu to funguje?? no chudák fenka,copak on nevidí ten výraz?

RaduM
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 13:57
- Nahlásit

PetraK
no chudák fenka,copak on nevidí ten výraz

Já mám dojem, že jeho tohle vůbec nezajímá. Prostě se rozhodl, že on je vůdce a že on je pánem situace. Že ho fenka jako vůdce neakceptuje vůbec neřeší a vůbec neřeší ani její signály. Je to smutný, nechápu, jak může tohohle člověka někdo, kdo má rád psy doporučit A už vůbec nechápu, jak se může někdo přimlouvat za to, aby tenhle pořad vysílali na Prima Zoom.

RaduM
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 13:59
- Nahlásit

Já bych mu doporučila práci s divokými zvířaty. Tam by konečně zjistil, že není pánem situace za každých okolností. Přeci jen psa člověk většinou nějak uzemní, zvlášť když v tom má nějakou praxi, ale divoké zvíře by mu takovýhle přístup pěkně oplatilo a byl by od něj aspoň klid

RaduM
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:05
- Nahlásit

LucieS
A četla jsi tuhle? http://www.plotknihy.cz/titul.php?titul=321

Protože v té jsem já našla knihu, ketrá by perfektně vysvětlovala, "o čem to se psy vlastně je" a jak na to a nejsou tam žádné věci, se kterými bych nesouhlasila. Takže spíš to je pro laiky, protože laik těžko bude schopnej účinně trestat jako se o to snaží pan Cesar, takže si laik tak akorát napodobováním jeho přístupu můžě pěkně zavařit.
Ale třeba se pletu, třeba jsou knížky trochu o něčem jiném, než jeho pořady...snad...

danajasa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:07
- Nahlásit

lamalucniNesouhlasím s teorií, že člověk jako "vůdce smečky" musí své "podřízené" zadupat do země, aby fungovali.

Hele tak to samozřejmě není,ale lidé žádají řešení snadno a rychle,nejlépe zázraky na počkání nemožné do třídnů,no a u některejch psů se prostě zázraky nekonají teda pokud nepočítáš reakce sousedů typu"konečně toho blba Vonáska jeho pes sežral a máme klid v celý ulici" pozitivní reakci u agrese,jsem zažila jen jednou v životě a to když sem si popletla kotce u služebáků a kastrol se žrádlem sem vomylem zanesla do kotce se zabijáckým rotvíkem kerýho sem si spletla z ůpa jiným hodným,takže za vysokýho jekotu šíš vobludičko loštomilá tady máš nášup,ten pes byl tak v šoku,že nevyjel,bo lautr vůbec nechápal jak může existovat člověk co se ho nebojí nedej bože k němu vleze nadrzo a drží v ruce kastrol,myslim,že nabyl dojmu,že se mu to jenom zdá a pokoušel sám sebe se štípnou,že se jako probudí,jinak to neni možný,ale ubezpečuju tě,že sou zvířata u kerých bys s pozitivní metodou dost tvrdě nazrazila na eště tvrdší zuby velikosti sloních klů

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:09
- Nahlásit

PetraK
no chudák fenka,copak on nevidí ten výraz?

Evidentně ne. Vidělas, jak byl překvapenej a zaskočenej, když ho hryzla? Několikrát opakoval, že to nečekal, úplně ho to rozložilo. Přitom ta fenka to signalizovala úplně jasně...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:12
- Nahlásit

RaduM

Je to smutný,

je. hodně. já tenhle přístup nemám ráda. proč u žrádla kurnik to zvíře takhle masit? Abych si připadal jako alfa vlk? Vždyť se to dá uděalat tak, aby mi to zvíře věřilo, důvěřovalo- ovšem tohle není cesta k důvěře

Já bych mu doporučila práci s divokými zvířaty. Tam by konečně zjistil, že není pánem situace za každých okolností

ale tak víš co, vono to nemusí být jen o divokým zvířeti, Stačí domácí, který ovšem neumí komunikovat jako pes. Von třebas s andulkou či papouchem by rozhodně nepochodil. Pes se poddá, protože člověka respektuje, andulka nemá důvod člověka respektovat, nemá to v sobě, může se ho jedině bát (když to není magor Kostižer Betmen Pitbul, jako byl ten náš )a s bojácným zvířetem se daleko nedostane.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:12
- Nahlásit

danajasa
že sou zvířata u kerých bys s pozitivní metodou dost tvrdě nazrazila na eště tvrdší zuby velikosti sloních klů

Si naopak myslím, že u těchhle zvířat na to můžeš jít právě jen pozitivně. Protože silou to nemá smysl, to zvíře moc dobře ví, že je silnější než ty. Ale když ho přesvědčíš, že nesežrat tě je vlastně docela výhodný, tak máš vyhráno.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:14 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

PetraK
a s bojácným zvířetem se daleko nedostane.

ale o to mu právě jde - vypsychovat toho psa natolik, aby se v jeho přítomnosti bál i nahlas dejchat, pak má teprve pocit, že je správnej alfa... On vlastně ani moc nepotřebuje, aby s ním zvíře komunikovalo a spolupracovalo, mu stačí, že "nezlobí" - tedy nedělá pokud možno vůbec nic.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:14
- Nahlásit

danajasa

ale ubezpečuju tě,že sou zvířata u kerých bys s pozitivní metodou dost tvrdě nazrazila na eště tvrdší zuby velikosti sloních kl

ale jak to kruci můžeš říct? Jak to můžeš s takovou jistotou tvrdi? Zkoušelas to?? Jen proto, že ten tvor měl nějakou reakci, přeci nemůžeš říct, že to nejde. Měli bychom se naučit vnímat ty zvířata už kurnik trochu jinak.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:17
- Nahlásit

lamalucni
když ho hryzla? Několikrát opakoval, že to nečekal, úplně ho to rozložilo

až tam jsem to nedoukla, to musim fakt doma. já si jen podle okýnek našla začátek té situace.

Přitom ta fenka to signalizovala úplně jasně...

přesně.
Hm ale tak víš co, než se o tenhle přístup začnou lidi zajímat víc a doopravdy, než se zvířatům uleví z našeho chování, ešče hodně moc příspěfků tady na čézetu uplyne. I když je určitej posun, je to vidět i tady - třebas na klikru - dřív se to tu brala jako blbina na nic, která není potřebná, protože ..... a dneska už to jede hodně lidí. ZaplaťNadbůch. Ačkoliv ten určitě ne, ten klikr určo nejede, páč to von by přišel vo image . Asi mě zabije

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:19
- Nahlásit

lamalucni
Si naopak myslím, že u těchhle zvířat na to můžeš jít právě jen pozitivně

vypsychovat toho psa natolik, aby se v jeho přítomnosti bál i nahlas dejcha

jo, přesně. Ten pes s tou slípkou už byl právě taky dost jinde, na to aby mu komunikativně drbal do krku , ejch.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:24
- Nahlásit

PetraK
Hele já vidím sama na sobě, jak je těžký změnit zažitý myšlení - a to jsem nikdy nefungovala nějak extra přes tresty, ale prostě úplně "normálně", jak se to učí na většině cvičáků. Když pes sedne, odměnit, když nesedne, tak zamáčknout zadek dolů - tak nějak. Teď se snažím přeprogramovat a jet co nejvíc pozitývno, takže místo korekce se snažím přemejšlet, PROČ ten pes nesednul a jak to udělat, aby příště CHTĚL sednout... ale bolí to, bolí - ono nepřemejšlet a na psa místo toho zařvat nebo zatlačit je prostě tak děsně jednoduchý...

RaduM
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:28 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit

PetraK
Abych si připadal jako alfa vlk

Nemůžu jinak...zase jsi mi připoměla přednášku s panem Šustou a video s vlčí smečkou. Jeden vlk se tam navážel pořád do jiného, ten stažený ocas a nic si netroufal. Ale pak při krmení bylo krásně vidět, kdo je vůdce smečky. Máma si šla pro maso a všichni ostatní chodili za ní a netroufli si vzít nic jiného, než ona jim dá, i když tam maso volně leželo. A přitom od ní nepřišel sebemenší náznak nějaké agrese či čekoholiv jiného.
To je přesně to, smečka určuje, kdo je její vůdce, ne pan Cesar. Člověk může všelisčím přispět k tomu, aby se tím vůdcem stal, ale určitě né tím, že vyděšené zvíře vyděsím ještě víc.

Von třebas s andulkou či papouchem by rozhodně nepochodil Když ty by ho zas nesežrali a to je škoda

danajasa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:30
- Nahlásit

PetraKlamalucni
Hele nevim zatím my pod rukama prošlo pár psů věčinou už zku..aby byly hlídací.Jinak 14let s pitbulenkama (pominuly malé zvířátka ježci kočky a tak) tak 14let bez ztráty kytičky,takže netvrdím,že tomu buch ví jak rozumím,ale z trošku mi připomínáte ten kreslenej vtip,jak byl na kopci pomníček a na něm stálo"Zde lp.1987 se pokoušela velká ochranářka přírody Anička Smutná oštřit packu zraněnému medvědu" jako nic ve zlým,ale někdy je prostě nutný mezi dvěma zlama volit to menší zlo

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:32
- Nahlásit

lamalucni

ale bolí to, bolí - ono nepřemejšlet a na psa místo toho zařvat nebo zatlačit je prostě tak děsně jednoduchý...

ano bolí, znám.
Já tedy asi nejdu úplně do max. pozitivna, páč občas ty plíce naduju - ovšem tedy jen v momentě jediným-hodlá-li pes předstírat, že mu uši nenarostly, když se má dostavit, páč to si nemyslím, že - stejně jak připomínka od psa ve smečce, že dělá např. něco co je mu nepříjemno- mu ublíží, pokud zařvu pochopitelně v ten správnej moment a pokud to má pes už ovšem doopravdy naučeno, jen hodlá hodit fakáč . To fakt beru jako upozorňování, trest jako takovej je následně hezky capky vedle matky a žádný žádaný poletování po prostoru (viz tuhle na výletě, kdy se zacivěl na jelení zvěř, čuměl a na obvyklé lehké písknutí ani neškubnul uchem. Páč nechci aby si zvykal, že uchem nemusí škubnout a posléze se přesunul třebas do vyššího levlu, houkla sem že jelenoj popadaly parohy (aspoň má vo práci míň ) a pes se dostavil, chvíli to bylo to jmenovaný capky vedle matky a když byl následně uvolněn stačilo mnohem slabší písknutí než původně a švihal s nadšením na perón

RaduM
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:32
- Nahlásit

danajasa
Tož asi Anička Smutná nevěděla, jak na to jít správně pozitivně

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:37
- Nahlásit

RaduM

To je přesně to, smečka určuje, kdo je její vůdce, ne pan Cesar. Člověk může všelisčím přispět k tomu, aby se tím vůdcem stal, ale určitě né tím, že vyděšené zvíře vyděsím ještě víc

Když ty by ho zas nesežrali a to je škoda

tooo nesežrali (i když zrovna u Kostižera si nejsem tak jistá, to byl drsnej ptačí betmen ), nícméně s nima by si triko nepohonil, páč by nedokázal vůbec nic. Tam to zvíře musí chtít, a když se ho bude bát, tak rozhodně chtít nebude

.danajasa

Hele nevim zatím my pod rukama prošlo pár psů věčinou už zku..aby byly hlídací.Jinak 14let s pitbulenkama (pominuly malé zvířátka ježci kočky a tak) tak 14let bez ztráty kytičky,takže netvrdím,že tomu buch ví jak rozumím

hele, já ti to neupírám, nic o tobě nevím,ale tak jak píšeš tuším, že tohle tady v tý době nebylo, tímhle směrem se nikdo neubíral a ani ještě dneska se neubírá. Nevím kolik toho o tutom směru víš, člověk je začasto zajetej v tom, na co je zvyknutej. To nemyslím špatně.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:38 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

danajasa
Koukni na tohle video. Ta gibonka si nechá dobrovolně udělat bolestivý zákrok, protože ji přes klikr naučili, že dát packu do toho držáku je děsně hrozně moc fajn věc. Jo a nevypadá to, ale gibon je docela dost nebezpečný zvíře - v pražské ZOO jeden zabil ošetřovatele, který se neopatrně přiblížil k ubikaci, normálně prostrčil tu svou dlouhatánskou přední tlapu skrz mříže a vyrval mu hrtan.
Myslíš, že bys takové zvíře zvládla silou? Jediná další možnost, jak mu udělat bolestivé nebo nepříjemné vyšetření, by byla ho uspat. Což je u exotického zvířete vždycky poměrně riskantní, navíc anestetika něco stojí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:38
- Nahlásit

RaduM

, jak na to jít správně pozitivně

no bať, páč vono léta páně 1987 to ještě vládnul ve zvířecí říši lidskej středověk

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:40
- Nahlásit

lamalucni

nepříjemné vyšetření, by byla ho uspat.

prooosim Tě, třá takovej Cézar by to vykomunikoval drbáním do krku..... čimž by možná toho gibona nasral tak, že by přišel vo ten svůj vlastní

impact
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:40
- Nahlásit

lamalucni
vypsychovat toho psa natolik, aby se v jeho přítomnosti bál i nahlas dejchat, pak má teprve pocit, že je správnej alfa...
Hmmm, tak to by mě zajímalo, co řekneš na tohle..
http://www.youtube.com/watch?v=flj6PQlMzAI
http://www.youtube.com/watch?v=vxsyJ34kBKU

RaduM
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:43
- Nahlásit

lamalucni
Koukni na tohle video

Nádhera, konečně video, které můžu shlédnout celé, díky

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 14:55
- Nahlásit

RaduM
Tak tady máš další - a aby někteří neřekli, tentokrát se šelmama. Hyena se učí ukazovat zuby ke kontrole a nabízet packu pro odběr krve, medvěd se učí nechat si vyčistit zuby, tygr si nechá v klidu odebírat krev...
https://www.youtube.com/watch?v=Bs-tAHqGruY
https://www.youtube.com/watch?v=t4bZzKpL_MU
https://www.youtube.com/watch?v=cUQB4kLzw20&list=P L57113314210A94D8

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 15:01
- Nahlásit

lamalucni

Tak tady máš další -

héééj dík super!! vim na co budu koukat dneska večer místo televizních novin

danajasa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2013 15:03
- Nahlásit

PetraKno bať, páč vono léta páně 1987 to ještě vládnul ve zvířecí říši lidskej středověk
Hele von třá Chaloupek byl ůpa pozitívní a mám pocit že ted sou v Berouně a nic moc následky to na nich nezanechalo na procházku bych je rači nebrala http://www.bookfan.eu/kniha/30051/Medove-2-Pul-rok u-bez-medvedich-kluku http://www.slidil.cz/blesk/clanek.php?id=73385

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání